Hajde ti nama reci kakav odgovor zelis, pa da ti tako odgovorima. A ja ne mogu bacati grah, pa da vidim sta si ti zamislila i kakav ti odgovor odgovara.Connaisseur Karlin wrote:pa koji je razlog ? dajte konkretan odgovorseln wrote:Iz istog razloga zasto je Hrvat Hrvat: jer se slobodno izjasnio kao takav.Connaisseur Karlin wrote: Bosnjak atesita je najcesce osoba koje je iz muslimanske porodice,ali nije vjernik![]()
jos nisam srela Bosnjaka koji je iz katolicke ili pravoslavne porodice,a moze biti poput tebe ateista![]()
osobe iz brakova u kojim su otac i majka razlicitih religija,ponekad kazu da su Bosnjaci,jer je neko do njih musliman
eto,sad mi objansi zasto si ti Bosnjak
- NOVA KRIZA U BOSNI!?
- seln
#1251 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
- Point.
#1252 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Nemoj nam samo ti trubiti o pismenosti, sise ti. Pgta ti nezenas napsati jdnu obicn rceneiecu bosanjaka, bsonjanaka, bosnjakana.Connaisseur Karlin wrote:uci o istoriji pisemosti srednjovijekovne Bosne , a kasnije o pismenosti naroda Bosne pod Osmaniljama , pa se javi sa argumentimaMyTao wrote:Connaisseur Karlin wrote:
Katolici, Bosnjani su zadrzali i formirali jezik, i sacuvali ga,jer su bili psimeni,a Bosnjaci-muslimani su bili nepismeni (pusko stanovnistvo) ,a obrazovani su vecinom pricali kasnije truski i arapski jezik,i odrkeli se svoje kuluture srednjvjekoven Bosne i svojih predaka Bosanjana![]()
Zar je ovom trollu jos uvijek dozvoljeno da pise ovdje... Ona ne samo da zna koji osjecaj pruza kakva kita kod nas muskaraca, vec i historijske detalje o tome ko, kako, kad i sta je ko pricao na Balkanu... Tako nesto izvaliti nebi ni najveci historicari... historicari Balkana i kita.
- Connaisseur Karlin
#1253 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
ali izbjegavas reci , da su tvoje rodjake spomenute Bosnjakinje, jer imaju jedan dio familije muslimanskog porijekladust71000 wrote:Ni ja nisam sreo crnca pa zato sigurno ne postojeConnaisseur Karlin wrote:Bosnjak atesita je najcesce osoba koje je iz muslimanske porodice,ali nije vjernikdust71000 wrote: Bilo bi lijepo da za početak naučiš razliku izmedju vjerske i etničke pripadnosti. Mislim, postovi su ti inače polupismeni i puni nepotkrijepljenih tvrdnji ali ovo je čak i za tvoje vrlo niske standarde loše.
U potpisu: Bošnjak ateista.![]()
jos nisam srela Bosnjaka koji je iz katolicke ili pravoslavne porodice,a moze biti poput tebe ateista![]()
osobe iz brakova u kojim su otac i majka razlicitih religija,ponekad kazu da su Bosnjaci,jer je neko do njih musliman
eto,sad mi objansi zasto si ti Bosnjak![]()
Samo u mojoj bližoj familiji imam Bošnjakinju koja je Jehovin svjedok i Bošnjakinju ateistu koja je po porijeklu pravoslavna (iz srpske porodice). Kao što rekoh, nauči razliku između vjerske i etničke pripadnosti ako već želiš njima da se baviš.
- seln
#1254 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Fakat, Karlin, ti stvarno imas problema sa ovim nasim, nazovimo ga stokavskim, jezikom.Point. wrote:Nemoj nam samo ti trubiti o pismenosti, sise ti. Pgta ti nezenas napsati jdnu obicn rceneiecu bosanjaka, bsonjanaka, bosnjakana.Connaisseur Karlin wrote:uci o istoriji pisemosti srednjovijekovne Bosne , a kasnije o pismenosti naroda Bosne pod Osmaniljama , pa se javi sa argumentimaMyTao wrote:
![]()
Zar je ovom trollu jos uvijek dozvoljeno da pise ovdje... Ona ne samo da zna koji osjecaj pruza kakva kita kod nas muskaraca, vec i historijske detalje o tome ko, kako, kad i sta je ko pricao na Balkanu... Tako nesto izvaliti nebi ni najveci historicari... historicari Balkana i kita.
