US presidential election - Trump vs Hillary

Post Reply

Pobjednik izbora će biti:

Poll ended at 04/10/2016 14:57

1. Donald Trump
72
32%
2. Hillary Clinton
141
62%
3. izbori će se prolongirati zbog vanrednih okolnosti u USA ili svijetu
14
6%

Total votes: 227

Seawolf

#1251 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Seawolf »

Ne kontam da još uvijek postoje neki, koji u predvečerje izbora misle da gospođa Clinton neće odnijeti pobjedu na istima.

Mislim, sigurnije je da će ona pobijediti, nego što je pred opštinske izbore u BiH prije nešto više od mjesec dana, bilo sigurno da će gospodin Ajnadžić uzeti opštinu Centar (a to je bilo vrlo, vrlo izvjesno).
jeza u ledja

#1252 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by jeza u ledja »

bole1st wrote:
jeza u ledja wrote:
bole1st wrote:Nakon izbora se prelazi na onu drugu temu. :D
Ma ti se neces pojavljivati ni na jednoj.
Ne kuzim, ona tema nece imati smisla ako Trump izgubi. Valjda ce neko u tom slucaju da otvori temu za HRC, koju ja zasigurno necu posjecivati, ako te je to zanimalo. Srecom, prema mom modelu to je skoro nemoguce da se desi.
Evo ti moje predvidjanje, kad si vec navalio. Pobjeda Clinton negdje izmedju 4 i 5%.
Razlika u poenima: 336 Clinton, 202 Trump.

Vako: :oops:
Image

Jedna drzava gore dole. :P

Pa cemo vidjet koliko sam blizu.
Kad ono, fulim sve zivo i bude potop. :skoljka:

Al tad ce mi forum biti najmanja briga. :run:
Kikibombona

#1253 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Kikibombona »

Seawolf wrote:Ne kontam da još uvijek postoje neki, koji u predvečerje izbora misle da gospođa Clinton neće odnijeti pobjedu na istima.

Mislim, sigurnije je da će ona pobijediti, nego što je pred opštinske izbore u BiH prije nešto više od mjesec dana, bilo sigurno da će gospodin Ajnadžić uzeti opštinu Centar (a to je bilo vrlo, vrlo izvjesno).
Nakon Brexita, nista me ne moze iznenaditi. Bio sam uvjeren da Britanija ostaje
jeza u ledja

#1254 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by jeza u ledja »

Mene nakon sto su Reformisti izgubili nista vise ne moze iznenaditi. :D
Arminovski

#1255 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Arminovski »

Jel ono John Oliver rekao da nema glupljih glasaca od onih koji se dvoume? Mozes im prodati sta hoces. Gledao sam neki dan i smijao se paru, zena za demokrate a muz se fol nesto dvoumi pa kaze on ne zna, on iskoristava radnike, on je rekao to i to o zenama ipak, pa jedna bi ga optuzila i za silovanje, pa je lazov notorni pa ovo pa ono a ona ga samo gleda...

Kakva god bila, bolja je od one karikature americkog Jeltcina. Generalno citav je svijet hoce (gledam berze u Aziji jutros u zelenom samo na izjavu FBI a prosla sedmica obratno). Licno se nadam da ce biti bolja nego sto joj dajemo za pravo (jos bolje jer je zena) ali ako ona budala sa familijom pobijedi osim gubljenja para bice mi drago sto i oni majmune znaju izabrati a ne samo mi.
KB9

#1256 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by KB9 »

nadajmo se da tramp odnosi pobjedu jer u drugom slucaju svijet postaje mnogo gore mjesto za zivit
fakat

#1257 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by fakat »

jeza u ledja wrote:Mene nakon sto su Reformisti izgubili nista vise ne moze iznenaditi. :D
:lol:

:thumbup: za postove na ovoj temi.
ultima_palabra

#1258 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by ultima_palabra »

Na kraju će još ispasti da joj je Comey valjao... mobilisali su se neodlučni demokratski glasači jer je medijska percepcija bila da je utrka bare-bare, i onda dva dana pred izbore kaže da nemaju ništa protiv nje, da prelomi i one koji su bili sumnjičavi zbog toga.

