Egipat (pročitati prvi post)

Post Reply
Kikibombona

#1251 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Kikibombona »

asurbanipal wrote:
Nemaju ti ovi nikakve veze sa alimima i učenjacima. To ti je dole na Arapskom poluostrvu sve go ološ i banda što se tiče uleme, sve vrvi od neznanja. Što se tiče uleme u arapskom svijetu ona ti je poodavno pomrla. Ovi što se danas na Arapskom poluostrvu nazivaju "ulemom" su obični džahili, kriminalci, dupelisci. To isto k'o da bi dao lokalnim gangsterima i jalijašima fetve da izdaju.
Ipak su mudriji i pametniji od ovih sto ih slijede i ratuju na njihov nagovr. Koliko mi god ti jadnici bili odbojni - toliko ih i zalim. Svoje zivote polazu za tudje interese, ostavljaju porodicu da se pati u bijedi, dok Kardavi, Arfi i njima slicni uzivaju u ovozemaljskom raskosu. Nepismenost i ogranicenost je najgora bolest.

Zasto Kardavi ne salje svoju djecu u Siriju ili neki drugi zaljevski sejh?

Ima i na ovom forumu ljudi koji podrzavaju recimo FSA u Siriji. Al nema tog sejha koji bi ih nagovorio da idu ratovati. Ljudi su evidentno obrazovani i elokventni, misle svojom glavom. Arapima ispricas pokoju bajku, naostris ih protiv neprijatelja i oni sa kalasem u ruci idu proljevati krv diljem islamskog svijeta. Jadno i ponizavajuce.
zagortenej

#1252 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by zagortenej »

Chisum wrote:
Kikibombona wrote:
Gdje je sve ratovao ovaj Arfi?

Koje su varalice ovi vjerski fanatici, da ne povjerujes... Loze ove nepismene jadnike da idu krv proljevati, a djeca im kuci nemaju sta obuci i jesti.
Zna se gdje....
Dr_dre wrote:Šejh El-Arifi: O naša braćo u Egiptu, vaša krv je naša krv!

Dr. Muhammed El-Arifi je kritizirao i osudio zločine koje je egipatska vlada počinila jučer na trgu Rabiatul-adevijje i En-Nehda, nazivajući ih „metodama oholnika".
Na svom profilu na Twiteru je napisao sljedeći komentar:
„Upotreba sile u ophođenju s narodom je od metoda oholnika. O naša braćo u Egiptu, vaša krv je naša krv! Nije zadovoljan vašim ubijanjem i vašim spaljivanjem osim neprijatelj islama i muslimana, neprijatelj ljudskosti. Allahu moj, primi šehide, i učvrsti srca njihovih porodica!"
U obračunu sa mirnim demonstrantima, teroristička sekularna vojska Egipta, koju podržavaju koptski kršćani i sekularisti, počinila je masakr u kojem je prema nekim izvorima ubijeno najmanje 5 000 ljudi.
Kanal Ahrar 25 je naveo da je broj poginulih samo na trgu Rabia al-Adawiya porastao na 4.300, nakon što su vojska i policija osvojili trg i počeli sa ubijanjem ranjenika koji su bili na trgu. Kanal prenosi od uprave u poljskoj bolnici da su oni dokumentirali poginule i ranjene, te da će to prikazati svijetu.
Egipatska vojska kojom već decenijama vladaju zloglasni sekularni generali godišnje prima pomoć od Amerike u iznosu od 1 550 miliona američkih dolara (prema nekim izvorima dvije milijarde) i smatra se jednim od najodanijih američkih podanika na Bliskom istoku.

Nesto kontam da bi sejh ponovo magao posjetiti saudijske zatvore.
Ono,saudija milijardama podrzava egipatsku vojsku na celu sa faraonom sisicem a on da prica ovako.
tzv. internet džihad :wink:
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#1253 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by odesveuhonduras »

Juvelandia wrote:
Man of steel wrote:
Radikalni kler se uzjebao jer plan da od Egipta naprave trećerazrednu džamahiriju im nešto ne ide od ruke.

Udri Sisi metke ne štedi!
:-) Kako ti hladno pozivas na ubijanje ljudi, pa makar oni bili i agresivni fundamentalisti, recenica ti skoro u cjelosti ista kao kod Ratka Mladića, "ne štedi bre", hladno pozivas na ubijanje i lijepo spavas, blago tebi.
Pa šta očekuješ od gamadi sekularističke.. isto bi oni radili sa muslimanima ko i braća im po kufru iz Egipta kad bi im zapalo, i kad bi mogli kako eUropejski PR uklopiti u to. Stoka je to, ista na svim meridijanima i paralelama, žedna muslimanske krvi.
Last edited by odesveuhonduras on 15/08/2013 22:07, edited 2 times in total.
Krushna mrva

#1254 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Krushna mrva »

Jadno i bijedno :(
Kikibombona

#1255 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Kikibombona »

Chisum wrote: Zna se gdje....
O naivnosti Arapa se moze napisati knjiga na par hiljada stranica. Levati ih ko stigne. Izraelci, Ameri, Englezi, njihove politicke i vjerske vodje... Prosto nevjerovatno sta im rade.

