S.P. Kvalifikacije 2018

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
LeTalek

#1251 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by LeTalek »

bingov buraz wrote: Isto toliko bi i vasih kod nas imalo mjesta :mrgreen:
i to se raspadamo u ovim kvalifikacijama
Oba stopera (Ivanović i Nastasić/Maksimović), bilo koji desni bek (Basta/Rukavina/Tomović), Matić, Tadić i(li) Ljajić/Sergej (jednostavno nemate takvog ofanzivnog veiustu).
To je 5-6 sigurnih igraca..E sad, nije toliko razlika u startnih 11, kolilo je klupa i uopsteno sirina kadra na strani Srbije!
bingov buraz

#1252 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by bingov buraz »

LeTalek wrote:
Oba stopera (Ivanović i Nastasić/Maksimović), bilo koji desni bek (Basta/Rukavina/Tomović), Matić, Tadić i(li) Ljajić/Sergej (jednostavno nemate takvog ofanzivnog veiustu).
To je 5-6 sigurnih igraca..E sad, nije toliko razlika u startnih 11, kolilo je klupa i uopsteno sirina kadra na strani Srbije!
Ivanovic,Tadic,Matic bi bili pojacaanja za nas u prvih 11,ostali u 5 dkg. sa ovim sto mi imamo a nemamo bog zna sta :mrgreen: Ljajic i ne igra uglavnom kao i Milinkovic Savic koji bi mogao u mrkogorce navodno
Imate vecu bazu sto je i normalno ima vas cetiri puta vise
BHF_Manijak

#1253 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by BHF_Manijak »

http://sportsport.ba/ino_fudbal/susic-t ... aca/250698

Sto ih Sajo trolla k'o nas onomad, boli ga karina... :mrgreen: :mrgreen:
LeTalek

#1254 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by LeTalek »

bingov buraz wrote:
LeTalek wrote:
Ivanovic,Tadic,Matic bi bili pojacaanja za nas u prvih 11,ostali u 5 dkg. sa ovim sto mi imamo a nemamo bog zna sta :mrgreen: Ljajic i ne igra uglavnom kao i Milinkovic Savic koji bi mogao u mrkogorce navodno
Imate vecu bazu sto je i normalno ima vas cetiri puta vise
Njihovo neigranje ide samo nama u prilog u ovoj "diskusiji". Bez takva 2 igraca smo skoro obezbedili SP.
Nece Sergej nigde! Dobice on uskoro poziv...

Da me neko ne razume pogresno, niti je Srbija sada neka sila, niti je ovo neka spektakularna igra. Nema mesta euforiji, ali pricati kako BiH ima bolje igrace je apsolutni nonsens!
bersK

#1255 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by bersK »

Ovu Irsku nismo mogli dobiti. Srbi jesu. Ko je bolji?
bulevarmostar

#1256 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by bulevarmostar »

Srbija ima puno jacu klupu koja kad se rezultat lomi, kad im rezultat ne ide u prilog, daje njihovom treneru kvalitetne opcije da promijeni tok tekme. Plus psiha im je bolja, nema raspada kad gube. Gubili su protiv tvrde Irske prvu, protiv Velsa oba puta, protiv Gruzije, ali se znaju vratit svaki put u utakmicu. I protiv Austrije im je klupa donijela prevagu.
Mislim da im fali Ljajic (pogotovo) u igri. Mitrovic mozda nije isti kalibar kao Edin ali 6 golova u grupi sa vrlo tvrdim ekipama je vise nego solidno.

I mi cemo biti ok, kad se stvari malo posloze.
Last edited by bulevarmostar on 06/09/2017 06:13, edited 1 time in total.
Romanista 101%

#1257 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by Romanista 101% »

Argentina, bod po bod, baraz :lol:

Vidim neki otpisuju Hrvatsku cak i za baraz :-? A oni ce opet se kvalifikovati kao i svaki put do sada.

Nasoj reprezentaciji ce krenuti bolje kada se desi novi ''Kavez 2'' kada se pohapse ovi krimosi sto vladaju nasim fudbalom godinama i nikad ne odgovaraju za lose rezultate.
Point.

#1258 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by Point. »

Srbija ne da je najjaca na Balkanu, nego u univerzumu. Mnogo su jaki bre.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1259 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by Tomahawk11 »

Oni guraju bez poraza u ovim kvalifikacijama.
Kakva god da je grupa, ide se na SP.
Ja se ne mogu nikom smijati, nas mlati Kipar.
radostan dan

#1260 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by radostan dan »

ne idu, fale im još 3 boda da bi bili sigurni....
Tomahawk11
Globalni moderator

#1261 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by Tomahawk11 »

Idu Austriji i Gruzija kući.
Nema se gdje kiksati.
incognito071

#1262 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by incognito071 »

Srbija i Hrvatska sasvim sigurno idu na SP.

