LGBT parada

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Gojeni H

#1251 Re: LGBT parada

Post by Gojeni H »

Kikibombona wrote:
Jarane, bosansko drustvo je puno rasizma prema Romima. Najgora vrsta rasizma. Djecu se plasi Romima, 'ako ne budes slusao, otet cete cigani'.
Kiki
Ovo je bilo nekad davno. Romi idu u skolu, rade na poslu, stanuju u regularnim naseljima ... nisi u toku.
Bosansko drustvo je prihvatilo da je normalno Rome tretirati kao gradjane treceg reda, kao manje vrijedne ljude.

Bosanski Romi zive bolje nego ikada u svojoj historiji na ovim prostorima.
Sto se tice pedera, ja bih organizovao svakodnevne parade u periodu od godinu dana.
Pa organizuj, sta cekas?
Posebno bi se bazirao na manja mjesta i sela. Nas narod je strasno zadrt i zatucan. Homoseksualci su pravi lijek za zadrtost i zatucanost.

Interesantno ... vodi ih kuci, budi im i guzni haver ako je tako zdravo. U cemu je problem, pasa?
Streptokok

#1252 Re: LGBT parada

Post by Streptokok »

sheilak wrote:
Streptokok wrote:
sad ćemo praviti diskriminaciju prema manje inteligentnim? onda i gejeve trebamo tako razvrstati pa onima iznad 120 dozvoliti sex a onim glupljim zabraniti?
Nije majmun manje inteligentan nego sasvim drugi nivo evolucije ili vjerski sasvim drugacije stvoren tako da to ne mozes nikako uporedjivati
Ne valja ti argument (r)
e kad si već potegla vjeru, poznato je da vjera zabranjuje homoseksualizam. doduše, neka samo na papiru.

i šta ako je drugi nivo evolucije, i on je potekao od istog pretka kao i mi.
BHCluster

#1253 Re: LGBT parada

Post by BHCluster »

Streptokok wrote:
sad ćemo praviti diskriminaciju prema manje inteligentnim? onda i gejeve trebamo tako razvrstati pa onima iznad 120 dozvoliti sex a onim glupljim zabraniti?
Pa mozda je razlika u tome sto je kod tebe se sve vrti oko seksa, sad bi nekoga iz familije, pa onda majmuna, nekoga sa mentalnim poremecajem sta je na kraju da ne bi mrtvaca slucajno?
sheilak

#1254 Re: LGBT parada

Post by sheilak »

Streptokok wrote:
sheilak wrote:
Streptokok wrote: bila je i homoseksualnost pa je na kraju dekriminalizirana. po istom osnovu možemo i incest izbaciti iz kz-a. argument ti je truba
Al je incest s razlogom zabranjen jer znamo da iz takvih odnosa djeca imaju genetske poremecaje
Prednost i argument za homoseksualnost da ne bude zabranjena je ta da ne mogu imati djecu bioloski izmedju sebe (r)
dakle incest bi ti bio prihvatljiv ako bi jedno bilo sterilno i ne bi mogli imati djece?
Nemoj nametati nesto sto nije receno
Zakon je jednak za sve tako da je incest zabranjen upravo da ne bi neki filozof kao ti poceo sa nebulozama koje samo tebi odgovaraju u raspravi
Opet ti ne valja argument (r)
sheilak

#1256 Re: LGBT parada

Post by sheilak »

Streptokok wrote:
sheilak wrote:
Streptokok wrote:
Nije majmun manje inteligentan nego sasvim drugi nivo evolucije ili vjerski sasvim drugacije stvoren tako da to ne mozes nikako uporedjivati
Ne valja ti argument (r)
e kad si već potegla vjeru, poznato je da vjera zabranjuje homoseksualizam. doduše, neka samo na papiru.

i šta ako je drugi nivo evolucije, i on je potekao od istog pretka kao i mi.
Toliko je poznato da je zabranjeno da bi se otkrilo da u crkvama ima toliko homoseksualaca pa tome jos i pedofila
Svi smo culi za zlostavljanje djecaka po crkvenim skolama od strane katolickih oceva kacavenda i sl (r)
Streptokok

#1257 Re: LGBT parada

Post by Streptokok »

sheilak wrote:[q
Zakon je jednak za sve tako da je incest zabranjen upravo da ne bi neki filozof kao ti poceo sa nebulozama koje samo tebi odgovaraju u raspravi
ako nisi primjetila stavio sam upitnik, dakle ne namećem nego pitam tebe.

