BMW Blog BiH

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Bullet Tooth Tony

#1251 Re: BMW Blog BiH

Post by Bullet Tooth Tony »

mali_milojica wrote:Ma dobra trojka nema sta.
Svidza mi se rješenje centralnog displaya, nije natakaren :D
Bice zanimljivo vidjeti kako ce izgledati socijalna verzija :oops:
Evo je ... 320d, manuelni, nula opreme :D ..oduzmi jos malo na unutrasnjosti i to je to (ekran ce ja mislim dolaziti u svim modelima,
ali sa opcijama , tipa samo muzika i to je to ... ) :D

Image

Image
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#1252 Re: BMW Blog BiH

Post by mali_milojica »

Ne bih komentarisao slike sa konfiguratora, radije bih sacekao zvanicne :D
Bullet Tooth Tony

#1253 Re: BMW Blog BiH

Post by Bullet Tooth Tony »

mali_milojica wrote:Ne bih komentarisao slike sa konfiguratora, radije bih sacekao zvanicne :D

:thumbup: :thumbup: ja mislim da je to to ... cekam i ja dodje u salone pa bacim koju sliku :thumbup:
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#1254 Re: BMW Blog BiH

Post by mk ultra »

Led farovi su standard
3 zone klima
Itd
amar1994

#1255 Re: BMW Blog BiH

Post by amar1994 »

Bullet Tooth Tony wrote:
Evo je ... 320d, manuelni, nula opreme :D ..oduzmi jos malo na unutrasnjosti i to je to (ekran ce ja mislim dolaziti u svim modelima,

Image

Image
eh to je to,stick shift i analogni instrumenti 8-)
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#1256 Re: BMW Blog BiH

Post by konektovan »

TobejaRabi ove socijalne verzije..... :lol: :lol:
basicm

#1257 Re: BMW Blog BiH

Post by basicm »

Dzaba, ja jos uvijek zapeo u vremenu...
jefferson

#1258 Re: BMW Blog BiH

Post by jefferson »

Bullet Tooth Tony wrote:
jefferson wrote:
Bullet Tooth Tony wrote:Ja bi se bas iznenadio da je u voznji drugacija od F30 ... gotovo sam siguran da ce ista biti ... jednostavno u tom pravcu ide ovaj segment ...

M3 CS ima osjecaj i volan kakav ti zelis ... :D :D
Trebao bi biti drugaciji jer je ovjes isti kao na E90, E46. Takodje, prema rijecima inzinjera samih, od pocetka razvoja se fokusiralo na to da je F30 premekan i previse odvojen od ceste.
Sto se tice volana, tu ce uvijek biti onaj osjecaj vjestackog povrata jer je to priroda elektricnog volana, ali ako bude bolje nego u M235i, to je vec dobar napredak.
M3 CS je katastrofa u normalnoj voznji, i totalno nepraktican, ne zbog volana, nego mnogih drugi stvari. Na stazi, druga prica.
HAHAHHAHAH cuj katastrofa ... po cemu je to katstrofa ... predobar ... isto se vozi kao M3, ista sjedista, kozna , stimas ih kako hoces znaci udoban pravo ... ok ima tvrdji ovjes i adaptivne amortizere i jaci zvuk ... malo vise konja i malo vise obma ... ostalo apsolutno sve isto kao M3

ja mislim da si pomjesao sa M3 CSL sa ovim CS sto ja govorim :-) :-) :-)

