mlijeko i još ponešto kupuju jer se prodaje kao robna marka u lancima, npr. lidl-u ili plodinama ili pod brendom meggle-a. da ga stave u slobodnu prodaju kao milkos ili 'bosansko planinsko mlijeko' vidio bi što ga kupujumusicman80 wrote:prof. wrote:kako brzo je nekima uspjelo da preimenuju temu iz 'hrvatski proizvod' u 'uvozni proizvod' pa se sad uvela teza kako mi ne možemo bez uvoznih proizvoda. naravno da ne možemo, ni mnogo veće i moćnije zemlje ne podmiruju sve svoje potrebe iz domaćih izovra i nije u tome bit ovog bojkota, niko ne poziva na bojkot uvoznih proizvoda nego HRVATSKIH proizvoda. zašto? zato što su samo oni stopirali izvoz, nisu ni slovenci ni austrijanci ni švabe nego samo hrvati. eto oni se kao boje naših proizvoda i oni se boje za zdravlje eUropskih državljanaprema tome, nema potrebe za bojkotom austrijskih čokolada ili nekog njemačkog proizvoda. ja lično kupujem većinom domaće proizvode osim tamo gdje je kvalitet nezadovoljavajući a to je prije svega konditorski program, tu smo jednostavno loši htjeli mi to priznati ili ne. ali zato ima milka ili schogetten
hrvatske i srpske proizvode ne kupujem nikako, ne mrzim nikoga ali iz vlastitog iskustva znam da oni naše ne kupuju bez obzira na cijenu ili kvalitet. jednostavno to je za njih poniženje i ne pada im na pamet. e pa ako je tako, dragi susjedi i uvažene komšije, neću ni ja vaše, niste jedini na svijetu, vi sebi mi sebi pa da vidimo ko ima više da izgubi.
a za ovog što kaže šta ako oni počnu da bojkotuju naše - pogledaj malo podatke o našem izvozu u susjedne zemlje pa ćeš vidjeti da oni naše prehrambene proizvode i ne kupuju, uglavnom je riječ o struji, aluminijumu i sl. a i to kupuju jer ne mogu da nađu jeftinije a ne zato što nas vole, budi siguran.
Pa ako ne kupuju, zasto je Hrvatska zabranila uvoz mlijeka iz BIH? Naravno da kupuju. Mozda hrvat nece kupiti Vispak cokoladu posto ima izbora da kupi kvalitetniju, ali ce sigurno kupiti BIH mlijeko koje kvalitetom ne zaostaje za onima iz EU, a cijenom je prihvatljivije. Toga se boje hrvati.
Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Moderator: anex
-
prof.
#1251 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
-
wolf07
#1252 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Ma rekoh ja sinoć, naš prvi i osnovni problem jeste taj kompleks niže vrijednosti! Kad to kutarišemo onda je samo nebo granica, i to važi i za druge oblasti života ne samo za ekonomiju!nosara wrote:Ma pizde kompleksasi i ovi koji su direktno pogodjeni... Da je bilo srece i pameti ne bi trebala blokada, sve bi se ucinilo da ih ima sto manje ovdje po difoltu... Kad vec drzava ne smije upravljat trzistem, smijemo i moramo mi...wolf07 wrote:Jbm li te logiko! Prvo ne kontam kakva je to priča o nekom uzvratnom bojkotu s Hrvatske strane? Halo, u kojem paralelnom kosmosu vi živite ljudi dragi? O kojem izvozu vi uopšte pričate, izvoz ČEGA??? Pa cijela frtutma je i nastala zbog toga što se vlada Hrvatske upela svim silama da nam zabrani da uopšte izađemo na to tržište. Naših cigara svakako nema nigdje, mesnih prerađevina, alkoholnih i bezalkoholnih pića... i sad ja treba da klepim ušima zato što hoće da nas iskaraju i sa mlijekom! Taj navodni bojkot koji bi nam kao bajagi uradili u Hrvatskoj je isto toliko besmislen kao i ona priča od juče kad onaj vrli ekonomista utvrdi da je strana roba koja se kod nas prodaje u stvari - strana investicija?!?!?!?!? Da se razumijemo, ja nisam ekonomista, al' nisam ni budala!
