Pariz

Post Reply
bull21

#1251 Re: Pariz

Post by bull21 »

Poljska do daljnjeg nema namjeru da prima izbjeglice.
Lincoln-Burrows

#1252 Re: Pariz

Post by Lincoln-Burrows »

Baltazar_khan wrote:radi li šta SIPA oko ove stranice? jel im samo ruše stranice? kad će otkriti ko stoji iza toga? samo im pogledajte naslov. bagra bolesna fuj :run:

Code: Select all

https://vijestiummeta.wordpress.com/2015/11/14/veliki-napad-u-francuskoj-u-gradu-pariz-velik-radost-za-muslimane/
Ne čitam nikad taj portal ali nije lijepo vidjeti ovakav naslov.
To je sramota ljudskog roda, sramoćenje riječi radost.
Challenger__

#1253 Re: Pariz

Post by Challenger__ »

kamen spoticanja wrote:Vise sam postao zbog "dijelica treceg svjetskog rata"
Ništa novo. Papin stav je da je odavno u toku III sv. rat "koji se vodi u dijelovima".
bull21

#1254 Re: Pariz

Post by bull21 »

Evo i malo tipične patetike, k'o i prošli put:

Image

Dovuk'o klavir, odsvirao Imagine i onda otišao. Because why not.
Leons

#1255 Re: Pariz

Post by Leons »

Kikibombona wrote: Sila ovaj problem rijesiti ne moze!

Naprotiv!
Ma sila sve rijesava.
budza

#1256 Re: Pariz

Post by budza »

AleksoMKD wrote:Jos nepotvrdjeno ali navodno je jedan od terorista imao 14-15 godina.

da. ima i zvanicna vest da je kod jednog nadjen pasos sirije i napisana doktorska disertacija.
savesne samoubice. prvo ne zele da budu anonimni. a pod 2. ne zele da ih mediji (i forumasi) blate da su bili tzv kozoj*bi.
volta dzontra

#1257 Re: Pariz

Post by volta dzontra »

bull21 wrote:Poljska do daljnjeg nema namjeru da prima izbjeglice.
I netko bi im trebao zamjeriti??? Pa nisu slijepi. Obidjes NO GO zone po metropolama zapadne europe i ukuljucis malo razuma. Ako te emigrante s Bliskog istoka i sjevera Afrike zapadna europa na vrhuncu moci i gospodarskog uzleta nije uspjela integrirati nego prave male "mosule" i "bejrute" po Europi kako ce siromasne posttranzicijske zemlje istocne Europe to uspjeti. Na koncu nitko ne pita imigrante zele li se integrirati nego se zatvaraju oci nad ocitom njihovom zeljom da nemaju nista s europskim demokratskim tradicijama i kulturom. Fino se zahvalis na liberalnim multikulti projektima i kazes ako vi uspijete od drugog puta razmislit cu.
Last edited by volta dzontra on 14/11/2015 16:21, edited 1 time in total.
Leons

#1258 Re: Pariz

Post by Leons »

Ja jesi vidio fasista nekih cudnih moj Meho...
insomnia78

#1259 Re: Pariz

Post by insomnia78 »

@zoeleroy: "Dehors les fachos!", des nationalistes extrémistes au rassemblement à Lille dégagés par la foule #AFP #ParisAttacks https://t.co/mqyq4QXr8t
Odlazite fasisti! Nacionalisti i ekstremisti otjerani od strane gomile na skupu u Lilu
budza

#1260 Re: Pariz

Post by budza »

Cracked wrote:Idi malo po nekim mjestima RS gdje se velicaju ratni zlocinci i ispricaj im malo o dokazima i vidi sta ce ti reci za markale . Ponovit ce istu tu recenicu koju si ti napisao (nista nije jasno, nepregledno). Pitaj ih za srebrenicu i imat ces ovakav odgovor: Zlocin se desio, ALI........

