GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ko je vaš favorit u grupi C?

Hrvatska
73
24%
Irska
22
7%
Italija
81
27%
Španija
127
42%

Total votes: 303

burgundy

#126 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by burgundy »

insomnia99 wrote: hrvatska ima kvalitetu da prođe ako će svi gristi u obrani....veza i napad su puni opasnih igrača koji mogu zabit...irska će zbog svog stila igre biti najteža utakmica za hrvatsku
protiv italije i španjolske se zna....svi iza lopte i čekaj kontru
Niko ne kaze da nema,samo nije to kao prijasnjih godina.U kvalifikacijama se nisu bas nesto pokazali.Baraz je bio savrsen.Bilicu je ovo zadnje prvenstvo na klupi Hrvatske ,pa ce pokusati da se casno oprosti,ali odbrana je pod velikim upitnikom,ako Lovren ne uspije da ode bice veliki hendikep.Ja od Olica ocekujem puno,nije se naigrao u Bayernu,sto zbog povrede sto zbog Gomeza a mogao bi eksplodirat na Euru.Najveci peh za Hrvatsku je sto ih je zapala najteza grupa,sa Spancima koji brane titulu i Talijanima koji su uvijek medju favoritima.Lopta je okrugla i nikad se ne zna,ali mnogo tezak put ce biti za Hrvatsku.
insomnia99

#127 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by insomnia99 »

burgundy wrote:
insomnia99 wrote: hrvatska ima kvalitetu da prođe ako će svi gristi u obrani....veza i napad su puni opasnih igrača koji mogu zabit...irska će zbog svog stila igre biti najteža utakmica za hrvatsku
protiv italije i španjolske se zna....svi iza lopte i čekaj kontru
Niko ne kaze da nema,samo nije to kao prijasnjih godina.U kvalifikacijama se nisu bas nesto pokazali.Bilicu je ovo zadnje prvenstvo na klupi Hrvatske ,pa ce pokusati da se casno oprosti,ali odbrana je pod velikim upitnikom,ako Lovren ne uspije da ode bice veliki hendikep.Ja od Olica ocekujem puno,nije se naigrao u Bayernu,sto zbog povrede sto zbog Gomeza a mogao bi eksplodirat na Euru.Najveci peh za Hrvatsku je sto ih je zapala najteza grupa,sa Spancima koji brane titulu i Talijanima koji su uvijek medju favoritima.Lopta je okrugla i nikad se ne zna,ali mnogo tezak put ce biti za Hrvatsku.
obrana je slabija...nema brače kovač,šimića...šimunic je stariji i nije u formi...morat će dobro zapet i branit se kao ekipa
u veznom redu modrić i srna ne smiju podbacit...mali perisic iz borussije je opasan igrač..on bi mogao biti iznenađenje...kranjčar i rakitić će vjerojatno čekat priliku sa klupe

u napadu ćemo vidjet šta će biti sa jelavicem....njegove igre u glasgowu i sada u evertonu se ne smiju zanemarit...mandjo uvijek može zabit ili asistirat
naravno olić je uvijek tu..on voli zabijat jakim ekipama(talijani,englezi,nijemci)...i vrlo motiviran eduardo kojem će ovo biti prvo natjecanje...njegov brazilski talent se ne smije zanemarit

što se tiče grupe,mislim da hrvatska mora napast prolaz u prve dvije utakmice da se ne mora vadit protiv španjolaca ....irska se jednostavno mora pobjedit..a talijani trenutno nisu takva klasa da ih hrvatska ne može(opet) iznenadit...tko zna, možda i 4 boda budu dovoljna za prolaz..to ovisi o drugim rezultatima
stalaktit

#128 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by stalaktit »

Da, obrana je slabija, to isto rekoh, ali su hr vezni igrači, osobito Modrić i Kranjčar, jako napredovali defanzivno u odnosu na prošlo EP, i to bi mogla biti jedna mala prednost. Modrić je najviše u tom segmentu napredovao ove godine i to se vidjelo, a Kranjčar je u svim utakmicama u kojima je igrao ove godine, odigrao obranu na, bar meni, iznenađujućoj razini. Tu me impresionirao nekoliko puta. Malo mu fali utakmica, najviše igrač neigranjem izgubi na oštrini u duelima, ali odgovorno tvrdim - obrana je lošija, ali nedostatke toj defanzivi mogu nadoknaditi Modrić i Kranjčar. Kranjčara ne bi trebalo ostaviti na klupi - toliko ozljeda, a on još uvijek protiv Cityja izbaci cijelu obranu jednim potezom, šteta što je to Bale promašio. Talent se ne gubi, samo dueli.

Jedina je zapravo briga Šimunićeva forma (iako su u njega sumnjali i u Austriji pa je čovjek solidno odigrao), te Vida (neiskustvo, ali utakmice kao ona protiv Reala u Zagrebu pokazuju da se na njega može računati) i Strinić, koji mi je totalna nepoznanica.

