Molim da u zapisnik udje da je kodni naziv te strategije "PREPISHAT CEMO IH"CSKA wrote:Zelen si martinez na forumu vidi se![]()
To je vec rjeseno.Bosnjaci ce natalitetom srediti to,kada ih bude 70-80% sami ce kroz institucije ukinuti RS.Onda ce Srbi izazvati rat,bice traktorijada itd...
Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude?
-
Yug
#1251 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
-
kosava
#1252 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
VisljiCorto Maltese wrote:Visočiji!?Hafis wrote: Znam i ja nekoliko riječi koje mi paraju uho i svjestan sam da su u potpunosti ušle u jezik u nekim drugim sredinama, (npr. šehid, mahrama, peterica, visočiji i sl.) ali ih poštujem i ne zezam se s njima (kao što je recimo ovdje običaj zezanja s ''čimbenicima'', pučanstvom'' i sl.)
- Corto Maltese
#1253 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Višlji i može proć', kao neki arhaizam, recimo, ostatak od starog Jata, ali visočiji... ni u zajebanciji.kosava wrote:VisljiCorto Maltese wrote:Visočiji!?Hafis wrote: Znam i ja nekoliko riječi koje mi paraju uho i svjestan sam da su u potpunosti ušle u jezik u nekim drugim sredinama, (npr. šehid, mahrama, peterica, visočiji i sl.) ali ih poštujem i ne zezam se s njima (kao što je recimo ovdje običaj zezanja s ''čimbenicima'', pučanstvom'' i sl.)
- madner
#1254 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Covjek iz Visokog koji posjeduje kljuceve za tenkove, sasvim logicno. 
-
Bodkin
#1255 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
ma ni vislji ne moze proci. i to mi je uzasCorto Maltese wrote:Višlji i može proć', kao neki arhaizam, recimo, ostatak od starog Jata, ali visočiji... ni u zajebanciji.kosava wrote:VisljiCorto Maltese wrote:
Visočiji!?
-
AkHolic
#1256 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Mislio sam na pravne propise -ustav i zakone ne na subjektivni osjecaj pravde.daddy-kool wrote: Mnogo veće pravo nego što je pravo bilo koje grupe na secesiju. U slučaju referenduma za otcjepljenje, vođe secesionista postaju kriminalci, a OS će da brane ustavni poredak.
Opet, mogući scenario je:
-provodi se referendum u RS u cilju mirnog razdruživanja
-taj isti dan oružane snage blokiraju Brčko
-politička kriza traje nekoliko dana
-oružane snage uspostavljaju "ustavni poredak" u Banjalučkoj regiji
-na istoku se može očekivati otvoreni sukob sa vojskom Srbije
-Hrvatska je neutralna
Relativno brzo (dva mjeseca) od početka do kraja.
-
hizo ramidovic
#1257 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
srbija i hrvatska, pored ostalih, su potpisnice i 'garanti' dejtonskog mirovnog sporazuma, pa ne mogu biti ni neutralne niti se smiju staviti na stranu sepaaratista.AkHolic wrote:Mislio sam na pravne propise -ustav i zakone a me subjektivni osjecaj pravde.daddy-kool wrote: Mnogo veće pravo nego što je pravo bilo koje grupe na secesiju. U slučaju referenduma za otcjepljenje, vođe secesionista postaju kriminalci, a OS će da brane ustavni poredak.
Opet, mogući scenario je:
-provodi se referendum u RS u cilju mirnog razdruživanja
-taj isti dan oružane snage blokiraju Brčko
-politička kriza traje nekoliko dana
-oružane snage uspostavljaju "ustavni poredak" u Banjalučkoj regiji
-na istoku se može očekivati otvoreni sukob sa vojskom Srbije
-Hrvatska je neutralna
Relativno brzo (dva mjeseca) od početka do kraja.
u slucaju secesije ili bilo kakvog antiustavnog djelovanja, ove dvije drzave treba pozvati da djeluju u skladu sa preuzetim medjunarodnim obavezama.
