Problem pasa lutalica
-
haos1
#1251 Re: Problem pasa lutalica
a pitate li se vi zasto nema lutalica, da, bas lutalica po velikim gradovima europe i svijeta?
- Adriatic
#1252 Re: Problem pasa lutalica
e-lla wrote:Znas i ja ovdje zivim kao i ti i dozivjela sam svasta. Ali odgovorno tvrdim da ima svakakvih pasa i da neki mogu komotno koegzistirati s ljudima cak i na ulici jer se neko o njima brine, vodi ih veterinaru i hrani. Nije da im je tamo mjesto. Ali pozivati da se svi pobiju redom jer je to eto pravo rjesenje je manijakalno. Jasno je meni da ljudi s djecom size ali za ovaj problem kao i za to sto pola ljudi ne radi, sto nema penzija, sto je grad u haosu kriva je vlast. A rjesenje nije da se pobiju svi redom psi, da se pobiju penzioneri i da ljudi bez posla crknu od gladi.haos1 wrote:
tamo gdje je nema?! kad ti tvoj cukica otkine guzicu, pa da vidis kako je tamo gdje je nema...
- Radar71
#1253 Re: Problem pasa lutalica
oni nemaju dog trusthaos1 wrote:a pitate li se vi zasto nema lutalica, da, bas lutalica po velikim gradovima europe i svijeta?
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#1254 Re: Problem pasa lutalica
jesam li rekao da su agresivni i da napadaju...nisam de malo procitaj pa razmisli prije nego napises il kometarises nesta...ORTODOKSNI SELJAKLUK I PRIMITIVIZAM u sred grada hrane se kerovi na sred parkova i ulica dje im nije mjesto, niti su na povodcu niti pod ljudskom kontrolom...ne trebam ici u slatinu, eno ti od pocetka logavine pa do kraja breke copora ko vukovi, ni jedan ispod trideset kila...e-lla wrote:Fakat siris paniku tamo gdje je nema. Ti psi su mirni kao bubice i siti uvijek. Cak ignorisu ljude maksimalno. Cesto sjedim tamo i vidim i roditelje sa djecom. Nista posebno. Otidji na Slatinu tamo iza vet stanice pa da vidis sta su "vukovi".pici wrote:juce sjedim u basti kod svjetlosti i pijem kapucino...dodje covo s kesom nekakvih tabli hrane i djeli kerovima po parku...nekad se sjetim da su na tom trgu sjedile majke s djecijim kolicima i graja djece odjekivala, sad samo cviljenja gladnih kerova i lavez...uzas u sta nam je grad pretvoren...primitivizam i ortodoksni seljakluk...
- Alfons Kauders
#1255 Re: Problem pasa lutalica
Usput, ako je problem sta uciniti sa tih 20-30% pasa koji nisu za eutanaziju, valjda bi se svi mogli sloziti da se eutanizira ostatak, kako nalaze struka?
Ali ne mozemo - i tako vec pet godina.
To je srz problema. Svi su ko fol za eutanaziju bolesnih, starih i agresivnih pasa - ali zapravo nisu. Zato jer po njima nema takvih pasa. Bolestan? Da se to lijeciti... Agresivan? Ma zena ih napala, ne bi oni... Star? Ma nije, moze on jos koju godinu u azilu.
Sve je jasno ko dan, barem meni.
To je srz problema. Svi su ko fol za eutanaziju bolesnih, starih i agresivnih pasa - ali zapravo nisu. Zato jer po njima nema takvih pasa. Bolestan? Da se to lijeciti... Agresivan? Ma zena ih napala, ne bi oni... Star? Ma nije, moze on jos koju godinu u azilu.
-
susc_ovjek
#1256 Re: Odg: Problem pasa lutalica
Ovo je glavni problem post-ratne BiH. Sažaljevanje, "narod nema", kako ces kaznit kad nema.emko1234 wrote: daj ba pakice nemoj biti smijesna. Kakve kazne i od koga ih naplatit? pa ako dodjes u situacije da pustis svog voljenog psa na ulicu, znaci da si vjerovatno finansijski nemocan da ga uzdrzava. Haj neki nije bas svaki primjer takav, al od 10 situacija 5 je na taj fazon. I ti mislis da bi ti covjek koji nema da odrzava tog psa pa ga pusta na ulicu, platio sad neku kaznu zato sto je pustio tog cuku? E jebem mu mater. Ti ko da nisi odavde.