Milijardi i kusur muslimana igraci sa zapada po ko zna koji put prodaju iste fore.

I ovo u Egiptu je vise nego providno. Podrzavaju jedne, pa podrzavaju druge. Stvaraju preduslove da se dobro porokaju i dovedu u stogodisnju zavisnost od zapadne 'milostinje'.
m_l

#1256 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by m_l »

Man of steel wrote:
Kada tebe jednog dana nesto udari neces znati sta te je snaslo, ako Bog da, a u narodu se kaze Bogu nije hitnja. Ne zamjeri, nije da ti zelim zlo, ali sam trazis od Boga.
Herr Flick

#1257 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Herr Flick »

Na pitanje zasto on ne salje svoju djecu u dzihad šejh odgovara:

:D :D
Krushna mrva

#1258 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Krushna mrva »

Kikibombona wrote:
Chisum wrote: Zna se gdje....
O naivnosti Arapa se moze napisati knjiga na par hiljada stranica. Levati ih ko stigne. Izraelci, Ameri, Englezi, njihove politicke i vjerske vodje... Prosto nevjerovatno sta im rade.

Milijardi i kusur muslimana igraci sa zapada po ko zna koji put prodaju iste fore.

I ovo u Egiptu je vise nego providno. Podrzavaju jedne, pa podrzavaju druge. Stvaraju preduslove da se dobro porokaju i dovedu u stogodisnju zavisnost od zapadne 'milostinje'.
Koja je razlika u idnosu na BiH? Ako mislis da je velika pogledaj rezultate poslije Daytona. Da je neko rekao osamdesetih kako cemo se klati sta bi rekao? I kad razgrnes maglu i ne obracas poaznju na ime (balijsko, cetnicko, ustasko) vidjeces da je prica sasvim ista, mrznja koja ne poznaje granice, a smisao je potpuno izgubljen. Toliko dodirnih tacaka ima sa situacijom u BiH da fakat moras da se napregnes da ih ne primjetis
Man of steel

#1259 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Man of steel »

Juvelandia wrote:
Man of steel wrote:
Radikalni kler se uzjebao jer plan da od Egipta naprave trećerazrednu džamahiriju im nešto ne ide od ruke.

:-) Kako ti hladno pozivas na ubijanje ljudi, pa makar oni bili i agresivni fundamentalisti, recenica ti skoro u cjelosti ista kao kod Ratka Mladića, "ne štedi bre", hladno pozivas na ubijanje i lijepo spavas, blago tebi.
E baš si me raznježio tom srceparajućom patetikom.

Da sa druge strane stoji iole normalna skupina sa kojom bi se moglo dijalogom i konsenzusom doći do rješenja, do ubijanja ne bi ni dolazilo.

Ubiti nekad, ma koliko tebi to zvučalo okrutno, je itekako potrebno. Vojska i policija ne nose oružje radi slikanja već upravo radi, ako zatreba, i ubijanja. A ubiti nekad nije isto što i počiniti ubistvo, ako me razumiješ.

Egipat ako ne želi da doživi sudbinu Iraka,Sirije,Libije...mora proglasiti vandredno stanje i izdati zapovjed da se puca na sve što se kreće, pohvatati izdajnike i plaćenike na svim stranama i onda cisternama saprati krv sa ulica.

Druge nema.
Krushna mrva

#1260 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Krushna mrva »

m_l wrote:
Man of steel wrote:
Kada tebe jednog dana nesto udari neces znati sta te je snaslo, ako Bog da, a u narodu se kaze Bogu nije hitnja. Ne zamjeri, nije da ti zelim zlo, ali sam trazis od Boga.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Nikad ovakve izjave necu shvatit.

Odakle to dolazi? S kojim ciljem? Kako se to zacne u glavi???
Man of steel

#1261 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Man of steel »

odesveuhonduras wrote:
Juvelandia wrote:
Man of steel wrote:

Pa šta očekuješ od gamadi sekularističke.. isto bi oni radili sa muslimanima ko i braća im po kufru iz Egipta kad bi im zapalo, i kad bi mogli kako eUropejski PR uklopiti u to. Stoka je to, ista na svim meridijanima i paralelama, žedna muslimanske krvi.
Ti nam se vjerovatno javljaš iz Saudijske Arbije, Afganistana ili neke treće teokratske zemlje sav ogorčen na sekularističku gamad?

