Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
- ze kalanga
#1251 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Gosn Hizo, ako Vi tako kažete.
-
hizo ramidovic
#1252 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
tako kazu braca tarabici...ze kalanga wrote:Gosn Hizo, ako Vi tako kažete.
- Point.
#1253 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
A je li, kako se zabrinutost u sekundi pretvori u nesto drugo? Naravno da cemo se mi, kao daleko najbrojniji narod u drzavi, itekako pitati. Nesto sto nije vase in the first place se i ne moze pokloniti, jednostavno cemo vratiti nazad. Naravnl, i uz pomoc ovih 'iljade i 'iljade Kolindinih sirijskih (pov)ratnika..ze kalanga wrote:Nismo mi Crveni krst.Point. wrote:Znaci dace te Posavinu tom imaginarnom trecem entitetu? Haj fino.ze kalanga wrote:Hrvati u BiH su odavno rekli koji teritorij smatraju da im pripada. Ja tu ništa ne bih dodavao ili oduzimao.
Što se tiče statističkih grešaka, bavljenje njima je dangubljenje, jer na sve strane statističkih grešaka koliko hoćeš, ta njihova težnja za trećim definitivno želi doprinijeti budućnost bez statističkih grešaka.
Niti je Posavina ono što hoće.
Niti ste vi ti koji ćete nama govoriti šta da nekome poklanjamo.
Punoljetni smo, samim time, odlučujemo na koji način ćemo pokazati svoju solidarnost sa komšijama.
- ze kalanga
#1254 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
S jednom ženskom ne možete na kraj izaći, a da izađete sa hiljadama loših momaka, ajte molim vas...
- House
#1255 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
hizo ramidovic wrote:necete vi nista davati nego cete samo vratiti ono sto ste drugima puskom oteli. i nece vas niko ni pitati...jos cete sami nuditize kalanga wrote: Nismo mi Crveni krst.
Niti je Posavina ono što hoće.
Niti ste vi ti koji ćete nama govoriti šta da nekome poklanjamo.
Punoljetni smo, samim time, odlučujemo na koji način ćemo pokazati svoju solidarnost sa komšijama.
-
Hamolj
#1256 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Nije to mržnja, nego odbrambeni mehanizam prema ljudima koji mrze moju državu.Kolinda wrote:Lakše ih je opisati i objasniti od tvoje mržnje prema hrvatskom narodu s kojim djeliš istu državu .Hamolj wrote:Tvoji postovi se ne mogu riječima opisati.![]()
Da ste vi 'rvati bili ljudi pa se izvinili za riječi vaše predsjednice ja ne bih ovako reagovao, ali s obzirom da ste branili ono što je rekla ja ne vidim drugačiji način da uspostavim dijalog s vama.
- Point.
#1257 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Ceracemo se mi jos, samo ovaj put necemo biti toliko merhametli. Sve po zaslugama bajo moj.ze kalanga wrote:S jednom ženskom ne možete na kraj izaći, a da izađete sa hiljadama loših momaka, ajte molim vas...
- Drvosjeca iz Dejcica
#1258 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Potaknuti ljude na razmišljanje i promišljanje što je ova tema i uspjela. Na javnim forumima se ne kuju planovi niti se donose strategije. Sa druge strane ostat će zapaženo trolanje i konstantan strah nekih za svoje matice.Connaisseur Karlin wrote:pa sto je cilj temehizo ramidovic wrote:cuj to, na forumu ocekuju planove, strategiju, ciljeve...rodio vas babuka, sto ste mi pametni...![]()
- Connaisseur Karlin
#1259 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
jao kako si iracionalanDrvosjeca iz Dejcica wrote:Potaknuti ljude na razmišljanje i promišljanje što je ova tema i uspjela. Na javnim forumima se ne kuju planovi niti se donose strategije. Sa druge strane ostat će zapaženo trolanje i konstantan strah nekih za svoje matice.Connaisseur Karlin wrote:pa sto je cilj temehizo ramidovic wrote:cuj to, na forumu ocekuju planove, strategiju, ciljeve...rodio vas babuka, sto ste mi pametni...![]()
Pa sada je li tema postigla cilj vidi se.
