košta 500$rovac13 wrote:Ne....... ovo je apple mac mini.....racunar sa core2duo procesorom .....2-4 gb ram.......100-500gb hd......itd.
Polovni se nabave za 100-200-300KM.........windows je obicno malo jeftiniji nego mac......mislimda se windows glatko nabavi za 100-150KM.
Mene zanimaju eventualne mane ovoga........moze li taj android box raditi nesto bolje od ovog racunara.......spajanje itd
Uvijek sam zelio imati u dnevnoj na tv u i racunar.......mislim da sam se ponovo zalijepio za to
Kodi/XBMC Media centar
Moderator: Benq
-
SerijeSync
#1251 Re: Kodi/XBMC Media centar
- rovac13
#1252 Re: Kodi/XBMC Media centar
KAd je rijec o meni.......imam ponude za 100.....150.......200 KM itd.......i zbog toga razmisljam o tome.......nije novo (kao sto sam vec jednom napomenuo).SerijeSync wrote:košta 500$
Zanima me samo taj mini pc ili kineski android...........ima li nesto po cemu bi taj android bio bolji ili jednostavniji.........ili su sve prednosti na strani mini racunara.
-
superzagor
#1253 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ako mogu da pomognem,sve zavisi sta želiš da imas,koliko para mozes da das za neki uređaj!Ja sam dugo tražio nesto sto bi mi ispunilo sve moje prohtjeve i na kraju sam se odlučio za Minix neo x8 h plus!Izuzetno je brz,ima predinstaliranu verziju XBMC,Minix Edition!rovac13 wrote:Ne....... ovo je apple mac mini.....racunar sa core2duo procesorom .....2-4 gb ram.......100-500gb hd......itd.
Polovni se nabave za 100-200-300KM.........windows je obicno malo jeftiniji nego mac......mislimda se windows glatko nabavi za 100-150KM.
Mene zanimaju eventualne mane ovoga........moze li taj android box raditi nesto bolje od ovog racunara.......spajanje itd
Uvijek sam zelio imati u dnevnoj na tv u i racunar.......mislim da sam se ponovo zalijepio za to
Koštao me je preko Amazona 140 eura!
Imam ga jedno pola godine,za sada samo rijeci hvale!Puno sam toga instalirao na njega,sve to glatko ide,bez ikakvih mana,sto jako volim!!Cak sam instalirao i emulatora na njega,pa djeca igraju super Marija,sa dzojstikom od ps3!
Apple TV sam probao u prodavnica,dobra je to isto stvar,samo znamo da je IOS operativni sistem ograničen,nema puno slobode,bez jailbreak!
cak sam ga i mislio uzeti tada,ali gledao sam po netu,dosta toga sto na android boxovima ima već predinstalirano,na Apple TV moraš tek preko svakakvih programa ubacivati!Opet,mene sto se tiče,vidi po netu,ako jos imas šansu gdje licno da isprobaš i Apple i android,pa se uvjeri sta ti vise odgovara!
-
superzagor
#1254 Re: Kodi/XBMC Media centar
Pišem sa tableta,malo me zeza rijecnik ovaj,da ispravim zadnju rečenicu,Opet moje mišljenje je da ako mozes,probaj i Apple i android pa vidi sta ti odgovarasuperzagor wrote:Ako mogu da pomognem,sve zavisi sta želiš da imas,koliko para mozes da das za neki uređaj!Ja sam dugo tražio nesto sto bi mi ispunilo sve moje prohtjeve i na kraju sam se odlučio za Minix neo x8 h plus!Izuzetno je brz,ima predinstaliranu verziju XBMC,Minix Edition!rovac13 wrote:Ne....... ovo je apple mac mini.....racunar sa core2duo procesorom .....2-4 gb ram.......100-500gb hd......itd.
Koštao me je preko Amazona 140 eura!
Imam ga jedno pola godine,za sada samo rijeci hvale!Puno sam toga instalirao na njega,sve to glatko ide,bez ikakvih mana,sto jako volim!!Cak sam instalirao i emulatora na njega,pa djeca igraju super Marija,sa dzojstikom od ps3!