Ako je još istina za nezapamćeni odziv Latinosa u Floridi i Nevadi, onda bi priča mogla biti gotova.
Alfons Kauders

#1259 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Alfons Kauders »

TeoretiĆari na haparatima, ne mogu ni ustati da obrisu prasinu s Putinove slike... :izet:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1260 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Truba »

nadam se da će ženska zloba sujeta i glupost proraditi pa će zadrhtati ruka i olovka na trumpa :D ili čime već glasuju :sax:
tm84

#1261 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by tm84 »

jeza u ledja wrote:Evo ti moje predvidjanje, kad si vec navalio. Pobjeda Clinton negdje izmedju 4 i 5%.

Image

nju hempsir i onaj jedan elektorski glas iz mejna idu isto killary... nazalost, ostalo se slazem... bice ovo laka pobjeda killary jer je donald toliko izsotonizovan u medijima, da jedino neki veliki skandal na stetu killary moze dovesti njega za predsjednika...
ultima_palabra

#1262 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by ultima_palabra »

jeza u ledja wrote:
Evo ti moje predvidjanje, kad si vec navalio. Pobjeda Clinton negdje izmedju 4 i 5%.

Image

Ovo na slici je 318-220... jedino ako misliš da je HRC uzeti i OH.
Alfons Kauders

#1263 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Alfons Kauders »

sherbett wrote:Jedino sta je dobro kod tog Trumpa, jest polituka izolacionizma..koju nismo imali od 1915. Ali lose je to sto ce opet na Balkanu bit njesra. Cinjenica je da Bruxelles bas i ne mari za ova podrucja, kao sto nikada ni nije. Zapravo..cime se bavi ta Eu? Ini kao da nemaju pojma o politici..necu o tome, samo se nerviram.

Znaci, Hilary, koja je pratila muza 90-ih, vjerovatno moze odrzati balans i rijesit koji problem..al jao si ga svijetu kad bi ona pobjedila. Ja fakat ne znam..ja od pocetka te kampanje, koja je inace dno dna, ne znam koje je zlo manje od ovo dvoje
Kad god je SAD koketirala sa izolacionizmom, to se nije dobro zavrsilo.

Ponajprije za SAD.
Alfons Kauders

#1264 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Alfons Kauders »

sherbett wrote:E da, i sta mu znaci ono da ako ne pobjedi, nece priznati rezultate izbora?
Sta to moze?
U pravnom smislu ne moze nista, jer je to formalnost.

Trump jednostavno nije u stanju priznati poraz i ne vjerujem da ce to i pokusati. Moze li iko od vas zamisliti kako Trump nakon svega cestita Clinton, i zeli joj srecu? Naravno da ne mozete.

Problem nije Trump, jer se on nece zadrzati u politici nakon ovog. Problem je ostatak stranke, kao onaj lik u Nevadi cini mi se, sto se zali kako su neka biracka mjesta bila otvorena do 2200 (sto je normalno - produzi se ako ima glasaca u redu). Problem je sto Republikanci vec danas najavljuju da ce opstruirati rad vlade, da ce ponovo otvarati istrage i pokusati suditi Hillary (impeachment), sto su manje-vise vec rekli da nemaju namjeru potvrditi nominacije za Vrhovni Sud itd.

Dakle i oni su u istom kolu, samo sto to ne najavljuju krkasnki kao Trump. Republikanci su vec rekli da ce obrisati dupe Ustavom SAD, i to je tek pocetak.
Alfons Kauders

#1265 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Alfons Kauders »

sherbett wrote:
Alfons Kauders wrote:
Kad god je SAD koketirala sa izolacionizmom, to se nije dobro zavrsilo.

Ponajprije za SAD.
hajd mi malo o ovome...iskreno, potpuna izolacija svakako nije moguca..al povlacenje iz nekih pitanja, il ne otvaranje novih, moze nekad biti i dobro.

