Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Avetinho

#1251 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Avetinho »

Dobro vam je Svemirko isprao mozak. Sta kazes, "svi znaju" da nije istina, kao diznilend.

Hajde bogati daj bar jedan svemirkov citat u kome on ovako objasnjava svoj "fenomen".

I onda oni drugi zive u obmani. Naopak svijet. Laz je istina, istina je laz.
drug_profi

#1252 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by drug_profi »

Avetinho wrote:Dobro vam je Svemirko isprao mozak. Sta kazes, "svi znaju" da nije istina, kao diznilend.

Hajde bogati daj bar jedan svemirkov citat u kome on ovako objasnjava svoj "fenomen".

I onda oni drugi zive u obmani. Naopak svijet. Laz je istina, istina je laz.
Meni se obracas pretpostavljam?
Ne kontam jer tvrdis da mi je Semir isprao mozak, a nisam taj. Dapace procitao sam par njegovih knjiga i naibretio se ko nikad. Cak i onaj doktorat sam negdje nasao i pokusao da citam ali jednostavno to je plod uma odvojenog od realnosti. Jel to dijagnoza ili je samo fantazija, ja ne mogu reci.

Ovo sto ti ja (tebi i svima) govorim je pragamtican pristup i vidjenje covjeka koji ima nekog iskustva sa ljubiteljima paralelnih historija, x-filesa i slicnog. Mogu se kladiti da sam precizno definisao njihov ceif. Nisu to idioti, nego samo ljudi koji vole da se prepustaju masti. Takvi ljudi ce ako dodju u Bosnu radi Mostara, Jajca ili bilo cega drugog, svratiti vjerovatno i u Visoko da se uvjere da je suplja prica ili da se zaprepaste neocekivanim iskopinama. ovisno od toga koliko znaju o materiji i ovisno od toga koliko zele da se samoobmanjuju.
To ti je druze moj biznis kao i svaki drugi, a skoro svaki se zasniva na tome da se ovce šišaju jer to vole.

E cuj prevara.... :-) Prevara je buraz Volkswagenov softver. Prevara je kad u sloveniji jedan lijek kosta 32 eura a u Bosni isti taj, od istog proizvodjaca 160 eura, samo zato sto im se moze jer nema konkurenta koji je registrovao paralelu.
A to su dva primjera od kojih je jedan krivicno djelo, a drugi je sasvim zakonit iako nije moralan.
A priamide u Visokom nisu ni jedno ni drugo. To je samo igraliste za zanesenjake.
dustaban

#1253 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by dustaban »

Mah...dzaba pricati onima koji su zajunili da prevaru proglase turistickom atrakcijom.
Nema sta ne cine da opravdaju tu ublehu. Kad su vidjeli da nikakvih naucnih i materijalnih argumenata nema, to pokusavaju podbaciti pod misteriju i metafiziku...

A ja samo pokusavam objasniti koji je idiotluk forsirati takvu turisticku ublehu naspram svega onoga sto ova zemlja ima ponuditi turistima.
A to ne cini!

Kad smo kod cudnovatih efekata piramide koje nema, sta je sa onom Kladanjskom vodom koje fakat ima ali zalud tece?! Kupac navodno cudnovate vode i hodocasnik navodno ukazanoj gospi se ne moze porediti sa posjetiocem brda koje je navodno piramida...

Shvacate li vi uopce o cemu ja govorim?
Banksy

#1254 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Banksy »

Avetinho wrote:
Naravno da su se hodzini zapisi i "piramida" sreli. Oni su najveci prijatelji. Ovdje je jedan od glavnih argumenata za "razvoj" Visokog -- bogorodicni turizam u Medjugorju. Bogorodicni turizam i hodzin zapis su dva brata u iste majke.

tipovi kao ti kojima zivotno nacelo postaje vjecna prevara. Nisi niko i nista ako nekog nisi danas prevario, propade ti dan. Svi sposobni tako rade, pocev od ljudi na vlasti, preko raznih Semira i Torabija, profesora fakulteta koji se naukom bave tako sto Semirima i slicnima "naucnicima" prodaju doktorske diplome, i kvazi-ljekarima koji hladno prelaze preko ovih Semirovih okrutnih igrica sa dijabetesima, rakovima pluca i bubrezima. Za takve se u Bosni kadze "da su se snasli" i da su vrlo sposobni.
Sto se tice brenda visockih "priramida" jedini "brend" koji ce iza svega ostati je brend zemlje prevaranata.
To je to. To je Bosna, to smo mi - 9 ćevapa u somunu kao životni i društveni koncept.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1255 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by _BataZiv_0809 »

Najlakse je biti protiv i ismijavati ;-)

Kao sto rece jedan gospodin ciji se djelo slavilo juce-"Nijedan napredak nije postignut uz jednoglasan pristanak".

