Sta moze prosjecan merhametli bosnjo uraditi po tom pitanju? Naravno paranoike ne ubrajam u ovu skupinu, jer njih niko i ne slusa dok ne bude kasno.decembar2017 wrote:Svi vi koji ismijavate onaj clanak u Guardianu ste apsolutno u pravu, sta znaju amateri koji rade za jednu od najpoznatijih novina u svijetu sta je 2500 pusaka, ruska podrska, paravojne formacije i najave sukoba, cuo sam da bi dobio posao u Guardianu je dovoljno clanska kartica SDA i diploma iz Viteza pa zato ih sa pravom ismijavate![]()
Ali su mozda oni shvatili da nije vazan samo broj pusaka vec zasto se te puske planiraju da koriste,mozda su shvatili ono sto su se cetnici vec 1941 naucili a 1992 dobro ponovili : da je i puska dovoljna protiv onog koji ne zna, nece i ne moze da se brani.
A ovi strucnjaci koji ih ismijavaju nisu naucili to ni do danas
Nova agresija na BIH?
- triconja
#1251 Re: Nova agresija na BIH?
- horkesh
#1252 Re: Nova agresija na BIH?
U međuvremenu, u FBiH:
Postojala su međunarodna pravila - IPTF-a u prvom redu. Primjera radi - određena policijska stanica može imati dugih cijevi 10 posto u odnosu na broj policajaca. Direktor federalne policije kaže - za njih ta pravila i dalje važe.
"Mi smo sigurno u granicama propisane normale prema nekim međunarodnim standardima i ja dok sam ovdje mi nećemo izaziti iz tih standarda. Ja nemam namjeru da pripremam policiju u Federaciji za nekakva ratna djelovanja, to nije namjena policije i ona treba prije svega da je opremljena i radimo na tome sa onim sredstvima potrebnim za uspješno obavljanje redovnih policijskih poslova", ističe Lukač.
Duge cijevi u FUP-u nosi Specijalna jedinica od stotinjak policajaca. Posljednja nabavka oružja - 2011. godine. Lukač kaže pedesetak automatskih pušaka. Nedavno određeni broj pištolja. U Federaciji i policije u kantonima nabavljaju oružje. Provjerili smo o kojim se količinama radi na primjeru sarajevskog MUP-a.
"Pokrenuta je proceduru za nabavku jednog kontingenta oružja za našu jedinicu za specijalističku podršku, količina je oko 70 pušaka kalibra 5.56. I u 2016. je pokrenuta aktivnost za nabavku 130 pušaka također kalibra 5.56 za Jedinicu za podršku. Za ostali sastav policije nismo imali nabavku", kaže Mevludin Halilović, Komesar MUP-a KS.
- Capsicum
#1253 Re: Nova agresija na BIH?
Mirno spavajte, rata neće biti...
-
decembar2017
#1254 Re: Nova agresija na BIH?
Isao sam nekoliko puta u Potocare na dzenazu i u prici sa prezivjelima genocida se ponavljala uvijek ista situacija: ljude koje su imale oruzje cetnici su pokusavali da uniste iz daljine, grupe ili pojedinice koji nisu imali oruzje su ganjali i hvatali kao zeceve.triconja wrote:Sta moze prosjecan merhametli bosnjo uraditi po tom pitanju? Naravno paranoike ne ubrajam u ovu skupinu, jer njih niko i ne slusa dok ne bude kasno.decembar2017 wrote:Svi vi koji ismijavate onaj clanak u Guardianu ste apsolutno u pravu, sta znaju amateri koji rade za jednu od najpoznatijih novina u svijetu sta je 2500 pusaka, ruska podrska, paravojne formacije i najave sukoba, cuo sam da bi dobio posao u Guardianu je dovoljno clanska kartica SDA i diploma iz Viteza pa zato ih sa pravom ismijavate![]()
Ali su mozda oni shvatili da nije vazan samo broj pusaka vec zasto se te puske planiraju da koriste,mozda su shvatili ono sto su se cetnici vec 1941 naucili a 1992 dobro ponovili : da je i puska dovoljna protiv onog koji ne zna, nece i ne moze da se brani.
- triconja
#1255 Re: Nova agresija na BIH?
