BiH, kvalifikacije za EP 2013

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
denimb

#1251 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by denimb »

Comrad wrote:
denimb wrote: P.S. Bolje bilo kakav plej nego nikakav, iskreno dok nisu usla ona djeca na teren sinoc u svim ovim utakmicama nisam ni vidio da neko prenese loptu na protivnicku polovinu i signalizira saigracima da bar ima nekakvu ideju, akciju na pameti...Aco nece ili ne zna da gradi ekipu, nego se uzda samo u sut i prodore ove trojce igraca.
Ovo sam i ja primjetio.

Djecurlija kad su usla, napad nam je duplo duze trajao. Cak su i smanjili bili zaostatak :D naravno i Latvijcima je bilo vise dosta.

To i ovi iz prve petorke moraju. Igrati svaki napad do zadnje sekunde, jer su nas svi procitali. Zatvore Mirzu i njegov sut i mi gubimo utakmicu.
Upravo to, zatvore reket, markiraju Mirzu i sta onda?

A eto vidjeli smo sta, nista...nikakve promjene, nikakve nove taktike, pokusaja smirivanja igre, nego nastavi solirati, forsirati, ispucavati, igrati napade od 6 sekundi, a ljudi nas trpaju ko amatere...

Opet kazem, shvatam nemamo bolje, imamo ta tri dobra igraca...ali trebali bi stvarati ekipu oko njih, a ne rusiti je s njima...kad to uspijemo i odbrana ce automatski drugacije izgledati.
El_comadante

#1252 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by El_comadante »

denimb wrote:
Comrad wrote:
denimb wrote: P.S. Bolje bilo kakav plej nego nikakav, iskreno dok nisu usla ona djeca na teren sinoc u svim ovim utakmicama nisam ni vidio da neko prenese loptu na protivnicku polovinu i signalizira saigracima da bar ima nekakvu ideju, akciju na pameti...Aco nece ili ne zna da gradi ekipu, nego se uzda samo u sut i prodore ove trojce igraca.
Ovo sam i ja primjetio.

Djecurlija kad su usla, napad nam je duplo duze trajao. Cak su i smanjili bili zaostatak :D naravno i Latvijcima je bilo vise dosta.

To i ovi iz prve petorke moraju. Igrati svaki napad do zadnje sekunde, jer su nas svi procitali. Zatvore Mirzu i njegov sut i mi gubimo utakmicu.
Upravo to, zatvore reket, markiraju Mirzu i sta onda?

A eto vidjeli smo sta, nista...nikakve promjene, nikakve nove taktike, pokusaja smirivanja igre, nego nastavi solirati, forsirati, ispucavati, igrati napade od 6 sekundi, a ljudi nas trpaju ko amatere...

Opet kazem, shvatam nemamo bolje, imamo ta tri dobra igraca...ali trebali bi stvarati ekipu oko njih, a ne rusiti je s njima...kad to uspijemo i odbrana ce automatski drugacije izgledati.
tačno. mi imamao samo Mirza taktiku sve se vrti oko njega ako njega ide dobro je a svaka imaklo kvalitetnija reprezentacija može Mirzu štopati a mi nemamo neku drugu taktiku da probamo i gotovo. dakle ako se pojaviomo na EP bit če još i gore jer su tamo još bolje ekipe od ovih u našoj grupi. a taktika je do selektora koji mora to odraditi.
Bodkin

#1253 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Bodkin »

prvo, cuj nasa grupa najteza :lol: :lol: :lol:

drugo, nas napad: 1na1, 1na1, 1na1, 1na1, 1na1, pick and roll, 1na1, 1na1..

a odbrana nam je takva rupa da bolju igraju kadeti sparsa. skoka nema ni u statistici. vi sto se zalite na igrace, i ako su karine kao sto jesu( ne svi doslovno) i tada im moze trener sloziti 5 akcija da popamte. ovi akcije VIDJELI nisu. ako im je aco dao da vrte one kontinuirane kretnje onda je parmak zesci jer ovdje je mozda mirza kapacitet za to. ostali ni blizu.