Druga stvari, nije uvijek bilo ovoliko pasa na ulicama. Kurcevi kvazi aktivisti su imali sansu da nesto urade, i spase te zivotinje ove surove sudbine. Imali, ali ih nisu spasili. I sad kad je dosao mak na konac, sad fol svima nesto zao.
Šta je razmišljo kada je uzimao cuku? Tad ga nije zanimalo, znao je da ga niko nikad nece kaznit... I nije tacno da ostavljaju cuke oni koji nemaju, bas suprotno... one stipse, bolesnici od statusa, ljencuge... i shupci ostavljaju cuge uglavnom. Oni kojima se danas svidja jedno, sutra drugo, koji hoce da budu kul i je8aci na baterije. Eto oni...
Hoce li se ostali dobro zamislit kada hoce da uzmu cuku ako zna da je Huso i Hamo kažnjen sa xy maraka zbog napuštanja?
Udri po džepu za sve.
Nije se ni švabo kulturan rodio, nego su ga udarali po džepu.
Naravno, da napomenem... sad kad smo tu gdje jesmo, treba pokupit ove pse i rješit ih se na način kako se rješavalo 50 godina.
- e-lla
#1257 Re: Problem pasa lutalica
Mislim da podatak da nijedna sluzba za hvatanje agresivnih pasa nema pusku/puhaljku za omamljivanje govori dovoljno. Hvataju oni ali one sto im udju u auto sami.Alfons Kauders wrote:Usput, ako je problem sta uciniti sa tih 20-30% pasa koji nisu za eutanaziju, valjda bi se svi mogli sloziti da se eutanizira ostatak, kako nalaze struka?
- LieToMe
#1258 Re: Problem pasa lutalica
e-lla wrote:Znas i ja ovdje zivim kao i ti i dozivjela sam svasta. Ali odgovorno tvrdim da ima svakakvih pasa i da neki mogu komotno koegzistirati s ljudima cak i na ulici jer se neko o njima brine, vodi ih veterinaru i hrani. Nije da im je tamo mjesto. Ali pozivati da se svi pobiju redom jer je to eto pravo rjesenje je manijakalno. Jasno je meni da ljudi s djecom size ali za ovaj problem kao i za to sto pola ljudi ne radi, sto nema penzija, sto je grad u haosu kriva je vlast. A rjesenje nije da se pobiju svi redom psi, da se pobiju penzioneri i da ljudi bez posla crknu od gladi.haos1 wrote:tamo gdje je nema?! kad ti tvoj cukica otkine guzicu, pa da vidis kako je tamo gdje je nema...e-lla wrote: Fakat siris paniku tamo gdje je nema. Ti psi su mirni kao bubice i siti uvijek. Cak ignorisu ljude maksimalno. Cesto sjedim tamo i vidim i roditelje sa djecom. Nista posebno. Otidji na Slatinu tamo iza vet stanice pa da vidis sta su "vukovi".
Koegzistiramo i sa pticama, i cvrcima i mravima... mislim stvarno
Neki ce valjda skontati kad budu imali djecu koju vole vise od svog zivota, kad budu odgovorno odrasle i zrele osobe, koji ce placati drzavi poreze, odvajati za nezaposlene, za penzionere... i kad se od njihovih para budu finasirali azili... tad ce ih mozda biti malo vise briga...a mozda ni tad...
EDIT: lako je tudjim KUR*** gloginje mlatiti
Last edited by LieToMe on 16/09/2014 10:31, edited 1 time in total.
