Inicijativa Prvi Mart

Post Reply
travnik

#1251 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by travnik »

heckler wrote:Meni je nesto najsladje kad vidim kad uvijedjeni fasisti zakmece o manjku dijaloga i kako "radikalni Bosnjaci" ne uvazavaju drugacija razmisljanja. Eto lafo genocid, etnicko cisnjene, ratni zlocini, separatizam su samo jedna od opcija koje treba ravnopravno razmotriti :lol: :lol: :lol:

Lafo Komsic pomogao Covicu.... koga zaboli racku za Covicem? kraDZ i da osvoji 120% "najlegitimnijih od legitimnih" glasova svoje baze je opet minorna regionalna stranka koja moze u vlast uci tek ako se veliki ne dogovore medju sobom. HDZ samostalno moze vlast formirati u zapadnoj eraniji i od tamo kukati o majorizaciji dok u isto vrijeme pruza ruke za federalnim podsticaijima i moli poreznu upravu da im ne blokira sve racune zbog dugova.

Homogenizirace srbe? :lol: :lol: :lol: Eto sav sam se sledio :lol: Inace kod srba pregrst "prihvatljivih" opcija pa ih treba kultivisati i paziti. Koga libu racku? Cilj je 5 poslanika iz cetnitea u PS BiH a hoce li ostalih 10 biti SVI iz snsd-a, SVI is SDS-a, PDPa ili sta ja znav vise kojih od srpskih "demokrata" i za to me zaboli neka stvar. Stavi jednog za sto da jede stobom, a drugogo ispod stola, oba ti isto misle.

A vi sa tim svojim "razlicitim razmisljanjem" i svojom "realnosti na terenu", okacite to misljenje macku o rep, onom istom Dodinom macku na koji on kaci stvari :wink:

:bih:
Meni je nešto najslađe kada se ne trebaju tražiti "cenzura", već se oni same jave. A najgori miks kod takvih je miks n neznanja i frustriranosti. Neznanje kada nisu svjesni svoga mentalnog stanja, već im ne'ko servirao, a oni pokusali (šta bi drugo, moždane vijuge štrajkaju) kako su smajlići cool, pa ih nabacaju u tekst više nego slova. Ili možda vidjeli na fejsu, samo što još nisu evaluirali iz v u w (jbg treba dostići). Frustriranost u mnoštvu netolerantnih izjava, a vjerojatno zbog ranije opisane zaostalosti, ne može drugačije doći do izražaja, već lupanjem po tastaturi, uz lavinu prostih izjava.

Savjet? Idi liječniku ...uostalom, i sam si priznao na više mjesta da te "boli" i "zaboli". Pa možda te stručnjak za "donju glavu" uputi na pravu adresu za tebe - kliniku ili odjel koja se bavi "gornjom glavom".
heckler

#1252 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by heckler »

Ca ti gospe marinko sta velis :-)

Sta mi imamo dalje pricati majke ti? Inicijative kao Prvi Mart i izbor Komsica zakonski i ustavno ciste 1/1 i najjobicniji demokratski proces ni malo poseban ni po jednom parametru. Ali zaboli separatiste za zakonima i ustavima njima je bitno kako mali Perica zamislja pravdu.

A u glavi malog Perice Bosna izgleda ovako:
Konfederacija 3 plemena
Plemena delegiraju "legitimne" kandidate u konfederalne institucije
Legitimni kandidat je samo onaj sto dobije 50%+1 glas u svom plemenu
Strogo zabranjeno glasanje mimo svog plemena
Granice rezervata su tamo gdje su Armija , Hrvatski Vojni Odpad i kokardasi drzali polozaje u momentu podpisivanja dejtona.
Povratak mimo svog rezervata je strogo zabranjeno
Glasanje mimo svog rezerveta je strogo zabranjeno (naravno drugima kod tebe, a ti mozes drugima jer si ti u pravu a oni nisu)

Kad je legalno a nije po pravilima ona nije legitimno, niti eticki.... i sto je najljepse "obice ti se o glavu".

