Laže. Nije je mogo viđet sa one visine, barem ne cijelu. Osim toga, sigurno se ukakio u ćega pa nije imo kad da sejri.MarlboroGold wrote:Meni reko Felix da je uživo ljepša...
Ateizam vs. Religija
-
sekerbay
#1251 Re: Ateizam vs. Religija
- arzuhal
#1252 Re: Ateizam vs. Religija
Feliks je pricao i kako mu je Vojnicko prelijepo izgledalo dok se spustao s Mojmila, pusti Feliksa kraju...
-
sekerbay
#1253 Re: Ateizam vs. Religija
Hoš bidon vode da se umiješ
Šta ti je reć sarajvolija, u svaku priču bi svoj šeher da ućera
Što nije tuzla

Što nije tuzla
- Bloo
- Globalna šefica
#1254 Re: Ateizam vs. Religija
Pa jer je Tuzla...ne bi ni vidio od zagađenja gdje je...sekerbay wrote:Hoš bidon vode da se umiješ![]()
Što nije tuzla
Plus da upadne u fontanu u svoj onoj opremi...
-
sekerbay
#1255 Re: Ateizam vs. Religija
Barem imamo vode za fontane, za razliku od nekih, jelte
Treba kakih donacija skupit, recimo šleper bidona vode da nam se sarajvolije okupaju, ma barem uoči ramadana
- Bloo
- Globalna šefica
#1256 Re: Ateizam vs. Religija
Ja se kupam samo nedeljomsekerbay wrote:
Barem imamo vode za fontane, za razliku od nekih, jelte
Treba kakih donacija skupit, recimo šleper bidona vode da nam se sarajvolije okupaju, ma barem uoči ramadana
-
sekerbay
#1257 Re: Ateizam vs. Religija
Znam, vidio sam 
Prrrrccc
Prrrrccc
- arzuhal
#1258 Re: Ateizam vs. Religija
Spuštajući se niz Batvu Feliks zapazi da je sivilo i betonilo Irca još strašnije nego inače...Valjal ova?sekerbay wrote:Hoš bidon vode da se umiješ![]()
Što nije tuzla
-
sekerbay
#1259 Re: Ateizam vs. Religija
Aferim 
Opisa nas kanda si u njegoša lekcije uzimo
To je taj geto kojeg moramo riješit.
Tam, preko puta, počinje prava mahala naseljena pravom rajom
- arzuhal
#1260 Re: Ateizam vs. Religija
Đe, Mosnik?sekerbay wrote:Aferim
- MarlboroGold
#1261 Re: Ateizam vs. Religija
Ako je Mosnik mahala...sekerbay wrote:Aferim
- MarlboroGold
#1262 Re: Ateizam vs. Religija
Ostavite se Tuzle 
-
sekerbay
#1263 Re: Ateizam vs. Religija
Pa da, mosnik. Kiiiiiiing of d tuzlanska đangl 
Moram smislit pjesmu u čast mosnika
Hej, usput rečeno, kad se spomene mosnik na ovoj ateističkoj temi, znajte da nije off topic
Moram smislit pjesmu u čast mosnika
Hej, usput rečeno, kad se spomene mosnik na ovoj ateističkoj temi, znajte da nije off topic
- Bloo
- Globalna šefica
#1264 Re: Ateizam vs. Religija
Samo SlobodaMarlboroGold wrote:Ostavite se Tuzle
-
sekerbay
#1265 Re: Ateizam vs. Religija
DuuuuuuušaMarlboroGold wrote:Ostavite se Tuzle
Vidim ja ti neki fin
Za razliku od ovih kvarnih sarajvolija
- MarlboroGold
#1266 Re: Ateizam vs. Religija
Bloo wrote:Samo SlobodaMarlboroGold wrote:Ostavite se Tuzle
- Smrcak15
#1267 Re: Ateizam vs. Religija
cuj odstupanje, od testa to sto dijete se prebaci na onaj svijet u mladosti u RajNurudin wrote: znači, imamo veliko odstupanje kod tvog boga, i on odjednom neku djecu odluči da ne testira i ne pusti da odrastu,
nego ih odmah prepusta patnji i smrti, prije nego uopće imaju mogućnost da polažu test.
zašto dakle neki imaju test, a neki nemaju, zašto bog nije dosljedan?
primjetna je razlika u tome, u recimo zadnjem vijeku kad je broj umrle i oboljele dijece manji višestruko.
jel to nešto tvoj bog odlučio da sad ova djeca ne idu na visoke stupnjeve raja ili je ipak do moderne medicine?
možda da se djeca ne liječe i da se prepuste tom "stepenovanju u džentu" ?
