BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply

ko nudi najbolje usluge po najnižim cijenama ?

bhtelecom
14
20%
eronet
7
10%
mtel
7
10%
haloo
4
6%
Novotel
38
54%

Total votes: 70

belami1111

#1251 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by belami1111 »

Ima u današnjem avazu izi al jebaji ga kad je stara kartica meni treba nano sim a ovo ako isječem ode pola čipa.
Mora da su one biva vaktile što nisu mogli prodati ,al ove sim kartice fakat nisu za nove smartphone. :skoljka:
I na kraju ništa neskonta kolko ima džabe kolko se plaća.
Dileja daj pojasni !!!!
dileja

#1252 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dileja »

za 6 KM mjesečno dobije se 1000 jedinica koje se mogu iskoristiti kombinovano kao MB interneta, minute poziva unutar mreže ili SMS
po sistemu jedinica=1 MB ili minut poziva ili jedan SMS

npr. 1000 jedinica potrošiš kao:
800 jedinica na internet tj. 800 MB
150 jedinnica na razgovor tj. 150 minuta
50 jedinica na SMS tj.poslo si 50 SMS

jasnije ??
nightvision

#1253 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by nightvision »

dileja wrote:za 6 KM mjesečno dobije se 1000 jedinica koje se mogu iskoristiti kombinovano kao MB interneta, minute poziva unutar mreže ili SMS
po sistemu jedinica=1 MB ili minut poziva ili jedan SMS

npr. 1000 jedinica potrošiš kao:
800 jedinica na internet tj. 800 MB
150 jedinnica na razgovor tj. 150 minuta
50 jedinica na SMS tj.poslo si 50 SMS

jasnije ??
Ovo bi mogla biti najpovoljnija prepaid ponuda trenutno. Ciju infrastrukturu koriste? Znas li koliko je vremensko trajanje tih 6 KM?

Edit: vidim rekao si mjesecno, zaci trideset dana, cini se prilicno povoljno.
dileja

#1254 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dileja »

detaljnije o izimix tarifi
http://www.izimobil.ba/Tarife/tarife-1/izimix

mjesec dana, a validnost dopune/ broja 45 dana
ako ima dovoljno kredita automatski po nastanku novog mjeseca odbija 6 KM i daje nove bonuse, ako nema dovoljno kredita, kad dopuniš aktiviras tarifu ponovo

mtel mrežu koriste
Kiki_Musampa

#1255 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Kiki_Musampa »

Može li se No Limit M paket porediti sa nekim drugim paketom ili ponjuđačem?
kazo

#1256 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kazo »

Kakva je mana na ovom izi mix? ne moze to sve dobro biti kako izgleda. Sad ovu tarifu sto imam mana joj je ako ti istekne kredit mozes halalluti bonuse za iduci mjesec. Vjerovatno je i na ovoj isto.
belami1111

#1257 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by belami1111 »

kazo wrote:Kakva je mana na ovom izi mix? ne moze to sve dobro biti kako izgleda. Sad ovu tarifu sto imam mana joj je ako ti istekne kredit mozes halalluti bonuse za iduci mjesec. Vjerovatno je i na ovoj isto.
Meni trenutno mana što nemogu probati kako to radi zbog veličine kartice i čipa......
dileja

#1258 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dileja »

jesu usrali sa karticom, bar da su micro format dali, i ja je moram sjeći

kazo wrote:Kakva je mana na ovom izi mix? ne moze to sve dobro biti kako izgleda. Sad ovu tarifu sto imam mana joj je ako ti istekne kredit mozes halalluti bonuse za iduci mjesec. Vjerovatno je i na ovoj isto.
ja lijepo postavio link ali nećeš da čitaš

U slučaju da na dan isticanja izimix računa imaš na glavnom računu najmanje 4,90 KM* automatski će biti izvršen zakup novog izimix paketa čija će validnost biti 30 dana od trenutka zakupa uz umanjenje navednih novčanih sredstava sa iziračuna. U slučaju da nakon isticanja validnosti izimix paketa nemaš dovoljno sredstava na iziračunu za zakup novog izimix paketa, koristit ćeš mobilne usluge u skladu sa Cjenovnikom izimix tarife.