Apple TV sam probao u prodavnica,dobra je to isto stvar,samo znamo da je IOS operativni sistem ograničen,nema puno slobode,bez jailbreak!
cak sam ga i mislio uzeti tada,ali gledao sam po netu,dosta toga sto na android boxovima ima već predinstalirano,na Apple TV moraš tek preko svakakvih programa ubacivati!Opet,mene sto se tiče,vidi po netu,ako jos imas šansu gdje licno da isprobaš i Apple i android,pa se uvjeri sta ti vise odgovara!
- rovac13
#1255 Re: Kodi/XBMC Media centar
Meni najvise odgovara windows..........na tome sam godinama
Nesto ovako bi me kostalo izmedju 100-200KM

Ta stvarcica ima windows 7 ili 8 instaliran.....dual core procesor......2 ili 4 gb ram........320gb gore dole hd.......hdmi blu ray itd.
Dakle ima li neki argument protiv ovoga u odnosu na android ........ovo bi bilo zakaceno za tv u dnevnoj.
I androidi meni izgledaju ok........ali sve mi se cini da ovo nudi puno vise.

Ta stvarcica ima windows 7 ili 8 instaliran.....dual core procesor......2 ili 4 gb ram........320gb gore dole hd.......hdmi blu ray itd.
Dakle ima li neki argument protiv ovoga u odnosu na android ........ovo bi bilo zakaceno za tv u dnevnoj.
- klavirdžija
#1256 Re: Kodi/XBMC Media centar
I ja naletih na pijaci na ovakva ova, polovna al garažirana, pa ako neko zna kako radi Kodi na njima, nek mi javi.

-
kakavdanakneiskustvu
#1257 Re: Kodi/XBMC Media centar
nekako,ne znam kako nemam vise prevoda na nasem jeziku,kako da to vratim?
p.s. ui redu je sad
p.s. ui redu je sad
Last edited by kakavdanakneiskustvu on 19/03/2016 10:44, edited 1 time in total.
- iPod
#1258 Re: Kodi/XBMC Media centar
ASRock Beebox je fantastican uredjaj sa Intel Braswell serijom procesora N3050 ili N3150. Prvi je fanless i odlican uredjaj u kombinaciji sa Openelec (Linux Kodi), a vrti odlicno i Windows. Uredjaj je toliko minijaturan da moze da stane na dlan, a isporucuju ga sa daljincem tako da ga je lako koristiti i kao multimedijalni centar sa Kodi, Plex itd.rovac13 wrote:Meni najvise odgovara windows..........na tome sam godinama![]()
http://www.anandtech.com/show/9434/asro ... ll-ucff-pc
Ovi iz Minix su bezobrazno skupi i to treba zaobilaziti u sirokom luku.
-
Nokian808
#1259 Re: Kodi/XBMC Media centar
Jeste to je taj - naruci nećeš pogrjesiti...Radar71 wrote:jel to ovaj?Nokian808 wrote:Greška izgleda da je sad 45 KM ali vrijedi - kakvi miševi i bakrači ovo je prava stvar.
Samo pokušajte oboriti cijenu jer je meni dao za 38.
http://www.olx.ba/artikal/17739138/najb ... ikrofonom/
http://www.gearbest.com/mice-keyboards/pp_26764.html
- irac300
#1260 Re: Kodi/XBMC Media centar
Jesu skupi, nema govora. Al' vrijede svaku marku, zet mi nabavio jedan takav, i baš sam se sjeb'o kada sam vidio koliko je bolji od ovog mog jeftikanera m8 u kojeg sam se zaklinjao.iPod wrote: Ovi iz Minix su bezobrazno skupi i to treba zaobilaziti u sirokom luku.
- rovac13
#1261 Re: Kodi/XBMC Media centar
Nazalost nemam ponudu za asrock beebox ...iPod wrote:ASRock Beebox je fantastican uredjaj sa Intel Braswell serijom procesora N3050 ili N3150. Prvi je fanless i odlican uredjaj u kombinaciji sa Openelec (Linux Kodi), a vrti odlicno i Windows. Uredjaj je toliko minijaturan da moze da stane na dlan, a isporucuju ga sa daljincem tako da ga je lako koristiti i kao multimedijalni centar sa Kodi, Plex itd.
