- povratnici iz deblokiranog Kuweirisa:

Enklave nemaju nikakvu stratesku vaznost, ali i ja mislim da ce ih ici deblokirati propagande radi. Ipak, na jugu Alepa je dosta siitskih boraca.madner wrote: Vec sam rekao, suplja. Ispuhali su pobunjenici u zadnjih mjesec dana opasno.
Balans snaga je narusen i samo je pitanje vremena da Asad uspostavi kontrolu nad populacijskim centrima. Ono sto ce se desiti u naredne dvije tri sedmice je spajanje sa onim enklavama kod Idliba i pokusaj spajanja sa Hamom preko glavnog autoputa.
I ne, nisam prorok, samo znam citat.
To je tacno.madner wrote:Rezim sada ima snage, Arapi su cudo. Posto sada misle da ce SAA da pobjedi, mobilizacija je uspjesnija, dok se druga strana osipa.
Puno je lakse sada pomjeriti linije koje nisu dobro utvrdjenje. Mada sumnjam da ce Maha uspjeti da cetvrtu izvede kao jednu jedinicu, to bi bio jak propagadni potez.
DuckZz wrote:Uskoro brigade Italijanske mafije, Ku klux klana i Yakuze dolaze u Siriju kako bi uz pomoć Sirijske vojske, Hezbollaha, Irana, Iraka i Rusije pokrenuli ofanzivu protiv ISIL-a (tj. pobunjenika) i zauzeli 2 sela.
Osiguran fond od 13 milijardi dolara
DuckZz wrote:Moraš da shvatiš njegovu endemsku vrstu u BiH, protiv "Srpske" ali Za Rusiji i svima koji podržavaju istu. U biti nema logike ali se covjek bori sam sa sobom.
bradonje na aparatima, dan zalosti u maoci i ostalim vukojebinamaMaystor wrote:SAA/Hezb. u potpunosti zauzeli gradić Mehin u provinciji Homs!
I ovo je primjer koliko se omjer snaga promijenio, prije nekoliko sedmica isil je dominirao na tom području, a grad Sadad je jedva odbranjen od naleta orka.
Maystor wrote:Fer kompromis je jedino moguće rješenje. Cionisti neće odustati, a sasvim sigurno neće ni Rusija (ispali bi najveće pi*ke na svijetu da se sad povuku). Turska je jeftina kurava, ne pita se puno. Probali su cionistima prodati pomoć za Kobani, pa dobili po ušima. Sad pokušavaju prodati Njemačkoj pomoć u zaustavljanju izbjeglica, ali ponuda koju su dobili je mizerna.
Svi sada žele intervjuisati uvaženog predsjednika Dr. Asada, kao da je neka reality zvijezdaIronmen wrote:Bashar al-Assad za kinesku TV: "Sada možemo potvrditi kako sirijska vojska napreduje na gotovo svim frontovima, a teroristi bježe u Tursku i Europu"
I ameri bi sad rado bili dobri s njim ali su predaleko otišli pa se drže onih koje kontrolišu.Maystor wrote:Svi sada žele intervjuisati uvaženog predsjednika Dr. Asada, kao da je neka reality zvijezdaIronmen wrote:Bashar al-Assad za kinesku TV: "Sada možemo potvrditi kako sirijska vojska napreduje na gotovo svim frontovima, a teroristi bježe u Tursku i Europu"
Italijanski Rai Uno obavio intervju, na pitanje o isilu Asko kaže:
" isil su stvorili amerikanci, uz pomoć saudijskog novca i vehabijske ideologije."
To je to. Izbiriko se pravo u ovim nastupima.
...mobilizacija gdje, u Basri i Teheranu?madner wrote:Rezim sada ima snage, Arapi su cudo. Posto sada misle da ce SAA da pobjedi, mobilizacija je uspjesnija, dok se druga strana osipa.
Puno je lakse sada pomjeriti linije koje nisu dobro utvrdjenje. Mada sumnjam da ce Maha uspjeti da cetvrtu izvede kao jednu jedinicu, to bi bio jak propagadni potez.
Doći će i Iran na red. a u Briselu ratno stanje. Duge cijevi na ulicama. Dobra ti logika.General War wrote:...mobilizacija gdje, u Basri i Teheranu?madner wrote:Rezim sada ima snage, Arapi su cudo. Posto sada misle da ce SAA da pobjedi, mobilizacija je uspjesnija, dok se druga strana osipa.
Jos je sav fokus zapada na isil-u...doci ce i iran na red.