Okupatorske zastave na Bobovcu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
animals

#1251 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by animals »

prog321 wrote:Ma naravno. Srbija i Hrvatska ce bolje analizirati istoriju BiH nego njezini stanovnici. :-D

Naša istorija je puna faktora koja je dovela do sadašnjeg geopolitickog stanja u ovoj zemlji.
Kad te faktore proučavamo onda je puno lakše prihvatiti ko smo danas.
Srbi i Hrvati su gradjani BIH..zaboravio si..
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1252 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by hrasno38 »

slobodna_teritorija wrote:
gospodja profiterka wrote:
prog321 wrote:Ma naravno. Srbija i Hrvatska ce bolje analizirati istoriju BiH nego njezini stanovnici. :-D

Naša istorija je puna faktora koja je dovela do sadašnjeg geopolitickog stanja u ovoj zemlji.
Naša istorija je ista kao i svaka druga. Ako se bojiš da će ti neko oteti Bobovac, piši svojim predstavnicima u vlasti da organiziraju bošnjačku posjetu Bobovcu. Ako znaš da bi uzalud pisao... kani se Hrvata. Nisu ti oni krivi.
:-)
pazi gospođo, ako je Alija bio dovoljno sluntav da ne reaguje na vrijeme na otimanje oko Bosne i pohode agresora na državu to ne znači da su patrioti ove zemlje trebali ostati mirni na otimačinu, pokolje i zločine koje su komšijske ali i susjedske horde činili.
Pa ces ti ti takvi kao ti to ispraviti jadu jadni!!! Da malo jace prdnem noge bi ti se odsjekle a ne da ti zuiji oko usiju sa svih strana, Vi cete nesto ispravljati i vi ste patriote a ljudi koji su se izaborili da mozes danas kenjati po forumima su picke i kukavice. Hajde jadu pusku u ruke organizuj ekipu i naravi nesto patriotski....pod uslovom da si u BiH u sta cisto sumnjam!!!!
gospodja profiterka

#1253 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by gospodja profiterka »

Naša istorija je ista kao i svaka druga. Ako se bojiš da će ti neko oteti Bobovac, piši svojim predstavnicima u vlasti da organiziraju bošnjačku posjetu Bobovcu. Ako znaš da bi uzalud pisao... kani se Hrvata. Nisu ti oni krivi.
:-)
pazi gospođo, ako je Alija bio dovoljno sluntav da ne reaguje na vrijeme na otimanje oko Bosne i pohode agresora na državu to ne znači da su patrioti ove zemlje trebali ostati mirni na otimačinu, pokolje i zločine koje su komšijske ali i susjedske horde činili.
Pazi mladiću, patrioti ove zemlje su ostali mirni. Dok oni miruju i povremeno dove za Fatihove šehide u Kraljevoj sutjesci, Hrvati idu na Bobovac.

Da ponovim: ovo je najlakše razriješiti tako što će bošnjačka delegacija, uključujući generale, imame i političare, otići na Bobovac mašući zastavom s ljiljanima. Sve ostalo je šuplja priča.
hrasno38

#1254 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by hrasno38 »

Pa ces ti ti takvi kao ti to ispraviti jadu jadni!!! Da malo jace prdnem noge bi ti se odsjekle a ne da ti zuiji oko usiju sa svih strana, Vi cete nesto ispravljati i vi ste patriote a ljudi koji su se izaborili da mozes danas kenjati po forumima su picke i kukavice. Hajde jadu pusku u ruke organizuj ekipu i naravi nesto patriotski....pod uslovom da si u BiH u sta cisto sumnjam!!!!
iz tebe izbija strašna mržnja. to pokazuješ u svakom svom postu. od mržnje prema islamu, džamijama i selamu pa do otvorene prijetnje ''malobrojnim Bošnjacima u moru kršćanske Europe'' :-)

ti koji su se borili (izuzev očigledno tebe) nisu se borili da im zastave zločinačke paradržave koja je osuđena u Hagu kao udruženi zločinački poduhvat budu na srednjovijekovnom gradu uz podršku i harangu vrha katoličke crkve. al' kako smo navikli da ta crkva dočekuje i slavi ratne zločince i ubice djece po srednjoj Bosni ne treba da nas iznenađuje ni ova činjenica da je katolička crkva (uz srpsku pravoslavnu) i dalje faktor nestabilnosti u državi i jedan od glavnih faktora koji pokušavaju rastakati bosansku državnost i teritorijalni integritet.
Pa jadu registrovao si se da bi sirio mrznju po forumu....ajde reci posteno odakle pises....iz koje daljine!!!! Ono nekome prica da ja mrzim....mrzim takve smradove i minderase koji nam ne daju mira nego stalno kopaju i nogama i rukama prizivajuci novo zlo da bi oni stali u prve linije negdje po EU ili USA. Ti si faktor nestabilnosti ove drzave i takvi kao ti a oni koji su je svojom krvlju stvorili i vidjeli sta je taj rat donio ne bave se zastavama po Bobovcu nego svojim jadnim zivotima. Bijedo ljudska........zakaparite ovaj jad od teme jer cu svasta poceti pisati!!!!!!
hrasno38