A što se tiče zatvaranja nekih konzuma, merkatora i njima sličnih lanaca, dabogda ih sutra zatvorili. Čim jedan trgovac ode - drugi dođe na njegovo mjesto. Manje - više isti radnici ostanu, ista klijentela kupuje i riješen problem! Zajebano je kad neko povuče ili ugasi neku proizvodnu liniju, a ko misli da će svoju državu razviti tuđim trgovinskim lancima taj nema blage veze. Da li je ikad iko razmislio o tome šta su ljudi jeli i od čega su živjeli prije "Konzuma" npr., i koliko je svaki "Konzum" pozatvarao manjih dućana i prodavnica u kojima se prodavala ista ili slična roba, i nikom ništa! A sad kad neko hipotetički pomene gašenje nekog "Konzuma" - smak svijeta! Aha, sve se bojim! Što se mene tiče poruka "Konzumu" je - putuj igumane. I za kraj, malo ljudi se sjeća da smo nakon rata uvozili i "bosanski sudžuk" - iz Slovenije! Malo je falilo da ga zaštite patentom pa da nam ga tek onda šuknu. To koliko nama želi dobro naš trio fantastikus iz komšiluka (HR, SR, SLO) dabogda njih snašlo do jutra!
- Leons
#1253 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Auu Luci moram ti reci da si bas fulio sa SJW.L u c i f e r wrote:Vrlo jednostavan odgovor:nikimostar wrote:ja inace uopce ne kontam ovu temu
Social Justice Warrior. A pejorative term for an individual who repeatedly and vehemently engages in arguments on social justice on the Internet, often in a shallow or not well-thought-out way, for the purpose of raising their own personal reputation. A social justice warrior, or SJW, does not necessarily strongly believe all that they say, or even care about the groups they are fighting on behalf of. They typically repeat points from whoever is the most popular blogger or commenter of the moment, hoping that they will "get SJ points" and become popular in return. They are very sure to adopt stances that are "correct" in their social circle.
The SJW's favorite activity of all is to dogpile. Their favorite websites to frequent are Livejournal and Tumblr. They do not have relevant favorite real-world places, because SJWs are primarily civil rights activists only online.
-
L u c i f e r
#1254 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Imaš pravo na svoje mišljenje.Leons wrote:Auu Luci moram ti reci da si bas fulio sa SJW.L u c i f e r wrote:Vrlo jednostavan odgovor:nikimostar wrote:ja inace uopce ne kontam ovu temu
Social Justice Warrior. A pejorative term for an individual who repeatedly and vehemently engages in arguments on social justice on the Internet, often in a shallow or not well-thought-out way, for the purpose of raising their own personal reputation. A social justice warrior, or SJW, does not necessarily strongly believe all that they say, or even care about the groups they are fighting on behalf of. They typically repeat points from whoever is the most popular blogger or commenter of the moment, hoping that they will "get SJ points" and become popular in return. They are very sure to adopt stances that are "correct" in their social circle.
The SJW's favorite activity of all is to dogpile. Their favorite websites to frequent are Livejournal and Tumblr. They do not have relevant favorite real-world places, because SJWs are primarily civil rights activists only online.
- AstorH
#1255 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Ovo steti objema stranama. I da poniste blokadu onda nece htjet HR gradjani uzimat BiH proizvode zbog bojkota BiH gradjana HR proizvoda. Bem li ga
- Leons
#1256 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Ovdje ljudi pricaju kao da smo drzava velicine Rusije sa populacijom od par desetina miliona pa ono hajmo sve sami sebi praviti. Kupujte domace samo. Kad ono... Malena prcija od 3 miliona ljudi .. Mi u ovo vrijeme globalizacije ne zauzimamo ni 0.1% Zemljine povrsine, ni populacije ni ucesca u medjunarodnim tokovima.
