BIH -ZEMLJA ISELJENIKA

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
detroit-mercy

#1251 Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA

Post by detroit-mercy »

Niemand wrote:Sve vise cijenim evropu, iako usa nikad nisam gotivila, al sad jos vise uvidjam razlike.
Kakve razlike :mrgreen: . Imas svega i za svakog ponesto :mrgreen: . Na tebi je da izaberes i odaberes kojim putem da ides. Free land :mrgreen: .
Pricamo o nezdravim ljudima ali ja se uvijek cudim koliko se u Evropi npr. vise pusi.
Koliko ljudi aktivno vjezba je da se iznenadis i to kad kazes vjezba onda stvarno vjezba. Ja jos nisam radio niti u jednoj firmi da nema gym, oko mene u okviru 1 milje tri velika gyma, state za trcanje, parkovi, uslovi da se useres. Ali na tebi je da izaberes :mrgreen: . Volj ti trljat muda od trosjed kod kuce ili izaci napolje i trcati.
exliberal-ex

#1252 Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA

Post by exliberal-ex »

animals wrote:
Nezdrava i nekvalitetna hrana..
samo nek je jeftino..
bem ti Ameriku..

Vidis ja sam bas neki dan pricao sa familijom sto je bila dole prije par mjeseci
I kazu ljudi ono sto oni jedu....ono je strasno, nece vise niko da kuha, jefrinije je kupit zvrk pite nego se zajebavat po kuhinji...samo krkacina , meso , meso daj jos mesa...
Kao sto vidis mala je razlika sad izmedju bosne/zapada....sve vise ljudi jede vani, lakse, brze, jeftinije...
To je I problem u americi jer je ta brza hrana dovedena do savrsenstva ( mislim po ekonomskom pitanju), mali troskovi proizvodnje, lako se prodaje, nece ljudi vise da provode sat vremena u kuhinji kad taj sat mogu biti negdje drugo ako su u nekoj normalnoj sredini, ako pricamo o sirotinji oni nemogu da priuste da odu u prodavnice tipa Costco ili ako je to skupo neki drugi lanac jeftine hrane pa da kupe nego im je jeftinije pizza ili kfc ( jednom probo stomak pokvario I nikad vise....ali da mirise... :-) )
Connaisseur Karlin

#1253 Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA

Post by Connaisseur Karlin »

Jack Be Nimble wrote:
Niemand wrote: Nemojte se sta naljutiti il zamjeriti, al kad ovo cita neko sa strane poput mene npr, bas zvuci ono-wtf. :-?
Pa to je ono stay healthy and shit. Kada je nas sef nama to rekao, mi se onako pogledali i upitali svi od jednom 'sefe, jel to hos da kazes da smo mi debeli?' :D
ja imam 63 kg :-D ko hoce da zdere i da mu nije vazan izgled,neka izvoli :D
Niemand

#1254 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA

Post by Niemand »

insomnia78 wrote: Pa da. Cigare se prodaju samo u pojedinim barovima. Obicno oni prodaju i lutriji i organizuju kladjenje posto za to trebaju posebne dozvole. Nista prodavnice, automati, benzinske. Tako da navecer kasno bude poprilicno zajebano naci cigare. Bude ono kod arapa, crnaca, turaka ispod pulta al bude i cijena.
A kako ste vi rijesili ovo sa cigarama u zatvorenom i to, sjecam se da su se austrijske "kafane" bas bunile, ono kao, to je kultura ispijanja kafe i to, i ako se ne varam i francuzi su se bunili bas. :-?
detroit-mercy

#1255 Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA

Post by detroit-mercy »

animals wrote:Austrijo zemljo lijepa..
os Sushi, os kebab :D
Najveca populacija arapa izvan Bliskog Istoka zivi u Detroitu, sto se tice kebaba ima i od kamilinog kurca ako hoces :mrgreen: .
Connaisseur Karlin

#1256 Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA

sto idete u gym,zdravije je vani trcati u parku ili gradu, a gym uzasno smrdi :shock:
jeza u ledja

#1257 Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA

Post by jeza u ledja »

pustopoljina wrote: Ok.ond ti zacini u punjabi hrani su mi bezveze, sluze tome da ne znas sta jedes.
u poredjenju s perzijskom, shvatam sta govoris. ali slicnosti su sustinski male. razlicita je to hrana.
insomnia78

