10.10. BiH-Vels / 13.10. Kipar-BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Koliko bodova osvajamo u ovom dvomecu?

Poll ended at 09/10/2015 21:07

0
5
6%
1
10
11%
2
4
4%
3
6
7%
4
16
18%
SVEEEE, AAAAAA
49
54%

Total votes: 90

Pismonosa

#1251 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by Pismonosa »

:D
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1252 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by hrasno38 »

Ibisevic 7,5 :-) a Visca 5,5 :run:
mgogic

#1253 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by mgogic »

Citam sad na dnevnik.hr, da ako Belgija ne pobijedi Izrael, a Italija uzme Norvesku, onda je Italija nositelj u zrijebu grupa!

Ako je to tacno, onda nece bas Belgijanci igrati bez lijevog beka :D
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1254 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by JoseMujica »

šta vam je ljudi...kako postoji rangiranje prema koeficijentu nema više utakmica za zajebavanja
ljevoruki

#1255 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by ljevoruki »

limeni wrote: Begovic 8 :Svaka cast majstore, od Envera Marica BIH nije imala boljeg golmana
Mujdza 6,5: Nije bio los ali moze on i bolje odigrati.
Sunjic 6,5: Malo nesiguran i spor ali inace nije lose.
Spahic 7: Dobar bio ali rani dobi zuti karton i neka je izasao.
Zukanovic 7: Ovaj momak je defanzivno odlican mada mu centarsut nije nesto bio.
Hadzic 6: Bori se on, trudi se i mozda Mesa vidi nesto u njemu ali meni je on bio slab.
Pjanic 8,5: Najbolji igrac, bukvalno nas nosio i svaka cast majstore da ovako odigras svaku za nas.
Salihovic: 7: Sejo je jak igrac, borben je i odigrao je dobro.
Lulic 7: Nasa radilica malo smotano igrao ali i dalje nase najbolje krilo.
Visca 5,5: Limitiran igrac nije ga islo nema veze moze svojom brzinom biti adut vec iducu tekmu.
Ibisevic 7,5: Vezao dva stopera, borio se sa njima i na kraju svoj cini mi se 26. gol za repku.
Djuric 8: Ovaj momak more biti adut i svaka mu cast, prvi gol pa tako vazan jos asistencija za Ibisevica.
Cocalic 7: Odlican bio, fino se postavlja pametan igrac.
@Limeni - po mom skromnom misljenju Mujdza, Lulic i Salihovic ne zasluzuju vise od 6 i to da bas namaknes zbog ranijih zasluga. :(
Visca los, nije on taj nivo, zato i igra u Turskoj a ne u Engleskoj ili Njemackoj.
Vedo uradio ono sto je zadatak napadaca, dao gol. Svi mi znamo sta Vedo ne zna ali on je cijelu utakmicu radio, nosio dva stopera na ledjima, i kod prvog gola je pametno propustio loptu. Od njega dosta.
Pjanic odlican ali ne moze sam.

Mesa najbolji, pogodio sa izmjenama, mijenjao pametno i na vrijeme, konstantno komunicirao sa igracima, ostao miran nakon prvog gola, jedina zamjerka od mene mu je Hadzic, nije on kvalitet za ove ekipe.
Protiv Kipra samo pametno i eto nas u barazu.
Nema Portugala tako da i ne brinem previse. :thumbup:
:bih: :bih:
JoseMujica

#1256 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by JoseMujica »

evo ljudi kaine sekirli za trasu..sve se poklopilo :D
Sutra nastupa Nova 1437. hidžretska godina

Sa zalaskom sunca, sutra u 18 sati i 13 minuta nastupa Nova 1437. hidžretska godina.

- Tim povodom, Medžlis Islamske zajednice Sarajevo sutra će, poslije akšam-namaza u Kuvajtskoj džamiji na Čengić-Vili organizirati akademiju pod nazivom “Putevima Hidžre“ – kazao je za Faktor.ba pomoćnik glavnog imama, efendija Suljo Ćerimović.

U okviru programa bit će održana prigodna predavanja uz podršku hora Medžlisa, a nakon toga će u 20 sati i 15 minuta na platou ispred džamije biti upriličen vatromet, najavljuju iz Vjersko-prosvjetne službe Medžlisa IZ-a Sarajevo.