Sve tudje "greske" vidim, svoje nikad jer ja sam bezgresan i sve sto mi se lose desava je rezultat politike onog drugog, nikad moje.

A realnost..... a realnost je da period HDZ vladavine za katolike bio pogubniji nego citav period Turske vladavine. Cak i ignorisuci ratna desavanja koja se uzimaju kao alibi, nakon rata je hrvata isparilo haman kao u ratu.
Od Prvog Hrvatskog (legitimnog) Ustanka, PHU iliti samouprave 2001 je isparilo preko 100 000 hrvata. I to uglavnom sa podrucja gdje se sahara vijori na svakoj banderi. I mimo toga imate jos energije da nama dolazite ovamo naprdjivati sta bi trebali a sta nebi trebali raditi. :-) Ma samo vi punim gasom se drzite sadasnje strategije, ide vas praaaavo.

Da sam na vasem mjestu manuo bih se foruma i isao dizati barikade i balvane redati na granici.
Naslov iz Dnevnog Lista danas:
1,3 MILIJUNA RADNIH MJESTA Hrvatima iz BiH za manje od dva mjeseca se otvara tržište rada EU-a!
Ili ne morate, mozes jos malo da mi pricas koliko ce se Komsic obiti o glavu .... ali nemoj se sjetiti Joze Krizanovica i Troimenog Ive Mire Jovica koje Bosnjaci izabrase i kako im se to obilo o glavu do sada.

I sta jos velis, frustriran? Na lijecenje? :lol: Pa ne vozam se ja po kamenjarskim forumima i serem nego ti meni dolazis pricati o "obijanju o glavu". Vi ste za mene bitni ko preklanjski snjeg sibirskih prostrsanstava, pa cak i manje od toga jer me bar zanimaju globalne klimatske promjene, a vi ni malo.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1253 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by JoseMujica »

bome heckler kad pogledah ove Pericine ustavne preporuke ti bi u ovom gistro bančo sistemu mogao visoko kotirati da im budeš ko ustavotvorac ...ko pravi umjetnik znaš narodu pogoditi žicu :D vascijela mladež će mastrubirati nad onim preporukama malog Pera u deliriju ko da Thompson pjeva JiGS ;-)
heckler

#1254 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by heckler »

JoseMujica wrote:bome heckler kad pogledah ove Pericine ustavne preporuke ti bi u ovom gistro bančo sistemu mogao visoko kotirati da im budeš ko ustavotvorac ...ko pravi umjetnik znaš narodu pogoditi žicu :D vascijela mladež će mastrubirati nad onim redovima
Kasim Trnka je mala maca koji je mali Perica ustavni ekspert 8-)

Isti princip sto je i umene mi tetak govorio tetki... "Sta je moja, nase je, sta je tvoje, tvoje je".
JoseMujica

#1255 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by JoseMujica »

još kad bi neko prigodno katholichko umjetničko ime probrao s onom pričom bi bio glavni pravaš struĆnjak veĆernjaka. Ja se ubijem jadan objašnjavajući cubeheads da mi nemamo (č)etnički izborni sistem...da ga zapravo niko na planeti nema i da nikom na pamet neće pasti da ga u Bih uvodi...a cubeheaderi samo vrišće majorizacija :roll:
heckler

#1256 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by heckler »

JoseMujica wrote:još kad bi neko prigodno katholichko umjetničko ime probrao s onom pričom bi bio glavni pravaš struĆnjak veĆernjaka. Ja se ubijem jadan objašnjavajući cubeheads da mi nemamo (č)etnički izborni sistem...da ga zapravo niko na planeti nema i da nikom na pamet neće pasti da ga u Bih uvodi...a cubeheaderi samo vrišće majorizacija :roll:

Gluho bilo i ako se neobrijem 2 hefte ostace Nino Raspudic bez honorara :cry: :cry: :cry:

Cubeheadse jebe to sto u svojoj glavi oni i dalje zive u Banovini. Pa nikako sebi da dodju od soka sta im ovi silnim mudhahedini rade. Heeeeeeeeeeeeeeeeej mudjahedin a hoce da glasa za ne-baliju. Dupli horror, hem neka budala dade pravo glasa cvijecu, hem jebote jos to isto cvijece se drznulo da mozda i izabere neku drugu biljku osim svoje dzamahirijske. Pa ljudi moji to je epska nepravda i genocid nad legitimnim pucanstvom, koji je usput ovdje od stoljeca sedmog i ako ih ovi friski imigranti plaho naljute sve ce ih zhiiik zhiiiik :oops:
JoseMujica

#1257 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by JoseMujica »

hebo zemlju đe Nino intelektualac, doduše estradni al ne smije gore purgerima srat nego dođe preko granice da se isčobana, pa onda more jeno mjesec kulturno pečit na hrtu a i na labradoru
exliberal-ex

#1258 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by exliberal-ex »

LBVIEW wrote: Slusaj, nemoj glumatati francusku sobaricu po forumu, kad vrlo dobro znamo sto tebi u vezi s ovom inicijativom smeta. :D
Otud i to tvoje pozivanje na nekakvu mogucu radikalizaciju srpskog birackog tijela koju zastupaju politicke snage olicene u drugu Miletu, Vasketu, Bosicu i dr. , inace poznate po svekolikoj demokraticnosti,toleranciji,pravicnosti, pravednosti",ni luk jeli nit luk mirisali", a kamoli svojim djelovanjem politicku napetost izazivali. :-) Ti se malo pravis blesav i svjesno pokusavas minimizirati odgovornost srpske politicke elite za izazivanje konstantne politicke krize jos od 90,-tih prebacujuci lopticu na drugu stranu koja je konacno pronasla odgovor za ponasanje gorepomentih.I kad ti se fino ukaze na nedostatak principijelnosti i izbije kvaziargument iz ruku, tebe k'o biva to ne zanima, pa se onda igras "neutralnog"politickog analiticara koji prognozira moguci ishod inicijative. :D Isto k'o i kolega ti s Vlasica kojem se nije ostvario san o tisucljetnom 'rvatskom gradu Travniku i koji je zaboravio k'o i kada je obecavao stolne i trece.Shvatite vec jednom da je vrijeme kad se pazilo na vase "narodne volje" daleko iza nas, vase politicke elite su uspostavile pravila igre po kojima cemo igrati svi, nema vise igranja svojevrsne politicke verzije Orvelove"Farme" preko leda Bosnjaka, utuvite to sebi vec jednom u glave.
Sto se tice sistematskog krsenja prava povratnika i otimacine zemlje na kojoj su nikla naselja onih sto povratak nece, bit ce ipak da je to srpski specijalitet,od Kotorskog do Janje. Takav primjer na drugoj strani neces naci, uzlaud podmetanje i laganje.
Sto se tice tvog poredenja danasnjih Bosnjaka sa Srbima 90-tih i pozivanja foruma u pomoc, opet poredis neuporedivo-pa nije forum, na kojem svako anonimno moze zastupati sto ga je volja, skupstinska govornica sa koje se zagovara nestanak jednog naroda koje vec uveliko priprema srpsko politicko vodstvo, niti hipoteticko zveckanje oruzja pojedinaca na istom ima istu tezinu k'o masovno dijeljenje oruzja Srbima od strane JNA.
Jedno pitanje....sta meni koji nisam tu, koji nemam veze sa RS ama bas nikakve moze da uznemiri ili da mi smeta u vezi ove inicijative. Jel zato sto sam se identifikovao kao srbin po automatizmu nemam pravo da iznesem kriticko misljenje?
LaBomba

#1259 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by LaBomba »