U biti, kad malo samo razmislim, zar je izolacija uopce moguca?
Koji bi to tip izolacije uoce mogao biti?
Nije bila moguca prije 70 godina, a narocito nije moguca danas.

Moguca je, ali bi unistila privredu SAD.
tranquil

#1266 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by tranquil »

Pričamo o čovjeku kojem su vlastiti ljudi, koje plaća, oduzeli telefon da se ne sramoti online. Kellyanne Conway mu je oduzela pristup twitter-u. Ova žena:

Image

Zamislite šta će mu raditi brkati generali koji 40 godina svako jutro pred ogledalom vježbaju oštar pogled i galamu na slabašne potčinjene, i koji su se sakrivali ispod komada saboraca u Vijetnamu. Prvom prilikom u situacijskoj sobi kada ovaj bogatunski mlakonja i dezerter počne kenjkati o svom doprinosu i svom odricanju, nekome od njih će pasti mrak na oči i išamaraće svog commander-in-chief-a dok ne počne cmizdriti, k'o neposlušno dijete.
Alfons Kauders

#1267 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Alfons Kauders »

sherbett wrote:Pokusavam da zamislim taj scenarij. Ok, sto se tice privrede, nisu nikad bili toliko izolirani. Ja mislim na politiku. Doduse, jedno bez drugoga ne ide.
Al zanimljivo je to...prema Monroeovoj doktrini i politici izolacionizma, nit su se mjesali nit su dopustali mijesanje u politiku SAD izvana..al ok..to je bila posljedica neprestanog uplitanja Europe u pitanja SAD-a. U ww1 daju Antanti veliki zajam za kupovinu oruzja. Za uzvrat traze ulogu arbitra. I otada se ne mogu izvuci sve i da pozele. Kako bi izgledalo kad bi se izolirali?
Pogledaj stanje berze i ekonomije na dan 29. 9. 2008 i onda prati kretanja narednih godinu dana.

Onda pomnozi sa 10, i godine i pad. :) Tako bi izgledalo.
Maxxtro

#1268 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Maxxtro »

KB9 wrote:nadajmo se da tramp odnosi pobjedu jer u drugom slucaju svijet postaje mnogo gore mjesto za zivit
sherbett wrote:...ja od pocetka te kampanje, koja je inace dno dna, ne znam koje je zlo manje od ovo dvoje
Jedna stvar koja je globalno gledajuci bitnija od svih politika, ideologija i specijalnih interesa, ako je covjeku zaista stalo do dobrobiti svih nas je Trumpov diletanstki odnos prema klimatskim promjenama i generalno njegovi anti-naucni i anti-intelektualni stavovi. "Uticaj covjeka na klimatske promjene je zavjera od strane Kine da unisti americku proizvodnju" - koliki samo imbecil mora covjek biti da povjeruje u ovako nesto?
Jedna od prvih stvari koje je rekao izvrsiti ukoliko pobijedi je zaustaviti finansiranje i ukinuti americku agenciju za zastitu okoline, i ponistiti sve americke obaveze i obecanja nakon Pariskog sporazuma.
Zaista ne mogu uz sav napor smisliti gluplji potez od glasanja za Trumpa ukolike je nekome stalo da buducnosti njegove djece, i opcenito buducnosti covjecanstva. Cak i uz Hillary i njene relativno gledajuci progresivnije stavove po tom pitanju, s obzirom na potrebu hitnog i radikalnog djelovanja, upitno je u kolikoj mjeri mozemo zaustaviti i usporiti negativne klimatske trendove, ali je sasvim jasno da bi minimalno cetiri godine Trumpove politike i jos nekoliko dodatnih godina eventualnog ispravljanja sranja koje on napravi bio izrazito poguban potez.
hrle1976

#1269 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by hrle1976 »

jeza u ledja wrote:
hrle1976 wrote:Ti si svjestan da placas vise za zdravstvo nego Britanci u UK a imas manje mogucnosti? Obama Care ti je koliko para ne bas toliko muzike. I nemoj pricati da nisi imao neku vratu univerzalong zdravstva, jer prije je bilo odes u bolnicu dobijes tretman i ako nemozes platiti obicno je prebijalo se preko poreza ili ostali plate kroz premije. Bio sam u USA davnih dana. Obama Care je doslovno hardcore jednosmjerni monopol.
O cemu pricas zivota ti? Je li znas o cemu pricas?
Cuj bila "neka vrsta univerzalnog zdravstva". :lol:

Nemam ja Obamacare, ja imam osiguranje preko posla, kao i vecina ljudi. Problem je sto to sve ide na gore. I naravno da je gore nego u UK sto se tice cijena, kao sto je bilo gore i prije Obamacare.