nego je nas problem bas u tome sto ljudi kontaju da smo mi sila neka jer osim mirze imamo jednog igraca na klupi u EL a drugog da pomalo igra. ostali nisu vrijedni komentara
Altsa

#1254 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Altsa »

tuzno je gledati selektora koji ne da sansu i drugim igracima i pored toga sto se igra raspada sa pocetnom postavom...aco me je duboko razocarao...polako se pokazuje da nema ni autoriteta samim tim sto do sada nije svezao ni jednu iza usiju teletovicu kojem se mora objasniti da je kosarka kolektivni sport a ne licna onanija...a taktika je posebna prica...trci i pucaj...zalosno
shake69

#1255 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by shake69 »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Bodkin wrote:prvo, cuj nasa grupa najteza :lol: :lol: :lol:

a odbrana nam je takva rupa da bolju igraju kadeti sparsa. skoka nema ni u statistici. vi sto se zalite na igrace, i ako su karine kao sto jesu( ne svi doslovno) i tada im moze trener sloziti 5 akcija da popamte. ovi akcije VIDJELI nisu. ako im je aco dao da vrte one kontinuirane kretnje onda je parmak zesci jer ovdje je mozda mirza kapacitet za to. ostali ni blizu.

nego je nas problem bas u tome sto ljudi kontaju da smo mi sila neka jer osim mirze imamo jednog igraca na klupi u EL a drugog da pomalo igra. ostali nisu vrijedni komentara

:thumbup:

nemamo kvalitet,mašić nam u petorci a veću minutažu ima nego u klubu,peršić takođe veću minutažu ima u reprezentaciji a u širokom je rezerva
Rekoh ranije, sada ce Aco stosta morati objasniti. Cemu drzanje na klupi igraca kada nam igraci iz startne petorke padaju od umora ili odricanje pred kvalifikacije cetiri igraca kada je bar jednog (Bajramovic, po meni) mogao ostaviti da imamo kakvu-takvu klupu!? No, sada treba stisnuti i pobijedi nabrijane Holandjane cija senzacija u Skenderiji bi ih mogla vratiti u borbu za plasman na EK. Zato ce biti teska utakmica a rasplet u grupi poslije mogao bi nam mozda otvoriti i poziciju broj dva. Navijaci imaju pravo biti razocarani taktickim zamislima selektora kad mu to prigovara i sam Novosel. Dakle, Aleksandre-Aco, reci nam de!
Bodkin

#1256 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Bodkin »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Bodkin wrote:prvo, cuj nasa grupa najteza :lol: :lol: :lol:

:thumbup:

nemamo kvalitet,mašić nam u petorci a veću minutažu ima nego u klubu,peršić takođe veću minutažu ima u reprezentaciji a u širokom je rezerva

persic me jos najvise iznenadio :) izgleda da je njima aco dao previse slobode. ne mozes ti ogranicenim igracima tako. u ovakvim ekipama mora biti sistema. onaj cirkus sa odbranom sa druge strane mi nikako nije jasan :)
Comrad

#1257 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Comrad »

Zeznuli smo se protiv Gruzije kuci. Ono smo mogli lagano dobiti da nije bilo one prve cetvrtine. Steta...

Ali ne treba paniciti. Barem ne jos. :D Mislim da protiv Holandjana nece biti problema, pa u gostima smo ih razvalili, jedino sto ih je spasilo je to sto su usli rezervni kosarkasi. Ne vidim uopste kako nas mogu dobiti, bez obzira sto su dobili Gruziju.