-
haos1
#1259 Re: Problem pasa lutalica
kakve veze imaju nezaposleni i penzioneri za psima?e-lla wrote:Znas i ja ovdje zivim kao i ti i dozivjela sam svasta. Ali odgovorno tvrdim da ima svakakvih pasa i da neki mogu komotno koegzistirati s ljudima cak i na ulici jer se neko o njima brine, vodi ih veterinaru i hrani. Nije da im je tamo mjesto. Ali pozivati da se svi pobiju redom jer je to eto pravo rjesenje je manijakalno. Jasno je meni da ljudi s djecom size ali za ovaj problem kao i za to sto pola ljudi ne radi, sto nema penzija, sto je grad u haosu kriva je vlast. A rjesenje nije da se pobiju svi redom psi, da se pobiju penzioneri i da ljudi bez posla crknu od gladi.
prva stvar ne uspoređujte jebene PSE sa ljudima, to je prva stvar koju morate prestati raditi, a druga stvar, nezbrinutim zivotinjama, pa da su s marsa, a ne napusteni iz kuće, NIJE MJESTO NA ULICAMA.. pa makar bili 2m pod zemljom. to ti je tako u svim europskim gradovima, šta ćeš, ipak ono što je civilizrano živi tamo, za razliku od nas... gdje se necivilizarane stvari podturaju pod civilizrane, i razvijene... hahah
-
hadzidado
#1260 Re: Problem pasa lutalica
Ortodoksni(pravi,originalni) seljak bi pomlatio te kerove bez da trepne!
Prosvjećena i humana "gospoda" hrane kerove i govore kako je ok i kako kerovi nisu krivi ako nekoga glocnu.
Prosvjećena i humana "gospoda" hrane kerove i govore kako je ok i kako kerovi nisu krivi ako nekoga glocnu.
-
haos1
#1261 Re: Problem pasa lutalica
pa ne treba ti omamljivanje, fino ga stavis, navabis na hranu i vrlo jeftino i efikasno riješiš problem ispušnim gasovima u zadnjem dijelu kombija.. jeftnije i čak bezbolnije od metka.e-lla wrote:Mislim da podatak da nijedna sluzba za hvatanje agresivnih pasa nema pusku/puhaljku za omamljivanje govori dovoljno. Hvataju oni ali one sto im udju u auto sami.Alfons Kauders wrote:Usput, ako je problem sta uciniti sa tih 20-30% pasa koji nisu za eutanaziju, valjda bi se svi mogli sloziti da se eutanizira ostatak, kako nalaze struka?
- Alfons Kauders
#1262 Re: Problem pasa lutalica
Ma hvataju oni... onu stvare-lla wrote:Mislim da podatak da nijedna sluzba za hvatanje agresivnih pasa nema pusku/puhaljku za omamljivanje govori dovoljno. Hvataju oni ali one sto im udju u auto sami.Alfons Kauders wrote:Usput, ako je problem sta uciniti sa tih 20-30% pasa koji nisu za eutanaziju, valjda bi se svi mogli sloziti da se eutanizira ostatak, kako nalaze struka?
Toliko se kmechi o eutanaziji, a niko nece da pita koliko je to pasa eutanizirano u proteklih pet godina? Informacije moraju postojati, ali se suti.
Ako je na ulicama 7-8 hiljada onih koji su zreli za eutanaziju, znaci da bi se moralo raditi o hiljadama. A ne radi se. Zato sto se ljudi protive eutanaziji starih, bolesnih i opasnih pasa. I to je istina koju mnogi ne zele da prihvate.
Ovdje se ne radi o nekakvim bitkama za dobrobit zivotinja i spasavanje umiljatih psica. To je propaganda. Istina je da se svim silama pokusava zaustaviti eutanazija pasa koje bi, da su vlasnicki, svaki odgovoran vlasnik eutanizirao. To mogu raditi iskljucivo sadisti, iracionalne osobe ili osobe koje na njihovim mukama profitiraju.
-
rizibizi
#1263 Re: Problem pasa lutalica
Jos jedna predizborna, politicka tema, nema ovo vasa prica veze sa problemima pasa lutalica. Kao i sve ostalo na ovom forumu i ovo ste uspjeli da izvrnete u nacionalisticko/politicko predizborno prepucavanje i onda tu nesto cmizdrite u kakvoj rupi zivimo kad ce nama biti bolje, bice bice al u kurcu bice. Svaka vam cast. Uzdravlje.
