Homoseksualnost i usvajanje djece

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
hrastov žižak

#1251 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by hrastov žižak »

Idemedosumom wrote:
hrastov žižak wrote:Eto vidiš, kako se levatski zalijećeš. Prvo, nisi postavio nekoliko studija, nego jednu. Drugo, studija koju si postavio nigdje ne pobija moju tvrdnju da "Istospolnu seksualnu privlačnost imaš i kod sijaset drugih vrsta." Ja nigdje nisam napisao da životinje mogu biti homoseksualne, jer je homoseksualnost društvena kategorija, definiranje vlastitog seksualnog opredjeljenja pred drugim ljudima. Kod životinja toga naravno nema, one takvo ponašanje praktikuju iz različitih razloga. Činjenica je da je takvo ponašanje dokumentovano i niko ga ne može pobiti, pa ni ovaj katolički strućnjak Solimelo, inače poznat i po strućnom biološkom radu: Defending a Higher Law: Why We Must Resist Same Sex Marriage and the Homosexual Movement. :lol: Uzroci prakticiranja istospolnog seksa kod životinja su otkriveni kod nekih vrsta, kod nekih nisu, i o tome nema još uvijek jasne slike. Treće, strućnjak Solimelo ne pobija činjenicu da je istospolni seks dokumentovan, nego hoće da dokaže kako je abnormalan, što nije isto. Dakle, drugi put, prije no što se zaletiš i oklizneš, pažljivije čitaj napisano.
Prije svega, ja se ne zalijećem levatski. Dalje, šta je to istospolna seksualna privlačnost? Hajde malo pogledaj kako glasi definicija homoseksualnosti. Kada to učiniš, uočit ćeš da si se prosuo k'o riža ovom gore izjavom.

Ti si, dakle, ili potpuno neuk u ovoj oblasti, ili se ne znaš adekvatno izraziti. Kako god, ne vrijedi s tobom dalje raspravljati :D
Koja nemoć :lol: Istospolna seksualna privlačnost je ono što se dešava na čisto biološkom tjelesnom nivou, a homoseksualnost je seksualna orijentacija konstituisana kroz društveno ponašanje. Ti pročito samo prve dvije rečenice na wikipediji. Eto, sad si naučio nešto novo.
Last edited by hrastov žižak on 27/05/2015 12:16, edited 1 time in total.
hrastov žižak

#1252 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by hrastov žižak »

Tomahawk11 wrote:Zastitnici prava homoseksulaca malo (dobro, malo vise) pretjeruju. Cuj neko im uskracuje pravo da zive :mrgreen: osnovna ljudska prava :oops: malo smanjite ribu ;-) ko da vas je Cosic pravio.
Pa to boldirano je tačno za mnoge države svijeta. a ipak ovdje niko ne potencira to pitanje. Biće, ipak, da ti malo pretjeruješ, ko da si Ćosić. :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#1253 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Tomahawk11 »

hrastov žižak wrote:
Tomahawk11 wrote:Zastitnici prava homoseksulaca malo (dobro, malo vise) pretjeruju. Cuj neko im uskracuje pravo da zive :mrgreen: osnovna ljudska prava :oops: malo smanjite ribu ;-) ko da vas je Cosic pravio.
Pa to boldirano je tačno za mnoge države svijeta. a ipak ovdje niko ne potencira to pitanje. Biće, ipak, da ti malo pretjeruješ, ko da si Ćosić. :D
Pa eto, uzmi pa procitaj postove unazad.
Cosiceva nije bila pretjerivanje....laz, laz i samo laz....a ti procitaj postove, pa reci lazem li ja ili lazu oni koji pisu o tome. Kako nije potencirano to pitanje?
Avetinho wrote:

Vidis cak ni ovima koje nabrajas nisu uskracena ljudska prava.
Leo_alfa wrote:

Da li to pokusavas dati sarkastican komentar s ovim "I oni su ljudi..."? Ove komentare ispod mogu prihvatiti kao takve, iako govore neke druge stvari, ali seksizam nije tema (nadam se).
Da li im zaista treba dozvoliti usvajanje djece? Ma kakvo usvajanje, ne treba im dozvoliti da zive (obrati paznju na prvu recenicu) ;-).
Ispade da se organizuju konc logori za homoseksualnu populaciju....
hrastov žižak

#1254 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by hrastov žižak »

Potencira sarkastično u drugom komentaru, prvi govori o uskraćivanju ljudskih prava. Niđe veze. Opet kažem i da se potencira više no u jednom sarkastičnom komentaru, ne bi bilo previše, s obzirom na to kako se tretiraju homoseksualci u mnogo zemalja svijeta.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1255 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Tomahawk11 »

hrastov žižak wrote:Potencira sarkastično u drugom komentaru, prvi govori o uskraćivanju ljudskih prava. Niđe veze. Opet kažem i da se potencira više no u jednom sarkastičnom komentaru, ne bi bilo previše, s obzirom na to kako se tretiraju homoseksualci u mnogo zemalja svijeta.
U sali pa privali ;-)
Znas kako to ide, odes sa salom i dresom Zelje na sjever Koseva i navijas za isti i pozivas se na ljudska prava....necemo se praviti mutavi.
Ljudska prava su relativan pojam u mnogim zemljama svijeta, ne samo za homoseksulace.
Mislio sam na zemlje gdje se moze pricati o nekim pravima za sve, da se po tom pitanju pretjeruje sa pricom o uskracivanju osnovnih ljudskih prava i prava na zivot.
kanocale

#1256 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by kanocale »

BarbaDue wrote:čisto onako logično razmišljanje, ako homoseksualac shvati da sa svojim partnerom ne može dobiti dijete osima ako ga ne usvoji,
kako ne zastane pa se ne zamisli i kaže "tu nešta nije u redu daj da se preispitam".

dali ima slučajeva da je neko ko je bio gej potpomognut psihološkim metodama ozdravio?
ozdravio??? :lol: od cega :jbt:
sve mi se cini da bi se ti trebao preispitati. :roll:
Mohamad Sissoko

#1257 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Mohamad Sissoko »

kanocale wrote:
BarbaDue wrote:čisto onako logično razmišljanje, ako homoseksualac shvati da sa svojim partnerom ne može dobiti dijete osima ako ga ne usvoji,
kako ne zastane pa se ne zamisli i kaže "tu nešta nije u redu daj da se preispitam".

dali ima slučajeva da je neko ko je bio gej potpomognut psihološkim metodama ozdravio?
Pa ozdravio kako bi mogao imati dijete na nacin kako je to priroda zamislila umjesto zelje da gura chunu u fekalije.
kanocale

#1258 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by kanocale »

Mohamad Sissoko wrote:
kanocale wrote:

Pa ozdravio kako bi mogao imati dijete na nacin kako je to priroda zamislila umjesto zelje da gura chunu u fekalije.
postuj, pravo izbora. :) meni ne smetaju niti me ugrozavaju.
Avetinho

#1259 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Avetinho »

Idemedosumom wrote:
Avetinho wrote:
Idemedosumom wrote:Ko ce sad presuditi sta je uopce bolest? Mozda ni downov sindrom nije bolest? Mozda ni daltonizam nije poremecaj :D

Hoce li ovi isti slaviti kada pedofili dobiju svoja prava u Irskoj?

Vidis cak ni ovima koje nabrajas nisu uskracena ljudska prava. Sto se pedofilije tice, vlazni snovi, moraces pricekati.
Naravno da nisu uskraćena ljudska prava, kao ni pederima. Eh caka je u tome što pederi hoće posebna prava samo za njih, e pa neće moći, barem kod nas za sada.