Uzivajte :ginisovac:
drug_profi

#1256 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by drug_profi »

dustaban wrote:Mah...dzaba pricati onima koji su zajunili da prevaru proglase turistickom atrakcijom.
Nema sta ne cine da opravdaju tu ublehu. Kad su vidjeli da nikakvih naucnih i materijalnih argumenata nema, to pokusavaju podbaciti pod misteriju i metafiziku...

A ja samo pokusavam objasniti koji je idiotluk forsirati takvu turisticku ublehu naspram svega onoga sto ova zemlja ima ponuditi turistima.
A to ne cini!

Kad smo kod cudnovatih efekata piramide koje nema, sta je sa onom Kladanjskom vodom koje fakat ima ali zalud tece?! Kupac navodno cudnovate vode i hodocasnik navodno ukazanoj gospi se ne moze porediti sa posjetiocem brda koje je navodno piramida...

Shvacate li vi uopce o cemu ja govorim?
Shvatamo mi ali ne shvatas ti.
Eto uzmi promovisi tu vodu. Ko ti brani. Ne znaci da treba prestati promovisati sve sto moze privuci da se potrosi koji euro vise.
Ja ne znam kako vam to nije jasno. Ispada ko da je ministarstvo turizma ulozilo cijeli budzet u promociju piramida pa se sad jogunite.
Ljudi rade cime mogu. Ako ti imas ideju kako od Kladnja napraviti Lourdes bujrum ko ti brani.
Samo ne moze od kuce. Mora se izaci na teren,
nosara

#1257 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by nosara »

Ako je stvarno dus...? :-?
dustaban

#1258 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by dustaban »

drugi profil wrote:... Ispada ko da je ministarstvo turizma ulozilo cijeli budzet u promociju piramida pa se sad jogunite...
Pa upravo se o tome radi. Znas li ti uopce koliko je budzetskog novca spucano u tu ublehuu? Jedno vrijeme je to bilo tretirano kao nesta od nacionalnog bosnjackog interesa! Opcina, kantonalna i federalna ministarstva su prebacili ne male pare Semirovoj fondaciji, reis i ostali velikodostojnici su pohodili Semira ko katolici Medjugorje, ta ubleha je usla u strategiju razvoja turizma Federacije... znate li vi ista od toga?

I sad kad je to sve puklo, svi se vade i skrivaju a semirova sekta to gura u naku misteriju...
Da su pare ulozene u ovaj lopovluk bile upotrebljene tamo gdje treba...

... ali o cemu ja ovo pricam? Ovo je zemlja korida i rijaliti showova... nastavite vi svoju furku - zivila piramida, smrt steccima!
drug_profi

#1259 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by drug_profi »

dustaban wrote:
drugi profil wrote:... Ispada ko da je ministarstvo turizma ulozilo cijeli budzet u promociju piramida pa se sad jogunite...
Pa upravo se o tome radi. Znas li ti uopce koliko je budzetskog novca spucano u tu ublehuu? Jedno vrijeme je to bilo tretirano kao nesta od nacionalnog bosnjackog interesa! Opcina, kantonalna i federalna ministarstva su prebacili ne male pare Semirovoj fondaciji, reis i ostali velikodostojnici su pohodili Semira ko katolici Medjugorje, ta ubleha je usla u strategiju razvoja turizma Federacije... znate li vi ista od toga?

I sad kad je to sve puklo, svi se vade i skrivaju a semirova sekta to gura u naku misteriju...

... ali o cemu ja ovo pricam? Ovo je zemlja korida i rijaliti showova... nastavite vi svoju furku - zivila piramida, smrt steccima!
E, eno izbora pa se tamo nesto glasa. I ljudi redovno izaberu one koji se najvise zajebaju sa njima. Ja sam davno odustao od toga jer je narod glupa stoka kojoj i treba jebat mater. Mozda nekad i progleda od silne jebacine.
Oprostite na francuskom.

