Eurobasket 2015

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Koja reprezentacija osvaja EP 2015?

- Francuska
31
19%
- Španija
29
18%
- Srbija
44
27%
- Italija
2
1%
- Turska
1
1%
- Grčka
8
5%
- Hrvatska
7
4%
- Litvanija
2
1%
- Njemačka
0
No votes
- Bosna i Hercegovina
37
23%

Total votes: 161

samkoF

#1251 Re: Eurobasket 2015

Post by samkoF »

Svasta , pa ova Litvanija je imala jaci tim prije dvije godine u sloveniji kad su nama sluzili za nabijanje kos razlke:), od nas redovno gube a srbe redovno dobijaju .Volio bih da je srbija pobjedila al su ih momacki potcjenili , tipicni balkanski mentalitet I to im se ovakvim porazom vratilo.
Pismonosa

#1252 Re: Eurobasket 2015

Post by Pismonosa »

Da se i meni počnu ispunjavati želje, konačno :D

Litvanija zasluženo. Tokom cijele utakmice su bili u vodstvu.. Kakve sudije kakvi kurci palci. U momentima su bili i po 11 koševa u minusu.

U finalu za Špance. Zbog Gasola, jasno.
mahalas505

#1253 Re: Eurobasket 2015

Post by mahalas505 »

Pismonosa wrote:Da se i meni počnu ispunjavati želje, konačno :D
Izgleda da smo imali slicnu zelju :D . A to u vezi sudjenja mogu nekom drugom prosipati, pa nisu mogli pogoditi nista, a u posljednjoj cetvrtini Litvanija poslije 2-3 minute vec ispunila bonus, sudije protiv njih, aha :izet: .
perfekcionista1

#1254 Re: Eurobasket 2015

Post by perfekcionista1 »

It_is_a_Leclerc wrote:Kakvo je ovo kukanje u Srbiji na sudije ?! .To što Teodosić gađa ko Fazlija, a onaj grobarski davljenik propadne u bezdan u reketu, sudije ne mogu popraviti.
hahaha ko fazlija :lol: :lol: :lol: :lol:
perfekcionista1

#1255 Re: Eurobasket 2015

meni nije jasno kako su na klixu tokom cijelog prvenstva bili komentari podrske srbiji, cak i kad ste saznali za majice noz zica i majice ratka mladica kod navijaca srbije?? Kakvi su to kompleksi nije mi jasno, samo se prisjetite sta su oni radili a i dan danas se ponose tim zlodjelima i genocidom, vidjeli ste dijete u cetnickoj kokardi na tribinama, ne mozete reci pa nisu oni krivi za ono sto je bilo, jesu itekako krivi, cim se ne stide toga vec se ponose
Pismonosa

#1256 Re: Eurobasket 2015

Post by Pismonosa »

mahalas505 wrote:
Pismonosa wrote:Da se i meni počnu ispunjavati želje, konačno :D
Izgleda da smo imali slicnu zelju :D . A to u vezi sudjenja mogu nekom drugom prosipati, pa nisu mogli pogoditi nista, a u posljednjoj cetvrtini Litvanija poslije 2-3 minute vec ispunila bonus, sudije protiv njih, aha :izet: .
Ne da nisu moglu pogoditi ništa, nego nisu mogli pogoditi "okean sa broda" :D
triiksa

#1257 Re: Eurobasket 2015

Post by triiksa »

It_is_a_Leclerc wrote:Prije dva dana objavljen tekst http://www.kurir.rs/sport/epkosarka/rad ... ak-1937361

Meanwhile, kakav šamar su večerašnjim porazom popili ovaj bezobrazni balavi Raduljica i njegovi "facebook prijatelji".
Mirko Novosel "bivši hrvatski košarkaš", prećutno nazvan "ustašom". I to od strane, koga ?! Jednog običnog bRaduljice koji je više-manje karikaturalan centar.

Da se ustane kad se spomene ime Mirka Novosela.
Aha. I Ante Tomic da ustane kad se spomene Raduljica. A kad se spomene Gasol, i da zaplace.
shbc

#1258 Re: Eurobasket 2015

Post by shbc »

perfekcionista1 wrote:meni nije jasno kako su na klixu tokom cijelog prvenstva bili komentari podrske srbiji, cak i kad ste saznali za majice noz zica i majice ratka mladica kod navijaca srbije?? Kakvi su to kompleksi nije mi jasno, samo se prisjetite sta su oni radili a i dan danas se ponose tim zlodjelima i genocidom, vidjeli ste dijete u cetnickoj kokardi na tribinama, ne mozete reci pa nisu oni krivi za ono sto je bilo, jesu itekako krivi, cim se ne stide toga vec se ponose
Postoje i idioti koji se ponose Cacom, i to ne u malom broju, ali ne bih rekao da je to opravdan razlog da prosjecan Srbin mrzi mene i reprezentaciju BiH.