#1255 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by hrasno38 »

slobodna_teritorija wrote:pazi gospođo, ako je Alija bio dovoljno sluntav da ne reaguje na vrijeme na otimanje oko Bosne i pohode agresora na državu to ne znači da su patrioti ove zemlje trebali ostati mirni na otimačinu, pokolje i zločine koje su komšijske ali i susjedske horde činili.
Pazi mladiću, patrioti ove zemlje su ostali mirni. Dok oni miruju i povremeno dove za Fatihove šehide u Kraljevoj sutjesci, Hrvati idu na Bobovac.
gospodja profiterka wrote:Da ponovim: ovo je najlakše razriješiti tako što će bošnjačka delegacija, uključujući generale, imame i političare, otići na Bobovac mašući zastavom s ljiljanima. Sve ostalo je šuplja priča.
Ma zaboli njih za Bobovac oni da ikako mogu umjesto one crkvice bi postavili dzamiju.....mislim naravno na ovakve kao sto je ovaj jad od pokretaca teme. Kaze ja mrzim dzamije a grade ih iskljucivo za zapisavanje teritorije....sve prazne kao i crkve.....samo za Bajram se napune.....cisto pokazivanje misica....sta treba vise nego da ih grade tik uz djecija obdanista, na djecijim igralistima da bi kao ovakvi papci kao sto je ponavljam pokretac teme mogli ici da se molu bogu. Instant vjernici dojucerasnje komunjare...a sutra ece biti sta god bude potrebno....ali najvaznije je raspirivati mrznju prema drugom...i to rade sa sve tri strane..samo se registruju i postavljaju ovakve debilske teme. Gdje ima na forumu da se covjek tek registruje i moze odmah postaviti temu....ja evo za 11 godina ne znam jesam li postavio 5.
hrasno38

#1256 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by hrasno38 »

hrasno38 wrote:
Ma zaboli njih za Bobovac oni da ikako mogu umjesto one crkvice bi postavili dzamiju.....mislim naravno na ovakve kao sto je ovaj jad od pokretaca teme. Kaze ja mrzim dzamije a grade ih iskljucivo za zapisavanje teritorije....sve prazne kao i crkve.....samo za Bajram se napune.....cisto pokazivanje misica
da, ti mrziš džamije i da si negdje u Hercegovini umjesto u Sa, već bi sigurno do sada spalio neku. palio bi ti i ove po Sarajevu, ionako ih ima kako si procijenio previše, ali ne ide. svooju mržnju možeš jedino iskaljivati ovako po forumu, nazivajući džamije rugolom grada i prebrojavajući svaku koja se iznova napravila. bit će ih još više, ne zato da bi ti i takvi kao ti crkli od muke (a crkajete) nego jednostavno jer trebaju. trebaju onima koji idu u džamije. ti ako ne ideš u crkvu koga briga čovječe ?! uostalom, kao što i sam kažeš, crkve su vam prazne, no i dalje se grade, što znači da se i grade radi pokazivanja mišića i označavanja teritorija. trebam li pominjati crkve po Hercegovini, krst iznad Mostara, krstove po stocu, raspela ispred škola?!

no sve to nije tema, samo se ti na ovoj temi priču vežeš za džamije, selame, šaku Bošnjaka usred kršćanske Europe itd.
tema nije to, tema je pokušaj otimanje i razvaljivanja Bosne, otimanja i prekrajanja historije, i to sve uz podršku susjedne države i vrha katoličke crkve ! šta očekuješ koji ku..c??? da Bošnjaci na sve to sjede i šute kao devedesetih ?! taj vakat je prošao jaro ! :izet:
Hahahahhaha trebaju....kome???? papcima da mogu pricati po Evropi kako je Sarajevo grad muslimana. Niti je ikada bio niti ce ikada biti kao sto ni Mostar nece nikad biti Hrvatski. Papak nisi mi odgovorio odakle pises a da pises iz Sarajeva znao bi da vecina dzamija zjapi prazna, da su gradjene totalno nenamjenski i vidi se iz cistog inata jer samo kreteni mogu srusiti pola igralista pored obdanista koje je tu bilo 30 godina da bis tavili dzamiju...aha da posto si ti iz BiH ti sigurno znas gdje je to???? Ili opet na drugom djelu grada opet izgraditi pored obdanista i obdaniste lagano pretvoriti u medresu....obdaniste za koje sam i ja dao pare. Da zivis recimo u Sarajevi selame bi mogao cuti samo od papaka jer sarajevski muslimani su se rijetko selamili...dovoljno je bilo ono "vozdra" papak......Boli me kurac za crkve ali koliko ih je izgradjeno u SA novih? Tek prva treba da se gradi nakon godina i godina patnje za dobijanjem papira jer to naravno nije dzamija koja nikne preko noci. Ja nisam covjek koji se moli bogu a jos manje koji bi mjesta gdje se moli bogu palio to palite vi nacionalisti i smradovi, skrnavite groblja i mezarja, pistae se po dzamijama i crkvama i otvarate huskacke teme po forumima.
Vidi....ja znam da te to zestoko boli ali sljedece godine opet u isto vrijeme na istom mjestu bit ce dio OS BiH sa zastavom drzave i zastavom hrvatskog naorda u BiH a ti se mozes nasaditi na glavu a nista ne mozes....u stvari mozes.....al kad bi se zajebavali. Crkva je papak na Bobovcu nije dzamija....
hAZNADAR

