Mislim da se u kontrolnik moraju upisati P kojima je greskom dodjeljen id broj (naravno pisu se crtice).Galamdzija wrote:P i R se evidentiraju u konttrolniku P3 ukoliko ustanovite da neko ipak živi u tom objektu i tada mu dodijelite sljedeći slobodni ID broj i popunjavate P2 i P1 obrazac. Ukoliko ustanovite da su P ustvari štale, garaže, alatnice, itd. i da su R u pravom smislu riječi ruševine onda ih ne evidentirate u kontrolnik P3. Jednostavno ih obiđete i to je to.
Sa crticama se označavaju npr. hoteli gdje ide adresa pa sve crtice pa pod nosioc domaćinstva upisujete "Hotel taj i taj"
Kolektivna domaćinstva i stanove upisujete sa 901+ i oni se na kraju ne zbrajaju u totalu na dnu stranice.
Domaćinstva gdje stanuju npr stranci studenti takođe upisujete sa 901+.
POsao-Popis stanovnistva
Moderator: anex
- hordash
#1251 Re: POsao-Popis stanovnistva
-
____c0d14c____
#1252 Re: POsao-Popis stanovnistva
To jeste jer ovakvi slucajevi zavise od id ahordash wrote:Mislim da se u kontrolnik moraju upisati P kojima je greskom dodjeljen id broj (naravno pisu se crtice).Galamdzija wrote:P i R se evidentiraju u konttrolniku P3 ukoliko ustanovite da neko ipak živi u tom objektu i tada mu dodijelite sljedeći slobodni ID broj i popunjavate P2 i P1 obrazac. Ukoliko ustanovite da su P ustvari štale, garaže, alatnice, itd. i da su R u pravom smislu riječi ruševine onda ih ne evidentirate u kontrolnik P3. Jednostavno ih obiđete i to je to.
Sa crticama se označavaju npr. hoteli gdje ide adresa pa sve crtice pa pod nosioc domaćinstva upisujete "Hotel taj i taj"
Kolektivna domaćinstva i stanove upisujete sa 901+ i oni se na kraju ne zbrajaju u totalu na dnu stranice.
Domaćinstva gdje stanuju npr stranci studenti takođe upisujete sa 901+.
- BadSanta
#1253 Re: POsao-Popis stanovnistva
Prvo moj popisni krug je
Drugo, hoćel oni nama davati pare za mobitel za te neke poruke na kraju radnog dana? Neću valjda od svoje crkavice finansirati to. Usput na Iliži niko nije ni beknuo o isplati popisivačima.
Drugo, hoćel oni nama davati pare za mobitel za te neke poruke na kraju radnog dana? Neću valjda od svoje crkavice finansirati to. Usput na Iliži niko nije ni beknuo o isplati popisivačima.
- pringless
#1254 Re: POsao-Popis stanovnistva
Ja mislim da ce svim popisivacima biti isplaceno fiksno 10 KM za kristenje mobitela bez obzira koliko potrosite
- Afanasi_94
#1255 Re: POsao-Popis stanovnistva
Tačno.pringless wrote:Ja mislim da ce svim popisivacima biti isplaceno fiksno 10 KM za kristenje mobitela bez obzira koliko potrosite
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#1256 Re: POsao-Popis stanovnistva
Obilazim danas svoj pk i kaze mi ovaj fino ti je ovdje ljudi su srdacni samo se cuvaj divljih svinja

-
nevidljiva
#1257 Re: POsao-Popis stanovnistva
bordo gandalf wrote:Obilazim danas svoj pk i kaze mi ovaj fino ti je ovdje ljudi su srdacni samo se cuvaj divljih svinja![]()
![]()
![]()
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#1258 Re: POsao-Popis stanovnistva
U Rakovicu me bacili tacnije neko selo na kobiljaci Buhotina. Koliko bi osiguranja mogao naplatiti posto necu imati puno P1 pa da kombinujem 
- snaga_znanja
#1259 Re: POsao-Popis stanovnistva
Svi vi pricate o naplatama, a niko nikakav ugovor nije potpisao. 