Mi ne mozemo takvu ekonomiju imati. Pa nema je jedna DE, USA a ne Bosna.
Ako uspijemo(a necemo hvala Bogu) bili bi nesto poput Bjelorusije ili Sjeverne Koreje i Kube, dakle autarhicne ekonomije , princip samodovoljnosti.
Udio drzave u nacionalnom Bdpu je oko 40% ako se ne varam, i normalno da trziste nece biti konkurentno.
Mi ne mozemo takvu ekonomiju imati. Pa nema je jedna DE, USA a ne Bosna.
Ako uspijemo(a necemo hvala Bogu) bili bi nesto poput Bjelorusije ili Sjeverne Koreje i Kube, dakle autarhicne ekonomije , princip samodovoljnosti.
Udio drzave u nacionalnom Bdpu je oko 40% ako se ne varam, i normalno da trziste nece biti konkurentno.
-
tnnt
#1257 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
pa neznam baš, BiH izvoz u Hrvatsku predstavlja c.a. 9% njenog ukupnog izvoza, baš kao što Hrvatskoj izvoz u BiH predstavlja također 9% Hrvatskog izvoza, druga je stvar što BiH izvozi ukupno skoro duplo manje od HrvatskeNaslovnica wrote:Poenta je da mi itekako možemo preživjeti bez hrvatskih proizvoda, jer za sve njihove proizvode što nam tuše postoji ne-hrvatska alternativa.
Ne kažem da mora biti bosansko, ali alternativa postoji.
A bez izvoza na BH tržište, levi susedi su itekako u govnima.
Mi ćemo mnogo lakše bez njih, nego oni bez nas.
Jesam li šta slagao?
-
sweets02
#1258 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
ali i da nije tako opet bi bilo ".....vidim internet ratnici vode kao neku pateticnu kampanju bojkota Konzuma. Spamuju svaki clanak s tom pricom.L u c i f e r wrote:Da ponovim za ove što ne znaju da čitaju...L u c i f e r wrote:Kupujem u Konzumu i kupovacu dok god budem zadovoljan odnosom cijene, ponude i usluge.
Pri tome uvijek nastojim da uzimam domace proizvode, ali samo pod uslovom da sam zadovoljan njihovim kvalitetom.
E pa samo da iskoristim priliku da ih obavijestim da cu zbog toga znacajno povecati svoju potrosnju kod tog prodavaca.", jel da? ti druže ne znaš dal' bi piškio il' bi kakio.
-
Naslovnica
#1259 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Sve što mi izvozimo u Hrvatskoj je nešto bez čega Hrvatska teško može, i što može nabaviti sa strane ali skuplje.tnnt wrote:pa neznam baš, BiH izvoz u Hrvatsku predstavlja c.a. 9% njenog ukupnog izvoza, baš kao što Hrvatskoj izvoz u BiH predstavlja također 9% Hrvatskog izvoza, druga je stvar što BiH izvozi ukupno skoro duplo manje od HrvatskeNaslovnica wrote:Poenta je da mi itekako možemo preživjeti bez hrvatskih proizvoda, jer za sve njihove proizvode što nam tuše postoji ne-hrvatska alternativa.
Ne kažem da mora biti bosansko, ali alternativa postoji.
A bez izvoza na BH tržište, levi susedi su itekako u govnima.
Mi ćemo mnogo lakše bez njih, nego oni bez nas.
Jesam li šta slagao?
Sve što Hrvatska izvozi u BiH se moće nadomjestiti povećanom dopaćom proizvodnjom/kupovinom, ili iz vana.
Samo treba kupovati domaće (strano ako ne postoji kvalitet/cijena alternativa), a hrvatsko ignorisati što više.
To će najviše da ih zaboli.
Đubrad lukava.