Civili su ubijeni i to je cinjenica sta sad ti trebas tu tumaciti? francusku vanjsku politiku? jel to opravdanje za ubijanje civila? jel to znaci sve sto ISIL uradi svaki musliman planete treba da odgovara za to? - pusti se licemjernih izjava. Sad se nesto ubise od brige za siriju, irak, afganistan.

ocito me nisu razumeo kako valja.
niko ne pita vuka sto su mu zube krvave.
djikani su mitomani i totalno diskreditovani. njihova istina je satkana lazima.
da li neko treba da tumaci fr. vanjsku politiku? naravno. prvenstveno francuzi. moraju je menjati.

sve sto ISIL uradi, njima ide na dusu. sve sto frnacuska uradi, ide svim francuzima na dusu.
zateznistub

#1261 Re: Pariz

Post by zateznistub »

budza wrote: na velikom dobitku si, stim sto si pola razumeo.
moji postovi u mraku svetle.
Aha i meni se kliže...
insomnia78

#1262 Re: Pariz

Post by insomnia78 »

TGV iskocio iz sina u blizini Strasburga, izgleda da ima dosta mrtvih
Za sada bez poveznice sa jucerasnjim dogadjajima
Challenger__

#1263 Re: Pariz

Post by Challenger__ »

Latte wrote:Na njemackom N24 upravo gostuje savjetnik za sigurnost.
Rekao je da evropi sada treba pametna politika i da se svi lideri u evropi zapitaju jel i dalje mogu na BI smijenjivati vlade kako njima odgovara.
Navodi i kako je Asad "pobjednik" ovog dogadjaja.
Kao i da je za stvaranje isisa odgovoran rat amerike 2003
Gdje su ostavili razrusenu zemlju bez cvrste ruke.
Dobar pristup, samo je krajnje upitno da li će takva samokritička racionalizacija doći do intelekta političkih elita USA, GB i Fra.
Arteta

#1264 Re: Pariz

Post by Arteta »

Budza, ima li vatrometa kod vas u Sandzaku?
enko 1964
Grijem se na: južnu interkonekciju

#1265 Re: Pariz

Post by enko 1964 »

Niemand wrote:Muslimani moraju ovo osuditi. :thumbup:
Osuđujem kao svaki normalan čovjek, zašto bih morao osuditi kao musliman?
Lincoln-Burrows

#1267 Re: Pariz

Post by Lincoln-Burrows »

Challenger__ wrote:
Latte wrote:Na njemackom N24 upravo gostuje savjetnik za sigurnost.
Rekao je da evropi sada treba pametna politika i da se svi lideri u evropi zapitaju jel i dalje mogu na BI smijenjivati vlade kako njima odgovara.
Navodi i kako je Asad "pobjednik" ovog dogadjaja.
Kao i da je za stvaranje isisa odgovoran rat amerike 2003
Gdje su ostavili razrusenu zemlju bez cvrste ruke.
Dobar pristup, samo je krajnje upitno da li će takva samokritička racionalizacija doći do intelekta političkih elita USA, GB i Fra.
Neće ovo će se protumačiti kao i 11.09 t.j. kao izgovor za napad na neku zemlju u prvom slučaju je bio Afganistan.
insomnia78

#1268 Re: Pariz

Post by insomnia78 »

Najmanje pet mrtvih i dosta povrjedjenih

Image
Image
Image
bull21

#1269 Re: Pariz

Post by bull21 »