Ili pak kucaš iz sekularne Bosne ili neke druge države zapadne Evrope?
m_l

#1262 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by m_l »

Krushna mrva wrote: ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Pa ne moze on nekome zeliti zlo,a da njemu u zivotu sve bude po taman. Ovdje dolazi pitanje vjere u Boga i pravde, ako si vjernik vjerujes da ce kad-tad u zivotu zlocince zadesiti NESTO da se zabave sami o sebi.
HM 2011

#1263 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by HM 2011 »

Da se ljudi ne bi zalijetali i iznosili informacije koje su neistinite neka proprate post i linkove....

Ne može "bogataš" iz nekog prijašnjeg vremena nastaviti biti "bogataš" u novom sistemu - eto to je to....

Imaš postovane:

- Poznati britanski kolumnista Robert Fisk:

'' Siromašni slojevi egipatskog društva obični ljudi i fukara podržavaju zakonitog državnog predsjednika dr. Muhameda Mursija. Dok egipatske elite podržavaju vođu krvavog vojnog puča generala Abdulftaha Al Sisija'', kaže Fisk u razgovoru za Independent.

''Stotine hiljada je protestvovalo na trgu al Adevijeh odbijajući vojni puč, koji se tako ne zove samo u Egiptu !'' Također, podsjetio je na za njega čudnu kontradiktornost između dva prizora: vojni avioni su jučer nadlijetali nad demonstrantima na trgu Tahrir, dok je na trgu Al Adevijeh gdje su bili prosvjednici koji su odbijali vojni puč, mirno sjedili i učili Kur'an, pored njih je stajao interventni vod. Na kraju se upitao, šta se desilo sa revolucijom 25 januara, nakon jedne fantastične godine mira i demokratije ?

http://fj-p.com/article.php?id=75789

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Predsjednički izbori:

http://en.wikipedia.org/wiki/Egyptian_p ... tion,_2012

Evo pobjednika na izborima:
http://en.wikipedia.org/wiki/Mohamed_Morsi

Evo protiv kandidata
http://en.wikipedia.org/wiki/Ahmed_Shafik

Izašlo na izbore oko 50% stanovništva - to je oko 40 miliona ljudi.... 40 miliona ljudi ostalo da spava u kućama......

Prevara na referundumu - zvuči poznato ?????:

http://english.alarabiya.net/articles/2 ... 56597.html
http://www.guardian.co.uk/world/2012/de ... ud-inquiry
http://www.dailystar.com.lb/News/Middle ... z2Y5wjd0HQ

Evo ti i malo o ustavu za koji je na referendumu glasalo oko 64% stanovništva....

http://en.wikipedia.org/wiki/Constitution_of_Egypt

----------------------------------------------------------------------------------------------------

I onda evo ti i protesta....

http://en.wikipedia.org/wiki/2012%E2%80 ... n_protests

Tu su se udrobili još i neki tajni dogovori - koji su tajni pa ih niko ne može potvrditi - a glase na preseljenje Palestinaca iz Gaze na Sinaj - samo me interesuje jel iko pitao Palestince o tim dogovrima - esu li i oni proveli referendum ?
Last edited by HM 2011 on 15/08/2013 22:31, edited 2 times in total.
Man of steel

#1264 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Man of steel »

m_l wrote:
Man of steel wrote:
Ne želiš mi zlo ali vjeruješ i priželjkuješ da će me Bog kazniti?

5 0 5

#1265 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by 5 0 5 »

m_l wrote:

Pa ne moze on nekome zeliti zlo,a da njemu u zivotu sve bude po taman. Ovdje dolazi pitanje vjere u Boga i pravde, ako si vjernik vjerujes da ce kad-tad u zivotu zlocince zadesiti NESTO da se zabave sami o sebi.
pa mozda je upravo to sto kazes sad zapalo embeovce
Kikibombona

#1266 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Kikibombona »

Krushna mrva wrote:Koja je razlika u idnosu na BiH? Ako mislis da je velika pogledaj rezultate poslije Daytona. Da je neko rekao osamdesetih kako cemo se klati sta bi rekao? I kad razgrnes maglu i ne obracas poaznju na ime (balijsko, cetnicko, ustasko) vidjeces da je prica sasvim ista, mrznja koja ne poznaje granice, a smisao je potpuno izgubljen. Toliko dodirnih tacaka ima sa situacijom u BiH da fakat moras da se napregnes da ih ne primjetis
I mi smo jedna primitivna i zaostala zemlja. Obrazovanje na vrlo niskom nivou. Prilicno glup narod.