To što ti vjerovatno pripadaš lgbt populaciji ti ne daje za pravo da upireš prstom u mene :wink:
Kakva posebna prava? Jesi li procitao naslov? Usvajanje djece nije nikakvo posebno pravo, kao sto nije ni pravo stupanja u brak.
Mohamad Sissoko

#1260 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Mohamad Sissoko »

kanocale wrote:
postuj, pravo izbora. :) meni ne smetaju niti me ugrozavaju.
Ne smetaju ni meni niti me ugrozavaju ali da imaju poremecaj koji se kosi sa prirodom imaju, da se ne lazemo.
Banksy

#1261 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Banksy »

:lol:
harač

#1262 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by harač »

haha 50 str. :D

predlažem da se tema preimenuje u "Teheranske hronike" :lol:
KIseljak12

#1263 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by KIseljak12 »

Samo da podsjetim, peder vam je izmislio racunar na kojem kucate te bljuvotine.

Njega je lijecila tadasnja vlast, pa je tako 'izlijecen' konacno sam sebi skratio muke.

Na temu: pogledajte u familiji ili siroj okolini u sadasnjosti ili proslosti je li bilo neke raje koja je ostala bez roditelja, pa su ih odgajali amidza ili daidza koji se, eto slucajno, nikad nisu zenili.
S4mpion

#1264 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by S4mpion »

KIseljak12 wrote:Samo da podsjetim, peder vam je izmislio racunar na kojem kucate te bljuvotine.
Taj uspjeh mu niko ne može osporiti, niti je homoseksualcima iko osporavao te stvari, barem ne na ovoj temi.

Ovo što si napisao i nema baš mnogo veze s temom.
KIseljak12

#1265 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by KIseljak12 »

S4mpion wrote:
KIseljak12 wrote:Samo da podsjetim, peder vam je izmislio racunar na kojem kucate te bljuvotine.
Taj uspjeh mu niko ne može osporiti, niti je homoseksualcima iko osporavao te stvari, barem ne na ovoj temi.

Ovo što si napisao i nema baš mnogo veze s temom.
Ovo je a propos 'lijecenja', a ostatak posta ima i te kako veze s temom
gospodja profiterka

#1266 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by gospodja profiterka »

Njega je lijecila tadasnja vlast, pa je tako 'izlijecen' konacno sam sebi skratio muke.

Na temu: pogledajte u familiji ili siroj okolini u sadasnjosti ili proslosti je li bilo neke raje koja je ostala bez roditelja, pa su ih odgajali amidza ili daidza koji se, eto slucajno, nikad nisu zenili.
:thumbup: :thumbup:
Ali hiljadama godina nema stida. Stida nema, svega drugog ima. Nije ga bilo ni kad su žene bivale ubijane i ponižavane, ni kad su crnci tretirani kao marva nižeg reda, ni kad su se sirotinjska djeca tjerala u rudnike, ni kad su jači desetkovali slabije, nikad, pa što bi ga bilo sada kad je riječ o homoseksualcima.
Paul F.

#1267 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Paul F. »

Ovde se najmanje govori o temi a to je usvajanje djece. Slažemo se svi da ih ne treba zatvarati, maltretirati, diskriminirati, prisilno liječiti itd. Također se slažemo da im treba legalizovati neku vrstu zajednice koja uključuje pravo na nasljedstvo i slično. Po meni to ne bi trebalo da se zove brak. Neka izmisle neki naziv. Glavno pitanje je pravo na usvajanje djece. Pri tom treba imati u vidu da su prava djece na prvom mjestu.
S4mpion

#1268 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by S4mpion »

Izjednačavanje homoseksualaca sa nekad obespravljenim crncima, ženama, djecom je jedna obična demagogija i zloupotreba.