-
Hafis
#1258 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Što bi to u prijevodu značilo?hizo ramidovic wrote: u slucaju secesije ili bilo kakvog antiustavnog djelovanja, ove dvije drzave treba pozvati da djeluju u skladu sa preuzetim medjunarodnim obavezama.
- Paranoid
#1259 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
To znači da si džaba okačio kockice na avatar i hr-zastavu zabio u avliju..Hafis wrote:Što bi to u prijevodu značilo?hizo ramidovic wrote: u slucaju secesije ili bilo kakvog antiustavnog djelovanja, ove dvije drzave treba pozvati da djeluju u skladu sa preuzetim medjunarodnim obavezama.
-
AkHolic
#1260 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
[/quote]hizo ramidovic wrote:srbija i hrvatska, pored ostalih, su potpisnice i 'garanti' dejtonskog mirovnog sporazuma, pa ne mogu biti ni neutralne niti se smiju staviti na stranu sepaaratista.
u slucaju secesije ili bilo kakvog antiustavnog djelovanja, ove dvije drzave treba pozvati da djeluju u skladu sa preuzetim medjunarodnim obavezama.
Hrvati ne najavljuju nikakav oblik secesije to uopce nije na dnevnom redu.Pitanje je koliko bi se eventualni pokusaj istupanja manjeg entiteta iz sastava BiH mogao okvlificirat kao antiustavno djelovanje separatizam ili ugrozavanje teritorijale cjelovitosti,.Prije bi moglo govorit o disoluciji BiH na sastavne jedinice.
-
Hafis
#1261 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
....jer ćeš ti doći na tenku i to poskidatiParanoid wrote:To znači da si džaba okačio kockice na avatar i hr-zastavu zabio u avliju..Hafis wrote:Što bi to u prijevodu značilo?hizo ramidovic wrote: u slucaju secesije ili bilo kakvog antiustavnog djelovanja, ove dvije drzave treba pozvati da djeluju u skladu sa preuzetim medjunarodnim obavezama.
I nemoj odgovarati kad ne znaš.
- Paranoid
#1262 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Nema potrebe za intervencijom...same spadaju.
-
Hafis
#1263 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
I to što kažešParanoid wrote:Nema potrebe za intervencijom...same spadaju.
- LBVIEW
#1264 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
AkHolic wrote:
Hrvati ne najavljuju nikakav oblik secesije to uopce nije na dnevnom redu.Pitanje je koliko bi se eventualni pokusaj istupanja manjeg entiteta iz sastava BiH mogao okvlificirat kao antiustavno djelovanje separatizam ili ugrozavanje teritorijale cjelovitosti,.Prije bi moglo govorit o disoluciji BiH na sastavne jedinice.
Svakako, gdje je iko vidio da se pokusaj ugozavanja teritorijalnog integriteta jedne drzave kosi sa Ustavom iste.
Tako vam kaze i pr'cednik, a on najbolje zna. Isto tako vas ubjeduje u "mirno razdruzivanje", jer se za ono "nemirno" nema muda i snage.
- Paranoid
#1265 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Čekaj rezultat popisa i sam ćeš skontat.. Nema više ljuljanja Košnika i njegovog BMW-a, sad se ljulja konstitutivnost..Hafis wrote:I to što kažešParanoid wrote:Nema potrebe za intervencijom...same spadaju.A uštedićeš i goriva i vremena.
-
Hafis
#1266 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Nešto mi se čini da se stvari odvijaju u drugom smjeru. Uostalom, vidjet ćemo, ta nismo vidovite Hazire.Paranoid wrote:Čekaj rezultat popisa i sam ćeš skontat.. Nema više ljuljanja Košnika i njegovog BMW-a, sad se ljulja konstitutivnost..Hafis wrote:I to što kažešParanoid wrote:Nema potrebe za intervencijom...same spadaju.A uštedićeš i goriva i vremena.
Nego, začatavamo ovu temu....hajd'mo mi o ratu, tenkovima, traktorijadama i folovima.