#1257 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by hAZNADAR »

hrasno38 wrote:

Pa jadu registrovao si se da bi sirio mrznju po forumu....ajde reci posteno odakle pises....iz koje daljine!!!! Ono nekome prica da ja mrzim....mrzim takve smradove i minderase koji nam ne daju mira nego stalno kopaju i nogama i rukama prizivajuci novo zlo da bi oni stali u prve linije negdje po EU ili USA. Ti si faktor nestabilnosti ove drzave i takvi kao ti a oni koji su je svojom krvlju stvorili i vidjeli sta je taj rat donio ne bave se zastavama po Bobovcu nego svojim jadnim zivotima. Bijedo ljudska........zakaparite ovaj jad od teme jer cu svasta poceti pisati!!!!!!
Ovdje si ti glavni propagator mrznje. Toliko iskonske, duboke mrznje prema islamu nisam ni od cetnika cuo. Prijetis da ces svasta pisati? Do sada si kao bio blag? :D
prog321 wrote:Jebes temu gdje ne mozes nesto nauciti.
Bez poznavanja proslosti ne mozemo se okrenuti buducnosti. A ova se tema ubila za to :-D
Sine, uči se u školi. Ako si to fulio, kasno ti se sada ritati po temi. Ne traćite forumski prostor, već podvrnite gaće, zategnite opanke, uprtite zastave i na Bobovac.
Uci se i na internetu. Ako neko povdje podastre osnovne cinjenice koje stoje u udzbenicima, i to je ucenje.
A tema je skrenula u historiju zahvaljujuci tvojoj ideoloskoj bratiji koja je pocela negirati bosnjacku historiju, pravo na ime, pravo na drzavnopravnu tradiciju, i islamofobiji.

ne mora neko pohoditi rezidencije bosanskih kraljeva poput K.Sutjeske, Vranduka, Jajca, Bobovca,... da bi dokazao autohtonost. Ne mora imati imena biblijskog korijena ili slavenskog, ne mora biti katolik, ne mora biti islamofob,.... da bi imao vece pravo ili dokazao nesto.

Stvari se polako mijenjaju u svijestu Bosnjaka,.. problem je sto drugi to ne prihvataju.
hrasno38

#1258 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by hrasno38 »

slobodna_teritorija wrote:@hrasno

kao sto rekoh, mrznja prema islamu, muslimanima, selamu, dzamiji, Bosnjacima, prema gradu u kojem zivis i koji ti je sve dao, a kojeg bi najradije spalio, vjerovatno krenuvsi od dzamija a onda se slikao sa zastavom zlocinacke HB. samo su okolnosti bile takve da se zadesis u SA pa navodno budes u Armiji BiH, bio bi ti sa takvim razmisljanjem, stavovima i mrznjom pravi Bobanov bojovnik, da si samo rodjen u Kiseljaku ili Listici.
kakav si ti to navodni patriota a na 50 stranica teme i na 100 napisanih postova na istoj ni u jednom nisi osudio divljanje agresora ne samo na sadasnji drzavni inegritet drzave nego cak i na njenu historiju.
Nikad mi ne odgovorio "patrijoto" odakle pises?? Slobodna teritorija EU?!!!!
hrasno38

#1259 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by hrasno38 »

hAZNADAR wrote:
hrasno38 wrote:

Ovdje si ti glavni propagator mrznje. Toliko iskonske, duboke mrznje prema islamu nisam ni od cetnika cuo. Prijetis da ces svasta pisati? Do sada si kao bio blag? :D
Bez poznavanja proslosti ne mozemo se okrenuti buducnosti. A ova se tema ubila za to :-D
Sine, uči se u školi. Ako si to fulio, kasno ti se sada ritati po temi. Ne traćite forumski prostor, već podvrnite gaće, zategnite opanke, uprtite zastave i na Bobovac.
Uci se i na internetu. Ako neko povdje podastre osnovne cinjenice koje stoje u udzbenicima, i to je ucenje.
A tema je skrenula u historiju zahvaljujuci tvojoj ideoloskoj bratiji koja je pocela negirati bosnjacku historiju, pravo na ime, pravo na drzavnopravnu tradiciju, i islamofobiji.

ne mora neko pohoditi rezidencije bosanskih kraljeva poput K.Sutjeske, Vranduka, Jajca, Bobovca,... da bi dokazao autohtonost. Ne mora imati imena biblijskog korijena ili slavenskog, ne mora biti katolik, ne mora biti islamofob,.... da bi imao vece pravo ili dokazao nesto.

