Ukrajina
- Opetja033
#1251 Re: Ukrajina
Al Jazeera: Dio olimpijskog tima Ukrajine napusta OI u Sochiju u znak protesta nad zlocinima ukrajinskog rezima i ruske podrske istom.
-
iscrtani čovek
#1252 Re: Ukrajina
Još kad im se pridruže hrabri internet ratnici, pade Rusija za dva dana.klicko_ukrajinski wrote:problem je jer ni on nije ruski, nego raznih tatarsko-mongolskih naroda koje Rusi ugnjetavaju stoljećima. no, izgleda da dolazi vrijeme promijena u kojima ti narodi ne žele više biti pod ruskim jarmom..narod Čečenije, Dagestana, Gruzije, već ranije je digao svoj glas, sada Ukrajina, nadamo se uskoro da će i narod Bjelorusije da se pobuni protiv onog tiranina i despota Laktašenka, pardon Lukašenka, a još kad provri po Sibiru, kad se dignu Jakutski, Baškiri, Čerkezi, Tatari i kad provri Tataristan i Kazanj, bit će to pravi kazan..pici wrote:ma ko ih JEBE širok im sibircelava_dlaka wrote:nervoza ogromna kod rusofila
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#1253 Re: Ukrajina
već se ovo otelo kontroli...ko god "pobjedi" običan narod je nahebao
tako bi u Libiji, u Siriji još traje, a ovo zlo tek počinje
- dječak sa šibicama
#1254 Re: Ukrajina
Brejking njuz, militantni protestanti drze oko 70 policajaca u zarobljenistvu, ministarstvo unutarnjih poslova Ukrajine izdalo zapovjed svojim snagama, osloboditi sve policjace po svaku cijenu, sve metode su dozvoljene, pa i upotreba vatrenog oruzja.
Vojni voz koji su protestani zaustavili tijelima, iskrcan tokom dana, dio vojnika u Kijev dosao autobusima, dio pjesice. Neke trupe jos pristizu.
Kolaju (dez)informacije da su neki militantni provalili u skladista oruzja i da se naoruzavaju.
Ovo je vec preslo rub rata, pitanje je samo kada ce poceti.
Vojni voz koji su protestani zaustavili tijelima, iskrcan tokom dana, dio vojnika u Kijev dosao autobusima, dio pjesice. Neke trupe jos pristizu.
Kolaju (dez)informacije da su neki militantni provalili u skladista oruzja i da se naoruzavaju.
- AleksoMKD
#1255 Re: Ukrajina
Ovo su ZiS ako se ne varam 76,2 mm iz drugog svetskog rata, te municije ima sigurno po skladistima u Ukrajini. Nadam se da nece toliko eskalirati situacija.JoseMujica wrote:
jeste onesposobljeno ali nije nepopravljivoveći je problem municija
U sustini tacno, izbor izmedju hladnog govna i toplog govna za veceruJoseMujica wrote:već se ovo otelo kontroli...ko god "pobjedi" običan narod je nahebao
- Alfons Kauders
#1256 Re: Ukrajina
Danas Kiev, sutra Beograd i Banja Lukabierkof wrote:Rusija se vraca u feudalizam, i ko je sa njima 'brat' ne treba mu neprijatelj.
Pa pogledajte samo sta se sa srbijom desilo, godinama su pricali o rusko-srpskom bratstvu i dinara nisu dobili, cak su ih rusi i za juzni tok odrali ko zeceve, nece vidjeti ni dinara prihoda od tog plina. Pokrali su sta su mogli, oprali pare, ojadili domace firme, kako po srbiji tako i u crnoj gori. Rusija je drzava kriminalaca i tajkuna i radi samo za njih.
Sto se tice ukrajine zelim im svu srecu mada sam pesimista, velika zemlja, velika korupcija, mislim da cak i slucaju da se revolucija desi sutra, pred njima je isti put koji mi sada gazimo. Barem 20 godina tranzicije, kriminala, oportunistickih politicara i dvolicne evrope... Samo da ne postane nova sirija.
Rusija je zavila u crno sve sto je dotakla, feudalizam je sasvim ok opis, s primjesama izrazito desnicarskog nacionalizma, rasizma i povampirenog klerikalizma, sve u sluzbi uskog kruga izabranih. Iz nekog razloga dosta svijeta misli da je Rusija demokratska drzava, sto i jeste, skoro ko i Slobina Srbija.