#1258 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA

Post by insomnia78 »

Niemand wrote:
insomnia78 wrote: Pa da. Cigare se prodaju samo u pojedinim barovima. Obicno oni prodaju i lutriji i organizuju kladjenje posto za to trebaju posebne dozvole. Nista prodavnice, automati, benzinske. Tako da navecer kasno bude poprilicno zajebano naci cigare. Bude ono kod arapa, crnaca, turaka ispod pulta al bude i cijena.
A kako ste vi rijesili ovo sa cigarama u zatvorenom i to, sjecam se da su se austrijske "kafane" bas bunile, ono kao, to je kultura ispijanja kafe i to, i ako se ne varam i francuzi su se bunili bas. :-?
Ne pusi se nigdje u zatvorenom. Citavu zimu raja sjedi u bastama kafica
Last edited by insomnia78 on 15/02/2017 20:49, edited 1 time in total.
animals

#1259 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA

Post by animals »

Niemand wrote:
Podjelili sa staklom,na pusace i nepusace..
iako se opet bune, hoce skroz zabraniti..
detroit-mercy

#1260 Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA

Post by detroit-mercy »

Connaisseur Karlin wrote:sto idete u gym,zdravije je vani trcati u parku ili gradu, a gym uzasno smrdi :shock:
Hos kurac trcat na -25C :mrgreen: govno se smrzne u tebi za dvije minute.
Connaisseur Karlin

#1261 Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA

ko je probao puding od rize sa safranom kod indijaca :D :skoljka: :run:
insomnia78

#1262 Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA

Post by insomnia78 »

Ne bih kod indijca nista poj'o za drzavu
Fudo387

#1263 Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA

Post by Fudo387 »

detroit-mercy wrote:
Najveca populacija arapa izvan Bliskog Istoka zivi u Detroitu, sto se tice kebaba ima i od kamilinog kurca ako hoces :mrgreen: .
Dearborn, MI isto Jalalabad. :lol:
Connaisseur Karlin

#1264 Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA

detroit-mercy wrote:
Connaisseur Karlin wrote:sto idete u gym,zdravije je vani trcati u parku ili gradu, a gym uzasno smrdi :shock:
pa nije tako tokom cijele godine :-D imate gore fina jezera, ne zezaj :-D

kod mene ujutro dok vozim masa osoba trci , ja sam jednom dobial kaznu od poicajcja i reako mi je da vozim prebrzo,i da obratim paznju na jogere :lol:
Jack Be Nimble

#1265 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA

Post by Jack Be Nimble »

Niemand wrote:
Fino srijedili. Kafane se bunile, tri mjeseca nakon sto je zakon usvojen vidjeli da imaju mnogo vise prometa i zarade nego kada se pusilo. Taj zakon je uveden 1999. Sada imas ovu novu djecu koja puse i njiima je sci-fi prica da si nekada mogao pusiti u zatvorenom :D. Oni se tome ibrete...ebem vam, pocele utakmice :run:
pustopoljina

#1266 Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA

Post by pustopoljina »

Connaisseur Karlin wrote:
Jack Be Nimble wrote:
Niemand wrote: Nemojte se sta naljutiti il zamjeriti, al kad ovo cita neko sa strane poput mene npr, bas zvuci ono-wtf. :-?
Pa to je ono stay healthy and shit. Kada je nas sef nama to rekao, mi se onako pogledali i upitali svi od jednom 'sefe, jel to hos da kazes da smo mi debeli?' :D
ja imam 63 kg :-D ko hoce da zdere i da mu nije vazan izgled,neka izvoli :D
Ima ovdje jedna prodavnica...nesto xocolat...na grckom...valjda i u toj prodavnici ima raaaznih i nisam ja njih puno probala, ali bukvalno svaka je bila nesto sasvim drugo od lindt-a i jos sam od neke zene dobila neke dvije, jedna je imala srebrnu medalju iz neceg, e ta mi je bila uh.
bas uh. Sad joj pisala, kaze da nema pojma, a da ta prodavnica sad ima betriebsuralub :) pa ce mi nekad javiti...
Sa moba sam, ne da mi se tvoj post traziti, pa se kacim na prvi koji vidim :)
Connaisseur Karlin

