Avionske nesrece
- insomnia78
#1251 Re: Avionske nesrece
Koji smradovi, obavjestili porodice putem SMS poruka
Razumijem ja da je tesko nazvati toliki broj ljudi ali opet nemati ni malo takta i osjecaja za situaciju
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
Razumijem ja da je tesko nazvati toliki broj ljudi ali opet nemati ni malo takta i osjecaja za situaciju
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
- Danguba
#1252 Re: Avionske nesrece
Ne moze niti jedan avion da leti van koridora a da to ne prijavi nekoj kontroli leta. Onaj ko nije prijavio ne znaci da je nevidljiv. Posto svaka zemlja kontrolise svoj vazdusni prostor (pa i sire) oni vec na radaru imaju objekat. Ako nije najavljen on se tretira kao X objekat i pokusava se stupiti u kontakt sa istim. Dok to traje taj isti objekat ulazi u ''tvoj'' vazdusni prostor i ne zeli da stupi u kontakt i da se identifikuje. On automatski postaje ''nep-rijateljski'' cime se sticu uslovi za uzbunu. Nakon brze procedure (koja je uobicajena) daje se alarm za avione ili protiv avionske rakete koje preuzimaju objekat. Onaj ko ima avione, iste dize da presretnu objekat i da ga probaju identifikovati vizuelno i stupiti u kontakt sa osobljem.
Avioni su dignuti. Vizuelno je identifikovan putnicki avion koji su probali usmjeriti na koridor i prinudno spustanje. Vjerovatno i dalje nisu imali odgovor iz aviona a zbog koje kakvih opasnosti neko je naredio da se srusi ili ga je pratio da izadje iz njegovog prostora i u tom momentu mu nestalo goriva tako da je sam poceo gubiti visinu i zavrsio padom.
Druga stvar, ako je vec otkriven leteci objekat u vasem vazdusnom prostoru i ne zeli da se identifikuje a vi nemate avione da dignete nego samo raketni stit, vjerovatno je neko naredio rusenje istog sa zemlje.
Mislim da trece nema jer je nemoguce letjeti a da ne povrijedis neciji vazdusni prostor ili prostor koji neko kontrolise.
Ili ga je neko pratio avionima (jer ga nije ugrozavao) dok mu nije nestalo goriva ili ga je roknuo i sada zeli to da zataska.
Avioni su dignuti. Vizuelno je identifikovan putnicki avion koji su probali usmjeriti na koridor i prinudno spustanje. Vjerovatno i dalje nisu imali odgovor iz aviona a zbog koje kakvih opasnosti neko je naredio da se srusi ili ga je pratio da izadje iz njegovog prostora i u tom momentu mu nestalo goriva tako da je sam poceo gubiti visinu i zavrsio padom.
Druga stvar, ako je vec otkriven leteci objekat u vasem vazdusnom prostoru i ne zeli da se identifikuje a vi nemate avione da dignete nego samo raketni stit, vjerovatno je neko naredio rusenje istog sa zemlje.
Mislim da trece nema jer je nemoguce letjeti a da ne povrijedis neciji vazdusni prostor ili prostor koji neko kontrolise.
Ili ga je neko pratio avionima (jer ga nije ugrozavao) dok mu nije nestalo goriva ili ga je roknuo i sada zeli to da zataska.
- jeza u ledja
#1253 Re: Avionske nesrece
Hm. Pa jel moguce da nema svaka zemlja sofisticirane sisteme odbrane gdje automatski skidaju svaku nepoznatu letjelicu s neba? U ovom slucaju to mogu osim Malezije biti Indonezija i Tajland. Mislim ono, sumnjam da svaka zemlja automatski salje lovce ili rakete na neku nepoznatu letjelicu. Ocigledno neki od njih nisu ni u stanju razaznati neponati avion na radaru pogotovo ako ovaj pokusava izbjeci isti.
Sto se tice najnovijih otkrica, ja koliko shvatih oni su na osnovu nekih najnovijih analiza nekog britanskog satelita dosli do zakljucka da je ovaj stvarno zadnji put poslao signal negdje sa juga Indijskog okeana. Opet kazem, i pored sve tehnologije moguce da ako sateliti ne prelijecu stalno to podrucje i nisu usmjereni da prate bas neki putnicki avion da to nece odmah izletiti kao anomalija, tj. da treba vremena da se ti podaci pregledaju i ustanovi neka veza sa ovim avionom.
