Kako nastadosmo? Iz nicega, bog, vanzemaljci, ili...?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
MyTao

#1251 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by MyTao »

Sve se ponovo vraca na istu stvar... ja ne sporim da su ti ljudi vidjeli nesto sto je za njih nepoznato. Meni nije jasno kako su oni a I vi to nepoznato nazvali svemircima? To sto je jedan pilot letio I javio kako je vidio nesto sto je njemu nepoznato NIJE dokaz da su to bili svemirci.

99% tih snimaka koje vi nadjete na netu su lazni, nije tesko pronaci I kako se prave... drugih 1% su prave stvari za koje ljudi nemaju objasnjenje (vojni projekti, neciji izumi I slicno).

Zamisli samo da je neki obicni covjek negdje gdje se uzgaja zito :) prije samo 20 godina vidio dron... A dron se nije samo tako pojavio, morao je neko godinama raditi na njemu i testirati ga... Onda kada vojska ili neka kompanije ne kaze svakom jebenom seljaku i farmeru na cemu rade ispadne da CIA krije :lol:

Toliko od mene na ovu temu, nema smisla raspravljati o svemircima... to su price za malu djecu.
Dozer

#1252 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by Dozer »

:lol: :lol: :lol: :thumbup:
Tacno kako i rekoh gore :D
sizifinho

#1253 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by sizifinho »

nlo
nepoznati leteci objekat
moze biti dron, mozebit svasta...
ali najcesce se moze racionalno objasnit.
okamova britva ljudi mili, hajmo biti razumni. Jedno su nase zelje a drugo cinjenice
Dozer

#1254 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by Dozer »

OK...
Kako cemo racionalno objasniti Medvedeva, Ruski MiB i Kanadskog ministra odbrane...?
Mozemo li racionalno objasniti ubistva Schneidera, Sanchezove i jos nekih slicnih njima...?
Kako cu racionalno objasniti ono sto svojim ocima vidjeh, a buraz uslika...?
Ili, kako cemo racionalno objasniti crteze po pecinama stare hiljadama godina, a na njima kojekakvi leteci objekti, ili cudni neljudski likovi...?
MyTao

#1255 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by MyTao »

Dozer wrote:OK...
Kako cemo racionalno objasniti Medvedeva, Ruski MiB i Kanadskog ministra odbrane...?
Mozemo li racionalno objasniti ubistva Schneidera, Sanchezove i jos nekih slicnih njima...?
Ili, kako cemo racionalno objasniti crteze po pecinama stare hiljadama godina, a na njima kojekakvi leteci objekti, ili cudni neljudski likovi...?
Naravno da se to sve moze racionalno objasniti. za ubistva ljudi su skoro uvijek krivi drugi ljudi, ponekad neka zivotinja ili samoubistvo... jos nikada to nisu bili svemirci. Ti si vidio NLO. To sto ti licno ne znas sta je to, NIJE dokaz da su to bili svemirci.
Sto se tice crteza, kako to da oni uvijek oslikavaju svemirce onakve kakve ih je Hollywood opisao? Da nije mozda da su oni crtali nesto svoje... a ljudi danas to tumace onako kako oni zele?
To sto se Medvedev sprdao sa idejom o svemircima sa MiB je prica za sebe... a I ako se nije sprdao, puno je racionalnije da je samo lagao... Zasto pitas se... pa zato sto to ljudi a posebno politicari rade...
Dozer

#1256 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by Dozer »

MyTao wrote:
Naravno da se to sve moze racionalno objasniti. za ubistva ljudi su skoro uvijek krivi drugi ljudi, ponekad neka zivotinja ili samoubistvo... jos nikada to nisu bili svemirci. Ti si vidio NLO. To sto ti licno ne znas sta je to, NIJE dokaz da su to bili svemirci.
Sto se tice crteza, kako to da oni uvijek oslikavaju svemirce onakve kakve ih je Hollywood opisao? Da nije mozda da su oni crtali nesto svoje... a ljudi danas to tumace onako kako oni zele?
To sto se Medvedev sprdao sa idejom o svemircima sa MiB je prica za sebe... a I ako se nije sprdao, puno je racionalnije da je samo lagao... Zasto pitas se... pa zato sto to ljudi a posebno politicari rade...
E, nek' si "racionalno" objasnio :D

