Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
Banksy

#1251 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Banksy »

Smrcak15 wrote:
Banksy wrote: A ti si dijaspora...? :D
da
sad mi je malo jasnije... :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1252 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Chmoljo »

Smrcak15 wrote:
tako sto ce okupiti oko sebe probosanske stranke koje ce sprovoditi onaj program sto je napisao, ima na njegovoj stranici...

Hadzikadic je isao po firmama i pitao sta vama treba kako vam se moze pomoci, i sakupljao informacije da bi poslije rezultiralo sa onim dokumentom kako da se poveca zaposljavanje i pospjese firme.
šta će bolan okupiti? pokazaće im diplomu Harvarda i svi će se upišati od sreće što su mogu okupiti pod Mirsom?

taj program kojeg ima na stranici je manje više sve već viđeno i nije ništa novo ni spektakularno ponuđeno. nikakvu on toplu vodu nije otkrio. sve se ovo može naći u već postojećim ili prethodnim programima stranaka. pogotovo onih koje su se iole zadubile u problematiku.

ono gdje šteka u ovoj zemlji jeste realizacija tih predizbornih obećanja. a za razliku od stranaka, koliko god se nekome gadile, one ipak imaju ruke u parlamentima koje mogu to gurati i izvršnu vlast gdje mogu provoditi.

on samo obećava da će nekoga okupiti i tuđim rukama provoditi svoj predizborni program. dogovor, drugarstvo i tako to.

gdje ba vi živite?
Banksy

#1253 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Banksy »

A to sve uz pretpostavku da nije SDA trkač...
Chmoljo

#1254 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Chmoljo »

naravno. ali ne želim da blatim čovjeka na neviđeno.

vrijeme će pokazati. ako nestane poslije izbora, onda je jasno ko dan sve.
SaraFina

#1255 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by SaraFina »

Fakat Kiki, ako Hadzikadić bude SDA trojanac i glasaš, nećeš ostati živ od mene na forumu :D
spreca

#1256 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by spreca »

SaraFina wrote:Fakat Kiki, ako Hadzikadić bude SDA trojanac i glasaš, nećeš ostati živ od mene na forumu :D
:mrgreen:
ja ga odmah na ignore bacam ko Hafiz po foruma :lol: :lol: :lol:
Kikibombona

#1257 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Kikibombona »

SaraFina wrote:To su bolan Kiki ublehe. Dobronamjerne s tvoje strane, ali ipak ublehe. Realnost je ono što ja pišem i spreča, cmoljo i malkach.
Tebi preporučujem da nadješ rupu u vermenu, napraviš vremeplov i s Hadžikadićem se vratiš u BiH 2150 godine. :kiss: Valjda to vidjenje bude prihvaćenije.
Povedi i Smrleta :)
Ti se bojis Covica i HDZ-a, zbog toga smatras da treba glasati za... kako nazvati odvratne pojave iz SDP i stranke Zeljko... da ne bi pobijedio Covic.

Ja cu te podsjetiti da je Covic bio na vlasti i da nam nije bilo ni bolje ni gore u odnosu na period kada je bio Komsic. Isto sranje. Sludjuju narod i manipulativnim taktikama odrzavaju jedni druge. Zasto SDP gamad nije podrzala Zeljka Komsica?

Misljenje SDP vojnika nije relevatno. To nije misljenje, to je borba za vlastitu perspektivu u kojoj se ne biraju sredstva. Znaju oni da je SDP smece, ali glasaju da bi licno profitirali. I sta ja imam pricati sa takvim ljudima? Moja majka i moj otac NIKAD nisu glasali. Ja jesam dva puta. U svom drustvu nemam NIJEDNOG politicki angazovanog jarana. Ne znam licno NIJEDNOG clana NS a dva puta sam glasao za njih. SDP ima svoju armiju na drustvenim mrezama. Njihov zadatak je da pljuju sve redom. Obicni, jeftini, pljuvaci. Osjecam gadjenje i prezir prema njima. U centrali im sastave sta ce pisati, u javnost su nekoliko puta isplivale upute.

BiH je po prvi put dobila nezavisne nacelnike. Ljude treba uvjeriti da je glas za SDA i SDP (i mutante) glas protiv BiH. Dakle, to nije samo bacen glas, to je glas protiv drzave i protiv naroda. Bolje nikako ne glasati nego glas dati njima...