Znaci treba organizacija. Kako oni mogu a mi ne mozemo organizovati?decembar2017 wrote:Isao sam nekoliko puta u Potocare na dzenazu i u prici sa prezivjelima genocida se ponavljala uvijek ista situacija: ljude koje su imale oruzje cetnici su pokusavali da uniste iz daljine, grupe ili pojedinice koji nisu imali oruzje su ganjali i hvatali kao zeceve.triconja wrote:Sta moze prosjecan merhametli bosnjo uraditi po tom pitanju? Naravno paranoike ne ubrajam u ovu skupinu, jer njih niko i ne slusa dok ne bude kasno.decembar2017 wrote:Svi vi koji ismijavate onaj clanak u Guardianu ste apsolutno u pravu, sta znaju amateri koji rade za jednu od najpoznatijih novina u svijetu sta je 2500 pusaka, ruska podrska, paravojne formacije i najave sukoba, cuo sam da bi dobio posao u Guardianu je dovoljno clanska kartica SDA i diploma iz Viteza pa zato ih sa pravom ismijavate![]()
-
PM72
#1256 Re: Nova agresija na BIH?
neće ti niko potvrditi jer to nije postojalo,kad sad ima ovoliko mamlaza i nepismenih,moš' mislit kako su birvaktile ljudi po bosanskim i sandžačkim vukojebinama bili upućeni u šifre i modele...mishic wrote:Gospodo ko je sta prespavao kasnije cemo. Iz Užica puške M-40, M-41 i M-42, (pred i sa početka II svjetskog rata, cijev okolo neobrađena, hrapava, ružne i teške, sačekajte pročitat će još neko i potvrditi ovo.) Istina nije ih bilo na stotine, nekih desetak komada u jednoj regiji u BiH, čuvane negdje na tavanima, podrumima i ko znagdje, a od njihovih vlasnika sam slušao ovo o oružju za koje se zna i onom za koje se nezna.
Slušao sam čak i kako je teklo putešestvije tih pušaka od Sandžaka putem "zelenog kadra" i "narodne milicije", čak i imena, da da imena onih koji su ih donijeli (dobili), koristili u WWII i čuvali i sačuvali do 92.
-
Fudo387
#1257 Re: Nova agresija na BIH?
Ovi se stvarno ne zajebaju, to je spremno opet ubijati bez ikakve grize savjesti, taj njihov sistem i jeste napravljen da odgaja budale.
2500 do zuba naoruzanih drotova je sasvim dovoljno da napravi takvu pizdariju od koje ce se ono malo naroda sto se vratilo u Brcko i okolo, razbjezati k’o zecevi.
Dok dodje pojacanje, halali Huso materi.
Valjda ima neko ozbiljan da ovo prati i zna sta raditi, al’ poznajuci Bosnju i njegovu poslovicnu bolimeqraczasve dok ga bas ne opali po blentari, daj boze.
2500 do zuba naoruzanih drotova je sasvim dovoljno da napravi takvu pizdariju od koje ce se ono malo naroda sto se vratilo u Brcko i okolo, razbjezati k’o zecevi.
Dok dodje pojacanje, halali Huso materi.
Valjda ima neko ozbiljan da ovo prati i zna sta raditi, al’ poznajuci Bosnju i njegovu poslovicnu bolimeqraczasve dok ga bas ne opali po blentari, daj boze.
-
PM72
#1258 Re: Nova agresija na BIH?
Fudara,
Nek ide sve u vražiju mater kad je naopako nasađeno od početka a što bi samo tebi bilo dobro?
Nek ide sve u vražiju mater kad je naopako nasađeno od početka a što bi samo tebi bilo dobro?
-
archi_a
#1259 Re: Nova agresija na BIH?
Doslo vrijeme da kvotam svoj staaaari post.
Momci ne sekirajte se za policiju i kasarne na području "ovamo ovom".
Malo informacija da imate za kalkulaciju......
Policijski službenici u brojevima
Mup rs 6858
Policija u fBiH 11319
Državni nivo ukupno policijskih službenika 4255
DKPT 825
Poslovi sa strancima 222
GP 2202
Istrage i zaštita 711
Da ne pišem o agencijama kao što su Policijska podrška, forenzika, ministarstvo sigurnosti, naveo sam samo osobe pod oružjem, a i ove manje za koje nisam pisao brojeve, i njihovi su službenici naoružani prema zakonu.
-
daddy-kool
#1260 Re: Nova agresija na BIH?
De se malo uozbiljite, govorimo o investiciji od milion dolara.
-
decembar2017
#1261 Re: Nova agresija na BIH?
triconja wrote: Znaci treba organizacija. Kako oni mogu a mi ne mozemo organizovati?