Niko nije ni rekao da su ove pobili svemirci, nego da su ubijeni nakon sto su poceli pricati o onome u cemu i na cemu su radili...
Ono sto sam ja vidio nije se kretalo na bilo koji poznati nacin. Pokusaj mi opet racionalno objasniti kojom nama poznatom tehnologijom nesto prvo lebdi, pa se polako krece oko 300-400m ukoso i prema gore tokom 5-6 sec, a onda odleti potpuno vertikalno i nestane na nebu za oko 3 sec.... Naravno, bez ikakvog zvuka i traga...
Za Medvedeva... racionalno, nema sta...MiB koji je on spominjao nije Hollywood-ski MiB, nego Ruski dokumentarac. Eno ti ga gore. Pretpostavljam da je i onaj Kanadjanin sve rekao iz zajebancije, tj. jer je politicar, tj. jer voli lagati...
Za crteze... A kako znamo da Hollywood ne prikazuje i ne opisuje ono sta i kako zaista jeste, kao pripremu za stvarno vidjenje/susret? Kako znamo da to nije visedecenijska agenda vlada kojom pripremaju covjecanstvo na taj susret i istinu?

Nadam se da shvatas da ovime samo potvrdjujes ono sto gore opisah, kao razloge zasto vecina ljudi odbija cak i pomisao da nesto sto vidimo nije nase, ljudsko...
pojedinac

#1257 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by pojedinac »

@Dozer
Daj razuman odgovor zašto se ti vanzemaljci, koji su u stanju izgraditi ogroman svemirski brod i iz neke udaljene galaksije doći do Zemlje, pokažu samo malom broju ljudi u vladama, a ne pokažu se cijelom čovječanstvu naše planete. Ipak oni bi trebali da imaju mogučnost da kompletnu planetu Zemlju pojedu za doručak.

Ja vjerujem da smo mi sami sebi vanzemaljci.

Odavno se razvijaju razne vrste NLO-a. Pogledati:

http://forum.klix.ba/postojanje-vanzema ... l#p2327931

Moje je mišljenje da se radi o ovom, što si i ti @Dozer naveo kao jednu od mogučnosti:
Dozer wrote:Razlozi zasto to vlade rade mogu biti razni - od istinske brige radi ogromne panike koja bi sigurno nastala na planeti, pa do spominjanih dogovora s vanzemaljcima i radi ostvarivanja tehnicke i tehnoloske (nad)moci nad ostatkom ljudi na planeti, dakle licne koristi.
Dozer

#1258 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by Dozer »

Postoji vise razumnih odgovora na to pitanje, ali pitanje je - razumnih kome?
Ocito, neki odgovori koji su meni mozda razumni, nekome drugom nisu... Problem je sto vecina uvijek polazi od pretpostavke da su ti neki eventualni vanzemaljci neprijateljski raspolozeni. Sta ako nisu?

Sta ako smo mi njima mozda - hrana. Kao sto su to nama krave, ovce, svinje, ribe, kokoske, itd. Sta ako nas uzgajaju kao sto to mi radimo s ovim nekim "nasim" vrstama?
Ili, ako smo mozda njihov geneticki i evolucijski eksperiment?
Ili, mozda smo im samo zamorci za neka njihova istrazivanja, kao sto su to nama razne druge vrste na Zemlji?

A, mozda je i sve ovo zajedno, kako kojima od njih? Jer, ocito je da niko od insidera ne prica o samo jednoj vrsti...

Zasto bi neka "racionalna" objasnjenja koja negiraju njihovo postojanje, pa cak i pored nikada osporenih slucajeva i detalja kroz nasu cijelu istoriju, bila na bilo koji nacin racionalnija od ovih gore?
sizifinho

#1259 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by sizifinho »

Imam jedno pitanje, prikladno je ovoj temi.