Prije par dana, SDP je imao miting u zenickoj areni. Bruka buseva stranackih poltrona iz cijele BiH. Obicnog Zenicanina to sranje od skupa nije zanimalo. To je vojska poltrona i uhljeba koji ovdje sire pricu da je bolja BiH nemoguca i da za njih treba glasati da ne pobijedi Covic. Nabijem na q i njih i Covica.
bob marley

#1258 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by bob marley »

Nema smisla ubjedjivati nekoga ako ga Mirsad sam nije ubjedio, pa nece glasati za mene. Argumente za glasanje ne mogu izmisliti oni moraju doci od kandidata i kandidata iskljucivo. Glasajte po vlastitoj savjesti, iako vecina vasih argumenata nema smisla i ocigledno je ad hominem. Primjerice - ma sta ce Mirsad uradit s mjesta predsjednika ono uopste nije vazno, to je jedan agrument, i taj isti lik potom nastavlja sa tvrdnjom da ne smijemo da dozvolimo Covicu u predsjednistvo jer ce nam razvalit drzavu. Pa stani ako je predsjednistvo beznacajna institucija, neka Covica tamo ko ga j***, sad ispada da je ono vazno itd, itd. Dajete argumente koji su proturjecni jedni drugima zato sto oni odgovaraju vasem vidjenju stvarnosti. Ali to je sve nebitno. Samo nemojte prodati svoj glas to je bitno. Ako imate nekog da znate da je posten na nekoj listi glasajte. Ima dobrih knadidata u svakoj stranci. To i sam Hadzikadic govori. Jasno je da se vidjena BiH razlikuju a glas chmolje ili moj ili nekog treceg nece napraviti razliku, mi smo mali uzorak ovdje da bi se mogla praviti revolucija. Ona se pravi na ulici ne na forumu.
Chmoljo

#1259 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Chmoljo »

Kikibombona wrote:Zasto SDP gamad nije podrzala Zeljka Komsica?
ako izuzmemo sve tvoje digestivne probleme, da se osvrnemo na ovaj moment:

u jednom trenutku su ti odvratni svi koji nisu kao Mirso (barem po onome što se predstavlja), a u drugom se pitaš zašto nije podržan neko ko je Mirsin čisti antipod.

Kiki, druže, je l' ti nas zajebavaš ovdje?
mO k3

#1260 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by mO k3 »

Chmoljo wrote:

u jednom trenutku su ti odvratni svi koji nisu kao Mirso (barem po onome što se predstavlja), a u drugom se pitaš zašto nije podržan neko ko je Mirsin čisti antipod.

:mrgreen:
Kikibombona

#1261 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Kikibombona »

:?
Chmoljo wrote:

A zasto se pitam?

Zeljko & Reuf nam porucuju da ce se drzava raspasti ako ne pobijedi Zeljko. Sudbonosni izbori. Sad ili nikad.

Zasto SDP izdajnici nisu podrzali Zeljka Komsica?
Je li vaznije uhljebljenje rumenog ili drzava?
visocicaguy

#1262 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by visocicaguy »

SaraFina wrote:
visocicaguy wrote:Hadzikadic ima vece sanse da udje u predsjednistvo od Denisa. I imat ce vise glasova od njega na izborima.

Pojasni nam taj moždani dribling.

Uzmimo da je SDP-ova početna baza glasača 50 000.
jednostavno. prvo ne znaci da ce svi dsp-ovci glasati za becira. drugo, hadzija ce uzeti 50k + od onih koji su ranije nekada glasali za harisa. a takvih je puno. imas struju u sda koja nije zadovoljna politikom. imas pda glasace koji nemaju svog kanididata i mislim da vecina nije naklonjena radonu. i imas osipanje sbb-a. sve u svemu sasvim dovoljna baza za hadziju.
cassius

#1263 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by cassius »

