Zbog cega je protein iz npr. ljudskog misica gori nego protein iz zmijskog misica ili bilo cijeg (od bilo koje druge vrste) misica? Postoji li ikakva hemijska razlika u tome i razlika u apsorbciji u organizam? Ne zagovaram kanibalizam nego samo navodim primjerStreptokok wrote:pa kinezi vele da su cak i ukusniji. a kvalitetniji svakako jesu.missko wrote:Ja razumijem ove koji jedu ali ne razumijem da im se ne gadi.
Da li bi isto jeli čuke i mace ako bi bili jednako ukusne kaokrme
Jedete li svinjetinu?
- triconja
#1251 Re: Jedete li svinjetinu?
- Streptokok
#1252 Re: Jedete li svinjetinu?
a gle, ja vas ustvari podržavam. čak sam gore napisao da ću vam prebaciti i moje sledovanje.drndalo wrote:[
Svinjetina kao cjelina nije... Prsuta jeste... Ili mislis da je cca. 3-4 milijarde ljudi na planeti u zabludi ?
Postujem kada/ako neko nesto nece, ali isto tako ocekujem da se moze kad se hoce...
- drndalo
#1253 Re: Jedete li svinjetinu?
Poskok je odlican, samo da se zna... Probano... Doduse, bilo je onih koji su me puskom htjeli gonjati zbog toga...triconja wrote:Zbog cega je protein iz npr. ljudskog misica gori nego protein iz zmijskog misica ili bilo cijeg (od bilo koje druge vrste) misica? Postoji li ikakva hemijska razlika u tome i razlika u apsorbciji u organizam? Ne zagovaram kanibalizam nego samo navodim primjerStreptokok wrote:pa kinezi vele da su cak i ukusniji. a kvalitetniji svakako jesu.missko wrote:Ja razumijem ove koji jedu ali ne razumijem da im se ne gadi.
- Euridika
- Globalna šefica
#1254 Re: Jedete li svinjetinu?
Čini mi se da smo o svemu ovom diskutovali...HAVANA wrote:Sta je slijedece,pijete li alkohol,prcite li zenu utorkom,rezete li nokte navece,tjerate li dzine laserom...?
Cijena kaže samo to da su niži troškovi proizvodnje, a veća potražnja. O kvaliteti mesa, svih vrsta, u današnje vrijeme se itekako da diskutovati. Kakvog mi sve smeća generalno jedemo, i to čak i onog zeljastog...Rampage wrote:Pa dobro, svako ima svoje mišljenje:)Streptokok wrote:sad će ti ovi forumski eksperti objasniti kako to nije smeće, te kako je kvalitetnije od teletine iako je tri puta jeftinija.Rampage wrote:Ne jedem, nisam nikad probao niti bih probao.
Inače ne jedem smeće
Jašta je, dobro si rekao - sve mu cijena kaže
-
broj dva
#1255 Re: Jedete li svinjetinu?
---missko wrote:Ja razumijem ove koji jedu ali ne razumijem da im se ne gadi.
Vjerovatno jesu jednako ukusni ako se fino pripreme. Meso je meso. To sto je nasa kulturoloska paradigma da su cuke i mace kucni ljubimci a kineska da su kuce i mace na meniju je druga stvar. Ne jedemo ni skakavce ni larve dok ih u drugim djelovima svjeta jedu.
- HAVANA
#1256 Re: Jedete li svinjetinu?
Ih kako sam u ratu dobro prolazio sa sledovanjem.Lanc sedmica za 4 jedinice.Streptokok wrote:a gle, ja vas ustvari podržavam. čak sam gore napisao da ću vam prebaciti i moje sledovanje.drndalo wrote:[
Svinjetina kao cjelina nije... Prsuta jeste... Ili mislis da je cca. 3-4 milijarde ljudi na planeti u zabludi ?
Postujem kada/ako neko nesto nece, ali isto tako ocekujem da se moze kad se hoce...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1257 Re: Jedete li svinjetinu?
Mislim da nije bilo ovo sa ženom i utorkom. Havana, otvaraj, baš me zanima kakva je tu finta.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1258 Re: Jedete li svinjetinu?
razumijem i kad ljuid jedu i kad ne jedu
ali majku mu ne razumijem kad je za i protiv adut da su prljave životinje
to kao ima čista životinja
pa opere se poslije ubojstva... opere u kipućoj vodi zguli i ispeče
ali majku mu ne razumijem kad je za i protiv adut da su prljave životinje
to kao ima čista životinja
pa opere se poslije ubojstva... opere u kipućoj vodi zguli i ispeče
- HAVANA
#1259 Re: Jedete li svinjetinu?
