Makedonija

Post Reply
AleksoMKD

#1251 Re: Makedonija

Post by AleksoMKD »

Da, zadnji slobodni mediji u MK.
radostan dan

#1252 Re: Makedonija

Post by radostan dan »

alekso...
živojinović priča o zastavama na mitingu podrške vladi, a ti o mitingu protiv vlade.
AleksoMKD

#1253 Re: Makedonija

Post by AleksoMKD »

radostan dan wrote:alekso...
živojinović priča o zastavama na mitingu podrške vladi, a ti o mitingu protiv vlade.
Au, hebote.
Moja greska, stvarno ne znam onda.

EDIT: koliko znam Demokratska Partija Srba u Makedoniji ima jednog parlamentarca i on je u koaliciji sa Gruevskim, mozda zato.
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#1254 Re: Makedonija

Post by Zviz »

Challenger__ wrote:Gluposti. Kakva Slovenija i Hrvatska. One su modelirane po volji Vašingtona i Brisela, dok tamo neka Makedonija vidi sebe u rivalskim (ruskim, kineskim) projektima. Sad, ne možeš ih zbog toga bombardovati kao Libiju, ali možeš organizovati narandžaste revolucije. A ako to ne bude dovoljno, suprotstaviti ćeš joj prosperitetne i potentne koncepcije "velike Albanije" i još "islamskije" Države.

Deja vu.
Ahaaa.... Slovenija je tako blizu Austrije i opet tako daleko po 1001 pitanju. Nista znacajno nije se promjenilo ni u jednoj bivsoj SFRJ republici. Nista! Slovenija propala kao i Hrvatska to je, na nekim anketama gotovo 50% stanovnistva u obe drzave razmislja da razguli vani. Gdje vani? Kome u goste ili na teret? U mojoj opcini je broj ljudi iz Slovenije u zadnju godinu dana se poveco za citavih 180% - bilo 16 sad doselilo se 29 novih. "Doselilo" 3/4 bez posla, par na crno koje su uhvatili da su radili na crno itd. Pitanje je vremena samo kad ce izbjeglice zbog pucanja sa tih prostora kucati na vrata raznih drzava. Nije to sto ja to zelim. Daleko od toga, vec na to se ide. Ko, zasto to zeli je sasvim drugo pitanje ali nije bas ni narod "naivan" pa da nece isto. Meni nema nista smjesnije "nije narodu stalo do rata"... a kad pocne 90% tih istih ratuju, pa ako im nije stalo do rata zasto ratuju? Nema rata, ako masa nece u rat - za rat treba volja naroda a ne kisa i sunce.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1255 Re: Makedonija

Post by _BataZiv_0809 »

AleksoMKD wrote:
Ma ja na licu mesta video toliko ali velik prostor pa nisam mogao sve proci.

Miting je svih gradjana Makedonije, zato su i zastave valjda. Ovo je sigurno grupa Srba koji su se drzali zajedno.
Ja sam video Makedonce, Albance, Rome, Turke, Srbe sa "svojim" zastavama (neke vezane sa Makedonskom) i jednog mog prijatelja Vlaha koji je bio sa porodicom na mitingu :D .
Izvini, ne upratih: ovo je miting pro ili contra vlade?
AleksoMKD

#1256 Re: Makedonija

Post by AleksoMKD »

_BataZiv_0809 wrote:
AleksoMKD wrote:
Ma ja na licu mesta video toliko ali velik prostor pa nisam mogao sve proci.

Miting je svih gradjana Makedonije, zato su i zastave valjda. Ovo je sigurno grupa Srba koji su se drzali zajedno.
Ja sam video Makedonce, Albance, Rome, Turke, Srbe sa "svojim" zastavama (neke vezane sa Makedonskom) i jednog mog prijatelja Vlaha koji je bio sa porodicom na mitingu :D .
Izvini, ne upratih: ovo je miting pro ili contra vlade?
Sorry, ko sto napisah, ti si postavio pro-Vladin miting. Demokratska Partija Srba u Makedoniji ima jednog parlamentarca i on je u koaliciji sa Gruevskim, mozda zato ove zastave.