Svaka im cast na tome.
Korisničkoime

#1263 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by Korisničkoime »

Point. wrote:Srbija ne da je najjaca na Balkanu, nego u univerzumu. Mnogo su jaki bre.
Nebeska reprezentacija.
Korisničkoime

#1264 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by Korisničkoime »

animals wrote:Jadna BIH..
jadna Hrvatska..
sa svojim izbornicima :D
i sa glupsonima koji su oko reprezentacija..
Ma za HR nemam brige, kad procitah clanak i naslov reko potop jbt sta se to desava kad ono HR prva u grupi. Mislim ok bilo bi bolje da su dobili to svakako ali ljudi napravise tragediju HR ide na SP 99.9%. Mi za razliku od HR idemo na SP samo uz pomoc vila
Romanista 101%

#1265 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by Romanista 101% »

e sad nek zove Icardija, lik promasio 25 sansi protiv Venezuele, a drago mi je i sto Chile nece vidjeti SP, ogadise fubal
Duka Dizel

#1266 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by Duka Dizel »

bulevarmostar wrote:Srbija ima puno jacu klupu koja kad se rezultat lomi, kad im rezultat ne ide u prilog, daje njihovom treneru kvalitetne opcije da promijeni tok tekme. Plus psiha im je bolja, nema raspada kad gube. Gubili su protiv tvrde Irske prvu, protiv Velsa oba puta, protiv Gruzije, ali se znaju vratit svaki put u utakmicu. I protiv Austrije im je klupa donijela prevagu.
Mislim da im fali Ljajic (pogotovo) u igri. Mitrovic mozda nije isti kalibar kao Edin ali 6 golova u grupi sa vrlo tvrdim ekipama je vise nego solidno.
Psiha je isti k.rac ko i ostalim balkanskim reprezentacijama.
Naraste malo samopouzdanje kad nanižeš nekoliko dobrih rezultata bez poraza...i to je to.

Ključan je bio prelazak na tu neku 3-4-2-1 formaciju. I Vels je napravio sjajan rezultat na EP sa tom formacijom.Ona daje širinu u igri kad napadaš i nezgodna je za branjenje. Gol Kolarova je tipičan primer.

Naravno, problem je odbrana sa tri štopera koja zahteva kvalitet i vreme za uigravanje, što je u reprezentaciji malo teže. Kvalifikacije traju dugo, štoperi se povredjuju, dobijaju kartone i potreban je veliki izbor za rotaciju.

Samo je u tome razlika izmedju BiH i Srbije.
Jeste, BiH ima Džeku, Pjanića,Kolašinca a Srbija u toj klasi možda samo Matića. Ali Srbija sa druge strane ima daleko veći izbor kvalitetnijih igrača na svim pozicijima, pa iole stručan selektor može modelirati igru i birati igrače po svom ukusu. Može sebi priuštiti da uopšte ne poziva Milinković-Savića, Ljajića, Markovića i masu drugih.

A Meša Baždarević očigledno nema bolji izbor od Ognjena Vranješa na štoperu i desnom beku ili Vedada Ibiševića na poziciji povučenog napadača.
Ili oni moraju igrati ili zaista nema drugog izbora.
I jedno i drugo je problem.

Ali, kad zveknete sad Belgijance, drugačije ćemo pričati naravno. 8-)
Last edited by Duka Dizel on 06/09/2017 10:28, edited 1 time in total.
Muhamed Đakmić

#1267 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by Muhamed Đakmić »

Kako ba Hrvati idu 99%, šta vam je?

Pa Ukrajina ima meč sa Kosovom i onda dočekuje Hrvatsku u posljednjem kolu, a Turska ima utakmice kući protiv Islanda i u gostima protiv Finske. Island gostuje Turskoj i ima još meč sa Kosovom.

Dakle, Hrvatska bez boda u Ukrajini nema šta tražiti. A kako igraju pod palicom Čačića, nije uopšte nerealno da izgube.
Duka Dizel

#1268 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by Duka Dizel »

Muhamed Đakmić wrote:Kako ba Hrvati idu 99%, šta vam je?

Pa Ukrajina ima meč sa Kosovom i onda dočekuje Hrvatsku u posljednjem kolu, a Turska ima utakmice kući protiv Islanda i u gostima protiv Finske. Island gostuje Turskoj i ima još meč sa Kosovom.

Dakle, Hrvatska bez boda u Ukrajini nema šta tražiti. A kako igraju pod palicom Čačića, nije uopšte nerealno da izgube.
Sa bodom u Ukrajini (a to je realno), oni su verovatno prvi u grupi.
Problem im može samo napraviti ako Island dobije Turke u gostima. U tom slučaju će im trebati pobeda u Kijevu za prvo mesto.
VPSA

#1269 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by VPSA »

Srbi su od svih reprezentacija u regiji trenutno daleko najbolje vodjeni i zato i prave najbolje rezultate.