Sta da dodju vanzemaljci i kazu nam: Mi smo vas stvorili ali vi ste stetocine, ugrozavate sigurnost ove planete i univerzuma i sve vas treba pobit.

Naravno mi imamo pravo na debatu s njima, ako uspijemo argumentovati da nas ne ubiju - sta biste koristili?
pojedinac

#1260 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by pojedinac »

Dozer wrote:Postoji vise razumnih odgovora na to pitanje, ali pitanje je - razumnih kome?
Ocito, neki odgovori koji su meni mozda razumni, nekome drugom nisu... Problem je sto vecina uvijek polazi od pretpostavke da su ti neki eventualni vanzemaljci neprijateljski raspolozeni. Sta ako nisu?

Sta ako smo mi njima mozda - hrana. Kao sto su to nama krave, ovce, svinje, ribe, kokoske, itd. Sta ako nas uzgajaju kao sto to mi radimo s ovim nekim "nasim" vrstama?
Ili, mozda smo im samo zamorci za neka njihova istrazivanja, kao sto su to nama razne druge vrste na Zemlji?

A, mozda je i sve ovo zajedno, kako kojima od njih? Jer, ocito je da niko od insidera ne prica o samo jednoj vrsti...

Zasto bi neka "racionalna" objasnjenja koja negiraju njihovo postojanje, pa cak i pored nikada osporenih slucajeva i detalja kroz nasu cijelu istoriju, bila na bilo koji nacin racionalnija od ovih gore?
Pa mi se pokazujemo "našim" vrstama, bez obzira na namjenu, za razliku od njih.

Koja je svrha njihove tajnovitosti!?
Dozer

#1261 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by Dozer »

Mozda razlika izmedju inteligencije i mogucnosti krave kojoj se mi pokazujemo, i nase inteligencije i mogucnosti ako se oni nama pokazu?

Jos nisam vidio kokos koja upravlja dronom, ili svinju koja puca, ili kravu koja raspolaze nuklearnim oruzjem (ako ne racunamo Merkelovu, Olbightovu i sl. :D).

Mislim...da smo mi na njihovom mjestu, da li bismo se tek tako pokazali toliko inferiornijoj vrsti? Pogotovo ako nam ta vrsta sluzi za neki nas interes, tipa kao hrana, ili za istrazivanje bilo koje vrste, a pri tome znamo kakav mentalni sklop ta vrsta ima (nas), koliko su nasilni, kao i kako bi sigurno reagovali na nas (napad svim raspolozivim sredstvima)?
Dozer

#1262 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by Dozer »

sizifinho wrote:Imam jedno pitanje, prikladno je ovoj temi.

Sta da dodju vanzemaljci i kazu nam: Mi smo vas stvorili ali vi ste stetocine, ugrozavate sigurnost ove planete i univerzuma i sve vas treba pobit.

Naravno mi imamo pravo na debatu s njima, ako uspijemo argumentovati da nas ne ubiju - sta biste koristili?
Dobro je pitanje, koliko god ironicno zvucalo.
Prvo, vjerovatno ne bi dosli i pokazali se odmah cijeloj ljudskoj vrsti (kao sto i nisu), nego bi prisli onima koje bi procijenili kao neke vodje nase vrste, tj. onim najvecim i najjacim, sto su USA i Rusi (sto i jesu uradili).
A ovi bi, na takvu prijetnju potpunog unistenja, vjerovatno odgovorili s nekim obecanjima o popravci stanja na planeti, ali uz trazenje necega sto ce im u tome pomoci, u vidu neke tehnologije i sl. (sto su vjerovatno i uradili). Naravno, ljudi k'o ljudi - kontali bi da cemo ih na kraju zajebat'.