Ekonomija BiH se ne moze pokrenut bas zbog ovakvog razmisljanja, kakva imaju spreca i ekipa. Nemoj da mi uzmemo boljeg kandidata za nas , nego uzmimo kandidata koji ce otezat hrvatima i srbima a isto i nama. Koliko vec dugo ste na forumu i svake izbore trubite jednu te istu pricu, kao da Dodik i Covic mogu unistit BiH tek tako. Bio tu Hadzikadic ili Becirovic ili ovaj pajser iz SDA. I svake izbore se provlaci prica pred izbore "nedajmo da nas uniste" a svaki put glasate za SDA-SDP-SBB . A BiH u istom losem stanju ko i prije.
Sad kad se provlaci prica "ekonomski napredak" pred izbore od ovog kandidata, vracate se na stranke koje vec imaju bazu botova, pa ce vam to odredit vas izbor, a ne sta vam logika nalaze. Sto govori da ste i vi jedni od stranackih botova iz ko zna kojih razloga.
i taj pisljivi Komsic kojeg vi toliko zelite uvalit hrvatima, nije ucinio nista dok je bio na vlasti,zato treba opet glasat za njega,mozda se od osmi put posreci pijanici da uradi sta za BiH.
Svaki glas koji ne ode za SDA-SDP-SBB-DF je pobjeda za BiH.
visocicaguy

#1264 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by visocicaguy »

spreca wrote:
visocicaguy wrote:Hadzikadic ima vece sanse da udje u predsjednistvo od Denisa. I imat ce vise glasova od njega na izborima.
Becirovic
Dzaferovic
Hadzikadic.....ovako ce izgledati lista Bosnjaka
Hadzija
Becir
Dzaferaga

PS.: vidite, narod je fakat nezadovoljan. taj revolt naroda ce biti ispoljen nekako na izborima. ovo glasanje za clana predsjednistva je upravo pravi poligon i najvjerovatnije mjesto gdje ce se taj revolt iskazati. mozda upravo zato sto je protokolarna funkcija, ali nije beznacajna, pogotovo u marketinskom smislu. tako da, zaista mislim da ce tu hadzikadic pomesti - i to zato jer je apsolutni antipod svemu sto je ponudjeno na izbornom pladnju. i stoga mislim da to sto nema stranku mu u ovim okolnostima uopce nije teret, nego, naprotiv, katalizator.
Last edited by visocicaguy on 10/09/2018 14:55, edited 1 time in total.
SaraFina

#1265 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by SaraFina »

Kikibombona wrote:
SaraFina wrote:To su bolan Kiki ublehe. Dobronamjerne s tvoje strane, ali ipak ublehe. Realnost je ono što ja pišem i spreča, cmoljo i malkach.
Tebi preporučujem da nadješ rupu u vermenu, napraviš vremeplov i s Hadžikadićem se vratiš u BiH 2150 godine. :kiss: Valjda to vidjenje bude prihvaćenije.
Povedi i Smrleta :)
Ti se bojis Covica i HDZ-a, zbog toga smatras da treba glasati za... kako nazvati odvratne pojave iz SDP i stranke Zeljko... da ne bi pobijedio Covic.

Ja cu te podsjetiti da je Covic bio na vlasti i da nam nije bilo ni bolje ni gore u odnosu na period kada je bio Komsic. Isto sranje. Sludjuju narod i manipulativnim taktikama odrzavaju jedni druge. Zasto SDP gamad nije podrzala Zeljka Komsica?

Misljenje SDP vojnika nije relevatno. To nije misljenje, to je borba za vlastitu perspektivu u kojoj se ne biraju sredstva. Znaju oni da je SDP smece, ali glasaju da bi licno profitirali. I sta ja imam pricati sa takvim ljudima? Moja majka i moj otac NIKAD nisu glasali. Ja jesam dva puta. U svom drustvu nemam NIJEDNOG politicki angazovanog jarana. Ne znam licno NIJEDNOG clana NS a dva puta sam glasao za njih. SDP ima svoju armiju na drustvenim mrezama. Njihov zadatak je da pljuju sve redom. Obicni, jeftini, pljuvaci. Osjecam gadjenje i prezir prema njima. U centrali im sastave sta ce pisati, u javnost su nekoliko puta isplivale upute.

BiH je po prvi put dobila nezavisne nacelnike. Ljude treba uvjeriti da je glas za SDA i SDP (i mutante) glas protiv BiH. Dakle, to nije samo bacen glas, to je glas protiv drzave i protiv naroda. Bolje nikako ne glasati nego glas dati njima...

Prije par dana, SDP je imao miting u zenickoj areni. Bruka buseva stranackih poltrona iz cijele BiH. Obicnog Zenicanina to sranje od skupa nije zanimalo. To je vojska poltrona i uhljeba koji ovdje sire pricu da je bolja BiH nemoguca i da za njih treba glasati da ne pobijedi Covic. Nabijem na q i njih i Covica.