U 20:45 sati na Kipru počinje kvalifikacijska utakmica za odlazak na Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine između Kipra i Bosne i Hercegovine i efendija Ćerimović ističe da, uz Allahovu pomoć očekuje pobjedu naše selekcije, čime će se na najljepši mogući način proslaviti dolazak Nove, 1437. hidžretske godine.
cyprus

#1257 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by cyprus »

Malo o Kipru, red je :mrgreen: Prošle godine sam ga razradio u detalje, sada samo kratko...

Protiv Izraela su na terenu bili ovi igrači:

Georgallides (Omonia)
Demetriou (Walsall)
Dossa Junior (Konyaspor)
Laifis (Anorthosis)
Antoniades (APOEL)
Laban (AEK Larnaka)
Nikolaou (Levadiakos)
Makridis (APOEL)
Makris (Anorthosis)
Efrem (APOEL)
Mitidis (AEK Larnaka)

Charalambidis (APOEL)
Economides (Omonia)
Merkis (Apollon)

Gledajući individualnu formu igrača, ja bih rekao da su Kiprani bolje stajali prošle jeseni, ali sjajna utakmica u Izraelu i jak otpor Belgijancima i Velšanima u dva prilično nesretna poraza u septembru govore da je timski gledano ekipa prilično dobro uvezana... Otkad su se oprostili Okkas i Konstantinou tu nema igrača koji znatno odskaču kvalitetom, ali vjerovatno i to doprinosi timskoj koheziji u ovim kvalifikacijama... Kao nešto istaknutija imena ja bih naveo naturaliziranog štopera Dossu Juniora (interesantno jedinog muslimana u ovoj selekciji :mrgreen: ) i lijevo krilo Georgiosa Efrema (svojevremeno bio član Arsenalove akademije, danas je jedan od bitnijih igrača najjačeg kiparskog kluba - APOEL-a)...

Za nas je dobra vrijest da nema Demetrisa Christofija (strijelca dva gola u Zenici), koji je već duže vrijeme povrijeđen... Što se tiče gore navedenog sastava, nema razloga misliti da će Kiprani išta mijenjati protiv nas, osim što je Antoniades dobio drugi žuti, pa će ga vjerovatno mijenjati iskusni Elias Charalambous iz AEK Larnake... Od mana u njihovim redovima, prvenstveno bih istakao manjak golgeterskog potencijala, te golmansku poziciju...

Kipar nema klasnih napadača, tako da se često u napadu oslanjaju na igrače iz drugog plana... Npr. protiv Izraela su oba gola postigli odbrambeni igrači... U kontekstu čuvara mreže, dva reprezentativna golmana (Georgallides i Panayi) dolaze iz Omonije, gdje se nalaze u rotaciji... Sama ta činjenica govori da bi to moglo biti dobro za nas, a ja kao neko ko dobro prati igre ovog kluba :D , mogu potvrditi da nijedan ne ulijeva baš neko povjerenje...

Što se tiče našeg pristupa, mislim da je ključ uspjeha balans između dvije opcije: na jednoj strani se ne smijemo potcjenjivački zaletiti grlom u jagode (nešto mi na umu utakmica Zeta - Sarajevo :-) ), a na drugoj ne smijemo ni igrati na X, jer je takav pristup vrlo često osveti u fudbalu... Treba igrati strpljivo i staloženo... Prilika će zasigurno biti, jer koliko god Kiprani igrali disciplinovano, nisu toliko kvalitetni da nam ne dozvole bar tri-četiri dobre prilike... Sa druge strane, ne treba očekivati ni da će oni navaliti svim silama naprijed - znaju oni vrlo dobro koje su im mogućnosti, nego će i oni strpljivo čekati svoje dvije-tri prilike iz kojih se nadaju da će bar jednom zabit... U pokušaj totalne ofanzive mogu krenut jedino nekih 10 minuta pred kraj susreta...

Sve u svemu - najvažnije je ne potcijeniti... Znatno smo kvalitetniji, ali to katkad samo nije dovoljno... Utakmica u Zenici je to vrlo dobro ilustrovala...
Last edited by cyprus on 12/10/2015 16:16, edited 1 time in total.
Mirza007

#1258 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by Mirza007 »

Idemedosumom wrote:Kad se sjetim onih pripremnih utakmica pred svjetsko, protiv Obale Slonovače i Meksika, ako se dobro sjećam, pa čak i one utakmice s Argentinom na prvenstvu... nekako smo moćno djelovali, haman svi igrači zdravi i u relativno dobroj formi bili. Tada bi nam svi ovi potencijalni protivnici za baraž, zajedno s Kiprom smiješno izgledali...
Bas tako. Igrali smi 4-2-3-1 i imali odlican vezni red. Svi problemi nam pocinju od kada nema Misketa, nemamo pravu desetku.
Prijasnja igra nam se bazirala na zadnjoj liniji veznih igraca:
-----------Besic----------------------
--------------------Pjanic------------