Jbt koji ocajnicki pokusaji ispiranja mozga na ovoj temi, a argumenti ubjedjivanja da se odustane od inicijative nebi prosli ni kod djecice u obdanistima. Jos malo pa ce nas presretati na ulici sa onim lancicem za hipnozu. Ono izlete pred tebe masuci ti pred ocima lancicem i privjeskom, uz papagajsko ponavljanje "povratnici se ne smiju petljat u politiku", zatim "srbi imaju pravo pobit, protjerat, opljackat, a ti nemas pravo to preispitivat, a kamoli se politicki borit protiv rezultata agresije i genocida", onda "najebat ce te" itd itd, Eto take nam se poruke ovde salju, i to dobro odslikava zasta oni nas Bosnjake smatraju.
baxul

#1260 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by baxul »

exliberal-ex wrote: Vidis ja zivim u zemlji koja je jedan od primjera multikulturizma i postovanja ljudskih prava i vjeruj mi da se bas ugodno osjecam....
koliko članova predsjedništva imaju u toj zemlji koja je primjer multikulturalizma?
kako ih se bira?
ko ima legitimitet (nemoj pomješat sa legalitetom to su dvije različite stvari according to IMJ i sličnima) da ih bira?
kako je ukinuta sloboda kretanja i biranja mjesta stanovanja u državi gdje si trenutno?
ko je najhomogeniji i zbog koje druge manje homogene grupe ljudi je ova prva homogenija od druge?

hvala na odgovorima.
Skijaš

#1261 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by Skijaš »

travnik wrote:
Skijaš wrote:
travnik wrote:Prvi Mart preuzima ulogu Harisa S.
Da se tako razmisljalo prije 20 godina, danas bi BiH bila raskomadana, jer ne bi bilo medjunarodnog priznanja, a medjunarodnog priznanja ne bi bilo jer se ne bi islo u politicke inicijative koje bi velikosrbi koristili da "homogeniziraju Srbe". Da se tako razmisljalo, danas BiH ne bi imala ni zastavu ni grb jer je i jedno i drugo nametnuto protiv volje velikosrba.

To sto ti propagiras je ustvari kapitulacija, predaja umotana u celofan kooperativnosti u odnosu prema onima koji nisu i ne zele biti kooperativni. Ti si ustvari tom idiotskom postavkom za citav rat i sve sto se desava nakon rata optuzio i osudio Sarajevo, a na osnovu nebulozne postavke da utjecaj velikosrba slabi sto im se vise popusta. Odnosno, da otpor velikosrpskoj nemani, jaca velikosrpsku neman. Idiotizam pa eto ti.

U stvarnosti, velikosrbi jacaju upravo popustanjem Sarajeva. Kada je EU usla u proces reforme policije trazeci sustinske reforme, Dodik i Silajdzic su sjeli i dogovorili kozmeticku promjenu. Odnosno, Silajdzic je popustio ostavivsi zbunjeni Brisel na cistini. I sta se desilo nakon tog Silajdzicevog popustanja ? Sta je kljucni Dodikov argument na osnovu kojeg kupi glasove ? "Ocuvanje policije", odnosno popustanje Sarajeva. Ti mozda mislis da se obracas budalama, a mozda si samo neinformisan, nebitno. Bitno je da znas da ce se tvoje gluposti uvijek tretirati samo kao gluposti a nikako kao ozbiljnu teoriju.

Ovdje se radi o registraciji izbjeglih i protjeranih u prijeratna mjesta boravka, a ako ce Dodik izazvati rat jer se neko i tako bori protiv velikosrpske ideje fizickog razdvajanja naroda, neka izazove. Ako su za tebe velikosrpska tumacenja Ustava i zakona obavezujuca, nismo svi ti.
Ma samo udarajte...
Ne izmotavaj se i odgovori na napisano. Da li bi drzavna zastava BiH danas bila na granici sa Srbijom da nije bilo pritisaka na velikosrbe, odnosno da se prihvatilo tvoju fiks ideju kako ce popustanje velikosrbima oslabiti velikosrbe ?
exliberal-ex