I na kraju, ako je avion stvarno zavrsio ovdje gdje ga sad traze, to bi bilo otprilike bas negdje na granici distance koju bi ovaj avion mogao preci sa gorivom koje je imao. Ako se ove krhotine kod Australije uspostave kao ostaci ovog aviona, to bi onda znacilo da je stvarno letio dok je imao goriva i onda pao u more, sto onda opet moze znaciti da je ili doslo do nekog kvara u avionu pa je izgubio pritisak, a prije toga preusmjeren nazad u KL, ili je avion ostao bez ikoga ko bi ga mogao negdje spustiti. Zamislite da su svi bili zivi tako 7-8 sati i besciljno lutali cekajuci neminovan pad.
Sto se tice najnovijih otkrica, ja koliko shvatih oni su na osnovu nekih najnovijih analiza nekog britanskog satelita dosli do zakljucka da je ovaj stvarno zadnji put poslao signal negdje sa juga Indijskog okeana. Opet kazem, i pored sve tehnologije moguce da ako sateliti ne prelijecu stalno to podrucje i nisu usmjereni da prate bas neki putnicki avion da to nece odmah izletiti kao anomalija, tj. da treba vremena da se ti podaci pregledaju i ustanovi neka veza sa ovim avionom.
I na kraju, ako je avion stvarno zavrsio ovdje gdje ga sad traze, to bi bilo otprilike bas negdje na granici distance koju bi ovaj avion mogao preci sa gorivom koje je imao. Ako se ove krhotine kod Australije uspostave kao ostaci ovog aviona, to bi onda znacilo da je stvarno letio dok je imao goriva i onda pao u more, sto onda opet moze znaciti da je ili doslo do nekog kvara u avionu pa je izgubio pritisak, a prije toga preusmjeren nazad u KL, ili je avion ostao bez ikoga ko bi ga mogao negdje spustiti. Zamislite da su svi bili zivi tako 7-8 sati i besciljno lutali cekajuci neminovan pad.
- say_cheese
#1254 Re: Avionske nesrece
KUALA LUMPUR: The Malaysia Airlines plane that disappeared over two weeks ago crashed in the southern Indian Ocean, Prime Minister Najib Razak said on Monday.
New satellite analysis from Britain had shown that Flight MH370, with 239 people on board, was last seen in the middle of the Indian Ocean west of Perth, Australia, he said in a statement.
"This is a remote location, far from any possible landing sites," Najib said.
Malezijski zvanicnici nisu imali dovoljno prostora da ovaj slucaj ispitaju u detalje. Treba imati na umu, da su velesile u pitanju, da se radi o satelitima i radarima Amera, Engleza, Kineza, koji su skrti u prosljedjivanju informacija. Bog samo zna sta se desilo, kako i zasto su ovi ljudi stradali.
New satellite analysis from Britain had shown that Flight MH370, with 239 people on board, was last seen in the middle of the Indian Ocean west of Perth, Australia, he said in a statement.
"This is a remote location, far from any possible landing sites," Najib said.
Malezijski zvanicnici nisu imali dovoljno prostora da ovaj slucaj ispitaju u detalje. Treba imati na umu, da su velesile u pitanju, da se radi o satelitima i radarima Amera, Engleza, Kineza, koji su skrti u prosljedjivanju informacija. Bog samo zna sta se desilo, kako i zasto su ovi ljudi stradali.
- @mba
#1255 Re: Avionske nesrece
naravno da ce boing izaci sasvim cist iz ove katastrofe, a najvjerovatnije se zapalio, putnici se ugusili i to je bilo to!
ako nekoga interesuju kretanja aviona u real time
http://www.flightradar24.com/17.88,75.5/3
- Danguba
#1256 Re: Avionske nesrece
Nemoguce da avion ako se i zapalio da u potpunosti izgori prije pada. Ostalo bi nekih dijelova koji bi plutali.@mba wrote:naravno da ce boing izaci sasvim cist iz ove katastrofe, a najvjerovatnije se zapalio, putnici se ugusili i to je bilo to!
Dobra ova stranica i nju dugo vec imam.