Stvari se polako mijenjaju u svijestu Bosnjaka,.. problem je sto drugi to ne prihvataju.
Jok nego cu tebi iz Svedske dopustiti da mi uredjujes drzavu. Stvari se ne mijenjaju polako nego se kod dosta Bosnjaka, Hrvata i Srba mjenjaju jako brzo samo takvi kao vi ste ostali u 90-tim i vi kao nesto drzali predavanja o autohtonosti, patriotizmu i slicnim stvarima. Trujete ljude izvana uzivajuci u ljepoti i rahatluku i boli vas kurac sto je ovdje pola ljudi na ivici gladi...najvazniji je nacionalni ponos.
Mister Yes

#1260 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by Mister Yes »

Ova tema ukratko:
dijaspora dominira sa patriotizmom :run:
ljudi koji žive u BiH i koji su se borili za BiH dominiraju normalnim stavovima :thumbup:
Mohamad Sissoko

#1261 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by Mohamad Sissoko »

Hrasno poceo da vrijedja ljude ko i na "piramidoloskoj" temi. :mrgreen:
hrasno38

#1262 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by hrasno38 »

Mohamad Sissoko wrote:Hrasno poceo da vrijedja ljude ko i na "piramidoloskoj" temi. :mrgreen:
Isti ljudi ili ti isti tipovi ljudi i na jednoj i na drugoj temi....kod mene stavovi uvijek isti...BiH na prvom mjestu, oni koji zive u BiH na drugom....oni koji bi filozofirali iz daljine....e oni uopste nemaju mjesto!!!!
hAZNADAR

#1263 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by hAZNADAR »

Mister Yes wrote:Ova tema ukratko:
ljudi koji žive u BiH i koji su se borili za BiH dominiraju normalnim stavovima :thumbup:
Nebih bas rekao da ljudi u BiH dijele stavove sa ovdje prisutnim negatorima. Boravak vani je kao neki adut u raspravi kada nemas sta drugo odgovoriti. Na kojem smo rednom broju na listi nepozeljnih i nerelevantnih? Negdje izmedju Sandzaklija, krajiskih seljacina, hercegovaca, doslji sa sela,..?

A ako su ovi stavovi koje cujem normalni, pa ispada da je bila greska izlaziti iz YU, trebalo je ostati na onom nivou svijesti, bez nacije, historije,... kada cujem iste stavove i branitelja BiH i agresora - pa za sta ste se ustvari borili?

Da nam historija pocinje prije osmanlija, da imamo bosnjacko ime i drzava drzavnopravnu tradiciju,... ispada izum dijaspore, zastitni znak dijaspore? :D Gdje vi zivite?
Poznajete li vi uopce zvanicnu nasu historiografiju i tumacenja nacije u po BiH?

Bice najprije da je u pitanju mala elita koja je samo ovdje na forumu glasna i prividno dominantna.
Fudo387

#1264 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by Fudo387 »

Mister Yes wrote:Ova tema ukratko:
Ja znam bar deset kafana u svojoj mahali u kojima bi tebi zbog tvojih stavova oba bubrega odbili. :D
Bezveze ti je to supljiranje o ekstremnoj dijaspori i k'o biva normalnim stavovima kod domicilnih.
hrasno38

#1265 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by hrasno38 »

hrasno38 wrote:

kao sto rekoh, mrznja prema islamu, muslimanima, selamu, dzamiji, Bosnjacima, prema gradu u kojem zivis i koji ti je sve dao, a kojeg bi najradije spalio, vjerovatno krenuvsi od dzamija a onda se slikao sa zastavom zlocinacke HB. samo su okolnosti bile takve da se zadesis u SA pa navodno budes u Armiji BiH, bio bi ti sa takvim razmisljanjem, stavovima i mrznjom pravi Bobanov bojovnik, da si samo rodjen u Kiseljaku ili Listici.
kakav si ti to navodni patriota a na 50 stranica teme i na 100 napisanih postova na istoj ni u jednom nisi osudio divljanje agresora ne samo na sadasnji drzavni inegritet drzave nego cak i na njenu historiju.
Nikad mi ne odgovorio "patrijoto" odakle pises?? Slobodna teritorija EU?!!!!
nikad ti meni ne odgovori, zašto zastave udruženog zločinačkog poduhvata smatraš dobrodošlim na Bobovac?
i nikad mi ne odgovori, KOLIKO JE HVO BRIGADA U HERCEGOVINI branilo Bosnu a koliko ju je napadalo, kad već pominješ tu famoznu brigadu Kralj Tvrtko u Sarajevu?!
He koji si ti krusko to je cudo jedno. A sta mislis recimo u Grabovici, Uzdolu, Trusini je li zlocinacka zastava sa ljiljanima????? U Hercogovini ni jedna HVO brigada nije branila BiH ali jes HOS-ova samo sto ssi ti otisao na drugu stranu koja neme veze sa ovom pricom sto odlicno pokazuje tvoju maloumnost. Pitanja su vrlo jednostavno a na jedno ja znam odgovor a to je da ti nisi u BiH...drugo pitanje je isto tako jasno "ZASTO SE NI JEDAN JEDINICA A BIH NIJE ZVALA "KRALJ TVRDKO" ILI "BOBOVAC"!!! Zato sto je Bosnjake kao sto si ti uvijek bolio kurac i za Bobovac i za Kralja Tvrtka ali jedva cekate iza coska da nadjete razlog da sijete mrznju. Papak jedan jucer si se registrovo i odmah si otvorio temu da sisjes mrznju iz pristojne daljine. E kao sto sam ti rekao mozete se nasaditi na glavu one zastave ce biti na Bobovcu i sljedece godine a ti imas izbor ili apaurin ili na aparate!!!
gospodja profiterka

