Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?
- nadInsan
#1251 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?
Jbg, Srbima čudo da neko može ratovati i bez činjenja ratnih zločina.
- SaraFina
#1252 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?
BN ga prikazuje poput nindje. Magla, rano jutro, nije svanulo... visok lik u ogrtaču jaše na konju.SmokingMan wrote:
Uz prilog glas žene ide i opis što se desilo.
Ona po svojim riječima, odlazi na šumski izvor, dok ukućani spavaju i ostatak seoceta. Par kuća.
Vrativši se zatiče prizor iz horora s leševima i zapaljene kuće...
Sam samcat ubio i popalio. Iz tih gluposti ide ona cifra od 3000 mrtvih Srba. Do Bratunca sve masakrirano.
- refffko
#1253 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?
Zlocin opravdavas drugim vecim zlocinom?MyTao wrote:Pola familije mi je ubijeno u Srebrenici, mnogima se ne zna ni mjesto ubistva ni kako su ubijeni, jedni jos nisu pronadjeni... Za druge su nasli samo neke dijelove tijela...
A vi trazite da vam se tacno kaze I dokaze sta je bilo sa tri jebena zarobljenika.
Ma marsh.
Ovdje se ne radi o tome koliko je ljudi ubijeno, nego o tome da li je u ovom slucaju Naser Oric ubio ili diretno naredio da se ubije neko.
Jedna stvar je ako ti ne smatras da je on ubio nekog zarobljenika ili civila. Ako smatras da nije i da radi toga nije kriv, onda ok.
Druga stvar je ako smatras da on jeste ubio nekoga, ali da je to ok, jer su ti neki ubili vise ovih drugih.
To je vec licemjerje.
- cyprus
#1254 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?
Tipična Sarafina... Šta lupaš bezveze?SaraFina wrote:cyprus wrote:I ta tri zarobljenika su nečija familija...MyTao wrote:Pola familije mi je ubijeno u Srebrenici, mnogima se ne zna ni mjesto ubistva ni kako su ubijeni, jedni jos nisu pronadjeni... Za druge su nasli samo neke dijelove tijela...
A vi trazite da vam se tacno kaze I dokaze sta je bilo sa tri jebena zarobljenika.
Ma marsh.
I šta sad? Za tri civila i nedostatak dokaza Naseru on i Ratko za onih 8000 su isti??? Plus očigledno Naseru ne mogu dokazati tri, a Radovanu bogami jesu i više od 8000. Jesu oni Škorpioni što pobiše one ljude na onom video uratku postrojbe RS? Prizna li Srbija i dobi li bilo kakvu optužnicu za agresiju zbog svojih vojnih i paravojnih formacija na tlu BiH?
Zašto žrtvovati Nasera? Za lokalnu presudu genocida u Srebrenici iako je cijelo Podrinje pretrpjelo sličnu sudbinu?
Ok, može. Ali hoćemo dodatne klasifikacije djela koje počini genocida i Srbija. Dodatne krivce i presudu za agresiju.
- SaraFina
#1255 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?
refffko wrote:Zlocin opravdavas drugim vecim zlocinom?MyTao wrote:Pola familije mi je ubijeno u Srebrenici, mnogima se ne zna ni mjesto ubistva ni kako su ubijeni, jedni jos nisu pronadjeni... Za druge su nasli samo neke dijelove tijela...
Ma marsh.
Ovdje se ne radi o tome koliko je ljudi ubijeno, nego o tome da li je u ovom slucaju Naser Oric ubio ili diretno naredio da se ubije neko.
Jedna stvar je ako ti ne smatras da je on ubio nekog zarobljenika ili civila. Ako smatras da nije i da radi toga nije kriv, onda ok.
Druga stvar je ako smatras da on jeste ubio nekoga, ali da je to ok, jer su ti neki ubili vise ovih drugih.
To je vec licemjerje.
Očigledno da nije, čim je oslobodjen. A ni Hag predhodno nije našao za shodno da mu odreže 30 g ili doživotnu. Dakle, o čemu god se radilo Srbi za svoj neuspjeh mogu kriviti isključivo svoje nepotpune i bez dokaza optužbe i pravnu stranu.
Da su više snage utrošili u dokaze a manje u skrivanje sopstvenih monstruma i masovnih grobnica Bošnjaka... možda bi bolje i prošli s presudama.
Uglavnom, Nasera žrtvovati radi udovoljavanja je mazohizam. Ili bilo koga drugog.