#1262 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by exliberal-ex »

baxul wrote:
exliberal-ex wrote: Vidis ja zivim u zemlji koja je jedan od primjera multikulturizma i postovanja ljudskih prava i vjeruj mi da se bas ugodno osjecam....
koliko članova predsjedništva imaju u toj zemlji koja je primjer multikulturalizma?
kako ih se bira?
ko ima legitimitet (nemoj pomješat sa legalitetom to su dvije različite stvari according to IMJ i sličnima) da ih bira?
kako je ukinuta sloboda kretanja i biranja mjesta stanovanja u državi gdje si trenutno?
ko je najhomogeniji i zbog koje druge manje homogene grupe ljudi je ova prva homogenija od druge?

hvala na odgovorima.
nema predsjednistva....ima kraljicinog predstavnika koji ima samo protokalnu poziciju
ako mislis na vladu bira je pobjednicka stranka
svi gradjani iznad 18 godina
nekontam
Indijanci jer se smatraju starosjediocima, placaju samo dio takse, imaju rezervate koji su u mnogim stvarima exteritorijalni od federalnih organa, u sustini imaju specijalni status............
Corto Maltese

#1263 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by Corto Maltese »

Primjećujem da velike nade u 1. Mart ulaži isti oni trkači za svakom napucanom loptom, koji, svojevremeno, povjerovaše da se Walter vratio i izvojevao najveću pobjedu od '45-te.
To mnogo govori o daljnjem razvoju situacije i krajnjem rezultatu.
heckler

#1264 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by heckler »

exliberal-ex wrote:
baxul wrote:
kako ih se bira?

hvala na odgovorima.
nema predsjednistva....ima kraljicinog predstavnika koji ima samo protokalnu poziciju
ako mislis na vladu bira je pobjednicka stranka
svi gradjani iznad 18 godina
nekontam
Indijanci jer se smatraju starosjediocima, placaju samo dio takse, imaju rezervate koji su u mnogim stvarima exteritorijalni od federalnih organa, u sustini imaju specijalni status............

Jel mene ovo oci varaju ili ovaj lik koristi status americkih indijanaca kao primjer institucione zastite manjina :shock: :shock: :shock:

Bog te mazo kakve sve psihopate dolaze ovamo :shock:
http://www.pslweb.org/liberationnews/ne ... orest.html
In addition to high poverty rates, Native people suffer many other conditions of material hardship. Nearly 10 percent of all Native families are homeless. At over 14 percent, the rate of Native homes without electricity is 10 times the national average. Twenty percent of Native households lack running water. The unemployment rate on some reservations can be as high as 75 percent, while the infant mortality rate is about 300 percent higher than the national average. The life expectancy of Native men is 50 years of age.
heckler

#1265 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by heckler »

Corto Maltese wrote:Primjećujem da velike nade u 1. Mart ulaži isti oni trkači za svakom napucanom loptom, koji, svojevremeno, povjerovaše da se Walter vratio i izvojevao najveću pobjedu od '45-te.
Zar ti ne rece da ces nas popustiti par dana pa se zavratiti kad "zamre tema"?

Najdosadniji od svih "razocaranih" trolcina

heckler

#1266 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by heckler »

JoseMujica wrote:hebo zemlju đe Nino intelektualac, doduše estradni al ne smije gore purgerima srat nego dođe preko granice da se isčobana, pa onda more jeno mjesec kulturno pečit na hrtu a i na labradoru

hebo zemlju u kojoj je Nino i.... ma fuck it, hebo zemlju 1/1 :lol:

Cek sad za par mjeseci kad postane "Europejski" intelektualac pa kad krene srati duplo vise. Mozda pocne kolumne pisati u Glasu Srpske na talijanskom da mu konacno ta pozicija asistenta na katedri talijanske knjizevnosti bude od koristi. :oops:
LBVIEW