#1266 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

hAZNADAR wrote:
hrasno38 wrote:

Glede ideološke bratije, to ćeš objašnjavati moderaciji.

A tema je dolazak Hrvata na Bobovac s hrvatskim zastavama. Što, navodno, Bošnjacima smeta. Ali im ne smeta što bošnjački zvaničnici političkog, vjerskog i vojnog predznaka ne pohode Bobovac. Mora li neko pohoditi nešto da bi dokazao nešto? Ne mora, naravno. Pa šta je tema? Šta je problem? Je li problem to što iko pohodi Bobovac? Da zakonom zabranimo svima?
Drago mi je da se u svijesti Bošnjaka polako mijenjaju stvari. U međuvremenu, na Bobovac ide kome se ide. I kraj teme.
hAZNADAR

#1267 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by hAZNADAR »

A tema je dolazak Hrvata na Bobovac s hrvatskim zastavama. Što, navodno, Bošnjacima smeta. Ali im ne smeta što bošnjački zvaničnici političkog, vjerskog i vojnog predznaka ne pohode Bobovac. Mora li neko pohoditi nešto da bi dokazao nešto? Ne mora, naravno. Pa šta je tema? Šta je problem? Je li problem to što iko pohodi Bobovac? Da zakonom zabranimo svima?
Drago mi je da se u svijesti Bošnjaka polako mijenjaju stvari. U međuvremenu, na Bobovac ide kome se ide. I kraj teme.
Sta imam objasnjavati, ideoloska bratija nije uvreda. Ovdje diskutuju dvije struje, ti si se svrstao/la u jednu i sta te tu vrijedja? Imam i ja ideolosku bratiju pa sta s'tim? Prizivanje moderacije zbog takvih sitnica nije nista drugo no prizivanje cenzure i jednoumlja u nadi da ce neko od moderacije zastititi istomisljenika i odstraniti protivnika.
Tema je davno skrenula u negaciju bosnjastva i bosnjacke historije, bosnjackog pozivanja na drzavnopravnu tradiciju Bosne. Hrvatske zastave su odavno ovdje postale skroz sporedna stvar. Glavna tema ovdje je negiranje muslimanima ikakvih veza sa srednjovjekovom Bosnom. Teorija domacih i stranih vjera, domacih i stranih imena,.. pa ispadamo gosti, uljezi, produkti,... koji ne smiju da zucnu nista o Bobovcu. Sto nisi to kritikovao? Otvorenu islamofobiju i ostale mitomanske fraze?

Niko naravno ne moze niti smije zabraniti Hrvatima da pohode Bobovac, ali da ce simbolika Bobovca i svega sto uz to ide pripadati samo Hrvatima i biti samo njihova svojina - ce moci malo sutra. I Bosnjak ima pravo da postavi pitanje poveznice bosanskog srednjovjekovlja sa zastavom susjedne drzave a da mu se ne prebacuje da ga se to ne tice zbog vjere.
Ima i imace, ako ne na ovom forumu - u stvarnosti svakako da. U ovom trenutku velika vecina Bosnjaka postuje sredjovjekovlje, Tvrtka, Kulina,.. smatraju za svoje, krscanski dio proslosti kao svoj a istovremeno zastave VRS i HVO se smatraju agresorskim. Te agresorske zastave ne smetaju na vjerskim hodocascima ali na mjestu koje je simbol bosanske drzave i bosanske drzavnopravne tradicije nemaju sta traziti. Ne mozemo zabraniti ali mozemo osuditi i mozemo kritikovati. Ko ce nam to zabraniti?
I to je trebala biti tema.
Ali onog momenta kada su pojedini iz "tvoje raje" porucili da sa Bobovcem kao muslimani nemamo svakako nista i da nas se to ne tice - tada su se otvorili mnogo dublji i bitniji antagonizmi. Koji su kao i uvjek korijen svega.
gospodja profiterka

#1268 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

hAZNADAR wrote:

Sta imam objasnjavati, ideoloska bratija nije uvreda. Ovdje diskutuju dvije struje, ti si se svrstao/la u jednu i sta te tu vrijedja? Imam i ja ideolosku bratiju pa sta s'tim? Prizivanje moderacije zbog takvih sitnica nije nista drugo no prizivanje cenzure i jednoumlja u nadi da ce neko od moderacije zastititi istomisljenika i odstraniti protivnika.
Tema je davno skrenula u negaciju bosnjastva i bosnjacke historije, bosnjackog pozivanja na drzavnopravnu tradiciju Bosne. Hrvatske zastave su odavno ovdje postale skroz sporedna stvar. Glavna tema ovdje je negiranje muslimanima ikakvih veza sa srednjovjekovom Bosnom. Teorija domacih i stranih vjera, domacih i stranih imena,.. pa ispadamo gosti, uljezi, produkti,... koji ne smiju da zucnu nista o Bobovcu. Sto nisi to kritikovao? Otvorenu islamofobiju i ostale mitomanske fraze?

