Champions League 2014/2015

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
cyprus

#1251 Re: Champions League 2014/2015

Post by cyprus »

Nisam očekivo da će Zenit zapet u grupi... Liverpool je smješan, ne vrijedi ni komentarisat... Ostalo očekivano...
BHF_Manijak

#1252 Re: Champions League 2014/2015

Post by BHF_Manijak »

todd_smith wrote:
Slazem se s tobom za post, ali koliko gledam bbc i sky nikada nisam cuo da su ozb komentatori za njega rekli stivi dz :mrgreen: :mrgreen:
Slabo ti to nesto onda pratis, iskreno! :mrgreen: :mrgreen:
simonese

#1253 Re: Champions League 2014/2015

Post by simonese »

Partijaner wrote:Arsenal ce opet na Bayerna naletiti. :mrgreen:
steta za Arsenal
Logovan

#1254 Re: Champions League 2014/2015

Post by Logovan »

Maharadza wrote: Jednostavno:

Image
:D
:thumbup: :thumbup: Jad i čemer od ekipe. Jadni su fakat. Za većinu igrača je bolje da se ostave fudbala i upišu kakav fakultet, jer nikada nije kasno za studiranje. :skoljka: :D
Gol Ramseya :shock: a i gol Sneijdera je strašan.
mushkile chibira

#1255 Re: Champions League 2014/2015

Post by mushkile chibira »

:run:
Last edited by mushkile chibira on 11/01/2015 12:01, edited 1 time in total.
BHF_Manijak

#1256 Re: Champions League 2014/2015

Post by BHF_Manijak »

Ne znam sto smjesti u tu kategoriju Benficu i Leverkusen. Bayer je s ovim remijem zavrsio drugi u grupi. Siguran sam da bi im mnogo draze bilo izbjeci Chelsea, Real Madrid, PSG/Barcelonu itd...
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#1257 Re: Champions League 2014/2015

Post by I am Happy »

mushkile chibira wrote:Ne znam sta bih fakat napisao poslije odgledane CL veceras.
Meni su najveci jadovi i cemeri Juventus i Atletico Madrid. Preofirno je ovo sto su oni nocas odigrali i takvima bi trebalo zabraniti da se vise takmice. Nisu mnogo od njih odmakli ni Benfica i Bayer ali je makar bilo vise vatre na toj utakmici.
Ne znam fakat cemu vise gubiti vrijeme i gledati sportske dogadjaje koji vise nemaju apsolutno nikakve veze sa sportom.
Iskreno se nadam da ce i jedni i drugi zavrsiti svoje antifudbalsko bivstvovanje u CL vec u narednoj rundi.
Hvala Bogu pa je pauza do proljeca.
Jel ti shvatas o kojim se parama tu radi ?
Juventus svjestan da onom bunkeru ne moze dati dva gola bez da izginu na terenu, a Atletiko opet nije imao nikakav razlog zbog koje bi napao.

Fudbal je biznis, kratko i jasno.
radiostar

#1258 Re: Champions League 2014/2015

Post by radiostar »

north wrote: Ma jarane, ne znam je li i luzer za njih prava riječ..za mene je luzer neko ko ima dobru ekipu ali je vječiti gubitnik..ovi niti imaju dobru ekipu (prošla godina ibila zuzetak u zadnje dvije decenije uz onu kad su uzeli LP) nit znaju šta znači šta je uspjeh...Grehota Gerarrda jadnog koji život ostavi u tom klubu, mogao je davno birati gdje će ići, ali vođen emocijama ostade kukavac u klubu a da za dvadeset godina čovjek nije nijednog trofeja uzeo u ligi :skoljka: ...Pričamo o klubu kojem je do prije dvadeset godina u istorji engleskog fudbala bio jedini konkurent MAN UTD, klubovi poput Chelsea, Arsenala, o City-u da ne pričamo su za njih bile male mace i smijurija, ali nesretnici dvije decenije ne mogu ništa napraviti...i pazi ti njima njihovih transfera molim te, 26 miliona daju za onog budaletinu Markovića, prije toga najveći blam u istoriji transfera engleske lige Andy Caroll kojeg kupiše za 35 miliona :lol: koji nije zabio ukupno par golova do kje igrao, većeg panja ja ne vidjeh u engleskoj ligi u liku napadača....A tek što je bistar momak, hladno izjavi da West Ham ove godine može do titule :lol:
brate, evo malo da se edukujes, cuj mala maca i smijurija :skoljka:
kako male mace i smijurija uzimaju titulu od liverpoola na njihovom terenu, haha

north

#1259 Re: Champions League 2014/2015

Post by north »

Haj ti još jednom pročitaj šta piše pa onda brže bolje požuri da repliciraš..naveo sam nekada ranije, ne sada..a naravno da se ne živi od prošlosti...
Tomahawk11
Globalni moderator

#1260 Re: Champions League 2014/2015

Post by Tomahawk11 »

Ovom Baselu engleski klubovi postali poslastica :mrgreen:
mushkile chibira

#1261 Re: Champions League 2014/2015

ultima_palabra

#1262 Re: Champions League 2014/2015

Post by ultima_palabra »

Pa da si gledao prvu njihovu utakmicu, znao bi da ne treba gledati :D Ja sam okrenuo par puta, vidim ista stvar i vratim na Liverpool-Basel.

