Arapi u Sarajevu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Drvosjeca iz Dejcica

#1251 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Vizionar 1985 wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
baja wrote:eto na EliĐi (a i šire) arapi smetaju a ne smeta to što svake hefte strada po jedan omladinac krivicom NAŠIH sunarodnika kockastih glava ...
da su drugačiji jesu, al da je to neki bitan faktor za bosance , vala i nije. Imam osjećaj da je od silnih problema lakše razmišljati što su loše neke došlje (pa i ti arapi) nego da smo mi sami grdni...a jesmo i to DO JAJA!!!
:thumbup: Samo da citiram sam sebe pa da se Bato ponovo "naivno" ibreti.
Naravno, govorim iz iskustva, za sada sve najbolje, kažem ti pokazali su se boljim od naših. Plate koliko se dogovori, poštuju zakon, šta bi trebalo još? Biće i lošeg iskustva kao sa svakim strancima, misliš da nema loših ljudi Slovenaca, Nijemaca, Francuza ili smatraš da biti loš čovjek je rezervisano samo za Arape? Pa mi sa Balkana smo gori od Arapa, šta smo uradili jedni drugima to će se još dugo pominjati u istoriji. Mi smo ti koji Arapima nemamo šta prigovoriti.
Pa samo gledaj klanja i sranja na Balkanu i Europi sta je bilo.
Ja ne znam da je bas takvog sranja u Arapa bilo.
Ima i u njih klanja i sranja al samo Historiju pogledas Genocidi, Holokaust, 1 i 2 Svj. Rat itd.
Sve zadnje Arapi uradili kaj ne.
E vidiš ja kada o tome pričam i govorim na nekim drugim temama mene nazivaju islamistom, govore kako su upravo ti ratovi i holaukst donijeli napredak i civilizaciju Evropi. :roll:
delllboy79

#1253 Re: Arapi u Sarajevu

Post by delllboy79 »

Vizionar 1985 wrote:
delllboy79 wrote:
Ja vidio na Ilidzi dvoje arapa valjda bracni par obadvoje crne puti maleni debeli a djevojcica snjima plava kovrdzavo zuckasta.?
Mozda imaju obicaj da usvajaju djecu ili da kupuju ? :?

Bice zanimljivo da vidimo ove zastitnike đukela, Dogtrust i slicne organizacije kako ce se ponasati kad arap nabije nogom ove lutalice.
Je ikad cuo za plavokose crnce i plavokose Aboridzine samo ne iz Australije nego na nekom otocju.
Plavokosi samo u Bijelaca. :lol:
Bila je i bijele puti nije joj koza bila tamna kao kod roditelja.
Drvosjeca iz Dejcica

#1254 Re: Arapi u Sarajevu

delllboy79 wrote:
Vizionar 1985 wrote:
delllboy79 wrote:
Ja vidio na Ilidzi dvoje arapa valjda bracni par obadvoje crne puti maleni debeli a djevojcica snjima plava kovrdzavo zuckasta.?

Bice zanimljivo da vidimo ove zastitnike đukela, Dogtrust i slicne organizacije kako ce se ponasati kad arap nabije nogom ove lutalice.
Je ikad cuo za plavokose crnce i plavokose Aboridzine samo ne iz Australije nego na nekom otocju.
Meni je to sumnjivo, treb'o si prijaviti Dodiku kao još jedan dokaz ugroženosti Srba. Sigurno su je oteli, ugradili joj čip u mozak i sada jadno dijete ne zna ko su joj pravi roditelji. :oops:
Sanjarko

#1255 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Sanjarko »

delllboy79 wrote:
Vizionar 1985 wrote:
delllboy79 wrote:

https://en.wikipedia.org/wiki/Albinism
Samprotivsviju

#1256 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Samprotivsviju »

Daj ba sta je ovo vise, pretvaramo se u kakvo tursko selo..pun grad turaka, sta je ovo :-)

Jos malo vise ce njih biti nego mjestana :-)
Drvosjeca iz Dejcica

#1257 Re: Arapi u Sarajevu

Samprotivsviju wrote:Daj ba sta je ovo vise, pretvaramo se u kakvo tursko selo..pun grad turaka, sta je ovo :-)