Sta ti mislis kako se utvrdjuje to da "nemas para"? Ono, imas kucu, imas auto, imas pare u banci, kazes im nemam da platim, a oni pa eto dobro neko ce drugi platiti. :lol:

Bjezi ba mani se djecijih prica.

Ja preko posla ako si u FIRMI a ne firmi. I kako ono bjese kad se vam gledaju u proslost record vezano za osiguranje. Univerzalni nacionalni zdravstveni sistem u USA je utopija. Pakuj kofere i bizi za Skandinaviju ako te to zanima. Vi u USA koji zivite ste smjesni. Izvini, ali vecina vas je tamo zbrisala sredinom 90ih kad su vas Njemci htjeli da sutnu zurik u BiH. Skacete iz pidjame u radno ko kenguri, kad dobijete tri sedmice odmora kao da ste na lutrij dobili. Plate su vam i onako smjesne, ako nemas kakvu fotelja poziciju, ko u USA ima od nasih penziju sa 55 od iznosa 3.000 dollara neto i dzaba zdravstvo?
hrle1976

#1270 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by hrle1976 »

tm84 wrote:
jeza u ledja wrote:Evo ti moje predvidjanje, kad si vec navalio. Pobjeda Clinton negdje izmedju 4 i 5%.

Image

nju hempsir i onaj jedan elektorski glas iz mejna idu isto killary... nazalost, ostalo se slazem... bice ovo laka pobjeda killary jer je donald toliko izsotonizovan u medijima, da jedino neki veliki skandal na stetu killary moze dovesti njega za predsjednika...
Florida ce glasati za Trumpa, a bice tu jos tri cetri state za njega, NC itd.
Arminovski

#1271 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Arminovski »

hrle1976 wrote:
jeza u ledja wrote:
hrle1976 wrote:Ti si svjestan da placas vise za zdravstvo nego Britanci u UK a imas manje mogucnosti? Obama Care ti je koliko para ne bas toliko muzike. I nemoj pricati da nisi imao neku vratu univerzalong zdravstva, jer prije je bilo odes u bolnicu dobijes tretman i ako nemozes platiti obicno je prebijalo se preko poreza ili ostali plate kroz premije. Bio sam u USA davnih dana. Obama Care je doslovno hardcore jednosmjerni monopol.
O cemu pricas zivota ti? Je li znas o cemu pricas?
Cuj bila "neka vrsta univerzalnog zdravstva". :lol:

Nemam ja Obamacare, ja imam osiguranje preko posla, kao i vecina ljudi. Problem je sto to sve ide na gore. I naravno da je gore nego u UK sto se tice cijena, kao sto je bilo gore i prije Obamacare.

Sta ti mislis kako se utvrdjuje to da "nemas para"? Ono, imas kucu, imas auto, imas pare u banci, kazes im nemam da platim, a oni pa eto dobro neko ce drugi platiti. :lol:

Bjezi ba mani se djecijih prica.

Ja preko posla ako si u FIRMI a ne firmi. I kako ono bjese kad se vam gledaju u proslost record vezano za osiguranje. Univerzalni nacionalni zdravstveni sistem u USA je utopija. Pakuj kofere i bizi za Skandinaviju ako te to zanima. Vi u USA koji zivite ste smjesni. Izvini, ali vecina vas je tamo zbrisala sredinom 90ih kad su vas Njemci htjeli da sutnu zurik u BiH. Skacete iz pidjame u radno ko kenguri, kad dobijete tri sedmice odmora kao da ste na lutrij dobili. Plate su vam i onako smjesne, ako nemas kakvu fotelja poziciju, ko u USA ima od nasih penziju sa 55 od iznosa 3.000 dollara neto i dzaba zdravstvo?
Druze moj tako se pocinje u drugoj drzavi. Od nule, zavrnu se rukavi, pa kako ko zna i umije. Posao je posao, ne vidim zasto bi se nekome rugalo sto "skace ko kengur".

