Kupovina i naoruzavanje nije problem zbog "vremena" vec zbog pete kolone. Pogotovo ozbiljno naoruzavanje. Ako BIH nije mogla tajno nista kupiti "samam" kako bi to tek uradili iz "krnje Jugoslavije". Albanci su cekali 10 godina, Srbi kazu da su se plaho naoruzavali in na kraju su zavrsili isto kao Bosnjaci. U izbjeglistvu ili grobnicama. Srbi se cak koristili iste ljude za ubijanje..._BataZiv_0809 wrote:Hoce to kad se ne cita ili kad se cita onako kako tebi odgovara.
Koliko se sjecam nigdje se nije spominjala moderna i demokratska drzava, nego samo nacin da BiH kupi vrijeme i da se naoruza.
Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Walther
#1251 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
-
Walther
#1252 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
U Srbiji Arapi sad zgrcu milione pa to ocigledno znaci nesto... Citav hebeni rat Legija&ostala bratija trgovala sa muslimanima sto znaci da su sampioni demokracije. Da ne spominjemo Abdica... Atif Dudakovic je trgovao sa cetnicima sto znaci da je on cetnik. Kakve veze ima neki posao sa politickom slikom samo ti znas._BataZiv_0809 wrote:Nema veze. Znaci u toj SRJ su Bosnjaci zgratali milione, pogledaj samo fabriku Konto bene. To je otprilike logika koju slijedi bjesomucno postiranje slika gnusnog zlocina u Sjeverinu.
Od jednog primjera se pravi pravilo. A istina je da niti su svi zgrnuli milione, niti su svi zavrsili kao zrtve zlocina.
Mi ovdje zapravo pricamo da li je postojala mogucnost da se izbjegne rat, na nacin da se privremeno ostane u toj drzavi. Nema potrebe dokazivati nesto sto niko nije osporio i trpati to kao dokaz. Razvodnjava se tema.
Strasno mi ide na zivac ta logika "ili-ili", gdje nema sredine.
Mogucnost da se izbjegne rat NIJE postojala. Vojska iz SLO se nije pakovala u kasarne vec oko BH gradova. Tamo nije bilo vojnih smotri... Prije nego sto je rat poceo Srbi su pravili spiskove za "pobiti". Pricati u kako si mogao ostati u "zajednici" gdje jedna strana pravi takve spiskove je kretenizam zesci. Jedini nacin na smanji broj zrtava u BIH je bio istovremeni napad na "JNA" u SLO/HR/BIH su je u BIH bilo objektivno gledano nemoguce zbog strukture stanovnistva. I uz najbolje zelje i sposobnost Alije to u BIH nije bilo moguce.
-
Walther
#1253 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
RH je dobila zeleno za Oluju zbog Srba u BIH.... Ona lekcija na Kosovu je bila svakako americka odmazda zbog BIH.Drinski wrote:Pa ako "nema veze", neka ukinu RS pa neka zgrcu i oni milione. Nije se moglo privremeno ostati, jer su C.Gora i Republika Kosovo su iskoristi fokus i strah od nove Bosne, a isto je tako i RH dobila zeleno svjetlo za Oluju._BataZiv_0809 wrote:Nema veze. Znaci u toj SRJ su Bosnjaci zgratali milione, pogledaj samo fabriku Konto bene. To je otprilike logika koju slijedi bjesomucno postiranje slika gnusnog zlocina u Sjeverinu.
Od jednog primjera se pravi pravilo. A istina je da niti su svi zgrnuli milione, niti su svi zavrsili kao zrtve zlocina.
Mi ovdje zapravo pricamo da li je postojala mogucnost da se izbjegne rat, na nacin da se privremeno ostane u toj drzavi. Nema potrebe dokazivati nesto sto niko nije osporio i trpati to kao dokaz. Razvodnjava se tema.
Strasno mi ide na zivac ta logika "ili-ili", gdje nema sredine.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1254 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Pa lave ovo je tvoja logika, a ti mene prozivas.Walther wrote:
U Srbiji Arapi sad zgrcu milione pa to ocigledno znaci nesto... Citav hebeni rat Legija&ostala bratija trgovala sa muslimanima sto znaci da su sampioni demokracije. Da ne spominjemo Abdica... Atif Dudakovic je trgovao sa cetnicima sto znaci da je on cetnik. Kakve veze ima neki posao sa politickom slikom samo ti znas.
Mogucnost da se izbjegne rat NIJE postojala. Vojska iz SLO se nije pakovala u kasarne vec oko BH gradova. Tamo nije bilo vojnih smotri... Prije nego sto je rat poceo Srbi su pravili spiskove za "pobiti". Pricati u kako si mogao ostati u "zajednici" gdje jedna strana pravi takve spiskove je kretenizam zesci. Jedini nacin na smanji broj zrtava u BIH je bio istovremeni napad na "JNA" u SLO/HR/BIH su je u BIH bilo objektivno gledano nemoguce zbog strukture stanovnistva. I uz najbolje zelje i sposobnost Alije to u BIH nije bilo moguce.
