Oldtajmeri all about

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
citroen xm

#1251 Re: Oldtajmeri all about

Post by citroen xm »

tempuser wrote:
Pricu SBBKBB mozes da okacis macku o rep. Nije bitna "velicina" kompromisa nego princip. Ti prvi pravis kompromis pa za kombi ili sta vec ganjas kucni itison jer je pravi materijal za tapeciranje preskup, a istovremeno imas kritican stav o kompromisima.
Ne brini, ja ne zaboravljam i postujem svaki napor, samo si ti igleda zaboravio da je meni taj cejf preko 10 god stavka u budzetu, da sam prosao kroz stve to, da auto je bio kud i kamo zahtjevniji pa opet imam razmjevanja za komprimise.
E jbg....

Ne podcjenjujem ja tvoje zalaganje ni napor da održiš tog oldtajmera u dobroj formi, samo kažem da ne trebaš odmah napadati nas za svaku izgovorenu riječ.

Nemam ja kritičan stav o kompromisima, mnogo njih shvatam, ali nemoj brate kupiti CX Prestiž ako nisi u stanju ni jednu bombu za njega da kupiš. Nemoj ga kupovati ako ćeš u njemu za 3 godine da prevoziš drva. Nije to auto za to. CX je samo jedan primjer za milion sličnih slučajeva.

Taj tepih za kombija jeste kompromis, ali mislim da ti od početka nisi baš shvatio moju priču sa kombijem. Od trenutka kada sam ga poželio prije par godina pa sve do sada kada radove privodim kraju, ja nisam želio restauraciju već već auto sređeno po mom ukusu nekoliko modifikacija. I ispada baš onakav kakav sam želio uprkos tome što nije profi ofarban, što nije unutra od najfinijih materijala itd... Hoću reći, ne pravim ga da bi ga izlagao u salonu ili odmah okačio na mobile.de kako mnogi rade. Pravim samo auto za svoju dušu sa sigurno solidnom brojkom nekih mana. :thumbup:
tempuser

#1252 Re: Oldtajmeri all about

Post by tempuser »

citroen xm wrote:
tempuser wrote:
Pricu SBBKBB mozes da okacis macku o rep. Nije bitna "velicina" kompromisa nego princip. Ti prvi pravis kompromis pa za kombi ili sta vec ganjas kucni itison jer je pravi materijal za tapeciranje preskup, a istovremeno imas kritican stav o kompromisima.
Ne brini, ja ne zaboravljam i postujem svaki napor, samo si ti igleda zaboravio da je meni taj cejf preko 10 god stavka u budzetu, da sam prosao kroz stve to, da auto je bio kud i kamo zahtjevniji pa opet imam razmjevanja za komprimise.
E jbg....

Ne podcjenjujem ja tvoje zalaganje ni napor da održiš tog oldtajmera u dobroj formi, samo kažem da ne trebaš odmah napadati nas za svaku izgovorenu riječ.

Nemam ja kritičan stav o kompromisima, mnogo njih shvatam, ali nemoj brate kupiti CX Prestiž ako nisi u stanju ni jednu bombu za njega da kupiš. Nemoj ga kupovati ako ćeš u njemu za 3 godine da prevoziš drva. Nije to auto za to. CX je samo jedan primjer za milion sličnih slučajeva.

Taj tepih za kombija jeste kompromis, ali mislim da ti od početka nisi baš shvatio moju priču sa kombijem. Od trenutka kada sam ga poželio prije par godina pa sve do sada kada radove privodim kraju, ja nisam želio restauraciju već već auto sređeno po mom ukusu nekoliko modifikacija. I ispada baš onakav kakav sam želio uprkos tome što nije profi ofarban, što nije unutra od najfinijih materijala itd... Hoću reći, ne pravim ga da bi ga izlagao u salonu ili odmah okačio na mobile.de kako mnogi rade. Pravim samo auto za svoju dušu sa sigurno solidnom brojkom nekih mana. :thumbup:
Ne napadam, nego komentarisem kako je najkase kritikovati komentarisati po forumu, a da sam nisi nista napravio...
Svatio sam ja tebe u potpunosti, ali ti ne shvatas poentu. Da taj CX ceka tebe ili Batu zavrsio bi pod presom.
citroen xm

#1253 Re: Oldtajmeri all about

Post by citroen xm »

Ja sam samo konstatovao lošu sudbinu sličnih auta. Kupe ih ljudi koji i ne znaju šta kupuju, samo zato jer je veliko, luksuzno i u većini slučajeva povoljno.