Ljudi, imajte na umu da takva poređenja ovdje ne mogu proći tako lahko. Znamo ko je Dobrica Ćosić, znamo šta je demagogija. Ne slijedite tu praksu.
Idemedosumom

#1269 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Idemedosumom »

hrastov žižak wrote:Koja nemoć :lol: Istospolna seksualna privlačnost je ono što se dešava na čisto biološkom tjelesnom nivou, a homoseksualnost je seksualna orijentacija konstituisana kroz društveno ponašanje. Ti pročito samo prve dvije rečenice na wikipediji. Eto, sad si naučio nešto novo.
Ti uporan u uvođenju novih definicija, samo da bi pokušao opravdati svoj gaf. Čuj moja nemoć :-D
Idemedosumom

#1270 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Idemedosumom »

Avetinho wrote:Kakva posebna prava? Jesi li procitao naslov? Usvajanje djece nije nikakvo posebno pravo, kao sto nije ni pravo stupanja u brak.
Naravno, ali pederi bi rado mijenjali značenje braka, oni bi da se promijene kriteriji za usvajanje djece, i to na način koji isključivo njima pogoduje. To nije jednakopravnost.
Leo_alfa

#1271 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Leo_alfa »

zateznistub wrote:
Leo_alfa wrote:
zateznistub wrote:Imaju i one, jelte, gos'n dame shemale, kako li ...one sa visuljcima...

treba li i njima odobriti usvajanje?

I oni su ljudi...

mislim žene....

muškarci...

ma štagod....
Da li to pokusavas dati sarkastican komentar s ovim "I oni su ljudi..."? Ove komentare ispod mogu prihvatiti kao takve, iako govore neke druge stvari, ali seksizam nije tema (nadam se).
Da li im zaista treba dozvoliti usvajanje djece? Ma kakvo usvajanje, ne treba im dozvoliti da zive (obrati paznju na prvu recenicu) ;-).
Ko i kada je to i u šali napisao?
Pa ja sam to napisao, 27.05.2015. godine u 06:52 :). A objasnjenje sta to znaci i zasto sam napisao stoji odmah u zagradi ;-).
Leo_alfa

#1272 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Leo_alfa »

Tomahawk11 wrote:
hrastov žižak wrote:
Pa eto, uzmi pa procitaj postove unazad.
Cosiceva nije bila pretjerivanje....laz, laz i samo laz....a ti procitaj postove, pa reci lazem li ja ili lazu oni koji pisu o tome. Kako nije potencirano to pitanje?
Avetinho wrote:

Vidis cak ni ovima koje nabrajas nisu uskracena ljudska prava.
Leo_alfa wrote:

Ispade da se organizuju konc logori za homoseksualnu populaciju....
Da li je potrebno da svakome ponaosob objasnjavam poentu posta?
Leo_alfa

#1273 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Leo_alfa »

hrastov žižak wrote:Potencira sarkastično u drugom komentaru, prvi govori o uskraćivanju ljudskih prava. Niđe veze. Opet kažem i da se potencira više no u jednom sarkastičnom komentaru, ne bi bilo previše, s obzirom na to kako se tretiraju homoseksualci u mnogo zemalja svijeta.
Evo, ja mislim da je ovo prilicno jasno objasnjenje.
Hvala @hrastov žižak :thumbup:
Tomahawk11
Globalni moderator

#1274 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Tomahawk11 »

Jah, eto ja nisam skontao da je sarkasticno. Procitaj komentar nakon toga.
hrastov žižak

#1275 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by hrastov žižak »

Idemedosumom wrote:
hrastov žižak wrote:Koja nemoć :lol: Istospolna seksualna privlačnost je ono što se dešava na čisto biološkom tjelesnom nivou, a homoseksualnost je seksualna orijentacija konstituisana kroz društveno ponašanje. Ti pročito samo prve dvije rečenice na wikipediji. Eto, sad si naučio nešto novo.
Ti uporan u uvođenju novih definicija, samo da bi pokušao opravdati svoj gaf. Čuj moja nemoć :-D
kakvih novih definicija?
Post Reply