Atletico će opet biti nezgodan za svakoga.
mushkile chibira

#1263 Re: Champions League 2014/2015

groove

#1264 Re: Champions League 2014/2015

Post by groove »

zna li neko u kakvom je stanju teren na ljudskom vrtu?
radiostar

#1265 Re: Champions League 2014/2015

Post by radiostar »

north wrote:Haj ti još jednom pročitaj šta piše pa onda brže bolje požuri da repliciraš..naveo sam nekada ranije, ne sada..a naravno da se ne živi od prošlosti...

cuj ne sad nego nekad ranije... oops, tek sad vidim da link nije dobar, kako god
situacija je iz 1989 godine, liverpool - arsenal, zadnja tekma prvenstva, liverpool ne smije izgubiti sa vise od jednog gola razlike da bi osvojili prvenstvo, ipak, izgubili su sa 0:2 u zadnjim sekundama utakmice, i izgubili prvenstvo na svom terenu od male mace i smijurije
istina, do tad a od 1974 arsenal nije pobijedio na enfieldu nijednu utakmicu, sto samo govori o snazi liverpoola u tom periodu

eto malo besplatne edukacije ;-)
north

#1266 Re: Champions League 2014/2015

Post by north »

E pa hvala ti na edukaciji...iskreno nisam znao za ovaj podatak iz davnog vremena a i kako bi..mislio sam općenito na činjenicu broja titula Liverpoola i UTD i u tom kontekstu odskakanje ov adva kluba od drugih do unazad deceniju-dvije...
radiostar

#1267 Re: Champions League 2014/2015

Post by radiostar »

north wrote:E pa hvala ti na edukaciji...iskreno nisam znao za ovaj podatak iz davnog vremena a i kako bi..mislio sam općenito na činjenicu broja titula Liverpoola i UTD i u tom kontekstu odskakanje ov adva kluba od drugih do unazad deceniju-dvije...

jes da idemo offtopic, i izvinjavam se svim ucesnicima zbog toga ali samo hocu da stavim tacku na ovu diskusiju.
ne sporim velicinu Liverpoola (cak i u zadnjih 20 godina, uvijek ce biti top klub) niti velicinu Manchester Uniteda... veliki klubovi definitivno
sporim tvoju tvrdnju da je Arsenal bio za Liverpool i ManU mala maca i smijurija do prije 20 godina
hajde da uzmemo za relevantnu tacku godinu kada je osnovan FA Premiership (1992), takmicenje u kojem Liverpool jos nikada nije pobijedio
znaci uporedicu broj titula ova 3 kluba do 1992 godine
Liverpool - 19 titula prvaka Engleske
Manchester United - 7 titula prvaka Engleske
Arsenal - 10 titula prvaka Engleske

i opet da napomenem, ne sporim da je najvece klubsko rivalstvo u engleskoj relacija Liverpool - Manchester United, ali u istorijskom smislu trpati Arsenal u isti kos sa Celzijem i ManCity je u najmanju ruku hmmm...
todd_smith

#1268 Re: Champions League 2014/2015

Post by todd_smith »

I Nottigham Forrest je uzimao LP 2x, jesu li i oni veliki klub?

Liverpool u zadnjih 25 godina ima 3-4 "bitna" trofeja, medju kojima nema jedan jedini sto je domaca kruna
Towelie

#1269 Re: Champions League 2014/2015

Post by Towelie »

todd_smith wrote:I Nottigham Forrest je uzimao LP 2x, jesu li i oni veliki klub?

Liverpool u zadnjih 25 godina ima 3-4 "bitna" trofeja, medju kojima nema jedan jedini sto je domaca kruna
Imaju Ligu Sampiona i Kup Uefa, "bitni" trofeji, how yes no.
radiostar

#1270 Re: Champions League 2014/2015

Post by radiostar »

todd_smith wrote:I Nottigham Forrest je uzimao LP 2x, jesu li i oni veliki klub?

ne razumijem sta zelis reci
pricamo u okviru takmicenja u engleskoj o klubovima koji imaju kontinuitet

a ti spominjes klub koji je u svojoj istoriji vise vremena proveo u nizim ligama nego u prvoj diviziji
Tomahawk11
Globalni moderator

#1271 Re: Champions League 2014/2015

Post by Tomahawk11 »

I za jedne i za druge bi se moglo reci da su bili veliki klubovi. Sve u svoje vrijeme. Na starim uspjesima se ne zivi, Liverpool je trenutno daleko od elite evropskog fudbala. Proslom sezonom su kao najavili da bi se mogli vratiti, boba im je falila da uzmu titulu, ali ih je to, a i katastrofalne odluke menadzmenta vratilo u rupu u kojoj su dugi niz godina. Steta za takvu sredinu u kojoj se za fudbal zivi, ali tako je.
todd_smith

#1272 Re: Champions League 2014/2015

Post by todd_smith »

Towelie wrote:

Ligu Prvaka su osvojili prije 10 godina.

