Ilegalni migranti u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
moonca

#1251 Re: Migranti

Post by moonca »

mad_max_ba wrote:pa konstantno ide priča o odlivu "mozaka" iz naših regiona

evo malo i priliva
:D
Ne zele oni ostati kod nas, to je jasno. Kome treba pomoci su ipak u zaracenim zonama, nemocni bez igdje icega.
moonca

#1252 Re: Migranti

Post by moonca »

belfy wrote:
moonca wrote:Pa , ne mogu ih tek tako na avion i haj dalje. Znaju to izbjeglice, Bitno je dokopati se jedne drzave gdje mogu uci bez problema i onda su 'briga nekoga drugog" u ovom slucaju, nas.
stigli i do Amerike? :shock:
Ma ne, mislim Bosne.

Evo jucer Trump izjavi da su Meksikanci -jako opasni koji dolaze :lol: :facepalm:
Connaisseur Karlin

#1253 Re: Migranti

Post by Connaisseur Karlin »

animals wrote:
Connaisseur Karlin wrote:

ne pravi dramu bezveze :) ispade da migranti sirom svijeta, ukljucujuci i migrante sa Balkana , su obicni kriminalci, prevaranti, a nitko se ne pita ,sto su uzroci takvog ponasnja , eto , noi to rade jer im je zivot lijep :-) ovo migracija u 21 stoljecu od strane svijeta
Svi koji su dosli sa dobrim namjerama , kao i ja sam nekada su dobrodosli svuda..
ako razumijes..
pisemo o onima koji ne zele da se uklope u normalan zivot,
koji dolaze sa nekim snovima o zivotu u bajkama..
i jos nesto, ne moze Evropa sve primiti..
pisao sa nedavno sta je rekao Karl Lagerfeld, Njemacki modni dizajner..
da ne voli Merkel, jer je sa svojom dobrodoslicom, migrantima sa Bliskog Istoka,
otvorila put nacistima u parlament, isto tako i u Austriji..
znaci za porast nacizma su zasluzni upravo oni politicari koji svojom
gluposcu destabiliziraju Evropu, i opet je guraju u mozda buduce ratove..
Evropa i Svijet mogu rijesiti problem, ali nece , a isti problem su upravo oni uzrokovali :)

Evropa daje socijalu bez roka trajanja, opet, ko je kriv :D

Malo je ljudi u svijetu , a koji se ne zele uklopiti u novu sredinu, a najcesce , sredina diskiminira i usporava ili koci proces adaptacije strancima u novoj sredini :)

Glupost je pisati da ne zele raditi, a u Turskoj rade godinama , ali je Turska preopterecena sa migrantima svih profila , od izbjeglica do ilegalaca. Svjet gleda i zaboli ih dupence :)
Connaisseur Karlin

#1254 Re: Migranti

uglavnomja wrote:u svakom slucaju ce objektu u salakovcu trebati novo renovoranje od podruma do tavana kad oni odu :|
to mozes posmatrati sa pozitvine strane, bit ce posla i zarade renoviranja za zanatlije :D
Heller

#1255 Re: Migranti

Post by Heller »

Maraschino wrote:I ove nase vlasti nikako da shvate da ljude maltretiraju smijestajuci ih u neke objekte. Ljudi to ne zele nego zele ici dalju...pa im to omoguciti cim prije.
Ko hoce da oistane, ima gdje a ko hoce dalje, bujrum cim prije.
Pa što ne idu nego danima u parku?
vjesticanametli

#1256 Re: Migranti

Post by vjesticanametli »

Bas vala sta traze u parku ako trebaju dalje i nadam se da ce ih murija pomest sutra....haj u kamp il u zatvor dok se ne rijesi ko si :twisted: jebote hodaju okolo i razapinju satore seruci sta zele i ne zele....ja sta se nakoti uz one jadne ljude iz sirije
Heller

#1257 Re: Migranti

Post by Heller »

vjesticanametli wrote:Bas vala sta traze u parku ako trebaju dalje i nadam se da ce ih murija pomest sutra....haj u kamp il u zatvor dok se ne rijesi ko si :twisted: jebote hodaju okolo i razapinju satore seruci sta zele i ne zele....ja sta se nakoti uz one jadne ljude iz sirije
Nek ih Erdogan obiđe :mrgreen:
vjesticanametli

#1258 Re: Migranti

Post by vjesticanametli »

Ma nek se skupa jebu vala..... fuj ciganluk neviDZen a jos i taj konj dolazi ..... ccc
biscanka2

#1259 Re: Migranti

Post by biscanka2 »

invincible1921 wrote:[quote="Thorgerson"

Nudimo im sta imamo. Neki drzavljani ove drzave nemaju to sto se njima nudi.

