Popularne stvari koje ne kontam

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1251 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Velkoski »

Logovan wrote:Ne kontam naše vodosnabdijevanje.
pa nije vodovod popularan :mrgreen:
Logovan

#1252 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Logovan »

Velkoski wrote:
Logovan wrote:Ne kontam naše vodosnabdijevanje.
pa nije vodovod popularan :mrgreen:
Popularan je iza ponoći. :mrgreen:
Walther

#1253 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Walther »

Danguba wrote:
muha_sa wrote: dobri moj mudrac :-D
mi smo nosili pantalone na peglu, kasnije došle farmerke "super rifle" pa na njih prešli a trenerke nam iskljucivo služile za sporta i za oko kuce u avliji---cak ni do granapa.
:thumbup:

vala muha skroz si u pravu.
ni ja to nikako da shvatim. to je izgleda neki ''balkanski'' sindrom jer dok predjes alpe, trenerka sluzi samo za neko treniranje.
trenarka u januaru...jos kad je u kompletu pederusa i airmaxice :roll:
sheilak

#1254 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by sheilak »

hashtagove ispod slika na fb. al i inace.

muske jakne sa dzepovima haman na prsima... #ispod pazuha :D

ispeglanu kosu, ofarbanu u ziht crno. ili slutty plavo. i iskvarcan ten. i odjecu s placa.... #plastika...
Perdita_Durango

#1255 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Perdita_Durango »

Ne kontam onu pomamu što je jedno vrijeme bila aktuelna, ono brijanje jedne strane glave. To mi je ono 'aj nemoj', ali dobro, o okusima se ne raspravlja.

Ne kontam zašto ljudi kritiziraju toliko djevojke koje se šminkaju i govore da imaju masku na licu, jer se ipak radi o njihovom licu i njihovoj 'masci', ako se one osjećaju bolje i prijatnije tako, tko sam ja da im sudim?

I brat bratu, ne kontam pomamu za onom seriju Igre Prijebavanja (prijestolja), ogledala sam par epizoda, dalje nisam mogla jer je čisto pretjerivanje svega, jebačina na sve strane, incest ovamo, tamo, svako malo nekoga zakolju, frajer je samo pretjerao u svemu, isforsirao dramu i sve tabue i eto knjige. Uostalom, izgleda mi kao neki napaćeni perverznjak koji živi kroz onog malog patuljka što sliči na Housea, jer je i autor vjerojatno nekad u životu bio 'drugačiji' ali je htio piti, ševiti sve što hoda pa nije mogao pa je to pretočio u ovog malog koji je drugačiji a to ipak može da radi, pa na svaku scenu se samozadovoljava od ushićenja i entuzijazma. Ups, odoh ja predaleko. Uglavnom, ni tu pomamu ne kontam ali i ovdje je stvar opet o okusima.
todd_smith

#1256 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by todd_smith »

ultima_palabra wrote:
JohnnyS wrote:Ova histerija oko onog degena Clarksona i Top Geara... Potvrđuje sve stereotipe o muškarcima kao nezrelim derištima :facepalm:
Ja vazda hocu da pitam nekoga ko je taj Clarkson i zasto je bitan...
pa voditelj popularne emisije koja ima 20 sezona, bez obzira ko si i sta si, ako si 20 sezona na BBCiju imat ces neku vrstu popularnosti :lol:

Inace lik je tipicni englez, arogantni rasista i zato ga i englezi vole jer je vecina takva, ali boli ga briga, prodao je prava BBCiju za emisiju, zaradio 8m funti samo na tome i onda opalio producenta stocem da mu daju otkaz gdje je jos vise para skupio zbog ugovora ako mu se da otkaz...i sada ce na netflixu ili Sky-u da zaradi jos vise sa novom verzijom emisije
franceska

#1257 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by franceska »

Ja nikako, ali nikako ne kontam kada, kako i zašto su nam razne profuknjače i primitivci postali idoli :?
Postalo je sramota reći da ne pratiš ove baljezgarije i primitivluk :roll:
Odmah te etiketiraju kao ljubomornu/og :roll:

Ovdje konkretno mislim na ovaj odron od zabave za široke narodne mase - Parovi.
Bambi_na_kofeinu

#1258 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Bambi_na_kofeinu »

Ljudi koji kafu piju samo "tu i tu", jer samo "tu i tu" je znaju napraviti kraću/dužu, tačno određenog ukusa, dovoljno vruću....
Jebo te, kafa...kofein, šolja vruća voda, vozdrica.
Samo naglašavanje kraće ili duže mi je retardirano, koji penis je uopće kraća kafa, ako ti je puno popij pola i eto ti kraće kafe.