Niko naravno ne moze niti smije zabraniti Hrvatima da pohode Bobovac, ali da ce simbolika Bobovca i svega sto uz to ide pripadati samo Hrvatima i biti samo njihova svojina - ce moci malo sutra. I Bosnjak ima pravo da postavi pitanje poveznice bosanskog srednjovjekovlja sa zastavom susjedne drzave a da mu se ne prebacuje da ga se to ne tice zbog vjere.
Ima i imace, ako ne na ovom forumu - u stvarnosti svakako da. U ovom trenutku velika vecina Bosnjaka postuje sredjovjekovlje, Tvrtka, Kulina,.. smatraju za svoje, krscanski dio proslosti kao svoj a istovremeno zastave VRS i HVO se smatraju agresorskim. Te agresorske zastave ne smetaju na vjerskim hodocascima ali na mjestu koje je simbol bosanske drzave i bosanske drzavnopravne tradicije nemaju sta traziti. Ne mozemo zabraniti ali mozemo osuditi i mozemo kritikovati. Ko ce nam to zabraniti?
Ali onog momenta kada su pojedini iz "tvoje raje" porucili da sa Bobovcem kao muslimani nemamo svakako nista i da nas se to ne tice - tada su se otvorili mnogo dublji i bitniji antagonizmi. Koji su kao i uvjek korijen svega.
Ništa s tim, problem je u tome što ja nemam ideološku bratiju. A tebi i tvojoj bratiji sve najbolje. No tvoja implikacija da ja imam nekakvu "ideološku bratiju" je, u skladu s forumskim pravilima, kažnjiva. A ja volim pravila.

To na stranu. Da se razumijemo, ja bih najsretnija bila da se barem onaj dio bošnjačkog naroda kojem Bobovac nešto znači zaputi na taj Bobovac u zvaničnoj formi, sa zastavama, s povodom, sa zvaničnicima kojima je posao koračati ispred naroda. Ali to se ne dešava. Umjesto toga, onaj dio Bošnjaka koji bi nešto želio imati s Bobovcem nasrće na nekakvu "ideološku bratiju" i tako prazni opravdane frustracije, strah i nervozu, ali nema petlje, ponavljam, nema petlje, obrušiti se na vlastitu "ideološku bratiju" i isposlovati da Bobovac zaista, u svakom smislu bude i bošnjački. Dok se borite sa svojim frustracijama i kukavičlukom, nespremni da se suočite s neistomišljenicima u vlastitom narodu, Bobovac je na izvol'te svakome ko ga želi. A Hrvati ga, očito, žele. Iz časnih namjera? Svakako ne. Ali zasad je Bobovac ničiji, pa ga može jagmiti ko hoće.

To što te muči ne možeš zaliječiti ovdje, niko ti ništa neće džaba dati. Hrvati sigurno neće prestati ići na Bobovac s hrvatskim zastavama samo zato što to tebi smeta.
Ali... ako svaki put kad Monsinjor povede ljude s hrvatskim zastavama na Bobovac, pohodnici gore zateknu zvaničnu delegaciju s bh. zastavom i s ljiljanima... sigurna sam da će se tradicionalni molitveni pohod ugasiti kao da ga nikada nije bilo. Baš kao što su Hrvati izgubili interes za ljiljane (koje je, gle čuda, na zastavu RBiH utrpao Jerko Doko) onog trenutka kad su se za njih zagrijali Bošnjaci.

Je li sada kraj diskusije?
Kitrona

#1269 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by Kitrona »

slobodna_teritorija wrote: nije, a to što neki pojedinci napravili zločine

Pojedinci?

Pa možeš tako reći i za HVO - pojedinci... Nisu Mate Boban ni Praljak nikog dodirnuli...
pemanapemani

#1270 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by pemanapemani »

hAZNADAR wrote:

Ništa s tim, problem je u tome što ja nemam ideološku bratiju. A tebi i tvojoj bratiji sve najbolje. No tvoja implikacija da ja imam nekakvu "ideološku bratiju" je, u skladu s forumskim pravilima, kažnjiva. A ja volim pravila.