Daj im hotel sa 5 zvijezda....kao prvo i osnovno otkud tebi kao migrantu ideja da mozes da biras? HOCES-NECES?NE MORAS...al onda ljudino fino napusti drzavu.[/quote]

Sjecam se kad je najjaci izbjeglicki val bio, u Njemackoj su napustene hale,
velike vojne satore za nuznu potrebu opremljivali, i to ne u gradskim centrima.
Tu nije bilo ispunjavanja zelja.Dok god se registracija nije napravila ogranicili
kretanje.
Sjecam se Reportaze gdje su tri majke sa malom djecom u jedan hotel smjestili
a one izasle na cestu kao eto strajkuju gladju, nece hotelske sobe nego svaka za sebe stan.
Odmah je doslo starateljstvo da im djecu oduzmu.
Kad su vidjele sta su s tim napravile odmah su rep podvile.
I dan danas izbjeglicki smjestaji (izbjeglice + azilanti su puni).
Nedostatak stambenog prostora je veliki problem i za njihovo stanovnistvo tako da su
cijene drasticno poskocile.
Po nekim mjestima za njihov smjestaj, po brzom postupku napravite su zgrade
ali obdrzavanje i higijena ... . :cry:
Zacudjujuce je ponasanje nasih istitucija za sigurnost i policije.
Nije valjda da niko svoj posao raditi nezna. :(
Connaisseur Karlin

#1260 Re: Migranti

biscanka2 wrote: Zacudjujuce je ponasanje nasih istitucija za sigurnost i policije.
Nije valjda da niko svoj posao raditi nezna. :(
cudno je da se tome cudis , kao da nesto normlano funkkcionira u BiH
Last edited by Connaisseur Karlin on 17/05/2018 16:50, edited 1 time in total.
CPT

#1261 Re: Migranti

Post by CPT »

Thorgerson wrote:
CPT wrote:Fasisti grabe vlast populizmom i fasizom. Cak i tamo gdje izbjeglice ne zele. Svaka sa slicnost za dehumizacijom prije WWII sasvim slucajna... U Evropu nam cak dolaze i fasisti iz SAD popovati. Sve za novac i vlast. A Bosnju zakljucava dijete u kuci da mu ne dodje izbjeglica iz Sirije. Gadan smo narod, gadan...
Otisli smo predaleko od teme.

Nego da te pitam.

- Koliko ih je trazilo azil?
- Zasto nece da idu u kolektivne centre koji su namjenjeni za njih?

Eto. Dakle, nudi im se pomoc - nece. Sta hoce? Da ih najedemo, napijemo, malo da se odmore, damo im dzeparac za dalje? Pa ok, evo uradit ce se i to na neki nacin. Ali moraju suradjivati. Ne mozes usred grada doci, razapeti sator i ponasati se ko da si u sumi. I govoriti da neces ni cm maknuti odatle.

Najhumanije im se ponudilo. Centri ovi za strance, ako nista imace ok higijenske uslove.

Granice zatvoriti i pustati samo osobe sa dokumentima. I odmah ih registrovati na licu mjesta i odvuci u centre i tu ih smjestiti dok se ne rijesi sta dalje s njima.

Hoce li ostati ovdje, ici dalje u Njemacku, Svedsku - to uopste nije nasa briga. Ali ne mozes bolan ilegalno traljati po drzavama okolo i upadati gdje se tebi dopada. Razapeti satorsko naselje usred grada, vrsiti nuzde okolo, bacati smece, nije dobro ni za njih, a ni za nas.

Pa smjesnija mi je nasa policija i odgovorni koji su to uopste dopustili. Pa prvi koji je dosao tu, trebalo ga je odmah legitimisati i odprasiti u ove centre. I tako i sa sljedecim. Oni skontali i sazivaju sjednice nakon sto im 5 jebenih mjeseci ljudi ilegalno ulaze u drzavu. Smijurija.
Ko, gdje, sta, kako... Hiljade razlicitih ljudi, interesa, obicaja i potreba. Ne govori o ljudima kao da se radi o stadu ovaca.
Heller

#1262 Re: Migranti

Post by Heller »

Mi treba da se prilagodi mo svakom tom običaju da ne bi bili fašisti i nacisti. Ne brabonjaj.
CPT

#1263 Re: Migranti

Post by CPT »

Heller wrote:Mi treba da se prilagodi mo svakom tom običaju da ne bi bili fašisti i nacisti. Ne brabonjaj.
Ne... siriti nacisticke streotipe o tome kako su muslimani prljavi, zli i bla bla bla bla... prodaju tablete, siluju djecu, itd... Islamizacija Evrope i ostale price.
O'zone
Globalni moderator

#1264 Re: Migranti

Post by O'zone »

Ja sam za to da mi njih sve prebacimo u Sloveniju pa nek se oni brinu o njima.
uglavnomja

