kosava wrote:
Sta je bilo u Fergusonu napao kriminalca zandara i pogino ono sam pao sam se ubio pa neki izmislili ruke uvis ne pucaj pa ostali izasli da plackaju po svom komsiluku.
Amerika ti je Republika nije Demokratija.
Nesmije te nikko prisluskivati bez naloga od sudije jer takvo nesto je protuzakonito a i nemoze se koristiti na sudu, prica o gang stalku je u rangu sa pricomo ljudima gusterima. Bankovni racuni su uvijek bili dostupni IRS ( poreskoj upravi) samo u Bosni moze covjek da zivi od have, da je nezaposlen i da vozi Audija 8-cu i posjeduje 10 nekretnina i trosi `100 hiljada maraka mjesecno.
Kakva rupa u zakonu znas li ti sta je rupa u zakonu?
Kakav Verbalni Delikt ko je to lezao sto je opsovao Titu? Haj daj par imena? Nego su lezali za psovanje ovakve i onakve majke pa im familiji bilo neprijatno reci radi komsija da je prekrsioc sovinista i nacionalista.
U Americi imas slobodu govora a sada ako ti zoves na nasilje i ubijanje ocekuj da se sa tobom pozabave organi trazenja i sluzba gonjenja a to je tako u svakoj zemlji.
Pisi propalo ali evo radi tvog pisanja i ja cu, Feguson je bio primjer u kontekstu posta kojeg sam napisala.
Amerikanci imaju demokratski sistem, dakle busaju se na sve strane da su demokrate, medutim da li je?
I ovo ne smije se prisluskivati necu komentarisati, ovo nisu bajke za djecu, ali ako vama je dovoljno ispran mozak tu vam ne mogu pomoci.
Nazalost da u Bosni cvjeta kriminal i korupcija ali sve ovo gore sto sam pisala bilo je kontekstu teme da se ocrni jedan bivsi rezim koji koristi par izlizanih spika sta se sve nije moglo raditi. Pa sam ja kao primjer navela Ameriku kao primjer liberalnog kapitalizma koji upraznjava u svoje slobodno vrijeme, vandredno demokratiju, a ostatak vremena siju strah od komunista kao jevreji od arapa i obrnuto.
Ovo posljednje, nisam imala namjeru radikalizirati, to je u sklopu tih mitova,ostavljam otvoreno, pravim se luda kao i ti/vi.