Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Telemach

#1251 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

lokalni_razdjevičar wrote:moze li mi neko objasniti kakav pin ovdje treba

Image

jer sam uspjesno registriran

Image

zasto ne mogu da aktiviram d3go. broj ugovora je ok
i moze li mi neko dati link da skinem ovu aplikaciju na racunar.
Unosite broj Ugovora no kojem su Vam objedinjene sve usluge. Dostavite nam podatke i broj Ugovora s kojim ste pokušali izvršiti registraciju i e-mail adresu, provjerićemo sve što je potrebno.
HaHaHa2

#1252 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by HaHaHa2 »

DON_eARL wrote:
Start - kucaj View Network Connetions - desni klik na Local Area Connection - Properties - dupli klik na Internet Protocol V 4 - klikni na kružiće pored Obtain ... automatically. Ili ukoliko je već tako podešeno, umjesto Obtain DNS Server Address automatically stavi Use following DNS Server Addresses, i u polja dole ukucaj 8.8.8.8 i 8.8.8.4

Zatvori sve prozore sa OK i restartuj modem. Ako ti ovo ne prođe, 100% si pokupio negdje nešto.
Isprobao - nece - 100% nista nisam pokupio - Hvala
Telemach wrote: Ljubazno Vas molimo da nam ovdje na PP dostavite korisničke podatke.
U medjuvremenu se popravilo al' cu uzeti sebi za pravo da Vam se obratim na pp ukoliko se identican problem ponovo javi.
Eborg

#1253 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Eborg »

Zar ne bi u Zenici tokom novembra trebali biti dostupni svi kanali? Mislim da sam gledao neke od njih a sada su opet zakljucani odjednom?
Frtalj_Duše

#1254 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Frtalj_Duše »

Domy31 wrote:Pocjepa vas Logosoft sa internetom :-) :D :D
Qler wrote:'ko peder erotiku :D
:run:
:lol: , došlo i vaših 5min. pljuvači, samo navalite, (valjda) nećete još dugo!? Do tada, nama valja saburiti, ipak "tiha voda brijegove valja"! ;-)
Domy31

#1255 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Domy31 »

Frtalj_Duše wrote:
Domy31 wrote:Pocjepa vas Logosoft sa internetom :-) :D :D
Qler wrote:'ko peder erotiku :D
:run:
:lol: , došlo i vaših 5min. pljuvači, samo navalite, (valjda) nećete još dugo!? Do tada, nama valja saburiti, ipak "tiha voda brijegove valja"! ;-)
izivini zar nije? Korisnik sam telemacha :razz:
Domy31

#1256 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Domy31 »

R_v_P20 wrote:Samo nek se LOL i Telemach "kolju" to je nama u interesu :)
:thumbup:
motorola01

#1257 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by motorola01 »

Da li je kod vas danas losa slika na vecini kanala(Zenica, analogna, hrt 2,nova tv,sportklubovi ...)????

Ima kao ona mreza sa onim blinkajucim bijelim tackicama...
ZenicaAB

#1258 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ZenicaAB »

Da obavijestim i ovim putem da sam "podesio EPG",sada sve funkcionise,sve ok,super digitala,svaka cast,a poslao sam i e mail u vezi drugog pitanja,zahtjeva,ugovora,pa nadam se u sto skorijem periodu da ce i to biti rijeseno! Pozdrav za telemach,vozdra za raju sa foruma - pozdravi stizu od krokodila sa meokusnica;-)
lokalni_razdjevičar

#1259 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by lokalni_razdjevičar »

ZenicaAB wrote:Da obavijestim i ovim putem da sam "podesio EPG",sada sve funkcionise,sve ok,super digitala,svaka cast,a poslao sam i e mail u vezi drugog pitanja,zahtjeva,ugovora,pa nadam se u sto skorijem periodu da ce i to biti rijeseno! Pozdrav za telemach,vozdra za raju sa foruma - pozdravi stizu od krokodila sa meokusnica;-)
Pa kako si podesio? daj i mene uputi
ZenicaAB