Image

Image
Znam ja o cemu ti govoris. CS je kao i Mitsubishi Evo, napravljen za Laguna Secu i slicno. O bilo kakvoj slicnosti sa normalnim M je suvisno govoriti kada je u pitanju prkaticnost. CS je morao dodatno biti doradjen zbog preniske podnice i nije uspio u SAD proci federalne zahtjeve. Drugi pokusaj je bio jedva. To znaci na obicnim cestama si vrlo limitiran. Ja ovdje ne govorim o performansama, i vikend vozilu, nego svakodnevnoj upotrebi.
Takodje, trica nije postala vozacko auto jer je svako mogao priustiti M3 E30. Trica je postala vozacko auto jer je i E30 316 imao ovjes i volan kao da je ispod haube 300ks ane 90 u karburatorskoj varijanti ili 102ks u i varijanti.
O tome ja pricam. Mene ne interesuje kako ce M voziti jer ga ne mogu priustiti niti ga moze priustiti ogromna vecina ljudi na zapadu a o BiH je suvisno govoriti. Ono sto mene interesuje hocel 320d ili 320i biti zabavniji za voziti nego Mercedes E400 ili C300 ili AMG? To je BMW uvijek odvajalo od konkurencije. Izbalansiranost sasije, svakog modela a ne samo M modela. Tu je ono gdje je F30 podbacio. I dalje imao dobar raspored tezine, ali nikakav volan (osjecaj, ne dizjan da ne zbunim neke ovdje), meksi ovjes koji je uz to dizajniran kao i u svakom konfekcijskom autu. To su sami inzinjeri BMW-a priznali kada su objasnjavali novinarima novi G20.
Svaka cast M CS-u, mene interesuje kako ce regularni sestak se ponasat u ovoj karoseriji.
jefferson

#1259 Re: BMW Blog BiH

Post by jefferson »

Bullet Tooth Tony wrote:

Image

Image
Ono sto mene interesuje sad je hocel ova verzija biti ponudjena sa jacim motorima i M ovjesom a da se zadrzi jednostavnost? F30 je u 335i i 340i varijanti dolazio npr. sa rucnim mejnjacem, bez GPS-a i slicno, ali si mogao uzeti H&K aduio sistem?
Ove mambo dzambo video igrice me ne interesuju.
Steta samo sto nisu vratili i sipku za ulje.
amar1994

#1260 Re: BMW Blog BiH

Post by amar1994 »

Koji Evo ziv bio, FQ400 hardcore verzija ? :lol:.Cak je americka verzija drugacija,maksuz su za njihove guzice pravljena veca i meksa sjedista.

Ispade svaki neudoban,jes al u panjevima,to isto da ja kazem da je mazda 3 neudobna jer je MPS tvrda ko kamen ..Vozen sam u X modelu najobicnjem,nista manje neudoban nego prosjek takvih auta,unutra ne lici ni nasta i nema luksuza nimalo.

BMW,nisam se vozio u F seriji,E90 tvrd , E87 isto tako :) ,al ne toliko da mi je muka ili da odbija bubrege, u svakom slucaju bolje upijaju nego nadaleko i nasiroko hvaljeni e46 .Dalje,meni da je tvrdji ovjes i damping istog neudonost auta,pucio bi sebi u koljena odma :run:
jefferson

#1261 Re: BMW Blog BiH

Post by jefferson »

amar1994 wrote:Koji Evo ziv bio, FQ400 hardcore verzija ? :lol:.Cak je americka verzija drugacija,maksuz su za njihove guzice pravljena veca i meksa sjedista.

Ispade svaki neudoban,jes al u panjevima,to isto da ja kazem da je mazda 3 neudobna jer je MPS tvrda ko kamen ..Vozen sam u X modelu najobicnjem,nista manje neudoban nego prosjek takvih auta,unutra ne lici ni nasta i nema luksuza nimalo.