Bolje tursko nego srpsko selo. :mrgreen:
Samprotivsviju

#1258 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Samprotivsviju »

Samprotivsviju wrote:Daj ba sta je ovo vise, pretvaramo se u kakvo tursko selo..pun grad turaka, sta je ovo :-)

Ja sam za multietnicnost neka i stba i hrvata, ali ovi polagano sve nas prave manjinom
Drvosjeca iz Dejcica

#1259 Re: Arapi u Sarajevu

Samprotivsviju wrote:

Ja sam za multietnicnost neka i stba i hrvata, ali ovi polagano sve nas prave manjinom
Znam takvi su najbolji, lafo za multietničnost ali eto smeta ovaj, smeta onaj...lažni moralisti i multietničari...čekaju svoje da uđu sa barjakom. :roll:
Samprotivsviju

#1260 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Samprotivsviju »

Lupas gluposti

Sto se mene tice i turci i arapi su dobrodosli ...kao i svi ostali narodi...ali ovo je prevazislo i moje standarde
Drvosjeca iz Dejcica

#1261 Re: Arapi u Sarajevu

Samprotivsviju wrote:Lupas gluposti

Sto se mene tice i turci i arapi su dobrodosli ...kao i svi ostali narodi...ali ovo je prevazislo i moje standarde
To je problem, standardi su ti vrlo niski, reko bih na niskom pragu tolerancije i multikulture. :roll: Vidiš ja Turke, Arape, Ruse, Nijemce, Francuze, Italijane i sve ostale posmatram iz ugla ekonomije i ostvarenih noćenja, koliko su potrošili novca kod nas a ti iz jednog drugog, rekao bih genetskog ugla. Ruku na srce nisi ti jedini, ima njih kamara ovdje koji ordiniraju. Deklarativno su za demokratiju i multikulturu ali svako malo ubace mišljenja koja ne idu zajedno sa onim za šta se deklarativno zalažu. Zato tvoja priča nema baš puno smisla kada govorimo o multietničnosti.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1262 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Truba »

kako mene malteritraju na drugim topicima saću parafrazirati

Koliko Vas živi na Ilidži???
kritichar

#1263 Re: Arapi u Sarajevu

Post by kritichar »

Ja sam za to da se na nekoj interaktivnoj mapi obilježavaju mjesta gdje se grupišu ove nižerazredne rase, takva mjesta bi onda mi arijevci zaobilazili
The BEN10

#1266 Re: Arapi u Sarajevu

Post by The BEN10 »

Samprotivsviju wrote:Ja sam za multietnicnost neka i stba i hrvata, ali ovi polagano sve nas prave manjinom
Znam takvi su najbolji, lafo za multietničnost ali eto smeta ovaj, smeta onaj...lažni moralisti i multietničari...čekaju svoje da uđu sa barjakom. :roll:
Nisam rasista,ali nisam ni daltonsta... :D :evil:
Drvosjeca iz Dejcica

#1267 Re: Arapi u Sarajevu

The BEN10 wrote:
Samprotivsviju wrote:Ja sam za multietnicnost neka i stba i hrvata, ali ovi polagano sve nas prave manjinom
Nisam rasista,ali nisam ni daltonsta... :D :evil:
Blago se tebi. :mrgreen:
The BEN10

#1268 Re: Arapi u Sarajevu

Post by The BEN10 »

Ma nee, nemam ja problem s tim, već pokušavam nazrijeti šta je forumaš ispred htio reći.
Kaligrafija

#1269 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Kaligrafija »

Ja mislim da je vakat da se uci i arapski i turski i ruski...engleski valjda vec svi znamo... :D :D Neka dodju, samo neka otvaraju radna mjesta u bilo kojem segmentu...I neka cuvaju nase rijeke i planine, posto su ih zeljni arapi, pa neka ulazu u turizam, a mi se prema njima svakako odnosimo kao prema smetljistu, jer nismo svjesni sta imamo... a Rusi neka ulazu u fudbal i sport, Amerikanci da nas nauce biznisu, Francuzi i Italijani gastronomiji, Turci isto turizmu itd. ... Ovu zemlju trebaju da naslijede oni koji je budu znali cuvati i ciniti je jakom...bas i ne vidim da ijedan od nasih "domorodackih" naroda to zna... Dao Bog, pa da se ova zemlja naseli narodima iz citavog svijeta, pa da budemo Amerika...! :D
Truba

