Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Saka wrote:
I usput nikad nisam platio kaznu za to niti ću jer sam u pravu. Ako me ko zaustavi i izvali sličnu glupost dobiću ih na sudu.
To za sud ide po principu pojeo vuk magarca jos ces i troskove platiti uz kaznu.
Evo ti 2 cake za sine da i u buduce ne platis ni jednu kaznu.
Kod Valter Perica tj. stare centrale ako ides iz Kotromaniceve ulice prema Skenderiji prestrojis se u prvu do sina pa onda na ispresijecanoj zutoj skrenes na Skenderiju.Ne ides na sine pa odmah skreces.
Kod Latinske cuprije kad skreces ides do sina pa onda gdje je ispresijecano prelazis na sine i nastavljas prema Bentbasi.Policija stoji na raskrsnici kod Vijecnice i plus gledaju jesi li se tu prestrojio ili kod semafora.
i tako ja picim maloprije kod alte i na prelazu sa novog na stari asfalt u isto vrijeme me doceka dva propala sahta i ona linija gdje novi asfalt nije u ravnini sa starim
fidoremilienko wrote:Je l' se vi zezate ili su stvarno asfaltirali citavu cestu kako bi bilo u nivou sa sinama? Molim za iskren odgovor.
Da.
Pošto je tramvajska šina na raskrsnici Alipašine i Titove ulice bila značajno izdignuta u odnosu na postojeći nivo ovih ulica, nakon asfaltiranja dijela raskrsnice kako bi se uzdignuće saniralo, savladalo i načinilo neprimjetnim prilikom prelaska automobila preko pruge, pitam se da li će jake kiše stvarati mala plavna jezera pri dnu Alipašine ulice, ispred semafora, prije pruge?
fidoremilienko wrote:Je l' se vi zezate ili su stvarno asfaltirali citavu cestu kako bi bilo u nivou sa sinama? Molim za iskren odgovor.
Da.
Pošto je tramvajska šina na raskrsnici Alipašine i Titove ulice bila značajno izdignuta u odnosu na postojeći nivo ovih ulica, nakon asfaltiranja dijela raskrsnice kako bi se uzdignuće saniralo, savladalo i načinilo neprimjetnim prilikom prelaska automobila preko pruge, pitam se da li će jake kiše stvarati mala plavna jezera pri dnu Alipašine ulice, ispred semafora, prije pruge?
Pa kise svakako stvaraju jezera kod nas. Toliki sahtovi a nicemu ne sluze.
Stvarno su to čudne stvari, ali sve je moguce i normalno u drzavi gdje je npr. izgradnja iole normalnog šahta na cesti koji bi bio u nivou sa cestom nemoguća stvar-mozda se ta tehnologija kod nas savlada u nekim buducim vremenima kad ostatak planete bude radio medjuplanetarne letove, ali je i to upitno
Nekom majstoru kad je radio sine ocigledno oko nije bilo dobro pa njegova procjena s glava na asfalt i mjeri onako nije bila tacna pa kad su bili u sred asfaltiranja sina oni skontali uh jbt ove sine su 5 cenata previsoke oce li to biti problem? Inspekcija: Hoce
Ja prije mislim da su oni cijelo vrijeme radili po projektu, i da je projekat predvidjao ovakvo asfaltiranje.
A da ste vi koji ste sve ovo komentarisali na posljednje 3 stranice po dobrom starom Sa-X obicaju ispali zutokljunci
Savjet: slijedeci put ipak sacekajte kraj radova pa onda komentarisite, izgledat cete pametnije
poznanik wrote:
S napomenom da se radi o kantonalnom Ministarstvu saobraćaja, sigurno jednim od lošijih ministarstava Vlade KS, već godinama. Mijenja se ministar, ali ostaju "stručnjaci" u službama, duboko ukorijenjeni i nedodirljivi...
VjecitiStudent wrote:I svake 3 godine, milioni u padze.
Asfaltni sloj na kolovozu, prije svega, uništava industrijska sol, koja se, pomiješana sa kamenom frakcijom, posima po kolovozu radi sprečavanja smrzavanja snijega, uništava ga i nekvalitetna mješavina bitumena i kamene kvarcne frakcije (u FBiH su tri značajna kamenoloma kvarca koji se drobi do granulacije 0-2 mm, ali se za asfaltiranje u Sarajevu koristi lošiji, jer KJKP „RAD“ ima „instrukciju“, a „uprava“ i interes, da ga kupuje („RAD“ ima mandat za asfaltiranje saobraćajnica u Sarajevu, „Euro-Asfalt“ se samo ponekad ubaci u „ispomoć“); uništava ga i pretjeran promet m/v, posebno teških kamiona (nije rijetkost vidjeti na sarajevskim ulicama kamione pretovarene tako da se zemlja uvija pod njima (godinu i više, 4-osovinsci krcati iskopanom zemljom „krstarili“ su centralnim dijelovima Sarajeva, odvozeći zemlju iz SCC, kidajući asfalt sa kolovoznih traka, sve uz dozvolu kantonalnog Ministarstva saobraćaja...). Uništavaju ga i ralice „RAD“-ovih kamiona kojim se čisti led i snijeg u zimskim danima (prečesto vidimo i čujemo kako ralica, snakom motora kamiona, „čupa“, „kida“ asfalt svojim željeznim nazubljenim ili ravnim vrhom).
Zagovaram privatizaciju „RAD“-a, odnosno „demonopolizaciju“ „RAD“-a omogućavanjem izgradnje i održavanja javnih saobraćajnica u Sarajevu i drugim firmama, i postizanjem višeg stepena odgovornosti obje strane – i vlasti i izvođača radova, ali i konačnu aktivnost nadležnih inspekcija.
ins wrote:Ja prije mislim da su oni cijelo vrijeme radili po projektu, i da je projekat predvidjao ovakvo asfaltiranje.
A da ste vi koji ste sve ovo komentarisali na posljednje 3 stranice po dobrom starom Sa-X obicaju ispali zutokljunci
Savjet: slijedeci put ipak sacekajte kraj radova pa onda komentarisite, izgledat cete pametnije
Ako ti stvarno "mislis" ovako kako si napisao, znaci da ne mislis uopste.
Uostalom sta ti znas sta je projekat i sta znaci raditi po projektu?
ins wrote:Ja prije mislim da su oni cijelo vrijeme radili po projektu, i da je projekat predvidjao ovakvo asfaltiranje.
umm mislim da lik studira arhitekturu ili ju je zavrsio, stoga i ima oraha u dzepu da komentarise ako grijesim neka me ispravi...
umm mislim da lik studira arhitekturu ili ju je zavrsio, stoga i ima oraha u dzepu da komentarise ako grijesim neka me ispravi...
Ako je arhitekta nema on na pantolama nikakvih dzepova za orahe.
Medutim,nevezano sad za ovog arhitektu, VRLO JE CUDNO stavljati habajuci sloj asfalta na habajuci sloj asfalta a ne na BNS(bito nosivi sloj) kako bi trebalo po nekom pravilu.Ovo je uradeno kod Alte,samo presvukli habajucim slojem od 2-3cm staru saobracajnicu,poravnali sa sinama i Bog te veselio.