Onda protiv Gruzije poginuti na terenu ako treba. Barem se ne raspasti ovako kao protiv Latvije. To ako izgubimo onda em sto moramo dobiti Rumuniju, em ni pored toga nismo sigurni jer zavisimo od drugih.
Bodkin

#1258 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Bodkin »

Comrad wrote:Zeznuli smo se protiv Gruzije kuci. Ono smo mogli lagano dobiti da nije bilo one prve cetvrtine. Steta...

Ali ne treba paniciti. Barem ne jos. :D Mislim da protiv Holandjana nece biti problema, pa u gostima smo ih razvalili, jedino sto ih je spasilo je to sto su usli rezervni kosarkasi. Ne vidim uopste kako nas mogu dobiti, bez obzira sto su dobili Gruziju.

Onda protiv Gruzije poginuti na terenu ako treba. Barem se ne raspasti ovako kao protiv Latvije. To ako izgubimo onda em sto moramo dobiti Rumuniju, em ni pored toga nismo sigurni jer zavisimo od drugih.
dobili holandiju iz istog razloga sto smo izgubili od gruzije. jedna cetvrtina odlicna bila, ostalo prosjek. sa ovakvom ekipom u svaku utakmicu treba sa 120% i svaka tekma je problem :)
El_comadante

#1259 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by El_comadante »

Comrad wrote:Zeznuli smo se protiv Gruzije kuci. Ono smo mogli lagano dobiti da nije bilo one prve cetvrtine. Steta...

pa o protiv latvije su pojedini forumaši, ali i selektor, najavljivali pobjedu i dobru utakmicu a raspali smo se. mi možemo igrati samo protiv Rumuna i Holandjana nažalost, a protiv imalo jače ekipe to nam je poraz. a ovaj me selektor razočarao jer samo očekivao više od njega, jer ovaj rezultat je mogao napraviti i Sabit Hadžić ne mnogo gori sigurno.
mikogoago

#1260 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by mikogoago »

Mislim da malo ljudi previse emotivno reagujete.Ono sinoc je bio odron i lose da ne moze losije biti.Ali mi recite sta ocekujete da Aco uradi u tako kratkom vremenu,kada nam je kosarka vec deceniju(najmanje) u q....Treba i njemu vremena da poslozi neke stvari.Ima Novosela koji ce mu sigurno znati naci prigodan savjet.Ja ocekujem da ce se igra poboljsavati iz utakmice u utakmicu.Nije lose sve tako.Bolje da smo sada izgubili ispustili se na zemlju umjesto da se ufuravamo.Cinjenica je da nam je kosarka u krizi i trebace vremena da se oporavi.Bez jakih klubova nema ni jake reprezentacije.To svi znamo.Ja vjerujem da ce Petrovic uraditi dobar posao do kraja kvalifikacija.
El_comadante

#1261 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by El_comadante »

mikogoago wrote:Mislim da malo ljudi previse emotivno reagujete.Ono sinoc je bio odron i lose da ne moze losije biti.Ali mi recite sta ocekujete da Aco uradi u tako kratkom vremenu,kada nam je kosarka vec deceniju(najmanje) u q....Treba i njemu vremena da poslozi neke stvari.Ima Novosela koji ce mu sigurno znati naci prigodan savjet.Ja ocekujem da ce se igra poboljsavati iz utakmice u utakmicu.Nije lose sve tako.Bolje da smo sada izgubili ispustili se na zemlju umjesto da se ufuravamo.Cinjenica je da nam je kosarka u krizi i trebace vremena da se oporavi.Bez jakih klubova nema ni jake reprezentacije.To svi znamo.Ja vjerujem da ce Petrovic uraditi dobar posao do kraja kvalifikacija.
boldirano je upravo i problem. zato što nam je ovo možda i najlošija utakmica u kvalifikacijama a nebi trebalo da bude tako. haj da smo igrali ravnopravno i izgubili do 10 razlike pa hajde nismo imali sreće ali ovako je ipak problem. forma treba da se diže a ne da pada kao kod nas.
cyprus

#1262 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by cyprus »