- Ma.Le.Na
#1257 Re: Avionske nesrece
kako mislite nisu sigurni
pa premijer im je potvrdio
izdato saopstenje
a nasli su one dvije plutajuce stvari
sivu i narandzastu
pa premijer im je potvrdio
izdato saopstenje
a nasli su one dvije plutajuce stvari
sivu i narandzastu
-
kazo
#1258 Re: Avionske nesrece
100% neko pranje novca, Tan previse ulozio u cardif i sad mora da se vadi
-
sretjko
#1259 Re: Avionske nesrece
kako su ovo smislili mangupski. prvo se prije par dana javlja neki ex pilot-ekspert sa svojom teroijom po kojoj je avion pao u indijski okean jer su piloti bili uguseni dimom od pozara, kao i putnici pa je auto pilot sam vozio avion dok je bilo goriva. kad je nestalo goriva avion se srusio u okean. pritom kaze da su piloti herojski poginuli kao da je gledao sta se desava u avionu.
a to je ustvari bila priprema terena za ovo sto ce uslijediti odnosno da je avion pao u indijski okean.
ko im povjeruje u tu pricicu svaka mu cast.
a to je ustvari bila priprema terena za ovo sto ce uslijediti odnosno da je avion pao u indijski okean.
ko im povjeruje u tu pricicu svaka mu cast.
- jeza u ledja
#1260 Re: Avionske nesrece
Ovdje ciko kao objasnjava kako su skontali da je avion letio u juznom smjeru.
http://www.cnn.com/2014/03/24/world/asi ... ?hpt=hp_t1
http://www.cnn.com/video/data/2.0/video ... e.cnn.html
http://www.cnn.com/2014/03/24/world/asi ... ?hpt=hp_t1
http://www.cnn.com/video/data/2.0/video ... e.cnn.html
-
Googlerica
#1261 Re: Avionske nesrece
sa ovim cudom ce traziti crnu kutiju,ako "pronadjeni" dijelovi jesu od aviona malezije
- jeza u ledja
#1262 Re: Avionske nesrece
Nego, ako nadju avion dole u Indijskom okeanu to ce onda znaciti da je fakat letio jos 7-8 sati, sto onda znaci da ako nadju crnu kutiju, nece mozda znati sta se desilo u trenutku kad je avion odletio s kursa jer izgleda crne kutije snimaju samo zadnjih pola sata leta. Ono prije toga se brise. 
-
Googlerica
#1263 Re: Avionske nesrece
ako nadju crnu kutiju ( nadajmo se da nije ostecena),a plutajuci dio aviona je pomjeren valovima,a prije toga su dijelovi pomjereni u zraku,tokom pada u vodu ,a potraga za komadima najcesce traje mejsecimajeza u ledja wrote:Nego, ako nadju avion dole u Indijskom okeanu to ce onda znaciti da je fakat letio jos 7-8 sati, sto onda znaci da ako nadju crnu kutiju, nece mozda znati sta se desilo u trenutku kad je avion odletio s kursa jer izgleda crne kutije snimaju samo zadnjih pola sata leta. Ono prije toga se brise.
inace,u cijeloj prici,koa sto rekoh na pocetku teme R&R se ne spominje,a inace avio masine tokom pada takodjer salju signal ,naravno ,ako nisu suvise duboko u vodi ( i dalje su van medija,pametno)
- karanana
#1264 Re: Avionske nesrece
ne gine onim malezijskim pakashima i nesposobnjakovicima jos jedan blam.
iskreno, slazem se s kinom. i ja i kina sumnjamo da je mogao toliko da leti bez ikakve naznake i traga da je jos u zraku.Kina sumnja u tvrdnje o padu malezijskog aviona u Indijski okean
- Ma.Le.Na
#1265 Re: Avionske nesrece
ovo tek sad nema smisla
objavljuju da su sigurni a nigdje nikakvog dokaza
kako smiju tako
i sta bi sa onim 30m dugim i 16m sirokim objektom sto je kina vidjela satelitom
tek sad je zbunjada ziva
objavljuju da su sigurni a nigdje nikakvog dokaza
kako smiju tako
i sta bi sa onim 30m dugim i 16m sirokim objektom sto je kina vidjela satelitom
tek sad je zbunjada ziva
- JanuaryJones
#1266 Re: Avionske nesrece
Ovo smrdi od početka. Žali Bože putnika, posade i njihovih familija koji prolaze kroz pakao. Dabogda ikad saznamo šta se stvarno desilo 
Sent from my iPad using Tapatalk
Sent from my iPad using Tapatalk
- Ma.Le.Na
#1267 Re: Avionske nesrece
...prvo nikakvih informacija
onda sms-om obavjestenje ozaloscenima
koje su dovukli iz pekinga u maleziju hitno
i nisu bili u stanju neku zatvorenu konferenciju napraviti i ljudima ljudski saopstiti vijest
i onda na kraju..mi se zajebali...izbrisite sms poslacemo vam novi
jbt ja bi ih tuzila debelo..