Ljudi koje čekaš u kafiću, pojave se i onda seru što si sjela baš tu, "eno tamo u ćošku/pored prozora/napolju puno ljepše mjesto."
Mrš.

Ljudi koji istančano znaju razliku između ćevapa u Želji i ćevapa u Mrkvi pite u Bosni i pite bilo-gdje.
Ne da se radi o rijetkim delicijama uzgojenim na vrhovima Alpa, pita i ćevapi, majke vam ga.

Kontam, samo mi je retardirano...ljudi nekad prosto nisu normalni.
kakavdanakneiskustvu

#1259 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by kakavdanakneiskustvu »

Bambi_na_kofeinu wrote:Ljudi koji kafu piju samo "tu i tu", jer samo "tu i tu" je znaju napraviti kraću/dužu, tačno određenog ukusa, dovoljno vruću....
Samo naglašavanje kraće ili duže mi je retardirano, koji penis je uopće kraća kafa, ako ti je puno popij pola i eto ti kraće kafe.

Ljudi koje čekaš u kafiću, pojave se i onda seru što si sjela baš tu, "eno tamo u ćošku/pored prozora/napolju puno ljepše mjesto."
Mrš.

Ljudi koji istančano znaju razliku između ćevapa u Želji i ćevapa u Mrkvi pite u Bosni i pite bilo-gdje.
Ne da se radi o rijetkim delicijama uzgojenim na vrhovima Alpa, pita i ćevapi, majke vam ga.

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1260 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Chmoljo »

Bambi_na_kofeinu wrote:Ljudi koji kafu piju samo "tu i tu", jer samo "tu i tu" je znaju napraviti kraću/dužu, tačno određenog ukusa, dovoljno vruću....

Mrš.

ja iskreno ne kontam ovaj post...

nema razlike u pitama na različitim mjestima? :?

nema razlike u gušćoj i rjeđoj kafi? :?

ono, svodiš te stvari na najprostije i faktore i onda se pitaš u čemu se razlikuju... :roll: ne znam, ne želim biti nepristojan, ali kome je pita svugdje ista, mnijem da se hrani preko infuzije... :roll:
Bambi_na_kofeinu

#1261 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Ja stvarno ne znam da sam ikad u životu pojela nejestivu pitu i popila kafu koja se drrrrrrrrrrastično razlikuje od esspresa bilo gdje.
Kod nas o ćevapima nauka ko o najfinijim vinima, majke mi gdje god sam došla dobila sam valjuške od mesa, e sad jel' lepina polivena, jel' manje ili više luka, tih finesa ima, u samom ćevapu meni vrlo mala razlika.
E ili je do mojih okusnih pupoljaka, ili eto cijeli svoj život imam sreću pa nisu mi poslužili neko nejestivo sranje.

Kafa, posebno espreso mi je famozna stvar za raspravu, isti ali apsolutno isti klinac u rasponu od 1-5 maraka, odgovorno tvrdim ISTI.
JThomas

#1262 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by JThomas »

ma ja. u pravu ste vi gospoja, nema tu nikakve razlike.
Bambi_na_kofeinu

#1263 Re: Popularne stvari koje ne kontam

JThomas wrote:ma ja. u pravu ste vi gospoja, nema tu nikakve razlike.
Potpuno vjerujem da ima. Meni nema. Pa me nerviraju ljudi koji me vucaraju od objekta do objekta jer njima razlike ima.
Legitimno?
Sephora

#1264 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Sephora »

Nije popularno ali ne kontam, da postoje osobe koje danas zive bez struje i vode..

Gledam emisiju "Ispuni mi zelju"...