to bi bilo logično ako se vodimo tvojim odgovorima
na kraju krajeva, taj bi bog trebao biti sveznajući, pa zašto uopšte onda moramo biti na dunjaluku ? aha, da se testiramo
i da nama bude jasno zašto ćemo u paklu gorijeti ! to je tvoj odgovor sa testom
opet se vraćamo na početak , zašto su ova djeca izuzeta od testa ?
vidiš kako ti je neodrživa teza i kako se raspada nakon malo zdravorazumskog propitivanja i počinješ se šaltati sa
"racionalnog " muslimana koji ima priču o testu, na muslimana koji se sad vadi na neke onostrane, metafizičke pričice,
počinje pričati o reltivnosti svega i kako te stvari samo bog zna, a mi ćemo ih saznati nekad na onom svijetu.
krpljenje te rupetine u tvojoj tezi, s tim stvarima je potez očajnika.
pametnije bi ti bilo da se odlučiš za jedan kolosijek, a priču o svojim "dokazima" i "razumu" sakriješ da se ne brukaš, kao
i vjeru za koju misionariš.
to je bozija milost da dijete odmah ide u Raj ako vec umre u mladosti i to tebi smeta znaci??? jeli momcino??
Imas li nesto protiv da Allah uvede dijete u dzennet ako umre prije punoljetstva dok se ne pisu djela?
sta ima veze st je sveznajuci,m ne testira on nas da bi on nesto novo saznao sto nezna o nama nego da to bude korektno na sudnjem danu, kada budu djela preezentovana, sta mislis da uvede nekoga u dzehenem bez testa i zivota na ovome svijetu, smao onako pojavis se u dzehenemu, pa narod pocne govoriti kako im je nepravda ucinjena a nurudin kaze nemoj te da se bnunite sveznajuci Bog znao je da ce te raditi grijehe pa vas je postedio testa i odmah vas ubacio u dzehennem...ima li to misla da ovako Bog postupa nema, jer djeluje nepravedno.na kraju krajeva, taj bi bog trebao biti sveznajući, pa zašto uopšte onda moramo biti na dunjaluku ? aha, da se testiramo
niposto jer sam Bog kaze da se treba lijeciti, ida ima lijeka za svaku bolest samo je treba pronaci.možda da se djeca ne liječe i da se prepuste tom "stepenovanju u dženetu" ?
a vec kad ljudsko bice ode na onaj svijet nek onda ide u bolji svijet i zivot.
Je li tebi smeta nesto da Bog uvede dijete u Raj bez testiranja???
ako jeste, sta mislis
dodjes ti na sudnji dan i kazes Bogu , boze kako to da si neke ljudska bica usmtrio u mladosti i uveo ih u dzennet a mene pustio da zivim i evo sad idem prema vatri.
a sta mislis da ti on odgovori:
Da prebacio sam ih u Raj u mladosti dok su bili cisti od grijeha, ubacio sam ih svojom miloscu u Raj u jedan nivo Raja.
A tebi sam pusti oda zivis 70 godina da zasluzis moju milost pa da te uvedem u daleko vece nivoe raja nego tu djecu pa si protracio svoje vrijeme i sad si tu gdje i jesi.
sta ces ti onda u toj situaciji?
- Smrcak15
#1268 Re: Ateizam vs. Religija
Despasito u novijem ruhu o evoluciji i ID, zavisi kako to neko gleda
- HardcoreMX
#1269 Re: Ateizam vs. Religija
https://www.youtube.com/watch?v=q0E1ETd6xTwConnaisseur Karlin wrote: kakva odgovornosti?
- Nurudin
- Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.
#1270 Re: Ateizam vs. Religija
Imam protiv Allaha koji to dijete prvo pati nekim tumorom , da bi ga onda "milostivo" prebacio u džennet.Smrcak15 wrote:cuj odstupanje, od testa to sto dijete se prebaci na onaj svijet u mladosti u RajNurudin wrote: znači, imamo veliko odstupanje kod tvog boga, i on odjednom neku djecu odluči da ne testira i ne pusti da odrastu,
nego ih odmah prepusta patnji i smrti, prije nego uopće imaju mogućnost da polažu test.
zašto dakle neki imaju test, a neki nemaju, zašto bog nije dosljedan?
primjetna je razlika u tome, u recimo zadnjem vijeku kad je broj umrle i oboljele dijece manji višestruko.
jel to nešto tvoj bog odlučio da sad ova djeca ne idu na visoke stupnjeve raja ili je ipak do moderne medicine?
možda da se djeca ne liječe i da se prepuste tom "stepenovanju u džentu" ?
to bi bilo logično ako se vodimo tvojim odgovorima
na kraju krajeva, taj bi bog trebao biti sveznajući, pa zašto uopšte onda moramo biti na dunjaluku ? aha, da se testiramo
opet se vraćamo na početak , zašto su ova djeca izuzeta od testa ?
vidiš kako ti je neodrživa teza i kako se raspada nakon malo zdravorazumskog propitivanja i počinješ se šaltati sa
"racionalnog " muslimana koji ima priču o testu, na muslimana koji se sad vadi na neke onostrane, metafizičke pričice,
počinje pričati o reltivnosti svega i kako te stvari samo bog zna, a mi ćemo ih saznati nekad na onom svijetu.
krpljenje te rupetine u tvojoj tezi, s tim stvarima je potez očajnika.
pametnije bi ti bilo da se odlučiš za jedan kolosijek, a priču o svojim "dokazima" i "razumu" sakriješ da se ne brukaš, kao
i vjeru za koju misionariš.
to je bozija milost da dijete odmah ide u Raj ako vec umre u mladosti i to tebi smeta znaci??? jeli momcino??