Ne znam sta ti je gore, pravopis ili sintaksa.
- seln
#1255 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
I sta si ovim kao dokazala?Connaisseur Karlin wrote:ali izbjegavas reci , da su tvoje rodjake spomenute Bosnjakinje, jer imaju jedan dio familije muslimanskog porijekladust71000 wrote:Ni ja nisam sreo crnca pa zato sigurno ne postojeConnaisseur Karlin wrote:
Bosnjak atesita je najcesce osoba koje je iz muslimanske porodice,ali nije vjernik![]()
eto,sad mi objansi zasto si ti Bosnjak![]()
Samo u mojoj bližoj familiji imam Bošnjakinju koja je Jehovin svjedok i Bošnjakinju ateistu koja je po porijeklu pravoslavna (iz srpske porodice). Kao što rekoh, nauči razliku između vjerske i etničke pripadnosti ako već želiš njima da se baviš.
- Connaisseur Karlin
#1256 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
super,s obziom da si ih upoznao,sigurno znas zasto se izjasnjavaju Srbima i Hvratima,pa evo,men intersira razlog njihove odlukeseln wrote: I ja ne bih lagao u svrhu dokazivanja "teze", pa cu iskreno reci da sam upoznao i Srbe i Hrvate islamske vjeroispovijesti.
I to jos rodjeni Bosanci! I nikakav problem nemam s tim.
- Connaisseur Karlin
#1257 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Vi imate problema sa mojom gramatiom i stilom pisanja ,ja se ispricavam svima na 51 stranici ,ali ja ne razumijem,zasto svijesno izbjegavate odgovore ili argumnetiranu konverzaciju 
- seln
#1258 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Mene ni najmanje ne interesuje, jer je u kultiviranom svijet svaka privatna stvar (vjera, nacija, politicko ili seksualno opredjeljenje) upravo to: privatna.Connaisseur Karlin wrote:super,s obziom da si ih upoznao,sigurno znas zasto se izjasnjavaju Srbima i Hvratima,pa evo,men intersira razlog njihove odlukeseln wrote: I ja ne bih lagao u svrhu dokazivanja "teze", pa cu iskreno reci da sam upoznao i Srbe i Hrvate islamske vjeroispovijesti.
Ali posto ti insistiras na nekom odredjenom odgovoru, cini mi se da imas pripremljenu tezu, pa bi bilo fino da nam je obrazlozis.
-
dust71000
#1259 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Sada si i vidovita, Džemila i saradnici će ostati bez posla. Ni jedna nema muslimana u familiji, jedna ima bivšeg muža ateistu Muslimana i to joj je jedina veza sa muslimanima.Connaisseur Karlin wrote:
ali izbjegavas reci , da su tvoje rodjake spomenute Bosnjakinje, jer imaju jedan dio familije muslimanskog porijekla
Last edited by dust71000 on 10/01/2017 22:34, edited 1 time in total.
- seln
#1260 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Kad ti nama kazes kakav ti odgovor pase u kocept, onda cemo ti odgovoriti.Connaisseur Karlin wrote:Vi imate problema sa mojom gramatiom i stilom pisanja ,ja se ispricavam svima na 51 stranici ,ali ja ne razumijem,zasto svijesno izbjegavate odgovore ili argumnetiranu konverzaciju
Jebi ga, ti kao vjernik koji uzima naucne argumente kao dokaz postojanja boga, sto je apsolutno obrnut redoslijed.
Prvo se polazi od cinjenica, pa se izvlaci zakljucak. Ti, medjutim, imas spreman zakljucak i sad trazis cinjenice da ga potkrijepis.