Tu si apsolutno u pravu ali kako ces organizovati ljude koji vjeruju da im komsije nece nista ?
Isti problem je bio i 1991/92 kada ljudi i koji su imali oruzje ili im se nudilo nisu zeljeli da se brane, ljudi koji su mogli da barem mogli da pobjegnu od noza nisu.
To je najveca boljka tada a vidim i danas i zato se i vrsi ovakva propaganda da je sve u redu, da se niko nista ne brine dok oni otvoreno prijete cak do te mjere da se o tome pise u svjetskim medijima a kada se ovdje to uradi onda si uhljebas pred izbore, dijasporac koji mlati gloginje, sta je 2500 pusaka, paravojne formacije ha-ha ko je jos od njih nastradao ......
-
archi_a
#1262 Re: Nova agresija na BIH?
Druze, na cemu temeljis te zakljucke?
-
Fudo387
#1263 Re: Nova agresija na BIH?
Ti vidis milion dolara, ja vidim dobro uvjezbanu i naoruzanu vojnu formaciju od 2500 ljudi. Logistika-ima, paravojne grupe-ima, hajvana da ih pusti s lanca-ima/nema?daddy-kool wrote:De se malo uozbiljite, govorimo o investiciji od milion dolara.
-
daddy-kool
#1264 Re: Nova agresija na BIH?
Ja vidim mupovce koji su zanovili oružje.Fudo387 wrote:Ti vidis milion dolara, ja vidim dobro uvjezbanu i naoruzanu vojnu formaciju od 2500 ljudi. Logistika-ima, paravojne grupe-ima, hajvana da ih pusti s lanca-ima/nema?daddy-kool wrote:De se malo uozbiljite, govorimo o investiciji od milion dolara.
Mislim da se ne ubjeđujemo previše i ja sam zato da se maksimalno naoružamo + vratimo vojni rok, po švicerskom modelu. Ali ovo nije ta prijetnja, realno milion dolara je za ovo pussy smoke. Opasnije je kada RS troši nekoliko miliona dolara na raznorazno lobiranje po "prijateljskim" državama sa kojim su odlično sarađivali i tokom rata.
- triconja
#1265 Re: Nova agresija na BIH?
Treba malo bolje pogledati u srz problema, od rodjenja do neke 30e godine, kakve su razlike u odgoju i moze se dosta skontati.decembar2017 wrote:triconja wrote: Znaci treba organizacija. Kako oni mogu a mi ne mozemo organizovati?
Tu si apsolutno u pravu ali kako ces organizovati ljude koji vjeruju da im komsije nece nista ?
Isti problem je bio i 1991/92 kada ljudi i koji su imali oruzje ili im se nudilo nisu zeljeli da se brane, ljudi koji su mogli da barem mogli da pobjegnu od noza nisu.
To je najveca boljka tada a vidim i danas i zato se i vrsi ovakva propaganda da je sve u redu, da se niko nista ne brine dok oni otvoreno prijete cak do te mjere da se o tome pise u svjetskim medijima a kada se ovdje to uradi onda si uhljebas pred izbore, dijasporac koji mlati gloginje, sta je 2500 pusaka, paravojne formacije ha-ha ko je jos od njih nastradao ......
- 512MB
#1266 Re: Nova agresija na BIH?
Cekaj malo, zar nisu samo zamjenili starije puske sa novim?
- Maraschino
#1267 Re: Nova agresija na BIH?
Zemlje regije odnosno ucesnice ratova su potpisale protokol o kolicini naoruzanja koje mogu posjedovati a kamo li jedan entitet.horkesh wrote:U međuvremenu, u FBiH:
Postojala su međunarodna pravila - IPTF-a u prvom redu. Primjera radi - određena policijska stanica može imati dugih cijevi 10 posto u odnosu na broj policajaca. Direktor federalne policije kaže - za njih ta pravila i dalje važe.
"Mi smo sigurno u granicama propisane normale prema nekim međunarodnim standardima i ja dok sam ovdje mi nećemo izaziti iz tih standarda. Ja nemam namjeru da pripremam policiju u Federaciji za nekakva ratna djelovanja, to nije namjena policije i ona treba prije svega da je opremljena i radimo na tome sa onim sredstvima potrebnim za uspješno obavljanje redovnih policijskih poslova", ističe Lukač.