- Sanjarko
#1260 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
To se paravis glup pa ne znas na sta se ova izreka nasa Bosanska odnosi.ze kalanga wrote:Jezik nije govno i to nikada neće biti.Vizionar 1985 wrote: Ja ba nije govno nego se pas posro.
Govorimo o preciznim podacima, naglabati možemo svi. Držimo se formalnosti.
Ko je reko da je govno jezik.
Nije govno nego se pas posro=Isto=Slicno=Dodze ti ga na isto=U prijevodu slobodnom ovo dodze, u tumacenju ove izreke.
I ti ga seres puno ko i kolindica i na forumu i ova Predcjednica Kroatije.
- Sanjarko
#1261 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Jasta, imam Ja sikiracije svaki dan, da jos Ja nekog sikiram.Connaisseur Karlin wrote:
aha,samo me zelis naskirati
Al poziv stoji. Ona rijec ima dvosmisleno znacenje.
- cyprus
#1262 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
E to je jebeni korjen svih sranja u kojima se nalazimo... Vi neki jednostavno ne možete ili ne želite da shvatite da teritorij ne može pripadati etničkoj grupi... Nikad i nigdje...ze kalanga wrote:Hrvati u BiH su odavno rekli koji teritorij smatraju da im pripada. Ja tu ništa ne bih dodavao ili oduzimao.
Što se tiče statističkih grešaka, bavljenje njima je dangubljenje, jer na sve strane statističkih grešaka koliko hoćeš, ta njihova težnja za trećim definitivno želi doprinijeti budućnost bez statističkih grešaka.
Dakle, Hrvatima ne pripada nikakva teritorija... Srbima isto tako... Bošnjacima isto...
- Sanjarko
#1263 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
hizo ramidovic wrote:cuj to, na forumu ocekuju planove, strategiju, ciljeve...rodio vas babuka, sto ste mi pametni...
- Sanjarko
#1264 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Tehnicar sam, i prosjek sam. Prosjecan sam.Vizionar 1985 wrote:Jasta, imam Ja sikiracije svaki dan, da jos Ja nekog sikiram.Connaisseur Karlin wrote:
aha,samo me zelis naskirati
Al poziv stoji. Ona rijec ima dvosmisleno znacenje.
-
Lug
#1265 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
a gdje pecat?Connaisseur Karlin wrote:pa sto je cilj temehizo ramidovic wrote:cuj to, na forumu ocekuju planove, strategiju, ciljeve...rodio vas babuka, sto ste mi pametni...![]()
- Sanjarko
#1266 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
razglabat raspravljat pricat komunicirat govorit catpri razgovaratConnaisseur Karlin wrote:pa sto je cilj temehizo ramidovic wrote:cuj to, na forumu ocekuju planove, strategiju, ciljeve...rodio vas babuka, sto ste mi pametni...![]()
Vidis kako je lijep nas Bosanski Jezik.
- Sanjarko
#1267 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
hizo ramidovic wrote:
tako kazu braca tarabici...ze kalanga wrote:Gosn Hizo, ako Vi tako kažete.
Svi pod sljivu eto groma.
- Sanjarko
#1268 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Ko to kipre ne shvata, i ko je od nas to rekao igdje.cyprus wrote: E to je jebeni korjen svih sranja u kojima se nalazimo... Vi neki jednostavno ne možete ili ne želite da shvatite da teritorij ne može pripadati etničkoj grupi... Nikad i nigdje...
Dakle, Hrvatima ne pripada nikakva teritorija... Srbima isto tako... Bošnjacima isto...
Ina izreka Indijanaca [nativnih Amerikanaca] ide ovako.
Jel vidite ono kamenje ono je bilo tu prije nas i biti ce i poslije nas.
-
Mirza007
#1269 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Pederko-novinar ce zavrsiti na traktoru preko Drine.
- Kolinda
#1270 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Mržnja mržnja ništa drugo .Hamolj wrote:Nije to mržnja, nego odbrambeni mehanizam prema ljudima koji mrze moju državu.Kolinda wrote:Lakše ih je opisati i objasniti od tvoje mržnje prema hrvatskom narodu s kojim djeliš istu državu .Hamolj wrote:Tvoji postovi se ne mogu riječima opisati.![]()
Da ste vi 'rvati bili ljudi pa se izvinili za riječi vaše predsjednice ja ne bih ovako reagovao, ali s obzirom da ste branili ono što je rekla ja ne vidim drugačiji način da uspostavim dijalog s vama.