- seln
#1261 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Ah, tebe... sad ce ona dokazati da ja ta zena imala pretke koji su tamo negdje u 15. vijeku bili muslimani.dust71000 wrote:Sada si i vidovita, Džemila i saradnici će ostati bez posla. Ni jedna nema muslimana u familiji, jedna ima bivšeg muža ateistu Muslimana i to joj je jedina veza sa muslimanima.Connaisseur Karlin wrote:
ali izbjegavas reci , da su tvoje rodjake spomenute Bosnjakinje, jer imaju jedan dio familije muslimanskog porijekla
- Connaisseur Karlin
#1262 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Pa to nije bas ekstremno privatna stvar ako si saznao njihovo opredjlenje,a to je vec prvi stepen saznanja o njihovoj opredjeljenosti,a to znaci,da su ti mogli reci "sta te briga" ako im je bila vazna privatnost. Moga si pitati,eto ja bih pitala,jer jeste interesanta,ali rijetka opcijaseln wrote:Mene ni najmanje ne interesuje, jer je u kultiviranom svijet svaka privatna stvar (vjera, nacija, politicko ili seksualno opredjeljenje) upravo to: privatna.Connaisseur Karlin wrote:super,s obziom da si ih upoznao,sigurno znas zasto se izjasnjavaju Srbima i Hvratima,pa evo,men intersira razlog njihove odlukeseln wrote: I ja ne bih lagao u svrhu dokazivanja "teze", pa cu iskreno reci da sam upoznao i Srbe i Hrvate islamske vjeroispovijesti.
Ali posto ti insistiras na nekom odredjenom odgovoru, cini mi se da imas pripremljenu tezu, pa bi bilo fino da nam je obrazlozis.
- seln
#1263 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Da, mogao bih i homoseksualca pitati "zasto si homoseksualac"... mislim, argumentacija ti je tanka kao proliv.Connaisseur Karlin wrote:Pa to nije bas ekstremno privatna stvar ako si saznao njihovo opredjlenje,a to je vec prvi stepen saznanja o njihovoj opredjeljenosti,a to znaci,da su ti mogli reci "sta te briga" ako im je bila vazna privatnost. Moga si pitati,eto ja bih pitala,jer jeste interesanta,ali rijetka opcijaseln wrote:Mene ni najmanje ne interesuje, jer je u kultiviranom svijet svaka privatna stvar (vjera, nacija, politicko ili seksualno opredjeljenje) upravo to: privatna.Connaisseur Karlin wrote:
super,s obziom da si ih upoznao,sigurno znas zasto se izjasnjavaju Srbima i Hvratima,pa evo,men intersira razlog njihove odluke
Ja mogu samo iznijeti pretpostavke. Jedna djevojka, muslimanka, Hrvatica, mi je ispricala da joj je otac rodjen u Prijedoru i da se odselio u Zagreb tamo negdje '60-ih.
Pretpostavljam da je ona jednostavno vremenom urasla u tu kulturu, jezik (pricala je cisti purgerski) i vremenom se osjetila kao Hrvatica...
bas kao sto je kod svih nacija. To je osjecaj pripadnosti, nista drugo.
- Connaisseur Karlin
#1264 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
hvala na odgovoru,i to je jako poznata cinjenica o muslimannima koji su generacijski porijkelom iz BiH,a koji su rodjeni ili zive u HRseln wrote:Connaisseur Karlin wrote:Da, mogao bih i homoseksualca pitati "zasto si homoseksualac"... mislim, argumentacija ti je tanka kao proliv.seln wrote: Pa to nije bas ekstremno privatna stvar ako si saznao njihovo opredjlenje,a to je vec prvi stepen saznanja o njihovoj opredjeljenosti,a to znaci,da su ti mogli reci "sta te briga" ako im je bila vazna privatnost. Moga si pitati,eto ja bih pitala,jer jeste interesanta,ali rijetka opcija
Ja mogu samo iznijeti pretpostavke. Jedna djevojka, muslimanka, Hrvatica, mi je ispricala da joj je otac rodjen u Prijedoru i da se odselio u Zagreb tamo negdje '60-ih.
