ili SBB glasaci nasekirali...sve je to isto.JThomas wrote:baš se SDA nasekira šta vrijeđa časnog i poštenog građanina...
Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
- Danguba
#1251 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
-
kakavdanakneiskustvu
-
kakavdanakneiskustvu
- KB9
-
kakavdanakneiskustvu
- JThomas
#1256 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
ali najbukvalnije iz nužde, od prvog dana. fahro radi slobode, a bakir radi ruku da se mogu nastaviti "poslići"...
-
putokaz1
#1257 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
Ko će biti partner Bakiru 2018 ????JThomas wrote:ali najbukvalnije iz nužde, od prvog dana. fahro radi slobode, a bakir radi ruku da se mogu nastaviti "poslići"...
- Danguba
#1258 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
Ja se nadam Zijad Turkovic a i Fahri Insallah.putokaz1 wrote:Ko će biti partner Bakiru 2018 ????JThomas wrote:ali najbukvalnije iz nužde, od prvog dana. fahro radi slobode, a bakir radi ruku da se mogu nastaviti "poslići"...
- Haris.ba
#1259 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
Ja sam bio siguran da normalan čovjek nakon strašno prljave predizborne kampanje 2014. ne bi mogao da računa na koaliciju SDA i SBB.putokaz1 wrote:Ko će biti partner Bakiru 2018 ????JThomas wrote:ali najbukvalnije iz nužde, od prvog dana. fahro radi slobode, a bakir radi ruku da se mogu nastaviti "poslići"...
Ni pas sa maslom ne bi mogao pojesti šta su jedni o drugima govorili. Ali, eto. Političar očito može.
I evo ih sada u koaliciji. Do izbora će se svi svađati. I onda će godinu dana pregovarati, tehnička vlada SDA, SBB i HDZ će raditi, i onda će se dogovoriti "zarad odgovornosti prema narodu".
-
putokaz1
#1260 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
SBB će preć prag 2018,imat će negdje 1 negdje 2 možda i 3 zastupnika,npr kao sad SBIH,i može bit ključ ostanka SDA na vlasti
Razni oblici crvenih partija ,razjedinjeni ili poluujedinjeni će bit druopozicionirani,koji će svojim nedjelovanjem ostavljati SDA na vlasti
Tako da je mandat SDA u 2018 zagarantovan a nezna se skim
-s crvenim
-s nekim oblikom SBB ili SBIH
?
Razni oblici crvenih partija ,razjedinjeni ili poluujedinjeni će bit druopozicionirani,koji će svojim nedjelovanjem ostavljati SDA na vlasti
Tako da je mandat SDA u 2018 zagarantovan a nezna se skim
-s crvenim
-s nekim oblikom SBB ili SBIH
?
-
zulfo
#1261 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
sjećate li se Mirze Ustamujića Predstavljen kao mlad perspektivan poduzetan(što u biti i jeste)
No stranci ne trebaju takvi već poslušni.
No stranci ne trebaju takvi već poslušni.
-
veiz
#1262 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
Fahrudin Radončić, medijski tajkun, utemeljitelj „Avaza“ i osnivač Saveza za bolju budućnost BiH, bivši državni ministar sigurnosti, svoje graditeljske apetite počeo je trenirati izgradnjom poslovnih objekata za smještaj uposlenike svoje tiskovine. Prva redakcija „Dnevnog avaza“ bila je smještena u prostoru Bosna auta u centru Sarajeva, da bi potom bila preseljena u prijeratni Dom kulture Vaso Pelagić u sarajevskoj općini Novo Sarajevo.
Prvi ambiciozniji objekat „Avaza“ napravljen je 2000. godine u sarajevskom naselju Alipašino Polje, a podignut je na atomskom skloništu koje je pripadalo Ministarstvu odbrane. Pravno-imovinski problemi, zapravo čiste formalnosti, riješeni su jednostavno, jer je u to doba Radončić bio u neraskidivim odnosima sa porodicom Izetbegović i vrhom (i dnom) SDA.
Prva poslovna zgrada „Avaza“ prodata je Hypo Alpe Adria banci. Prema zvaničnim podacima, Radončić je poslovnu zgradu Hypo banci prodao za 8 miliona KM, a nezvanično, zgrada je prodata za 12 miliona KM. Navodno, višak od četiri miliona maraka završio je na „izmještenom“ Radončićevom računu u jednoj banci u Luksemburgu.