Da čeka mene možda i bi završio pod presom, ali u izvornom obliku. Ovako će opet završiti pod presom prethodno unakažen.
tempuser

#1254 Re: Oldtajmeri all about

Post by tempuser »

citroen xm wrote:Ja sam samo konstatovao lošu sudbinu sličnih auta. Kupe ih ljudi koji i ne znaju šta kupuju, samo zato jer je veliko, luksuzno i u većini slučajeva povoljno.

Da čeka mene možda i bi završio pod presom, ali u izvornom obliku. Ovako će opet završiti pod presom prethodno unakažen.
Ako cemo tako gledati, sve ce prije ili kasnije pod presu, samo je uvijek bolje kasnije nego prije.
citroen xm

#1255 Re: Oldtajmeri all about

Post by citroen xm »

Jeste, ali vala luksuzno auto sa neodgovarajućim motorom, upropaštenim interijerom, zapuštenom limarijom.... nije lijep prizor.
tempuser

#1256 Re: Oldtajmeri all about

Post by tempuser »

citroen xm wrote:Jeste, ali vala luksuzno auto sa neodgovarajućim motorom, upropaštenim interijerom, zapuštenom limarijom.... nije lijep prizor.
Nije lijep, ali je jos uvijek bolja opcija od prese u original stanju i price trebalo je ovo, trebalo je ono.
muz66

#1257 Re: Oldtajmeri all about

Post by muz66 »

Bio je na piku stari Jaguar XJ iz '80-ih. Stavio lola motor 240D iz W123 i schaltunggetrieben.
amar1994

#1258 Re: Oldtajmeri all about

Post by amar1994 »

muz66 wrote:Bio je na piku stari Jaguar XJ iz '80-ih. Stavio lola motor 240D iz W123 i schaltunggetrieben.
:jbt:

jebo ga mercedes i dizel klepetalo , nije zvaka za seljaka :lol:
amar1994

#1259 Re: Oldtajmeri all about

Post by amar1994 »

citroen xm

#1260 Re: Oldtajmeri all about

Post by citroen xm »

tempuser wrote:
Nije lijep, ali je jos uvijek bolja opcija od prese u original stanju i price trebalo je ovo, trebalo je ono.
Možda jeste, ali daleko je to od oldtajmera, miljama daleko. To je samo očit znak da to auto vozi onaj ko ne može da ga vozi. Ista priča kao sa novim autima koje vlasnici ne mogu da održavaju. I uvijek skontaju da nije za njih pa prodaju kada je već sve razdrndano.
tempuser

#1261 Re: Oldtajmeri all about

Post by tempuser »

muz66 wrote:Bio je na piku stari Jaguar XJ iz '80-ih. Stavio lola motor 240D iz W123 i schaltunggetrieben.
Na oldschoohr-u nekakav lik pise elaborate i referate o Willysu, omalovazava ste sto je mladje od 60 godina, a njemu u autu dizel motor iz W123 i tockovi sa Suzukia dal Samuraia dal Vitare. :-)
tempuser

#1262 Re: Oldtajmeri all about

Post by tempuser »

citroen xm wrote:
tempuser wrote:
Možda jeste, ali daleko je to od oldtajmera, miljama daleko. To je samo očit znak da to auto vozi onaj ko ne može da ga vozi. Ista priča kao sa novim autima koje vlasnici ne mogu da održavaju. I uvijek skontaju da nije za njih pa prodaju kada je već sve razdrndano.
Sa odgovarajucim Citroen dizel motorom to moze biti i legitiman oldtimer po kriterijima, samo sto ce mu ocjena na konto odstupanja od originalnosti biti umanjena, ali bez obzira na to ti i dalje pjevas istu pjesmu ali uz drugu melodiju. Taj auto je neko kupio, dao pare za njega i uradio sta misli da treba i to je i dalje nemjerljivo vise od toga da je cekao vas "puritance" da ga nikad ne kupite i da se raspadne.
amar1994

#1263 Re: Oldtajmeri all about

Post by amar1994 »

iskreno , taj citroen i slicna auta bas i nemaju neki istorijski znacaj .

@tempuser

pusti ljude ba :-)
tempuser

#1264 Re: Oldtajmeri all about

Post by tempuser »

Iskreno, amare ne lupaj ziv bio, ako zamarimo naprednu tehnicku stranu, ima znacaj zbog istorojskih licnost koje su ga imale i koristile!
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#1265 Re: Oldtajmeri all about

Post by konektovan »

Hebote, kakav covjek, ne mozes ni mastati a da te ne naruzi?! :lol:
amar1994

#1266 Re: Oldtajmeri all about

Post by amar1994 »

map usti tempusera ba , al hajd ako nista originalan je :D

PS. moja greska , ja sam mislio na BX :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1267 Re: Oldtajmeri all about

Post by _BataZiv_0809 »

Tempuser i ja sam kupio auto zbog cejfa i skrho bruku para u njega i znam za razliku izmedju realnih i trulih kompromisa.
trambusek88