Ja sam vidio 2-3 ali na anti-vladinom mitingu.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1257 Re: Makedonija

Post by _BataZiv_0809 »

AleksoMKD wrote:
Sorry, ko sto napisah, ti si postavio pro-Vladin miting. Demokratska Partija Srba u Makedoniji ima jednog parlamentarca i on je u koaliciji sa Gruevskim, mozda zato ove zastave.

Ja sam vidio 2-3 ali na anti-vladinom mitingu.
Aha, sve jasno :thumbup:
radostan dan

#1258 Re: Makedonija

Post by radostan dan »

bilo je i na prošloj strani jasno... :D

AleksoMKD » 19/05/2015 15:02
radostan dan wrote:
alekso...

Au, hebote.

EDIT: koliko znam Demokratska Partija Srba u Makedoniji ima jednog parlamentarca i on je u koaliciji sa Gruevskim, mozda zato.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1259 Re: Makedonija

Post by _BataZiv_0809 »

radostan dan wrote:bilo je i na prošloj strani jasno... :D

AleksoMKD » 19/05/2015 15:02
radostan dan wrote:
alekso...

Au, hebote.

Nisam vidio druze radosni :kiss:
cyprus

#1260 Re: Makedonija

Post by cyprus »

Challenger__ wrote:
cyprus wrote:Ja se evo baš trudim da dokučim šta Amerika i Rusija imaju od Gruevskog ili opozicije ili Makedonaca ili Albanaca, ali nikako... Može li neko prosvjetljenje?
Prvo. Vlada Gruevskog NIJE UVELA sankcije RF.
Drugo. Ista ta vlada u projektu "Turski tok" vidi razvojnu šansu za Makedoniju.
Treće. Paralelno sa tim projektom kroz Makedoniju treba da ide ogranak južne trase "Puta svile", odnosno tranzit kineskih roba iz grčkih luka preko Makedonije i dalje do Centralne Evrope.

Ništa od gore pomenutog se ne sviđa Administraciji.

Dovoljno?
Dovoljno, kontam... Gruevski je znači faktor stabilnosti u regiji i lučonoša slobode, slično kao Asad ili Sisi :wink:
AleksoMKD

#1261 Re: Makedonija

Post by AleksoMKD »

https://www.facebook.com/partijata?noti ... fan_invite

Partija Jedaja Makedonije. Eto i njih.

Strah je put ka drugim partijama. Strah vodi gnjevu, gnjev vodi ka knjizici, knjizica vodi u smrt.
radostan dan

#1262 Re: Makedonija

Post by radostan dan »

a ko su oni?
Kaligula I

#1263 Re: Makedonija

Post by Kaligula I »

AleksoMKD wrote:
Challenger__ wrote:To se od njih očekuje. Da zavedu sankcije RF, odustanu od Turskog toka, Puta svile, da se svedu na "misije" i socijalnu ustanovu kontejnera. U protivnom... Bravo Sumire.
Kad smo kod kontejnera.

Chelli, samo da ti kazem da je odkako je Gruevski na vlasti doslo do promjene rutine i etnickog sastava ljudi koji kopaju po kontejnerima. Ranije su to radili Romi chergari koji bi isli od kontejnera do kontejnera i vadili sta zele, od plastike i hartije za recikliranje do bacene hrane.
Sada to rade Makedonci koji DEZURAJU pored kontejnera u porodicnim grupama i ne daju "nomadima" da prilaze do kontejnera. Cela porodica na smenu od jutra do mraka vadi iz kontejnera.
Od prosjaka vise ne mozes da prosetas kroz centar.
Bolnice nemaju jebene zavoje a kamoli lekove, sve moras sam kupiti (pogodi ko to prodaje).

Kroz celo Skopje je slika ista, spomenici i barok vredan stotine miliona evra i beda na metar jedno od drugih dok se skole i bolnice raspadaju.

Na procurelim snimkama cujes premijera i ministre kako se smeju sto su namestili izbore (znaci nisu legitimno izabrana vlast) i glasace nazivaju coveculjcima.

Ostale su samo 2 nezavisne televizije.
Isti slucaj sa novinama.
Kada gledas ove provladine vesti, mislis da ce svaki cas navaliti hiljade Nemaca i Svajcaraca da ilegalno ulaze u Makedoniju kako bi radili na crno.