Prvi ambiciozniji objekat „Avaza“ napravljen je 2000. godine u sarajevskom naselju Alipašino Polje, a podignut je na atomskom skloništu koje je pripadalo Ministarstvu odbrane. Pravno-imovinski problemi, zapravo čiste formalnosti, riješeni su jednostavno, jer je u to doba Radončić bio u neraskidivim odnosima sa porodicom Izetbegović i vrhom (i dnom) SDA.
Prva poslovna zgrada „Avaza“ prodata je Hypo Alpe Adria banci. Prema zvaničnim podacima, Radončić je poslovnu zgradu Hypo banci prodao za 8 miliona KM, a nezvanično, zgrada je prodata za 12 miliona KM. Navodno, višak od četiri miliona maraka završio je na „izmještenom“ Radončićevom računu u jednoj banci u Luksemburgu.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1263 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
kako ga šejla zove
jadončić
jadončić
-
putokaz1
#1264 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
SBB opozicija u Lukavcu i Živinicama
-
kakavdanakneiskustvu
-
Cohers
#1266 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
MAGNETOFONSKI SNIMAK SJEDNICE PREDSJEDNIŠTVA RBiH, ODRŽANE 14.12.1993. ODINE
Sjednica je počela u 18,oo sati.
Sjednicom je pedsjedavao Alija Izetbegović, predsjednik Predsjedništva.
(...)
Tačka 4.
Dakle, prijedlog Ministarstva pravosudja da se oslobode odgovornosti ova dva novinara.
KLJUIĆ:
Ja glasam protiv tog predloga. *Evo zbog čega. Neću vam nešto lično pričati Fahrudin Radonić i ja smo radili za zagrebački "Danas" za pa kad ja dodjem u Zagreb on je veći Hrvat od mene pa me je to bolilo, ali to je moj lični problem. Pa je došao ovdje pa je bio veći Bosanac od mene, ali ja gledam suštinski jednu stvar. Oni su napali Muslimovića i odali vojnu tajnu. Pokazalo se kasnije da Muslimović nije bio kriv i čak smo ga unaprijedili i to su svi podržali. Mislim da Muslimović s njim treba malo razgovarati. On je veliki potencijal. A mi kao država moramo se učiti da iz jedne afere na Zapadu je to jasno - onaj ko kleveće i onaj ko je oklevetan: jedan može biti u pravu, oba nikad. A neću da opterećvam moram reći da ja to malo bolje pratim jer sam novinar, Fahrudina Radonića da je vrlo negativno djelovao u listu "Bosnanski avaz“. Ja sam taj list uzeo, izanalizirao i iscrvenio se, ali nemam vremena da odem do predsjednika SDA Ćemala, a ne mogu tebe tim opterećavati, a vidim haris se topi od posla, ne mogu ni njega. Nisam za to da se oslobode, nego sam za to da, ako je podignuta optužnica, a bila je podignuta vrlo stroga optužnica, da su izdali državnu tajnu, da se nama to obrazloži ovdje. Jer ne može biti i Muslimović u pravu i novinar. Prema tome, ja svoj glas vama sad kažem, a pošto poznajem materiju. Ima još jedan argument koji me tjera na to što nije razriješen medju nama slučaj Halilović. A ovo jte direktno vezano i za Halilovića. Pa vi mene poslušajte, nećete pogriješiti.
Da se skine ovaj prijedlog o oslobadjanju, nego da sb to sudski odradi, pa ako treba osloboditi. Nisam ja da čovjek ide u zatvor džaba. Ali da to suci potpišu pravo, a ne predlog o aboliciji na Predsjedništvu. Ja sam protiv tog predloga. Mislim da sam vam dao dovoljno obrazloženje.
(…)
IZETBEGOVIC:
Smatra se da postoje neke osnove za gonjenje, ali da ne bi bilo oportuno da se goni. Naime, to su ti slučajevi. Inače, kad nema osnova ne treba pitati Predsjedništvo. Ako nemä osnova, oslobodjen je čovjek. Očigledno bi postojali neki elemeriti krivičnog djela, medjutim, smatra se da ne bi bilo baš politički oportuno, nije tako krupna politička stvar da ne bi moglo da ide i kažu imamo prečeg posla. Inače, ne bi on ni tražio aboliciju da ne postoje nikakvi elementi. Ako nema elemenata...
Zajednički razgovor.
KLJUIĆ:
Sve ja vas poštujem, ali vi znate da ja imam jedan glas. I ja dižem ruku protiv. A vi izvolite na glasanje.