volta dzontra wrote:
I netko bi im trebao zamjeriti??? Pa nisu slijepi. Obidjes NO GO zone po metropolama zapadne europe i ukuljucis malo razuma. Ako te emigrante s Bliskog istoka i sjevera Afrike zapadna europa na vrhuncu moci i gospodarskog uzleta nije uspjela integrirati nego prave male "mosule" i "bejrute" po Europi kako ce siromasne posttranzicijske zemlje istocne Europe to uspjeti. Na koncu nitko ne pita imigrante zele li se integrirati nego se zatvaraju oci nad ocitom njihovom zeljom da nemaju nista s europskim demokratskim tradicijama i kulturom. Fino se zahvalis na liberalnim multikulti projektima i kazes ako vi uspijete od drugog puta razmislit cu.
Moje je neko mišljenje da ljudima više treba prestati graditi ideju da smo svi isti. Nismo, i nema tu ništa loše. Multi-kulti da, whitewash svake kulture koja se ne slaže sa tvojom - ne. Kada Zapad konačno prestane sa neuspjelim pokušajima asimilacije tuđih kultura, onda problema neće ni biti. Naravno, to se nikada neće desiti.
Problemi sa getoima koji su nastali sa doseljenicima? Zašto li to Bože moj? Zašto? Nedavno sam gledao jedan dokumentarac, upravo o tim getoima. Tu žive doseljenici i njihova djeca, većinom siromašni ljudi koji ne samo da ne mogu dobiti posla nikako već ni u škole ne mogu - upravo zbog "multi-kulti" Francuza za koje su oni šljam i većinom smetnja. Sjećam se veoma dobro kada momci objašnjavaju kako se biraju za posao, pogleda ti adresu i ime. Adresu kolega, adresu!
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1270 Re: Pariz

Post by hrasno38 »

insomnia78 wrote:Najmanje pet mrtvih i dosta povrjedjenih

Image
Image
Image
gdje je ovo??????
Niemand

#1271 Re: Pariz

Post by Niemand »

Hakiz wrote:
Niemand wrote:
Hakiz wrote: Samo, kada bi neko uzeo moje prezime i išao ubijati druge u ime tog prezimena, ja bih mu prvi presudio.
I onda bi se neko njegov osvetio tebi, pa neko tvoj tom nekom njegovom i tako u krug.
Nisi me razumjela. Ako neko ubija u ime islama, prvo muslimani imaju odgovornost da to riješe. Reći da to nije po islamu i to je sve, više nije dovoljno.
Ja ne mislim da je ubijanje rjesenje. Kad bi se sukobili muslimani protiv isila, nakon par mjeseci niko ne bi vidio uopce razliku jer je ne bi ni bilo, bio bi to rat "muslimana", i "eto, ista je to bagra zeljna krvi i divljaci".

Ja sam mozda naivna, al ubijanje ne moze biti rjesenje. I ni za sta na svijetu ne mogu shvatiti nit naci opravdanje za rat.

Znam da ce biti potrebne i nevine zrtve da se isil zaustavi, toga sam svjesna, al osvete, ratovi protiv neceg il ubijanje u ime cega god, ja ne mogu u svojoj glavi pomiriti.

Ono sto se moze uraditi je otvoreno govoriti da se nevjernici, bar zbog zaludjene djece sa nasih prostora koji se pridruzuju il podrzavaju isil. Ja ne znam sta drugo kao pojedinac mogu uraditi sem ovog.
budza

#1272 Re: Pariz

Post by budza »

zateznistub wrote:
budza wrote: na velikom dobitku si, stim sto si pola razumeo.
moji postovi u mraku svetle.
Aha i meni se kliže...

dobro. nisi sam. i lulicu se klize. jako.
kupite bolje krampone. zeljezne.
Last edited by budza on 14/11/2015 16:31, edited 1 time in total.
insomnia78

#1273 Re: Pariz

Post by insomnia78 »

Blizu Strazburga, uzrok sa jos istrazuje
Challenger__

#1274 Re: Pariz

Post by Challenger__ »

Lincoln-Burrows wrote:Neće ovo će se protumačiti kao i 11.09 t.j. kao izgovor za napad na neku zemlju u prvom slučaju je bio Afganistan.
Vrlo moguće. Za nadati se da ovakva tragedija neće biti polazna tačka za još veće greške u vanjskoj politici.
Last edited by Challenger__ on 14/11/2015 16:33, edited 1 time in total.
Niemand

#1275 Re: Pariz

Post by Niemand »

enko 1964 wrote:
Niemand wrote:Muslimani moraju ovo osuditi. :thumbup:
Osuđujem kao svaki normalan čovjek, zašto bih morao osuditi kao musliman?
Zato sto ce sutra dijete iz tvoje mahale biti ubijedjeno da su to "pravi muslimani na pravom putu" i otici njima, mora postojati i osuda od muslimana. Po stoti put, postajem sama sebi dosadna.
Post Reply