U uzi krug su usli:
1. asrock ion 330........proc atom 330 1,6ghz,2gb ram,320gb hd......ima hdmi,nema wifi ugradjen......vrti i bluray.
2. zotac zbox id41......proc atom.......2gb ram,160gb hd............ima hdmi i wifi......nema dvd rom
Oba su slicna prica kao da su namijenjeni za kucno kino.......nvidia ion dx10 full hd 1080.
A s druge strane imam ponudu mac mini......jaca masina.......core2duo 2ghz...dobar hard disk....wifi......ali on nema hdmi nego dvi.......ali mislim da mi to nije problem jer pored tv a se nalazi audio sistem logitech z5400......tako da zvuk mogu nakacit na njeg.
Sve tri uredjaja kostaju skoro isto........samo sto se mac mini cini puno mocnija masina.......mac nisam nikad imao ali sam se susretao s njima i bio odusevljen kako to glatko radi......pa me jos vise vuce da probam......vidim da mnogi na mac mini imaju instaliran win7.......pa i u slucaju da mi bude nesto smetalo na x os opet mogu vrtit windows.....iako bi bilo steta.
Sve sam blizi ovom mac mini......ali volio bih cut jos misljenja.......a sve sam dalje od android boxova.......mislim da sve ove stvari koje gledam vrte kodi i slicne stvari bez po muke.......samo sto rade jos milion stvari osim toga.
Imam osjecaj da ako uzmem mac mini i nakacim na tv sony 42"......da vise uopce nebi sjedao za ovaj desktop racunar .
-
sabanss
#1262 Re: Kodi/XBMC Media centar
Osjecaj te vara... Tako sam ja nekad razmisljao, slozio super jak racunar sa extra kucistem i daljinskim i pogodi sta je bilo na kraju? Nikad na njemu nisam kuckao dokumente niti surfao internetom, cak i igranje nije bilo merak iz nekog cudnog razloga.
Samo sam gledao filmove, streamove sporta i muziku. Isto sto radi i bilo koji Android Box od 50-tak USD. Na kraju je HTPC zavrsio kod djece u sobi
Samo sam gledao filmove, streamove sporta i muziku. Isto sto radi i bilo koji Android Box od 50-tak USD. Na kraju je HTPC zavrsio kod djece u sobi
-
superzagor
#1263 Re: Kodi/XBMC Media centar
Da su skuplji,jesu,ja sam Minix najvise kupio iz razloga sto sam dosta recenzija čitao o njemu,to je isto presudilo zašto sam ga kupio,osim super performansi sto ima,dosta drugih android boxova sam gledao samo slike,ali malo recenzija ima,a sad prvo nesto takvo kad kupujem,prvo čitam recenzije,sta raja kaže,da li box hvali ili ruži,to me je naučilo najvise kad sam prvi put kupovao PC,imo pare,a nisam znao sta uzimam,pa uže nesto u pola skuplje!irac300 wrote:Jesu skupi, nema govora. Al' vrijede svaku marku, zet mi nabavio jedan takav, i baš sam se sjeb'o kada sam vidio koliko je bolji od ovog mog jeftikanera m8 u kojeg sam se zaklinjao.iPod wrote: Ovi iz Minix su bezobrazno skupi i to treba zaobilaziti u sirokom luku.
Zato je moj savjet svima sto žele novi uređaj,prvo odluci sta hoćeš,zašto ce ti služiti,onda koristi recenzije,razne forume,opise tih uređaja i cijenu normalno!Pa tek onda kupuj!!
- Maharadza
#1264 Re: Kodi/XBMC Media centar
Evo instalirao i uspio uraditi update "live mix" addona preko installer-a, zahvaljujem na pomoći!daors wrote:Da bi mogao raditi potrebni su mu jos neki dodatni programi od kojih zavisi (dependency). U tvom slucaju njih iz nekog razloga ne moze instalirati.Maharadza wrote:Šta mu znači 'failed to install dependency' error koji mi izbacuje za onaj livemix (gdje su arene)? Zna li neko?
