Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#126 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by Truba »

nisam u toj struci ali
mislim da su mjesta na koja ciljaš zauzeta

to je ono što govorim
generacije koje su završile do 2003 i 2004 su našle pozicije i sada tu rade... a FPNovci poslije...čuvaju djecu po americi i generalno emigriraju
:D što i nije tako loše
po uvođenju onog famoznog PDVa dosta se raje zaposlilo u državnoj službi...ovi poslije što dolaze sumnjam :?
Klavikula

#127 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by Klavikula »

a dobro, nista novo, jasno je da je tesko naci posao, al koje su opcije kad se zavrsi sigurnost, i s kojim je smjerom na politickim najlakse naci posao, koji smjer pruza najvise opcija kasnije
super_hik

#128 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by super_hik »

dottore wrote:
600 wrote:
bazooka wrote:Nemoj fpn upisivati mozes ga zmireci zavrsiti,upisi masinski
Zanemari ovaj post,veze s vezom nema
nhf, al ono je qrc od fakulteta...
Mašinstvo je tanko, a fpn... ne znam kako je dobio naziv fakultet
a šta ste vi završili?
super_hik

#129 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by super_hik »

addem wrote:Jel se moze raditi na bausteli kad zavrsis ovaj fakultet. Zna li neko nekoga da je posao u struci dobio?
ja sam dobio posao nakon manje od 6 mjeseci. Stvar je u tome da nije problem završiti fakultet, fakultet treba da te nući da razmišljaš, a da znanje koje si stekao bude samo potpora tvojim razmišljanjima i shvatanjima.
Problem je što danas ljudi ne samo sa fakulteta političkih nauka već i ostalih izadju samo stariji za 3 ili više godina, nepismeni ko majmuni pa onda traže prostor za neke pubune i buntove. Ako misliš da si pametan a nemaš posao piši naućne članke, bavi se istraživanjima, neko će ih zapaziti pa te pozvati i ponuditi priliku za posao i dalji rad.
J...bi ga ne ide kad dodješ na razgovor da si kao tele na stočnoj pijaci.

I nije bitno koji fakultet si završio, bitno šta si ponio sa sobom s tog fakulteta.
EKatarina Velika

#130 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by EKatarina Velika »

super_hik wrote:
addem wrote:Jel se moze raditi na bausteli kad zavrsis ovaj fakultet. Zna li neko nekoga da je posao u struci dobio?
ja sam dobio posao nakon manje od 6 mjeseci. Stvar je u tome da nije problem završiti fakultet, fakultet treba da te nući da razmišljaš, a da znanje koje si stekao bude samo potpora tvojim razmišljanjima i shvatanjima.
Problem je što danas ljudi ne samo sa fakulteta političkih nauka već i ostalih izadju samo stariji za 3 ili više godina, nepismeni ko majmuni pa onda traže prostor za neke pubune i buntove. Ako misliš da si pametan a nemaš posao piši naućne članke, bavi se istraživanjima, neko će ih zapaziti pa te pozvati i ponuditi priliku za posao i dalji rad.
J...bi ga ne ide kad dodješ na razgovor da si kao tele na stočnoj pijaci.

I nije bitno koji fakultet si završio, bitno šta si ponio sa sobom s tog fakulteta.
:thumbup: co'ek fino objasnio :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#131 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by Truba »

Klavikula wrote:a dobro, nista novo, jasno je da je tesko naci posao, al koje su opcije kad se zavrsi sigurnost, i s kojim je smjerom na politickim najlakse naci posao, koji smjer pruza najvise opcija kasnije
ne znam... PR na zurnalistici??? :?
Kraljiica__93

#132 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by Kraljiica__93 »

Zna li itko kada će izaći preliminarni rezultati fakulteta političkih nauka smjer: žurnalistika?
Znam da su konačni rezultati 4.srpnja 2012. :)
Ineedamiracle

#133 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by Ineedamiracle »

Kraljiica__93 wrote:Zna li itko kada će izaći preliminarni rezultati fakulteta političkih nauka smjer: žurnalistika?
Još jedna kolegica.....: )))
Klavikula

#134 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by Klavikula »

kad sam predavo papire (sigurnost) u studentskoj sluzbi mi rekli da ce rezultati biti 9.
e sad, imam nekih informacija da su rezultati 4, a evo i ovdje se pise da su rezultati 4, zurnalistika,

jel bi trebali isti dan izaci rezultati za sve ili u zavisnosti od smjera? ustvari, kad su preliminarni rezultati za sigurnost?
furfru

#135 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by furfru »

Znate li koliko redovnih prima za socijalni rad ??? :-)
Klavikula

#136 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by Klavikula »

30 ili 35, nisam siguran al prije da je 35
furfru

#137 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by furfru »

Je li još neko upoznat sa ovim DL - učenjem i polaganjem na daljinu ?
Ineedamiracle

#138 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by Ineedamiracle »

Klavikula wrote:kad sam predavo papire (sigurnost) u studentskoj sluzbi mi rekli da ce rezultati biti 9.
e sad, imam nekih informacija da su rezultati 4, a evo i ovdje se pise da su rezultati 4, zurnalistika,

jel bi trebali isti dan izaci rezultati za sve ili u zavisnosti od smjera? ustvari, kad su preliminarni rezultati za sigurnost?
Meni su rekli da 4. sve izlazi : D
Ineedamiracle