BMW,nisam se vozio u F seriji,E90 tvrd , E87 isto tako :) ,al ne toliko da mi je muka ili da odbija bubrege, u svakom slucaju bolje upijaju nego nadaleko i nasiroko hvaljeni e46 .Dalje,meni da je tvrdji ovjes i damping istog neudonost auta,pucio bi sebi u koljena odma :run:
Ja jos ne upozna BMW fanatika koji je kupio E46 zbog toga jer "upija rupe" dobro. Eto toliko znas o cemu pricam akda govorim o E46.
A Evo udoban? Obicni lancer nije udoban a ne Evo. Udobnost nema veze sa prakticnoscu svakodnevne voznje.
amar1994

#1262 Re: BMW Blog BiH

Post by amar1994 »

jefferson wrote: Ja jos ne upozna BMW fanatika koji je kupio E46 zbog toga jer "upija rupe" dobro. Eto toliko znas o cemu pricam akda govorim o E46.
A Evo udoban? Obicni lancer nije udoban a ne Evo. Udobnost nema veze sa prakticnoscu svakodnevne voznje.
Nije udoban,al nije ni neudoban kako ti govoris,vjerovao sam ti da je ko kamen a nije.Tako reci,naravno da nije praktican jer trosi puno i bucan je poprilicno,prostor i gepek su solidni.

i ja sam ljubitelj nekih modela,a to nije 320d e46 :lol:

Image
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#1263 Re: BMW Blog BiH

Post by konektovan »

Kolega ima e46, 320 d, udoban autić poprilicno.
jefferson

#1264 Re: BMW Blog BiH

Post by jefferson »

amar1994 wrote:
jefferson wrote: Ja jos ne upozna BMW fanatika koji je kupio E46 zbog toga jer "upija rupe" dobro. Eto toliko znas o cemu pricam akda govorim o E46.
Nije udoban,al nije ni neudoban kako ti govoris,vjerovao sam ti da je ko kamen a nije.Tako reci,naravno da nije praktican jer trosi puno i bucan je poprilicno,prostor i gepek su solidni.
Kamen jeste, i to nije problem. Problem je voznja u svakodnevnom prometu, lezeci, rupe itd. BMW nikad do F30 serije nije morao da pravi poseban proizvod i reci: eto ima M ili M CS, sta hocete? Ne, BMW je uvijek bio vozacko auto, bio to 316 ili M. BMW 3 je bio normalno auto koje je vozilo kako treba. Kupis obicni 316 i vozi extra. Kupis Lancer ili ne do bog veci Mitsubishi i vozi ko qrtz.
Nadam se po svemu da su sa G20 odustali od ideje od toga da BMW bude malo BMW, malo Audi, malo Mercedes malo Lexus.
jefferson

#1265 Re: BMW Blog BiH

Post by jefferson »

konektovan wrote:Kolega ima e46, 320 d, udoban autić poprilicno.
Ma ja sta je nego udoban, najvise zbog vrlo dobro uradjenog ovjesa.
Ovo kad neko pocne porediti Mitsubishi sa BMW ili Mazdu, jbt....
Ili ono, evo KIA nova, bolja od BMW-a. How yes no, na play stationu, mozda.
jefferson

#1266 Re: BMW Blog BiH

Post by jefferson »

amar1994 wrote:

i ja sam ljubitelj nekih modela,a to nije 320d e46 :lol:

Image
Nisam ni ja ljubitelj E46 prve 320d verzije, ali sestaci dizeli su bili brzi od nekih japanskih ko fol sportski auta.
Npr. Top Gear je sa 535d postavio bolje vrijeme nego sa Nissan Z 350 sa VQ35 motorom.
amar1994

#1267 Re: BMW Blog BiH

Post by amar1994 »

jefferson wrote: Nadam se po svemu da su sa G20 odustali od ideje od toga da BMW bude malo BMW, malo Audi, malo Mercedes malo Lexus.
I ja se nadam..
amar1994

#1268 Re: BMW Blog BiH

Post by amar1994 »

jefferson wrote: Nisam ni ja ljubitelj E46 prve 320d verzije, ali sestaci dizeli su bili brzi od nekih japanskih ko fol sportski auta.
Npr. Top Gear je sa 535d postavio bolje vrijeme nego sa Nissan Z 350 sa VQ35 motorom.
Gledao sam ,jebo 350z i vq :D
mali_milojica