Pa skoro u svakom postu pokazuješ koliko smo ti trn u oku . Tko su `rvati ?
-
KENJAC
#1271 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Sjecam se , kad su poceli sukobi ( cuj sukobi , rat i to najgori) izmedju HVO i Bosnjaka , da se govorilo da razigravate za drugo i trece mjesto . Jel ko zna pravila ? Do kad se ova utakmica igra ?
- pustopoljina
#1272 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
bi li se ti izvinjavao za rijeci bilo kojeg od tri predsjednika BiH?Hamolj wrote:Nije to mržnja, nego odbrambeni mehanizam prema ljudima koji mrze moju državu.Kolinda wrote:Lakše ih je opisati i objasniti od tvoje mržnje prema hrvatskom narodu s kojim djeliš istu državu .Hamolj wrote:Tvoji postovi se ne mogu riječima opisati.![]()
bosanska negacija:
bi,q.
- pustopoljina
#1273 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
cisto da se ponovi, ovima sto bi zapisavali.cyprus wrote:E to je jebeni korjen svih sranja u kojima se nalazimo... Vi neki jednostavno ne možete ili ne želite da shvatite da teritorij ne može pripadati etničkoj grupi... Nikad i nigdje...ze kalanga wrote:Hrvati u BiH su odavno rekli koji teritorij smatraju da im pripada. Ja tu ništa ne bih dodavao ili oduzimao.
pisate u vjetar.
-
pemanapemani
#1274 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Kako to da si ti kao Srbin učestvovao u "razigravanju" za drugo i treće mjesto?KENJAC wrote:Sjecam se , kad su poceli sukobi ( cuj sukobi , rat i to najgori) izmedju HVO i Bosnjaka , da se govorilo da razigravate za drugo i trece mjesto . Jel ko zna pravila ? Do kad se ova utakmica igra ?
Na temu - naslov teme je trebao biti - Treba li BiH preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj.
Džaba, ne mogu ljudi shvatiti da je razmišljanje po isključivo etničkoj matrici velikosrpski projekt.
Kada većina usvoji taj način razmišljanja, BiH se raspada.
Isto tako, zanimljivo je da je predsjednica Hrvatske praktički u istu ravan stavila secesionističku politiku tzv. republike srpske i ideologiju tzv. islamske države. Umjesto da se okrenula voda na naš (BiH) mlin, odmah se uletilo sa islamofobijom i niko se nije obazirao na izjavu o manjem entitetu koji je ubjedljivo najveća ospasnost za BiH i regiju.
Jebi ga, ako će većini biti bitnija jedna glupa i polufašistička izjava o religiji od budućnosti države BiH, onda smo otišli u tri pi.ke materine.
-
balks
#1275 Re: RE: Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Pošto su presude na koje se pozivaš nepravomoćne, a u slučaju da drugostupanjski žalbeni sud po žalbi donese drugačiju presudu, hoće li onda po dobrom staro običaju ići nepriznavanje suda i njegovih presuda?Streptokok wrote:to je bilo ono što se zove hrvatski zločinački poduhvat na čelu sa franjom tuđmanom. to je ono što vam politički vrh paradržave robija.balks wrote:[
Ne želim puno o ratu imam svoje mišljenje
Srbima je Posavina bila biti ili ne biti realno mogli su gubiti puno vise nego tada mi (Hrvati i Muslimani), početak rata, tehnika ma ravnici uvježbanost...
Sad cu riskirati da me se proglasi ovakvim onakvim, ali za sukob Hrvata i Bosnjaka je bio uvijet taj sto je to sve bila borba za životni prostor, Srbi su nas zbili na mali prostor pogotovo Bošnjake... Mogu pričati na primjeru svoje MALE općine ali nema potrebe, znamo se i nema potrebe da se lažemo i to i jest problem sto glumimo da žalimo za nečim sto nam je zapravo drago koliko god bilo pogrešno i neispravno, ali su nam rezultati dragi
nema potrebe da se praviš neuk.