Jedete li svinjetinu?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Jedete li svinjetinu?

Da
57
61%
Ne
37
39%

Total votes: 94

triconja

#1251 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by triconja »

Streptokok wrote:
missko wrote:Ja razumijem ove koji jedu ali ne razumijem da im se ne gadi.
Da li bi isto jeli čuke i mace ako bi bili jednako ukusne kaokrme
pa kinezi vele da su cak i ukusniji. a kvalitetniji svakako jesu.
Zbog cega je protein iz npr. ljudskog misica gori nego protein iz zmijskog misica ili bilo cijeg (od bilo koje druge vrste) misica? Postoji li ikakva hemijska razlika u tome i razlika u apsorbciji u organizam? Ne zagovaram kanibalizam nego samo navodim primjer :D
Streptokok

#1252 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by Streptokok »

drndalo wrote:[
Svinjetina kao cjelina nije... Prsuta jeste... Ili mislis da je cca. 3-4 milijarde ljudi na planeti u zabludi ?

Postujem kada/ako neko nesto nece, ali isto tako ocekujem da se moze kad se hoce...
a gle, ja vas ustvari podržavam. čak sam gore napisao da ću vam prebaciti i moje sledovanje.
drndalo

#1253 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by drndalo »

triconja wrote:
Streptokok wrote:
Zbog cega je protein iz npr. ljudskog misica gori nego protein iz zmijskog misica ili bilo cijeg (od bilo koje druge vrste) misica? Postoji li ikakva hemijska razlika u tome i razlika u apsorbciji u organizam? Ne zagovaram kanibalizam nego samo navodim primjer :D
Poskok je odlican, samo da se zna... Probano... Doduse, bilo je onih koji su me puskom htjeli gonjati zbog toga...
Euridika
Globalna šefica

#1254 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by Euridika »

HAVANA wrote:Sta je slijedece,pijete li alkohol,prcite li zenu utorkom,rezete li nokte navece,tjerate li dzine laserom...?
Čini mi se da smo o svemu ovom diskutovali... :shock:
Rampage wrote:
Streptokok wrote:
Rampage wrote:Ne jedem, nisam nikad probao niti bih probao.

Inače ne jedem smeće :)
sad će ti ovi forumski eksperti objasniti kako to nije smeće, te kako je kvalitetnije od teletine iako je tri puta jeftinija.
Pa dobro, svako ima svoje mišljenje:)

Jašta je, dobro si rekao - sve mu cijena kaže :)
Cijena kaže samo to da su niži troškovi proizvodnje, a veća potražnja. O kvaliteti mesa, svih vrsta, u današnje vrijeme se itekako da diskutovati. Kakvog mi sve smeća generalno jedemo, i to čak i onog zeljastog... :(
broj dva

#1255 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by broj dva »

---
Vjerovatno jesu jednako ukusni ako se fino pripreme. Meso je meso. To sto je nasa kulturoloska paradigma da su cuke i mace kucni ljubimci a kineska da su kuce i mace na meniju je druga stvar. Ne jedemo ni skakavce ni larve dok ih u drugim djelovima svjeta jedu.
HAVANA

#1256 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by HAVANA »

Streptokok wrote:
Svinjetina kao cjelina nije... Prsuta jeste... Ili mislis da je cca. 3-4 milijarde ljudi na planeti u zabludi ?

Postujem kada/ako neko nesto nece, ali isto tako ocekujem da se moze kad se hoce...
a gle, ja vas ustvari podržavam. čak sam gore napisao da ću vam prebaciti i moje sledovanje.
Ih kako sam u ratu dobro prolazio sa sledovanjem.Lanc sedmica za 4 jedinice. :gladna: :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#1257 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by Tomahawk11 »

Mislim da nije bilo ovo sa ženom i utorkom. Havana, otvaraj, baš me zanima kakva je tu finta.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1258 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by Truba »

razumijem i kad ljuid jedu i kad ne jedu

ali majku mu ne razumijem kad je za i protiv adut da su prljave životinje :lol:

to kao ima čista životinja :D

pa opere se poslije ubojstva... opere u kipućoj vodi zguli i ispeče
HAVANA

#1259 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by HAVANA »

Euridika wrote:
HAVANA wrote:Sta je slijedece,pijete li alkohol,prcite li zenu utorkom,rezete li nokte navece,tjerate li dzine laserom...?
Rekoh ja,mi smo ludi.
Streptokok

#1260 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by Streptokok »

triconja wrote:
Streptokok wrote:
tako je, a cuke još rastu u prirodi, trče, skaču i mišići su im svakako kkvalitetniji od klempe. ako ništa imaju više proteina a manje masti.
drndalo

#1261 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by drndalo »

Streptokok wrote:

Prihvacam... :thumbup:

Ja cu tebi svoju piletinu... :mrgreen:

Salu na stranu, svakome svacije, OK je i vjerski razlog, i medicinski, i moralni, ali mi nemoj o "kvalitetu" ako nisi degustirao... Ja ne pricam o kvalitetu mesa przenih insekata i pasa po Aziji, nisam probao da mogu reci... Mogu reci da mi se sama ideja gadi, ili nesto drugo, zbog toga i toga, ali o kvalitetu ne mogu pricati relevantno...
Streptokok

#1262 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by Streptokok »

Euridika wrote:[q
Cijena kaže samo to da su niži troškovi proizvodnje, a veća potražnja. O kvaliteti mesa, svih vrsta, u današnje vrijeme se itekako da diskutovati. Kakvog mi sve smeća generalno jedemo, i to čak i onog zeljastog... :(
a troškovi su niži zbog?
Rampage