P.S. Haj na temu o Alfi Romeo.
-
Walther
#1255 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
To je bio sarkazam... Ko i kako obogati u ratu nema veze sa normalnom politikom. Pogotovo neke minorni posli u nekoj zabiti. A za dobar novac mozes uvijek i svuda raditi svasta._BataZiv_0809 wrote:Pa lave ovo je tvoja logika, a ti mene prozivas.Walther wrote:
U Srbiji Arapi sad zgrcu milione pa to ocigledno znaci nesto... Citav hebeni rat Legija&ostala bratija trgovala sa muslimanima sto znaci da su sampioni demokracije. Da ne spominjemo Abdica... Atif Dudakovic je trgovao sa cetnicima sto znaci da je on cetnik. Kakve veze ima neki posao sa politickom slikom samo ti znas.
P.S. Haj na temu o Alfi Romeo.
-
Fudo387
#1256 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Samo ti pisi, postovi su ti veoma edukativni.Intense82 wrote:@ Fudo, hhaarree, Pitar, Drinski i ostali "robovi"
Pokusaj da ne platis racun za struju samo jedan mesec pa ces da vidis sta ce da ti se desi
- seln
#1257 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Sta je ba napisala?_BataZiv_0809 wrote:Pa napisala je prije toga solidan tekst (solidan u smislu kolicine, vrijednosni sud o istom imam, ali valja na pocinak...), a vi se ufatili te jedne recenice.
Poznata taktika, a najvise govori o onima koji je upraznjavaju. Ali kad se dobije istom mjerom nazad, shvatice se![]()
Koja pitanja?
Ima moj tata u Sandzaku brata?
I sad je to sablon za srpsko-bosnjacke odnose 1991- 1999?
-
hhaarree
#1258 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Cuj solidan post a mi se ufatili recenice
niko ne diskredituje post nego recenicu, nisam znao da kolicina sadrzaja moze negirati fasizam u istom. I cuj nazva me robom
evo ja necu platiti sljedeci racun i negiracu BiH, molim slobodnoumne hvorumase da me se sjete kad pronadju moje ostatke u kutiji kako pluta miljackom
- Ali Kemal
#1259 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Ako cemo pravo u to vrijeme Sandzak je bio raj na zemlji za ono sto se dogadjalo u BiH.Pitar s Kariba wrote:Ne znam koliko su pouzdani podaci, ali nema razloga da ne vjerujem da je stvarno tako. Bošnjaci Sandžaka iz tih razloga, tj. iz nužde, i jesu bili primorani da se okreću privatluku i švercu farmerki i ostale robe. Spomenuta fabrika jeste pozitivan primjer ali nikako dovoljan argument da smatram Srbiju "oazom mira i poštovanja ljudskih prava" (posebno ne onu Miloševićevu i obrati pažnju na navodnike).
- sinuhe
#1260 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Mislim da je Seselj najavljivao dolazak u Novi Pazar u to vrijeme (nisam siguran)...
- Danguba
#1261 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
fala cetnicima sto ih nisu istrijebili.Ali Kemal wrote:Ako cemo pravo u to vrijeme Sandzak je bio raj na zemlji za ono sto se dogadjalo u BiH.Pitar s Kariba wrote:Ne znam koliko su pouzdani podaci, ali nema razloga da ne vjerujem da je stvarno tako. Bošnjaci Sandžaka iz tih razloga, tj. iz nužde, i jesu bili primorani da se okreću privatluku i švercu farmerki i ostale robe. Spomenuta fabrika jeste pozitivan primjer ali nikako dovoljan argument da smatram Srbiju "oazom mira i poštovanja ljudskih prava" (posebno ne onu Miloševićevu i obrati pažnju na navodnike).
- seln
#1262 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Neke jesu...one koje su mogli uhvatiti.Danguba wrote:fala cetnicima sto ih nisu istrijebili.Ali Kemal wrote:Ako cemo pravo u to vrijeme Sandzak je bio raj na zemlji za ono sto se dogadjalo u BiH.Pitar s Kariba wrote:Ne znam koliko su pouzdani podaci, ali nema razloga da ne vjerujem da je stvarno tako. Bošnjaci Sandžaka iz tih razloga, tj. iz nužde, i jesu bili primorani da se okreću privatluku i švercu farmerki i ostale robe. Spomenuta fabrika jeste pozitivan primjer ali nikako dovoljan argument da smatram Srbiju "oazom mira i poštovanja ljudskih prava" (posebno ne onu Miloševićevu i obrati pažnju na navodnike).