Sve u svemu, kako bude, bude. Ponavljam, doći do Eura nije mala stvar, sve što se tamo dogodi je bonus. Ispadnu, ispadnu, dobro je. Najmanja nacija na Euru, a 8. rangirana na svijetu. Budali malo.

Moja idealna postava: Pletikosa (može i čak Kelava, Pletikosa mi nije nešto u zadnje vrijeme) - Ćorluka, Šimunić, Vida, Srna - Perišić, Modrić, Kranjčar, Iličević (samo za Irce, za ostale Vukojević) - Eduardo, Jelavić.
2407

#129 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by 2407 »

Image
mistek

#130 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by mistek »

Ih vidi TAlijana, ala BiH. Dresovi Puma, a rukavice Lotto :D
burgundy

#131 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by burgundy »

Kaze Balo,Cassano nemoj da zevas breee ima da cepamo mreze protivnicke,Di Natale jesi dobar brate,De Santis joj ovog Cassana,Cheillini Motti vidi Cassana sto je neozbiljan,De Rossi sta ti mislis Demetrio,Demetrio dobar.
fortaleza

#132 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by fortaleza »

stalaktit wrote: Moja idealna postava: Pletikosa (može i čak Kelava, Pletikosa mi nije nešto u zadnje vrijeme) - Ćorluka, Šimunić, Vida, Srna - Perišić, Modrić, Kranjčar, Iličević (samo za Irce, za ostale Vukojević) - Eduardo, Jelavić.
Upravo tako. :thumbup:
aveos

#133 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by aveos »

Interesantna statistika

Luka Modric vs Xavi Hernandez

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Malo je dugo al zanimljivo :thumbup:
Muhamed Đakmić

#134 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by Muhamed Đakmić »

A šta znači odabranih 20 utakmica? Nasumično su uzeli 20 utakmica?
stalaktit

#135 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by stalaktit »

@aveos - sjajan prilog, ovim putem ti zahvaljujem, oduševilo me.

@sarajevo1946 - Da ja biram koje utakmice uključiti u ovu usporedbu, ne bi bilo statistički "pristojno" uključiti utakmice koje su igrači igrali na različitim pozicijama. Recimo, Xavi cijelu sezonu igra ofanzivnog veznog igrača, a Modrić je ofanzivnog veznog igrao samo ako je igrao i Assou-Ekotto i ujedno nije bilo Van der Vaarta. Takivh je utakmica bilo napretek, vjerojatno i je i u samo 20-ak utakmica dobio priliku da igra isturenije.

Ljudi stalno viču da bi Modrić morao da daje više golova. Mislim, da, kada bi davao više golova iz pozicije zadnjeg veznog, bi bio najskuplji igrač na svijetu, a ne igrač od +40 milijuna eura - bio bi najbolji veznjak na svijetu da zabija s više od 60 metara od gola. Neizmjerno me veseli što u nekim segmentima igre kotira bolje od Xavija - kada se još usporedi kvaliteta timova - ruku na srce, Barca je u odnosu na Tottenham space shuttle, mislim da se Modriću sprema svijetla budućnost. Sve ostalo bi bilo nepravedno.
aveos

#136 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by aveos »

Sarajevo1946 wrote:A šta znači odabranih 20 utakmica? Nasumično su uzeli 20 utakmica?
Neznam majke mi...al Xavi u Totenhamu nikada ne bi dodavao kao Modric i ne moze se porediti tocna dodavanja dva igraca iz potpuno razlicite nogometne filozofije. Naravno da Xavi ima vise tocnih dodavanja kada igra u ekipi profesora u kratkim pasovima a u Engleskoj je to drugacije malo
aveos

#137 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by aveos »

stalaktit wrote:@aveos - sjajan prilog, ovim putem ti zahvaljujem, oduševilo me.

@sarajevo1946 - Da ja biram koje utakmice uključiti u ovu usporedbu, ne bi bilo statistički "pristojno" uključiti utakmice koje su igrači igrali na različitim pozicijama. Recimo, Xavi cijelu sezonu igra ofanzivnog veznog igrača, a Modrić je ofanzivnog veznog igrao samo ako je igrao i Assou-Ekotto i ujedno nije bilo Van der Vaarta. Takivh je utakmica bilo napretek, vjerojatno i je i u samo 20-ak utakmica dobio priliku da igra isturenije.

Ljudi stalno viču da bi Modrić morao da daje više golova. Mislim, da, kada bi davao više golova iz pozicije zadnjeg veznog, bi bio najskuplji igrač na svijetu, a ne igrač od +40 milijuna eura - bio bi najbolji veznjak na svijetu da zabija s više od 60 metara od gola. Neizmjerno me veseli što u nekim segmentima igre kotira bolje od Xavija - kada se još usporedi kvaliteta timova - ruku na srce, Barca je u odnosu na Tottenham space shuttle, mislim da se Modriću sprema svijetla budućnost. Sve ostalo bi bilo nepravedno.
Ma kaki 40+ sta ti je,realno 25-30
bachje