Meni je jasno da ce ko god da dodje na vlast verovatno nastaviti da krade, ali da nadmasi ove idiote tesko.
...mjere stednje i kod vas djeluju...nije onda do Gruskog... :D
cadburry

#1264 Re: Makedonija

Post by cadburry »

Jebem ja mater više tom Sorošu, šta mu jadni makedonci smetaju pa im ovo radi :( :( :(
Kaligula I

#1265 Re: Makedonija

Post by Kaligula I »

cyprus wrote:
Dovoljno, kontam... Gruevski je znači faktor stabilnosti u regiji i lučonoša slobode, slično kao Asad ili Sisi :wink:
...ni bolji ni gori od drugih sa Balakana, ali ima jednu gadnu osobinu-neposlušan...a kauboji ne vole 'divlje konje'...to se pod hitno mora ukrotit, jer od toga trpi NWO...
vivaldi

#1266 Re: Makedonija

Post by vivaldi »

daddy-kool wrote:
vivaldi wrote:
ma nemaju nista ni jendi ni drugi, ali se makedonija zadnjih dana previse vrti po ruskim kanalima pa me ne bi cudilo da sad oni pocnu dolijevati ulje na vatru kao kontru na sankcije..ne zato sto im je makeodnija bitna vec sto koriste svaku priliku da zatalasaju jer su zadnjih mjeseci vec radili sa ciprasom, orbanom, vjerovatno i vucica pritiskaju...
Interesantno, tvoja spekulacija ili postoji circumstantial evidence?
na drzavnom kanalu rossia24 vijesti se kao i na drugim informatinim kanalima vrte svakih sat vremena, a to je blok od 4-5 vijesti od po par minta koje se vrte po cijeli dan sa ponekim updateom.

zadnjih 7 dana (danas nisam gledao tv) najvise vijesti je otpadalo na ukrajinu (sto je naravno razumljivo), prvenstvo u hokeju (jer im je to nacionalni sport pa je razumljivo) i na makeodniju sto mi vec nije jasno pogovoto u tako dugom periodu jer sasvim sigurno ima puno vaznijih i zanimljviih tema iz svijeta od makedonije i to punih 7 dana ne racunajuci posebne emisije za vrijeme protesta.

e sad, drzavni mediji nikad nisu bili mjesto gdje se trazi istina i objektivnost, ali se zato tu moze vidjeti na sta drzava stavlja fokus.

elem, po mom skromnom misljenju najmanje zlo u svakako usranoj situaciji u makedoniji bi bilo da gruevski ode u opziciji, ali napravi neki deal s rusima da mu drze ledja, a da zaev dodje na vlast da ih evropa prestane ignosirat, ali i da briselu privale dio buduce odgovornosti
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1267 Re: Makedonija

Post by Truba »

de ziv bio jel nas spominju
vivaldi

#1268 Re: Makedonija

Post by vivaldi »

Black swan wrote:de ziv bio jel nas spominju

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

nisam primjetio sem sto su sedmicama dodika vrtili u najavama medju svim gostima koji su dolazili 9 maja, ali to je samo bila najava gostiji
daddy-kool

#1269 Re: Makedonija

Post by daddy-kool »

:lol: :lol: :lol:

:thumbup:
JohnnyS

#1270 Re: Makedonija

Post by JohnnyS »

Šta kažu dežurni vorumski teoretiĆari zavere, jel to na pomolu novi proxy rat gdje se kroz šahovsko nadmudrivanje kroji nova karta svijeta? Je li, kao što je Sirija bila uvod za Ukrajinu, Ukrajina zapravo samo uvod za Makedoniju? Hoće li Ohridsko jezero rasteretiti preopterećene krimske plaže? Hoće li Gruevski presuditi unipolarnoj viziji svijeta kad Assadu to baš ne ide u zadnje vrijeme?
trocadero

#1271 Re: Makedonija

Post by trocadero »

Black swan wrote:de ziv bio jel nas spominju
Највише у оквиру музике тј. Кусте и Бреге :D. Са тим да је овај други свирао и на Криму .Каже обожава и фасциниран је тим људима и природом .....а паре и нису толико битне :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1272 Re: Makedonija

Post by Truba »

harasov dobro je :mrgreen:
AleksoMKD

#1273 Re: Makedonija

Post by AleksoMKD »

radostan dan wrote:
a ko su oni?