Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
-
sumirprimus
#1251 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
beje dofu i ne misli stat

- Haris.ba
#1252 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Čitam ovo, i onda mi dolaze odgovori kako neko razmišlja ko glasa za Wildersa u Holandiji, Mari La Pun u Francuskoj, Sjevernu ligu u Italiji...
Dobio sam odgovore na svoja pitanja. Samo me još zanima.
Zar nije bio zaslužniji Hrvat u historiji Sarajeva da se neka škola zove po njemu?
Zar nije bio zaslužniji Hrvat u historiji Sarajeva da se neka škola zove po njemu?
-
Budjav_lebac
#1253 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Kako ste bezobrani s ovim poredjenjima. Je li rs ikad bila drzava ? Ili imala nekakva drzavotvorna obiljezja ? BiH je bila jedna od federativnih republika i u vezi s tim je "dobrovoljno" pristupila toj federaciji pa je valjda imala pravo i "dobrovoljno" izaci iz te federacije.aratet wrote:Pa cek pametni, tom logikom mi drzimo RS pod okupacijom jer ih silom drzimo u ovoj tvorevini?Budjav_lebac wrote:Dosao okupator 92. tenkom pred kucni prag da ti sprijeci otcjepljenje. Znaci silom te drzao u toj nekakvoj tvorevini, okupator je.ultima_palabra wrote:Reci da je SFRJ bila okupator Bosne je jedna od budalastijih stvari koju sam cuo u zivotu... aferim.
Toliku posvadjanost sa istorijom, argumentima, razumom i samim sobom ne mogu razumjeti nikako.
-
PM72
#1254 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Jesi li bio danas pred opštinom Novi grad sa Semirom na otvaranju slastičarne Kup ili si bio kod kakvog privatnika da naručite tablu za školu? ili još istražujete ko mu nije dao glas a obećao?mario001 wrote:Odgovori na pitanje???PM72 wrote:Mustafa Busuladžić nije bio ni pravednik među narodima ni narodni heroj da bih ga žalio.Bio je saradnik okupatora i tačka.Fino sam napisao,ni u ovom ratu nisi mogao biti neki novinarčić ili raditi za kakvu novinsku kuću ako nisi imao DEBELE veze jer bi te u protivnom mobilisali i poslali na Tresku ili Žuč.I taj Mustafa je imao veze sa ustaškim režimom a nije mu bilo mrsko pisati žvrljotine protiv Jevreja i protivnika ustaškog režima.Jesu li ti sto su ubili Mustafu zavrsili kao Caco, ili su dobili po neku gajbu u Titovoj kao nagradu odakle se njihovi nasljednici danas zgrozavaju zbog naziva skole???
Dva dana pises o Caci, postavim ti pitanje pocnes pisati budalastine...
- Banksy
#1255 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Neće moći, već je zauzeta. Dobio je Vladimir Prelog, jedan od dvojice bosanskih nobelovaca.PM72 wrote:Aliji bih dao ulicu u Zabrđu.Zato što je tamo smetljište.
- HAVANA
#1256 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Eto izgleda nije.Ovo je poseban Hrvat.Haris.ba wrote:Čitam ovo, i onda mi dolaze odgovori kako neko razmišlja ko glasa za Wildersa u Holandiji, Mari La Pun u Francuskoj, Sjevernu ligu u Italiji...
- HAVANA
#1257 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
On jos gore od pjevaca proso.Banksy wrote:Neće moći, već je zauzeta. Dobio je Vladimir Prelog, jedan od dvojice bosanskih nobelovaca.PM72 wrote:Aliji bih dao ulicu u Zabrđu.Zato što je tamo smetljište.