Bilo kada kasnije, možeš ponovo zakupiti izimix paket unosom USSD coda *183*9# uz uslov da imaš na iziračunu dovoljno sredstava za naplatu izimix paketa 4,90KM*.
dileja

#1259 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dileja »

i ova opcija sa "ukidanjem" tarife ako nemaš potrebnih 6 KM kredita kada pkslije mjesec dana dođe automatska reaktivacija od niih izgleda čak odlična, jer kaže da ostaje korištenje po cjenovniku tarife a to znači 0,18 km/minuti !!!! i trajanje dopune od 5 KM čitavih 45 dana !!!! što niko nema, jer haloo traži 10 km dopune mjesečno !!!!

ako ti se prohtije kad god hoćeš možeš ponovo aktivirat bonuse tarife !!!!
kazo

#1260 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kazo »

Dijele li danas te brojeve? ako bude sve ok daonda promijenim tarifu.
dileja

#1261 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dileja »

juče bilo u avazu, ne vjerujem i danas
najavili opet za 30. ako nešto ne useru jer i prije su najavljivali 25. a juče pustili
piše gore da se može dobit i pozivom na tel ili preko weba

ne znam šta će ti kartica ako izgleda već imaš dok spominješ promjenu tarife, uradi samo to
kazo

#1262 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kazo »

Da promijenim tarifu 6 KM + 6KM da aktiviram ovaj bonus, jesam li dobro shvatio ?

EDIT: sad vidim da pozive mozes koristiti samo unutar mreze. Meni se onda vise isplati ostati na trenutnoj tarifi, jer za 5 KM dobijem 400 mb i 400 poruka, 5 KM koristim za pozive prema svima.
dileja

#1263 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dileja »

6 KM se plaća promjena tarife, koliko vidim izgleda da si izvršio prenos broja pa si na izimaniji koja se do sada automatski aktivirala pri prenosu, od sada je to izimix

drugih 6 KM je za dobijanje bonusa, tj. tih 1000 jedinica

tih 400 MB imaš samo 6 mjeseci po prenosu, kasnije 200 pa sad.....ako ti je toliko dovoljno za mjesec dana onda ti je izimanija ok i dalje ćeš ih dobijati gratis uz uslov da redovno svakih 25 dana uplaćuješ po 5 KM koje trošiš samo za pozive prema drugim mrežama uz cijenu 0,27 po minuti a obračunska 15/60

na izimixu možeš imati 1 GB za samo 6 KM i mislim da će upravo zbog više količine interneta koristiti ovu tarifu oni korisnici koji žele više interneta, jer im je dopuna nažalost i dalje skupa, skoro kao kod bht degenerika na ultri, 11 KM za gigu (kod bht debila, da podsjetimo je na ultri 13 na msurf 14 KM za gigu)
niža cijena je i poziva od 0,18 mada je lošija obračunska 60/60
kazo

#1264 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kazo »

Ne potrosim ni ovih 400mb zato i nemam neke koristi od gigu neta, onda bih morao 10 KM kr dopuniti :D neka me na ovoj za sad.
Nisam znao da i BHT ima ove jedinice. Kasnim li ono bas ili su i oni tek ubacili?
dileja

#1265 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dileja »

ako ti je dovoljno onda si dobar, iako ćeš uskoro imat samo 200
bht je tek uveo, znak da postaju očajni jer očigledno ovce počinju opasno da napuštaju stado
samo džaba im jedinice kad su im cijene najgore
dileja

#1266 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dileja »

kazo wrote:....
daj postavi onaj test brzine na mreži
ja ne mogu jer sam sjebo svih 400 MB
krakatoa

#1267 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by krakatoa »

dileja wrote:
kazo wrote:....
daj postavi onaj test brzine na mreži
ja ne mogu jer sam sjebo svih 400 MB
Jel ono Outkitel ponovo na sniženju?
dileja

#1268 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dileja »

uvjek skoro
kupi sebi pravi mobitel, budi sretan čovjek
dileja

#1270 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dileja »

što si izabro server Zenica
ako si kraj Mostara
trebaš izabrat NAJBLIŽI server mjestu stanovanja

evo od ušlja bht
tarifa mnetmflat

Image
Last edited by dileja on 27/12/2015 12:51, edited 1 time in total.
smartXL

#1271 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by smartXL »

Da se treba birat najblizi, speedtest bi ga automatski izabro. Ti kad surfas, ne surfas samo lokalno, neki su serveri u americi...
dileja

#1272 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dileja »

ako ne promjeniš automatski test uvjek po difoltu bira Zenicu, što je niđe veze, malo pogledaj
u Sarajevu znači koristiš server Zenica, jel ??
smartXL

#1273 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by smartXL »

Nigdje ja nisam rekao da moras birat Zenicu, biraj bilo koji server, ne mora bit najblizi. To je poenta. To ti je isto kad radis speedtest lokalno i pokazuje ti super brzinu, a ti ovamo ne mozes nista otvorit kolko je sporo. Kuzis?
dileja

#1274 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dileja »

koja je svrha bilo kojeg??
upravo iz tog razloga o kojem pričaš
valjda trebaš naći taj na koji i jesi nakačen
smartXL

#1275 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by smartXL »

Kad ne kontas, onda radi lokalno, a sto ne znaci da je najblizi. On je trebo onda izabrat mtel Banjaluka, ti bhtelecom Sarajevo...
Post Reply