Smartphone diskusije

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
strong69

#126 Re: Smartphone diskusije

Post by strong69 »

Da hoce samo ovaj Swipe fol neko preuzeti :D Odmah bih uzeo taj uredaj, bez obzira koji je OS.
DJMiskho

#127 Re: Smartphone diskusije

Post by DJMiskho »

agent_zero wrote:
DJMiskho wrote:
casanova123 wrote:eh.. evo mene opet :D
kupujem jos jedan telefon za par dana.. ovaj put nista preskupo(max do nekih 400-500KM)
gledao sam htc one v i cini mi se da je pristojan medjutim osobi kojoj uzimam telefon se ne svidja naziv HTC haha :D

cijenim svaki novi prijedlog :D
tako nesto i ja razmatram odavno :D one v je dobar a imas za te pare finih telefona
Piše se da je problematičan model, dosta serija ima grešku (dekolorizacija u vidu žutih mrlja, problemi sa signalom...).

Previše love da bih riskirao da te zapadne takav primjerak. Da nije gore nabrojanog, bio bi sasvim ok mobač.
ma razumijem ja to sve, al opet nedostatak inspiracije i kurazi da kazem e ovaj cu... imal ko kakav prijedlog?
agent_zero

#128 Re: Smartphone diskusije

Post by agent_zero »

Da nije HTC? Onda neki SE (neo v, ray, arc, xperia u), samsung (galaxy s i s+, ace advance, wave...), motorola defy, nokia lumia 710, iphone 3gs...
Chuckie

#129 Smartphone diskusije

Post by Chuckie »

Image

Sent from my iPhone using Tapatalk
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#130 Re: Smartphone diskusije

Post by bordo gandalf »

Gledam sad cijena ipohne-a 4s 32 gb 1260 KM, on ko golf 2 drzi cijenu
Saka

#131 Re: Smartphone diskusije

Post by Saka »

rashtiman wrote:Gledam sad cijena ipohne-a 4s 32 gb 1260 KM, on ko golf 2 drzi cijenu
Kod mene 64GB 1200KM, ako si zainteresovan: http://www.pik.ba/artikal/3466836/iphon ... ucan-novo/
Chuckie

#132 Smartphone diskusije

Post by Chuckie »

rashtiman wrote:Gledam sad cijena ipohne-a 4s 32 gb 1260 KM, on ko golf 2 drzi cijenu
Normalno, nije to samsung galaxy. :)

Revolucionar ★

#133 Re: Smartphone diskusije

Post by Revolucionar ★ »

Chuckie wrote:

Ne razumijem kako mozes omalozavat najveceg suparnika iPhoneu na trzistu, a u isto vrijeme na vise tema protestujes zbog omalovazavanja iPhonea . . Sto se mene tice, u svako doba bih prije uzeo Galaxy nego iPhone . .

Appleova politika na svim proizvodima :

Image

Sirova istina !
Quaresma

#134 Re: Smartphone diskusije

Post by Quaresma »

Ja ove nikad necu razumjeti sto pameruju u vezi applea, uzimaj si sto ti je volja, tvoje pare tvoja stvar

Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2
Chuckie

#135 Smartphone diskusije

Post by Chuckie »

Revolucionar ★ wrote:
Chuckie wrote:

Ne razumijem kako mozes omalozavat najveceg suparnika iPhoneu na trzistu, a u isto vrijeme na vise tema protestujes zbog omalovazavanja iPhonea . . Sto se mene tice, u svako doba bih prije uzeo Galaxy nego iPhone . .

Appleova politika na svim proizvodima :

Image

Sirova istina !
Ja ga ne omalovazam govorim kako stoje stvari na trzistu, kao sto je i covjek gore naveo da iPhone drzi cijenu najbolje od svih telefona, nije to moj stav, to je fakt. Ti mislio nemislio sta o iPhoneu to je tako. Kao polovan uvijek ce imati bolju cijenu od Samsung galaxija. Tvoje pare tvoj izbor.

nermin.padez

#136 Re: Smartphone diskusije

Post by nermin.padez »

To je točno iphone drži cijenu, ali treba ga i prodati. Pogledajte te oglase na piku koliko se ljudi javlja.. Gdje ćeš u BiH prodavati telefone po 1000 km. Mislim da je odnos 1:100

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2
Chuckie

#137 Re: Smartphone diskusije

Post by Chuckie »

