DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lidera

Post Reply
Paranoid

#1251 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Paranoid »

cindrlimindrli wrote:
CSKA wrote:Kakav rat RS vs FBiH,prije ce biti dijaspora vs domaci :sax:
Tebe, radosnog i bodkina kad god izrazite zelju vodim sa rajom na pice, dijaspora-domaci-vas trojica. Ja cu sutiti i zvati ture a vase je da ih ubijedite kako sam ja njima neprijatelj sa kojim ce prije zaratiti nego s vama trojicom. :D
Sve će to trajat do prvog telefonskog poziva i onog poznatog glasića koji kaže:

Schatz, kommst du zu mir?

...jbg...raja,..ovaj, iskrslo je nešto hitno pa moram da..khm..da vas napustim.. aj chuss.
LaBomba

#1252 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by LaBomba »

cindrlimindrli wrote:
Tebe, radosnog i bodkina kad god izrazite zelju vodim sa rajom na pice, dijaspora-domaci-vas trojica. Ja cu sutiti i zvati ture a vase je da ih ubijedite kako sam ja njima neprijatelj sa kojim ce prije zaratiti nego s vama trojicom. :D
Ja ne izlazim na pice sa salonskim cetnicicima svih vjera i nacija.
cindrlimindrli

#1253 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by cindrlimindrli »

Paranoid wrote:
cindrlimindrli wrote:

...jbg...raja,..ovaj, iskrslo je nešto hitno pa moram da..khm..da vas napustim.. aj chuss.
Ne znam ti ja taj jezik. :D

Zezamo se malo, k'o da morate bas u svakom postu satarama tarlahat.
Paranoid

#1254 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Paranoid »

cindrlimindrli wrote:
Paranoid wrote:

Ne znam ti ja taj jezik. :D

Zezamo se malo, k'o da morate bas u svakom postu satarama tarlahat.
Jarane ja sam protiv satara...a takodje ne mogu odolit ovakvom tel. pozivu...jbg.. ipak je porodica na 1. mjestu. :mrgreen:
LaBomba

#1255 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by LaBomba »

Bodkin wrote:
ja bih razumio da dodje dijaspora koja je gore radila u velikim firmama i kaze ne radite stvari kako treba. trebate ovako i ovako. ili gore studirali na stanfordu ili brownu i kazu fakulteti vam kurcu ne valjaju morate ovako ili ovako, ali da seru o tome kako se treba ratom "rjesiti jednom zauvijek" iz stokholma, e to ne ide

Opet salonsko manipulativno preseravanje o onome cime se smije baviti dijaspora i cime ne smije, o cemu bi trebali imati stavove a o cemu ne. Jos jednom da ti ponovim! Pojam dijaspora koji vi koristite je =protjerani i raseljeni gradjani BiH, zatim bivsi logorasi, oni koji su prezivjeli genocid, oni koji su otisli nakon dejtona, itd itd, Dakle veoma opsiran pojam, i da ti kazem, nemozes ti nametati misljenje onima koji su u dijsapori, a koji poticu iz napola unistenih porodica da li oni smiju razmisljati o ratnoj opciji,ili ne, za njihovu zemlju, njihove kuce i imanja i protiv sistema koji im je nametnut genocidom. Nemate vi nikakva prava na to, niti njima imaju prava oni iz Sarajeva, Zenice i Tuzle braniti da razmisljau o ratnoj opciji, samo zato sto je onima u Sarajevu, Zenici, Tuzli i jos nekim gradovimja "fino" u dejtonskom sistemu, i boli ih ona stvar za tamo nekim gradovima u Podrinju, u koje bi se dijaspora tek tako kao trebala vratit, u pro-cetnicki sistem, i trpiti svasta, da bi oni u Sarajevu mogli mirno ispijati kafe i da im niko njihov ceif ne kvari. To je sto se tice tog segmenta. Ali najvaznije u svoj ovoj prici je kako vi salonci uvijek pokusavate proturiti pricu kako dijapora poziva na rat, a ne oni iz entiteta "republka srpska". Jeli dijspora napravila mozda sijelo u STockholmu i spjevala pjesme o najavi novih klanja ili to uradise oni u Bratuncu neki dan?
Last edited by LaBomba on 02/09/2013 16:57, edited 2 times in total.
Roland_Of_Gilead

#1256 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Roland_Of_Gilead »

Ko će ratovat?