Onda bi oni, mozda, rekli da se slazu, ali da im se moraju omoguciti istrazivanja na planeti, sto ukljucuje i istrazivanja nas samih, pri cemu ce se to drzati u tajnosti, na sta bi nasi pristali jer ne bi imali drugog izbora.
Ali, onda bi za tom nekom vrstom sigurno dosla jos neka ili neke, pa bi tu nastalo mozda i malo trvenja medju njima, radi njhovih nekih razloga.
Rezultat toga bi bio da se neki povremeno prikazu, sto bi kod ljudi probudilo radoznalost i masu pitanja, pa bi se onda nasi ugovaraci nasli u sve neobranijem grozdju, svjesni da sve ne mogu kriti vjecno.
Pa bi onda morali naci neki nacin da ljudima sve to saopste, ali bi ih prvo trebalo pripremiti. A kako to bolje uraditi nego preko medija, na nacin igre toplo-hladno. Malo se kaze i pokaze, pa se negira. I tako godinama. Ali, sasvim dovoljno da se sve vise ljudi pocne pitati. A, kad se nesto pitas, pa onda saznas da to jeste tacno, lakse je prihvatiti nego ako o tome nisi imao ni naznaku ;)

Recimo to ovako (mozda malo morbidno, ali ce posluziti da se dobije slika kako treba) - lakse je podnijeti smrt nekoga bliskog ako je taj neko bio bolestan i smrt se ocekivala, nego ako taj neko iznenada pogine ili ga zdravog-pravog opali srce.
Kombat

#1263 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by Kombat »

Ili, kako cemo racionalno objasniti crteze po pecinama stare hiljadama godina, a na njima kojekakvi leteci objekti, ili cudni neljudski likovi...
?
peyotl kroz stoljeca?! :D
sizifinho

#1264 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by sizifinho »

Dozer wrote:
sizifinho wrote:Imam jedno pitanje, prikladno je ovoj temi.

Dobro je pitanje, koliko god ironicno zvucalo.
Prvo, vjerovatno ne bi dosli i pokazali se odmah cijeloj ljudskoj vrsti (kao sto i nisu), nego bi prisli onima koje bi procijenili kao neke vodje nase vrste, tj. onim najvecim i najjacim, sto su USA i Rusi (sto i jesu uradili).
A ovi bi, na takvu prijetnju potpunog unistenja, vjerovatno odgovorili s nekim obecanjima o popravci stanja na planeti, ali uz trazenje necega sto ce im u tome pomoci, u vidu neke tehnologije i sl. (sto su vjerovatno i uradili). Naravno, ljudi k'o ljudi - kontali bi da cemo ih na kraju zajebat'.

Onda bi oni, mozda, rekli da se slazu, ali da im se moraju omoguciti istrazivanja na planeti, sto ukljucuje i istrazivanja nas samih, pri cemu ce se to drzati u tajnosti, na sta bi nasi pristali jer ne bi imali drugog izbora.
Ali, onda bi za tom nekom vrstom sigurno dosla jos neka ili neke, pa bi tu nastalo mozda i malo trvenja medju njima, radi njhovih nekih razloga.
Rezultat toga bi bio da se neki povremeno prikazu, sto bi kod ljudi probudilo radoznalost i masu pitanja, pa bi se onda nasi ugovaraci nasli u sve neobranijem grozdju, svjesni da sve ne mogu kriti vjecno.
Pa bi onda morali naci neki nacin da ljudima sve to saopste, ali bi ih prvo trebalo pripremiti. A kako to bolje uraditi nego preko medija, na nacin igre toplo-hladno. Malo se kaze i pokaze, pa se negira. I tako godinama. Ali, sasvim dovoljno da se sve vise ljudi pocne pitati. A, kad se nesto pitas, pa onda saznas da to jeste tacno, lakse je prihvatiti nego ako o tome nisi imao ni naznaku ;)

Recimo to ovako (mozda malo morbidno, ali ce posluziti da se dobije slika kako treba) - lakse je podnijeti smrt nekoga bliskog ako je taj neko bio bolestan i smrt se ocekivala, nego ako taj neko iznenada pogine ili ga zdravog-pravog opali srce.
Ako si mislio na pitanje, nije bilo ironično.
Ali mi uopšte nisi dao odgovor. Rekao sam da nas žele uništiti i daju nam pravo da argumentujemo ZAŠTO DA NAS NE UNIŠTE. Šta ćemo im reći?
statixx

#1265 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by statixx »

Mislim da se u univerzumu nije razvila civilizacija sposobna za intergalakticka putovanja. Rijec je o stotinama hiljada godina putovanja, dakle, gubljenje vremena.