-------------Misimovic--------------

Krila su dobijala lopte, akcije su stizale do Misketa i Dzeko nije bio odsjecen.
Kako nema Misketa, njegova uloga se dala Pjanicu ali nemamo vise tako kvalitetan dvojaciza njega obzirom da Medunjanin (a kamo li Salihovic) nije u stanju odigrati bivsu Pjanicevu poziciju. Ako gledate utakmice ovih kvalifikacija, vidite da se Pjanic previse vraca natrag u odnosu na ono sto je Miske igrao. To radi jer do njega jednostavno ne stizu lopte. Kada je preduboko nazad, Dzeko je odsjecen pa ni on nema dobrih lopti.
Onda isto mozete primjetiti da Medunjanin (Salihovic) i Pjanic mijenjaju pozicije u toku utakmice ali ni tu nema pomoci. Ova dvojica su jednostavno prespora i fizicki nedorasla za tu poziciju i danasnji fudbal.
Rjesenje je u liniji 2 DM. Besic svakako ali je onda u pitanju sto sa drugom pozicijom. Hadzic, Medunjanin i Salihovic to svakako nisu. Idealno bi bilo vratiti Pjanica na box-to-box ali onda ostaje otvoreno pitanje fantaziste. Tu, za sada, ne vidim rjesenje. Stoga je u ovim okolnostima ponajbolje Pjanic na fantazistu a na drugog DM mozda Grahovac ili Vrancic (ovo se moglo probati ranije protiv Andore u drugom poluvremenu dva puta ali nije i tu Mesi dosta zamjeram).
Experimentirati sada protiv Kipra je vjerovatno prerizicno pa ocekujem na toj poziciji Hadzica, Salihovica ili Medunjanina.
JoseMujica

#1259 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by JoseMujica »

igraće vjerovatno postavku iz drugog sa Pjanićem na mjestu povučenog playa i Salihovića gurnutog prema naprijed ali sa defanzivnim zadacima.....protiv Velsa je dobro funkcionisalo kad sakrijemo Pjanića natrag
Mirza007

#1260 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by Mirza007 »

cyprus wrote:Malo o Kipru, red je :mrgreen: Prošle godine sam ga razradio u detalje, sada samo kratko...

Protiv Izraela su na terenu bili ovi igrači:

Georgallides (Omonia)
Demetriou (Walsall)
Dossa Junior (Konyaspor)
Laifis (Anorthosis)
Antoniades (APOEL)
Laban (AEK Larnaka)
Nikolaou (Levadiakos)
Makridis (APOEL)
Makris (Anorthosis)
Efrem (APOEL)
Mitidis (AEK Larnaka)

Charalambidis (APOEL)
Economides (Omonia)
Merkis (Apollon)

Gledajući individualnu formu igrača, ja bih rekao da su Kiprani bolje stajali prošle jeseni, ali sjajna utakmica u Izraelu i jak otpor Belgijancima i Velšanima u dva prilično nesretna poraza u septembru govore da je timski gledano ekipa prilično dobro uvezana... Otkad su se oprostili Okkas i Konstantinou tu nema igrača koji znatno odskaču kvalitetom, ali vjerovatno i to doprinosi timskoj koheziji u ovim kvalifikacijama... Kao nešto istaknutija imena ja bih naveo naturaliziranog štopera Dossu Juniora (interesantno jedinog muslimana u ovoj selekciji :mrgreen: ) i lijevo krilo Georgiosa Efrema (svojevremeno bio član Arsenalove akademije, danas je jedan od bitnijih igrača najjačeg kiparskog kluba - APOEL-a)...

Za nas je dobra vrijest da nema Demetrisa Christofija (strijelca dva gola u Zenici), koji je već duže vrijeme povrijeđen... Što se tiče gore navedenog sastava, nema razloga misliti da će Kiprani išta mijenjati protiv nas, osim što je Antoniades dobio drugi žuti, pa će ga vjerovatno mijenjati iskusni Elias Charalambous iz AEK Larnake... Od mana u njihovim redovima, prvenstveno bih istakao manjak golgeterskog potencijala, te golmansku poziciju...