#1270 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Truba »

Kaligrafija wrote:Ja mislim da je vakat da se uci i arapski i turski i ruski...engleski valjda vec svi znamo... :D :D Neka dodju, samo neka otvaraju radna mjesta u bilo kojem segmentu...I neka cuvaju nase rijeke i planine, posto su ih zeljni arapi, pa neka ulazu u turizam, a mi se prema njima svakako odnosimo kao prema smetljistu, jer nismo svjesni sta imamo... a Rusi neka ulazu u fudbal i sport, Amerikanci da nas nauce biznisu, Francuzi i Italijani gastronomiji, Turci isto turizmu itd. ... Ovu zemlju trebaju da naslijede oni koji je budu znali cuvati i ciniti je jakom...bas i ne vidim da ijedan od nasih "domorodackih" naroda to zna... Dao Bog, pa da se ova zemlja naseli narodima iz citavog svijeta, pa da budemo Amerika...! :D
pošteno
ali da bude samo ravnomjerno
a ne 10000 na ilidzu
a 100 po ostalim općinama

nek svi imaju podjednako stranaca u svojim općinama i u naseljima
Samprotivsviju

#1271 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Samprotivsviju »

Samprotivsviju wrote:Lupas gluposti

To je problem, standardi su ti vrlo niski, reko bih na niskom pragu tolerancije i multikulture. :roll: Vidiš ja Turke, Arape, Ruse, Nijemce, Francuze, Italijane i sve ostale posmatram iz ugla ekonomije i ostvarenih noćenja, koliko su potrošili novca kod nas a ti iz jednog drugog, rekao bih genetskog ugla. Ruku na srce nisi ti jedini, ima njih kamara ovdje koji ordiniraju. Deklarativno su za demokratiju i multikulturu ali svako malo ubace mišljenja koja ne idu zajedno sa onim za šta se deklarativno zalažu. Zato tvoja priča nema baš puno smisla kada govorimo o multietničnosti.
Cisto i lijepo moje Sarajevo 8-) :D
MOSALJOZE

#1272 Re: Arapi u Sarajevu

Post by MOSALJOZE »

Nešto kontam,kako se sad osjeća švabo,kad su mu u Minkenu,komšije Arapi,Indijci,Kinezi,Balkanci,Rumuni,Bugari i koji sve ne narodi.
delllboy79

#1273 Re: Arapi u Sarajevu

Post by delllboy79 »

Black swan wrote:
Kaligrafija wrote:Ja mislim da je vakat da se uci i arapski i turski i ruski...engleski valjda vec svi znamo... :D :D Neka dodju, samo neka otvaraju radna mjesta u bilo kojem segmentu...I neka cuvaju nase rijeke i planine, posto su ih zeljni arapi, pa neka ulazu u turizam, a mi se prema njima svakako odnosimo kao prema smetljistu, jer nismo svjesni sta imamo... a Rusi neka ulazu u fudbal i sport, Amerikanci da nas nauce biznisu, Francuzi i Italijani gastronomiji, Turci isto turizmu itd. ... Ovu zemlju trebaju da naslijede oni koji je budu znali cuvati i ciniti je jakom...bas i ne vidim da ijedan od nasih "domorodackih" naroda to zna... Dao Bog, pa da se ova zemlja naseli narodima iz citavog svijeta, pa da budemo Amerika...! :D
pošteno
ali da bude samo ravnomjerno
a ne 10000 na ilidzu
a 100 po ostalim općinama

nek svi imaju podjednako stranaca u svojim općinama i u naseljima

Ilidza najljepsa ima najvise vode oni to vole.
detroit-mercy

#1274 Re: Arapi u Sarajevu

Post by detroit-mercy »

MOSALJOZE wrote:Nešto kontam,kako se sad osjeća švabo,kad su mu u Minkenu,komšije Arapi,Indijci,Kinezi,Balkanci,Rumuni,Bugari i koji sve ne narodi.
Ko krme u Teheranu :mrgreen: .
Truba

#1275 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Truba »

svabo valjda ima love da se osjeca dobro
a i stiti ih zakon
i t d
Locked