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1263 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Nije ti ta logika smetala kad se koristila u prilog teze koja je tebi bliska. Dupli arsiniseln wrote:Sta je ba napisala?_BataZiv_0809 wrote:Pa napisala je prije toga solidan tekst (solidan u smislu kolicine, vrijednosni sud o istom imam, ali valja na pocinak...), a vi se ufatili te jedne recenice.
Poznata taktika, a najvise govori o onima koji je upraznjavaju. Ali kad se dobije istom mjerom nazad, shvatice se![]()
Koja pitanja?
Ima moj tata u Sandzaku brata?
I sad je to sablon za srpsko-bosnjacke odnose 1991- 1999?
-
Fudo387
#1264 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Da, da...farmerke, folksdojceri i komunalije._BataZiv_0809 wrote:Nije ti ta logika smetala kad se koristila u prilog teze koja je tebi bliska. Dupli arsini
No,
http://pescanik.net/lekcije-iz-proslosti-sandzak/
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1265 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Usamljen primjer nije pravilo. Ni sjeverin ni farmerke.
-
PM72
#1266 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Slobo je bio namazan.On nije dao da se na teritoriji Srbije prave i rade zločini nad Muslimanima i Hrvatima.Sjeverin je nešto sasvim drugo,u pograničnom mjestu prema BiH (tada RS) jedan dio pruge Beograd - Bar zalazi na teritoriju BiH i tu su upali višegradski četnici sa Lukićem na čelu.Uradili su to što su uradili.
Kad su počeli sukobi u BiH,Slobo nije dao da se rat prelije na njegovu stranu Drine.Zvornik gori,ubijaju se Muslimani,džamije se ruše dok preko rijeke policija čuva tamošnje Muslimane i džamiju.Čak je srbijanska policija spriječila pokušaj miniranja džamije u malom Zvorniku i čak su pucali na četnike koji su nakon neuspjeha čamcima bježali na svoju stranu.
Slobo je pustio kerove s lanca,naoružao ih i opremio pa poslao preko Drine.U Srbiji nisu smjeli praviti zločine.Koliko znam,tokom ovih naših ratova u Srbiji nije stradala niti jedna džamija.
Znači,ovaj naš rat je bio "kontrolisani" sukob.Počeo je kad je on htio a završio također.
Kad su počeli sukobi u BiH,Slobo nije dao da se rat prelije na njegovu stranu Drine.Zvornik gori,ubijaju se Muslimani,džamije se ruše dok preko rijeke policija čuva tamošnje Muslimane i džamiju.Čak je srbijanska policija spriječila pokušaj miniranja džamije u malom Zvorniku i čak su pucali na četnike koji su nakon neuspjeha čamcima bježali na svoju stranu.
Slobo je pustio kerove s lanca,naoružao ih i opremio pa poslao preko Drine.U Srbiji nisu smjeli praviti zločine.Koliko znam,tokom ovih naših ratova u Srbiji nije stradala niti jedna džamija.
Znači,ovaj naš rat je bio "kontrolisani" sukob.Počeo je kad je on htio a završio također.
-
Hadzi Lojo
#1267 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Ovi jos mantraju o ostanku u krnjoj velikoj srbiji.
Pa otidjite samo do Beograda ili kojeg veceg grada u Srbiji pa ce te da vidite da ama bas nema ni jednog traga od bivse Yu.
Oni su stvorili krnju veliku srbiju, mislili su da joj glanice pocinju tamo od Vilovitice, Kalobaga itd. ali su se prejebali.
Meni najvise idu na genitalije balije koji se jos pale na tu foru, ali na zalost ima ih dosta pogotovo u dijaspori, neke sam i namlatio dok sam bio u posjeti familiji.
Glavna im je fora kad se zapiju od pive a flasu drze na podu pored desne ruke haman ko mjenjac pa onda opletu o titi i yu i kako su isli svake godine na more i u Trst po farmerke, e to je bio standard, bla bla.
Pa otidjite samo do Beograda ili kojeg veceg grada u Srbiji pa ce te da vidite da ama bas nema ni jednog traga od bivse Yu.
Oni su stvorili krnju veliku srbiju, mislili su da joj glanice pocinju tamo od Vilovitice, Kalobaga itd. ali su se prejebali.
Meni najvise idu na genitalije balije koji se jos pale na tu foru, ali na zalost ima ih dosta pogotovo u dijaspori, neke sam i namlatio dok sam bio u posjeti familiji.
Glavna im je fora kad se zapiju od pive a flasu drze na podu pored desne ruke haman ko mjenjac pa onda opletu o titi i yu i kako su isli svake godine na more i u Trst po farmerke, e to je bio standard, bla bla.