Fejsbukovci, forumaši?

Većina ih se ne može pokrenut sa stolice, kamoli kopat rovove po smrznutoj zemlji.

Oni koji su prije ratovali?

Ti znaju što je rat, i većinom su nakon prošloga ostali razočarani.
Vidjeli ljudi da su ratovali za tuđe interese i da su sve lovorike i pare pokupili neki drugi ljudi , ne baš vični oružju, a oni sami ostali bez ičega.

Hodže , popovi, političari , tajkuni?

Jedva hodaju od debljine, pretvorili se u krave. Bosna zelena , trave i sijena koliko hoćeš, nemaju oni motiva za tako nešto.

Dijaspora?

Oni većinom i pozivaju na nekakve ratne sukobe , broje krvna zrnca, rade analize....
Sumnjam da će netko iz Frankfurta kupit kartu, maknut se od kompjutera i ovdje riskirat život da bi se kasnije ako preživi opet vratio u Frankfurt.

Uljenili se ljudi. Nema tu više elana za ratovanje.
LaBomba

#1257 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by LaBomba »

Paranoid wrote:LaBoomba, zapjevaj im onu..

Šta bi dao da si na mom mjestu
da te mrze a da ti se dive
šta bi dao...

Oni ne kontaju da ja mozda mogu iz druge drzave vise i vaznije stvari napravit, u stvari znaju to oni dobro, zato i ovi konstatni napadi na nasu dijaporu, pogotovo onu u Svedskoj.
bingov buraz

#1258 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by bingov buraz »

Inače Srbi ne mogu smisliti bošnjačku dijasporu, jebi ga otjeras ih opljačkaš popališ im imovinu a oni se nakon par godina dovezu u novim autima obnove kuće naprave ih još većim a ti popio ono što si popljackao i dalje si mali smrdljivi miš.
Boli znam :D
CSKA

#1259 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by CSKA »

cindrlimindrli wrote:
Bodkin wrote:eis :-) moze ali samo preko ljeta. inace valja raditi :bih:
Dogovoreno znaci narednog ljetnog ferija,samo jos da radosnog pusti zena.Predlazem ribicu kao mjesto okupljanja i polemike.
Bodkin

#1260 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Bodkin »

LaBomba wrote:

šta bi dao...

Oni ne kontaju da ja mozda mogu iz druge drzave vise i vaznije stvari napravit, u stvari znaju to oni dobro, zato i ovi konstatni napadi na nasu dijaporu, pogotovo onu u Svedskoj.
pa napravi vise u pm. napravi nesto da pomognes drzavi, ajde. i ti i ostali u svedskoj umjesto sto pises po forumu. ja znam sta sam ja radio i radim za drzavu ili za prognane iz srebrenice ili podrinja koji danas zive u i oko tuzle ili za bolnice u bih ili za dobre studente kojima treba neka stipendija. a pazi puska mi nije trebala
cindrlimindrli

#1261 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by cindrlimindrli »

bingov buraz wrote:Inače Srbi ne mogu smisliti bošnjačku dijasporu, jebi ga otjeras ih opljačkaš popališ im imovinu a oni se nakon par godina dovezu u novim autima obnove kuće naprave ih još većim a ti popio ono što si popljackao i dalje si mali smrdljivi miš.
:thumbup:
Hodidid

#1262 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Hodidid »

TRENT wrote:
Sta ti je pametaj? On u dijaspori pa pismeniji od tebe u Bosni kad je bosanski u pitanju. Sta velis, ti bi one sa jos par jarana kamenjem rastjerao. Jeste zahebani likovi. Lijepo je vidjeti da nam je podmladak nabrijan i da cede ne mogu ni prismrditi ako zagusti.[/quote]

Ma sta mi naprica sve. :lol:.Kako ste mi vi Malmo/Geteborg zajebani :lol: :lol: :lol:[/quote]

Ma dijasporci su za takve poput tebe i tvojih jarana mali misevi. Nego de ti nama onako strucno objasni kako bi islo to razbijanje cedi s kamenjem.
Bodkin

#1263 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Bodkin »

CSKA wrote:
cindrlimindrli wrote:
Bodkin wrote:eis :-) moze ali samo preko ljeta. inace valja raditi :bih:
Dogovoreno znaci narednog ljetnog ferija,samo jos da radosnog pusti zena.Predlazem ribicu kao mjesto okupljanja i polemike.
dobar izbor. steta sto je ljeto pa ne moze kuhano vino. dobar je inace @cindr.platio bih ja mu ja pice i nevezano za ovu raspravu 8-)
tesanj

