Nesporazum u Briselu!

Post Reply
Sierra club

#1251 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by Sierra club »

JoseMujica wrote:Pa zar ima iko pametniji od ova dva kloca čij bi savjet poslušali? na kraju ko da iko oko njih ima"muda da progovori.....da ima"ne bi bili oko njih :-)
mogu samo žamislit šta tim savjetnicima prolazi kroz glavu. vjerovatno imaju glavobolje od svega ovoga a nesmiju ništa reć. jer je teško povjerovat da više ljudi u jednoj stranci ovako misle.

Mada imam ličnog prijatelja u parlamentu iz SDP, i prije godinu sam osjetio neku sklonost prema Hrvatima u BiH. neke priče o ugroženosti, suživotu, i kako nema budićnosti ako nebudemo "više otvoreni". :cry:

kao da mi nismo otvoreni.

Ali kontam, čovjek iz religiozne porodice, roditelji išli i medresu itd, valjda nebi on pravio neke poteze gore od mene jer ja, nit sam musliman, nit sam bio nit cu ikad bit, nit sam u BiH. Kontam valjda je on veći patriota od mene. makar zbog djece koje ima u BiH, da nebi morali pasošom do mostara.

Ali izgleda ne. čovjek nije izdajnik, to je sigurno. Ali je sigurno nezreo ili mu je mozak opran. Ili mu je politička karijera važnija od države.
mO k3

#1252 Re: Izdaja u Briselu!

Post by mO k3 »

madner wrote:Ovo drustvo sa poskoka treba preseliti a temu zatvoriti, odkazan dalji dogovor i razgovor.
:thumbup:
hercegovac_pravi

#1253 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by hercegovac_pravi »

Mister Yes wrote:
Man of steel wrote:Nakon današnjih dešavanja mislim da bi bio red da se naslov topica promjeni.
Naslov je bio odgovarajući jer se govorilo da su se dogovorili. A svaki dogovor sa HDZ-om je po defultu izdaja. Sada kada Zloćko kaže da nema teorije da se dogovore očigledno se radilo o nesporazumu :D
Govorilo se puno tog. Nebitno. Činjenica je da nikakvog dogovora u Briselu nije bilo. To sam tvrdio od prvog momenta i bezpotrebne halabuke koja se oko svega dizala.

E sada da ti kažem i jednu stvar koja ti može zvučati nevjerovatno ali pihvati je ako hoćeš jer nemam namjeru da gubim svoje vrijeme na bezpotreno lamentiranje političke realnosti.
Sav ovaj nered i politička pomutnja koja se stvara na političkoj sceni BiH, proizvod je sinhronizovanog djelovanja SDP-a i SDA a krajnji cilj je apsolutna reforma kompletne BiH. I tu sva priča prestaje.
hevi metalac

#1254 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by hevi metalac »

hercegovac_pravi wrote:Sav ovaj nered i politička pomutnja koja se stvara na političkoj sceni BiH, proizvod je sinhronizovanog djelovanja SDP-a i SDA a krajnji cilj je apsolutna reforma kompletne BiH. I tu sva priča prestaje.
:lol: Slucajni i Tihic se koordinisu.... :lol: izvini, ne mogoh izdrzat
kako li izgleda kad ne koordiniraju :lol:
hercegovac_pravi

#1255 Re: Nesporazum u Briselu!

hevi metalac wrote:
hercegovac_pravi wrote:Sav ovaj nered i politička pomutnja koja se stvara na političkoj sceni BiH, proizvod je sinhronizovanog djelovanja SDP-a i SDA a krajnji cilj je apsolutna reforma kompletne BiH. I tu sva priča prestaje.
:lol: Slucajni i Tihic se koordinisu.... :lol: izvini, ne mogoh izdrzat
kako li izgleda kad ne koordiniraju :lol:
Sinko dragi, od govana se pita nikad nije pravila. Ako ne razumiješ osnovne postulate stvaranja političke krize i upotrebu istih u riješavanju političkih pitanja, uljudno bih te zamolio da me se okaniš sa glupostima.
hevi metalac