#139 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by Ineedamiracle »

furfru wrote:Znate li koliko redovnih prima za socijalni rad ??? :-)
30
probuch

#140 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by probuch »

Ja evo upisujem taj FPN iz hobija, nakon 15 godina slušanja raznih gluposti i budalaština od ljudi koji su završili razne kako društvene tako i tehnološke fakultete. Ja sam infos dakle zadnjih 15 godina se bavim jedinicama i nulama od servera preko mreza pa sve do web promotinga i slično.
Smatram da vam je svima koji danas birate fakultet bitno da shvatite. Fakultet će vas naučiti metodama i osnovama istraživanja. Osnovama iz određene oblasti i pravcima u kojima trebate dalje istraživati. Ako želite završiti fakultet radi zvanja i diplome a ne radi znanja to je danas barem lako. Zakopajte malo u svoj spambox i nacicete tamo raznih univerziteta registrovanih off-shore u Nikoziji. Ne morate nista znati samo posaljite malo para.
Ako vas pak interesuje znanje onda upisite fakultet. Onaj koji vas interesuje. Ne onaj koji je cool. A sto se tice njegovog kvaliteta. i on zavisi samo od vas. Dok ne trazite kvalitet i znanje necete ga ni dobiti Na svakom fakultetu ste vi klijenti i ako se žalite zbog pokvarene paštete u granapu zašto se nebi žalili i na loš kvalitet studuja.
I sto se tice komparacije koji je najbolji. Takva komparacija jednostavno ne postoji. Evo jedan banalan primjer koliko vas sa ETF a zna nacrtati ovcu ili koliko vas sa FPN a zna sta je to nefron ili eustahijeva tuba.
Klavikula

#141 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by Klavikula »

Ineedamiracle wrote:
Klavikula wrote:kad sam predavo papire (sigurnost) u studentskoj sluzbi mi rekli da ce rezultati biti 9.

Meni su rekli da 4. sve izlazi : D
sad sam pomalo zbunjen : D
jesi i ti predo na sigurnost? jel ima neko ko je predo na sigurnost i da mi to moze potvrditi?
Kraljiica__93

#142 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by Kraljiica__93 »

Ineedamiracle wrote:
Kraljiica__93 wrote:Zna li itko kada će izaći preliminarni rezultati fakulteta političkih nauka smjer: žurnalistika?

Ima li nas puno prijavljenih?
Ineedamiracle

#143 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by Ineedamiracle »

Kraljiica__93 wrote:
Ineedamiracle wrote:

Ima li nas puno prijavljenih?

Pa..kako sam čula..ima : S : D
mahalik

#144 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by mahalik »

Ima li na ovom faxu kolizije u idućoj školskoj godini i kakav status imaju ti studenti
skafiskafsnjak

#145 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by skafiskafsnjak »

mahalik wrote:Ima li na ovom faxu kolizije u idućoj školskoj godini i kakav status imaju ti studenti
Ma kolizije ima ... Po meni, to je cista glupost. Polazes ispite,a ipak imas status kao da obnavljas tj, tek iduce godine mozes upisati godinu iz koje polazes predmete trenutno .
insiderica

#146 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by insiderica »

Najperspektivniji smjer na FPN-u je po meni PR, kojeg su sada preinacili u komunikologiju! Veoma zanimljiv, dinamican i trazen posao... e sada, od studenta zavisi koliko ce biti zainteresovan da uci, da li ce to biti samo na faxu, ili ce se ipak odluciti da prosiri svoje vidike putem extra seminara i radionica koji se organizuju na ovu temu ( npr. PR challenge)! U svakom slucaju, perspektivan smjer, i moja preporuka za one koji se odluce upisati FPN!
jasmin93

#147 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by jasmin93 »

I ja sam predao na žurnalistiku, ali sumnjam da ću biti primljen. Imam loš prosjek. :D Druga opcija mi je VPŠ na ekonomiji, tj. DL opcija, pa vidjet ćemo. :)
hodža

#148 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by hodža »

jasmin93 wrote:I ja sam predao na žurnalistiku, ali sumnjam da ću biti primljen. Imam loš prosjek. :D Druga opcija mi je VPŠ na ekonomiji, tj. DL opcija, pa vidjet ćemo. :)

koliki prosjek čovjek mora imati da bi se nadao da će sigurno biti primljen u redovne studente ?
Ineedamiracle

#149 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by Ineedamiracle »

jasmin93 wrote:I ja sam predao na žurnalistiku, ali sumnjam da ću biti primljen. Imam loš prosjek. :D Druga opcija mi je VPŠ na ekonomiji, tj. DL opcija, pa vidjet ćemo. :)
..Vidjet ćemo sutra sve..hihiihihii
Kraljiica__93

#150 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo

Post by Kraljiica__93 »

Pa kada će već objaviti te rang liste ? Pravni fakultet je već objavio svoje..Čini mi se da ovi uvijek kasne sa svime :S
Post Reply