To na stranu. Da se razumijemo, ja bih najsretnija bila da se barem onaj dio bošnjačkog naroda kojem Bobovac nešto znači zaputi na taj Bobovac u zvaničnoj formi, sa zastavama, s povodom, sa zvaničnicima kojima je posao koračati ispred naroda. Ali to se ne dešava. Umjesto toga, onaj dio Bošnjaka koji bi nešto želio imati s Bobovcem nasrće na nekakvu "ideološku bratiju" i tako prazni opravdane frustracije, strah i nervozu, ali nema petlje, ponavljam, nema petlje, obrušiti se na vlastitu "ideološku bratiju" i isposlovati da Bobovac zaista, u svakom smislu bude i bošnjački. Dok se borite sa svojim frustracijama i kukavičlukom, nespremni da se suočite s neistomišljenicima u vlastitom narodu, Bobovac je na izvol'te svakome ko ga želi. A Hrvati ga, očito, žele. Iz časnih namjera? Svakako ne. Ali zasad je Bobovac ničiji, pa ga može jagmiti ko hoće.

To što te muči ne možeš zaliječiti ovdje, niko ti ništa neće džaba dati. Hrvati sigurno neće prestati ići na Bobovac s hrvatskim zastavama samo zato što to tebi smeta.
Ali... ako svaki put kad Monsinjor povede ljude s hrvatskim zastavama na Bobovac, pohodnici gore zateknu zvaničnu delegaciju s bh. zastavom i s ljiljanima... sigurna sam da će se tradicionalni molitveni pohod ugasiti kao da ga nikada nije bilo. Baš kao što su Hrvati izgubili interes za ljiljane (koje je, gle čuda, na zastavu RBiH utrpao Jerko Doko) onog trenutka kad su se za njih zagrijali Bošnjaci.

Je li sada kraj diskusije?
:thumbup: :thumbup:

Hajde da je prva godina sa šahovnicama na Bobovcu, nego se ljudi ibrete već desetljeće i kusur, a ne rade ništa da to promijene.

Nije problem samo Bobovac. Imamo razne gradine, utvrde, nekropole koje su završavale u temeljima i mrtvim pločama.
BAK-eV

#1271 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by BAK-eV »

pemanapemani wrote: :thumbup: :thumbup:

Hajde da je prva godina sa šahovnicama na Bobovcu, nego se ljudi ibrete već desetljeće i kusur, a ne rade ništa da to promijene.

Nije problem samo Bobovac. Imamo razne gradine, utvrde, nekropole koje su završavale u temeljima i mrtvim pločama.
Bas to!
I vecina tih uvtrda se nalazi na podrucju pod bosnjackom vlascu.

Treba to sve urediti, postaviti spomenike bosnjackiha vladara Tvtka, Katarine, Kosaca, Hercega, postaviti visoke jarbole i zastave sa ljiljanima i ostalim grbovima, te drzavne i opcinske zastave, ograditi to sve, urediti travnjake i poplocati, postaviti turisticke kucice sa najavom i gotova stvar.
pemanapemani

#1272 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by pemanapemani »

BAK-eV wrote:

Bas to!

Treba to sve urediti, postaviti spomenike bosnjackiha vladara Tvtka, Katarine, Kosaca, Hercega, postaviti visoke jarbole i zastave sa ljiljanima i ostalim grbovima, te drzavne i opcinske zastave, ograditi to sve, urediti travnjake i poplocati, postaviti turisticke kucice sa najavom i gotova stvar.
Eureka!

Pitanje je zašto to dosad nije urađeno?

Zato jer nikome od političkih elita nije stalo do BiH.
Nažalost, bošnjačka politika je totalno odjebala državotvorni probosanski koncept i zdušno prihvatila etničku matricu.
Sada na sceni imamo tri etničke politike koje se kao bore za zaštitu svog naroda. BiH kao država više nikome nije prioritet.

Međunarodna zajednica je poslije agresije na BiH podržavala bošnjačku politiku, jer je bar deklarativno bila državotvorna. Danas to ne može uraditi, jer bi se protumačilo kako podržava jednu od tri etničke politike.

Izvještaji Visokog predstavnika Skupštini UN se sastoje od kritike onih koji usporavaju put BiH ka euroatlanskim integracijama, ali ne spominju se oni koji se trude da BiH postane dio istih. Ne spominju se zato što trenutno ne postoje.
BAK-eV

#1273 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by BAK-eV »

pemanapemani wrote:
BAK-eV wrote:

Bas to!

Eureka!

Pitanje je zašto to dosad nije urađeno?

Zato jer nikome od političkih elita nije stalo do BiH.
Nažalost, bošnjačka politika je totalno odjebala državotvorni probosanski koncept i zdušno prihvatila etničku matricu.
Sada na sceni imamo tri etničke politike koje se kao bore za zaštitu svog naroda. BiH kao država više nikome nije prioritet.

Međunarodna zajednica je poslije agresije na BiH podržavala bošnjačku politiku, jer je bar deklarativno bila državotvorna. Danas to ne može uraditi, jer bi se protumačilo kako podržava jednu od tri etničke politike.

Izvještaji Visokog predstavnika Skupštini UN se sastoje od kritike onih koji usporavaju put BiH ka euroatlanskim integracijama, ali ne spominju se oni koji se trude da BiH postane dio istih. Ne spominju se zato što trenutno ne postoje.
Pa i nije bas tako!