#138 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by bachje »

italija izgleda katastrofa :roll:
stalaktit

#139 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by stalaktit »

aveos wrote: Ma kaki 40+ sta ti je,realno 25-30
Samo se referiram na ponudu Chelsea koja je bila 30 milijuna, ali funti, right? Ne znam koliko je to eura, ali sigurno je više od 30 :)

Ispod toga ga neće prodati, jedino više. No, off topic smo, valjda.
2407

#140 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by 2407 »

bachje wrote:italija izgleda katastrofa :roll:
Fali najbolji u odbrani, a bit ce to OK do Eura.
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#141 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by bordo gandalf »

E sto te talijani mogu povaliti to ne moze niko...dabogda grup e ne prosli

Tapatalk
2407

#142 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by 2407 »

Nema para bez motike :oops:
bosanska senzacija

#143 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by bosanska senzacija »

Jesu izgubili 3-0 ali to stvarno ne oslikava realno stanje na terenu.
Duo iz Napulja, De Santis i Maggio su praktično dali dva autogola.

Pored ove dvojice među lošijim su bili Bonući i Montolivo koji je po meni igrač veoma sumnjivog kvaliteta. Baloteli se po običaju kurči na terenu i vjerujem da će na EURU sigurno napraviti neku scenu.

Ja i dalje mislim da ova generacija može napraviti dobar rezultat pod uslovom da se poslože neke stvari i da se trenutne afere oko klađenja ne odraze na moral u ekipi.
Muhamed Đakmić

#144 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by Muhamed Đakmić »

Montolivo je najprenapuhaniji igrač ove generacije. Neka puno lošija verzija Pirla. Ako je moderni fudbal u određenoj mjeri prevazišao Pirla, kako li će tek ovu ublehu prevazići :-)
2407

#145 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by 2407 »

Sarajevo1946 wrote:Montolivo je najprenapuhaniji igrač ove generacije. Neka puno lošija verzija Pirla. Ako je moderni fudbal u određenoj mjeri prevazišao Pirla, kako li će tek ovu ublehu prevazići :-)
On i Pirlo ne smiju i ne mogu u istu recenicu, a kamoli porediti psa i umjetnika.
PriNc_ba

#146 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by PriNc_ba »

1. Spanija 9
2. Italija 4
3. Hrvatska 2
4. Irska 1

Mislim da Irci ni Hrvati nemaju sta traziti... unatoc katastrofalnoj Italiji. Jedna pobjeda Italije protiv Hrvatske ili Irske i tu je kraj i jednima i drugima ;) moja prognoza :D pa cemo vidjeti
stalaktit

#147 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by stalaktit »

PriNc_ba wrote:1. Spanija 9
2. Italija 4
3. Hrvatska 2
4. Irska 1

Mislim da Irci ni Hrvati nemaju sta traziti... unatoc katastrofalnoj Italiji. Jedna pobjeda Italije protiv Hrvatske ili Irske i tu je kraj i jednima i drugima ;) moja prognoza :D pa cemo vidjeti
Kako si bolan to bodove podijelio? :D Znači, ovaj s 9 bodova pobjeđuje sve. Italija pobjeđuje Irsku ili Hrvatsku i igra s jednim neriješeno, dakle, mora imati 4 boda. Irska remizira jednu, vjerojatno misliš s Hrvatskom. Ni s kim drugim onda Hrvatska ne može remizirati i dobiti taj drugi bod. :D
star(i)mo

#148 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by star(i)mo »

stalaktit wrote:
PriNc_ba wrote:1. Spanija 9
2. Italija 4
3. Hrvatska 2
4. Irska 1

Kako si bolan to bodove podijelio? :D Znači, ovaj s 9 bodova pobjeđuje sve. Italija pobjeđuje Irsku ili Hrvatsku i igra s jednim neriješeno, dakle, mora imati 4 boda. Irska remizira jednu, vjerojatno misliš s Hrvatskom. Ni s kim drugim onda Hrvatska ne može remizirati i dobiti taj drugi bod. :D
Pa Hrvatska remizira s Italijom i Irskom. -> 2 boda
Irska remizira samo s Hrvatskom (vidi gore) a izgubi druge dvije. -> 1 bod
Italija izgubi od Spanije, dobije Irsku i nerijeseno s Hrvatskom. -> 4 boda
Dobro izracunato. :thumbup:
stalaktit

#149 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by stalaktit »

So, očekuje da će Hrvatska remizirati i s Irskom i s Italijom? Po kojoj logici bi očekivao da Hrvatska, 8. rangirana reprezentacija svijeta, remizira i s najjeftinijom reprezentacijom na EP-u i s 12. rangiranom reprezentacijom na svijetu? :D Takva dva uzastopna scenarija su u fazi SF-a. Uz sve to dodaj treće što zamišlja - da će s 12. rangiranom Irska izgubiti, a s 8. rangiranom igrati neriješeno.

Nisu ovo želje i pozdravi, nego nekakva valjda realna predviđanja.
star(i)mo

#150 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by star(i)mo »

Ko je rekao da (ni)je realisticno!? Samo ti pojasnjavam racunicu... :D
Locked