Opozicija u Ukrajini gubi, niko im nece pomoci, ni EU ni SAD. Pobice par stotina ljudi dok ih rastjeraju, zapad ce izraziti zabirnutost, ali plin mora da tece, rusofili ce dobiti i sljedece izbore... Niko se nece mijesati, taman i da ih pocnu gaziti tenkovima - zapad nema muda. S druge strane ako eskalira, zapad se opet nece mijesati jer javnost to ne bi podrzala - ali Kremlj nema tih problema jer i nema demokratsku javnost i opoziciju, sto ce reci ako dodje do gradjanskog rata tek onda su najebali.
- ljetna kiša
#1257 Re: Ukrajina
Zašto da ih ne podrži kad su tako zlatni, svuda gdje se pojave siju sreću i mir.Alfons Kauders wrote:S druge strane ako eskalira, zapad se opet nece mijesati jer javnost to ne bi podrzala -
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#1258 Re: Ukrajina
več je počelo....preko 100 mrtvih u par dana....ko kod nas u sred ratadječak sa šibicama wrote:Brejking njuz, militantni protestanti drze oko 70 policajaca u zarobljenistvu, ministarstvo unutarnjih poslova Ukrajine izdalo zapovjed svojim snagama, osloboditi sve policjace po svaku cijenu, sve metode su dozvoljene, pa i upotreba vatrenog oruzja.
-
radostan dan
#1259 Re: Ukrajina
da se upišem, da mogu pratiti...
i da istom prilikom pitam - DŽe i što nesta avatar -svoboda-?
i da istom prilikom pitam - DŽe i što nesta avatar -svoboda-?
- AleksoMKD
#1260 Re: Ukrajina
Navodno 67 iz neke stanice.dječak sa šibicama wrote:Brejking njuz, militantni protestanti drze oko 70 policajaca u zarobljenistvu, ministarstvo unutarnjih poslova Ukrajine izdalo zapovjed svojim snagama, osloboditi sve policjace po svaku cijenu, sve metode su dozvoljene, pa i upotreba vatrenog oruzja.

dječak sa šibicama wrote: Vojni voz koji su protestani zaustavili tijelima, iskrcan tokom dana, dio vojnika u Kijev dosao autobusima, dio pjesice. Neke trupe jos pristizu.

Ovo su koliko vidim regruti, bas nisam siguran da ce se boriti protiv demonstranata.

I transportni avioni izgleda prenose trupe.
- Alfons Kauders
#1261 Re: Ukrajina
pa etoljetna kiša wrote:Zašto da ih ne podrži kad su tako zlatni, svuda gdje se pojave siju sreću i mir.Alfons Kauders wrote:S druge strane ako eskalira, zapad se opet nece mijesati jer javnost to ne bi podrzala -
ako ti se ne svidja zapad, haj u rusiju, ili barem srbiju... ili RS... sta radis ovdje koji kurac?
- KPNCTNJAH
#1262 Re: Ukrajina
Na slici drzi mobitel u ruci, pa je sve moguce...dječak sa šibicama wrote:Osobi koja umire, najvaznije je na twiter napisati "umirem"pici wrote:Twit koji je obišao svijet: Ja umirem
Olezija Žukovskaja (21) je postala simbol nasilnog gušenja demonstracija u Kijevu, pošto je njen posljednji Twitt obišao svijet. Ona je upucana dok je kao medicinska ispomoć brinula o ranjenim tokom demonstracija u Kijevu. Posljednje riječi je objavila na "Twitter", i bile su - Ja umirem.
Žukovskaja je upucana snajperom u vrat, objavilo je više lokalnih novina.![]()
Jel ovo rezija Srdje Popovica, ili su ipak angazirali holivudske reditelje?
- ljetna kiša
#1263 Re: Ukrajina
A gdje sam to ja?Alfons Kauders wrote:pa etoljetna kiša wrote:Zašto da ih ne podrži kad su tako zlatni, svuda gdje se pojave siju sreću i mir.Alfons Kauders wrote:S druge strane ako eskalira, zapad se opet nece mijesati jer javnost to ne bi podrzala -
ako ti se ne svidja zapad, haj u rusiju, ili barem srbiju... ili RS... sta radis ovdje koji kurac?
I ko si pa ti da me tjeraš? Zar ti nisi u Siriji na zadatku?
- dječak sa šibicama
#1264 Re: Ukrajina
Zahtjevi opozicije nikome nisu jasni, izbori zakazani za narednu godinu, na proslim izborima Janukovic pobijedio, prognoze su da ce i na narednim... dakle, politika je, ne mozemo dobiti izbore, idemo rusiti vlast na ulici, Washington nam je obecao pomoc.
Brzo su zaboravili Budimpestu `56 i "americka obecanja".
A izgleda im ni Sirija nije dovoljna skola.