Kakav samo obrat u atmosferi nakon ovog (očekivanog) poraza... :-) :-)

Mislim da je poraz od Gruzije DALEKO veći kiks od ovog u Latviji...
Tkd

#1263 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Tkd »

Ma jedna pobjeda i opet je tu euforija, a pogotovo dvije zaredom. Takav nam mentalitet. Izgubiš utakmicu kvalifikacije su odmah izgubljene, a dobiješ jednu, odmah dolazi do razmišljanja da ćemo ne uzeti samo kvalifikacije nego i Euro :-D
Mračajski proto

#1264 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Mračajski proto »

Hoće li biti više od 4 milje u Skenderiji?
It_is_a_Leclerc

#1265 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by It_is_a_Leclerc »

Mi sigurno idemo na Euro. Ako ne sa pozicije dva, onda kao najbolji trećeplasirani u kvalifikacijama.

Znam da to pojedincima jako teško pada, ali šta ćete... :bih: :bih:
Tkd

#1266 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Tkd »

Sarajevo_Grad wrote:Hoće li biti više od 4 milje u Skenderiji?
Ako pokažemo dio etike, onda puna dvorana, no ne znam da li je u isto vrijeme Sulejman na tv, ako jeste, manje od 2 tisuće ;-)
Comrad

#1267 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Comrad »

Sarajevo_Grad wrote:Hoće li biti više od 4 milje u Skenderiji?
Pa zasto ne bi bilo? Sta ako smo izgubili jbt...al opet poznavajuci nas narod, ne bi me cudilo da bude poluprazna dvorana.

Ranking Men after the 2012 London Olympics
39. Latvia
50. Bosnia and Herzegovina

Znam da ove tabele nisu neko mjerilo (jer je npr CG 77., a ovamo razvaljuju), ali samo hocu da kazem da nismo mi neka sila, pa sad ono da svi dumamo jbt kako smo izgubili od 'jedne' Latvije. Isto ko da oni tamo nikad nisu culi za kosarku.

Treba malo smiriti situaciju, ima jos da se igra.
FreakyStyley

#1268 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by FreakyStyley »

denimb wrote:Ne znam zasto se stalno spominje 6-7 igraca koji igraju kada ja cijele ove kvalifikacije vidim samo tri igraca...

Sta su sinoc radili Kikan i Perisic na terenu osim trckaranja između dva kosa?
Wright prenese loptu preko centra za 3 sekunde a u iducih 5 se desi ovo: ili da loptu Đedovicu koji se zaleti na polaganje, ili to uradi on sam...ili da loptu Teletovicu pa ovaj ide na skok sut pod blokom, ili pak suta tricu iz trka...i sve to dok se ostatak igraca nije ni postavio u polju napada...

Mislim svaka cast, sva trojica tih igraca su odlicni...ali to je koristenje samo jednog segmenta igre, gdje su nestali ostali segmenti, gdje je taktika, zasto se upustamo i dalje u tu suludu trku kada nam protivnik pravi seriju od 13-0 umjesto da odigramo 2-3 duza napada pokusamo bar tako prekinuti negativnu seriju, pokusamo izvuci igraca da ostane sam na sutu...znam da ni Perisic ni Kikanovic nisu aman kvalitete ali zasto se preko njih ne pravi protok lopte...
Sve ovo sto se vidjelo sinoc nije kosarka, nego je nazalost silovanje kosarke...

Odbranu necu ni spominjati jer je uopce ni nema, a nece je nikada ni biti sve dok ne budemo imali na terenu EKIPU, a ne pojedince...

