POsao-Popis stanovnistva

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
hordash

#1251 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by hordash »

Galamdzija wrote:P i R se evidentiraju u konttrolniku P3 ukoliko ustanovite da neko ipak živi u tom objektu i tada mu dodijelite sljedeći slobodni ID broj i popunjavate P2 i P1 obrazac. Ukoliko ustanovite da su P ustvari štale, garaže, alatnice, itd. i da su R u pravom smislu riječi ruševine onda ih ne evidentirate u kontrolnik P3. Jednostavno ih obiđete i to je to :D.

Sa crticama se označavaju npr. hoteli gdje ide adresa pa sve crtice pa pod nosioc domaćinstva upisujete "Hotel taj i taj"

Kolektivna domaćinstva i stanove upisujete sa 901+ i oni se na kraju ne zbrajaju u totalu na dnu stranice.
Domaćinstva gdje stanuju npr stranci studenti takođe upisujete sa 901+.
Mislim da se u kontrolnik moraju upisati P kojima je greskom dodjeljen id broj (naravno pisu se crtice).
____c0d14c____

#1252 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by ____c0d14c____ »

hordash wrote:
Galamdzija wrote:P i R se evidentiraju u konttrolniku P3 ukoliko ustanovite da neko ipak živi u tom objektu i tada mu dodijelite sljedeći slobodni ID broj i popunjavate P2 i P1 obrazac. Ukoliko ustanovite da su P ustvari štale, garaže, alatnice, itd. i da su R u pravom smislu riječi ruševine onda ih ne evidentirate u kontrolnik P3. Jednostavno ih obiđete i to je to :D.

Sa crticama se označavaju npr. hoteli gdje ide adresa pa sve crtice pa pod nosioc domaćinstva upisujete "Hotel taj i taj"

Kolektivna domaćinstva i stanove upisujete sa 901+ i oni se na kraju ne zbrajaju u totalu na dnu stranice.
Domaćinstva gdje stanuju npr stranci studenti takođe upisujete sa 901+.
Mislim da se u kontrolnik moraju upisati P kojima je greskom dodjeljen id broj (naravno pisu se crtice).
To jeste jer ovakvi slucajevi zavise od id a :run:
BadSanta

#1253 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by BadSanta »

Prvo moj popisni krug je :-)
Drugo, hoćel oni nama davati pare za mobitel za te neke poruke na kraju radnog dana? Neću valjda od svoje crkavice finansirati to. Usput na Iliži niko nije ni beknuo o isplati popisivačima.
pringless

#1254 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by pringless »

Ja mislim da ce svim popisivacima biti isplaceno fiksno 10 KM za kristenje mobitela bez obzira koliko potrosite
Afanasi_94

#1255 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Afanasi_94 »

pringless wrote:Ja mislim da ce svim popisivacima biti isplaceno fiksno 10 KM za kristenje mobitela bez obzira koliko potrosite
Tačno.
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#1256 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by bordo gandalf »

Obilazim danas svoj pk i kaze mi ovaj fino ti je ovdje ljudi su srdacni samo se cuvaj divljih svinja :shock: :lol: :lol: :lol:
nevidljiva

#1257 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by nevidljiva »

bordo gandalf wrote:Obilazim danas svoj pk i kaze mi ovaj fino ti je ovdje ljudi su srdacni samo se cuvaj divljih svinja :shock: :lol: :lol: :lol:
:lol: Gdje su te to stavili? Ne brini se imamo osiguranje ;-) to ćeš naplatit nakon što te pregaze divlje svinje :D .
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#1258 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by bordo gandalf »

U Rakovicu me bacili tacnije neko selo na kobiljaci Buhotina. Koliko bi osiguranja mogao naplatiti posto necu imati puno P1 pa da kombinujem :skoljka:
snaga_znanja

#1259 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by snaga_znanja »

Svi vi pricate o naplatama, a niko nikakav ugovor nije potpisao. :izet:
Hemera

#1260 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Hemera »

jel istina ono sto su pricali na ntv hajat da se postavljaju pitanja tipa jel ti sin sluzio u vojsci i da li je kcerka imala abortusa
molicu da se odgovori tacno bez ekskiviranja jer nema nikakvog osnova za to
hvala
znaci istina ili laz
lolol

#1261 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by lolol »

laz
Hemera

#1262 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Hemera »

zahvaljujem ti na odgovoru brzom
pozz
lolol

#1263 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by lolol »

Jeste li prelistali višejezičnu zbirku što smo dobili? U sadržaju im pogresno navedene stranice, pise da sve krece od 8. stranice a u biti ide od 12. i sve je tim pomjereno za 4 stranice i nista nije kao u sadrzaju.