Ukrajinski nacionalisti, medju kojima je ogroman broj neonacista, idu sa jasnom namjerom izazivanja rata, oni znaju da Krim i istocna Ukrajina nikada nece pristati na njihove zahtjeve, a i zasto bi, to je sve do `54 bila Rusija, teritorij koji je tada Hruschov poklonio Ukrajini. Svjesno i namjerno izazivaju rat, koji ce poharati Ukrajinu, a sve za interes istih onih pupetmajstora koji dirigiraju svim ratovima u zadnju deceniju, dvije.
Pricati o "buntu zbog korupcije" i traziti oslobadjanje osudjene privatizacijske kriminalke Julije Timosenko, oksimoron je da ne moze biti veci.
Brzo su zaboravili Budimpestu `56 i "americka obecanja".
A izgleda im ni Sirija nije dovoljna skola.
Ukrajinski nacionalisti, medju kojima je ogroman broj neonacista, idu sa jasnom namjerom izazivanja rata, oni znaju da Krim i istocna Ukrajina nikada nece pristati na njihove zahtjeve, a i zasto bi, to je sve do `54 bila Rusija, teritorij koji je tada Hruschov poklonio Ukrajini. Svjesno i namjerno izazivaju rat, koji ce poharati Ukrajinu, a sve za interes istih onih pupetmajstora koji dirigiraju svim ratovima u zadnju deceniju, dvije.
Pricati o "buntu zbog korupcije" i traziti oslobadjanje osudjene privatizacijske kriminalke Julije Timosenko, oksimoron je da ne moze biti veci.
- Opetja033
#1265 Re: Ukrajina
Mislim da je ovaj vec tamo gdje ga saljes. Jucer pise o "velikoj pravoslavnoj majci Rusiji i braniku ljudskih prava". Pametnom dosta.Alfons Kauders wrote:pa etoljetna kiša wrote:Zašto da ih ne podrži kad su tako zlatni, svuda gdje se pojave siju sreću i mir.Alfons Kauders wrote:S druge strane ako eskalira, zapad se opet nece mijesati jer javnost to ne bi podrzala -
Sent from my ST18i using Tapatalk 2
-
underwater
#1266 Re: Ukrajina
Ministri EU traze od Janukovica formiranje PRELAZNE vlade !!!
Pa sta hoce ti majmuni, koga oni misle kolonizirat, s kim se oni misle poigravat?
Kakvo uplitanje u unutarnje stvari jedne neovisne drzave!
Naravno da ih je Janukovic odjebao, dzubrad, umjesto da smiruju, oni zele rasplamsati sukob.
Jednako kao i Obmana, potpuno je izjednacio ukrajinu i siriju.
Pa sta hoce ti majmuni, koga oni misle kolonizirat, s kim se oni misle poigravat?
Naravno da ih je Janukovic odjebao, dzubrad, umjesto da smiruju, oni zele rasplamsati sukob.
- dječak sa šibicama
#1267 Re: Ukrajina
Nisu regruti, profi vojska, pratio sam veceras na ustream njihovo nastupanje prema Kijevu, snimaju ih iz vozila prolaznici, ono nije ponasanje mladih vojnika. Ovaj sto snima ih naziva "spetsnaz" sto je u njihovoj terminologiji naziv za specijalce, a koliko vidjeh po komentarima na engleskom jeziku na chatu pored streama, vojnici snimatelju obecavaju da ce pobiti sve demonstrante ako budu morali.AleksoMKD wrote:
Ovo su koliko vidim regruti, bas nisam siguran da ce se boriti protiv demonstranata.
- ljetna kiša
#1268 Re: Ukrajina
Klonirani, opet lažeš. Kako stigneš sa dva nika istovremeno da lažeš?Opetja033 wrote:
Mislim da je ovaj vec tamo gdje ga saljes. Jucer pise o "velikoj pravoslavnoj majci Rusiji i braniku ljudskih prava". Pametnom dosta.
Sent from my ST18i using Tapatalk 2 (i ovo laže)
Moj stav o Rusiji je jasan: velika pravoslavna Rusija je čuvar međunarodnog prava. Pametnom dosta, ali tebi nije.
Ako ti se to ne sviđa, čupaj se za bradu od muke i imaj košmare.