#1263 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by Rampage »

Euridika wrote:
Rampage wrote:
Pa dobro, svako ima svoje mišljenje:)

Jašta je, dobro si rekao - sve mu cijena kaže :)
Dobro, ja ipak između dva zla biram ono manje. A ono što sam čuo/gledao/čitao (pored vjerskog uvjerenja) je da je svinjetina najveće smeće u moru smeća kojeg jedemo:)
uglavnomja

#1264 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by uglavnomja »

Streptokok wrote:
uglavnomja wrote:[
bravo

i nije ti problem sto gotovo su gotovo sve stvari koje svakodnevno koristis izmislili i napravili ljudi koji jedu smece?
pocinjuci od struje, interneta i kompjutera-telefona na kojem sad lupas, cak i kuce u kojoj sjedis ...
aha, sad smo povezali krmetinu sa izumima raznoraznim?

imamo li to prvu hipotezu: krmetina čini ljude inteligentnijim?

čestitke
i tebi :lol: :lol:

ovo je tvoj zakljucak, o intilignciji :D

moja prica je bila o gadjenju ... ako ti se gadi i ako je smece, kako ti se ne gadi sto je neko ko je jeo smece napravio to sto svaki dan diras?
HAVANA

#1265 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by HAVANA »

Tomahawk11 wrote:Mislim da nije bilo ovo sa ženom i utorkom. Havana, otvaraj, baš me zanima kakva je tu finta.
Nemam pojma.Znam da nesta ne treba utorkom,pa reko da nije to :?
drndalo

#1266 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by drndalo »

HAVANA wrote:
Tomahawk11 wrote:Mislim da nije bilo ovo sa ženom i utorkom. Havana, otvaraj, baš me zanima kakva je tu finta.
Rezat nokte na nogama...? Ograisaces...?
Streptokok

#1267 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by Streptokok »

uglavnomja wrote:
Streptokok wrote:
bravo

i nije ti problem sto gotovo su gotovo sve stvari koje svakodnevno koristis izmislili i napravili ljudi koji jedu smece?
pocinjuci od struje, interneta i kompjutera-telefona na kojem sad lupas, cak i kuce u kojoj sjedis ...

čestitke

moja prica je bila o gadjenju ... ako ti se gadi i ako je smece, kako ti se ne gadi sto je neko ko je jeo smece napravio to sto svaki dan diras?
dakle dobili smo i drugu hipotezu, ako jedeš svinjetinu, pa nešto napraviš, u to nešto se nužno ugradi i ta svinjetina?
Rampage

#1268 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by Rampage »

uglavnomja wrote:
Streptokok wrote:
bravo

čestitke

Priznaj da lupaš gluposti, tipkaš o nečemu što apsolutno nema nikakve veze s temom:)

Pokušavaš podvaliti opasnu tezu - želiš reći da se nama kojima se gadi svinjetina gade i ljudi koji konzumiraju istu. To je laž, nit sam to rekao niti bih to rekao.
HAVANA

#1269 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by HAVANA »

drndalo wrote:
HAVANA wrote:
A guzit,smijem? :tooo:
Streptokok

#1270 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by Streptokok »

Rampage wrote:[q

Priznaj da lupaš gluposti, tipkaš o nečemu što apsolutno nema nikakve veze s temom:)

Pokušavaš podvaliti opasnu tezu - želiš reći da se nama kojima se gadi svinjetina gade i ljudi koji konzumiraju istu. To je laž, nit sam to rekao niti bih to rekao.
ja ipak mislim da sagovornik nije toliko zlonamjeran nego nam pokušava sa naučnog aspekta skrenuti pažnju na neodrživost naših stavova.
drndalo

#1271 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by drndalo »

HAVANA wrote:
drndalo wrote:
HAVANA wrote: Nemam pojma.Znam da nesta ne treba utorkom,pa reko da nije to :?
Samo sa neodrezanim noktima...
Streptokok

#1272 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by Streptokok »

drndalo wrote:
HAVANA wrote:
Samo sa neodrezanim noktima...
ima li veze degustacija klempe?
uglavnomja

#1273 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by uglavnomja »

Rampage wrote: Priznaj da lupaš gluposti, tipkaš o nečemu što apsolutno nema nikakve veze s temom:)

ti si rekao da je smece.
nisi rekao da to se gadi nego da je SMECE! vise puta.
ljudi koji jedu smece su ti omogucili da danas pises ovdje.
triconja

#1274 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by triconja »

Cojek kao apex predator na planeti je razvijen da more svasta jest. Ovo sto vo govorite govori o vama samima i odnosima u rodbini i drustvu i cak vasem buntovnistvu protiv vecinskog obrasca ponasanja :lol: :lol: :lol: .

Jadan ti kolac, ljudi ljude jedu (nekad nako a nekad zbog egzistencije) a vamo se na temi o klempi otvaramo jedni prema drugima i nesvjesno govorimo o nasem odnosu sa porodicom i okolinom :lol: :lol: :lol: .
Rampage

#1275 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by Rampage »

uglavnomja wrote:
Rampage wrote: Priznaj da lupaš gluposti, tipkaš o nečemu što apsolutno nema nikakve veze s temom:)

ti si rekao da je smece.
nisi rekao da to se gadi nego da je SMECE! vise puta.
ljudi koji jedu smece su ti omogucili da danas pises ovdje.

Dobro bolan, jeste smeće, nego šta je nego smeće, otpad :)

Ali kakve veze ovo što ti pišeš ima s temom?
Locked