- Hemera
#1260 Re: POsao-Popis stanovnistva
jel istina ono sto su pricali na ntv hajat da se postavljaju pitanja tipa jel ti sin sluzio u vojsci i da li je kcerka imala abortusa
molicu da se odgovori tacno bez ekskiviranja jer nema nikakvog osnova za to
hvala
znaci istina ili laz
molicu da se odgovori tacno bez ekskiviranja jer nema nikakvog osnova za to
hvala
znaci istina ili laz
- Hemera
#1262 Re: POsao-Popis stanovnistva
zahvaljujem ti na odgovoru brzom
pozz
pozz
-
lolol
#1263 Re: POsao-Popis stanovnistva
Jeste li prelistali višejezičnu zbirku što smo dobili? U sadržaju im pogresno navedene stranice, pise da sve krece od 8. stranice a u biti ide od 12. i sve je tim pomjereno za 4 stranice i nista nije kao u sadrzaju.
Usput, kako ste mislili koristiti ove višejezične zbirke? Primjer nailazim na studenta iz Turske? Njemu dam zbirku i da prati i daje mi odgovore

Usput, kako ste mislili koristiti ove višejezične zbirke? Primjer nailazim na studenta iz Turske? Njemu dam zbirku i da prati i daje mi odgovore
-
Solarija
#1264 Re: POsao-Popis stanovnistva
Nama rece instruktorka da cemo dobiti fiksno samo 10 KM za sve dane popisa a i to tek kad bude kompletna isplata tako da cemo svi finansirati te razgovore iz svog dzepa kako stvari stoje :/BadSanta wrote:Prvo moj popisni krug je![]()
Usput da pitam da li neko zna taj broj telefona na koji svako vece po zavrsetku trebamo slati poruku koliko smo cega popisali???
-
BESKUCNIKBB
#1265 Re: POsao-Popis stanovnistva
Moj savjet svima nama popisivačima; ako smo pametni; kao što su i ONI...ONI daju nama "posao" da radimo bez ikakvog ugovora u kome trebaju biti definirani (cijena po P1 i P2, onih famoznih 5 km po danu instukcija, famoznih 10 km troškova telefoniranja, famozne nadoknade za prevoz ako popisujemo u mjestu udaljenom više od 10 km od mjesta stanovanja....itd..itd)...a mi trebamo biti pametni pa kad sve fino popišemo, ne predavati popisnu građu...znači sve ispunjene P1 i P2 obrasce ne predavati....dok ne potpišemo te "ugovore o djelu" (PA NEKA KONTAJU ŠTA U TOM SLUČAJU DA RADE)...gdje ce nam sve isto biti navedeno u ugovoru...Znači šta nam se može desiti, popišemo sve, predamo...i onda nam ONI daju ugovore na potpis po starim cijenama, bez ikakve nadoknade troškova itd., i eto nas u Sarajevu na protestima....MOLIO BIH MIŠLJENJA O OVOME INTELIGENTNIJEH OSOBA od ove što je ovo napisala. Da se razumijemo ne bojim se rada niti obaveza, ali kad radim hocu da znam koliko će mi biti plaćeno i šta će mi biti plaćeno. Hvala
- Afanasi_94
#1266 Re: POsao-Popis stanovnistva
Budite najluđi.BESKUCNIKBB wrote:Moj savjet svima nama popisivačima; ako smo pametni; kao što su i ONI...ONI daju nama "posao" da radimo bez ikakvog ugovora u kome trebaju biti definirani (cijena po P1 i P2, onih famoznih 5 km po danu instukcija, famoznih 10 km troškova telefoniranja, famozne nadoknade za prevoz ako popisujemo u mjestu udaljenom više od 10 km od mjesta stanovanja....itd..itd)...a mi trebamo biti pametni pa kad sve fino popišemo, ne predavati popisnu građu...znači sve ispunjene P1 i P2 obrasce ne predavati....dok ne potpišemo te "ugovore o djelu" (PA NEKA KONTAJU ŠTA U TOM SLUČAJU DA RADE)...gdje ce nam sve isto biti navedeno u ugovoru...Znači šta nam se može desiti, popišemo sve, predamo...i onda nam ONI daju ugovore na potpis po starim cijenama, bez ikakve nadoknade troškova itd., i eto nas u Sarajevu na protestima....MOLIO BIH MIŠLJENJA O OVOME INTELIGENTNIJEH OSOBA od ove što je ovo napisala. Da se razumijemo ne bojim se rada niti obaveza, ali kad radim hocu da znam koliko će mi biti plaćeno i šta će mi biti plaćeno. Hvala