-
sweets02
#1260 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
5+prof. wrote:kako brzo je nekima uspjelo da preimenuju temu iz 'hrvatski proizvod' u 'uvozni proizvod' pa se sad uvela teza kako mi ne možemo bez uvoznih proizvoda. naravno da ne možemo, ni mnogo veće i moćnije zemlje ne podmiruju sve svoje potrebe iz domaćih izovra i nije u tome bit ovog bojkota, niko ne poziva na bojkot uvoznih proizvoda nego HRVATSKIH proizvoda. zašto? zato što su samo oni stopirali izvoz, nisu ni slovenci ni austrijanci ni švabe nego samo hrvati. eto oni se kao boje naših proizvoda i oni se boje za zdravlje eUropskih državljanaprema tome, nema potrebe za bojkotom austrijskih čokolada ili nekog njemačkog proizvoda. ja lično kupujem većinom domaće proizvode osim tamo gdje je kvalitet nezadovoljavajući a to je prije svega konditorski program, tu smo jednostavno loši htjeli mi to priznati ili ne. ali zato ima milka ili schogetten
hrvatske i srpske proizvode ne kupujem nikako, ne mrzim nikoga ali iz vlastitog iskustva znam da oni naše ne kupuju bez obzira na cijenu ili kvalitet. jednostavno to je za njih poniženje i ne pada im na pamet. e pa ako je tako, dragi susjedi i uvažene komšije, neću ni ja vaše, niste jedini na svijetu, vi sebi mi sebi pa da vidimo ko ima više da izgubi.
a za ovog što kaže šta ako oni počnu da bojkotuju naše - pogledaj malo podatke o našem izvozu u susjedne zemlje pa ćeš vidjeti da oni naše prehrambene proizvode i ne kupuju, uglavnom je riječ o struji, aluminijumu i sl. a i to kupuju jer ne mogu da nađu jeftinije a ne zato što nas vole, budi siguran.
-
probook
#1261 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Nisam znao da se austrijanci ubiše od kupovine BiH proizvodaprof. wrote:prema tome, nema potrebe za bojkotom austrijskih čokolada ili nekog njemačkog proizvoda.
hrvatske i srpske proizvode ne kupujem nikako, ne mrzim nikoga ali iz vlastitog iskustva znam da oni naše ne kupuju bez obzira na cijenu ili kvalitet. jednostavno to je za njih poniženje i ne pada im na pamet. e pa ako je tako, dragi susjedi i uvažene komšije, neću ni ja vaše, niste jedini na svijetu, vi sebi mi sebi pa da vidimo ko ima više da izgubi..
-
probook
#1262 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
nivla wrote:eh smijesno je npr pogledati ovu sliku i vidjeti npr da onaj ko je ovo pravio nema pojma o tome sta je sastavio, uglavnom gledam da kupim domace( sto se pravi kod nas pod ma kojim brendom) pa da vidimo
lijevi cosak pilka da zamijeni "stranu" argetu i podravkinu pastetu koje se prave u bih, argeta ima pogon u hadzicima, podravka se odavno pravi u trivas mesnoj industriji koja je smjestena u Prnjavoru
sto se tice mlijeka, koliko znam i dukat i alpsko se prave u bih, dukat se pravi u mlijecnoj industriji gradacac, a alpsko ako nisu prekinuli proizvodnju u ppm tuzla, dakle sve domaca sirovina i nije uvoz
sto se tice ovih salama, one se sa ove slike sve prave u brezi(proizvodi se ovdje dakle domace, jer nasi domaci ljudi obezbjedjuju sirovinu, ne uvoze se pilici iz slovenije)
kao jogurt se opet navodi dukat koji ne treba uzimati iako se isti pravi u BiH
i tako neko pravi kampanju a nema pojma o proizvodima jesu li ili nisu hrvatski, srpski, bosanski
nemojte zaboraviti da je jedno vrijeme swity sokove pravila maraska iz hrvatske a nama se to tusilo pod 387 i kao domace a to nije bilo tako
dakle dukat sto prodaje kod nas skoro sve se pravi u bih
imlek proizvodi se prave u bih
perutnina koliko znam sve sto prodaje ovdje prodaje ono sto su proizveli u brezi
argeta, ja nisam vidio kod nas osim svercovanu da je proizvedena van bih
vidim ovdje neko i mak zaru spominje a njihova je samo ambalaza, ostalo prave van bih
-
Naslovnica
#1263 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Nije smiješno, nego je sušta istina.probook wrote:Nisam znao da se austrijanci ubiše od kupovine BiH proizvodaprof. wrote:prema tome, nema potrebe za bojkotom austrijskih čokolada ili nekog njemačkog proizvoda.