Kipar nema klasnih napadača, tako da se često u napadu oslanjaju na igrače iz drugog plana... Npr. protiv Izraela su oba gola postigli odbrambeni igrači... U kontekstu čuvara mreže, dva reprezentativna golmana (Georgallides i Panayi) dolaze iz Omonije, gdje se nalaze u rotaciji... Sama ta činjenica govori da bi to moglo biti dobro za nas, a ja kao neko ko dobro prati igre ovog kluba :D , mogu potvrditi da nijedan ne ulijeva baš neko povjerenje...

Što se tiče našeg pristupa, mislim da je ključ uspjeha balans između dvije opcije: na jednoj strani se ne smijemo potcjenjivački zaletiti grlom u jagode (nešto mi na umu utakmica Zeta - Sarajevo :-) ), a na drugoj ne smijemo ni igrati na X, jer je takav pristup vrlo često osveti u fudbalu... Treba igrati strpljivo i staloženo... Prilika će zasigurno biti, jer koliko god Kiprani igrali disciplinovano, nisu toliko kvalitetni da nam ne dozvole bar tri-četiri dobre prilike... Sa druge strane, ne treba očekivati ni da će oni navaliti svim silama naprijed - znaju oni vrlo dobro koje su im mogućnosti, nego će i oni strpljivo čekati svoje dvije-tri prilike iz kojih se nadaju da će bar jednom zabit... U pokušaj totalne ofanzive mogu krenut jedino nekih 10 minuta pred kraj susreta...

Sve u svemu - najvažnije je ne potcijeniti... Znatno smo kvalitetniji, ali to katkad samo nije dovoljno... Utakmica u Zenici je to vrlo dobro ilustrovala...
Hvala ti na detaljnoj analizi. Odprilike su takve i moje observacije.
Kljuc utakmice je ipak u nasim rukama obzirom da Cipar ima samo jednu opciju i morace igrati ofanzivno od pocetka. Nasa sansa je u discipliniranoj i takticki mudroj igri pa ocekujem 4-2-3-1 formaciju sa Dzekom u spicu. Visca i Lulic na krilima. Ako budemo efikasni kao protiv Velsa iz kontri i polukontri mozemo razbiti njihov pocetni pritisak i ako prvi zabijemo, pola posla je odradjeno.
Mene vise brine nasa sredina terena jer tu ponajvise skripimo. Ako se ponovi trojac Hadzic - Salihovic - Pjanic nece biti jedonostavno.
limeni

#1261 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by limeni »

@Cyprus:
Pjanic: Oba golova su rezultirala njegovim ubacajima. Namjestio je stopostotnu sansu Visci koji traljavo suta pored gola, imao dobrih dodavanja iako smo ne igranjem Dzeke bili limitirani njegov kvalitet bi jos vise dosao do izrazaja da smo imali Edina, Misketa...
Hadzic: Nije bio los mozda nam pored Pjanica i Salihovica i treba jedan radnik za prljave poslove medjutim vjerujem da je Besic kvalitetniji igrac.
Visca: Za mene slican Avdiji mada je opasniji po gol i tehnicki bolji igrac.
Salihovic: Cvrst igrac dugo nije bio tu ali odigrao je solidno mada mu je vazda falilo brzine.
mirzadelibasic

#1262 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by mirzadelibasic »

https://m.youtube.com/watch?v=0A3Lrkm4yYc

Kakva reakcija stranog komentatora... Ako biste gledali, vrijedi pogledati. :thumbup: :bih:
Fudo387

#1263 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by Fudo387 »

limeni wrote:Visca: Za mene slican Avdiji mada je opasniji po gol i tehnicki bolji igrac.
Ma kakvi tehnicki bolji, isti.
simonese

#1264 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by simonese »

mirzadelibasic wrote:https://m.youtube.com/watch?v=0A3Lrkm4yYc

Kakva reakcija stranog komentatora... Ako biste gledali, vrijedi pogledati. :thumbup: :bih:
IIIbiiseviciiiii :D
Fudo387

#1265 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by Fudo387 »

Ne radi ovo cudo :cry:
ja71

#1266 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by ja71 »

Mirza007 wrote: ... ocekujem 4-2-3-1 formaciju ...
jedino ne znam ko su ona 2 kad i onog jednog sto imamo kudi pola foruma a druga polovina kaze "ma i nije bio tako los"

Inace i ja bih volio igrati defanzivnijih 4-2-3-1 jer ovi htjeli ili ne moraju napasti ali nemamo onih 2

Begovic
Mujdza - Bicakcic (1) - Spahic - Zukanovic
Hadzic (nema druge)
Visca - Vrancic (2) - Pjanic - Lulic
Djuric (3)