#1256 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by hevi metalac »

hercegovac_pravi wrote: Sinko dragi, od govana se pita nikad nije pravila. Ako ne razumiješ osnovne postulate stvaranja političke krize i upotrebu istih u riješavanju političkih pitanja, uljudno bih te zamolio da me se okaniš sa glupostima.
oprosti na smetnji pametni, analiza ti je vrhunska :mrgreen:
hevi metalac

#1257 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by hevi metalac »

E ja, da mozda i Radoncic nije sinhronizovan? Reko... ako su ova dvojica u talu mora da je i Radoncic jer nekako ide i dalje i stvaranju pretpostavki za kompletno restrukturiranje :mrgreen:
Sierra club

#1258 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by Sierra club »

hercegovac_pravi wrote:
Mister Yes wrote:
Man of steel wrote:Nakon današnjih dešavanja mislim da bi bio red da se naslov topica promjeni.
Naslov je bio odgovarajući jer se govorilo da su se dogovorili. A svaki dogovor sa HDZ-om je po defultu izdaja. Sada kada Zloćko kaže da nema teorije da se dogovore očigledno se radilo o nesporazumu :D
Govorilo se puno tog. Nebitno. Činjenica je da nikakvog dogovora u Briselu nije bilo. To sam tvrdio od prvog momenta i bezpotrebne halabuke koja se oko svega dizala.

E sada da ti kažem i jednu stvar koja ti može zvučati nevjerovatno ali pihvati je ako hoćeš jer nemam namjeru da gubim svoje vrijeme na bezpotreno lamentiranje političke realnosti.
Sav ovaj nered i politička pomutnja koja se stvara na političkoj sceni BiH, proizvod je sinhronizovanog djelovanja SDP-a i SDA a krajnji cilj je apsolutna reforma kompletne BiH. I tu sva priča prestaje.
Ovo je velika, I teško dokazana izjava. Ali i to mi je padalo napamet, Ali Sam sumnjo da nemamo kapacitet za Tako nešto. To je ipak igra je nekom višem nivou. I dugo Sam mislio da I fahro Tako nešto radi sa SDA. Ali njegovi potezi su mi dokazali da je ili prodan, ili najbolji glumac ikada. Kao onaj "Kaizer Sozaj" is onog filma "The Usual Suspects".
hevi metalac

#1259 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by hevi metalac »

Sierra club wrote:
Ovo je velika, I teško dokazana izjava. Ali i to mi je padalo napamet, Ali Sam sumnjo da nemamo kapacitet za Tako nešto. To je ipak igra je nekom višem nivou. I dugo Sam mislio da I fahro Tako nešto radi sa SDA. Ali njegovi potezi su mi dokazali da je ili prodan, ili najbolji glumac ikada. Kao onaj "Kaizer Sozaj" is onog filma "The Usual Suspects".
hah, dobra... ima hljeba, ima.... koju li su rolu u tom master planu dobili Fatmir i slicni? :mrgreen:
hercegovac_pravi

#1260 Re: Nesporazum u Briselu!

hevi metalac wrote:
hercegovac_pravi wrote: Sinko dragi, od govana se pita nikad nije pravila. Ako ne razumiješ osnovne postulate stvaranja političke krize i upotrebu istih u riješavanju političkih pitanja, uljudno bih te zamolio da me se okaniš sa glupostima.
oprosti na smetnji pametni, analiza ti je vrhunska :mrgreen:
Kao što rekoh u postu iznad, nemam nikavu namjeru lamentirati o političkim osnovama. Prihvati ako želiš a ako ne nek ti je sa srećom.
hercegovac_pravi

#1261 Re: Nesporazum u Briselu!