(...)
Tačka 4.
Dakle, prijedlog Ministarstva pravosudja da se oslobode odgovornosti ova dva novinara.
KLJUIĆ:
Ja glasam protiv tog predloga. *Evo zbog čega. Neću vam nešto lično pričati Fahrudin Radonić i ja smo radili za zagrebački "Danas" za pa kad ja dodjem u Zagreb on je veći Hrvat od mene pa me je to bolilo, ali to je moj lični problem. Pa je došao ovdje pa je bio veći Bosanac od mene, ali ja gledam suštinski jednu stvar. Oni su napali Muslimovića i odali vojnu tajnu. Pokazalo se kasnije da Muslimović nije bio kriv i čak smo ga unaprijedili i to su svi podržali. Mislim da Muslimović s njim treba malo razgovarati. On je veliki potencijal. A mi kao država moramo se učiti da iz jedne afere na Zapadu je to jasno - onaj ko kleveće i onaj ko je oklevetan: jedan može biti u pravu, oba nikad. A neću da opterećvam moram reći da ja to malo bolje pratim jer sam novinar, Fahrudina Radonića da je vrlo negativno djelovao u listu "Bosnanski avaz“. Ja sam taj list uzeo, izanalizirao i iscrvenio se, ali nemam vremena da odem do predsjednika SDA Ćemala, a ne mogu tebe tim opterećavati, a vidim haris se topi od posla, ne mogu ni njega. Nisam za to da se oslobode, nego sam za to da, ako je podignuta optužnica, a bila je podignuta vrlo stroga optužnica, da su izdali državnu tajnu, da se nama to obrazloži ovdje. Jer ne može biti i Muslimović u pravu i novinar. Prema tome, ja svoj glas vama sad kažem, a pošto poznajem materiju. Ima još jedan argument koji me tjera na to što nije razriješen medju nama slučaj Halilović. A ovo jte direktno vezano i za Halilovića. Pa vi mene poslušajte, nećete pogriješiti.
Da se skine ovaj prijedlog o oslobadjanju, nego da sb to sudski odradi, pa ako treba osloboditi. Nisam ja da čovjek ide u zatvor džaba. Ali da to suci potpišu pravo, a ne predlog o aboliciji na Predsjedništvu. Ja sam protiv tog predloga. Mislim da sam vam dao dovoljno obrazloženje.
(…)
IZETBEGOVIC:
Smatra se da postoje neke osnove za gonjenje, ali da ne bi bilo oportuno da se goni. Naime, to su ti slučajevi. Inače, kad nema osnova ne treba pitati Predsjedništvo. Ako nemä osnova, oslobodjen je čovjek. Očigledno bi postojali neki elemeriti krivičnog djela, medjutim, smatra se da ne bi bilo baš politički oportuno, nije tako krupna politička stvar da ne bi moglo da ide i kažu imamo prečeg posla. Inače, ne bi on ni tražio aboliciju da ne postoje nikakvi elementi. Ako nema elemenata...
Zajednički razgovor.
KLJUIĆ:
Sve ja vas poštujem, ali vi znate da ja imam jedan glas. I ja dižem ruku protiv. A vi izvolite na glasanje.
- Dr. Kuca
#1268 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
SDA tj Bake ce ga iskoristiti i onda ce Bake da mu ga zabije oci da mu ispadnu.
-
walk_M-A-N
#1269 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
Preporucujem clanak na temu, dobar i odvratno.
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/419 ... chica.html
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/419 ... chica.html
-
kakavdanakneiskustvu
-
kakavdanakneiskustvu
- dustaban
#1272 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
Nije mi jasno kako jos neko, pored ovakvih CINJENICA, moze jos pushiti pricu o "Fahri koji je bolji od Bakira".kakavdanakneiskustvu wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/rodbinsk ... /161209034
- JThomas
#1273 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
ja vala ne znam gdje je ta priča, ne bih rekao ni da je sam fahro više priča...
čak se poslije onog svjedočenja izvinjavao da su drugi uvukli bakira u priču gdje on nije pomenut 
- Matzan
#1274 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
Dušmani svašta izmišljaju i podmeću!
Naši politiĆari su fini ljudi, njima je država i dobrobit svih njenih građana na prvom mjestu, važnije i od njihovih famElija...
Naši politiĆari su fini ljudi, njima je država i dobrobit svih njenih građana na prvom mjestu, važnije i od njihovih famElija...
-
kakavdanakneiskustvu