Možda to izgleda teško na piku, ali na specijaliziranim apple forumima tipa jabucnjak.hr ili isrbija.net, telefoni idu k'o halva.
Revolucionar ★

#138 Re: Smartphone diskusije

Post by Revolucionar ★ »

drzi i golf cijenu ali ne vrijedi toliko . . kvalitetan jest al stvar je samo u nekakvom stereotipu . . isto vrijedi i za iphone .. svaka cast telefonu, ali cijena je pljacka
shin

#139 Re: Smartphone diskusije

Post by shin »

Da bi poredjenje sa golfom 2 imalo smisla mora proci 25godina. 4s je aktuelni model, kako da mu vec padne cijena...
nermin.padez

#140 Re: Smartphone diskusije

Post by nermin.padez »

Ma zato se i lošije prodaje. Pogotovo u banana republikama. Ovi Android kod nas idu bolje mnogo i oni su extra sve imaš isto za duplo manje novca. Čak nisu toliko ni ružni ni manje kvalitetni.. Ne služi mi telefon da ga držim na stolu u kafiću svakako nisam taj tip.. :grin:

shin

#141 Re: Smartphone diskusije

Post by shin »

nermin.padez wrote:Ma zato se i lošije prodaje. Pogotovo u banana republikama. Ovi Android kod nas idu bolje mnogo i oni su extra sve imaš isto za duplo manje novca. Čak nisu toliko ni ružni ni manje kvalitetni.. Ne služi mi telefon da ga držim na stolu u kafiću svakako nisam taj tip.. :grin:

Imaš premium klasu uređaja, i imaš uređaje za banana republike. Appleu je BiH kao i čitav balkan interesatan ko turska serija. Inaće, drže 70% profita sa smartphone tržišta.
nermin.padez

#142 Re: Smartphone diskusije

Post by nermin.padez »

E jbg sad ispade samo iphone premija, a ostalo smeće kao sgs3, hox itd... Pretjeruje se mnogo. I drže djavola 70% Android većina kupuje, ali i prema statistikama već ih je pretekao.
Za koju godinu Android će biti perfekcija kao i sve od Google.. Polako tek se pojavio skoro, i već rapidno raste, ali sigurno ne što ne valja i nema budućnosti. Pogledaj koliko se uređaja aktivira svaki dan....

shin

#143 Re: Smartphone diskusije

Post by shin »

nermin.padez wrote:E jbg sad ispade samo iphone premija, a ostalo smeće kao sgs3, hox itd... Pretjeruje se mnogo. I drže djavola 70% Android većina kupuje, ali i prema statistikama već ih je pretekao.
Za koju godinu Android će biti perfekcija kao i sve od Google.. Polako tek se pojavio skoro, i već rapidno raste, ali sigurno ne što ne valja i nema budućnosti. Pogledaj koliko se uređaja aktivira svaki dan....

Ja bih ti preporucio da procitas stvari prije nego sto podjes pisati.

Ako nije premium ne mora znaciti da ne valja, uradio bih analogiju sa automobilskom industrijom ali mrzim to.

Drugo, nisam napisao da je vise prodano iOS uredjaja, vec da su pokupili sav profit.

Evo, o cemu pricam;

http://venturebeat.com/2012/06/15/apple ... -says-abi/

Mada mi je drag ovaj podatak, ''Samsung has been the only truly profitable Android manufacturer for some time, and its continued success seems to indicate that Android is a bad money-maker for anyone not at the top.''

LG, HTC, Motorola, Sony, sve je to teska pushiona na smartphone trzistu, i pitanje je dana kada ce se jedan po jedan povuci sa smartphone trzista.
nermin.padez

#144 Re: Smartphone diskusije

Post by nermin.padez »

shin wrote:
Ja bih ti preporucio da procitas stvari prije nego sto podjes pisati.

Ako nije premium ne mora znaciti da ne valja, uradio bih analogiju sa automobilskom industrijom ali mrzim to.

Drugo, nisam napisao da je vise prodano iOS uredjaja, vec da su pokupili sav profit.

Evo, o cemu pricam;

http://venturebeat.com/2012/06/15/apple ... -says-abi/

Mada mi je drag ovaj podatak, ''Samsung has been the only truly profitable Android manufacturer for some time, and its continued success seems to indicate that Android is a bad money-maker for anyone not at the top.''