Bio je Čović na vlasti protekle 4 godine, ali zaboravljaš da na državnom nivou nije SNSD i Dodik predstavljao Srbe, nego Ivanić.
SDS i ove male stranke okupljene oko SzP, u koje spada i Ivanić, nikad u proteklom periodu nisu podržale ispostavu SNSD-a u zapadnoj Hercegovini tkz; HDZ. Uvidjaš u čemu bi bila razlika da Čović i Dodik istovremeno predstavljaju Srbe odnosno Hrvate.

Iako Čović nije uživao blagonaklonost SzP, ipak je na svemu mogućem gledao da zabije prst u oko svim probosanskim snagama.
Ne samo Bakiru i SDA. Nego je naštetio običnom čovjeku koji BiH vidi kao svoju zemlju.
Sjeti se njegovih priča o eurointegracijama, i onda zastupnici HDZ-a se samo priklone blokadi predvodjenoj srpskim zastupnicima i SNSD-u.
Banalan primjer evo..
novac od prikupljenih putarina podijeljen je neravnopravno i RS je dobila u novčanim srestvima za 25% - 30% više zahvaljujući glasu ministrice iz HDZ-a.
Tim je ministrica direktno oštetila FBiH. I nikom ništa.
To je kao što rekoh banalnost.
Da istovremeno u presjedništvo zasjede Dodik i Čović, vjerujem da bi to bila katastrofa. I po državu i po običnog čovjeka BH nastrojenog

Njihovi zajednički ciljevi bi bili prioritet. A zna se već koji su.
Plus svega u RS nemamo nikakvog utjecaja, a nismo sigurni ni kako će se Dom naroda ustrojiti u FBiH nakon izbora.
Tako da ne pretjerujem kad stvari nazivam katastrofom.
Chmoljo

#1266 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Chmoljo »

Kikibombona wrote::?
Chmoljo wrote:

A zasto se pitam?

Zeljko & Reuf nam porucuju da ce se drzava raspasti ako ne pobijedi Zeljko. Sudbonosni izbori. Sad ili nikad.

Zasto SDP izdajnici nisu podrzali Zeljka Komsica?
Je li vaznije uhljebljenje rumenog ili drzava?
pa moraju ljudi predizbornu kampanju bazirati na nečemu.

a rumenom bi hiljadu puta lakše bilo da je otišao na listu. uzeo bi glat u svojoj izbornoj jedinici i ne bi bio u medijskom fokusu. tako da ta priča o uhljebljivanju baš i ne pije vode. osim ako ne misliš da državni parlamentarci rade za siću?
SaraFina

#1267 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by SaraFina »

cassius wrote:Ekonomija BiH se ne moze pokrenut bas zbog ovakvog razmisljanja, kakva imaju spreca i ekipa. Nemoj da mi uzmemo boljeg kandidata za nas , nego uzmimo kandidata koji ce otezat hrvatima i srbima a isto i nama. Koliko vec dugo ste na forumu i svake izbore trubite jednu te istu pricu, kao da Dodik i Covic mogu unistit BiH tek tako. Bio tu Hadzikadic ili Becirovic ili ovaj pajser iz SDA. I svake izbore se provlaci prica pred izbore "nedajmo da nas uniste" a svaki put glasate za SDA-SDP-SBB . A BiH u istom losem stanju ko i prije.
Sad kad se provlaci prica "ekonomski napredak" pred izbore od ovog kandidata, vracate se na stranke koje vec imaju bazu botova, pa ce vam to odredit vas izbor, a ne sta vam logika nalaze. Sto govori da ste i vi jedni od stranackih botova iz ko zna kojih razloga.
i taj pisljivi Komsic kojeg vi toliko zelite uvalit hrvatima, nije ucinio nista dok je bio na vlasti,zato treba opet glasat za njega,mozda se od osmi put posreci pijanici da uradi sta za BiH.
Svaki glas koji ne ode za SDA-SDP-SBB-DF je pobjeda za BiH.

Ovo je smjehotresno. Jesi se ti sa teme o Siriji ovamo preselio ili šta?