-
BESKUCNIKBB
#1267 Re: POsao-Popis stanovnistva
Koliko god ludo zvučalo...al´ mi smo u takvoj situaciji (Od početka se radi totalno amaterski, da ne govorim o google maps-u, da nije google postavio iste svima dostupnim na netu, ovdje popis ne bi bio ni iduće 2222 godine..ko je vidio te mape/karte popisnih krugova, tzv. skice njihove; zna o čemu govorim)...trebamo inzistirati na "ugovoru o djelu" i to je to....Teoretski...mi sa njima nismo potpisali ugovor, oni sa nama...teoretski...ja ne dobijem ugovor, imam pravo one popisnice popaliti i to 15.10-og (kada isitče zakonski rok za popis)...pa neka kontaju kako i šta dalje...Afanasi_94 wrote:Budite najluđi.BESKUCNIKBB wrote:Moj savjet svima nama popisivačima; ako smo pametni; kao što su i ONI...ONI daju nama "posao" da radimo bez ikakvog ugovora u kome trebaju biti definirani (cijena po P1 i P2, onih famoznih 5 km po danu instukcija, famoznih 10 km troškova telefoniranja, famozne nadoknade za prevoz ako popisujemo u mjestu udaljenom više od 10 km od mjesta stanovanja....itd..itd)...a mi trebamo biti pametni pa kad sve fino popišemo, ne predavati popisnu građu...znači sve ispunjene P1 i P2 obrasce ne predavati....dok ne potpišemo te "ugovore o djelu" (PA NEKA KONTAJU ŠTA U TOM SLUČAJU DA RADE)...gdje ce nam sve isto biti navedeno u ugovoru...Znači šta nam se može desiti, popišemo sve, predamo...i onda nam ONI daju ugovore na potpis po starim cijenama, bez ikakve nadoknade troškova itd., i eto nas u Sarajevu na protestima....MOLIO BIH MIŠLJENJA O OVOME INTELIGENTNIJEH OSOBA od ove što je ovo napisala. Da se razumijemo ne bojim se rada niti obaveza, ali kad radim hocu da znam koliko će mi biti plaćeno i šta će mi biti plaćeno. Hvala
- Afanasi_94
#1268 Re: POsao-Popis stanovnistva
I šta konkretno ti imaš od toga što ćeš 15.10 popaliti taj materijal ?
Ja nešto kontam da ti bolje da šutiš i radiš pa na kraju uzmeš pare nego da izvoljevaš okolo pa da te na kraju zamijeni neka rezerva. Svi ćete kolektivno lako zarditi tih 400-500 maraka posebno sada kada je teška situacija u državi i ne znam šta se više žalite.
Ja nešto kontam da ti bolje da šutiš i radiš pa na kraju uzmeš pare nego da izvoljevaš okolo pa da te na kraju zamijeni neka rezerva. Svi ćete kolektivno lako zarditi tih 400-500 maraka posebno sada kada je teška situacija u državi i ne znam šta se više žalite.
- respo
#1269 Re: POsao-Popis stanovnistva
nek vam uplate i penziono za sljedecih 10 godina jer ce se sljedeci popis odrzati cirka tako nekad
-
sgunited
#1270 Re: POsao-Popis stanovnistva
je li se moze negdje saznati ko ce popisivati u mojoj ulici
- gnjev
#1271 Re: POsao-Popis stanovnistva
Kontaš koka kakva da će te zapast?sgunited wrote:je li se moze negdje saznati ko ce popisivati u mojoj ulici
Sent from my ST21i using Tapatalk 4
- Artest
#1272 Re: POsao-Popis stanovnistva
I koliko vas placaju po domacinstvu? 2,2 KM?
- perfect_guy
#1273 Re: POsao-Popis stanovnistva
po obrascu 2,2 gradsko, 2,5 ruralnoArtest wrote:I koliko vas placaju po domacinstvu? 2,2 KM?
- Artest
#1274 Re: POsao-Popis stanovnistva
A taj obrazac vazi samo za punoljetne? Koliko se otprilike zaradi na 100 stanova?perfect_guy wrote:po obrascu 2,2 gradsko, 2,5 ruralnoArtest wrote:I koliko vas placaju po domacinstvu? 2,2 KM?
-
Darko12
#1275 Re: POsao-Popis stanovnistva
Jel moguce da se je potkrala greska, u popisnom krugu imam 23 kuce, a dobio 20 p2 obrazaca?