- Blek Stena
#1268 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Sjeverin je enklava odmah na izlazu iz Rudog, a pruga gdje se desila otmica voza je u selu Strpci, dakle jos dalje prema Miocu i granicnom prelazu Uvac. Mioce je mjesto na teritoriji RSa gdje su ljudi iz Sjeverina skinuti sa autobusa koji je dolazio iz pravca Priboja. Cini mi se da brkas te dvije lokacije. Ako ne, onda izvini.PM72 wrote:Slobo je bio namazan.On nije dao da se na teritoriji Srbije prave i rade zločini nad Muslimanima i Hrvatima.Sjeverin je nešto sasvim drugo,u pograničnom mjestu prema BiH (tada RS) jedan dio pruge Beograd - Bar zalazi na teritoriju BiH i tu su upali višegradski četnici sa Lukićem na čelu.Uradili su to što su uradili.
-
PM72
#1269 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Hadzi Lojo wrote:Ovi jos mantraju o ostanku u krnjoj velikoj srbiji.
Ja bio u Beogradu prije tri mjeseca i to nekoliko dana.Bilo mi ekstra dobro a vidio sam dosta zastava Jugoslavije a skoro sve u Beogradu je izgrađeno u doba Juge.Dakle,lupaš nebuloze.
A druga podvučena stavka
-
PM72
#1270 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Poenta mog posta jeste da su ljude muslimanske nacionalnosti (sa mjestom življenja u Srbiji) oteli i ubili sa druge strane granice.Blek Stena wrote:Sjeverin je enklava odmah na izlazu iz Rudog, a pruga gdje se desila otmica voza je u selu Strpci, dakle jos dalje prema Miocu i granicnom prelazu Uvac. Mioce je mjesto na teritoriji RSa gdje su ljudi iz Sjeverina skinuti sa autobusa koji je dolazio iz pravca Priboja. Cini mi se da brkas te dvije lokacije. Ako ne, onda izvini.PM72 wrote:Slobo je bio namazan.On nije dao da se na teritoriji Srbije prave i rade zločini nad Muslimanima i Hrvatima.Sjeverin je nešto sasvim drugo,u pograničnom mjestu prema BiH (tada RS) jedan dio pruge Beograd - Bar zalazi na teritoriju BiH i tu su upali višegradski četnici sa Lukićem na čelu.Uradili su to što su uradili.
-
Hadzi Lojo
#1271 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Pa sto nisi sliko te zastave tite ti tvoga pravoslavnoga?!PM72 wrote:Hadzi Lojo wrote:Ovi jos mantraju o ostanku u krnjoj velikoj srbiji.
Ja bio u Beogradu prije tri mjeseca i to nekoliko dana.Bilo mi ekstra dobro a vidio sam dosta zastava Jugoslavije a skoro sve u Beogradu je izgrađeno u doba Juge.Dakle,lupaš nebuloze.
A druga podvučena stavka![]()
![]()
jesi li to uletio u obdanište?
Pa preseli se tamo, mozda ti bude jos bolje!
-
PM72
#1272 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
tvoja pamet nije za dvije noge...
-
hhaarree
#1273 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
cuj ti logike, kaze covjek sta je vidio i odgovor mu je da se seli tu gdje je vidio.
Tacno se vidi da neki Beograda ocima nisu vidili, mozda jednu dvije slike usca. 80% arhitekture iz doba jugoslavije kao i milion znamenitosti iz istog perioda koje se vrlo lahko mogu turisticki obici. Al bitno je da nam dijaspora kaze kako je Beograd Mordor ustvari, eno srusili geneks kulu i napravili toranj sa vatrenim okom da gleda i przi po regionu 
uostalom kakve veze ima izgled beograda sa temom, tek sam skonto u kojoj se temi nalazimo
uostalom kakve veze ima izgled beograda sa temom, tek sam skonto u kojoj se temi nalazimo
-
PM72
#1274 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Ma pusti,i žaba na dnu bunara vidi komadić neba pa misli da sve zna i krekeće li krekeće...ne obraćaj pažnju na upade neiživljenih i frustriranih balavaca.
-
Walther
#1275 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
hhaarree wrote:cuj ti logike, kaze covjek sta je vidio i odgovor mu je da se seli tu gdje je vidio.Tacno se vidi da neki Beograda ocima nisu vidili, mozda jednu dvije slike usca. 80% arhitekture iz doba jugoslavije kao i milion znamenitosti iz istog perioda koje se vrlo lahko mogu turisticki obici. Al bitno je da nam dijaspora kaze kako je Beograd Mordor ustvari, eno srusili geneks kulu i napravili toranj sa vatrenim okom da gleda i przi po regionu
da je daleko od Mordora, nije...