Kada su zadnji put sta osvojili da nije to bio Carling/Capitol Kup?

Imaju veliku tradiciju i bogatu historiju, ali to je sve.

Ima i Aston Villa recimo veliku tradiciju, ima i Leeds United.
Towelie

#1273 Re: Champions League 2014/2015

Post by Towelie »

todd_smith wrote:
Towelie wrote:

Ligu Prvaka su osvojili prije 10 godina.

Kada su zadnji put sta osvojili da nije to bio Carling/Capitol Kup?

Imaju veliku tradiciju i bogatu historiju, ali to je sve.

Ima i Aston Villa recimo veliku tradiciju, ima i Leeds United.
Ne sporim ja da nema vaznih trofeja poslednjih godina, nego ti rece da su u zadnjih 25 samo osvajali nebitne trofeje pa sam te ja podestio na ova dva evropska koji su jako bitni. :D

Ne zivi se od tradicijie, ali se po tradiciji odvajaju veliki klubovi od onih osrednjih.
todd_smith

#1274 Re: Champions League 2014/2015

Post by todd_smith »

Towelie wrote: Ne sporim ja da nema vaznih trofeja poslednjih godina, nego ti rece da su u zadnjih 25 samo osvajali nebitne trofeje pa sam te ja podestio na ova dva evropska koji su jako bitni. :D

Ne zivi se od tradicijie, ali se po tradiciji odvajaju veliki klubovi od onih osrednjih.
ma to pod navodnim znakovima je trebalo da bude za one osim LP i KU, nisam dodao, halali.

Ali opet stoji poenta. Liverpool nije veliki klub, ne znam po cemu su veci od recimo Evertona, Aston Ville, Southamptona. Zajebi tradiciju, jer kao sto rekoh i Forrest je 2x bio prvak Evrope i kakve fajde sada od toga imaju

Liverpool je kao klub prolazio tranziciju prije 10-15 godina i uradili su uzasno los posao u tom periodu, u kontekstu razvoja za buducnost i planova, i to je razlog sto su sada ono sto jesu. Sasvim pristojan, ali ne top tim. U kontekstu Evrope tu su negdje oko ili ispod recimo Tottenhema.
Towelie

#1275 Re: Champions League 2014/2015

Post by Towelie »

todd_smith wrote:
Towelie wrote: Ne sporim ja da nema vaznih trofeja poslednjih godina, nego ti rece da su u zadnjih 25 samo osvajali nebitne trofeje pa sam te ja podestio na ova dva evropska koji su jako bitni. :D

ma to pod navodnim znakovima je trebalo da bude za one osim LP i KU, nisam dodao, halali.

Ali opet stoji poenta. Liverpool nije veliki klub, ne znam po cemu su veci od recimo Evertona, Aston Ville, Southamptona. Zajebi tradiciju, jer kao sto rekoh i Forrest je 2x bio prvak Evrope i kakve fajde sada od toga imaju

Liverpool je kao klub prolazio tranziciju prije 10-15 godina i uradili su uzasno los posao u tom periodu, u kontekstu razvoja za buducnost i planova, i to je razlog sto su sada ono sto jesu. Sasvim pristojan, ali ne top tim. U kontekstu Evrope tu su negdje oko ili ispod recimo Tottenhema.
Izvini, ali to da Liverpul nije veliki klub si bas zestoko lupio sad. Od Evertona i slicnih ga odvaja pre svega sto je 5 puta bio sampion Evrope, 18 puta prvak Engleske i sta sve jos ne. U evropskim takmicenjima samo Real i Milan su vise puta bili prvaci Evrope, dok se Bajern izjednacio sa Liverpulom tek pre neku godinu. U Engleskoj slicno stoje stvari, Liverpul je decenijama unazad bio najtrofejniji engleski klub, tek ga je Junajted prestigao pre neku godinu.

Ne meri se velicina kluba po nekoj trenutnoj formi, pa cak ni po formi u 10 godina ili slicno, vec po ukupnom uticaju na fudbal i svim osvojenim trofejima i dostignucima od osnivanja. Ne mozes ti otpisati ono sto je Liverpul radio u drugoj polovini 70ih i prvoj polovini 80ih. Haj probaj da otpises Realu onih 5 titula sto uzese 50ih godina pa da vidis kako im se svidja tvoja selektivnost.

Cak i mrzitelji Liverpula ne poricu njegovu velicinu, ne znam sta ti pokusavas da izvedes ovde.
Locked