:D

VI pojedinci ne shvatate osnove problematike, pa kako da diskutujete? :D
Chmoljo

#1268 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Chmoljo »

visocicaguy wrote:
jednostavno. prvo ne znaci da ce svi dsp-ovci glasati za becira. drugo, hadzija ce uzeti 50k + od onih koji su ranije nekada glasali za harisa. a takvih je puno. imas struju u sda koja nije zadovoljna politikom. imas pda glasace koji nemaju svog kanididata i mislim da vecina nije naklonjena radonu. i imas osipanje sbb-a. sve u svemu sasvim dovoljna baza za hadziju.
već gledam kako Kukini iz rudnika idu da zaokruže Mirsada...

Kukića.
visocicaguy

#1269 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by visocicaguy »

Chmoljo wrote:
visocicaguy wrote:
već gledam kako Kukini iz rudnika idu da zaokruže Mirsada...

Kukića.
ma jasno, zaokruzit ce oni kuku, nije kuko sporan.. (mislim, jest kuko sporan, al u ovom kontekstu nije :D ). oni ce ti opet za nekog glasati. za dzaferagu nece, za sepica nece, za amera nece, za becira nece.... njima ti je ja l' fahrA ja l' hadzija.
SaraFina

#1270 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by SaraFina »

visocicaguy wrote:
SaraFina wrote:

Da, da i svi ti i takvi će podržati Hadžikadića. Koji pazi namjerava okupiti ljevicu, i sve pro BiH stranke da po njegovim "naputcima" donesu "boljitak/ prosperitet" i slične floskule. I to rukama njihovih ljudi na svim nivoima vlasti :D

Pa ovo je šega. Zašto bi neka stranka podržala to?
Last edited by SaraFina on 10/09/2018 15:02, edited 1 time in total.
visocicaguy

#1271 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by visocicaguy »

SaraFina wrote:
visocicaguy wrote:
SaraFina wrote:

Da, da i svi ti i takvi će podržati Hadžikadića. Koji pazi namjerava okupiti ljevicu, i sve pro BiH stranke da po njegovim "naputcima" donesu "boljitak/ prosperitet" i slične floskule.
sve nove stvari se obicno dese po prvi put. :wink:
Chmoljo

#1272 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Chmoljo »

visocicaguy wrote:ma jasno, zaokruzit ce oni kuku, nije kuko sporan.. (mislim, jest kuko sporan, al u ovom kontekstu nije :D ). oni ce ti opet za nekog glasati. za dzaferagu nece, za sepica nece, za amera nece, za becira nece.... njima ti je ja l' fahrA ja l' hadzija.
smiješno je na onakav način baratati ciframa. još pričati o rezultatima Harisa Silajdžića sa izbora koji su bili prije deset godina.

izbori će biti neizvjesni, to je nesporno. Denis, Fahro i Šefket.

a najvjerovatnije Denis ili Šefket u zavisnosti od toga ko će im više glasova otkinuti. jako se olako prelazi preko Krajine i A SDA, koji ima disciplinovane glasače i gdje Džaferović neće vidjeti puno koristi.

ali živi bili pa vidjeli.
SaraFina

#1273 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by SaraFina »

Zašto bi stranke podržale takvo što rukama svojih ljudi na svim nivoima vlasti? :D
visocicaguy

#1274 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by visocicaguy »

Chmoljo wrote:
visocicaguy wrote:ma jasno, zaokruzit ce oni kuku, nije kuko sporan.. (mislim, jest kuko sporan, al u ovom kontekstu nije :D ). oni ce ti opet za nekog glasati. za dzaferagu nece, za sepica nece, za amera nece, za becira nece.... njima ti je ja l' fahrA ja l' hadzija.
smiješno je na onakav način baratati ciframa. još pričati o rezultatima Harisa Silajdžića sa izbora koji su bili prije deset godina.

izbori će biti neizvjesni, to je nesporno. Denis, Fahro i Šefket.

a najvjerovatnije Denis ili Šefket u zavisnosti od toga ko će im više glasova otkinuti. jako se olako prelazi preko Krajine i A SDA, koji ima disciplinovane glasače i gdje Džaferović neće vidjeti puno koristi.

ali živi bili pa vidjeli.
bosnjaci traze lidera.
helem, vidjet cemo.
SaraFina

#1275 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by SaraFina »

:( Čuj lidera traže, a o zajedničkom kandidatu ne mogu da se dogovore. I sad će SDP i DF svojim rukama podržati Hadžikadica i politiku prosperiteta :D

I to kad ne prodje Bećirević i Komšiću otkinu dosta od glasača kolača :D

Pa šega.
Locked