- SaraFina
#1256 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?
Tipična Sarafina... Šta lupaš bezveze?cyprus wrote:SaraFina wrote:
I ta tri zarobljenika su nečija familija...
I šta sad? Za tri civila i nedostatak dokaza Naseru on i Ratko za onih 8000 su isti??? Plus očigledno Naseru ne mogu dokazati tri, a Radovanu bogami jesu i više od 8000. Jesu oni Škorpioni što pobiše one ljude na onom video uratku postrojbe RS? Prizna li Srbija i dobi li bilo kakvu optužnicu za agresiju zbog svojih vojnih i paravojnih formacija na tlu BiH?
Zašto žrtvovati Nasera? Za lokalnu presudu genocida u Srebrenici iako je cijelo Podrinje pretrpjelo sličnu sudbinu?
Ok, može. Ali hoćemo dodatne klasifikacije djela koje počini genocida i Srbija. Dodatne krivce i presudu za agresiju.
Tipični Cipi! Ko nas bre zavadi? Hajmoooo revitalizirati i ljubiti se i grliti... dobre vibracije odaŠiljati
- refffko
#1257 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?
Pa za sad je jedino mjerodavno to sto je sud rekao. Ako je sud rekao da je nevin, onda je nevin. Isto tako, ako je sud rekao da je Seselj nevin, onda je nevin.
Druga stvar je to sto ja mislim da je sud pogrijesio i sto smatram da Seselj nije nevin, ali pravno, formalno i u istoriji obojica ce ostati cistih ruku i nevini za bilo kakav pocinjeni zlocin koji im se pripisuje. Sud je rekao da Srbija nije izvrsila agresiju, znaci onda da Srbija nije izvrsila agresiju.
Samo je licemjerno ako neko smatra da on stvarno jeste ubio nekoga, a da misli da za to ne treba odgovcarati jer je "nas" i ubijao je "njihove.
A mislim da je upravo to najveci problem na ovim prostorima i da radi toga nece biti suzivota nikad ovjde. Svi slave svoje "heroje" i njihova nedjelja smatraju za prihvaljiva je su to cinili "onim tamo koji su to zasluzili".
Druga stvar je to sto ja mislim da je sud pogrijesio i sto smatram da Seselj nije nevin, ali pravno, formalno i u istoriji obojica ce ostati cistih ruku i nevini za bilo kakav pocinjeni zlocin koji im se pripisuje. Sud je rekao da Srbija nije izvrsila agresiju, znaci onda da Srbija nije izvrsila agresiju.
Samo je licemjerno ako neko smatra da on stvarno jeste ubio nekoga, a da misli da za to ne treba odgovcarati jer je "nas" i ubijao je "njihove.
A mislim da je upravo to najveci problem na ovim prostorima i da radi toga nece biti suzivota nikad ovjde. Svi slave svoje "heroje" i njihova nedjelja smatraju za prihvaljiva je su to cinili "onim tamo koji su to zasluzili".
- cyprus
#1258 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?
Naravno, razumijem i ja poziciju srebreničkih Bošnjaka...MyTao wrote:Razumijem... i zao mi je tih ljudi i njihovih porodica, ako su bili civili... mada u to vrijeme ne nositi uniformu ne znaci i biti civil.. ali eto.cyprus wrote:I ta tri zarobljenika su nečija familija...MyTao wrote:Pola familije mi je ubijeno u Srebrenici, mnogima se ne zna ni mjesto ubistva ni kako su ubijeni, jedni jos nisu pronadjeni... Za druge su nasli samo neke dijelove tijela...
Ma marsh.
Moras da razumijes kako ovo izgleda nama koji su prezivjeli genocide u Srebrenici... Zamisli da si Jevrej za vrijeme drugog svjetskog rata, pa u nekom Poljskom gradu pod tvojom komandom za vrijeme odbrane od Nacista neko ubije dva vojnika, ili Njemacka civila koji su dosli da pljackaju... I sad ti sude zbog toga.