#1264 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by tesanj »

:thumbup
bingov buraz wrote:Inače Srbi ne mogu smisliti bošnjačku dijasporu, jebi ga otjeras ih opljačkaš popališ im imovinu a oni se nakon par godina dovezu u novim autima obnove kuće naprave ih još većim a ti popio ono što si popljackao i dalje si mali smrdljivi miš.
:thumbup: :bih:
Paranoid

#1265 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Paranoid »

cindrlimindrli wrote:
:thumbup:
Dodao bih i to da pokupuju i njihovu imovinu, i kada ološ potroši novac onda kaže.. QQ-lele... oteše mi sve moje..
Ubjeđen sam da su SANU ideolozi ovu mogućnost o kojoj ti pišeš totalno izostavili, misleći da se nikad ljudi neće vratiti..

Međutim...vratiše se i sjebaše totalno koncepciju..

Ono što je bitno za dodat da dijaspora ne samo da investira u svoju zemlju, a jako dobro se zna da veliki dio diasporaca investira i u zemljama u kojima se nalaze..kupuju imovinu, kuće, stanove...itd
LaBomba

#1266 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by LaBomba »

Bodkin wrote:
LaBomba wrote:

šta bi dao...

pa napravi vise u pm. napravi nesto da pomognes drzavi, ajde. i ti i ostali u svedskoj umjesto sto pises po forumu. ja znam sta sam ja radio i radim za drzavu ili za prognane iz srebrenice ili podrinja koji danas zive u i oko tuzle ili za bolnice u bih ili za dobre studente kojima treba neka stipendija. a pazi puska mi nije trebala

Ma da ti znas "za sebe" i objavis to na forumu, ali eto kao znas i sve o meni? Odakle znas? I mogao sam prerdpostavit na sta ce ti se svoditi nastavak price. O davanju sadake. Dakle dajte samo sadaku, a nemojte se politicki angazovati. Vrijeme takvog razmisljanja je iza nas.
pirmin

#1267 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by pirmin »

E jes vam dijasporac zadao temu, svaka mu cast! :thumbup: :mrgreen:
Bodkin

#1268 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Bodkin »

nikakva sadaka nego organizovano davanje POSLA ljudima, opskrbljavanje bolnica ili davanje stipendija najboljim studentima. takve stvari vise grade drzavu od tvog politickog aktiviranja ( nepostojeceg btw po svemu sto je dijaspora do sad uradila politicki organizovano)
_mufljuz_

#1269 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by _mufljuz_ »

Image
TRENT

#1270 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by TRENT »

Kozarac ?
ulciscorr

#1271 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by ulciscorr »

Mister Yes wrote:Ne radi se toliko o nagradi od strane EU koliko o realnosti posljedica izbora. Sve je u rukama Bošnjačke političke elite. Separatistički elementi u BiH svakim danom gube snagu koje svakako ni danas nemaju dovoljno. Sve je do Bošnja. Ako žele mogu vrlo brzu u EU i priključiti se evropskoj zajednici naroda. Ali preduslov za to je orjentacija prema zapadu a ne prema istoku. To je do Bošnjačke elite 100% i kako posiju tako će i požnjeti.
A sta tebi konkretno smeta druze?

Smetaju ti dzamije? Smeta ti vjeronauka? Kazi nam kako da se "okrenemo zapadu"... :oops:
Paranoid

#1272 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Paranoid »

Bodkin wrote:nikakva sadaka nego organizovano davanje POSLA ljudima, opskrbljavanje bolnica ili davanje stipendija najboljim studentima. takve stvari vise grade drzavu od tvog politickog aktiviranja ( nepostojeceg btw po svemu sto je dijaspora do sad uradila politicki organizovano)
Možda sreća kao faktor i nije na strani dijasporca, ali pamet je itekako na većem nivou, tako da političko učešće naših ljudi iz inostranstva je dobro došlo.
Zašto mislim da je tako, pa objašnjenje je vrlo jednostavno : "Naučiš jezik, prevedeš diplomu ili se doškoluješ (vidi temu "dijaspora"), a onda nadješ posao"..mislim da ti za ovo treba jako puno pameti, mudrosti i izdržljivosti..i para..