- e-lla
#1264 Re: Problem pasa lutalica
Lijepo je misliti da je onaj tamo "protivnik" bubuljicava tijendzerka i k tomu jos isfrustrirana vjecna usidjelica. Prosto je nevjerovatno da odrasla osoba koja placa drzavi poreze i ima djecu moze da ne bude razjareni ubica i trovac pasa.LieToMe wrote:e-lla wrote:Znas i ja ovdje zivim kao i ti i dozivjela sam svasta. Ali odgovorno tvrdim da ima svakakvih pasa i da neki mogu komotno koegzistirati s ljudima cak i na ulici jer se neko o njima brine, vodi ih veterinaru i hrani. Nije da im je tamo mjesto. Ali pozivati da se svi pobiju redom jer je to eto pravo rjesenje je manijakalno. Jasno je meni da ljudi s djecom size ali za ovaj problem kao i za to sto pola ljudi ne radi, sto nema penzija, sto je grad u haosu kriva je vlast. A rjesenje nije da se pobiju svi redom psi, da se pobiju penzioneri i da ljudi bez posla crknu od gladi.haos1 wrote:
tamo gdje je nema?! kad ti tvoj cukica otkine guzicu, pa da vidis kako je tamo gdje je nema...![]()
![]()
![]()
![]()
Koegzistiramo i sa pticama, i cvrcima i mravima... mislim stvarno![]()
Neki ce valjda skontati kad budu imali djecu koju vole vise od svog zivota, kad budu odgovorno odrasle i zrele osobe, koji ce placati drzavi poreze, odvajati za nezaposlene, za penzionere... i kad se od njihovih para budu finasirali azili... tad ce ih mozda biti malo vise briga...a mozda ni tad...
- Banksy
#1265 Re: Problem pasa lutalica
Ma to jednostavno nije tačno, da ne upotrijebim grublju riječ.Alfons Kauders wrote:Pa zasto se to ne radi? Zasto se na svaki prijedlog na tom tragu reaguje vec odvec poznatim kmechanjem? Zasto se stotine ako ne i hiljade ljudi dignu kada se to pomene?! Zasto se ljudima konacno ne kaze istina, zasto im se ne kaze za sta se svi navnodni ljubitelji zivotinja zapravo zalazu? Zasto fino svi ne kazemo o cemu se ovdje radi?Banksy wrote:
SISTEMOM.
Usmrćivanjem isključivo bolesnih i zaraženih pasa, masovnim, hitnim kastracijama i čipiranjem, hitnim, brzim pravljenjem nekoliko azila (bez pronevjere para), odvojeno za stare i mlađe pse, velikim akcijama udomljavanja. Treba strpljenja, potrajaće, ali će uspjeti.
Nažalost, seljačine ne vole beskorisnu živinu, a vole umlaćivanje, a još više vole proprati novac od azila i zaraditi još koji dinar na muci bespomoćnih životinja. Pa još kad se zaradi koji predizborni poen, eto sreće i veselja.
Recept je uvijek i svuda jednostavan i jasan:
RED, SISTEM, ZAKON, KAZNA i PREVENCIJA.
Dogs Trust kaze da je 70-80% pasa na ulici vec zrelo za eutanaziju. Eto neka odrade njih, onda ostaje 2,000 onih koji nisu, za cetvrtinu ima mjesta u azilu, neka se udomi jos cetvrtina, a ostale neka steriliziraju i puste sto se mene tice, nikakav problem. Onda bi na ulicama imali deset puta manje pasa (i to steriliziranih, zdravih) a ne bi eutanizirali NIJEDNOG koji ne ispunjava uslove.
Sta je tu neprihvatljivo? Sta je tu nehumano ili protuzakonito? Zasto se ne kaze istina i zasto se ne prizna da se zapravo grcevito brane upravo psi koji su zreli za eutanaziju, koji boluju i pate, koji su agresivni?!
Nemoj molim te, fakat nemoj. Davno je postalo jasno o cemu se ovdje radi. Nekim ljudima je, iz finansijskih, politickih, ideoloskih ili psiholoskih razloga U INTERESU da na ulicama grada imamo hiljade pasa koje bi bilo humanije eutanizirati, po priznanju upravo ljudi koji ih ko fol brane. Meni nije. Ja volim zivotinje i ne zelim da ti psi pate. Njima jeste, jer oni profitiraju od njihove patnje.