#1267 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by LBVIEW »

exliberal-ex wrote:
LBVIEW wrote: Slusaj, nemoj glumatati francusku sobaricu po forumu, kad vrlo dobro znamo sto tebi u vezi s ovom inicijativom smeta. :D
Otud i to tvoje pozivanje na nekakvu mogucu radikalizaciju srpskog birackog tijela koju zastupaju politicke snage olicene u drugu Miletu, Vasketu, Bosicu i dr. , inace poznate po svekolikoj demokraticnosti,toleranciji,pravicnosti, pravednosti",ni luk jeli nit luk mirisali", a kamoli svojim djelovanjem politicku napetost izazivali. :-) Ti se malo pravis blesav i svjesno pokusavas minimizirati odgovornost srpske politicke elite za izazivanje konstantne politicke krize jos od 90,-tih prebacujuci lopticu na drugu stranu koja je konacno pronasla odgovor za ponasanje gorepomentih.I kad ti se fino ukaze na nedostatak principijelnosti i izbije kvaziargument iz ruku, tebe k'o biva to ne zanima, pa se onda igras "neutralnog"politickog analiticara koji prognozira moguci ishod inicijative. :D Isto k'o i kolega ti s Vlasica kojem se nije ostvario san o tisucljetnom 'rvatskom gradu Travniku i koji je zaboravio k'o i kada je obecavao stolne i trece.Shvatite vec jednom da je vrijeme kad se pazilo na vase "narodne volje" daleko iza nas, vase politicke elite su uspostavile pravila igre po kojima cemo igrati svi, nema vise igranja svojevrsne politicke verzije Orvelove"Farme" preko leda Bosnjaka, utuvite to sebi vec jednom u glave.
Sto se tice sistematskog krsenja prava povratnika i otimacine zemlje na kojoj su nikla naselja onih sto povratak nece, bit ce ipak da je to srpski specijalitet,od Kotorskog do Janje. Takav primjer na drugoj strani neces naci, uzlaud podmetanje i laganje.
Sto se tice tvog poredenja danasnjih Bosnjaka sa Srbima 90-tih i pozivanja foruma u pomoc, opet poredis neuporedivo-pa nije forum, na kojem svako anonimno moze zastupati sto ga je volja, skupstinska govornica sa koje se zagovara nestanak jednog naroda koje vec uveliko priprema srpsko politicko vodstvo, niti hipoteticko zveckanje oruzja pojedinaca na istom ima istu tezinu k'o masovno dijeljenje oruzja Srbima od strane JNA.
Jedno pitanje....sta meni koji nisam tu, koji nemam veze sa RS ama bas nikakve moze da uznemiri ili da mi smeta u vezi ove inicijative. Jel zato sto sam se identifikovao kao srbin po automatizmu nemam pravo da iznesem kriticko misljenje?
Odgovoras moras sam dati, a ja ga naslucujem.
Pravo na kriticko misljenje ne znaci i imunitet na preispitivanje argumenata koji su kod tebe(vidjeti gore) ispod najnizeg kriterijuma relevantnosti i validnosti.Po tebi se ljudi ne trebaju angazirati i podupirati ovu inicijativu jer ce to izazvati politicku nestabilnost i homogenizirati Srbe, te inicijativa k'o biva nece uspjeti.Fino su te ljudi,medu njima i moja malenkost, napomenuli kako ta politicka nestabilnost jeste konstanta u nasoj politici, ali za istu su najodgovorniji upravo srpski politicki predstavnici koji su se za nametanje svoje politicke volje koristili i masovnim zlocinima do genocida.Hem, sto to tvoje pozivanje na politicku nestabilnost nije relevantno(ona je konstanta od 90-tih), hem sto je licemjerno, i na kraju to je,drugar, potcjenjivanje ne samo sugovornika na ovoj temi vec cijelog jednog naroda kome se porucuje kako se zbog "izazivanja" reakcije drugih koji su tom narodu uskratili njegova egzistencijana prava, taj isti narod ne smije boriti za svoja politicka prava.
Corto Maltese

#1268 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by Corto Maltese »

heckler wrote:
Corto Maltese wrote:Primjećujem da velike nade u 1. Mart ulaži isti oni trkači za svakom napucanom loptom, koji, svojevremeno, povjerovaše da se Walter vratio i izvojevao najveću pobjedu od '45-te.