#1260 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ZenicaAB »

lokalni_razdjevičar wrote:
ZenicaAB wrote:Da obavijestim i ovim putem da sam "podesio EPG",sada sve funkcionise,sve ok,super digitala,svaka cast,a poslao sam i e mail u vezi drugog pitanja,zahtjeva,ugovora,pa nadam se u sto skorijem periodu da ce i to biti rijeseno! Pozdrav za telemach,vozdra za raju sa foruma - pozdravi stizu od krokodila sa meokusnica;-)
Prijatelju moj,ja sam 3 dana citao na forumu telemach.ba,pa sam tu malo "skontao" iz postova,pa sam zvao 1430 i trazio da mi "puste sinhronizaciju uredjaja",pa sam na kraju uradio da sam prikljucio direkt kabal u splitter-razdjelnik-",raskrsnicu,pa na ona 2 izlaza u razdjelniku,na 1 sam prikljucio net,a na drugi sam prikljucio drugi kabel koji sam ponovo prikljucio na drugi splitter-razdjelnik,znaci 2 splittera sam upotrebio,u prvi sam prikljucio kao sto napisah direkt kabel iz zida sto ide,glavni,i na izlazima tog splittera,prikljucio sam na jedan izlaz net,a na drugi izlaz kabel koji sam prikljucio na ulaz od drugog splittera,pa sam na izlazima od tog drugog splitera prikljucio resiver,kabeli in,i na drugi izlaz prikljucio drugi tv,na kojem mi je analogna-znam da ti je mozda tesko shvatiti,ali prvo nazovi centar pa trazi da ti puste sinhronizaciju za epg vodic,znaci da ti sinhro....net i televiziju,pa ako tada nece,radi ovo,i naravno,kada to sve radis,uvijek reset resivera iza njega imas prekidac,ugasis,pa upalis-ja sam 3 dana kontao,sta,kako,oni su pustili sinhro prije 2 dana,nije pomoglo,ali sam citao na telemach forumu,skontao i uradio tako,pa ako mene ne razumijes idi na forum telemach.ba,pa ces tamo vidjeti.Pozdrav.
lokalni_razdjevičar

#1261 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

ZenicaAB wrote:
Prijatelju moj,ja sam 3 dana citao na forumu telemach.ba,pa sam tu malo "skontao" iz postova,pa sam zvao 1430 i trazio da mi "puste sinhronizaciju uredjaja",pa sam na kraju uradio da sam prikljucio direkt kabal u splitter-razdjelnik-",raskrsnicu,pa na ona 2 izlaza u razdjelniku,na 1 sam prikljucio net,a na drugi sam prikljucio drugi kabel koji sam ponovo prikljucio na drugi splitter-razdjelnik,znaci 2 splittera sam upotrebio,u prvi sam prikljucio kao sto napisah direkt kabel iz zida sto ide,glavni,i na izlazima tog splittera,prikljucio sam na jedan izlaz net,a na drugi izlaz kabel koji sam prikljucio na ulaz od drugog splittera,pa sam na izlazima od tog drugog splitera prikljucio resiver,kabeli in,i na drugi izlaz prikljucio drugi tv,na kojem mi je analogna-znam da ti je mozda tesko shvatiti,ali prvo nazovi centar pa trazi da ti puste sinhronizaciju za epg vodic,znaci da ti sinhro....net i televiziju,pa ako tada nece,radi ovo,i naravno,kada to sve radis,uvijek reset resivera iza njega imas prekidac,ugasis,pa upalis-ja sam 3 dana kontao,sta,kako,oni su pustili sinhro prije 2 dana,nije pomoglo,ali sam citao na telemach forumu,skontao i uradio tako,pa ako mene ne razumijes idi na forum telemach.ba,pa ces tamo vidjeti.Pozdrav.
uh, sta sve rece. pokusacu da skontam. ja nemam ta njihov novi razdjelnik. imam onaj stari telekabelov.gdje je to na stranici? ne mogu da nadjem
Last edited by lokalni_razdjevičar on 06/11/2012 18:35, edited 1 time in total.
ZenicaAB

#1262 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ZenicaAB »

Sada me zanima da se ovaj daljinski moze koristiti i kao univerzalni daljinski za tv,pa,lijepo bi bilo da neko objasni kako to podesiti :-)))

@Razdjevicar: Sacekaj malo! Pogledaj ovde: http://forum.telemach.ba/viewtopic.php?f=7&t=959 Uglavnom,trazi tu na forumu,pod topic: EPG! Ja sam ti objasnio,sve ti je u sinhro...pa u radjelnicima,i to je to!
Frtalj_Duše

#1263 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Frtalj_Duše »

ZenicaAB wrote:Sada me zanima da se ovaj daljinski moze koristiti i kao univerzalni daljinski za tv,pa,lijepo bi bilo da neko objasni kako to podesiti :-)))