-
Budjav_lebac
#1258 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Nije tacno, Bosna je samo formalno bila u sastavu NDH, a nad najvecim dijelom BiH NDH uopce nije ni imala kontrolu. To ti je kao kad bi Peru na karti obojio kao dio BiH, a BiH Peruu ne moze ni prismrditi. Bosnjaci Podrinja npr. nisu bili mobilisani. U Cazinskoj Krajini kao sto vec rekoh djelovala je milicija Huske Miljkovica, u Tuzlanskom bazenu Bosnjaci su bili handzarovci.PM72 wrote:Svaki punoljetni Musliman ili Bošnjak u NDH bio je mobilisan u neko oružanu formaciju NDH.Izuzeci su bili oni koji su zdušili u šumu pa stavili petokraku ili oni koji su imali mnogo djece.Većinom su mobilisani u domobrane a oni malo ekstremniji i masivniji u ustaše.Koliko ja znam Bosnjaci u NDH nisu ni bivali mobilisani nego su se dobrovoljno prijavljivali da bi dobili oruzje i zastitili se od cetnika. Da su se cekali partizani da odbrane Bosnjake od cetnika danas Bosnjaka u BiH ne bi ni bilo. To sto su Bosnjaci pristupali ustasama, domobranima i NDH je bilo zbog vlastite zastite. Ove PRICE kako su sluzili rezimu su zesce gluposti. Sjeti se samo sta se desilo sa Handzarovcima koje poslase da ratuju u Francusku. Niko mi danas ne odgovori zasto komunisti ubise Husku Miljkovica, koji nije bio ni SS-ovac ni ustasa nego je imao svoju lokalnu miliciju koja je poslije presla u partizane i odmah nakon prelaska on biva ubijen od tih istih partizana.
-
mario001
#1259 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Pali aparateJesi li bio danas pred opštinom Novi grad sa Semirom na otvaranju slastičarne Kup ili si bio kod kakvog privatnika da naručite tablu za školu? ili još istražujete ko mu nije dao glas a obećao?

- piupiu
#1260 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Fudo387 wrote:Udala se za papire.![]()
Još gore. Da ne bi Elizabetine vadjajne, ne bi bilo ni Tvrtkove Bosne - onakve i onolike kakva je bila.
- ultima_palabra
#1261 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Prema Badinterovoj komisiji, SFRJ je prestala postojati 1991. http://m.dw.com/hr/dvadeset-godina-od-s ... a-15565719Budjav_lebac wrote:Dosao okupator 92. tenkom pred kucni prag da ti sprijeci otcjepljenje. Znaci silom te drzao u toj nekakvoj tvorevini, okupator je.ultima_palabra wrote:Reci da je SFRJ bila okupator Bosne je jedna od budalastijih stvari koju sam cuo u zivotu... aferim.
Toliku posvadjanost sa istorijom, argumentima, razumom i samim sobom ne mogu razumjeti nikako.
-
Fudo387
#1262 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Majke mi, pravo cu te zagotiviti samo sto tako racionalno razmisljas i nazivas stvari pravim imenom.piupiu wrote:Fudo387 wrote:Udala se za papire.![]()
![]()
Još gore. Da ne bi Elizabetine vadjajne, ne bi bilo ni Tvrtkove Bosne - onakve i onolike kakva je bila.
A ne k'o Sabina, odmah izvuce teufika i hoce da me izreseta.
-
aratet
#1263 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Vidim da ti je poznavanje historijskih cinjenica jaca strana.Budjav_lebac wrote: Kako ste bezobrani s ovim poredjenjima. Je li rs ikad bila drzava ? Ili imala nekakva drzavotvorna obiljezja ? BiH je bila jedna od federativnih republika i u vezi s tim je "dobrovoljno" pristupila toj federaciji pa je valjda imala pravo i "dobrovoljno" izaci iz te federacije.
Jel znas kad je nastala Jugoslavija? a kad BiH kao federativna republika?
O kakvom pristupanju ti govoris?
RS jeste dobrovoljno pristupila BiH, koliko god ja mrzio entitete, BiH kakvu poznajemo je nastala Dejtonskim sporazumom, do tad su bile tri vlade, a jedna od strana u Dejtonskom sporazumu jeste RS.
Covjek koji ju je legalizovao sa nase strane svojim potpisom i dao joj taj historijski znacaj je isti onaj koji je doveo vehabije u Bosnu, koji je povukao "hadzije" iz Srebrenice, a ostavio sirotinju da gine, rekao nakon bombarodvanja Ravnog to nije nas rat, odbijao mirovne sporazume i potpisao one koji su nam manje isli u korist, njegovo ime je fini dedo mladi musliman Alija Izetbegovic.