To takodjer ne znaci da sad treba zatrpati sve to i zabraniti pominjanje.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1260 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by hrasno38 »

dustaban wrote:

Citas li ti sebe retroaktivno. Pa tebi samo na postovima sto pjena ne pocne da curi i onda se cudis kako smo dijagnosticirali da ti imas i kako veze sa svim tim projektom ili si imao pa dobio nogu sanjega sto ce biti prije. Uopste nisu date velike budzetske pare i to je laz a ko je pohodio boli te kurac neces ti nekome odredjivati gdje ce hodati.
Ovo je zemlja svega toga sto si napisao ali si najvaznije zaboravio da je ovo zemlja jako zavidnih ljudi sa onom poznatom....sto bi on imao kad ja nemam!!!!!
dustaban

#1261 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by dustaban »

...nastavi, slusam te...
:mrgreen:
Avetinho

#1262 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Avetinho »

hrasno38 wrote:
dustaban wrote:

Citas li ti sebe retroaktivno. Pa tebi samo na postovima sto pjena ne pocne da curi i onda se cudis kako smo dijagnosticirali da ti imas i kako veze sa svim tim projektom ili si imao pa dobio nogu sanjega sto ce biti prije. Uopste nisu date velike budzetske pare i to je laz a ko je pohodio boli te kurac neces ti nekome odredjivati gdje ce hodati.
Ovo je zemlja svega toga sto si napisao ali si najvaznije zaboravio da je ovo zemlja jako zavidnih ljudi sa onom poznatom....sto bi on imao kad ja nemam!!!!!
Primijetio sam i ja kako su pirimidioti odjednom digli dreku kako vise ne dobijaju pare iz budzeta. Dobili biste vi opet, ali su mafijasi na vlasti shvatili da je vrijeme pred kamerama ispred "piramida" cak i za njih izgubljeno.

Velike pare je svemirko digao prvih nekoliko godina, sto od Federacije, sto od Kantona, sto od raznih opcina. Dijelilo se dok god je svemirko vracao u bunar.
Neregistrirani

#1263 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Neregistrirani »

Svojevremeno je Fondacija zahvalila, izmedju ostalih, ovim donatorima:

Vlada ZeDo Kantona, Zenica, BiH
Općina Visoko, Visoko, BiH
Općina Zavidovići, Zavidovići, BiH
BH Telecom, Sarajevo, BiH
Turistička zajednica FBiH, Sarajevo, BiH
Vanjskotrgovinska komora BiH, Sarajevo, BiH
Služba za zapošljavanje ZeDo Kantona, Zenica, BiH
Općina Stari Grad Sarajevo, Sarajevo, BiH
Lutrija BiH, Sarajevo, BiH
Turistička zajednica ZeDo Kantona, Zenica, BiH
Služba za zapošljavanje ZeDo Kantona,Zenica, BiH
Turisticka Zajednica Ze-Do Kantona , Zenica, BiH
Federacija Bosne i Hercegovine , Sarajevo, BiH
JU Apoteke Sarajevo, Sarajevo, BiH
Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine ,Sarajevo, BiH
Zenica Bus ,Zenica, BiH
Vlada Federacije BiH ,Sarajevo, BiH
Ministarstvo kulture i sporta ,Kanton Sarajevo, BiH
Općina Stari Grad ,Sarajevo, BiH
Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine,Sarajevo, BiH

Vlada FBiH, Opcina Stari grad Sarajevo, BH Telecom, Turisticka zajednica Ze-Do kantona... su navedeni kao sponzori Fondacije, a Federalna novinska agencija i Federalna televizija kao medijski sponzori.

Dakle, budzetske pare, za privatnu ublehu.
Neregistrirani

#1264 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Neregistrirani »

U Danima u novembru 2007:
Intervju: Nađija Nukić, diplomirana geologinja, objašnjava zbog čega je napustila Fondaciju Bosanska piramida Sunca

Nađija Nukić otkriva kako je Semir Osmanagić skrivao neodgovarajuće nalaze, krivo interpretirao njezine izvještaje, namjerno ignorirao stručna mišljenja i obmanjivao javnost lažnim otkrićima