I ne, izgradnja "nekoliko" azila i smjestaj SVIH PASA u iste nije, nece i ne moze biti rjesenje. Hoces da ti kazem sta bi se onda desilo? Onda bi isti dusebriznici pokrenuli kampanju da se ti azili zatvore, ostavljali bi slike "nehumanih uslova" u istim itd. Jednostavno mi nije jasno zasto ti kao jedna od pametnijih i pismenijih osoba na forumu pusis njihovu pricu.
Haos i bezakonje i nerješavanje ovog problema je u interesu vlasti. Ne znaju, ne zanima ih, ne žele, a imaju koristi. Da si zaista pročitao ono što sam napisala u prethodnih par postova bilo bi ti jasno šta, zašto i kako.
Zaista ne mislim dalje.
- pici
#1266 Re: Problem pasa lutalica
e-lla wrote: Sjecam se ove vijesti. Djevojcicu su napali takodje vlasnicki psi u Mostaru. I to pit bullovi za borbe.
http://doznajemo.com/2012/04/07/psi-utr ... taru-foto/
Ali opet nemoj misliti da sam za to da psi lunjaju ulicom. Problem ovdje je malo dublji od podivljalih copora.
I da, kod tebe mi je bas zapelo za oko to da grcevito branis macke a pri tome te iste macke pobise sve redom, ptice, gmizavce itd. Malo cudna logika. Branis jedne predatore a druge mrzis. Istina pas moze covjeku nanijeti vece ozljede ali ti se bas i ne fokusiras na to. Bitno ti je da su oderali sve macke u komsiluku
opet ne citas napali su je copori pasa po svjedocima koji su se zatekli tu...to vlasnicki psi nije ni spomenutoBorbeni psi?
Iz Udruženja građana za zaštitu životinja “Prijatelji” iz Mostara tvrde da su psi koji su napali djevojčicu većinom u vlasništvu Roma koji žive u ovom naselju te da se radi o opasnim psima koji se koriste za borbe.
Stravičan slučaj napada čopora pasa lutalica dogodio se u mostarskom naselju Tekija. Usred dana umalo nisu ubili Sabinu, 10-godišnju djevojčicu, romskog podrijetla, koja je u kritično vrijeme išla u školu. Divlji čopor je nesretnu djevojčicu okružio i napao, a u posljednji trenutak su je spasili slučajni prolaznici, piše Večernji list.
i kakve veze imaju macke sa divljim coporima po sarajevu
-
haos1
#1267 Re: Problem pasa lutalica
nije, dog trust aktivisti još nemaju toliko snage da budu politički aktivni, srećom! ali imaju po socijalanim mrežama i medijima podturaju laži i seljakluke..rizibizi wrote:Jos jedna predizborna, politicka tema, nema ovo vasa prica veze sa problemima pasa lutalica. Kao i sve ostalo na ovom forumu i ovo ste uspjeli da izvrnete u nacionalisticko/politicko predizborno prepucavanje i onda tu nesto cmizdrite u kakvoj rupi zivimo kad ce nama biti bolje, bice bice al u kurcu bice. Svaka vam cast. Uzdravlje.
- O'zone
- Globalni moderator
- e-lla
#1269 Re: Problem pasa lutalica
Procitaj ti jos jednom pa ce ti mozda biti jasnije ko je napao. A to sto je tebi macka korisna sasvim je nebitno. Macke su prenosnici raznih bolesti pa ih ne voli bas svako toliko kao ti.pici wrote:e-lla wrote: Sjecam se ove vijesti. Djevojcicu su napali takodje vlasnicki psi u Mostaru. I to pit bullovi za borbe.
http://doznajemo.com/2012/04/07/psi-utr ... taru-foto/
Ali opet nemoj misliti da sam za to da psi lunjaju ulicom. Problem ovdje je malo dublji od podivljalih copora.
I da, kod tebe mi je bas zapelo za oko to da grcevito branis macke a pri tome te iste macke pobise sve redom, ptice, gmizavce itd. Malo cudna logika. Branis jedne predatore a druge mrzis. Istina pas moze covjeku nanijeti vece ozljede ali ti se bas i ne fokusiras na to. Bitno ti je da su oderali sve macke u komsilukuopet ne citas napali su je copori pasa po svjedocima koji su se zatekli tu...to vlasnicki psi nije ni spomenutoBorbeni psi?