hrvatske i srpske proizvode ne kupujem nikako, ne mrzim nikoga ali iz vlastitog iskustva znam da oni naše ne kupuju bez obzira na cijenu ili kvalitet. jednostavno to je za njih poniženje i ne pada im na pamet. e pa ako je tako, dragi susjedi i uvažene komšije, neću ni ja vaše, niste jedini na svijetu, vi sebi mi sebi pa da vidimo ko ima više da izgubi... Znači kupuješ austrijsko, ali ne kupuješ iz komšijskih zemalja jer eto kao oni ne kupuju naše
. Jeste vi likovi na forumu svaka vam čast. Baš se pitam da li iko od vas uzme SVOJIH 200 KM pa ode u kupovinu u neki tržni centar i prosipa priču o patriotizmu?
Švabi halalim svaku marku što mu je dam, a susjedima teško.
Ako ništa drugo, a ono iz principa.
- zateznistub
#1264 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
nosara wrote:hrvatska se ponijela kompleksaski, treba susede zajebat koliko je god moguce...Kitrona wrote:Nosara ne odustaje. Kompleksi od Hrvatske?
Inace treba preferirati domace proizvode iz X razloga. Ali kao i sve u zivotu - sa mjerom. Ako proizvodjac zna da ima zagarantiranu kupovinu - da li ce se truditi da isprati kvalitetu stranih proizvoda?
-
kolegione
#1265 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Ti nisi ekonomista i glup si ako neko otvori podruznicu npr ledo prebaci fragmente proizvodnje zaposli 300 ljudi on je veoma bitan investitor u ovoj drzavi, Nadalje o patentiranju tako su slovenci radili i hrvatim pa kad su usli u evropsku uniju morali su im vratiti sve tj ponovljen je postupak licenciranja/patentiranja/wolf07 wrote:Jbm li te logiko! Prvo ne kontam kakva je to priča o nekom uzvratnom bojkotu s Hrvatske strane? Halo, u kojem paralelnom kosmosu vi živite ljudi dragi? O kojem izvozu vi uopšte pričate, izvoz ČEGA??? Pa cijela frtutma je i nastala zbog toga što se vlada Hrvatske upela svim silama da nam zabrani da uopšte izađemo na to tržište. Naših cigara svakako nema nigdje, mesnih prerađevina, alkoholnih i bezalkoholnih pića... i sad ja treba da klepim ušima zato što hoće da nas iskaraju i sa mlijekom! Taj navodni bojkot koji bi nam kao bajagi uradili u Hrvatskoj je isto toliko besmislen kao i ona priča od juče kad onaj vrli ekonomista utvrdi da je strana roba koja se kod nas prodaje u stvari - strana investicija?!?!?!?!? Da se razumijemo, ja nisam ekonomista, al' nisam ni budala!