Ali eto, zadržimo se kod jevrejske analogije... Koliko smisla ima da neki Jevrej kaže: "meni je pobijena komplet familija, 6 miliona Jevreja je ubijeno, a neka frka se diže zbog nekoliko Palestinaca''
Pravilan odnos prema onome što se dogodilo podrazumijeva isključivo odnošenje sa poštovanjem prema svim žrtvama... To naravno ne znači izjednačavanje genocida sa neusporedivo manjim zločinima sa druge strane ili još gore - traženje opravdanja za genocid u njima... Imam osjećaj da mnogi Bošnjaci izbjegavaj pričati o zločinima nad srpskim i hrvatskim stanovništvom, upravo kako ne bi ispalo da je sve to isto... Naravno da nije isto, ali se apsolutno ništa ne postiže niti ima smisla (moralnog ili racionalnog), ako se budemo pretvarali da takvih zločina nije nikako ni bilo ("prevrnuo se traktor")...
- SaraFina
#1259 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?
Zar je Šešelj dobio presudu? Mislim da sam preskočila. ... zadnja vijest je bila da ga zovu nazad.
I slažem se u vezi licemjerstva. U potpunosti. Grakću na presudu Oriću a istovremeno pripremaju garanciju za Mladića
Još picousti ima obraza glumatati humanog lika prepunog tolerancije " poziva Srbe da Bošnjacima ne upućuju teške riječi zbog oslobodjenja Orića"
Koja parodija dokazanog četalja na čelu susjedne nam države
I slažem se u vezi licemjerstva. U potpunosti. Grakću na presudu Oriću a istovremeno pripremaju garanciju za Mladića
Još picousti ima obraza glumatati humanog lika prepunog tolerancije " poziva Srbe da Bošnjacima ne upućuju teške riječi zbog oslobodjenja Orića"
- refffko
#1260 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?
Da, Seselj je oslobodjen svih tacaka optuznice.SaraFina wrote:Zar je Šešelj dobio presudu? Mislim da sam preskočila. ... zadnja vijest je bila da ga zovu nazad.
Da li cemo onda reci, Seselj nije kriv i kako je odluka suda u Hagu ok?
Da li Seselj kao slobodan covjek koji nije pocinio nikakav zlocin sutra moze slobodno doci u Sarajevo?
- SmokingMan
- MyTao
#1262 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?
Ne opravdavam ja zlocin zlocinom... Sud je vec ustanovio kako ovaj nas tako i onaj internacionalni da se u Srebrenici nije desio zlocin nad Srpskim stanovnistvom.refffko wrote:Zlocin opravdavas drugim vecim zlocinom?MyTao wrote:Pola familije mi je ubijeno u Srebrenici, mnogima se ne zna ni mjesto ubistva ni kako su ubijeni, jedni jos nisu pronadjeni... Za druge su nasli samo neke dijelove tijela...
Ma marsh.
To je vec licemjerje.
Cinjenica je da su ljudi izgubili zivot dok su bili u zatvoru pod kontrolom Armije BiH u Srebrenici. To ne znaci da se desio zlocin, postoji million razloga zasto su mogli izgubiti zivote, ocito sud misli da se desio onaj koji ne spada u zlocin.
Ziv srpski zarobljenik je Srebrenici znacio daleko vise nego mrtvi u to vrijeme... Tako da ne vjerujem da su ubijeni tek tako da im se ugasi zivot.
- SaraFina
#1263 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?
refffko wrote:Da, Seselj je oslobodjen svih tacaka optuznice.SaraFina wrote:Zar je Šešelj dobio presudu? Mislim da sam preskočila. ... zadnja vijest je bila da ga zovu nazad.
Da li cemo onda reci, Seselj nije kriv i kako je odluka suda u Hagu ok?
Da li Seselj kao slobodan covjek koji nije pocinio nikakav zlocin sutra moze slobodno doci u Sarajevo?
Baš je jedini četnik koji je na slobodi? Pa da se iznenadim. On po društvenim mrežama tvrdi da neće nazad. Navodno zovu ga ponovo? Da bude svjedok?
Naši povratnici svakodnevno se po RS-U susreću sa lokalnim "Šešeljima" u državnim institucijama. Silovane žene i ljudi iz logora, dolaze u situacije da svoje krvnike sretnu prilikom vadjenja dokumenata. Obnašaju dužnosti... i nikom ništa.
Zato se i pitam što jedini glupi Bošnjo ima potrebu svoje kazniti i žrtvovati za malo topline sa susjedne odnosno komšijske strane? Jesmo toliko u glibu kao nacija, da ne možemo razlikovati glumu od stvarnih namjera. Očigledno jesmo. Čim bi dali dva put oslobodjenog Orića za privremen politički mir od tri dana sa Srbima. I njihovo likovanje podnosili godinama.