Sierra club wrote:
hercegovac_pravi wrote:
Mister Yes wrote:

Fahro je nebitan lik ali u potpunosti. Osnovno pitanje, kolika je relana politčka moć Fahre? Šta je to što Fahro može progurati ili spriječiti? Jedno veliko NIŠTA.
Sierra club

#1262 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by Sierra club »

hevi metalac wrote:
Sierra club wrote:
hah, dobra... ima hljeba, ima.... koju li su rolu u tom master planu dobili Fatmir i slicni? :mrgreen:
E to bi bilo dobro znati :) Ali nikave kordinacije nemogu promjeniti činjenicu da za promjenu ustava treba glas od Srba I Hrvata. (više srba). I ti glasovi neće dozvolit promjene. Nikad.

Znači ako ima kordinacije, ona je uzalud. Ganjaju sebi rep.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1263 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by JoseMujica »

Sierra club wrote:
JoseMujica wrote:Pa zar ima iko pametniji od ova dva kloca čij bi savjet poslušali? na kraju ko da iko oko njih ima"muda da progovori.....da ima"ne bi bili oko njih :-)
mogu samo žamislit šta tim savjetnicima prolazi kroz glavu. vjerovatno imaju glavobolje od svega ovoga a nesmiju ništa reć. jer je teško povjerovat da više ljudi u jednoj stranci ovako misle.

Mada imam ličnog prijatelja u parlamentu iz SDP, i prije godinu sam osjetio neku sklonost prema Hrvatima u BiH. neke priče o ugroženosti, suživotu, i kako nema budićnosti ako nebudemo "više otvoreni". :cry:

kao da mi nismo otvoreni.

Ali kontam, čovjek iz religiozne porodice, roditelji išli i medresu itd, valjda nebi on pravio neke poteze gore od mene jer ja, nit sam musliman, nit sam bio nit cu ikad bit, nit sam u BiH. Kontam valjda je on veći patriota od mene. makar zbog djece koje ima u BiH, da nebi morali pasošom do mostara.

Ali izgleda ne. čovjek nije izdajnik, to je sigurno. Ali je sigurno nezreo ili mu je mozak opran. Ili mu je politička karijera važnija od države.
svi samo svoje guzice gledaju......a stranke nemaju nikakvog cilja izuzev IMTa......mislio sam da barem ove "velike" stranke sda i sdp imaju izgrađenu strukturu, sistematičan pristup, imaju pravac u kojem idu..... :-) :-) :( :roll: :-? :sad: sve goli ho-ruk šupljak.....kakva je onda praznina u ovim manjim :skoljka: ...tu se normalna i poštena osoba može samo izgubiti
hercegovac_pravi

#1264 Re: Nesporazum u Briselu!

VJEKOSLAV BEVANDA: ....... Ono što me iznenadilo jest da je predstavnik EU-a na sastanku PIC-a iznio da su za zastoj kriva dva HDZ-a. .......
I šta rekošmo :zzzz: :dance:
PerverzMusharaf

#1265 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by PerverzMusharaf »

sda i sdp i sve druge stranke sa sjedistem u sarajevu, prilikom bilo kakvih pregovora oko promjene ustava, sistema glasanja, implenetacije presude sejdic - finci i sl., gdje ucestvuju predstavnici eu ili gdje se govori o usvajanju evropskih zakona, uvijek mogu da kažu, pa dobro - mi pristajemo na rjesenje kakvo je u austriji, svedskoj, njemackoj, francuskoj... jer sve su te zemlje uređene da prosta vecina vlada i to je to. hdz mora da trazi rjesenje kakvo nigdje nema, da 10, 15 % stanovnistva ima garantovanog predsjednika, ministra vladu i sve sto ide uz to, sudove, javne firme itd.

evropa bi to njima rado dala ali kako to opravdati? zato stranke iz sarajeva nikad ninasta ne moraju da pristanu jer evropa ne moze da isforsira rjesenje mimo volje vecine. njima ne smeta kada bosna i herecegovina ne funkcionise jer sta ce njima bosna i hercegovina u kojoj se oni ne pitaju najvise kao vecina - i kao sto je to u vecini zemalja evropske unije.

s druge strane hdz i snsd takođe nemaju interes u funkcionalnosti bosne i hercegovine, jer idu strategijom da ako ovo ne funkcionise onda ce se eu odluciti da prizna njene dijelove.