:?
Ajatolah_

#1265 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Ajatolah_ »

:lol: Pa okus ćevapa toliko varira da ja ne znam dva mjesta da mogu reći da su isti, a ti se još ibretiš ako neko prepoznaje razliku.

Iskusan zna prepoznati odakle je koji i po izgledu. :oops: 8-)
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1266 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by _BataZiv_0809 »

Cevapi i kafa su bas primjer gdje se itekako moze osjetiti oscilacija u kvaliteti. Kraca kafa bi trebala da podrazumijeva da u smjesi ima manje vode, pa je udio kofeina veci :D meni licno glavna kafa za rano ujturu. I ni blizu nije isto popiti do pola neku proljevusu :D

O cevapima se moze esej napisat.

Ali opet legitimno je, da to neko ne konta :sax:
Dr Kova

#1267 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Dr Kova »

JThomas wrote:ma ja. u pravu ste vi gospoja, nema tu nikakve razlike.
:thumbup:
Dr Kova

#1268 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Dr Kova »

_BataZiv_0809 wrote:Cevapi i kafa su bas primjer gdje se itekako moze osjetiti oscilacija u kvaliteti. Kraca kafa bi trebala da podrazumijeva da u smjesi ima manje vode, pa je udio kofeina veci :D meni licno glavna kafa za rano ujturu. I ni blizu nije isto popiti do pola neku proljevusu :D

O cevapima se moze esej napisat.

Ali opet legitimno je, da to neko ne konta :sax:

Tako je kolega, ubo si "u sridu" :thumbup:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1269 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by _BataZiv_0809 »

.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1270 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by _BataZiv_0809 »

Buckethead wrote:

Tako je kolega, ubo si "u sridu" :thumbup:
Razumijemo se :thumbup:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1271 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by _BataZiv_0809 »

Ajatolah_ wrote::lol: Pa okus ćevapa toliko varira da ja ne znam dva mjesta da mogu reći da su isti, a ti se još ibretiš ako neko prepoznaje razliku.

Iskusan zna prepoznati odakle je koji i po izgledu. :oops: 8-)
Cak i ja koji nisam neki ljubitelj cevapa i dosta rijetko ih jedem, mogu vrlo dobro prepoznati razliku :-D
ZenaZbrkovima

#1272 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by ZenaZbrkovima »

Sephora wrote:Nije popularno ali ne kontam, da postoje osobe koje danas zive bez struje i vode..

Gledam emisiju "Ispuni mi zelju"...

:?
da mogu sebi priustiti imali bi sasvim sigurno puno vise od "struje i vode"..

ne kontam ljude koji se prave da ne kontaju.
Ridjobrki

#1273 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Ridjobrki »

:shock: :shock: :shock:

A što mi pade u očima u sekundi...

Kućo moja, izjednačavati neke kafe ili načine pripreme je k'o da Kalesijske Slavuje porediš sa Vivaldijem. Ono violina-violina sve to guslanje je isti klinac. :-)
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1274 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by _BataZiv_0809 »

Ridjobrki wrote: :shock: :shock: :shock:

A što mi pade u očima u sekundi...

Kućo moja, izjednačavati neke kafe ili načine pripreme je k'o da Kalesijske Slavuje porediš sa Vivaldijem. Ono violina-violina sve to guslanje je isti klinac. :-)
Kafa i nacini njene pripreme su umjetnost :thumbup:
JohnnyS

#1275 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by JohnnyS »

Ja nisam neki kafopija, ali ima kafića gdje espreso ne bih popio ni pod razno, a negdje s guštom popijem. Bijela kava je priča za sebe, negdje prave ogavne pjene s pregorenim mlijekom i mjehurićima ko da je Čarli u šolji, a ne pjena od mlijeka, dok je u drugim kafićima pjena savršena, jednolična i jestiva. Tako da je to po meni bitna stavka za odabir kafane. Mjesto na koje ćeš sjesti u kafiću je također bitna stavka, ovisno od osobe do osobe, ako si tračer - odmah na trotoar, ako si s ljubavnicom - između šanka i wc-a. Mislim, ako ti nije bitno kakva je kava i gdje sjediš, onda nemoj ni ići u kafiće jer tome oni i služe, sjedi s tom osobom na klupu u parku, jeftinije ti je... :D
Post Reply