#1265 Re: Migranti

Post by uglavnomja »

Image

Image

a kampovi su uglavnom bogu iza ledja, po sumama, kilometrima od civilizacije, od granapa, od naseljenog mjesta ...

rahatluk samo tako :roll:

ceka se po nekoliko godina na rjesenje statusa, do tada samo krov nad glavom i hrana i ako dodje kakve odjece i igracaka za djecu

puno je "sirijica" otislo dobrovoljno prosle godine iz ovakvih kampova uz komentar: 1000 puta smo bolje zivjeli tamo negdje kod kuce, ovo je uzas ...
CPT

#1266 Re: Migranti

Post by CPT »

O'zone wrote:Ja sam za to da mi njih sve prebacimo u Sloveniju pa nek se oni brinu o njima.
Prije i bolje nego sto ce braca muslimani iz BiH... Sto je tragicno za nas narod al eto.
Connaisseur Karlin

#1267 Re: Migranti

O'zone wrote:Ja sam za to da mi njih sve prebacimo u Sloveniju pa nek se oni brinu o njima.
ping pong ping pong ping pong :)
Heller

#1268 Re: Migranti

Post by Heller »

CPT wrote:
Heller wrote:Mi treba da se prilagodimo svakom tom običaju da ne bi bili fašisti i nacisti. Ne brabonjaj.
Ne... siriti nacisticke streotipe o tome kako su muslimani prljavi, zli i bla bla bla bla... prodaju tablete, siluju djecu, itd... Islamizacija Evrope i ostale price.
Ti poče nešto drugo pričat...
O'zone
Globalni moderator

#1269 Re: Migranti

Post by O'zone »

CPT wrote:
Prije i bolje nego sto ce braca muslimani iz BiH... Sto je tragicno za nas narod al eto.
Pa baš sam na to i mislio. Slovenci su inače merhametli ljudi, vole pomoći nisu ko Hrvati ili ne daj Bože mi.
Fino neka razapnu šatore na sred Ljubljane, jer neće oni u neke pripizdine tipa Delijaša ili Salakovca. I onda kad tu odmore dalje se raspoređuju dalje preko Austrije ili preko Italije, na Mađarsku zbog onih fašista ne mogu.
Connaisseur Karlin

#1270 Re: Migranti

O'zone wrote:
Pa baš sam na to i mislio. Slovenci su inače merhametli ljudi, vole pomoći nisu ko Hrvati ili ne daj Bože mi.
Fino neka razapnu šatore na sred Ljubljane, jer neće oni u neke pripizdine tipa Delijaša ili Salakovca. I onda kad tu odmore dalje se raspoređuju dalje preko Austrije ili preko Italije, na Mađarsku zbog onih fašista ne mogu.
nema merhametli drzava prema migrantima :)
O'zone
Globalni moderator

#1271 Re: Migranti

Post by O'zone »

O'zone
Globalni moderator

#1272 Re: Migranti

Post by O'zone »

O'zone wrote:
Ozbiljno?! Ne mogu da vjerujem! Čitajući zadnjih 5 strana ja sam mislio da smo samo mi ovdje u BiH (uz Mađare normalno) barbari koji gledaju kako će zatući jadne migrante/izbjeglice kad ono PAF ko grom iz vedra neba ti me dotuče sa ovom informacijom.....
Connaisseur Karlin

#1273 Re: Migranti

O'zone wrote:
O'zone wrote:
Ozbiljno?! Ne mogu da vjerujem! Čitajući zadnjih 5 strana ja sam mislio da smo samo mi ovdje u BiH (uz Mađare normalno) barbari koji gledaju kako će zatući jadne migrante/izbjeglice kad ono PAF ko grom iz vedra neba ti me dotuče sa ovom informacijom.....
bome, ja od pocetka pisem da drzave seruckaju po ljuskim sudbinamma :)
CPT

#1274 Re: Migranti

Post by CPT »

O'zone wrote:
O'zone wrote:
Pa ako uzmem u obzir histeriju i broj izbjeglica nije to daleko od istine. Orban haman idol. Mogu zamisliti sta bi bilo da se radi o 500.000 ljudi. Vjerovatni bi neki sakrivali djecu u podrume. :run:
It_is_a_Leclerc

#1275 Re: Migranti

Post by It_is_a_Leclerc »

Najgore je što je neko ovim ilegalnim ekonomskim migrantima utuvio u glave da oni imaju pravo da budu gdje hoće :lol: To možda u tim njihovim anti-državama. Ova, kakva god da je, srećom danas počinje pokazivati elemente normalnosti.

Čestitke općini Velika Kladuša koja je rastjerala danas, doduše uz nešto i opravdane sile, ilegalne ekonomske migrante i zatvorila ih u hale u Trnovima, dok se ne steknu uslovi da ih se istjera iz države.
Locked