I kao takvi smo svjetlosnim godinama ispred Arapa. Ne raznosimo se bombama, na protestima nema mrtvih, ne idemo ratovati po drzavama sa kojim nemamo direktnu vezu itd.. Nismo bas toliki levati :mrgreen: .

Arapi su ogromna etnicka skupina. Mi smo obicni misevi. Oni su u stanju napraviti mnogo dobrog za covjecanstvo kada bi imali samo malo pameti i mudrosti.
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#1267 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Man of steel wrote:
m_l wrote:
Man of steel wrote:
Ne želiš mi zlo ali vjeruješ i priželjkuješ da će me Bog kazniti?

Ja ti želim.. želim da ti Allah uzme dušu dok sjediš na šolji i da te proživi u tvom prirodnom okruženju - u govnima :wink: .
Last edited by odesveuhonduras on 15/08/2013 22:31, edited 1 time in total.
Krushna mrva

#1268 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Krushna mrva »

m_l wrote:

ja se slazem s tobom (ako slucajno nis shvatio)
Ibretim se izjavi koja je srocena onako kako je napisao, fakat da se ispovracas
Man of steel

#1269 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Man of steel »

odesveuhonduras wrote: Ja ti želim.. želim da ti Allah uzme dušu dok sjediš na šolji i da te proživi u tvom prirodnom okruženju - u govnima. Izmetu ljudski..
Nadam se da će moderacija imati razumjevanje za tvoje riječi jer ja ti lično ništa zamjerio nisam.

Ne reče nam iz koje teokratske zemlje tipkaš dok proklinješ sekularističku gamad?
odesveuhonduras

#1270 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Man of steel wrote:
odesveuhonduras wrote: Ja ti želim.. želim da ti Allah uzme dušu dok sjediš na šolji i da te proživi u tvom prirodnom okruženju - u govnima. Izmetu ljudski..
Nadam se da će moderacija imati razumjevanje za tvoje riječi jer ja ti lično ništa zamjerio nisam.

Ne reče nam iz koje teokratske zemlje tipkaš dok proklinješ sekularističku gamad?
Oh duša slatka, on mi zamjerio nije... mrš, fekalijo jedna izopačena.
Klavikula

#1271 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Klavikula »

definitivno i jedni i drugi su laki na obaracu.
ono kao pristalice MB mirni demonstranti sa kalasnjikovima u ruci. dajte molim vas. krenuli na nenaoruzan narod i 43 mrtva policajca. nenaoruzan.

kao u Siriji, kao u Iraku. teroristi se ubace medju protestante, zapucaju, vojska/policija uzvrati i Lazira javlja napali mirne demonstrante.

:-) :-)
Man of steel

#1272 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Man of steel »

Kikibombona wrote:

Image

I onda se pojedinci cude vojsci sto je na vatru uzvratila vatrom :-) .
Ovo im je standardna fora za izazivanje što većeg pokolja i sukoba.

Sakriti se u masu pa zapucati po policiji i vojsci kako bi iznudili kontra-dejstvo dok kamere snimaju.

Metoda kojom su zapalili Libiju, Siriju a sada i Egipat.
@mba

#1273 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by @mba »

Man of steel wrote:
Kikibombona wrote:

Image

I onda se pojedinci cude vojsci sto je na vatru uzvratila vatrom :-) .
Ovo im je standardna fora za izazivanje što većeg pokolja i sukoba.

Sakriti se u masu pa zapucati po policiji i vojsci kako bi iznudili kontra-dejstvo dok kamere snimaju.

Metoda kojom su zapalili Libiju, Siriju a sada i Egipat.

ali zemljace da budemo iskreno, ovo bi isto mogli biti i egipatski policajci u civilu, ili u opste civili koji pucaju po demonstantima!

e sada kome je vjerovati?
Man of steel

#1274 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Man of steel »

odesveuhonduras wrote:
Man of steel wrote:

Oh duša slatka, on mi zamjerio nije... mrš, fekalijo jedna izopačena.
„Nepravda se može uzvratiti istom mjerom, a onoga koji oprosti i izmiri se Allah će nagraditi".

Brate, opraštam ti. :kiss:
@mba

#1275 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by @mba »

Juvelandia wrote:
Man of steel wrote:

blago se njemu kad je tako human, R.Mladic je za takve kao on Mahatma Gandi!

rane moje, preko 500 ubijenih civila i on se raduje!!!
Post Reply