Da mu je krivnja dokazana ne bi bilo problema, i Hag da odleži. .. Ali zašto imamo mazohističku potrebu dodvoravati se onim koji nas mrze "prodajući dobrovoljno svoje"?
Tim bi se nanijela šteta kompletnoj situacije u vezi Podrinja i Srbima pružio alibi za genocid, progone i masovne egzikucije.
Najednommmm bi " oslobodilačka borba srpskog naroda " dobila pravni temelj a zločinci alibi.
- MyTao
#1264 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?
Analogija ti je beze... To sto se desava danas u Izraelu je 70 godina posle WW2... Nema nikakve veze sa onim o cemu ja pricam.cyprus wrote:
Naravno, razumijem i ja poziciju srebreničkih Bošnjaka...
Ali eto, zadržimo se kod jevrejske analogije... Koliko smisla ima da neki Jevrej kaže: "meni je pobijena komplet familija, 6 miliona Jevreja je ubijeno, a neka frka se diže zbog nekoliko Palestinaca''![]()
Pravilan odnos prema onome što se dogodilo podrazumijeva isključivo odnošenje sa poštovanjem prema svim žrtvama... To naravno ne znači izjednačavanje genocida sa neusporedivo manjim zločinima sa druge strane ili još gore - traženje opravdanja za genocid u njima... Imam osjećaj da mnogi Bošnjaci izbjegavaj pričati o zločinima nad srpskim i hrvatskim stanovništvom, upravo kako ne bi ispalo da je sve to isto... Naravno da nije isto, ali se apsolutno ništa ne postiže niti ima smisla (moralnog ili racionalnog), ako se budemo pretvarali da takvih zločina nije nikako ni bilo ("prevrnuo se traktor")...
Mislis da bi ja branio ljude koji bi sada poceli proganjati i ubijati srpsko stanovnistvo po Podrinju sa izgovorom o genocidu koji se desio 95.? Vjeruj da nebi... Pricamo o onom sto se desilo tada.
- nadInsan
#1265 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?
Zvučat će nezahvalno ovo što ću reći ali zločini imaju svoju težinu koja se određuje brojem žrtava. Dakle, obraditi sve najveće zločine, pa na kraju i ove manje što su ostali. Zašto sada povlačiti neke strelice između genocida i nekih manjih zločina i time bespotrebno odvlačiti pažnju sa mnogo većih.cyprus wrote: Naravno, razumijem i ja poziciju srebreničkih Bošnjaka...
Ali eto, zadržimo se kod jevrejske analogije... Koliko smisla ima da neki Jevrej kaže: "meni je pobijena komplet familija, 6 miliona Jevreja je ubijeno, a neka frka se diže zbog nekoliko Palestinaca''![]()
-
Fudo387
#1266 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?
Ma ovo je sve srbijanska igranka, Mile i ekipa su samo istureno komandno mjesto. Koriste se svim mogucim i nemogucim trikovima da svaku drzavnu instituciju obesmisle i drze stado u stanju pripravnosti za neke nove predbitke, i bitke. Za sad im prolazi jer je civilizacija zaokupljena krupnijim problemima pa se onog pickoustog tolerise, guraju se problemi pod tepih.
Samo, ne moze to, nece im proci, suvise je to i sirovo i naivno da upali. Red suza, red laznog pokajanja i lafo zelje za dobrim odnosima, dulum patetike i bruka kreiranja problema...prije ili kasnije ce doci na naplatu.
Problem je sto se i Hrvatska otela kontroli, izgleda su opet opredjeljeni za neko novo Karadjordjevo.
Samo, ne moze to, nece im proci, suvise je to i sirovo i naivno da upali. Red suza, red laznog pokajanja i lafo zelje za dobrim odnosima, dulum patetike i bruka kreiranja problema...prije ili kasnije ce doci na naplatu.
Problem je sto se i Hrvatska otela kontroli, izgleda su opet opredjeljeni za neko novo Karadjordjevo.
- GeeTnT
#1267 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?
Juce je dnevnik na ptpc nedostajao samo Djogo..inace tematika kao '92...Fudo387 wrote:Ma ovo je sve srbijanska igranka, Mile i ekipa su samo istureno komandno mjesto. Koriste se svim mogucim i nemogucim trikovima da svaku drzavnu instituciju obesmisle i drze stado u stanju pripravnosti za neke nove predbitke, i bitke. Za sad im prolazi jer je civilizacija zaokupljena krupnijim problemima pa se onog pickoustog tolerise, guraju se problemi pod tepih.