Da li koristite Addon Installer? Poprilicno vam olaksa instalaciju drugih addona. Na linku ispod je uputstvo za instalaciju. Treba dodati fusion repo
https://seo-michael.co.uk/how-to-manual ... -for-xbmc/
Addon Installer se nakon instalacije smjesti u Programs menu. Pomocu njega mozete mozete pretraziti i instalirati bilo koji addon. U dijelu Featured Addons imate one najpopularnije
Inače, zna li iko kakav Addon za sky Bundesliga kanal? Bio je na onoj ruskoj stranici za Acestream jedno vrijeme ali ga nema više!
- iPod
#1265 Re: Kodi/XBMC Media centar
Kinezi kao i ovi ostali, samo sto prodaju po dvostruko vecim cijenama, a za te pare sto traze oni kupis isti box za 50 dolarairac300 wrote:Jesu skupi, nema govora. Al' vrijede svaku marku, zet mi nabavio jedan takav, i baš sam se sjeb'o kada sam vidio koliko je bolji od ovog mog jeftikanera m8 u kojeg sam se zaklinjao.iPod wrote: Ovi iz Minix su bezobrazno skupi i to treba zaobilaziti u sirokom luku.
-
kakavdanakneiskustvu
#1266 Re: Kodi/XBMC Media centar
gdje naci sport klub kanale na kodiju,bili su na croatia on demand ali nema ih vise tu?
- friskyoreo
#1267 Re: Kodi/XBMC Media centar
Moze li se preko tih boxova gledati IPTV? Ono da kupis na pik-u "nesto" i imas pun djavo onih kanala?
Nadam se da razumijete o cemu pricam, totalni sam noob...
Nadam se da razumijete o cemu pricam, totalni sam noob...
- friskyoreo
#1268 Re: Kodi/XBMC Media centar
Super!
E sada, ima na gb discount, koji od ova 2 je bolji, i da li je to bas povoljno i dobra kupovina?
http://www.gearbest.com/tv-box-mini-pc/pp_326917.html
http://www.gearbest.com/tv-box-mini-pc/pp_326112.html
Ili ima sta bolje u tom cjenovnom rangu?
E sada, ima na gb discount, koji od ova 2 je bolji, i da li je to bas povoljno i dobra kupovina?
- rovac13
#1269 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ako gledam utakmicu na racunaru preko kodi........a tv je u drugoj sobi i nije povezan kablom.......ima li nacina da se to nekako streama na tv.
Filmovi mogu preko windows media......moze li to i kodi .
Ili moze li se kompletan desktop nekako streamat na tv.
Filmovi mogu preko windows media......moze li to i kodi .
Ili moze li se kompletan desktop nekako streamat na tv.
Last edited by rovac13 on 20/03/2016 23:04, edited 1 time in total.
-
Pirija
#1270 Re: Kodi/XBMC Media centar
ovaj donji ima GPU to je jedina razlikafriskyoreo wrote:Super!![]()
- MaroonBrigade
#1271 Re: Kodi/XBMC Media centar
ZemTV -> Sports -> Sports365Maharadza wrote:Inače, zna li iko kakav Addon za sky Bundesliga kanal? Bio je na onoj ruskoj stranici za Acestream jedno vrijeme ali ga nema više!(svjesno tražim onaj na njem. jeziku)
Imas prenose sa Sky Bundeslige. Strimovi ne stopaju ali su u SD.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#1272 Re: Kodi/XBMC Media centar
evo vam dobrih kupona na gearbestu za android boxove...nisam gledao kakve su makinje unutra ali eto nekom će valjda valjati za ove pare

- Radar71
-
jasko__
#1274 Re: Kodi/XBMC Media centar
Jel do mene ili je i ovaj Exodus leg'o??
Evo pokusavam pokrenuti Avengerse iz 2012 godine, nudi mi samo jedan HD link, a i on nesto s mukom popola..kako kod vas??
Evo pokusavam pokrenuti Avengerse iz 2012 godine, nudi mi samo jedan HD link, a i on nesto s mukom popola..kako kod vas??
- Radar71
#1275 Re: Kodi/XBMC Media centar
Kod mene ok, probah prva dva u HD i radejasko__ wrote:Jel do mene ili je i ovaj Exodus leg'o??
http://prntscr.com/ai6jfr
dalje nisam probao
http://prntscr.com/ai6kiu