Heckleru, kad ti podržiš neku ideju sa kojom se ne slažem, odmah mi lakne. Znam da od toga ništa neće biti.
heckler

#1269 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by heckler »

Corto Maltese wrote:
heckler wrote:

Heckleru, kad ti podržiš neku ideju sa kojom se ne slažem, odmah mi lakne. Znam da od toga ništa neće biti.

Koliko mozak mora biti pomracen da se raduje neuspjehu povratka genocidom pometenog naroda samo iz ciste zlobe jer ga je rodjena partija naguzila bez vazelina a on u toj psihozi povezuje sve sa tom istom svojom bivsom partijom.

Aferim majstore.

Da ti iskopam kakav video kakve dzenaze zrvata genocida, da ti dan pocne sa smjeskom na ustima?
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1270 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by PipiDugaDevetka »

udrch wrote:ovo ide dalje, a oni kojima smeta mogu da mlate ušima..
:sax: :thumbup: :bih:
heckler

#1271 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by heckler »

PipiDugaDevetka wrote:
udrch wrote:ovo ide dalje, a oni kojima smeta mogu da mlate ušima..
:sax: :thumbup: :bih:

Ni Mesa Selimovic nebi bolje srocio :D
Corto Maltese

#1272 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by Corto Maltese »

heckler wrote:
Corto Maltese wrote:
heckler wrote: Najdosadniji od svih "razocaranih" trolcina
Koliko mozak mora biti pomracen da se raduje neuspjehu povratka genocidom pometenog naroda samo iz ciste zlobe jer ga je rodjena partija naguzila bez vazelina a on u toj psihozi povezuje sve sa tom istom svojom bivsom partijom.

Aferim majstore.

Da ti iskopam kakav video kakve dzenaze zrvata genocida, da ti dan pocne sa smjeskom na ustima?
Sad, kada smo načisto koji je tvoj fetiš, mogli bi se vratiti nedovršenoj diskusiji, i neodgovorenim pitanjima od prije par dana:

[quote="Corto Maltese""]
A_A_AKCIJA wrote:Postavljam ti pitanje i tražim da prokomentarišeš sljedeće: Činjenicu da su nakon sastanaka predstavnika koalicije kantoni u FBiH uveli mjere kojima se povratnicima garantuju zdravstvena zaštita i nakon prijave u prijeratna mjesta boravka. Prvi put od 96.
Kantoni? Ja znam za jedan, ali i da ih je deset, ta politika je provođena dugi niz godina nakon rata i oduvijek bila mač sa dvije oštrice. Od početka se težilo njenom ukidanju, jer cilj je da se ljudima omogući kvalitetna zdravstvena zaštita u mjestima gdje žive, a ne u mjestima gdje ne žive. Tako da, stoji činjenica da je to vraćanje na '96-tu. Jesi li siguran da je to za pohvalu?Dugoročno, ovim se daje alibi vlastima u RS da zanemare područne klinike i domove zdravlja. Već čujem Ognjena Tadića kako za par godina objašnjava da ambulanta u nekom selu oko Prijedora nije prioritet jer: "Ti ljudi imaju rješenu zdravstvenu zaštitu na drugom mjestu. Naša dužnost je da se bavimo onima koji je nemaju". Kraj zamišljenog citata
A_A_AKCIJA wrote:Činjenicu da je povratnička populacija do sada bila usitnjena na stotine udruženja, a da sada imaju unison glas i jedinstvene zahtjeve.
Činjenica je da jedinstveni savez izbjeglica postoji od rata na ovamo, sve sa jedinstvenom predsjednicom Merhunisom Komaricom na čelu. Svaka sličnost povratničkog statusa predsjednice saveza sa povratničkim statusom istaknutih aktivista 1. Marta, je pretpostavljam, namjerna.
A_A_AKCIJA wrote:Činjenicu da po prvi put u jednoj organizaciji imamo bošnjačke i hrvatske udruge koje imaju zajednički cilj.
I Srpske, nadam se?
U koliko hrvatskih udruga ili klubova su održane tribine tokom nedavne turneje po Njemačkoj i Skandinaviji? Nemoj kao argument koristiti činjenicu da je Golf kojima ste onako NVOovski putovali došao od hrvatskog člana predsjedništva. To se ne pika.
A_A_AKCIJA wrote:Činjenicu da po prvi put poslije rata imamo jedinstvene političke zahtjeve uslovljene glasovima povratnika. Prvi put imamo situaciju da povratnici zahtjevaju određene korake i poteze, a za uzvrat nude podršku na izborima svojim glasovima.