Antika i inicijali: "Tvrdim da FTV ima snimke tih blokova dok na njima nije bilo ništa. Tek prilikom jednog od mojih narednih ulazaka sam vidjela strelicu, te slova 'M' i 'E'. Još tada se vidjelo da se radi o svježe urezanim znakovima. Ustvari, jedan od naših radnika mi je saopćio da je to on napisao - početno slovo svoga imena, te one znakove koji su označavali imena njegove djece. To je on zapravo šarao dok se odmarao. Ja sam svakoga upozoravala da je to napisano prije nekoliko dana, ali je Muris Osmanagić od toga napravio cijelu nauku - prvo da je to neko runsko, pa zatim neko antičko pismo"
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1265 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by hrasno38 »

Neregistrirani wrote:U Danima u novembru 2007:
Intervju: Nađija Nukić, diplomirana geologinja, objašnjava zbog čega je napustila Fondaciju Bosanska piramida Sunca

Nađija Nukić otkriva kako je Semir Osmanagić skrivao neodgovarajuće nalaze, krivo interpretirao njezine izvještaje, namjerno ignorirao stručna mišljenja i obmanjivao javnost lažnim otkrićima

Antika i inicijali: "Tvrdim da FTV ima snimke tih blokova dok na njima nije bilo ništa. Tek prilikom jednog od mojih narednih ulazaka sam vidjela strelicu, te slova 'M' i 'E'. Još tada se vidjelo da se radi o svježe urezanim znakovima. Ustvari, jedan od naših radnika mi je saopćio da je to on napisao - početno slovo svoga imena, te one znakove koji su označavali imena njegove djece. To je on zapravo šarao dok se odmarao. Ja sam svakoga upozoravala da je to napisano prije nekoliko dana, ali je Muris Osmanagić od toga napravio cijelu nauku - prvo da je to neko runsko, pa zatim neko antičko pismo"

eeeeeee tako je znam da mi u ovoj prici fali neki nick a to je definitvno tvoj!!!!! sad je ekipa "antiprotivnih" na okupu al dzaba
Neregistrirani

#1266 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Neregistrirani »

hrasno38 wrote:

eeeeeee tako je znam da mi u ovoj prici fali neki nick a to je definitvno tvoj!!!!! sad je ekipa "antiprotivnih" na okupu al dzaba
Ne fali, tu sam ja sve vrijeme.
Nego, 9 godina kasnije: nadje li se vise ta piramida u Visokom?
julisiz es grant

#1267 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by julisiz es grant »

Neregistrirani wrote:
hrasno38 wrote:

Ne fali, tu sam ja sve vrijeme.
Nego, 9 godina kasnije: nadje li se vise ta piramida u Visokom?
9 godina kasnije još se radi, kopa i priča o tome.
A to znači da ljude interesuje da vide to, dolaze u masama, plaćaju...znači da efekta finansijskog ima, a samo taj nam je bitan, sve dok nikome ne šteti.
Neregistrirani

#1268 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Neregistrirani »

julisiz es grant wrote: 9 godina kasnije još se radi, kopa i priča o tome.
A to znači da ljude interesuje da vide to, dolaze u masama, plaćaju...znači da efekta finansijskog ima, a samo taj nam je bitan, sve dok nikome ne šteti.
Kopa, kopa, jednog dana ce je konacno i napraviti. Finansijskog efekta? Placaju sta? Ulaz Semiru u dzep. Daje li fiskalni racun? Posjete su mahom na dan, tako da mozda usicari neki gazda kafane i buregdzinice. Koliko prijavljenih nocenja je Visoko imalo, a da je zbog "piramide"? Znaci, koliko takse koja se slila u budzet? Nikoliko, kao ni prethodnih godina.
Posjete New Age fanatika i druida su nas mogle i zaobici, imamo mi i stvarne istorije u ovoj zemlji, u tom kantonu, u tom gradu.
Ramzess Veliki

#1269 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Ramzess Veliki »

Radio sam sa Nađijom u istom timu i podržavam je u potpunosti, ali vam garantujem da smo našli blokove u tunelima, koji suprotno od šeširdžijine priče nemaju nikakvu vezu sa uslovno rečeno piramidama. Tuneli su nešto što se treba zasebno ispitivati, a istina je da smo našli blokove sa drevnim potpuno nepoznatim znakovima, koji nemaju veze sa runskim pismom. To smo tako otkopali, a bilo je pod nanosom ko zna koliko dugo.
drug_profi

#1270 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by drug_profi »

Ovo sto ramzes prica je prava prica. Ovo dovodi ljude. Neznamo sta je. Nesto jeste. Tajna. Nece niko da istrazuje, Zavjera. CIA. Masoni.
A onda ispod toga dobijes priliku da fakat nesto epohalno i iskopas. Pa makar to bili samo iliri ili kelti od prije 3000 godina.
asker