#1267 Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA

insomnia78 wrote:Ne bih kod indijca nista poj'o za drzavu
moras probati njihovu kafu :D sa onim punosmanim mlijekom kao svpski sahne, pa stave zacine, eh da dodam odlicno mirise ,ali je uzasno slatka kafa, i piju je vrelu ,kao bosanci kad jedu velu kokosiju juhu :D
Niemand

#1268 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA

Post by Niemand »

animals wrote:
Podjelili sa staklom,na pusace i nepusace..
iako se opet bune, hoce skroz zabraniti..
Pomalo je tuzno kad vidis slike beckih kafana od prije 100 godina kolko je naroda visilo tu i kad poredis sa danasnjim. Na stranu brz zivot i ta prica, to je ipak nasa evropska kultura, cak i te kafane. I bosna ih je imala. Al dobro, kult.imperijalizam. Nosaj kafu po cesti. :-)
Connaisseur Karlin

#1269 Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA

pustopoljina wrote: Ima ovdje jedna prodavnica...nesto xocolat...na grckom...valjda i u toj prodavnici ima raaaznih i nisam ja njih puno probala, ali bukvalno svaka je bila nesto sasvim drugo od lindt-a i jos sam od neke zene dobila neke dvije, jedna je imala srebrnu medalju iz neceg, e ta mi je bila uh.
bas uh. Sad joj pisala, kaze da nema pojma, a da ta prodavnica sad ima betriebsuralub :) pa ce mi nekad javiti...
Sa moba sam, ne da mi se tvoj post traziti, pa se kacim na prvi koji vidim :)
hvala, deal :thumbup: :kiss:
MyTao

#1270 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA

Post by MyTao »

Jack Be Nimble wrote:
Niemand wrote:
Fino srijedili. Kafane se bunile, tri mjeseca nakon sto je zakon usvojen vidjeli da imaju mnogo vise prometa i zarade nego kada se pusilo. Taj zakon je uveden 1999. Sada imas ovu novu djecu koja puse i njiima je sci-fi prica da si nekada mogao pusiti u zatvorenom :D. Oni se tome ibrete...ebem vam, pocele utakmice :run:
Ja ne znam ni jednu mladju osobu koja pusi... cigare :)

Ja nikada nebi usao u klub ili kafic u kojem je dozvoljeno pusenje.
detroit-mercy

#1271 Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA

Post by detroit-mercy »

detroit-mercy wrote:
pa nije tako tokom cijele godine :-D imate gore fina jezera, ne zezaj :-D

kod mene ujutro dok vozim masa osoba trci , ja sam jednom dobial kaznu od poicajcja i reako mi je da vozim prebrzo,i da obratim paznju na jogere :lol:
Jaranice, ja trcim svake godine polumaraton i trcim napolju kada vrijeme dozvoljava. Trcanje vec ispod 40 F nije bas dobro za tijelo, da ne pricamo o nizim temepraturama.
Mada i Gym ima svoje prednosti, bazen, sauna, joga, trebe u joga pants :mrgreen: .
Niemand

#1272 Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA

Post by Niemand »

Napoli-real 1:0.
doboj71

#1273 Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA

Post by doboj71 »

detroit-mercy wrote:
Pa kakav je ukus? :D
detroit-mercy

#1274 Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA

Post by detroit-mercy »

Fudo387 wrote:
detroit-mercy wrote:
Dearborn, MI isto Jalalabad. :lol:
Kandahar :mrgreen: .
insomnia78

#1275 Re: RE: Re: BIH -ZEMLJA ISELJENIKA

Post by insomnia78 »

insomnia78 wrote:Ne bih kod indijca nista poj'o za drzavu
moras probati njihovu kafu :D sa onim punosmanim mlijekom kao svpski sahne, pa stave zacine, eh da dodam odlicno mirise ,ali je uzasno slatka kafa, i piju je vrelu ,kao bosanci kad jedu velu kokosiju juhu :D
Kafu ne pijem nikad. Ni pod kakvim okolnostima
Post Reply