Imas li nesto protiv da Allah uvede dijete u dzennet ako umre prije punoljetstva dok se ne pisu djela?
sta ima veze st je sveznajuci,m ne testira on nas da bi on nesto novo saznao sto nezna o nama nego da to bude korektno na sudnjem danu, kada budu djela preezentovana, sta mislis da uvede nekoga u dzehenem bez testa i zivota na ovome svijetu, smao onako pojavis se u dzehenemu, pa narod pocne govoriti kako im je nepravda ucinjena a nurudin kaze nemoj te da se bnunite sveznajuci Bog znao je da ce te raditi grijehe pa vas je postedio testa i odmah vas ubacio u dzehennem...ima li to misla da ovako Bog postupa nema, jer djeluje nepravedno.na kraju krajeva, taj bi bog trebao biti sveznajući, pa zašto uopšte onda moramo biti na dunjaluku ? aha, da se testiramo
niposto jer sam Bog kaze da se treba lijeciti, ida ima lijeka za svaku bolest samo je treba pronaci.možda da se djeca ne liječe i da se prepuste tom "stepenovanju u dženetu" ?
a vec kad ljudsko bice ode na onaj svijet nek onda ide u bolji svijet i zivot.
Je li tebi smeta nesto da Bog uvede dijete u Raj bez testiranja???
ako jeste, sta mislis
dodjes ti na sudnji dan i kazes Bogu , boze kako to da si neke ljudska bica usmtrio u mladosti i uveo ih u dzennet a mene pustio da zivim i evo sad idem prema vatri.
a sta mislis da ti on odgovori:
Da prebacio sam ih u Raj u mladosti dok su bili cisti od grijeha, ubacio sam ih svojom miloscu u Raj u jedan nivo Raja.
A tebi sam pusti oda zivis 70 godina da zasluzis moju milost pa da te uvedem u daleko vece nivoe raja nego tu djecu pa si protracio svoje vrijeme i sad si tu gdje i jesi.
sta ces ti onda u toj situaciji?
da li razumiješ ovu gore prosto-proširenu rečenicu ? objasni kakva je to milost koja usmrćuje nedužnu djecu najtežim patnjama?
- Sara03
#1271 Re: Ateizam vs. Religija
Božija milost koja bira djecu kao sretne dobitnike njegovog (Allahovog) sadizma.Smrcak15 wrote: cuj odstupanje, od testa to sto dijete se prebaci na onaj svijet u mladosti u Raj
Dragi Smrle, nekad je fakat bolje reći "ne znam, Allah najbolje zna", nego škrabati ovakve bljuvotine. Iskreno se nadam, da većina vjernika ne razmišlja na tvoj način...
- Connaisseur Karlin
#1272 Re: Ateizam vs. Religija
totlano pogresno postavljeni zakljucciHardcoreMX wrote:https://www.youtube.com/watch?v=q0E1ETd6xTwConnaisseur Karlin wrote: kakva odgovornosti?
-
zipoo
#1273 Re: Ateizam vs. Religija
Mozda je i bilo. Kako gledate na nauku ? Recimo evolucija ili nesto slicno ? Licno ja sam na nekoj diobi. Nekako sjedim na dvije stolice. Niti sam duboko u vjeri niti iz vjere. Ali me nauka vise sebi privlaci, valjda sto je dokazana. Ima nekakav trag.
- Zejnep
#1274 Re: Ateizam vs. Religija
Pa nije vjera protiv nauke.zipoo wrote:Mozda je i bilo. Kako gledate na nauku ? Recimo evolucija ili nesto slicno ? Licno ja sam na nekoj diobi. Nekako sjedim na dvije stolice. Niti sam duboko u vjeri niti iz vjere. Ali me nauka vise sebi privlaci, valjda sto je dokazana. Ima nekakav trag.
-
zipoo
#1275 Re: Ateizam vs. Religija
Pa nisam ni rekao/napisao da je protiv. Vise me zanima ako se neka stvar kosi sa religijom kako se gleda na to. I zasto gleda tako, kako vec gleda 
Last edited by zipoo on 08/04/2018 18:58, edited 2 times in total.