#1272 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by asker »

dustaban wrote:

Posto ti ocigledno znas, de nam reci koliko je budzetskog novca potroseno na tu ublehu? Koliko si ti ucestovao u tom budzetu? Ako jesi, makar i promil, vjerovatno si vise dao za platu Milorada Dodika nego za "ublehu". Jel' ti to odgovara? Cemu toliko upinjanje? Branis naucnu/arheolosku zajednicu planete zemlje od strasne "ublehe"? Boris se za cast i postenje voljene domovine Bosne i Hercegovine?

Takva gorcina stvara cir na zeludcu!

Za takve je Dzeko kloc, al Mandzukic je klasa. Teletovic je nula al Bjelica je Jordan. Takvi zele da kojot stigne pticu trkacicu, da Tom pojede Dzerija..................tuga brate, tuga.
joint union

#1273 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by joint union »

Ramzess Veliki wrote:

Radio sam sa Nađijom u istom timu i podržavam je u potpunosti, ali vam garantujem da smo našli blokove u tunelima, koji suprotno od šeširdžijine priče nemaju nikakvu vezu sa uslovno rečeno piramidama. Tuneli su nešto što se treba zasebno ispitivati, a istina je da smo našli blokove sa drevnim potpuno nepoznatim znakovima, koji nemaju veze sa runskim pismom. To smo tako otkopali, a bilo je pod nanosom ko zna koliko dugo.
Cudi me da Sem nije ovo objavio na sva zvona :?
broj dva

#1274 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by broj dva »

Neregistrirani wrote:Svojevremeno je Fondacija zahvalila, izmedju ostalih, ovim donatorima:

Zenica Bus ,Zenica, BiH

Vlada FBiH, Opcina Stari grad Sarajevo, BH Telecom, Turisticka zajednica Ze-Do kantona... su navedeni kao sponzori Fondacije, a Federalna novinska agencija i Federalna televizija kao medijski sponzori.

---------
Za ne vjerovati.
Sada je pitanje da li su ti ljudi kreteni ili lopuze.
I ovde pada u vodu argument da drzava nema nista sa tim, da je Semir jedan entuzijasta i bilo-ne ne bilo piramida neka turisticke atrakcije za ljubitelje alternativne istorije...
I hajde da je makar pametna laz (one vrste koja se ne da opovrgnut, tipa Medjugorje ili Area 51 ili Loch Ness ili Bigfoot ili Sveta Arka ili ljudi-gusteri ili nesto slicno)nego tvrdi tip da je zakopana ogromna gradjevina nego eto ko ne da se iskopati ali nema veze, imaju tuneli i energetsko zracenje sto smanjuje pritisak i pospjesuje rast kose i volumen trepavica do 47 %.
dustaban

#1275 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by dustaban »

broj dva wrote:
Neregistrirani wrote:Svojevremeno je Fondacija zahvalila, izmedju ostalih, ovim donatorima:

Zenica Bus ,Zenica, BiH

---------
Za ne vjerovati.
Sada je pitanje da li su ti ljudi kreteni ili lopuze.
I ovde pada u vodu argument da drzava nema nista sa tim, da je Semir jedan entuzijasta i bilo-ne ne bilo piramida neka turisticke atrakcije za ljubitelje alternativne istorije...
I hajde da je makar pametna laz (one vrste koja se ne da opovrgnut, tipa Medjugorje ili Area 51 ili Loch Ness ili Bigfoot ili Sveta Arka ili ljudi-gusteri ili nesto slicno)nego tvrdi tip da je zakopana ogromna gradjevina nego eto ko ne da se iskopati ali nema veze, imaju tuneli i energetsko zracenje sto smanjuje pritisak i pospjesuje rast kose i volumen trepavica do 47 %.
Lopuze u zemlji kretena. Definitivno.

Kako drugacije nego kretenima nazvati narod koji zivi na najljepsem komadicu zemlje na ovom dunjaluku i podrzava lopuze koji od te zemlje prave lazni Egipat!

Ove sto uporno nastavljalu sa jahanjem visockog mrtvog konja pozivam da odaberu sta su od ovo dvoje. Neki su se vec izjasnili - nema piramide al hajmo derat kretene koji misle da je ima!
Post Reply