-
PM72
#1264 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
E čuj BiH bila samo formalno u NDH.To mi je drago čuti.Recimo,mog rahmetli dedu su mobilisali domobrani a ne peruanska vojska i jedva im je utekao.a Crna legija je jade pravila po Istočnoj Bosni u čijem su sastavu bili i dobrovoljci i mobilisani Muslimani.Budjav_lebac wrote:Nije tacno, Bosna je samo formalno bila u sastavu NDH, a nad najvecim dijelom BiH NDH uopce nije ni imala kontrolu. To ti je kao kad bi Peru na karti obojio kao dio BiH, a BiH Peruu ne moze ni prismrditi. Bosnjaci Podrinja npr. nisu bili mobilisani. U Cazinskoj Krajini kao sto vec rekoh djelovala je milicija Huske Miljkovica, u Tuzlanskom bazenu Bosnjaci su bili handzarovci.PM72 wrote:Svaki punoljetni Musliman ili Bošnjak u NDH bio je mobilisan u neko oružanu formaciju NDH.Izuzeci su bili oni koji su zdušili u šumu pa stavili petokraku ili oni koji su imali mnogo djece.Većinom su mobilisani u domobrane a oni malo ekstremniji i masivniji u ustaše.Koliko ja znam Bosnjaci u NDH nisu ni bivali mobilisani nego su se dobrovoljno prijavljivali da bi dobili oruzje i zastitili se od cetnika. Da su se cekali partizani da odbrane Bosnjake od cetnika danas Bosnjaka u BiH ne bi ni bilo. To sto su Bosnjaci pristupali ustasama, domobranima i NDH je bilo zbog vlastite zastite. Ove PRICE kako su sluzili rezimu su zesce gluposti. Sjeti se samo sta se desilo sa Handzarovcima koje poslase da ratuju u Francusku. Niko mi danas ne odgovori zasto komunisti ubise Husku Miljkovica, koji nije bio ni SS-ovac ni ustasa nego je imao svoju lokalnu miliciju koja je poslije presla u partizane i odmah nakon prelaska on biva ubijen od tih istih partizana.
-
kakavdanakneiskustvu
-
Fudo387
#1266 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
A, 'dje ti je dedo utek'o?PM72 wrote:E čuj BiH bila samo formalno u NDH.To mi je drago čuti.Recimo,mog rahmetli dedu su mobilisali domobrani a ne peruanska vojska i jedva im je utekao.
-
Budjav_lebac
#1267 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Da je NDH imala kontrolu nad svojim teritorijem ne bi joj po Bosni hodale Svabe, Italijani, cetnici i partizani. Prvo sto NDH uopce nije imala kontrolu nad samom sobom nego je slijedila Hitlerove upute, drugo sto je bila previse slaba da kontrolise Hrvatsku, a ne BiH.
-
sumirprimus
#1268 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
u sesnestu muslimansku ha su dosliFudo387 wrote:A, 'dje ti je dedo utek'o?PM72 wrote:E čuj BiH bila samo formalno u NDH.To mi je drago čuti.Recimo,mog rahmetli dedu su mobilisali domobrani a ne peruanska vojska i jedva im je utekao.
- Reisova
#1269 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Dobro i šta sada ?! Hoce li ovo ovako samo proci ili se moze pozvati na odgovornost onaj ko je predlozio nacistu ?!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Fudo387
#1270 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
sumirprimus wrote:u sesnestu muslimansku ha su dosliFudo387 wrote:A, 'dje ti je dedo utek'o?PM72 wrote:E čuj BiH bila samo formalno u NDH.To mi je drago čuti.Recimo,mog rahmetli dedu su mobilisali domobrani a ne peruanska vojska i jedva im je utekao.![]()
![]()
-
PM72
#1271 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Fudo387 wrote:A, 'dje ti je dedo utek'o?PM72 wrote:E čuj BiH bila samo formalno u NDH.To mi je drago čuti.Recimo,mog rahmetli dedu su mobilisali domobrani a ne peruanska vojska i jedva im je utekao.