onda sms-om obavjestenje ozaloscenima
i onda na kraju..mi se zajebali...izbrisite sms poslacemo vam novi
jbt ja bi ih tuzila debelo..
-
swanfilter
#1268 Re: Avionske nesrece
Ako neko moze da mi na brzaka objasni. Da li je avionu mozda navigacija otisla u tri PM, pa je lutao pola dana nebom bez konkretnog pokusaja slijetanja bilo gdje? Jer, gledajuci ovu putanju, samo kvar na navigaciji ih je mogao odveslati ovako daleko ...
- drndalo
#1269 Re: Avionske nesrece
A piloti su radili sta, dok im navigacija nije radila ? Vozili se 7-8 sati iznad mora iako su znali da im je originalni let treba biti kraci i mahom preko kopna...? Pa nisu kontaktirali nikoga za pomoc ?
-
swanfilter
#1270 Re: Avionske nesrece
Pa, to i mene bode u oci. Ama bas nikakvog pokusaja bilo cega ... Eto, sve otislo u helac, jos samo motor radio .. Valjda su i bez navigacije piloti usposobljeni makar priblizno određivati smjer, polozaj, ... Ljudi zavrsisie skoro pa na Juznom polu ..drndalo wrote:A piloti su radili sta, dok im navigacija nije radila ? Vozili se 7-8 sati iznad mora iako su znali da im je originalni let treba biti kraci i mahom preko kopna...? Pa nisu kontaktirali nikoga za pomoc ?
- sema911s
#1271 Re: Avionske nesrece
zavisi ako im je otkazala komunikacija,. i veza sa svijetom, + na to ako su letjeli u mraku kreces se poprilicno brzo i za cas si u pizdicima, a sigurno su znali gledat u zvijezde,swanfilter wrote:Pa, to i mene bode u oci. Ama bas nikakvog pokusaja bilo cega ... Eto, sve otislo u helac, jos samo motor radio .. Valjda su i bez navigacije piloti usposobljeni makar priblizno određivati smjer, polozaj, ... Ljudi zavrsisie skoro pa na Juznom polu ..drndalo wrote:A piloti su radili sta, dok im navigacija nije radila ? Vozili se 7-8 sati iznad mora iako su znali da im je originalni let treba biti kraci i mahom preko kopna...? Pa nisu kontaktirali nikoga za pomoc ?
mozda i strah il ona reko pilotu pusti da da ja vozim znam ja put,.,
- Ma.Le.Na
#1272 Re: Avionske nesrece
nesto ne mogu da vjerujem da piloti nisu obuceni da se snadju i bez navigacione opreme..
- sema911s
#1273 Re: Avionske nesrece
mozda u lufthansi, AA, BA, virgin,. i tim velikim kompanijama,., a zamisli neka firma jedva kraj sa krajem,. i sada mora da pilota posalje na taj neki kurs za koji je direktor odlucio da je prdimahovina, i bacanje para,. neznam kavo je stanje firme al svasta je moguceMa.Le.Na wrote:nesto ne mogu da vjerujem da piloti nisu obuceni da se snadju i bez navigacione opreme..
- Ma.Le.Na
#1274 Re: Avionske nesrece
ma mislim da je to u sklopu skolovanja pilota
ne naknadni kurs
pa pobogu biti pilot nije zavrsiti kurs
pogotovo na tako dalekim letovima i upravljanjem tako velikim avionima
ne naknadni kurs
- sema911s
#1275 Re: Avionske nesrece
neznam bilo je na nat geo,., prica neki su avion slupali airbus-ov zaboravili reci pilotima da kada upadnu u stall trebaju pustit komande,., ovi obucavani drugacije,.Ma.Le.Na wrote:ma mislim da je to u sklopu skolovanja pilota
ne naknadni kurs![]()