- General War
#1268 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?
Po tome, je li treba li prihvatiti da nije bilo agresije i genocida na cijelom prostoru bosne?SaraFina wrote:refffko wrote:Zlocin opravdavas drugim vecim zlocinom?MyTao wrote:Pola familije mi je ubijeno u Srebrenici, mnogima se ne zna ni mjesto ubistva ni kako su ubijeni, jedni jos nisu pronadjeni... Za druge su nasli samo neke dijelove tijela...
Ma marsh.
To je vec licemjerje.
Očigledno da nije, čim je oslobodjen. A ni Hag predhodno nije našao za shodno da mu odreže 30 g ili doživotnu. Dakle, o čemu god se radilo Srbi za svoj neuspjeh mogu kriviti isključivo svoje nepotpune i bez dokaza optužbe i pravnu stranu.
Da su više snage utrošili u dokaze a manje u skrivanje sopstvenih monstruma i masovnih grobnica Bošnjaka... možda bi bolje i prošli s presudama.
Uglavnom, Nasera žrtvovati radi udovoljavanja je mazohizam. Ili bilo koga drugog.
Znaci ovo za nasera je cista ocigledno situacija, "jedini" svjedok mjenjao iskaz...sudu dovoljno da donese oslobadjajucu odluku.
- General War
#1269 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?
Neki pricaju, ali drugi odose helac...nevezano za nasera ali dobra ljudska pricacyprus wrote: Naravno, razumijem i ja poziciju srebreničkih Bošnjaka...
Last edited by General War on 10/10/2017 16:33, edited 1 time in total.
- SaraFina
#1270 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?
Djenerale, ne treba prihvatiti da nije bilo agresije. Naprotiv! Treba dodatno MZ pritisnuti, na priznanje da je :
svojim direktnim utjecajem prvo zbog embarga
pa onda kao nijemi promatrač sudionik u agresiji

- General War
#1271 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?
Pa pritisni, evo i ovi pritiskajuSaraFina wrote:Djenerale, ne treba prihvatiti da nije bilo agresije. Naprotiv! Treba dodatno MZ pritisnuti, na priznanje da je :
- SaraFina
#1272 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?
Jbg, nemamo židovski lobiGeneral War wrote:Pa pritisni, evo i ovi pritiskajuSaraFina wrote:Djenerale, ne treba prihvatiti da nije bilo agresije. Naprotiv! Treba dodatno MZ pritisnuti, na priznanje da je :
Ali argumenti stoje. Zar ne?
- General War
#1273 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?
Nemate vi nikakav lobi, argumenti nije da stoje vec strce ko bjelasnica, ali krivi ljudi u krivo vrijeme barataju sa argumentima.SaraFina wrote:
Jbg, nemamo židovski lobiiza ledja kao polugu
Ali argumenti stoje. Zar ne?
Pogledaj onaj video sto sam stavio ako nisi do sada...
- SaraFina
#1274 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?
Nič ti ne brigaj. Zbog lobijaGeneral War wrote:Nemate vi nikakav lobi, argumenti nije da stoje vec strce ko bjelasnica, ali krivi ljudi u krivo vrijeme barataju sa argumentima.SaraFina wrote:
Ali argumenti stoje. Zar ne?![]()
Pogledaj onaj video sto sam stavio ako nisi do sada...
Eno tajo Tayip u Begešu sa "investitorima". Nije slučajno.
Ne gledam propagandni material sumnjivog izvora. Hvala Djenerale
- General War
#1275 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?
Ne brigam ja...ispadne-"jesam ti re'ko"SaraFina wrote:Nič ti ne brigaj. Zbog lobijaGeneral War wrote:Nemate vi nikakav lobi, argumenti nije da stoje vec strce ko bjelasnica, ali krivi ljudi u krivo vrijeme barataju sa argumentima.SaraFina wrote:
Ali argumenti stoje. Zar ne?![]()
Pogledaj onaj video sto sam stavio ako nisi do sada...![]()
Eno tajo Tayip u Begešu sa "investitorima". Nije slučajno.
Ne gledam propagandni material sumnjivog izvora. Hvala Djenerale
Naravno nije slucajno kao i u ratu gdje ih nije ni na mapi bilo...u nadi je krava crkla, zato nadaj se drugacijem rezutatu sa istim scenariom.