P.S. Bolje bilo kakav plej nego nikakav, iskreno dok nisu usla ona djeca na teren sinoc u svim ovim utakmicama nisam ni vidio da neko prenese loptu na protivnicku polovinu i signalizira saigracima da bar ima nekakvu ideju, akciju na pameti...Aco nece ili ne zna da gradi ekipu, nego se uzda samo u sut i prodore ove trojce igraca.
Potpisujem sve od A do Z. I kad smo dobijali igrali smo bez ikakvog koncepta. Odbranu ni ne igramo, a napad traje max. 10 sekundi i to zavrsava Mirzinim sutanjem preko ruke, uz skok unazad, neinteligentim Djedovicevim ulazima, ili Wrightovim prodorima, (koji nam ponekad donesu poene jer ima strasan odraz i cesto je utrpa ili iznudi faul ). Aco koristi 7 igraca ( od toga najvise trojicu njih ), ne znam ni zasto je vodio ostalih 5. Nisi nijednom pick and roll uradili, a ne nesto vise od toga. Kosarka se igra glavom, a ovi nasi igraju bez ikakvog koncepta. Jedini trenutak kad sam vidio trag zacetka neke akcije je bio kad su mladi usli. Ne znam zasto Aco iz utakmice u utakmicu insistira na ovakvoj igri, ocigledno da ne ide.
am2804

#1269 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by am2804 »

Mi bi da stvorimo novu ekipu preko noći...znaš nas j... nas....činjenica je da smo loše odigrali, ili bolje rečeno Mirza je loše odigrao. Da je on bio na nivou prethodnih utakmica bili bi skoro u egalu, a da ne pominjem katastrofalna sl.bacanja. Ovoj ekipi treba dati podršku, i nadam se da će Skenderija opet biti puna u nadjelju.
Nova je generacija igrača, tako je selektirana i vidjećemo šta mogu. Cilj je jedan - kvalifikovati se za EP.

PS: neko spomenu Bajramovića, neka ga tamo gdje je
SundanceKid

#1270 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by SundanceKid »

FreakyStyley wrote:
denimb wrote:Ne znam zasto se stalno spominje 6-7 igraca koji igraju kada ja cijele ove kvalifikacije vidim samo tri igraca...

Wright prenese loptu preko centra za 3 sekunde a u iducih 5 se desi ovo: ili da loptu Đedovicu koji se zaleti na polaganje, ili to uradi on sam...ili da loptu Teletovicu pa ovaj ide na skok sut pod blokom, ili pak suta tricu iz trka...i sve to dok se ostatak igraca nije ni postavio u polju napada...

Mislim svaka cast, sva trojica tih igraca su odlicni...ali to je koristenje samo jednog segmenta igre, gdje su nestali ostali segmenti, gdje je taktika, zasto se upustamo i dalje u tu suludu trku kada nam protivnik pravi seriju od 13-0 umjesto da odigramo 2-3 duza napada pokusamo bar tako prekinuti negativnu seriju, pokusamo izvuci igraca da ostane sam na sutu...znam da ni Perisic ni Kikanovic nisu aman kvalitete ali zasto se preko njih ne pravi protok lopte...
Sve ovo sto se vidjelo sinoc nije kosarka, nego je nazalost silovanje kosarke...

Odbranu necu ni spominjati jer je uopce ni nema, a nece je nikada ni biti sve dok ne budemo imali na terenu EKIPU, a ne pojedince...