u sustini, ni jednima ni drugima ne odgovara da bih funkcionise kao normalna drzava i zato ona i ne funkcionise tako. jer to oni tako nece, a ne zato sto su nesposobni.

neko bi rekao radi se sudaru nacija i ciji ce koncept da prevlada ali reforme i normalno funkcionisanje pravne drzave naravno da ne odgovara onima koji bi bili u zatvoru kad bi se taj sistem promjenio i postao onakav kao je u eu. zasto ona mijenjati sistem? bih se ne moze ni sanadezirati jer bi bilo potrebno naci 3 sanadera u bih.
MuaDib

#1266 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by MuaDib »

Hajd da se i ja s tobom u nečemu složim.
Već duže vrijeme i ja ovu trenutnu situaciju promatram u pomenutom kontekstu.
Samo što mislim da je to igra s dvije oštrice, koja ima i svoje rizike. Činjenica je da se želi stvoriti inostrani pritisak i prisiliti MZ da promjeni ono što nam je i donjela u Daytonu, a sad kao osuđuje.
JoseMujica

#1267 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by JoseMujica »

Nemam šta reći vego: daj bože da su tako pametni!
veljaca

#1268 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by veljaca »

JoseMujica wrote:Nemam šta reći nego: daj bože da su tako pametni!
Herr Jose .... :thumbup:

Daj Boze ....
hevi metalac

#1269 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by hevi metalac »

nazalost, to veze s mozgom nema. Cak bi bolja opcija bila je je bilo koja od opcija nadjacala, bilo koja. Ovako danas gledamo nastajanje jos jedne interesne skupine (Budimir) koja se priljucuje "malom" broju vec postojecih: SDA, SDP, SBB.... 10 do 15 aktivnih stranaka sa predstavnicima na raznim razinama vlasti i najmanje jos dva puta toliko lokalnih i "nezavisnih" udruzenja i pojedinaca. Po udrobljenosti politicke scene ja mislim da smo No. 1 u svijetu! (RS nisam ni uzeo u obzir)
hercegovac_pravi

#1270 Re: Nesporazum u Briselu!

MuaDib wrote:
Hajd da se i ja s tobom u nečemu složim.
Već duže vrijeme i ja ovu trenutnu situaciju promatram u pomenutom kontekstu.
Samo što mislim da je to igra s dvije oštrice, koja ima i svoje rizike. Činjenica je da se želi stvoriti inostrani pritisak i prisiliti MZ da promjeni ono što nam je i donjela u Daytonu, a sad kao osuđuje.
Pa sve ima svoje rizike. Ovo je najbezbolniji način. Nek čorbu kusaju oni što su je zapržili. Kada se prije 2-3 godine govorilo da će ovdje sve biti blokirano i da svaki štap ima dva kraja, upravo se mislilo na iniciranje ovakve vrste političke anarhije.
Sve blokirati i rahat patnja pa ko izdura. Kome se ne sviđa nek se "ocepi"... :sleep:
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#1271 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by Hame_ »

hercegovac_pravi wrote:E sada da ti kažem i jednu stvar koja ti može zvučati nevjerovatno ali pihvati je ako hoćeš jer nemam namjeru da gubim svoje vrijeme na bezpotreno lamentiranje političke realnosti.
Kokice i tako to već polako ukazuju na rezultate :(
Mister Yes

#1272 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by Mister Yes »

JoseMujica wrote:Nemam šta reći vego: daj bože da su tako pametni!
Pametni jesu ali iza svega je ipak samo borba za nadzorne odbore.
JoseMujica

#1273 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by JoseMujica »

To već nije pamet već pokvarenost, a od;vladajuće Famalije i;ne očekujem;ništa; drugo
hercegovac_pravi

#1274 Re: Nesporazum u Briselu!

Ima li tog sporazuma ? :-)
MuaDib

#1275 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by MuaDib »

Ko je koga sada izdao :-) :-) :-)

http://www.klix.ba/vijesti/bih/detalji- ... /130917143

Ovo jasno pokazuje koliko je politika SDA opasna.
Post Reply