1) Zasto Bicakcic umjesto Sunjica : trenutna forma. gledao sam Susnjica i u zadnjoj utakmici Stuttgarta i vracao je iste nesigurne pasove golmanu. Oni po sebi nisu losi ali su lose izvedeni
2) Zasto Vrancic umjesto Salihovica: Mislim da se na sredini mora nesto novo probati. Inacer cemo gledati slicnu patnju kao protiv Welsa. Salihovicevo vrijeme je proslo, ne moze on vise kao prije. U onih 15-tak minuta sto je Vrancic dobio protiv Lihtenstajna mi se ucinio poprilicno dobar. mada ne znam kakaj je u defanzivi. Sad gledam kako ce me neki napasti jer Kipar nije Lihtenstajn ...
3) Zasto Djuric umjesto Ibisevica (pod pretpostavkom da Dzeko nece igrati): Razlog je visina. Treba nam nadmoc u zraku. 2 napadaca su se doduse u zadnjoj utakmici pokazali dobrim ali bolje po meni imati odmornog Vedu na klupi za dzokera. Eventualno bi izlazio Hadzic ili Vrancic ovisno o kondiciji i prikazanom na terenu.

Sa ovom formacijom vec u njihovoj polovici gristi odnosno igrati na posjed lopte, sto realno sa njima mozemo i to bi bilo to.

Mada ne sumnjam da ce to Mesa bolje napraviti :D
Fudo387

#1267 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by Fudo387 »

ja71 wrote:BegovicMujdza - Bicakcic (1) - Spahic - Zukanovic Hadzic (nema druge)Visca - Vrancic (2) - Pjanic - Lulic Djuric (3)
Moze li onaj Cocalic umjesto Hadzica?
vade_mecum

#1268 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by vade_mecum »

Fudo387 wrote:
ja71 wrote:BegovicMujdza - Bicakcic (1) - Spahic - Zukanovic Hadzic (nema druge)Visca - Vrancic (2) - Pjanic - Lulic Djuric (3)
Cocalic je povrijedjen

Ja nebi uopce pocinjao sa Djuricem. Momak je odigrao dobro jedno poluvrijeme ali pitanje je moze li to ponoviti pogotovo u ovako bitnoj utakmici.
ljevoruki

#1269 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by ljevoruki »

Fudo387 wrote:
U principu moze, igrao je DM u Izraelu, zna on lopte.
Samo sutra ne moze, povrijedjen je.
Fudo387

#1270 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by Fudo387 »

ljevoruki wrote:U principu moze, igrao je DM u Izraelu, zna on lopte.Samo sutra ne moze, povrijedjen je.
a jest nas krenulo u pm :lol:
pa kad se povrijedi, neki dan je bio zdrav?
House

#1271 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by House »

goooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooool! đurić! :kiss:

brazilac
Last edited by House on 12/10/2015 17:49, edited 1 time in total.
ljevoruki

#1272 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by ljevoruki »

Fudo387 wrote:a jest nas krenulo u pm :lol:
Pa sad da je smijesno bas i nije. :roll:
Iako mislim i da nije povrijedjen da ne bi igrao, kod Mese se Hadzic ustalio kako nema Besica i ne valjalo sad da mijenja.
Kad se vrati Mume onda je to druga prica.
Iskreno, mene zanima kakav je Grahovac igrac jer igra na toj poziciji, valjalo bi ga probati na prvoj prijateljskoj prije EP.
:bih:
Fudo387

#1273 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by Fudo387 »

ljevoruki wrote:
Fudo387 wrote:a jest nas krenulo u pm :lol:
Pa sad da je smijesno bas i nije. :roll:
Iako mislim i da nije povrijedjen da ne bi igrao, kod Mese se Hadzic ustalio kako nema Besica i ne valjalo sad da mijenja.
Kad se vrati Mume onda je to druga prica.
Iskreno, mene zanima kakav je Grahovac igrac jer igra na toj poziciji, valjalo bi ga probati na prvoj prijateljskoj prije EP.
:bih:
ma od muke :lol:
mirzadelibasic

#1274 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by mirzadelibasic »

I mene zanima kako bi nam funkcionirao vezni red kada bi igrali Grahovac, Bešić i Pjanke. Koliko znam Grahovac je znao igrati u Borcu i dobro je igrao za mladu reprezentaciju. Možda on bude nas novitet i snaga, slično kao što je to bio Besic pred svjetsko, a Bgm i na svjetskom.
ja71

#1275 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by ja71 »

Sta je ono ljudi, niko ne prenosi utakmicu ???
Locked