P.S. Bolje bilo kakav plej nego nikakav, iskreno dok nisu usla ona djeca na teren sinoc u svim ovim utakmicama nisam ni vidio da neko prenese loptu na protivnicku polovinu i signalizira saigracima da bar ima nekakvu ideju, akciju na pameti...Aco nece ili ne zna da gradi ekipu, nego se uzda samo u sut i prodore ove trojce igraca.
Potpisujem sve od A do Z. I kad smo dobijali igrali smo bez ikakvog koncepta. Odbranu ni ne igramo, a napad traje max. 10 sekundi i to zavrsava Mirzinim sutanjem preko ruke, uz skok unazad, neinteligentim Djedovicevim ulazima, ili Wrightovim prodorima, (koji nam ponekad donesu poene jer ima strasan odraz i cesto je utrpa ili iznudi faul ). Aco koristi 7 igraca ( od toga najvise trojicu njih ), ne znam ni zasto je vodio ostalih 5. Nisi nijednom pick and roll uradili, a ne nesto vise od toga. Kosarka se igra glavom, a ovi nasi igraju bez ikakvog koncepta. Jedini trenutak kad sam vidio trag zacetka neke akcije je bio kad su mladi usli. Ne znam zasto Aco iz utakmice u utakmicu insistira na ovakvoj igri, ocigledno da ne ide.
Ma Aco je podmladio dosta reprezentaciju, ima vrlo solidnu trkacku ekipu, strasno brze igrace u Wrightu i Djedovicu, i onda pokusava izgleda basketaski nadigrat protivnike. Svjestan je da igraci nemaju iskustva, da tu nema neke posebne taktike i tehnike, pa valjda hoce nekom run&gun kosarkom da nadigrava ostale reprezentacije, ajmo na velik broj koseva igrat, pa cemo do kraja nesto na snagu, brzinu i mladost izvuc...

Generalno, sa ovim sa cime raspolaze Aco, to i nije losa taktika, ali i ovaj sistem trazii puuuuuuno veci nivo ozbiljnosti. Ovako je bas grozno, bez ikakve taktike, djeluje ko da je neko nasumicno uzeo 5 igraca i reko im igrajte ko sta hoce. Posebno se mora odbrana pojacati radikalno, a Mirza nek solira, nije ni to problem, al makar nek nacrtaju 3-4 razlicite izolacije za njega, nek naprave 3-4 napada sa izlaskom iz bloka, 3-4 pick&roll napada, nekoliko postavljenih napada...itd itd..pa da se vidi da nesto igraju jbg...
Bodkin

#1271 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Bodkin »

SundanceKid wrote:
FreakyStyley wrote:

Ma Aco je podmladio dosta reprezentaciju, ima vrlo solidnu trkacku ekipu, strasno brze igrace u Wrightu i Djedovicu, i onda pokusava izgleda basketaski nadigrat protivnike. Svjestan je da igraci nemaju iskustva, da tu nema neke posebne taktike i tehnike, pa valjda hoce nekom run&gun kosarkom da nadigrava ostale reprezentacije, ajmo na velik broj koseva igrat, pa cemo do kraja nesto na snagu, brzinu i mladost izvuc...

Generalno, sa ovim sa cime raspolaze Aco, to i nije losa taktika, ali i ovaj sistem trazii puuuuuuno veci nivo ozbiljnosti. Ovako je bas grozno, bez ikakve taktike, djeluje ko da je neko nasumicno uzeo 5 igraca i reko im igrajte ko sta hoce. Posebno se mora odbrana pojacati radikalno, a Mirza nek solira, nije ni to problem, al makar nek nacrtaju 3-4 razlicite izolacije za njega, nek naprave 3-4 napada sa izlaskom iz bloka, 3-4 pick&roll napada, nekoliko postavljenih napada...itd itd..pa da se vidi da nesto igraju jbg...
taj sistem trazi vrhunske igrace kojima ne treba akcija nego im das prvu osnovnu kretnju tj ulaz i onda oni sami traze izlaz iz toga citajuci odbranu. sa ovakvom repkom mi apsolutno ne mozemo igati taj sistem. u nasem slucaju se to svodi na trcanje kao muhe bez glave i zavrsavanje napada u petoj sekundi. uzas

treba im sistem!
El_comadante

#1272 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by El_comadante »

SundanceKid wrote:
FreakyStyley wrote:

sve je to uredu samo kvalifikaciju NISU mjesto i vrijeme kada se ekipa uigrava i vježbaju neke takitike. on je trebao znati da nemožemo vako igrati u pripremnim utakmicama a možda su zamutile malo pobjede nad hrvatima i srba pa se ponada da smo mi naka ekipa
Comrad

#1273 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Comrad »