pusti se ti zakona, ljudi su vjerske knjige mijenjali a da se zakon ne promijeni. homoseksualci su ga već jednom promijenili. pokušavam ti reći da će sutra neko potegnuti priču da dekriminalizira zoofiliju i incest po istom principu po kojem je u homoseksualizam dekriminaliziran. i onda će tražiti paradu majmuna, braće i sestara koji se ljubakaju po ulicama.......
Streptokok

#1258 Re: LGBT parada

Post by Streptokok »

BHCluster wrote:
Streptokok wrote:
i majmun može biti informisan. to je onda diskriminacija prema zoofilima. što je majmun manje vrijedan?
Pa dobro ako se tebi kara majmun i ako dokazes da on moze da ti da saglasnost (i naravno ako je legalno) karaj ko ti brani.
da ti objasnim par stvari. ti si kod mene odavno u foe. sa takvom vrstom ne ulazim u dijalog. sretno ti i veselo bilo.
sheilak

#1259 Re: LGBT parada

Post by sheilak »

Streptokok wrote:

pusti se ti zakona, ljudi su vjerske knjige mijenjali a da se zakon ne promijeni. homoseksualci su ga već jednom promijenili. pokušavam ti reći da će sutra neko potegnuti priču da dekriminalizira zoofiliju i incest po istom principu po kojem je u homoseksualizam dekriminaliziran. i onda će tražiti paradu majmuna, braće i sestara koji se ljubakaju po ulicama.......
Pitanjima nameces svoje stavove
Majmun nikad nece potegnuti to pitanje jer nema tu moc vec je objasnjeno
Braca i sestre ne mogu jer je dokazano da iz takvih odnosa dolazi do genetskih poremecaja
Incest takodjer jer dijete nema moc rasudjivanja kao odrasla osoba i ne ulazi svjesno u odnos kad 2 muskarca koji su gejevi pederi homoseksualci nazovi kako hoces (r)
Kikibombona

#1260 Re: LGBT parada

Post by Kikibombona »

Gojeni H wrote:
Kikibombona wrote:
Jarane, bosansko drustvo je puno rasizma prema Romima. Najgora vrsta rasizma. Djecu se plasi Romima, 'ako ne budes slusao, otet cete cigani'.
Kiki
Ovo je bilo nekad davno. Romi idu u skolu, rade na poslu, stanuju u regularnim naseljima ... nisi u toku.
Bosansko drustvo je prihvatilo da je normalno Rome tretirati kao gradjane treceg reda, kao manje vrijedne ljude.

Bosanski Romi zive bolje nego ikada u svojoj historiji na ovim prostorima.
Sto se tice pedera, ja bih organizovao svakodnevne parade u periodu od godinu dana.
Pa organizuj, sta cekas?
Posebno bi se bazirao na manja mjesta i sela. Nas narod je strasno zadrt i zatucan. Homoseksualci su pravi lijek za zadrtost i zatucanost.

Interesantno ... vodi ih kuci, budi im i guzni haver ako je tako zdravo. U cemu je problem, pasa?
1. Tacno je da su vlasti ucinile solidan posao za zbirnjavanje Roma. Konkretno u Zenici, dosta Roma je dobilo stanove, napravljene su zgrade u koje su smjesteni. Srusene su prljave i oronule kasine. Svaka cast, pozitivan korak.

Rasizam prema Romima ni mrvicu nije popustio. To znam jer u porodici imam skolarce. Svojim usima sam cuo male rodjake kako govore rasisticki o Romima. Nakon sto sam ih iskritikovao, priznali su da ih niko u skoli ne voli. Saznao sam da je uciteljica grdila, opominjala ucenike, ali to je nedovoljno i nista se nije promijenilo. Potreban je aktivniji angazman, na visem nivou, ne moze uciteljica sama nista promijeniti.

U svakodnevnoj komunikaciji cesto se mogu cuti rasisticki komentari prema Romima. Kada vratim film, ne vidim da se po tom pitanju ista promijenilo u proteklih 15-20 godina. Nije bilo nikakve akcije, kampanje, nicega, u borbi protiv rasizma prema nasim sugradjanima Romima.