Duge cijevi u FUP-u nosi Specijalna jedinica od stotinjak policajaca. Posljednja nabavka oružja - 2011. godine. Lukač kaže pedesetak automatskih pušaka. Nedavno određeni broj pištolja. U Federaciji i policije u kantonima nabavljaju oružje. Provjerili smo o kojim se količinama radi na primjeru sarajevskog MUP-a.
"Pokrenuta je proceduru za nabavku jednog kontingenta oružja za našu jedinicu za specijalističku podršku, količina je oko 70 pušaka kalibra 5.56. I u 2016. je pokrenuta aktivnost za nabavku 130 pušaka također kalibra 5.56 za Jedinicu za podršku. Za ostali sastav policije nismo imali nabavku", kaže Mevludin Halilović, Komesar MUP-a KS.
Iz ovoga se vidi da oni odstupaju od tog protokola a ko je dao saglasnost sa drzavnog nivoa, treba ispitati.
Blesan svakim dano prelazi crvenu liniju i to ne naglim pokretima nego hinjski i polako. Jednostavno testira sve od MZ do nasih ublehasa.
Last edited by Maraschino on 14/02/2018 11:17, edited 1 time in total.
-
Fudo387
#1268 Re: Nova agresija na BIH?
Nama je sve vazda pussy smoke.daddy-kool wrote:Ja vidim mupovce koji su zanovili oružje.Fudo387 wrote:Ti vidis milion dolara, ja vidim dobro uvjezbanu i naoruzanu vojnu formaciju od 2500 ljudi. Logistika-ima, paravojne grupe-ima, hajvana da ih pusti s lanca-ima/nema?daddy-kool wrote:De se malo uozbiljite, govorimo o investiciji od milion dolara.
Mislim da se ne ubjeđujemo previše i ja sam zato da se maksimalno naoružamo + vratimo vojni rok, po švicerskom modelu. Ali ovo nije ta prijetnja, realno milion dolara je za ovo pussy smoke. Opasnije je kada RS troši nekoliko miliona dolara na raznorazno lobiranje po "prijateljskim" državama sa kojim su odlično sarađivali i tokom rata.
Voza kamione okolo pune “banana”-pussy smoke.
Ukopava se u sred bijela dana, razapinje ti top iznad balkona-pussy smoke.
Pobicu vas, ne gine vam nestanak-pussy smoke.
Krsi odredbe mirovnog sporazuma, naoruzava se mimo svih pravila-pussy smoke.
Dovlaci ruske pse rata-pussy smoke.
Kad se konacno probudimo-onda nam se smoke iz usiju, spasavaj se ko moze.
Ima procedura, ima ko je duzan da to sprijecava, onaj koji je stavio muhur na mir. Hocete li vi njemu opaliti klempu i narediti da stane? Hocete-super. Necete-mup unskosanskog kantona otvara bazu u Buzimu, Mehmede posalji narudzbu za 50000 pusaka.
- horkesh
#1269 Re: Nova agresija na BIH?
Ne, riješili su se okova koja im je ranije nametnuo IPTF i sada planiraju da svaki pripadnik MUP-a RS-a zaduži dugu cijev.512MB wrote:Cekaj malo, zar nisu samo zamjenili starije puske sa novim?
Da, ali ograničenje se odnosi samo na borbene tenkove, oklopna borbena vozila, artiljeriju, borbene avione i jurišne helikoptere.Maraschino wrote:
Zemlje regije odnosno ucesnice ratova su potpisale protokol o kolicini naoruzanja koje mogu posjedovati a kamo li jedan entitet.
Iz ovoga se vidi da oni odstupaju od tog protokola a ko je dao saglasnost sa drzavnog nivoa, treba ispitati.
-
daddy-kool
#1270 Re: Nova agresija na BIH?
Nije ba to tako, al eto da se nasmijemo.Fudo387 wrote:
Nama je sve vazda pussy smoke.
Ima procedura, ima ko je duzan da to sprijecava, onaj koji je stavio muhur na mir. Hocete li vi njemu opaliti klempu i narediti da stane? Hocete-super. Necete-mup unskosanskog kantona otvara bazu u Buzimu, Mehmede posalji narudzbu za 50000 pusaka.
Ako ovo može biti zgodan izgovor da se MUP-ovi u FBIH opreme novim automatskim naoružanjem, transporterima, helikopterima (za spasavanje jel'), možda i ponekim lahkim oklopom (za kontrolu protestanata) - to svakako treba progurat'.
- manijak1
#1271 Re: Nova agresija na BIH?