Komsije, jebiga, steta. Sretno protiv Francuza.
perfekcionista1

#1259 Re: Eurobasket 2015

shbc wrote:
perfekcionista1 wrote:meni nije jasno kako su na klixu tokom cijelog prvenstva bili komentari podrske srbiji, cak i kad ste saznali za majice noz zica i majice ratka mladica kod navijaca srbije?? Kakvi su to kompleksi nije mi jasno, samo se prisjetite sta su oni radili a i dan danas se ponose tim zlodjelima i genocidom, vidjeli ste dijete u cetnickoj kokardi na tribinama, ne mozete reci pa nisu oni krivi za ono sto je bilo, jesu itekako krivi, cim se ne stide toga vec se ponose
Postoje i idioti koji se ponose Cacom, i to ne u malom broju, ali ne bih rekao da je to opravdan razlog da prosjecan Srbin mrzi mene i reprezentaciju BiH.

Komsije, jebiga, steta. Sretno protiv Francuza.
Poredis i izjednacavas dvije stvari koje se ne mogu i ne smiju izjednaciti. Nema nista gore od kompleksa, da li ti je cetalj silovao zenu ili majku i zaklao dijete nebi ti tako pricao. Idi u Srbiju i pokrsti se molim te.
Pismonosa

#1260 Re: Eurobasket 2015

Post by Pismonosa »

99% forumaša koji navijaju za Srbiju su Srbi.

Dobro, ima i onih koji podržavaju Srbiju samo zato jer mrze Bosnu. Ali nisu pravi navijači Srbije. Srbija im je dobra u mjeri u kojoj mogu nešto "šuknut balijama"

Ostatak su raja koji respektuju srpske igrače, ali ne navijaju za njih, niti im žele bilo kakve uspjehe.

A najbolje bi bilo kad bi moglo bez politike i nacionalizma. Grehota teme.
perfekcionista1

#1261 Re: Eurobasket 2015

stokholmski sindrom je cudo! Nazalost.
vryzas

#1262 Re: Eurobasket 2015

Post by vryzas »

Sinoc kao da sam gledao Sparse protiv Bosne, ne zna se ko je bio gori. Litvanci su pokazali vecu zelju, odigrali borbenije i cvrsce u oba segmenta.
Djordjevic je bio nemocan, igracima nije ulazilo u glavu ono sto je spominjao kad bi uzeo time, a veliki problem je sto Srbija nema pravog vodju na terenu. Timski duh i timska igra su ok, ali u ovakvim utakmicama je potreban pravi lider, covjek odluke, pobjednik, neko ko ce preuzeti odgovornost za pobjedu ili poraz.
Na ovom prvenstvu je dominirala ofanzivna kosarka puna brze tranzicije. Veliki broj igraca igra ili je igralo u NBA i vjerovatno je to jedan od razloga. Totalno sam razocaran sa defanzivim varijntama i njihovim realizacijama na terenu.
Na veliku zalost vjerovatno smo zadnji put gledali neke odlicne igrace na EP jer im je karijera pri kraju.

Btw. Spanija bi trebala bez vecih problema uzeti zlato...

...i manite se politike i prepucavanja, tema je sport, kosarka i EP.
Pismonosa

#1263 Re: Eurobasket 2015

Post by Pismonosa »

Trebala bi Španija, ali ja sada više u ništa nisam siguran. To su očito ekipe gdje svaka svaku može mlatnut.

Zavisi kako se poklope zvijezde.
kamen spoticanja

#1264 Re: Eurobasket 2015

Post by kamen spoticanja »

Upravo...ovakve utakmice se ne dobijaju bez prvog covjeka
a srbija je sinoc usla na teren s 7 likova koji se nisu mogli odluciti cija je prangija veca
i nisu se dogovorili do kraja utakmice...zato se bogdan onako inteligentno zaletio u reket
Zanimljivo opet da djordjevic nije shvatio zasto zadnje dvije minute samo jedan litvanac drzi loptu,suta,baca slobodna
a menscini to su osnove trenerskog posla...jer je fakt da je srbija imala najpotentniju reprezentaciju na ep
vryzas

#1265 Re: Eurobasket 2015

Post by vryzas »

Kazem ti, nije do trenera definitivno...Maciulis nije bez razloga kapiten Litvanije, a u onakvoj utakmici lider preuzima odgovornost ili je daje jednom saigracu u kojem je "prepoznao" matchwinnera u datom trenutku.

Moze trener trubiti i organizovati u onakvim momentima koliko hoce...igraci su ti koji donose odluke na terenu.
kamen spoticanja

#1266 Re: Eurobasket 2015

vryzas wrote:Kazem ti, nije do trenera definitivno...Maciulis nije bez razloga kapiten Litvanije, a u onakvoj utakmici lider preuzima odgovornost ili je daje jednom saigracu u kojem je "prepoznao" matchwinnera u datom trenutku.