2. Ne bih ulazio dalje u raspravu, vec sam rekao sto sam imao.
BHCluster

#1261 Re: LGBT parada

Post by BHCluster »

:lol:
Streptokok

#1262 Re: LGBT parada

Post by Streptokok »

sheilak wrote:
Streptokok wrote:

Pitanjima nameces svoje stavove
Majmun nikad nece potegnuti to pitanje jer nema tu moc vec je objasnjeno
Braca i sestre ne mogu jer je dokazano da iz takvih odnosa dolazi do genetskih poremecaja
Incest takodjer jer dijete nema moc rasudjivanja kao odrasla osoba i ne ulazi svjesno u odnos kad 2 muskarca koji su gejevi pederi homoseksualci nazovi kako hoces (r)
a šta je sa bratom i sestrom koji su sterilni? do kakvih tu genetskih poremećaja dolazi? je li onda ok da se oni uredno sexaju i paradiraju ulicama propagirajući svoj odnos kako sasvim poželjan i normalan?
Gojeni H

#1263 Re: LGBT parada

Post by Gojeni H »

BHCluster wrote::lol:

Et' ... i hajd' ti sad budi strpljiv, kulturan, ... 'ti internet i tastaturu
Streptokok

#1264 Re: LGBT parada

Post by Streptokok »

Kikibombona wrote:[q

1. Tacno je da su vlasti ucinile solidan posao za zbirnjavanje Roma. Konkretno u Zenici, dosta Roma je dobilo stanove, napravljene su zgrade u koje su smjesteni. Srusene su prljave i oronule kasine. Svaka cast, pozitivan korak.

Rasizam prema Romima ni mrvicu nije popustio. To znam jer u porodici imam skolarce. Svojim usima sam cuo male rodjake kako govore rasisticki o Romima. Nakon sto sam ih iskritikovao, priznali su da ih niko u skoli ne voli. Saznao sam da je uciteljica grdila, opominjala ucenike, ali to je nedovoljno i nista se nije promijenilo. Potreban je aktivniji angazman, na visem nivou, ne moze uciteljica sama nista promijeniti.

U svakodnevnoj komunikaciji cesto se mogu cuti rasisticki komentari prema Romima. Kada vratim film, ne vidim da se po tom pitanju ista promijenilo u proteklih 15-20 godina. Nije bilo nikakve akcije, kampanje, nicega, u borbi protiv rasizma prema nasim sugradjanima Romima.

2. Ne bih ulazio dalje u raspravu, vec sam rekao sto sam imao.
diskriminacija roma uglavnom je izazvana njihovom nehigijenom. ako je tebi ok da usran i upišan rom uđe u autobus i sjedne pored tebe meni nije. takvima i ne treba dopustiti da koriste sredstva javnog saobraćaja a i zabranjeno im je važećim propisima. za one koji su uredniji mislim da tu nema neke izraženije diskriminacije.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1265 Re: LGBT parada

Post by Truba »

napisao sam dug post ali ga pojedoše bespuća internet zbiljnosti

vjerujem da je teško homoseksualcima i ostalim manjinama

ali kome danas nije teško u BiH?

kome?
tajkunima i političarima?
sheilak

#1266 Re: LGBT parada

Post by sheilak »

Incest je zabranjen zasto umeces sterilnost u pricu o incestu
Sterilnost je jedino plus u homoseksualnom odnosu jer ne postoji mogucnost zacetka kod tih odnosa dok kod incesta postoji u svakom trenutku
Ne valja ti argument kad ubacujes sterilnost u incest i dok to guras necu diskutovati jer ocito ne zelis da prihvatis ono sto ti ne odgovara (r)
Kikibombona

#1267 Re: LGBT parada

Post by Kikibombona »

Streptokok wrote:diskriminacija roma uglavnom je izazvana njihovom nehigijenom. ako je tebi ok da usran i upišan rom uđe u autobus i sjedne pored tebe meni nije. takvima i ne treba dopustiti da koriste sredstva javnog saobraćaja a i zabranjeno im je važećim propisima. za one koji su uredniji mislim da tu nema neke izraženije diskriminacije.
To uveliko zavisi od zivotnih uslova, obrazovanja i zaposlenja. Svaki Rom kojeg poznajem, koji potpada u navedenu kategoriju, je uredan.

Romima je rodjenjem otezan put. Malo se radilo sa ovim narodom koji je ostao na marginama, zapusten i odbacen od dominantnih naroda.

Pripadniku romske populacije je tesko nacin posao. Ja sam odrastao u okruzenju Roma, dobro ih poznajem. Nedavno sam pricao sa jednim, zavrsio je skolu, normalan i uredan decko, ali nikako ne moze naci posao. Ako se pored njega prijave Bosanci (bilo koja tri naroda), nema sanse da ce Rom dobiti posao. Predresude su veoma jake. Tu se drzava mora angazovati i stimulisati zaposlenje Roma.