A inace valjda je u tome i stos, da oni koji mogu da imaju takvo nesto, da se mogu malo odreci u korist onih koji ne mogu ni sanjati o tome. Sta je tu lose? Sto neko placa malo vise poreza ili sta vec, kojeg ionako lako moze platiti?
Alfons Kauders

#1272 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Alfons Kauders »

sherbett wrote:
Alfons Kauders wrote:
sherbett wrote:Pokusavam da zamislim taj scenarij. Ok, sto se tice privrede, nisu nikad bili toliko izolirani. Ja mislim na politiku. Doduse, jedno bez drugoga ne ide.
Al zanimljivo je to...prema Monroeovoj doktrini i politici izolacionizma, nit su se mjesali nit su dopustali mijesanje u politiku SAD izvana..al ok..to je bila posljedica neprestanog uplitanja Europe u pitanja SAD-a. U ww1 daju Antanti veliki zajam za kupovinu oruzja. Za uzvrat traze ulogu arbitra. I otada se ne mogu izvuci sve i da pozele. Kako bi izgledalo kad bi se izolirali?
Pogledaj stanje berze i ekonomije na dan 29. 9. 2008 i onda prati kretanja narednih godinu dana.

Onda pomnozi sa 10, i godine i pad. :) Tako bi izgledalo.
Ok..ali šta bi bilo s preraspodjelom moći? šta bi se desilo na geololitičkoj mapi/šahovskoj ploči :mrgreen:
Pojma nemam, ali pretpostavljam da bi se granica Rusija pomjerila na zapad.
hrle1976

#1273 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by hrle1976 »

Pocinje od nule. Jaro ono sto sam vidio u Skandinavskim drzavama, tamo su nasi poceli sa primanjima od 2000 € na ruke da sjede kod kuce i budu u BiH po 5-7 mjeseci. Bio jednom na vako vecem tefericu nasih u DK, otvoreno kazu, sjedim imam 2.000 i osjecam se ko grof. Odem u BiH ili bilo gdje uzivam. Ako cemo poslovno gledati svak gleda masan profit kupi za 1 a da proda za 100. Otici u Usa ja ako ces biti direktor a obicni radnik izvini to je isto kao u BiH. Nije nikakvo ruganje vec gola istina.

Reci ti meni ko je pametnij, Memo sto je zajebo drzavu folirNjem i u penzij sa 42 koja je 2.000 eura na ruke i uziva svaki dan kod kuce, ili putujebilo gdje, ili Semso koji crkaje po 9h dnevno radeci za 1.500 eura ako ima i toliko (u Usa). Sta bi ti izabro misleci samo na sebe?
It_is_a_Leclerc

#1274 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by It_is_a_Leclerc »

Šta kažu zadnje ankete ? Kakva je situacija sa elektorskim glasovima?
hrle1976

#1275 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by hrle1976 »

2-3 % prednosti za Clintonovu mada sve kaze da Florida, North Carolina i Nevada ce glasati za Trumpa. Mogao bi ovo Trump u foto finishu uzeti. Cak mislim da ce brdo ljudi glasati iz inata za njega. Mada % gledano u USA ne izlazi vise od 50-55% na predsjednicke izbore, tako da bi ovaj put moglo dosta ostati kuci, sto bi znacilo mozda i manje od 50% da ce izaci. :D

Sve u svemu "You get what you pay for". Od toliko ljudi sveli se na ovo dvoje biljmeza. Baba od 70 i notorna lazovica, te krkan i polu uspjesan poslovni covjek od 70. :lol: Ciganizacija all around.
Post Reply