Hrvatska je i do sada imala vise puta ove situacije kada im je neka teska tekma biti ili ne biti i uvijek su uspjevali da to odrade kako treba, ali i ne sjecam se da su slabije igrali nego sto sada igraju, tako da ni meni nije nemoguce da se ne plasiraju. A to bi bio debakl jer su igracki medju 5-6 reprezentacija Evrope.
radostan dan

#1270 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by radostan dan »

Tomahawk11 wrote:Idu Austriji i Gruzija kući.
Nema se gdje kiksati.
izgube od austrije vani, i ne dobiju gruziju kući, i eto...
doduse, ako se vels i isrka ne pokrljaju u međusobnom duelu i ako budu remizirali, srbiji je dovoljan i bod iz dvije utakmice.
Muhamed Đakmić

#1271 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by Muhamed Đakmić »

Duka Dizel wrote:
Muhamed Đakmić wrote:Kako ba Hrvati idu 99%, šta vam je?

Sa bodom u Ukrajini (a to je realno), oni su verovatno prvi u grupi.
Problem im može samo napraviti ako Island dobije Turke u gostima. U tom slučaju će im trebati pobeda u Kijevu za prvo mesto.
Realno je bilo i da dobiju Turke, a i da rasture Kosovo. Ekipa igra loše i u preglupoj formaciji, a pola Hrvatske svejedno ne navija za nju, atmosfera linča je uveliko stvorena u medijima. Mogli bi se oni okliznuti.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1272 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by Tomahawk11 »

radostan dan wrote:
Nema se gdje kiksati.
izgube od austrije vani, i ne dobiju gruziju kuči, i eto...
doduse, ako se vels i isrka ne pokrljaju u međusobnom duelu i ako budu remizirali, srbiji je dovoljan i bod iz dvije utakmice.
To je najcrnji scenario, mislim da nema ništa od toga.
Austrija je ispala, motiv nula.
A ta zadnja sa Gruzijom če biti proslava odlaska.

Nerealno je ovo što mi driblamo. Ako mi dobijemo sve, i svi ostali međusobno izgube, onda možda i odemo u baraž.
Duka Dizel

#1273 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by Duka Dizel »

Muhamed Đakmić wrote:
Realno je bilo i da dobiju Turke, a i da rasture Kosovo. Ekipa igra loše i u preglupoj formaciji, a pola Hrvatske svejedno ne navija za nju, atmosfera linča je uveliko stvorena u medijima. Mogli bi se oni okliznuti.
Da, to može biti problem.
Gledao sam i kako ih je Estonija u prijateljskoj nakantala sa 3:0.
Nema ništa gore od takve atmosfere oko reprezentacije, gde pola nacije jedva čeka kiks.
To mi je poznato.

Ali Ukrajinci su luzeri...To ide u prilog Hrvatima kakvi god da su trenutno.
radostan dan

#1274 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by radostan dan »

.
radostan dan

#1275 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by radostan dan »

Tomahawk11 wrote:
radostan dan wrote:
Nema se gdje kiksati.
izgube od austrije vani, i ne dobiju gruziju kuči, i eto...
To je najcrnji scenario, mislim da nema ništa od toga.
Austrija je ispala, motiv nula.
A ta zadnja sa Gruzijom če biti proslava odlaska.

Nerealno je ovo što mi driblamo. Ako mi dobijemo sve, i svi ostali međusobno izgube, onda možda i odemo u baraž.
:D nikad ne potcjenjuj srpsku glupost i nemarnost tipa - prijo moja kako ćemo, prijatelju lako ćemo....

uzgred, austrija je u tom meču rasterećena, vjerovatno pola novih igrača će dobiti šansu, ko zna, možda i novi selektor, itd, itd. mada će, ako se bude igralo u beču, srbiji biti kao kod kuće...

bih prolazi kroz tipičnu balkansku fazu samozadovoljštine i mentalnog drkanja tipa - niko kao mi, mi smo face, mi smo bili na sp, igrali bara-bara sa argentinom....jeste, samo što je to bilo 2014.godine. tako se i srbija vrtila u krug od 2010.godine, sa manje vise istim igracima ili krutim selektorima (mihajlović), ili strancima od trenera (advokat), ili sa trenerima koji ni sami ne znaju kako su postali selektori (ćurčić).

nova krv koja nosi novu energiju, a sve to izazvano željom za novim dokazivanjem je jedino što vas vadi...ali je problem što vam je baza za tako nešto tanka.
Locked