Iz Udruženja građana za zaštitu životinja “Prijatelji” iz Mostara tvrde da su psi koji su napali djevojčicu većinom u vlasništvu Roma koji žive u ovom naselju te da se radi o opasnim psima koji se koriste za borbe.
Stravičan slučaj napada čopora pasa lutalica dogodio se u mostarskom naselju Tekija. Usred dana umalo nisu ubili Sabinu, 10-godišnju djevojčicu, romskog podrijetla, koja je u kritično vrijeme išla u školu. Divlji čopor je nesretnu djevojčicu okružio i napao, a u posljednji trenutak su je spasili slučajni prolaznici, piše Večernji list.
i kakve veze imaju macke sa divljim coporima po sarajevu...stitim macke zato sto su ih copori istrjebili a i korisne su fataku te stetocine pogotovo miseve tako da sam miran...korisnija mi je macka od ovih ulicara milijon puta i u cemu je tvoja zagrizena poenta...mrzim pse
to sto treba skloniti copore je mrznja...dijete drago idi u skolu budi korisna ako nista sebi...
Ako ti je lakse da mislis da se s djetetom raspravljas utoliko je zalosnije sve ovo sto pises.
-
haos1
#1270 Re: Problem pasa lutalica
ja mačke nisam vidio, a to je bilo normalno u komšiluku u kojem sam odrastao, kažeš pobile ptice? jedino što ja vidim je hrpetina vrana koje seru i urliču svako jutro i večer i uništavaju gnijezda i jedu druge ptice! da, VRANE uništavaju i riješavaju se konkurencije drugih ptica. a što se tiče miševa, pa ko ih voli eno mu ih, za preradu žitarica i postrojenja za obradu vode su prepuni tih tvojih sve redom malih životinjica..e-lla wrote: d tebe mi je bas zapelo za oko to da grcevito branis macke a pri tome te iste macke pobise sve redom, ptice, gmizavce itd. Malo cudna logika. Branis jedne predatore a druge mrzis. Istina pas moze covjeku nanijeti vece ozljede ali ti se bas i ne fokusiras na to. Bitno ti je da su oderali sve macke u komsiluku
Last edited by haos1 on 16/09/2014 10:48, edited 1 time in total.
- LieToMe
#1271 Re: Problem pasa lutalica
To sto si se ti u ovo "neki" svrstala nije moj probleme-lla wrote:Lijepo je misliti da je onaj tamo "protivnik" bubuljicava tijendzerka i k tomu jos isfrustrirana vjecna usidjelica. Prosto je nevjerovatno da odrasla osoba koja placa drzavi poreze i ima djecu moze da ne bude razjareni ubica i trovac pasa.LieToMe wrote:e-lla wrote: Znas i ja ovdje zivim kao i ti i dozivjela sam svasta. Ali odgovorno tvrdim da ima svakakvih pasa i da neki mogu komotno koegzistirati s ljudima cak i na ulici jer se neko o njima brine, vodi ih veterinaru i hrani. Nije da im je tamo mjesto. Ali pozivati da se svi pobiju redom jer je to eto pravo rjesenje je manijakalno. Jasno je meni da ljudi s djecom size ali za ovaj problem kao i za to sto pola ljudi ne radi, sto nema penzija, sto je grad u haosu kriva je vlast. A rjesenje nije da se pobiju svi redom psi, da se pobiju penzioneri i da ljudi bez posla crknu od gladi.![]()
![]()
![]()
![]()
Koegzistiramo i sa pticama, i cvrcima i mravima... mislim stvarno![]()
A lijepo je misliti da "onaj tamo" koji nije za izgradnju azila podrzava ubijanje po sistemu proljevanja krvi, noz, zakolji ubij i da nikad nije nije imao i da nema cuku ili nekog drugog kucnog ljubimca
Prosto je nevjerovatno da svoje vlastito dijete volim vise od svog kucnog ljubimca
Toliko o tvojim predrasudama
- Alfons Kauders
#1272 Re: Problem pasa lutalica
Sta nije tacno? Nije tacno da se protive SVIM formama eutanazije i njihovoj primjeni na bilo kom psu? Pa o cemu pricaju zadnjih pet godina?! Samo sto to upakuju malo drugacije, ali sve manje raje pada na price o tuznim okicama jer znaju o cemu se zapravo radi.Banksy wrote:Ma to jednostavno nije tačno, da ne upotrijebim grublju riječ.Alfons Kauders wrote:Pa zasto se to ne radi? Zasto se na svaki prijedlog na tom tragu reaguje vec odvec poznatim kmechanjem? Zasto se stotine ako ne i hiljade ljudi dignu kada se to pomene?! Zasto se ljudima konacno ne kaze istina, zasto im se ne kaze za sta se svi navnodni ljubitelji zivotinja zapravo zalazu? Zasto fino svi ne kazemo o cemu se ovdje radi?Banksy wrote:
SISTEMOM.