Usput, kako ste mislili koristiti ove višejezične zbirke? Primjer nailazim na studenta iz Turske? Njemu dam zbirku i da prati i daje mi odgovore :? :? :?
Solarija

#1264 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Solarija »

BadSanta wrote:Prvo moj popisni krug je :-)
Drugo, hoćel oni nama davati pare za mobitel za te neke poruke na kraju radnog dana? Neću valjda od svoje crkavice finansirati to. Usput na Iliži niko nije ni beknuo o isplati popisivačima.
Nama rece instruktorka da cemo dobiti fiksno samo 10 KM za sve dane popisa a i to tek kad bude kompletna isplata tako da cemo svi finansirati te razgovore iz svog dzepa kako stvari stoje :/

Usput da pitam da li neko zna taj broj telefona na koji svako vece po zavrsetku trebamo slati poruku koliko smo cega popisali???
BESKUCNIKBB

#1265 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by BESKUCNIKBB »

Moj savjet svima nama popisivačima; ako smo pametni; kao što su i ONI...ONI daju nama "posao" da radimo bez ikakvog ugovora u kome trebaju biti definirani (cijena po P1 i P2, onih famoznih 5 km po danu instukcija, famoznih 10 km troškova telefoniranja, famozne nadoknade za prevoz ako popisujemo u mjestu udaljenom više od 10 km od mjesta stanovanja....itd..itd)...a mi trebamo biti pametni pa kad sve fino popišemo, ne predavati popisnu građu...znači sve ispunjene P1 i P2 obrasce ne predavati....dok ne potpišemo te "ugovore o djelu" (PA NEKA KONTAJU ŠTA U TOM SLUČAJU DA RADE)...gdje ce nam sve isto biti navedeno u ugovoru...Znači šta nam se može desiti, popišemo sve, predamo...i onda nam ONI daju ugovore na potpis po starim cijenama, bez ikakve nadoknade troškova itd., i eto nas u Sarajevu na protestima....MOLIO BIH MIŠLJENJA O OVOME INTELIGENTNIJEH OSOBA od ove što je ovo napisala. Da se razumijemo ne bojim se rada niti obaveza, ali kad radim hocu da znam koliko će mi biti plaćeno i šta će mi biti plaćeno. Hvala
Afanasi_94

#1266 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Afanasi_94 »

BESKUCNIKBB wrote:Moj savjet svima nama popisivačima; ako smo pametni; kao što su i ONI...ONI daju nama "posao" da radimo bez ikakvog ugovora u kome trebaju biti definirani (cijena po P1 i P2, onih famoznih 5 km po danu instukcija, famoznih 10 km troškova telefoniranja, famozne nadoknade za prevoz ako popisujemo u mjestu udaljenom više od 10 km od mjesta stanovanja....itd..itd)...a mi trebamo biti pametni pa kad sve fino popišemo, ne predavati popisnu građu...znači sve ispunjene P1 i P2 obrasce ne predavati....dok ne potpišemo te "ugovore o djelu" (PA NEKA KONTAJU ŠTA U TOM SLUČAJU DA RADE)...gdje ce nam sve isto biti navedeno u ugovoru...Znači šta nam se može desiti, popišemo sve, predamo...i onda nam ONI daju ugovore na potpis po starim cijenama, bez ikakve nadoknade troškova itd., i eto nas u Sarajevu na protestima....MOLIO BIH MIŠLJENJA O OVOME INTELIGENTNIJEH OSOBA od ove što je ovo napisala. Da se razumijemo ne bojim se rada niti obaveza, ali kad radim hocu da znam koliko će mi biti plaćeno i šta će mi biti plaćeno. Hvala
Budite najluđi.
BESKUCNIKBB