Sto se tice nase galaksije, vjerovatno postoji ili je postojao zivot. Da li toliko napredan da putuje od zvijezde do zvijezde, sumnjam. Opet je rijec o desetinama, ili stotinama, hiljada godina medjuzvijezdanih putovanja, sto je, opet, gubljenje vremena. Jedino sto mi ima smisla su neki pokusaji medjuzvijezdanih putovanja, jer je zivot na planeti postao neodrziv, ali vjerovatno su bili pogubni.

P.S.
Sve pada u vodu ako je warp moguc. :D
KB9

#1266 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by KB9 »

al koja je ovo suplja od teme popracena gluhim telefonima kad malo razmislis, roknes pretpostavku i to je to, ne moras dokazat da je tacna a onaj drugi ne moze dokazat da je lazna :mrgreen:
sizifinho

#1267 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by sizifinho »

KB9 wrote:al koja je ovo suplja od teme popracena gluhim telefonima kad malo razmislis, roknes pretpostavku i to je to, ne moras dokazat da je tacna a onaj drugi ne moze dokazat da je lazna :mrgreen:
Carl Sagan, Stephen Hawking, Elon Musk, Neil Tyson, Bil Nye, sve imena velikih naucnika koji raspravljaju o pretpostavkama, modelima, zasto i ja ne bih mogao? Imam bar djelic njihovog znanja, minimalno inteligencije...
problem je sto ovdje ne raspravljamo na osnov recimo modela prirode.koji bismo pokusali projicirati na pretpostavku vec o nepotporenim situacijama koje su, jbg, degutantne i nedovoljno snazne.
Last edited by sizifinho on 04/02/2016 18:41, edited 1 time in total.
MyTao

#1268 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by MyTao »

KB9 wrote:al koja je ovo suplja od teme popracena gluhim telefonima kad malo razmislis, roknes pretpostavku i to je to, ne moras dokazat da je tacna a onaj drugi ne moze dokazat da je lazna :mrgreen:
bas tako...

Ja vidio svjetlo na nebu, ne znam sta je... mora da su svemirci :) hajd dokazi da nisu.
KB9

#1269 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by KB9 »

sizifinho wrote:
Carl Sagan, Stephen Hawking, Elon Musk, Neil Tyson, Bil Nye, sve imena velikih naucnika koji raspravljaju o pretpostavkama, modelima, zasto i ja ne bih mogao? Imam bar djelic njihovog znanja, minimalno inteligencije...
problem je sto ovdje ne raspravljamo na osnov recimo modela prirode.koji bismo pokusali projicirati na pretpostavku vec o nepotporenim situacijama koje su, jbg, degutantne i nedovoljno snazne.
problem je u startu sto ljudi ne citaju napisano

eno ti si dozera pito nesto a on totalno drugo odgovorio uz svoje pretpostavke opet (ono jesi uradii, vjerovatno su uradili)
Drvosjeca iz Dejcica

#1270 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Dozer wrote:Postoji vise razumnih odgovora na to pitanje, ali pitanje je - razumnih kome?

Malo, gotovo nikako vjerovatno. Evo zašto. Da bi se neka civilizacija razvila potrebno je određeno vrijeme. Da bi neka civilizacija razvila tehnologiju kojom bi mogli praviti međuzvjezdane letove potrebno je jako mnogo vremena. Problem je što u svemiru ima jako mnogo zvijezda ali relativno je malo onih koje mogu dovoljno dugo sagorjevati gorivo da bi se te potencijalne civilizacije razvile. Ako je zvijezda velika brzo sagori gorivo, ako je premala opet nema dovoljno goriva. Samo ni premala ni prevelika, odprilike kao naše sunce, ima dovoljno goriva da dovoljno dugo sija da bi se razvio ne samo život već i intaligentan život. To je prvi preduslov preduslova.