A to smo sa Mensom i Sabetom se ubijali od akcija. Haahah...dajte molim vas. Pa kad se samo sjetim Jazvina i sutanja trica i sta ti ja znam. Ili Bajramovica slow motiona, kojeg bi sumo hrvac stigao na sutu. Kod Ace se barem zna da najbolji suter suta, koliko ste puta vidjeli centre da sutaju trojke? Ja se vala sjecam samo jedne i to od Sinanovica. Sto se tice kvalitete sigurno idemo ka boljem, da ne govorimo o tome da imamo mladi tim i da mozemo nesto graditi u buducnosti. Samo treba to sve uigrati, malo srediti, da ne djeluju kao da su na basketu...da se barem jedan napad odigra do kraja..

A Sabe 'Ajmo u picku materinu' Hadzic i Menso '3rd Quarter' Bajramovic su imali dobre ekipe i zajedno sa KS-om su uspjeli sjebat repku, koja je bila redovni ucesnik na EP. Da ne govorim o brdu mladih igraca koje smo u tih 10 godina izgubili jer niko na njih nije ni obracao paznju...
vozač

#1274 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by vozač »

It_is_a_Leclerc wrote:Mi sigurno idemo na Euro. Ako ne sa pozicije dva, onda kao najbolji trećeplasirani u kvalifikacijama.

Znam da to pojedincima jako teško pada, ali šta ćete... :bih: :bih:
iz tvojih usta u božije uši,

mada ja msilim da na evropsko možemo otići samo kao drugi, kao treći ni u snovima, imaće i turska i belgija ili poljska, a lako je moguće i neko od srbije, izraela ili estonije barem isti broj poraza kao mi,

nama jedino preostaje da navijamo za gruziju i holandiju da pobijede latviju, uz uslov da mi dobijemo obje kući, to nam je jedina nada

uzgred, u latviji se košarka igrala još u vrijeme kraljevine jugoslavije, a o TT Daugava iz Rige da i ne pričamo, doduše jesu žene u pitanju, ali eto malo čisto radi ilustracije ko nas je dobio
SundanceKid

#1275 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by SundanceKid »

Comrad wrote:A to smo sa Mensom i Sabetom se ubijali od akcija. Haahah...dajte molim vas. Pa kad se samo sjetim Jazvina i sutanja trica i sta ti ja znam. Ili Bajramovica slow motiona, kojeg bi sumo hrvac stigao na sutu. Kod Ace se barem zna da najbolji suter suta, koliko ste puta vidjeli centre da sutaju trojke? Ja se vala sjecam samo jedne i to od Sinanovica. Sto se tice kvalitete sigurno idemo ka boljem, da ne govorimo o tome da imamo mladi tim i da mozemo nesto graditi u buducnosti. Samo treba to sve uigrati, malo srediti, da ne djeluju kao da su na basketu...da se barem jedan napad odigra do kraja..

A Sabe 'Ajmo u picku materinu' Hadzic i Menso '3rd Quarter' Bajramovic su imali dobre ekipe i zajedno sa KS-om su uspjeli sjebat repku, koja je bila redovni ucesnik na EP. Da ne govorim o brdu mladih igraca koje smo u tih 10 godina izgubili jer niko na njih nije ni obracao paznju...
Dosta toga sto si reko je ok, ali zaboravljas da i kod Ace Teletovic suta u 2goj sekundi napada trice preko ruke, fade-away sutevima...ili recimo da Kikanovic redovno ispucava suteve sa poludistance iznad linije slobodnih bacanja, da Wright basketa sa svojim ulazima pa onda ne zna sta ce s loptom...itd itd... Stoji to sto kazes za Sabeta i Mensu, ja isto mislim da Aco zna sta radi, ali koliko sam do sada vidio, vise sistema je bilo kod Sabeta i Mense nego sto trenutno ima kod Ace. Jedino sto se trenutno kod Ace zna je to da se nista ne zna...
Locked