#1268 Re: Oldtajmeri all about

Post by trambusek88 »

amar1994 wrote:
:jbt:

jebo ga mercedes i dizel klepetalo , nije zvaka za seljaka :lol:
...ni Saraj'vo za prvaka. :mrgreen:

Morao sam :lol:
tempuser

#1269 Re: Oldtajmeri all about

Post by tempuser »

_BataZiv_0809 wrote:Tempuser i ja sam kupio auto zbog cejfa i skrho bruku para u njega i znam za razliku izmedju realnih i trulih kompromisa.
Poredis auto star 20 god za koji postoji obilje zamjenskih i polovnih dijelova sa autom starim 40 god za kojeg odavno nema dijeloba i koji je i u vrijeme kad je bio aktuelan bio eksluzivan i zahtjevan za odrzavanje. To je otprilike kao da za 20 godina kupis najskupljeg Thesisa i krenes u obnovu. Pitao bih te ja kakve bi kompromise pravio.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1270 Re: Oldtajmeri all about

Post by _BataZiv_0809 »

tempuser wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Tempuser i ja sam kupio auto zbog cejfa i skrho bruku para u njega i znam za razliku izmedju realnih i trulih kompromisa.
Poredis auto star 20 god za koji postoji obilje zamjenskih i polovnih dijelova sa autom starim 40 god za kojeg odavno nema dijeloba i koji je i u vrijeme kad je bio aktuelan bio eksluzivan i zahtjevan za odrzavanje. To je otprilike kao da za 20 godina kupis najskupljeg Thesisa i krenes u obnovu. Pitao bih te ja kakve bi kompromise pravio.
Kupio sam auto koje je bilo vrh ponude u svoje vrijeme, najekskluzivniji model izuzev mozda njegove coupe verzije. Prethodnik Thesisa. Evo ti mi u "obilju njegovih polovnih i zamjenskih dijelova" nadji samo zadnje amortizere, farove sa fabrickim Manjeti Mareli balastima i fabricki radio sa navigacijom i telefonom pa da te castim odmah.
Throttle

#1271 Re: Oldtajmeri all about

Post by Throttle »

_BataZiv_0809 wrote:nadji samo zadnje amortizere, farove sa fabrickim Manjeti Mareli balastima i fabricki radio sa navigacijom i telefonom .
Da nije ovo
https://www.olx.ba/artikal/28389365/rad ... pa-2000-g/
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1272 Re: Oldtajmeri all about

Post by _BataZiv_0809 »

Throttle wrote:
_BataZiv_0809 wrote:nadji samo zadnje amortizere, farove sa fabrickim Manjeti Mareli balastima i fabricki radio sa navigacijom i telefonom .
Da nije ovo
https://www.olx.ba/artikal/28389365/rad ... pa-2000-g/
Jest ovakav je ali ovaj nema telefon :)
Throttle

#1273 Re: Oldtajmeri all about

Post by Throttle »

_BataZiv_0809 wrote: Jest ovakav je ali ovaj nema telefon :)
Šta će ti telefon, imaš mobitel :lol: :mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1274 Re: Oldtajmeri all about

Post by _BataZiv_0809 »

Throttle wrote:
_BataZiv_0809 wrote: Jest ovakav je ali ovaj nema telefon :)
Šta će ti telefon, imaš mobitel :lol: :mrgreen:
Pa ova moja ima fabricki telefon, ali neki šaban od prethodnog vlasnika joj je krnuo neki lijevi radio, a zice od telefona smotao i nagurao iza :-)
tempuser

#1275 Re: Oldtajmeri all about

Post by tempuser »

_BataZiv_0809 wrote:
tempuser wrote:
Kupio sam auto koje je bilo vrh ponude u svoje vrijeme, najekskluzivniji model izuzev mozda njegove coupe verzije. Prethodnik Thesisa. Evo ti mi u "obilju njegovih polovnih i zamjenskih dijelova" nadji samo zadnje amortizere, farove sa fabrickim Manjeti Mareli balastima i fabricki radio sa navigacijom i telefonom pa da te castim odmah.
U svoje vrijeme prije 20 god i u svoje prije 40 god su nebo i zemlja.
Prije nego sto sam napisao komentar sam ukucao pojam "Lancia Kappa" na OLX i dobio 235 pojmova, od cega samo 47 auti u dijelovima. Ukucaj Citroen CX i dobices svega 19 pojmova. To ti ne najbolji. Ja ne zelim da minimiziram tvoj trud, cak sta vise, ali ti dajem realnu paralelu sta je obnavljanje CX Prestigea danas.
Last edited by tempuser on 12/05/2018 10:16, edited 1 time in total.
Post Reply