- dječak sa šibicama
#1269 Re: Ukrajina
E vidis, to je razlog zasto sam protiv "revolucionara". Putin kao Putin, po meni najobicnija spija, spijuncina, kagebeovac, gad... i taj Janukovic, nitko i nista.underwater wrote:Ministri EU traze od Janukovica formiranje PRELAZNE vlade !!!![]()
Ali odakle pravo Washingtonu i EU da oni diktiraju Ukrajini kako ce se rijesiti unutrasnji, dakle UNUTRASNJI, problemi Ukrajine. Kad oni premlacuju protestante na Wall streatu, ko njima upucuje ultimatume ili savjete kako da se ophode prema protestantima? kada policija premlacuje antiEU protestante po Ateni, nigdje nijednog zabrinutog glasa. Kada policija premlacuje antiglobaliste, nigdje nijednog apela ili ultimatuma doticnim vladama koje sprovode takva djela.
Ali kad u Ukrajini protestantni, naoruzani do zuba, krenu rusiti vlast, e onda EU i Washington prijete, salju emisare, americki diplomati dijele kolace protestantima... hajd da zamislimo ruskog diplomatu koji dijeli kolace protestantima na Wall Streatu? nezamislivo, zar ne.
I vec oni imaju svoje favorite, Merkelka gura boksera, ovi ostali kriminalca Juliju, izgleda su vec pali dogovori sa pudlicama iz Ukrajine, bice da je Klicko Merkelici obecao poslove za njemacke firme u Ukrajini, a Julija amerima ko zna sta, mozda vojnu bazu u Donjecku.
- Opetja033
#1270 Re: Ukrajina
Pa sta sam onda slagao,upravo si potvrdio ono sto sam i ja napisao. Reci lazove koji je to moj drugi nick? Pozivam administraciju da me permanentno banuje ako imam jos jedan nick. Dakle osim sto si pravoslavni fundamentalista i fanatik,osim sto si ludjak koji vjeruje u retardirane teorije o chemtrailsima,uz to si jos i lazov.ljetna kiša wrote:Klonirani, opet lažeš. Kako stigneš sa dva nika istovremeno da lažeš?Opetja033 wrote:
Mislim da je ovaj vec tamo gdje ga saljes. Jucer pise o "velikoj pravoslavnoj majci Rusiji i braniku ljudskih prava". Pametnom dosta.
Sent from my ST18i using Tapatalk 2 (i ovo laže)
Moj stav o Rusiji je jasan: velika pravoslavna Rusija je čuvar međunarodnog prava. Pametnom dosta, ali tebi nije.
Ako ti se to ne sviđa, čupaj se za bradu od muke i imaj košmare.
Sent from my ST18i using Tapatalk 2
-
underwater
#1271 Re: Ukrajina
Ako su spetsnaz protesti ce trajati jos samo par satidječak sa šibicama wrote:Nisu regruti, profi vojska, pratio sam veceras na ustream njihovo nastupanje prema Kijevu, snimaju ih iz vozila prolaznici, ono nije ponasanje mladih vojnika. Ovaj sto snima ih naziva "spetsnaz" sto je u njihovoj terminologiji naziv za specijalce, a koliko vidjeh po komentarima na engleskom jeziku na chatu pored streama, vojnici snimatelju obecavaju da ce pobiti sve demonstrante ako budu morali.
- spreca
#1272 Re: Ukrajina
Dajte ba smirite se malo........uglavnom velika vecina nema pojma o cemu pise
-
underwater
#1273 Re: Ukrajina
To su samo mokri snovi khazaradječak sa šibicama wrote:I vec oni imaju svoje favorite, Merkelka gura boksera, ovi ostali kriminalca Juliju, izgleda su vec pali dogovori sa pudlicama iz Ukrajine, bice da je Klicko Merkelici obecao poslove za njemacke firme u Ukrajini, a Julija amerima ko zna sta, mozda vojnu bazu u Donjecku.
Ako naljute Cara Putina jedini posao koji ce Merkolova dobiti bice onaj u radnom logoru
Pa kako bi Rusija dopustila jednu takvu drzavu U SRCU, Bjelorusija da ne govorim ...
Rusi nisu ustuknuli pred prijetnjama u Siriji, a kako ce ovdje, u svojoj avliji !
Obama i EU su potpuno poludjeli, igraju se vatrom.
- ljetna kiša
#1274 Re: Ukrajina
Pametnije im se da se sami ubiju nego da čekaju Putina...underwater wrote: Ako naljute Cara Putina jedini posao koji ce Merkolova dobiti bice onaj u radnom logoru![]()
Pa kako bi Rusija dopustila jednu takvu drzavu U SRCU, Bjelorusija da ne govorim ...
Rusi nisu ustuknuli pred prijetnjama u Siriji, a kako ce ovdje, u svojoj avliji !
Obama i EU su potpuno poludjeli, igraju se vatrom.
- gnjev
#1275 Re: Ukrajina
Zar spetsnaz nije ruski ?