Rekoh ja,mi smo ludi.Euridika wrote:Čini mi se da smo o svemu ovom diskutovali...HAVANA wrote:Sta je slijedece,pijete li alkohol,prcite li zenu utorkom,rezete li nokte navece,tjerate li dzine laserom...?![]()
- Streptokok
#1260 Re: Jedete li svinjetinu?
tako je, a cuke još rastu u prirodi, trče, skaču i mišići su im svakako kkvalitetniji od klempe. ako ništa imaju više proteina a manje masti.triconja wrote:Zbog cega je protein iz npr. ljudskog misica gori nego protein iz zmijskog misica ili bilo cijeg (od bilo koje druge vrste) misica? Postoji li ikakva hemijska razlika u tome i razlika u apsorbciji u organizam? Ne zagovaram kanibalizam nego samo navodim primjerStreptokok wrote:pa kinezi vele da su cak i ukusniji. a kvalitetniji svakako jesu.missko wrote:Ja razumijem ove koji jedu ali ne razumijem da im se ne gadi.
- drndalo
#1261 Re: Jedete li svinjetinu?
Prihvacam...Streptokok wrote:a gle, ja vas ustvari podržavam. čak sam gore napisao da ću vam prebaciti i moje sledovanje.drndalo wrote:[
Ja cu tebi svoju piletinu...
Salu na stranu, svakome svacije, OK je i vjerski razlog, i medicinski, i moralni, ali mi nemoj o "kvalitetu" ako nisi degustirao... Ja ne pricam o kvalitetu mesa przenih insekata i pasa po Aziji, nisam probao da mogu reci... Mogu reci da mi se sama ideja gadi, ili nesto drugo, zbog toga i toga, ali o kvalitetu ne mogu pricati relevantno...
- Streptokok
#1262 Re: Jedete li svinjetinu?
a troškovi su niži zbog?Euridika wrote:[q
Cijena kaže samo to da su niži troškovi proizvodnje, a veća potražnja. O kvaliteti mesa, svih vrsta, u današnje vrijeme se itekako da diskutovati. Kakvog mi sve smeća generalno jedemo, i to čak i onog zeljastog...
- Rampage
#1263 Re: Jedete li svinjetinu?
Dobro, ja ipak između dva zla biram ono manje. A ono što sam čuo/gledao/čitao (pored vjerskog uvjerenja) je da je svinjetina najveće smeće u moru smeća kojeg jedemo:)Euridika wrote:Čini mi se da smo o svemu ovom diskutovali...HAVANA wrote:Sta je slijedece,pijete li alkohol,prcite li zenu utorkom,rezete li nokte navece,tjerate li dzine laserom...?![]()
Cijena kaže samo to da su niži troškovi proizvodnje, a veća potražnja. O kvaliteti mesa, svih vrsta, u današnje vrijeme se itekako da diskutovati. Kakvog mi sve smeća generalno jedemo, i to čak i onog zeljastog...Rampage wrote:
Pa dobro, svako ima svoje mišljenje:)
Jašta je, dobro si rekao - sve mu cijena kaže
- uglavnomja
#1264 Re: Jedete li svinjetinu?
i tebiStreptokok wrote:aha, sad smo povezali krmetinu sa izumima raznoraznim?uglavnomja wrote:[
bravo
i nije ti problem sto gotovo su gotovo sve stvari koje svakodnevno koristis izmislili i napravili ljudi koji jedu smece?
pocinjuci od struje, interneta i kompjutera-telefona na kojem sad lupas, cak i kuce u kojoj sjedis ...
imamo li to prvu hipotezu: krmetina čini ljude inteligentnijim?
čestitke
ovo je tvoj zakljucak, o intilignciji
moja prica je bila o gadjenju ... ako ti se gadi i ako je smece, kako ti se ne gadi sto je neko ko je jeo smece napravio to sto svaki dan diras?
- HAVANA
#1265 Re: Jedete li svinjetinu?
Nemam pojma.Znam da nesta ne treba utorkom,pa reko da nije toTomahawk11 wrote:Mislim da nije bilo ovo sa ženom i utorkom. Havana, otvaraj, baš me zanima kakva je tu finta.
- drndalo
#1266 Re: Jedete li svinjetinu?
Rezat nokte na nogama...? Ograisaces...?HAVANA wrote:Nemam pojma.Znam da nesta ne treba utorkom,pa reko da nije toTomahawk11 wrote:Mislim da nije bilo ovo sa ženom i utorkom. Havana, otvaraj, baš me zanima kakva je tu finta.