Ako već neka civilizacija ima sreće da je nastala na planeti pored zvijezde koja će dovoljno dugo sijati da se razvije intaligencija onda ima još preduslova koje moraju ispuniti da bi dostigli nivo međuzvjezdanih putovanja. Moraju prvo riješiti osnovne probleme na svom matičnom planetu. Tipa energija, goriva, ekologija, ratovi, hrana...itd. Kada to riješe onda možda, i to samo možda, rijetke civilizacije vjerovatno budu sposobne za međuzvjezdana putovanja u nekom prihvatljivom vremenkom periodu. Npr. nama najbliža zvijezda Proxima Centauri je udaljeno 4.2 svjetolosne godine. Dakle kada bi nekim čudom danas otrkrili kako putovati brzinom svjetlosti treba nam 4.2 godine da stignemo do nje i još 4.2 da se vratimo...dakle 8.4 godine najmanje. Zamisli da budeš zatvoren u konerzvi sa par ljudi 4.2 godine ili 8.4 godine. :-) Neke zvijezde su udaljene hiljdama ili milionima svjetlosnih godina tako da hipotetičko dostizanje tehnologije koja daje mogućnost putovanja ne bi baš dalo ništa spektakularno po pitanju otkrivanaj vanzemaljaca.

Evo da prihvatimo da je ta neka civilizacija imala extra sreće da im se ništa ne desi tokom njihove evolucije i razvoja te da postoje par milijardi godina, da su riješili sve probleme (tehnologija, medicina, ekologija) te da su skontali kako da drže sunce "upaljenim" zar misliš da bi takva jedna civilizacija koristila druge biološke organizme za svoju ishranu, odnosno koliko je vjerovatno da bi za ishranu koristili intaligentna stvorenja? :-)
sizifinho

#1271 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by sizifinho »

na stranu vladimir putin, krugovi u travi i svjetla.na.nebesim

vjerujete li da postoje vanzemaljci i zasto?
Ripicipi

#1272 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by Ripicipi »

Dozer wrote::lol: :lol: :lol: :thumbup:
Tacno kako i rekoh gore :D
Druze, imas dosta videa na youtube-u gdje ljudi prave tragove u zitu, isto k'o "svemirci" :D

Ja vjerujem da nismo sami, nema logike sto bi rek'o Combe... ali tragovi u zitu su nikakav dokaz :D
medjutim

#1273 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by medjutim »