Kad sve to uspiješ, onda se reggaj na forum i vidjećeš da mnoge stvari bolje vidiš i razumiješ od onih koji žive u BiH..
muha_sa

#1273 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by muha_sa »

LaBomba wrote:
Bodkin wrote:
ja bih razumio da dodje dijaspora koja je gore radila u velikim firmama i kaze ne radite stvari kako treba. trebate ovako i ovako. ili gore studirali na stanfordu ili brownu i kazu fakulteti vam kurcu ne valjaju morate ovako ili ovako, ali da seru o tome kako se treba ratom "rjesiti jednom zauvijek" iz stokholma, e to ne ide

Opet salonsko manipulativno preseravanje o onome cime se smije baviti dijaspora i cime ne smije, o cemu bi trebali imati stavove a o cemu ne. Jos jednom da ti ponovim! Pojam dijaspora koji vi koristite je =protjerani i raseljeni gradjani BiH, zatim bivsi logorasi, oni koji su prezivjeli genocid, oni koji su otisli nakon dejtona, itd itd, Dakle veoma opsiran pojam, i da ti kazem, nemozes ti nametati misljenje onima koji su u dijsapori, a koji poticu iz napola unistenih porodica da li oni smiju razmisljati o ratnoj opciji,ili ne, za njihovu zemlju, njihove kuce i imanja i protiv sistema koji im je nametnut genocidom. Nemate vi nikakva prava na to, niti njima imaju prava oni iz Sarajeva, Zenice i Tuzle braniti da razmisljau o ratnoj opciji, samo zato sto je onima u Sarajevu, Zenici, Tuzli i jos nekim gradovimja "fino" u dejtonskom sistemu, i boli ih ona stvar za tamo nekim gradovima u Podrinju, u koje bi se dijaspora tek tako kao trebala vratit, u pro-cetnicki sistem, i trpiti svasta, da bi oni u Sarajevu mogli mirno ispijati kafe i da im niko njihov ceif ne kvari. To je sto se tice tog segmenta. Ali najvaznije u svoj ovoj prici je kako vi salonci uvijek pokusavate proturiti pricu kako dijapora poziva na rat, a ne oni iz entiteta "republka srpska". Jeli dijspora napravila mozda sijelo u STockholmu i spjevala pjesme o najavi novih klanja ili to uradise oni u Bratuncu neki dan?
e jebi ga LaBomba :-) :run:
Bodkin

#1274 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Bodkin »

Paranoid wrote:
Bodkin wrote:nikakva sadaka nego organizovano davanje POSLA ljudima, opskrbljavanje bolnica ili davanje stipendija najboljim studentima. takve stvari vise grade drzavu od tvog politickog aktiviranja ( nepostojeceg btw po svemu sto je dijaspora do sad uradila politicki organizovano)
Možda sreća kao faktor i nije na strani dijasporca, ali pamet je itekako na većem nivou, tako da političko učešće naših ljudi iz inostranstva je dobro došlo.
Zašto mislim da je tako, pa objašnjenje je vrlo jednostavno : "Naučiš jezik, prevedeš diplomu ili se doškoluješ (vidi temu "dijaspora"), a onda nadješ posao"..mislim da ti za ovo treba jako puno pameti, mudrosti i izdržljivosti..i para..

Kad sve to uspiješ, onda se reggaj na forum i vidjećeš da mnoge stvari bolje vidiš i razumiješ od onih koji žive u BiH..
do sada nisu pokazali nista sto ide u prilog tvojoj tezi. politicki nikakva organizacija ne postoji koja je pomogla drzavi.
i da, ja sam sve to napravio sto ti kazes :) ta ista dijaspora treba proaktivno ali KORISNO da djeluje na drzavu. treba to svoje znanje da prenose. ne trebaju cak ni pare. ono sto ja zamjeram je da su najglasniji u pozivima na oruzje. iz svedske. kao onaj sto je pisao VI DOLE trebate da kupite sto tenkova i da zauzmete vojkovice. oni su slijepo crijevo i ne mogu se braniti. ma daj ba :-)
radostan dan

#1275 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by radostan dan »

jel počelo?
stižem u šaljinom dresu, vokrijev ne mogu iz ideoloških crno bijelih razloga.
je li laudrup nabavljen?
Post Reply