@Razdjevicar: Sacekaj malo! Pogledaj ovde: http://forum.telemach.ba/viewtopic.php?f=7&t=959 Uglavnom,trazi tu na forumu,pod topic: EPG! Ja sam ti objasnio,sve ti je u sinhro...pa u radjelnicima,i to je to!
Imaš brate uz daljinski onu knjižicu sa kodovima (morao si je dobiti sa svim onim papirima), nađeš svoju telku tj. kod za istu, držiš "D3" tipku na daljinskome dok isti ne zatreperi, onda brzo ukucaš kod i provjeriš da li odgovara. Ima više kodova zavisno od proizvođača pa idi redom, u moga Samsunga srećom prvi kod bio dobar! :mrgreen:
ZenicaAB

#1264 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ZenicaAB »

Frtalj_Duše wrote:
ZenicaAB wrote:Sada me zanima da se ovaj daljinski moze koristiti i kao univerzalni daljinski za tv,pa,lijepo bi bilo da neko objasni kako to podesiti :-)))

Imaš brate uz daljinski onu knjižicu sa kodovima (morao si je dobiti sa svim onim papirima), nađeš svoju telku tj. kod za istu, držiš "D3" tipku na daljinskome dok isti ne zatreperi, onda brzo ukucaš kod i provjeriš da li odgovara. Ima više kodova zavisno od proizvođača pa idi redom, u moga Samsunga srećom prvi kod bio dobar! :mrgreen:
Evo trazim je,knjizicu,izgubio je negde!
Frtalj_Duše

#1265 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Frtalj_Duše »

R_v_P20 wrote:Samo nek se LOL i Telemach "kolju" to je nama u interesu :)
Eh upravo to brate, e da sada hoće još i bhtelecom odgovoriti pa onda telemach, pa opet hs, i tako u krug da se "rat" nastavi, što se mene tiče dabogda vječno trajao! :mrgreen:

ZenicaAB wrote:
Frtalj_Duše wrote:

Evo trazim je,knjizicu,izgubio je negde!
E jbg, ajd onda reci koji ti je tv tj. proizvođač istoga pa ti šibnem ovdje kodove, ako i ja nađem knjižicu! :mrgreen:
doff

#1266 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by doff »

Frtalj_Duše wrote:

Samo nemoj držat tipku "D3" nego "TV"
lokalni_razdjevičar

#1267 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

znaci da trebam metnuti deblji kabal od telekabelova razdjelnika do resivera.
ZenicaAB

#1268 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ZenicaAB »

doff wrote:
Frtalj_Duše wrote:

Samsung tv druze,ne znam tacno model,a ako mozes da sibnes kodove za samsung tv!
ZenicaAB

#1269 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ZenicaAB »

@razdjevicar Ne moras deblji kabel,kod mene su sve od telekabel oni kablovi,ne treba deblji!
Frtalj_Duše

#1270 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Frtalj_Duše »

ZenicaAB wrote:
doff wrote:
Frtalj_Duše wrote:

Samsung tv druze,ne znam tacno model,a ako mozes da sibnes kodove za samsung tv!
Evo ga:

Image

Ako je slika prevelika, desni klik na nju i "Spremi sliku kao..." ili "Otvori sliku u novoj kartici"! Sretno :thumbup:
ZenicaAB

#1271 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ZenicaAB »

Hvala druze,poikusati cu! Hvala!

Prvi odmah upali,hvala drug! ;-)
lokalni_razdjevičar

#1272 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

ZenicaAB wrote:@razdjevicar Ne moras deblji kabel,kod mene su sve od telekabel oni kablovi,ne treba deblji!
a kakv ti je razdjelnik? telekabelov ili telemachov?
ZenicaAB

#1273 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ZenicaAB »

ZenicaAB wrote:@razdjevicar Ne moras deblji kabel,kod mene su sve od telekabel oni kablovi,ne treba deblji!
Od telekabela su mi oba,jedan ovaj novi zeleni debeli,i jedan stari srebrni tanji!
lokalni_razdjevičar

#1274 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

ZenicaAB wrote:
Od telekabela su mi oba,jedan ovaj novi zeleni debeli,i jedan stari srebrni tanji!
ja nemam taj nijedan. imam nakav bijeli veiki i to je to
ZenicaAB

#1275 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ZenicaAB »

Moze najvjerovatnije i sa jednim,posto su kod mene 2 zbog vise povezivanja tv uredjaja,pa nazovi prvo njih,pa objasni!
Locked