1)
Ne postoje bosnjacke narodne ili nacionalne stranke.
Jednostavno njih nema ni na papiru ni u praksi!

2)
Probosanska politika je isto sto i probosnjacka. Bosanstvo nije unija identiteta vec identitet Bosnjaka.
3)
Ne bih mjesao sada medjunarodni faktor sa temom o kulturno-historijskim spomenicima!
Sve je to vakuum, jer ne posotji tacka br.1.
I sada ga drugi pune kako njima pase!

Bez zamjerke kolega, nadam se!
hrasno38

#1274 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by hrasno38 »

A sta mislis recimo u Grabovici, Uzdolu, Trusini je li zlocinacka zastava sa ljiljanima?????
nije, a to što neki pojedinci napravili zločine u tim mjestima ne prlja tu časnu zastavu i časnu borbu Armije BiH sa časnim predsjedništvom koje nije imalo za plan nikoga istrijebiti, protjerati i napraviti etnički čiste prostore.
s druge strane zastava zločinačke HB koja je i u Hagu osuđena kao zločinački poduhvat nema šta tražiti ni na Bobovcu niti bilo gdje u državi.
kontaš patrioto hrasnički..iili bi ti patriotski da nas izjednačiš?? :-)
U Hercogovini ni jedna HVO brigada nije branila BiH ali jes HOS-ova samo sto ssi ti otisao na drugu stranu koja neme veze sa ovom pricom
šta je bilo sa tom HOS brigadom? raspušteni, razoružani a pripadnici raspoređeni u druge jedinice. dakle da utvrdimo. jedina vojna formacija u Hercegovini koja je ostala lojalna vladi u Sarajevu, tj legalnom i legitimnom predsjedništvu RBiH jeste neka formacija Hos-a koja je od strane HVO-a raspuštena i razoružana, a znamo šta se desilo i sa komandantom Blažom.
dakle, sve HVO brigade na teritoriji gdje su Hrvati činili većinu su se okrenule protiv države BiH i legitimnog predsjedništva u Sarajevu. jedino tamo gdje su Hrvati bili u totalnoj manjini a gdje su imali svoje formacije nisu pravili sranja (ta famozna HVO brigada ''Kralj Tvrko'' Sarajevo, ''Zrinski'' u Tuzli, HVO u Bihaću isl) govorili ti to šta? 8)
Zato sto je Bosnjake kao sto si ti uvijek bolio kurac i za Bobovac i za Kralja Tvrtka
već sam ti rekao, takav smo narod da nam pamet sporo dolazi. ali su uvijek tu Srbi i Hrvati da nas podsjete.
ako ja rijetko odem u svoju njivu, voćnjak ili livadu znači li to da komšija može rahat doći, razbacat se, razapet šator, potpalit roštilj i kazat ''ovo je moje''?!
Papak jedan jucer si se registrovo i odmah si otvorio temu da sisjes mrznju iz pristojne daljine
prije rata nismo imali dijsporu, što nam se desi rat? manite se te papanske priče ''dijaspora nas zavađa''..
Stvarno covjek na tvoje odgovore ne zna bili se smijao ili plakao....ili bi tresno PC od zemlju iz razloga sto je danas svakome dopusteno da prica nebuloze.
Zlocin je zlocin i definicija "pojedinac" se onda moze primjeniti na sve tri strane po tvojoj logici. Nigdje nije dosla kompletna vojska i napravila zlocin nego samo jedan njen dio. I u tim zlocinima svako je svoju zastavu nosio dakle kad su u pitanju zlocini tu nema razlike ni u ljudima ni u zastavama.
Kad je "tvoja" Bosnjacka vlast tako mila i draga sto od A BiH zamalo ne postade vjerska vojska???? Istjerali su sve sto nije bio Bosnjak od legende Divjaka i Sibera pa nadalje. Ostalo je nas nesto budala koji smo bez obzira na sve vjerovali u ideju multi BiH za razliku od sve tri strane. Tamo gdje su Hrvatsi bili u vecini pravili su sranja bosnjackoj manjini a tamo gdje su Bosnjaci bili u vecini pravili su sranja hrvatskoj manjini. I ne kenjaj vise po tom pitanju matere ti.
I da ja nisam iz Hrasnice pa da budem hrasnicki......ali znam od prvog posta da si dijasporas jer to je uglavno jezik ljudi iz vana a vrlo rijetko ljudi iznutra jer nemamo mi vremena da se bavimo ko je pod kojom zastavom pohodio Bobovac. Ja sam ti rekao mozes se na glavu nasaditi a sljedece godine u isto vrijeme mozes opet otvoriti istu temu jer ne postoji ni jedno mudo koje moze i smije zabraniti ovaj mirni pohod. Ajd sad razguli......
breuer

#1275 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by breuer »

Tko to kaže, tko to laže, Bosna da je mala, nije mala, nije mala, 12 put' ratovala*!

*za Bobovac
Post Reply