Ovdje ste se malo pogubili. Da zanemarimo činjenicu da je za NVO pogubno uvezivanje sa politikom. Da zanemarim činjenicu da je političko organizovanje na izbjegličkom osnovu sporno samo po sebi. Svjedoci smo da je bilo mnogo pokušaja da se političke stranke formiraju na društveno-statusnoj osnovi. (Stranka Žena, BPS kao nesuđena boračka stranka, Stranka Penzionera i još neke), a znamo i kako su završile.
Da zanemarimo sve drugo, možeš li mi dati neki primjer tih jedinstvenih političkih glasova povratnika? Jedini glasovi koje sam čuo su glasovi određenih aktivista 1. Marta, među kojima nije bilo niti jednog povratnika. Mogu te aktiviste i poimenice nabrojati.
U svakom slučaju, opet se radi o maču sa dvije oštrice. Povratnici nude glasove u zamjenu za nešto što bi im trebalo pripadati po prirodi stvari, čak i po povelji o ljudskim pravima. Ukoliko ne bude dovoljno glasova za trgovinu, da li to znači da povratnici ne trebaju dobiti to što im pripada? Jasan mi je scenario pobjede u ovoj vašoj priči, može li mi neko dati scenario poraza? I odgovornosti u slučaju neuspjeha?
A_A_AKCIJA wrote:Činjenicu da je politička podrška zatražena od svih stranaka koje žele da je pruže, bez izuzetaka. Jedini zahtjev je da ne negiraju genocid.

Ne razumijem ovo. Hvalite se time što ste nešto tražili?
U redu, tražili ste, šta ste dobili?
Šta su dobili povratnici?
A_A_AKCIJA wrote:I konačno, sve navedeno je ostvareno u par mjeseci djelovnja same inicijative.

Šta je ostvareno?
Koliko izbjeglica se vratilo, bilo gdje, zahvaljujući aktivnostima koalicije?
Jedino što vidim da je ostvareno je spomenuto u tačci pod brojem 1, dakle, zdravstvena zaštita u nekim od kantona FBiH. Ja to smatram, dugoročno, lošim rješenjem, povratkom na 96-tu, ali ostavljam mogućnost da griješim. Volio bi da se javi neki povratnik i objasni koje su praktične i dugoročne dobiti. I to detaljno, pošto sam nakon slučaja "Berača Željeza" prilično skeptičan prema prednosti zdravstvene zaštite u FBiH u odnosu na RS. Barem za "Ostale"[/quote]

Corto Maltese wrote:Ljudi koji imaju namjeru da se vrate treba podržati u namjeri da se vrate. Uvijek i svugdje. A mimikriju sa registracijom je SDA davno patentirala i 17 godina javno i otvoreno provodila, najviše kroz svoje načelnike opština, i brojne ministre u vladi RS kao i u državnoj vladi, koji su redom, imali stanove i kuće u Vogošći i Ilijašu, a lične karte u Srebrenici i Bratuncu. Stoga, ideja 1. Marta nije ni svježa ni originalna, već islužena i kompromitovana. Iako 1. Mart. nije otkrio toplu vodu, on pokušava, jašući besmisleni SDA koncept, tu vodu usmjeriti na drugi mlin. Dočim ga, sudeći po prepucavanjima koje se trenutno vode i po rastu popularnosti Ognjena Tadića u RS, usmjeravaju na sasvim treći.
JoseMujica

#1273 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by JoseMujica »

malakas Corto , malakas :-)

Image

Image

puc Mikiiii
Corto Maltese

#1274 Re: Inicijativa Prvi Mart