#1267 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by BESKUCNIKBB »

Afanasi_94 wrote:
BESKUCNIKBB wrote:Moj savjet svima nama popisivačima; ako smo pametni; kao što su i ONI...ONI daju nama "posao" da radimo bez ikakvog ugovora u kome trebaju biti definirani (cijena po P1 i P2, onih famoznih 5 km po danu instukcija, famoznih 10 km troškova telefoniranja, famozne nadoknade za prevoz ako popisujemo u mjestu udaljenom više od 10 km od mjesta stanovanja....itd..itd)...a mi trebamo biti pametni pa kad sve fino popišemo, ne predavati popisnu građu...znači sve ispunjene P1 i P2 obrasce ne predavati....dok ne potpišemo te "ugovore o djelu" (PA NEKA KONTAJU ŠTA U TOM SLUČAJU DA RADE)...gdje ce nam sve isto biti navedeno u ugovoru...Znači šta nam se može desiti, popišemo sve, predamo...i onda nam ONI daju ugovore na potpis po starim cijenama, bez ikakve nadoknade troškova itd., i eto nas u Sarajevu na protestima....MOLIO BIH MIŠLJENJA O OVOME INTELIGENTNIJEH OSOBA od ove što je ovo napisala. Da se razumijemo ne bojim se rada niti obaveza, ali kad radim hocu da znam koliko će mi biti plaćeno i šta će mi biti plaćeno. Hvala
Budite najluđi.
Koliko god ludo zvučalo...al´ mi smo u takvoj situaciji (Od početka se radi totalno amaterski, da ne govorim o google maps-u, da nije google postavio iste svima dostupnim na netu, ovdje popis ne bi bio ni iduće 2222 godine..ko je vidio te mape/karte popisnih krugova, tzv. skice njihove; zna o čemu govorim)...trebamo inzistirati na "ugovoru o djelu" i to je to....Teoretski...mi sa njima nismo potpisali ugovor, oni sa nama...teoretski...ja ne dobijem ugovor, imam pravo one popisnice popaliti i to 15.10-og (kada isitče zakonski rok za popis)...pa neka kontaju kako i šta dalje...
Afanasi_94

#1268 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Afanasi_94 »

I šta konkretno ti imaš od toga što ćeš 15.10 popaliti taj materijal ?
Ja nešto kontam da ti bolje da šutiš i radiš pa na kraju uzmeš pare nego da izvoljevaš okolo pa da te na kraju zamijeni neka rezerva. Svi ćete kolektivno lako zarditi tih 400-500 maraka posebno sada kada je teška situacija u državi i ne znam šta se više žalite.
respo

#1269 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by respo »

nek vam uplate i penziono za sljedecih 10 godina jer ce se sljedeci popis odrzati cirka tako nekad
sgunited

#1270 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by sgunited »

je li se moze negdje saznati ko ce popisivati u mojoj ulici
gnjev

#1271 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by gnjev »

sgunited wrote:je li se moze negdje saznati ko ce popisivati u mojoj ulici
Kontaš koka kakva da će te zapast? :D

Sent from my ST21i using Tapatalk 4
Artest

#1272 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Artest »

I koliko vas placaju po domacinstvu? 2,2 KM?
perfect_guy

#1273 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by perfect_guy »

Artest wrote:I koliko vas placaju po domacinstvu? 2,2 KM?
po obrascu 2,2 gradsko, 2,5 ruralno
Artest

#1274 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Artest »

perfect_guy wrote:
Artest wrote:I koliko vas placaju po domacinstvu? 2,2 KM?
po obrascu 2,2 gradsko, 2,5 ruralno
A taj obrazac vazi samo za punoljetne? Koliko se otprilike zaradi na 100 stanova?
Darko12

#1275 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Darko12 »

Jel moguce da se je potkrala greska, u popisnom krugu imam 23 kuce, a dobio 20 p2 obrazaca?
Post Reply