Moze trener trubiti i organizovati u onakvim momentima koliko hoce...igraci su ti koji donose odluke na terenu.
Ili trener kaze loptu dajte teu :wink:
ako ne slusaju,malo ih udavi :mrgreen:
__Phoenix__

#1267 Re: Eurobasket 2015

Post by __Phoenix__ »

Teže je proći kvalifikacije za olimpijadu nego osvojiti medalju na ovom prvenstvu, to je najveći gubitak Srbije sinoć.
vryzas

#1268 Re: Eurobasket 2015

Post by vryzas »

Ma znas na sta sam mislio :wink: ...pogotovo u utakmicama kao ona sinoc gdje te ne ide ni u jednom segmentu. Ja bih recimo sinoc nakon odredjenog vremena "zaboravio" uigrane napade, i firsirao 1 na 1 ili 2 na dva sa Bjelicom i Teodosicem po cijenu da ne daju niti jedan poen...kad si nemocan, forsiras najbolje sto imas.
kakavdanakneiskustvu

#1269 Re: Eurobasket 2015

Post by kakavdanakneiskustvu »

It_is_a_Leclerc wrote:Nikako se ne mogu oteti dojmu da su Francuzi ovdje zaslužili otići dalje. Sudački kriterij je baš bio po španskom receptu. Pogled prema Gasolu je bio faul. 16 slobodnih bacanja im je suđeno u čettiri minute. Gasol je sam dobio Francuze. Ovi ostali mogu samo da mu s vremena na vrijeme dobace peškir da se obriše, i to je to.

Žao mi je Batuma. Od spasioca do tragičara u pet minuta. :( Parker je zaslužio da se s boljom utakmicom oprosti od reprezentativnog dresa :(

Srbiji se sve otkriva do kraja. Litvanija nije kapacitet koji može pobijediti nikog osim ovih - Češki, Ukrajina i slično. Omakla se šuterska noćna mora Talijanima, i to su Litvanci iskoristili. Mene ne bi čudilo da Srbija sutra Litvaniju ostavi na -20 ili više. U finalu, Srbija ima recept za Špance.

okani se ćoravog posla,ne ide ti prognoziranje oko kosarke
kakavdanakneiskustvu

#1270 Re: Eurobasket 2015

radostan dan wrote:recite mi ljudi, i spasite me depresije izazvane viškom godina..glede čeha i učešća Njinog...je li moguće da jedini ja pamtim kako nas je čehoslovačka odrala na jednom e. prvenstvu?

brabenec?
Tomahawk11
Globalni moderator

#1271 Re: Eurobasket 2015

Post by Tomahawk11 »

Rekao sam i ranije, Srbija je najtanja na poziciji centra. Veoma bitna pozicija. Suteri zakazu, ali kad imas kvalitetnog centra, em zakljucas reket, em trpa u napadu. Raduljica je sve, samo ne kvalitetan centar. Ko ga je nazvao panjem ili kako vec, nije puno pogrijesio.
Dobro, obje ekipe su katastrofalno sutale, tako da to ponistava jedno drugo.
I ova prica o preuzimanju odgovornosti na kraju, stoji i to.
Litvanci su definitvno iznenadjenje prvenstva, pored Grcke, Srbije, Francuske, niko ih nije vidio u finalu.
Mislim da uzimaju Spanci.
radosni, ima dodatni turnir za OI, plasirace se srbi :)
Romanista 101%

#1272 Re: Eurobasket 2015

Post by Romanista 101% »

Litvanci cekali punih 20 godina za osvetu, pravda ipak na kraju dodje ali nevjerovatno kako neki ovdje pocijenjuju Litvaniju kao da su u rangu Belgije ili Ceske :roll:
kamen spoticanja

#1273 Re: Eurobasket 2015

vryzas wrote:Ma znas na sta sam mislio :wink: ...pogotovo u utakmicama kao ona sinoc gdje te ne ide ni u jednom segmentu. Ja bih recimo sinoc nakon odredjenog vremena "zaboravio" uigrane napade, i firsirao 1 na 1 ili 2 na dva sa Bjelicom i Teodosicem po cijenu da ne daju niti jedan poen...kad si nemocan, forsiras najbolje sto imas.
Nije srbija na onu marisanu od odbrane imala igrati sta bolje...to su takve utakmice...na kraju kad udjes u egal onda igra milos sam...ostali se tuku
Srbi su sami sebe ubjedili da su vec sampioni a nakon sto su se prosetali u grupi u kojoj im je jedino njemacka igrala odbranu(a ta utakmica je zavrsila zadnjim sutom)
I hajd.kontam kad se lumberjack raduljica nalozi...al ne kontam kad se djordjevic nalozi
hebi ga...opet ti kazem...srbija je imala najpotentniju ekipu na ep
kakavdanakneiskustvu

#1274 Re: Eurobasket 2015

petorka prvenstva?
pirmin

#1275 Re: Eurobasket 2015

Post by pirmin »

Tomahawk11 wrote:Rekao sam i ranije, Srbija je najtanja na poziciji centra. Veoma bitna pozicija. Suteri zakazu, ali kad imas kvalitetnog centra, em zakljucas reket, em trpa u napadu. Raduljica je sve, samo ne kvalitetan centar. Ko ga je nazvao panjem ili kako vec, nije puno pogrijesio.
Apsolutno.
U Srbiji ga, vidim, zovu drvosjecom. To je tu negdje.

Ali Bogdanovic :roll: ...

...jos mi nije jasno sa kakvim on instiktima mora zivjeti.
Locked