Usmrćivanjem isključivo bolesnih i zaraženih pasa, masovnim, hitnim kastracijama i čipiranjem, hitnim, brzim pravljenjem nekoliko azila (bez pronevjere para), odvojeno za stare i mlađe pse, velikim akcijama udomljavanja. Treba strpljenja, potrajaće, ali će uspjeti.
Nažalost, seljačine ne vole beskorisnu živinu, a vole umlaćivanje, a još više vole proprati novac od azila i zaraditi još koji dinar na muci bespomoćnih životinja. Pa još kad se zaradi koji predizborni poen, eto sreće i veselja.
Recept je uvijek i svuda jednostavan i jasan:
RED, SISTEM, ZAKON, KAZNA i PREVENCIJA.
Dogs Trust kaze da je 70-80% pasa na ulici vec zrelo za eutanaziju. Eto neka odrade njih, onda ostaje 2,000 onih koji nisu, za cetvrtinu ima mjesta u azilu, neka se udomi jos cetvrtina, a ostale neka steriliziraju i puste sto se mene tice, nikakav problem. Onda bi na ulicama imali deset puta manje pasa (i to steriliziranih, zdravih) a ne bi eutanizirali NIJEDNOG koji ne ispunjava uslove.
Sta je tu neprihvatljivo? Sta je tu nehumano ili protuzakonito? Zasto se ne kaze istina i zasto se ne prizna da se zapravo grcevito brane upravo psi koji su zreli za eutanaziju, koji boluju i pate, koji su agresivni?!
Nemoj molim te, fakat nemoj. Davno je postalo jasno o cemu se ovdje radi. Nekim ljudima je, iz finansijskih, politickih, ideoloskih ili psiholoskih razloga U INTERESU da na ulicama grada imamo hiljade pasa koje bi bilo humanije eutanizirati, po priznanju upravo ljudi koji ih ko fol brane. Meni nije. Ja volim zivotinje i ne zelim da ti psi pate. Njima jeste, jer oni profitiraju od njihove patnje.
I ne, izgradnja "nekoliko" azila i smjestaj SVIH PASA u iste nije, nece i ne moze biti rjesenje. Hoces da ti kazem sta bi se onda desilo? Onda bi isti dusebriznici pokrenuli kampanju da se ti azili zatvore, ostavljali bi slike "nehumanih uslova" u istim itd. Jednostavno mi nije jasno zasto ti kao jedna od pametnijih i pismenijih osoba na forumu pusis njihovu pricu.
Haos i bezakonje i nerješavanje ovog problema je u interesu vlasti. Ne znaju, ne zanima ih, ne žele, a imaju koristi. Da si zaista pročitao ono što sam napisala u prethodnih par postova bilo bi ti jasno šta, zašto i kako.
Zaista ne mislim dalje.
A sto se tice politike... Heh, pa da je vlast rijesila problem ove godine, dobili bi glat na izborima.
- pici
#1273 Re: Problem pasa lutalica
e-lla wrote: Procitaj ti jos jednom pa ce ti mozda biti jasnije ko je napao. A to sto je tebi macka korisna sasvim je nebitno. Macke su prenosnici raznih bolesti pa ih ne voli bas svako toliko kao ti.
procitao copor pasa i
Borbeni psi?
- omega369
#1274 Re: Problem pasa lutalica
Ako se izivljavao na nekom neduznom psu, vala ga treba opaliti po dzepu pa da mu bas bude. ali ako je ukinuo nekog od ovih opasnih lutalica (a pred mojom zgradom imaju 2 velika copora najradije bi ih zapalio sve do jednog) onda fakat treba bjezati iz ove drzave