Znas sta je fazon u citavoj prici? Fol je u tome sto kada se postave svjedocenja ljudi koji opisuju npr. otmice i kada opisuju desavanja i stvari koje su im se desile, odmah bude:"On je lud", "Kakva budala, psihopata", "Laze, izmislja, kakvi vanzemaljci" i tako dalje. Licno ne znam zasto je ljudima toliko tesko povjerovati da je to mozda zaista istina, recimo da nisu pronadjeni fosili dinosaurusa, da li bi iko ikada povjerovao da je to zaista postojalo na nasoj planeti? Mozda bi i tada ljude koji bi pricali o postojanju nekakvih gmazova od 20 metara, proglasavali ludima i psihopatama. Neko je pitao zasto se ljudima ne kaze za postojanje vanzemaljskih rasa, moje misljenje je radi panike i radi toga sto sva vjerovanja, teorije, naucne teorije i na kraju religija, pada u vodu. To izaziva strah, paniku, raspad sistema. Zasto se sami ne pokazu, pa mozda zato sto nas promatraju, mozda zato sto nas kao sto Dozer rece uzgajaju, mozda zato sto smo njihova radna snaga, a mozda jednostavno su vec odavno medju nama.
Citam dosta toga i sa jedne i sa druge strane, onda donosim svoje zakljucke (i da, vjerujem u postojanje drugih vanzemaljskih civilizacija), meni na ovoj temi smeta jedino to sto pojedinci kada nemaju nikakav kontra argument ili neko naucno objasnjenje, ili barem svoje licno misljenje koje moze argumentovati, odmah se krece sa nekim ismijavanjem i nekim djecijim fazonima i objasnjenjima. Dozer je postavio sliku i objasnio kretanje objekta sa slike, zasto niko ne moze da barem pokusa objasniti sta je to sa fotografije? Nisu vanzemaljci jedina misterija koju mnogi relevantni strucnjaci ne mogu da objasne, ima dosta toga, a ja sam dozivio neke fenomene koje ne mogu objasniti, niti osobe koje su bile prisutne, a koje ne vjeruju u te "gluposti".
@drvosjeca iz dejcica Civilizacija koja moze izvoditi intergalakticka putovanja, sigurno ima i rjesenje problema za kreiranje vjestackog sunca. Na kraju krajeva, evo bas prije par dana su Nijemci testirali eksperimentalni fuzijski reaktor ("vjestacko sunce"), koji bi u buducnosti sluzio za proizvodnju elektricne energije, test je bio uspjesan i trajalo je jednu milisekundu, a smatraju da do 2020. godine, taj test ce trajati punih 30 minuta.
MyTao

#1274 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by MyTao »

sizifinho wrote:na stranu vladimir putin, krugovi u travi i svjetla.na.nebesim

vjerujete li da postoje vanzemaljci i zasto?
Kada kazes vanzemaljci, dali mislis na bilo kakav oblik zivota izvan zemlje, ili na superiornu vrstu (x files), letece tanjire I slicno?

Ja licno vjerujem da postoji zivot izvan zemlje, jednostavno univerzum je toliko velik da su sanse za to ogromne. Ne vjerujem da postoje vanzemljaci koji su dolazili ili koji trenutno dolaze na zemlju, jave se nekim ljudima iz CIA, naprave park krugova u zitu I nestanu.
sizifinho

#1275 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?

Post by sizifinho »

Ljudi koji negiraju dozerove dokaze su obicno ljudi koji su u nauci.
U nauci je malo stvari iskljuceno, ali se takodjer ne moze reci -
crtezi u zitu su dokaz vanzemaljaca

niti je dokaz vanzemaljaca nemogucnost necija da dokaze kako su nastali krugovi u zitu

Postoji nesto sto se zove logicko rezonovanje, zasniva se na najjednostavnijem modelu Okamove britve gdje se kaze da je u svim "skakljivim" situacijama ona teza koja vuce manje pretpostavki bi se trebala uzeti za ispravnu.

Puno manje pretpostavki imamo ako kazemo da covjek pravi one krugove nego ako kazemo da vanzemaljci prave.

Primjer ti je debata geocentricnosti i heliocentricnosti. U vrijeme kad su svi vjerovali da je Zemlja centar univerzuma i da se sve vrti oko nje, neki naucnici su tvrdili da je sunce zapravo centar. Geocentricnost je zahtjevala puno vise daljih pretpostavki nego heliocentricnost (samo 7).
Danas znamo ko je bio upravu

Stoga ljudi koji ismijavaju ove krugove i takve stvaei to rade samo zato sto su svjesni da vjerovatno postoji neko logicko objasnjenje.

I ono sto je Dozer vidio...vrlo moguce da je NLO... ali ne mora znacit da je vanzemaljskog porijekla.
Ali teret dokaza je na njemu, Dozeru, da dokaze da je to vanzemaljskog porijekla a ne da se dokaze da NIJE...

postoji jedan razlog zasto je covjecanstvo stiglo na korak do fuzije, a to je zato sto su koristili ove metode pobrojane, izmedju ostalih, u svojim razmisljanjima

mytao vjerujes li da postoje civilizacije?
Post Reply