A što se tiče zatvaranja nekih konzuma, merkatora i njima sličnih lanaca, dabogda ih sutra zatvorili. Čim jedan trgovac ode - drugi dođe na njegovo mjesto. Manje - više isti radnici ostanu, ista klijentela kupuje i riješen problem! Zajebano je kad neko povuče ili ugasi neku proizvodnu liniju, a ko misli da će svoju državu razviti tuđim trgovinskim lancima taj nema blage veze. Da li je ikad iko razmislio o tome šta su ljudi jeli i od čega su živjeli prije "Konzuma" npr., i koliko je svaki "Konzum" pozatvarao manjih dućana i prodavnica u kojima se prodavala ista ili slična roba, i nikom ništa! A sad kad neko hipotetički pomene gašenje nekog "Konzuma" - smak svijeta! Aha, sve se bojim! Što se mene tiče poruka "Konzumu" je - putuj igumane. I za kraj, malo ljudi se sjeća da smo nakon rata uvozili i "bosanski sudžuk" - iz Slovenije! Malo je falilo da ga zaštite patentom pa da nam ga tek onda šuknu. To koliko nama želi dobro naš trio fantastikus iz komšiluka (HR, SR, SLO) dabogda njih snašlo do jutra!
-
L u c i f e r
#1266 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Sta cu ti ja kad ne kontas koji dio je stav, a koji carlama...sweets02 wrote:ali i da nije tako opet bi bilo ".....vidim internet ratnici vode kao neku pateticnu kampanju bojkota Konzuma. Spamuju svaki clanak s tom pricom.L u c i f e r wrote:Da ponovim za ove što ne znaju da čitaju...L u c i f e r wrote:Kupujem u Konzumu i kupovacu dok god budem zadovoljan odnosom cijene, ponude i usluge.
Pri tome uvijek nastojim da uzimam domace proizvode, ali samo pod uslovom da sam zadovoljan njihovim kvalitetom.
E pa samo da iskoristim priliku da ih obavijestim da cu zbog toga znacajno povecati svoju potrosnju kod tog prodavaca.", jel da? ti druže ne znaš dal' bi piškio il' bi kakio.
- Thorgerson
#1267 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Pa jebat ih ne moraju.AstorH wrote:Ovo steti objema stranama. I da poniste blokadu onda nece htjet HR gradjani uzimat BiH proizvode zbog bojkota BiH gradjana HR proizvoda. Bem li ga
Ima i drugih zemalja evorpske unije.
Koliko samo u njemackoj ima nasih ljudi, pa zasto ne bi kupovali proizvode iz BiH?
- golfiista
#1268 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Plaho se iznenadih kada vidjeh da je recimo na argeti kod 383 a proizvodnja u BiH. Isto tako., Violeta ubrusi i toaletni papir (385)Megle zdenka ( 403) Megle vrhnje za kuhanje (403) Kola (544).
Sve fol domace firme i domaca proozvodnja, a ubise nas stranim proizvodima. Isto tako sa Hepok sokovima, kod 387, a fino sitnim slovima pose "za Hepok Mostar proizvodi (neka Srbijanska firma )".
Nista ne kontam.
Sve fol domace firme i domaca proozvodnja, a ubise nas stranim proizvodima. Isto tako sa Hepok sokovima, kod 387, a fino sitnim slovima pose "za Hepok Mostar proizvodi (neka Srbijanska firma )".
Nista ne kontam.
- Kal El
#1269 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Kiseljak je naš,valjda i kupus (ne znam) ali kako im nije ofirno ovako reklamirati Konzum i Jadran ?

Ne vidi se ovdje Konzum dobro,nađi te članak
Propali da Bog da

Ne vidi se ovdje Konzum dobro,nađi te članak
Propali da Bog da
- Kal El
#1270 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Bajra pašteta ista kao Argeta, ako ne i boljasaiks wrote:Mortadela PIK ti se vec odavno pravi u Banja Luci ili Prnjavoru nisam sad siguranprobook wrote:Kod mene situacija je ovakva (pa vi serite po forumu koliko hocete)
Higijena - uglavnom Violeta, ponekad Persil, omeksivac za bebu Duel uvijek iz Srbije jer je najbolji (za mene), a za kucu iz Violete omeksivac
Mlijecni proizvodi - uvijek iz BiH
Svjeze meso - uvijek domace
Virsle, salame, pastete gledam da ne jedem, a ako jedem onda je mortadela PIK iz Hrvatske, a pasteta Argeta.