- Streptokok
#1267 Re: Jedete li svinjetinu?
dakle dobili smo i drugu hipotezu, ako jedeš svinjetinu, pa nešto napraviš, u to nešto se nužno ugradi i ta svinjetina?uglavnomja wrote:i tebiStreptokok wrote:aha, sad smo povezali krmetinu sa izumima raznoraznim?uglavnomja wrote:[
bravo
i nije ti problem sto gotovo su gotovo sve stvari koje svakodnevno koristis izmislili i napravili ljudi koji jedu smece?
pocinjuci od struje, interneta i kompjutera-telefona na kojem sad lupas, cak i kuce u kojoj sjedis ...
čestitke![]()
![]()
ovo je tvoj zakljucak, o intilignciji![]()
moja prica je bila o gadjenju ... ako ti se gadi i ako je smece, kako ti se ne gadi sto je neko ko je jeo smece napravio to sto svaki dan diras?
- Rampage
#1268 Re: Jedete li svinjetinu?
Priznaj da lupaš gluposti, tipkaš o nečemu što apsolutno nema nikakve veze s temom:)uglavnomja wrote:i tebiStreptokok wrote:aha, sad smo povezali krmetinu sa izumima raznoraznim?uglavnomja wrote:[
bravo
čestitke![]()
![]()
ovo je tvoj zakljucak, o intilignciji![]()
Pokušavaš podvaliti opasnu tezu - želiš reći da se nama kojima se gadi svinjetina gade i ljudi koji konzumiraju istu. To je laž, nit sam to rekao niti bih to rekao.
- HAVANA
#1269 Re: Jedete li svinjetinu?
A guzit,smijem?drndalo wrote:Rezat nokte na nogama...? Ograisaces...?HAVANA wrote:Nemam pojma.Znam da nesta ne treba utorkom,pa reko da nije toTomahawk11 wrote:Mislim da nije bilo ovo sa ženom i utorkom. Havana, otvaraj, baš me zanima kakva je tu finta.
- Streptokok
#1270 Re: Jedete li svinjetinu?
ja ipak mislim da sagovornik nije toliko zlonamjeran nego nam pokušava sa naučnog aspekta skrenuti pažnju na neodrživost naših stavova.Rampage wrote:[q
Priznaj da lupaš gluposti, tipkaš o nečemu što apsolutno nema nikakve veze s temom:)
Pokušavaš podvaliti opasnu tezu - želiš reći da se nama kojima se gadi svinjetina gade i ljudi koji konzumiraju istu. To je laž, nit sam to rekao niti bih to rekao.
- drndalo
#1271 Re: Jedete li svinjetinu?
Samo sa neodrezanim noktima...HAVANA wrote:A guzit,smijem?drndalo wrote:Rezat nokte na nogama...? Ograisaces...?HAVANA wrote: Nemam pojma.Znam da nesta ne treba utorkom,pa reko da nije to
- Streptokok
#1272 Re: Jedete li svinjetinu?
ima li veze degustacija klempe?drndalo wrote:Samo sa neodrezanim noktima...HAVANA wrote:A guzit,smijem?drndalo wrote:[
Rezat nokte na nogama...? Ograisaces...?
- uglavnomja
#1273 Re: Jedete li svinjetinu?
Rampage wrote: Priznaj da lupaš gluposti, tipkaš o nečemu što apsolutno nema nikakve veze s temom:)
ti si rekao da je smece.
nisi rekao da to se gadi nego da je SMECE! vise puta.
ljudi koji jedu smece su ti omogucili da danas pises ovdje.
- triconja
#1274 Re: Jedete li svinjetinu?
Cojek kao apex predator na planeti je razvijen da more svasta jest. Ovo sto vo govorite govori o vama samima i odnosima u rodbini i drustvu i cak vasem buntovnistvu protiv vecinskog obrasca ponasanja
.
Jadan ti kolac, ljudi ljude jedu (nekad nako a nekad zbog egzistencije) a vamo se na temi o klempi otvaramo jedni prema drugima i nesvjesno govorimo o nasem odnosu sa porodicom i okolinom
.
Jadan ti kolac, ljudi ljude jedu (nekad nako a nekad zbog egzistencije) a vamo se na temi o klempi otvaramo jedni prema drugima i nesvjesno govorimo o nasem odnosu sa porodicom i okolinom
- Rampage
#1275 Re: Jedete li svinjetinu?
uglavnomja wrote:Rampage wrote: Priznaj da lupaš gluposti, tipkaš o nečemu što apsolutno nema nikakve veze s temom:)
ti si rekao da je smece.
nisi rekao da to se gadi nego da je SMECE! vise puta.
ljudi koji jedu smece su ti omogucili da danas pises ovdje.
Dobro bolan, jeste smeće, nego šta je nego smeće, otpad
Ali kakve veze ovo što ti pišeš ima s temom?