-
daddy-kool
#1267 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Ako si vidio scenario koji ja smatram mogućim, predviđam nekoliko dana političke krize u BiH nakon provođenja referenduma za otcjepljenje RS. Jednostrano kršenje ustava/mirovnog sporazuma povlači njegovu ništavnost, te bi se postojeći ustav prilagodio vanrednim okolnostima ili bi se vratio ustav RBiH.AkHolic wrote: Mislio sam na pravne propise -ustav i zakone ne na subjektivni osjecaj pravde.
Zar misliš da bi to bila ikakva blokada?
-
hizo ramidovic
#1268 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
svie obaveze su u dms.Hafis wrote:Što bi to u prijevodu značilo?hizo ramidovic wrote: u slucaju secesije ili bilo kakvog antiustavnog djelovanja, ove dvije drzave treba pozvati da djeluju u skladu sa preuzetim medjunarodnim obavezama.
uputi dopis ohr-u i pitaj sta te zanima. jedino je ohr ovlasteni tumac istog.
-
mezzo95
#1269 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
....jer ćeš ti doći na tenku i to poskidati
I nemoj odgovarati kad ne znaš.[/quote]
Kaki tenk kad vi i bratija ukidate gorivo i granate, nemoj zezat i ti..vama je dosta i jedna partizanska brigada.
I nemoj odgovarati kad ne znaš.[/quote]
Kaki tenk kad vi i bratija ukidate gorivo i granate, nemoj zezat i ti..vama je dosta i jedna partizanska brigada.
-
Martinez_
#1270 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
U Predsedništvu, Domu naroda i nizu drugih institucija će nastaviti važiti načela ravnopravnosti koja proističu iz uređenja BiH kao države tri naroda. Dugo još će Srbi i Hrvati biti konstitutivni pa makar zajedno ne prelazili 25% i to takođe može biti dugoročni izvor frustracija za većinski narod. A Hrvati ionako imaju državljanstvo EU a Srbima EU baš i nije preveliki prioritet, EU je dakle najveći prioritet Bošnjaka. No svaka od tri strane ima neku svoju računicu u dugoročnom čekanju i iznurivanju i ne može se lako oceniti ko je u krivu ko ne pa bi bilo bolje da u dogledno vreme se pristupi ozbiljnoj reformi jer sa narastanjem tenzija ništa nije izgledno pa ni to ko će prvi zapucati. Čini se samo da to Hrvati neće biti zbog svog ipak manjeg uticaja a u duelu Srba i Bošnjaka sve je neizvesno.Skijaš wrote: Sarajevo niti u jednom od ta dva scenarija neće pokretati rat, nego bi kroz narednu deceniju došlo do kristalizacije određene strategije iznurivanja. Bošnjaka je u BIH prije dvije decenije bilo 43 %, a sada je na nacionalističkim forumima pristalica Herceg Bosne i velikosrpskog projekta izvor radosti to što Bošnjaci neće preći 50 %. To smatraju uspjehom, to što je Bošnjaka procentualno više nego što ih je bilo, a što znači da će ih primjenom novog etničkog ključa biti više i u institucijama vlasti. Zašto bi bilo ko na mjestu Bošnjaka pokretao rat s takvim trendom ?
Inače se slažem da odustajanjem od institucija BiH Srbi i Hrvati dugoročno gube
-
Hafis
#1271 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Otkud domaćih partizanskih brigada? Jedino uvoz iz Hrvatske ili Srbije, k'o i 1941.mezzo95 wrote:
- madner
#1272 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Bome, ako me sjecanje dobro sluzi, Hrvati i Bosanci su bili najveca grupacija u udarnoj grupi.
-
Hafis
#1273 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Nešto si ti tu debelo pobrkao...bit će vojskemadner wrote:Bome, ako me sjecanje dobro sluzi, Hrvati i Bosanci su bili najveca grupacija u udarnoj grupi.
- madner
#1274 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Bome nisam, evo sada sam provjerio.
Dalmacija sei dank.
Dalmacija sei dank.
-
Hafis
#1275 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Hebat ga, mladost - ludost. Vidiš kako im danas vraćaju.madner wrote:Bome nisam, evo sada sam provjerio.
Dalmacija sei dank.