Vodu ne kupujem, kisela voda Kiseljak vec godinama, pivo Tuborg uglavnom, sokove ne kupujem.
Tjestenina uglavnom klas, začine baš i nzm.
Slatkiši su uglavnom iz Srb ili Hr posto su mnogo ukusniji (probao vise puta domace ne valjaju jednostavno)
Kafa - uvijek Brazil
Voće i povrće nzm odakle dolazi uglavnom ne kupujem posto imam svoje.
Bebi potrpstine su uglavnom Nivea i Hipp jbg tu ode bruku para, a nema domace osim Violete da valja (a oni imaju pelene, maramice, nema sampona, kremica, sokića, kašica, čajeva itd.)
- dust in the wind
#1271 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
pa bajra nema vrsta pasteta kao argeta. neko ne jede kokosiju.Kal El wrote:Bajra pašteta ista kao Argeta, ako ne i boljasaiks wrote:Mortadela PIK ti se vec odavno pravi u Banja Luci ili Prnjavoru nisam sad siguranprobook wrote:Kod mene situacija je ovakva (pa vi serite po forumu koliko hocete)
Higijena - uglavnom Violeta, ponekad Persil, omeksivac za bebu Duel uvijek iz Srbije jer je najbolji (za mene), a za kucu iz Violete omeksivac
Mlijecni proizvodi - uvijek iz BiH
Svjeze meso - uvijek domace
Virsle, salame, pastete gledam da ne jedem, a ako jedem onda je mortadela PIK iz Hrvatske, a pasteta Argeta.
Vodu ne kupujem, kisela voda Kiseljak vec godinama, pivo Tuborg uglavnom, sokove ne kupujem.
Tjestenina uglavnom klas, začine baš i nzm.
Slatkiši su uglavnom iz Srb ili Hr posto su mnogo ukusniji (probao vise puta domace ne valjaju jednostavno)
Kafa - uvijek Brazil
Voće i povrće nzm odakle dolazi uglavnom ne kupujem posto imam svoje.
Bebi potrpstine su uglavnom Nivea i Hipp jbg tu ode bruku para, a nema domace osim Violete da valja (a oni imaju pelene, maramice, nema sampona, kremica, sokića, kašica, čajeva itd.)
- AstorH
#1272 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Meni su sve te paštete nekako preskupe bez obzira ko ih radi. Ko da stavljaju zlatni prah u njih, a ne otpad. 
- supercali
#1273 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
nesto na ovu temu pricamo i drzim ledeni caj breskva ovaj hepok mostargolfiista wrote:Plaho se iznenadih kada vidjeh da je recimo na argeti kod 383 a proizvodnja u BiH. Isto tako., Violeta ubrusi i toaletni papir (385)Megle zdenka ( 403) Megle vrhnje za kuhanje (403) Kola (544).
Nista ne kontam.
i reko pa kupuj nas ledeni nemoj tamo onaj janin evo vidis hepok mostar i trazim ja kad tamo vino zupa srbija puni za hepok
-
suspect_zero
#1274 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
golfiista wrote:Plaho se iznenadih kada vidjeh da je recimo na argeti kod 383 a proizvodnja u BiH. Isto tako., Violeta ubrusi i toaletni papir (385)Megle zdenka ( 403) Megle vrhnje za kuhanje (403) Kola (544).
Nista ne kontam.
i ja ovo ne kontam
- Ajatolah_
#1275 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Bajra ima samo običnu i lovačku paštetu. Solidno (tj. kopija Argete) ali meni je najdraža ona Argeta od tunjevine, fali Bajri više različitih okusa. Nema nijedna dobra bh. salama. Brojler hrenovke bile odlične do prije koji mjesec, pa grohnule do nejestivosti.
Vidim spominje se Violeta kao 385, oni imaju proizvodni pogon u Hrvatskoj i moguće da neki viškovi otamo odu u BiH.
Vidim spominje se Violeta kao 385, oni imaju proizvodni pogon u Hrvatskoj i moguće da neki viškovi otamo odu u BiH.