Gojeni ili neko poput njega iz reda srpskog i hrvatskog naroda, VRISTI na najmanju nepravdu prema njegovom plemenu, a kada se radi o Romima, njima je dobro, nikad nije bilo bolje, sve pet, nema rasizma, nema nicega, med i mlijeko...

Ovim zavrsavam o Romima.
BHCluster

#1268 Re: LGBT parada

Post by BHCluster »

Gojeni H wrote:
BHCluster wrote::lol:

Et' ... i hajd' ti sad budi strpljiv, kulturan, ... 'ti internet i tastaturu
Ono kad likovi (kojima tek tako na padne na pamet zoofilija, nekrofilija, incest, itd..) krenu usporedjivati isto sa LGBTQ zajednicu i nadju se uvrijedjenim! :lol:
BHCluster

#1269 Re: LGBT parada

Post by BHCluster »

1. Incest je posebna atrakcija prema clanu porodice, dok je homoseksualnost orijentacija.
2. Incest ometa vezu između clanova porodice, dok homoseksualnost uključuje dvije različite osobe.
BHCluster

#1270 Re: LGBT parada

Post by BHCluster »

Black swan wrote:napisao sam dug post ali ga pojedoše bespuća internet zbiljnosti

vjerujem da je teško homoseksualcima i ostalim manjinama

ali kome danas nije teško u BiH?

kome?
tajkunima i političarima?
i vjerskim vodjama!
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1271 Re: LGBT parada

Post by Truba »

to s romima ja zovem nekulturom... njihov je stil života da većina nije baš OK sa sapunom... također ni dio građana sarajeva nije dobra sa sapunom i četkicom za zube
redovito se perem pa navečer s posla zna se osjetiti potpazušni damf ili luk od jučer :D ali to je generalno romska stvar... nekupanje i nekultura... deranje i dozivanje
sjetim se scene za snijega 2012. nešto romkinja dernja se kad neko iz zadnjeg dijela busa... ajde prestani više
dođi kos mene evo još mi dole curi krv... raja ne zna bil se plakala ili smijala...fuj

sa homoseksualnim pukom je problem što su prečesto napadni u medijima i kroz forume... oni i njihovi simpatizeri često navode na misao da ih je više i da im je stvarno loše

nešto kao bosansko bošnjačka furka s drugog topika da su većina hrvata u državnim službama...
gdje to? na nivou bih gdje piše da mora biti toliko i toliko... a kako se spuštaš na niži nivo ne možeš naći ni damira bosanca što mu je djed iz prozora došo

upravo ta napadnost kroz medije kroz serije i filmove... pretežno iz kalifornije gdje svaka skupina mora imati geja i kako su oni legende je stvorilo neku odbojnost
uostalom većina ljudi za većinu ljudi kaže ko im je... mater... pa tako i za homoseksualce znači ajd zdravo :D
John Cleese

#1272 Re: LGBT parada

Post by John Cleese »

harač wrote:"majmun moze biti informisan" :lol: :lol: :oops:
Naravno da moze - ima ih informisanih koliko hoces.

I redovno se informisu.
BHCluster

#1273 Re: LGBT parada

Post by BHCluster »

John Cleese wrote:
harač wrote:"majmun moze biti informisan" :lol: :lol: :oops:
Naravno da moze - ima ih informisanih koliko hoces.

I redovno se informisu.
I redovno glasaju.
John Cleese

#1274 Re: LGBT parada

Post by John Cleese »

Komi wrote:vjerujem da je teško homoseksualcima
I sam Papa je, kazu, spontano zapjevao: "Tko sam ja da im sudim..."
Streptokok

#1275 Re: LGBT parada

Post by Streptokok »

sheilak wrote:Incest je zabranjen zasto umeces sterilnost u pricu o incestu
Sterilnost je jedino plus u homoseksualnom odnosu jer ne postoji mogucnost zacetka kod tih odnosa dok kod incesta postoji u svakom trenutku
Ne valja ti argument kad ubacujes sterilnost u incest i dok to guras necu diskutovati jer ocito ne zelis da prihvatis ono sto ti ne odgovara (r)
:shock: :shock:

i ja mislim da smo iscrpili sve mogućnosti dijaloga.
Post Reply