Умјесто што сте је погодили могли сте јој пробати погодити име.Фино је навабити па онда брке омастити
https://www.youtube.com/watch?feature=p ... qWIigEfyd4
Па осим Дрине и нашег Века ја не знам јесте ли имали у граду неке "јаче" цигаре? Дрину нису узимали јер би се брзо изофирали.Зашто би узимали ишта друго осим кеш лове? Могао је то мало Ченга логистичар погуратиTromblon wrote:Troko rekao sam ti kako je bilo...gledao sam kako dolazi korpusna vp sa paketima cigareta i odlaze noseci zelene sanduke sa bombama...koje su se price tu pricale ne mogu ni zamisliti...nego nedugo poslije rata sreo jednog druga sjedi sa nekim tipom i upoznasmo se i kaze ovaj moj drug da je taj cijeli rat bio u nedzaricima na liniji...ispricao kako je bilo kaznjenicko mjesto i kako od nasih snajpera nisu mogli disati i rekao mi da 94 i 95 cijele nedzarice nije drzalo 100 ljudi, nekad i 50 znalo biti u jednom trenutku na liniji...da nisu mogli popuniti ljudstvo nikako...
prije 5-6 godina sam sreo jednog prijeratnog druga koji je bio na ilidzi u jednoj jedinici i ispricao mi da u februaru 93 nisu zauzeli azice do kraja tj. do pruge jer nisu imali ljudstva...da su bili premoreni i da je njih 150 izguralo i otes i azice i da njihovi linijasi nisu nikako htjeli ici u napad...hajde troko ovo mi je ostalo nekako nejasno pa ako mozes da kazes nesto na tu temu...
PM72 wrote:Ili ti je najbolje da primjeniš seljačku "potkuhaj pa vladaj".Ako ti dvojca komšija ne razgovaraju između sebe (što je uobičajeno) ,samo jednom reci kako ovaj drugi priča šta mu je sve pokrao iz kuće.Ovaj se upali pa se otvorii sve si saznao.
Jarane, moji roditelji nisu ni za jednu kucu podigli ni cigle od donacije niti je iko mojim roditeljima odnosno nama sta nudio. Ovo ja prvi put od tebe cujem za neke donacije. Niti je ko od komsiluka/susjedstva sta progovorio po tom pitanju. Ko je taj smrad, de reci slobodno, smjeo bi se okladiti u sta god zelis da ga cak i licno poznam. Cuo sam za tu prici i imam neku sliku ko bi mogao biti. To da su prodavali jesu. Pa ako znas za bivseg glavnog iz mjesne zajednice, inace prije davno istoveremeno bio clan Udbe za doba SFRJ - Stefka, Bilic-Markulj se preziva pravo, pa taj ti je koje kakve price, pretezno o Stupu 2 valji po Svici i Njemackoj jer tro njegove brace tamo ziv, Pero, Filip itd. Pa je cak dobio 80.000DM pa je pisao o ilegalnim gradnjama i naseljivanju, a sam ne zna da se zahvali, a to na Stupu zna svak, da mu tih nekih Markulja nije bilo u doba pred drugi svjetski rat i poslje, da nisu ti neciju djecu odhranili - zato i prezime Bilic-Markulj, nebi ni danas ziv bio. Imaju najvise imovine od svih stanara tu, mislim m2, a sve zahvaljujuci jednima sto su im sto bi se reklo halalili i jos odrhanili.PM72 wrote:Ti "starosjedioci" su uglavnom prodavali svoja imanja i uzimali dobre pare.Za srušene kuće znali su dobiti i više od 100 hiljada maraka a ko je bio pametan izganjao je donaciju za obnovu pa je onda složio...
Sad im ne valja država,kriv im Alija,Ganić,sandžaklije,istočna Bosna itd a nije im smetalo uzimati dobre pare?Na njih nisu bili gadljivi? Znam jednog smrada sa Stupa koji je kupio vikendicu na Pelješcu od jednog Bošnje iz Tuzle,maltretirao ga je danima,prijetio,skidao stvari sa kuće...dok se ovom nije zgadilo pa mu je prodao za 15 000 DM.Taj isti smrad je prodao ćaćevinu na Stupu za 300 000 DM i kupio kuću u zapadnom Mostaru za 80 000 DM.Izganjao je hrvatsku penziju i pored činjenice da je bio u Armiji BiH.Jedne prilike je došao u Sarajevo i zajedničkom poznaniku pričao kako su Stup preplavile sandžaklije,smeta mu džamija itd.Samo mi je žao što ja nisam bio tu.Da mu kažem koju.
Toliko o Stupu na ovoj temi.
Pa Matinovici su poznati bili i jos prije rata. Imali pogrebno drustvo, mislim ukopavali ljude. Sacuvali obraz od kad su ga dobili, sto bi se reklo. I dan danas se bave istim poslom.Nekako s proljeća wrote:Porodica Martinović je bila školski primjer ispravnog odnosa ka svojoj državi, gradu, komšijama. Tako sam bar stekao utisak. I onda su izražavali veliku sumnju u časne namjere i postupke Velimira Marića , mislim da su ga zvali i drugačijim imenom, kao iz sela u kojem je rođen.
To da je naplacivao izlaz je istina, jer imam rod koji je preko njega istog izasao do Kiseljaka, a potom opet iz Kiseljaka preko teritorije (tada) VRS okolo Sarajeva na Pale, Sokolovic, pa dole Kalinovik do Gruda / Sovica pa tako do Splita i via vanka sa tih prostora preko UNHACERA.