Mobilisali ga u Jajce kasarnu na Vratniku.Bili u nekim šatorima,dali im tandžare i uniforme i trebali su ići negdje na Romaniju,u čišćenje terena (čitaj pljačku).Imao već 5 djece i navodno dao dukat nekakvom naredniku i uhvatio se noge.Poslije je izganjao neku potvrdu i kutarisao se belaja.Znači,bio pametniji od mene sto puta.
-
Budjav_lebac
#1272 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Hajde ne lupaj, Jugoslavija je od nastanka bila federativna pa sad je li bila narodna ili socijalisticka je nebitno. Ta 45. koju stalno spominjete je valjda bila godina u kojoj je BiH i priznata kao jedna od federativnih republika.aratet wrote:Vidim da ti je poznavanje historijskih cinjenica jaca strana.Budjav_lebac wrote: Kako ste bezobrani s ovim poredjenjima. Je li rs ikad bila drzava ? Ili imala nekakva drzavotvorna obiljezja ? BiH je bila jedna od federativnih republika i u vezi s tim je "dobrovoljno" pristupila toj federaciji pa je valjda imala pravo i "dobrovoljno" izaci iz te federacije.
RS jeste dobrovoljno pristupila BiH, koliko god ja mrzio entitete, BiH kakvu poznajemo je nastala Dejtonskim sporazumom, do tad su bile tri vlade, a jedna od strana u Dejtonskom sporazumu jeste RS.
Covjek koji ju je legalizovao sa nase strane svojim potpisom i dao joj taj historijski znacaj je isti onaj koji je doveo vehabije u Bosnu, koji je povukao "hadzije" iz Srebrenice, a ostavio sirotinju da gine, rekao nakon bombarodvanja Ravnog to nije nas rat, odbijao mirovne sporazume i potpisao one koji su nam manje isli u korist, njegovo ime je fini dedo mladi musliman Alija Izetbegovic.
Ne krivi Aliju, nije Alija od BiH napravio drzavu konstitutivnih naroda nego Tito. Da je Tito odmah 45. rekao gradjanska BiH danas bi nam svima bilo bolje.
-
Mohamad Sissoko
#1273 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Citao Dodika il tebe, svejedno.aratet wrote:Vidim da ti je poznavanje historijskih cinjenica jaca strana.Budjav_lebac wrote: Kako ste bezobrani s ovim poredjenjima. Je li rs ikad bila drzava ? Ili imala nekakva drzavotvorna obiljezja ? BiH je bila jedna od federativnih republika i u vezi s tim je "dobrovoljno" pristupila toj federaciji pa je valjda imala pravo i "dobrovoljno" izaci iz te federacije.
-
PM72
#1274 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
Budjav_lebac wrote:Da je NDH imala kontrolu nad svojim teritorijem ne bi joj po Bosni hodale Svabe, Italijani, cetnici i partizani. Prvo sto NDH uopce nije imala kontrolu nad samom sobom nego je slijedila Hitlerove upute, drugo sto je bila previse slaba da kontrolise Hrvatsku, a ne BiH.
NDH je kontrolisala samo veća mjesta i gradove a nisu ratovali kao mi budale po čukama.Kontrolisali su i putne pravce a Švabo i talijani su bili kao neka vrsta EUFOR-a.
-
sumirprimus
#1275 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!
ha ja zato je moj dedo moro do sarajva pjeske ...PM72 wrote:Fudo387 wrote:A, 'dje ti je dedo utek'o?PM72 wrote:E čuj BiH bila samo formalno u NDH.To mi je drago čuti.Recimo,mog rahmetli dedu su mobilisali domobrani a ne peruanska vojska i jedva im je utekao.
Mobilisali ga u Jajce kasarnu na Vratniku.Bili u nekim šatorima,dali im tandžare i uniforme i trebali su ići negdje na Romaniju,u čišćenje terena (čitaj pljačku).Imao već 5 djece i navodno dao dukat nekakvom naredniku i uhvatio se noge.Poslije je izganjao neku potvrdu i kutarisao se belaja.Znači,bio pametniji od mene sto puta.