Ne brinu ih Miletove puške jer su skoro pa i njihove
Još su najavili i uzimanje oklopnih vozila , artiljerija se može brzo dovuć , pa kad pukne jebaji ga, puknuće od tvojih para što je najžalosnije.
plus pare od akciza odoše Zastavi u Beograd , ma najlakše se šepuriti na portalima i mrežama .
I vjerovati , neće ništa , opet.Sve ko potpada na predizborne agitacije .
Ko nije prije Nove i poslije Nove prošao od Lukavice do Pala putem agresije , propustio je otvorena četnička sijela na sred ceste .Kad to prijaviš kome treba ko da si neprijatelj no 1 , kad popričaš s nekim ma limbo me kaže , e zaboljeće ovaj put gore nego 92-e , izgleda.Samo nema ispaljivanja ovaj put , ko je otišo otišo je.Pa ti vidi hoš biti zec opet ili makar malo pokazati zube.
Još su najavili i uzimanje oklopnih vozila , artiljerija se može brzo dovuć , pa kad pukne jebaji ga, puknuće od tvojih para što je najžalosnije.
A onaj se zadevero strankom koja sve više i više podsjeća na društvo mrtvih pjesnika.Dino Mustafić koji kaže: "Profesionalno dno, vrhunac hrvatske kontinuirane propagande koja se bazira na lažima i spekulacijama okorjelih nacionalista i islamofoba. BiH je pod političkim udarom koji je intezivniji nego '90-ih. Zbog ovakvih natpisa i novinari su trebali biti u Hagu", smatra Mustafić.
plus pare od akciza odoše Zastavi u Beograd , ma najlakše se šepuriti na portalima i mrežama .
Ko nije prije Nove i poslije Nove prošao od Lukavice do Pala putem agresije , propustio je otvorena četnička sijela na sred ceste .Kad to prijaviš kome treba ko da si neprijatelj no 1 , kad popričaš s nekim ma limbo me kaže , e zaboljeće ovaj put gore nego 92-e , izgleda.Samo nema ispaljivanja ovaj put , ko je otišo otišo je.Pa ti vidi hoš biti zec opet ili makar malo pokazati zube.
- Maraschino
#1272 Re: Nova agresija na BIH?
Ako cemo se naoruzavati, nije problem. Svakako nismo prvi poceli.daddy-kool wrote:Nije ba to tako, al eto da se nasmijemo.Fudo387 wrote:
Nama je sve vazda pussy smoke.
Ako ovo može biti zgodan izgovor da se MUP-ovi u FBIH opreme novim automatskim naoružanjem, transporterima, helikopterima (za spasavanje jel'), možda i ponekim lahkim oklopom (za kontrolu protestanata) - to svakako treba progurat'.
-
The 51st State
#1273 Re: Nova agresija na BIH?
niko ne brani federalnom i kantonalnim mupovima da nabave po par oklopnjaka, 3-4 helikoptera i pratecu opremu, uostalom federacija ovu godinu u solidnom plusu zavrsila.
Last edited by The 51st State on 14/02/2018 11:42, edited 1 time in total.
-
Fudo387
#1274 Re: Nova agresija na BIH?
Jbg, svako ima prioritete i ciljeve.manijak1 wrote:Ne brinu ih Miletove puške jer su skoro pa i njihove
Još su najavili i uzimanje oklopnih vozila , artiljerija se može brzo dovuć , pa kad pukne jebaji ga, puknuće od tvojih para što je najžalosnije.A onaj se zadevero strankom koja sve više i više podsjeća na društvo mrtvih pjesnika.Dino Mustafić koji kaže: "Profesionalno dno, vrhunac hrvatske kontinuirane propagande koja se bazira na lažima i spekulacijama okorjelih nacionalista i islamofoba. BiH je pod političkim udarom koji je intezivniji nego '90-ih. Zbog ovakvih natpisa i novinari su trebali biti u Hagu", smatra Mustafić.
Jedni se naoruzavaju, lobiraju a nasi puleni se uhvatili sudbine Dine Konakovica...dje ce dino, koga ce sad jebat, u koji ce sad stranku, kakvu ce frizuru nabacit...jebem i njega i dinu, i graca i onog mutavog bakira.
Isto da smo se na boga kamenjem bacali, od toliko svijeta nas vazda zapadnu neki beskurci. Puu
-
PM72
#1275 Re: Nova agresija na BIH?
Naš Fudara skiči ko da su mu Srbi u komšiluku a ne 10 000 km daleko.Ja ih vidim sa prozora pa ne dramim.