LG, HTC, Motorola, Sony, sve je to teska pushiona na smartphone trzistu, i pitanje je dana kada ce se jedan po jedan povuci sa smartphone trzista.
Procitao sam stvari ne znam gdje sam pogrijesio! :-) Gdje nece pokupiti profit, kad je 2-3x skuplji nego ovako kod samsunga sto se proda u prosjeku! Ne uzimaju svi najskuplje! Variranje cijene je jedino losa stvar, ali to je normala u tom tehnoloskom svijetu gdje staro potiskuje novo! Apple ide na tu kartu da napravi jedan uredjaj u 2 godine npr. i da ga valja po istoj cijeni do sledeceg izlaska nnovog modela! Bilo bi i kod njih varijacija da nije tako! A i sramota, da Samsung proda vise uredjaja, kome to nije prioritetna grana u proizvodnji! To ukazuje na zadovoljnost kupaca :D
Poznavajuci psihologiju ljudi, Apple je pogodio pravu zicu, i to najvise potencira kod svojih telefona! To su oni sminkeri, koji hoce da imaju najskuplje, a takvi obicno imaju novca jbg! Znamo da se vecina korisnika lozi na izgled i "kvalitet" kucista i sl. Ali tvrdim ni da Samsung ne pravi manje kvalitetne telefone , plastikanere i ostalo kao sto se pise po internetu...I ja sam tako mislio a SGS3 u stvarnosti mnogo drugaciji!
Ja sam telefon prvenstveno kupio zbog Androida jer mi se svidio, a ne radi izgleda i slicno, mada neki minumum mora proci! Takvih korisnika nema mnogo i zato je slika takva kakva jeste! Nek Samsung, HTC nastave ovako i extra.....sto bolja konkurencija manje cijene i veci izbor, a to se trazi :)

Ja sam zadovoljan sto je najbitnije izmedju ostalog kao i vecina drugih korisnika, zadovoljan sam i time da kupim bolji uredjaj po nizoj cijeni, ne mora mi ga drzati godinama istu cijenu! Ne mogu prodati preko ogolasa telefon od 300KM a ne skuplji, sve neke zamjene! :-)

Ko normalan ne bi uzeo telefon koji vrijedi 400KM, a radi mu sve isto (i po brzini, i po mogucnostima i po svemu mogucem) od onoga od 800-1000KM (gdje "jabuka" vrijedi pola cijene)! :-D Mozemo se mi prepucavati kolko hocemo ali zdrav razum je jedno, a favorizovanje svoga je drugo! Ja ne favorizujem Samsung sto ga volim, vec zato sto mi nudi vise za manje para! Sa ovim ce se sloziti mnogi! To su stvari koje niko "normalan" ne moze osporiti
vukojebina

#146 Re: Smartphone diskusije

Post by vukojebina »

Samo steta sto je na symbianu..kud ga bar ne odradise na wp...
Quaresma

#147 Re: Smartphone diskusije

Post by Quaresma »

Sta fali symbianu? jel aplikacija?

Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2
Chuckie

#148 Smartphone diskusije

Post by Chuckie »

Ispade ovaj telefon kvalitetnije slika od SLRa, haha.

feningas

#149 Re: Smartphone diskusije

Post by feningas »

Imao sam i iPhone, a sada evo imam Android na Arc S i meni stvarno vise odgovara ovo. Ne znam stvarno zasto bi jedan telefon sa jabukom vrijedio toliko vise. Bilo je milion stvari koje su me nervirale kod iPhonea, prvenstveno jebni iTunes, sync za svaku glupost, pa hoce, pa nece, pa kad obaras sistem komplikacije da povezes iTunes i iPhone ponovo, trazi da sve brise. Za prosjecnog korisnika ovo je stvarno previse, ogranicenje Bluetootha, ogranicenje iTunesom. Android nema tih problema. Od sad samo Android. Mozda zvuci smijesno ali iPhone prodaje njegova cijena. Mnogi bi isli na spustanje cijena da povecaju prodaju, Apple je imao odlicne strucnjake, prepoznao je potrebu ljudi, potrebu za skupim, napravio je kvalitetan uredjaj (ali ne kvalitetniji od ostalih u ponudi) isao obrnutom logikom, zapaprio sa cijenama i "voila", navukao se narod (onaj koji je u mogucnosti)
StupskaBitanga

#150 Re: Smartphone diskusije

Post by StupskaBitanga »

zbog čega ne mpgi nikog nazvati sa lumnie 710
smo ono tu tu i prekine se a imam kredita
Post Reply