Pretpostavljam da je ona jednostavno vremenom urasla u tu kulturu, jezik (pricala je cisti purgerski) i vremenom se osjetila kao Hrvatica...
bas kao sto je kod svih nacija. To je osjecaj pripadnosti, nista drugo.
da dodam: Franjeci su pisali o nacionalnom bosnjastvu,a ne o etnckom bosnjastvu
sad idem van , pozdrav
- Bosanski_kralj
#1265 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
hajde i ne vraćaj se.Connaisseur Karlin wrote:
sad idem van , pozdrav
A i vi ostali prestanite pričati o bošnjacima, hrvatima, turcima...bogumilima..nije tema emisije
- seln
#1266 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Nije to jako poznata cinjenica o muslimanima, vec o svima. U Njemackoj sam upoznao covjeka koji se zove Dullnig, i sam je rekao da mu je otac iz Hrvatske i da je bio ustasa (bez zajebancije). Ali on je za sebe tvrdio da je Nijemac. A Nijemci nemaju etnicku, vec samo nacionalnu pripadnost u kojoj je nacija=drzavljanstvo. Upoznao sam Nijemce crnce, azijate, latinos... i vidi cuda, svi Nijemci.Connaisseur Karlin wrote:hvala na odgovoru,i to je jako poznata cinjenica o muslimannima koji su generacijski porijkelom iz BiH,a koji su rodjeni ili zive u HRseln wrote:Da, mogao bih i homoseksualca pitati "zasto si homoseksualac"... mislim, argumentacija ti je tanka kao proliv.Connaisseur Karlin wrote: Pa to nije bas ekstremno privatna stvar ako si saznao njihovo opredjlenje,a to je vec prvi stepen saznanja o njihovoj opredjeljenosti,a to znaci,da su ti mogli reci "sta te briga" ako im je bila vazna privatnost. Moga si pitati,eto ja bih pitala,jer jeste interesanta,ali rijetka opcija
bas kao sto je kod svih nacija. To je osjecaj pripadnosti, nista drugo.ali oni se takodjer osjecaju Hrvatima,jer su gradjani Hrvatske,a to nije iskjucivo vezano za etnicku pripadnost,vec za pripadnost jednoj drzavi-naciji
- Sanjarko
#1267 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
1, drugi skoro, 3 pa da bude po Srpski.MikroBelaj wrote:Nepodsticajne su balkanske teme,jer zaboga tu se nikad nista desilo nije, sem pocetka svjetskih ratova!!!
Grohotom se smijem![]()
![]()
![]()
![]()
Trojstvo 3 prsta bre tri put je po naski bre.
- seln
#1268 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Tesko, nacija u danasnjem smislu tada nije postojala.Connaisseur Karlin wrote:
da dodam: Franjeci su pisali o nacionalnom bosnjastvu,a ne o etnckom bosnjastvu![]()
- Hemel
#1269 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Ja sve vise sumnjam da je @Connaisseur Karlin jedan BOT. 
- Connaisseur Karlin
#1270 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
znam,to sam ranije napisala,ali sam dodala "nacionalnom" kao pripandistvo naroda raznih grupa koje se identificiralo Bosnjacimaseln wrote:Tesko, nacija u danasnjem smislu tada nije postojala.Connaisseur Karlin wrote:
da dodam: Franjeci su pisali o nacionalnom bosnjastvu,a ne o etnckom bosnjastvu![]()
nisu ni svi danasnji Hrvati bili katolici istog proijekla,jer postojale su regionalne razlike , npr. Sokci su bili u Krajini i slicno
P.S. U Njemacoj ,ako i u mnoigm danadnjim drzavama nema etnickih podjela,jer su uspjesno stvorile svojim folklorima,i skupom tradicija raznih regija jedna zajednicki nacionalni identet
- Point.
#1271 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Hajde vise izlazi van, dosadna si.
- undefined007
#1272 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
kako ste mi dnas bosanjci
- House
#1273 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Point. wrote:Hajde vise izlazi van, dosadna si.
- Point.
#1274 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Kak si npsimen o ti pripdanice bosanjskog naroda. Ja san ugldna prpdnica harvatskog psimenog naroda. Idem van. Bok.undefined007 wrote:kako ste mi dnas bosanjci
- undefined007
#1275 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
ma hajte molim vasPoint. wrote:Kak si npsimen o ti pripdanice bosanjskog naroda. Ja san ugldna prpdnica harvatskog psimenog naroda. Idem van. Bok.undefined007 wrote:kako ste mi dnas bosanjci