#1269 Re: BMW Blog BiH

Post by mali_milojica »

jefferson wrote: Nadam se po svemu da su sa G20 odustali od ideje od toga da BMW bude malo BMW, malo Audi, malo Mercedes malo Lexus.
Nema od toga nista.
Najbliži auto kakav ti hoces je Giulia ili da ides na broj manji BMW 2.
Jedina zamjerka Giuliji je sto nema "običnog" sestaka od nekih 350-400 KS. Ili QV ili vozi 4cil.
amar1994

#1270 Re: BMW Blog BiH

Post by amar1994 »

jefferson

#1271 Re: BMW Blog BiH

Post by jefferson »

mali_milojica wrote:
Nema od toga nista.
Najbliži auto kakav ti hoces je Giulia ili da ides na broj manji BMW 2.
Jedina zamjerka Giuliji je sto nema "običnog" sestaka od nekih 350-400 KS. Ili QV ili vozi 4cil.
Takvi sestaci su proslost najvise zbog zagadjenja. Da bi se takmicili sa turbasima puno obrtaja treba itd, itd, i najvise je problem nemogucnost ispunjavanja normi.
Dvica je drugo auto, i cini mi se da BMW definitivno odustaje od trojke kao reprezentativnog vozackog auta. Medjutim, sobzirom na neke stvari u dvici, cini mi se da to nije bila originalna namjera nego su "nadosli" na to vremenom.
ado-šampion

#1272 Re: BMW Blog BiH

Post by ado-šampion »

Jefferson je ovdje u pravu. Svaki BMW pa i 318i treba biti vozljiv i zabavan, tako je bilo nekad. Ja to ocekujem od ove trice. Za dvicu iskreno ne vidim kako rjesava problem, dvica je isto relativno mekana i ima volan ko igracka. Moj E87 je 10x vozljiviji i zabavniji od dvice (F22), iako ima obicni ovjes i elektricni volan, cak i s relativno slabim motorom. Govorim o normalnim modelima, standardni ovjes i volan. M2 je sigurno drukciji ali kakva korist od njega kad je tako skup. Totalno je bezveze da danas moras ici na pun qrac KS koje ti ne trebaju da bi auto bilo zabavno.

E46 daleko od toga da je bio neudoban, isto i poslije E90, tvrdi, ali i dalje udobni.

Btw. normalni instrumenti ce ostati, digitala je dobra doplata. Ali manuelni mjenjac je skoro pa proslost u BMWu. Vec sad gotovo nista x20 i jace ne moze se dobiti s manuelnim mjenjacem. Necu reci nazalost jer pored onog automatika manuelni je totalno suvisan.
mali_milojica

#1273 Re: BMW Blog BiH

Post by mali_milojica »

Negdje sam pročitao da je kod AR Giulije npr 90% auta naručeno sa 8brz AT ZF mjenjačem. Kod Stelvia je taj % i veci.
Vjerujem da je slicna stvar i sa BMW, Mercedesom, Audijem i ostalim sličnim proizvodjacima u segmentu.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#1274 Re: BMW Blog BiH

Post by mk ultra »

Jos malo pa ce doplata biti rucni mjenjac :lol:
condy

#1275 Re: BMW Blog BiH

Post by condy »

Ovaj gore švabo pravi dobre recenzije što je amar postavio link. Baš ću kad dođe vrijeme za kafu da pogledam :-D Pa ću napisati dojmove iako ja volim svaku tricu tako da....

Edit. Na videu stvarno izgleda lijepo ali mozes gledati sto godina dok ga ne pogledas uzivo, ne probas, ne kupis... nemas pojma.

Farovi malo pogotovo zadnji neobicni ali i prednji nisu bas bmw-ovski tako da ce vrijeme pokazat. Al opet tesko je to ocjenit dok ih uzivo ne vidis.
Post Reply