Fudbalski klubovi iz BiH - stare sezone
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
caros
#126 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Titula je PRIZNATA od saveza, boli me KURAC za UEFA-u. Da je bio komitet, možda i ne bi priznali, šta znaš.
Slika pehara je već bila postavljena par puta, nemam namjeru da je tražim opet.
Slika pehara je već bila postavljena par puta, nemam namjeru da je tražim opet.
-
elSaik
#127 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Još ako kupove dodamo, možda budu imali jedan trofej više.JThomas wrote:eto, hajmo reći da imaju isto, to je k'o biva sjajno i odlično...
- JThomas
#128 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
ma ja, nebitna je ta uefa skroz.
vulkan frustracija ključa.
vulkan frustracija ključa.
- Zavatoni
#129 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
2 YU + 2 BH...šijete nas prilično u ovoj BH kategoriji... 
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#130 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
elSaik wrote:Nemam ja nju šta priznavati. Bez play-offa u toj sezoni ste jednako prvaci, i jedni i drugi. Ili možda da mi kažete s kim igraste u Europi zahvaljujući toj "tituli"?
A samo igra u Evropi potvrdjuje prvaka jedne zemlje? Zna se gdje je sjediste saveza i tada i sada, zna se ko je pehar dobio..i sto bi rekao vas sef khaj phice.
Veceras je bas tvoja noc, sve si brilijantniji i brilijantniji...iz posta u post.
-
internazionale
#131 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
ja bih sa njim u vatru i u vodu-LIBERO- wrote:elSaik wrote:Nemam ja nju šta priznavati. Bez play-offa u toj sezoni ste jednako prvaci, i jedni i drugi. Ili možda da mi kažete s kim igraste u Europi zahvaljujući toj "tituli"?
A samo igra u Evropi potvrdjuje prvaka jedne zemlje? Zna se gdje je sjediste saveza i tada i sada, zna se ko je pehar dobio..i sto bi rekao vas sef khaj phice.![]()
Veceras je bas tvoja noc, sve si brilijantniji i brilijantniji...iz posta u post.
![]()
-
papedzaja
#132 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
-LIBERO- wrote:elSaik wrote:Nemam ja nju šta priznavati. Bez play-offa u toj sezoni ste jednako prvaci, i jedni i drugi. Ili možda da mi kažete s kim igraste u Europi zahvaljujući toj "tituli"?
A samo igra u Evropi potvrdjuje prvaka jedne zemlje? Zna se gdje je sjediste saveza i tada i sada, zna se ko je pehar dobio..i sto bi rekao vas sef khaj phice.![]()
![]()
Ne može da prati FKSInfo i klix odjednom veliki protok informacija u glavi pa se gubi
- Baltazar_khan
#133 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
ako ćemo tako onda se ni one vaše titule ne bi trebale ubrajati jer nisu učestvovali klubovi iz RS-a 
-
Bordolini
#134 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Plus grobarski forum uz sve to, valja i maticni klub ispratiti. Sta ima u bg, jel parni valjak secka melje?papedzaja wrote:-LIBERO- wrote:elSaik wrote:Nemam ja nju šta priznavati. Bez play-offa u toj sezoni ste jednako prvaci, i jedni i drugi. Ili možda da mi kažete s kim igraste u Europi zahvaljujući toj "tituli"?
![]()
Ne može da prati FKSInfo i klix odjednom veliki protok informacija u glavi pa se gubi
-
internazionale
#135 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
pamtiš li ti taj periodelSaik wrote:-LIBERO- wrote:elSaik wrote:Nemam ja nju šta priznavati. Bez play-offa u toj sezoni ste jednako prvaci, i jedni i drugi. Ili možda da mi kažete s kim igraste u Europi zahvaljujući toj "tituli"?
![]()
Dobi i Čelik nekad, i to tri, pa nikom ništa. Mogu sebi brojati, ako to žele. Kao što i vi činite.
- BHF_Manijak
#136 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Sad ste me zbunili totalno
koje sve titule je UEFA priznala, oficijelno da kazem, a koje ne? Je li samo vaze one iz Premijer lige BiH, sta je sa onim Zeljinim prije zajednicke lige?
- scorpion7
#137 Premijer Liga BiH 2011/12
BHF_Manijak wrote:Sad ste me zbunili totalnokoje sve titule je UEFA priznala, oficijelno da kazem, a koje ne? Je li samo vaze one iz Premijer lige BiH, sta je sa onim Zeljinim prije zajednicke lige?
Zeljine sve priznate :p
A hoce komitet da ovim jajarama sa koseva ponisti i one titule od prije rata
-
am2804
#138 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Uh sjetih se sezone kada su se priključili i ekipe iz rs - 2002/2003............
ova sezona zbog svih rekorda mi govori da ćemo se na kraju slatko radovati.........naime, osvetićemo se slijedećim ekipama.........u srijedu Širokom, zbog ne osvojene titule u toj sezoni i time osvojiti duplu krunu.........a zatim ćemo izbaciti Leotara u niži rang (Leotar će izgubiti od Olimpica, a sigurno je da će Sloboda dobiti Veleža, tako da će Leotaru igrati samo pobjeda protiv nas), jer Amar ne namjerava prekidati ovaj niz.
ova sezona zbog svih rekorda mi govori da ćemo se na kraju slatko radovati.........naime, osvetićemo se slijedećim ekipama.........u srijedu Širokom, zbog ne osvojene titule u toj sezoni i time osvojiti duplu krunu.........a zatim ćemo izbaciti Leotara u niži rang (Leotar će izgubiti od Olimpica, a sigurno je da će Sloboda dobiti Veleža, tako da će Leotaru igrati samo pobjeda protiv nas), jer Amar ne namjerava prekidati ovaj niz.
- East_side
#139 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Pa ako ćemo tako, možemo onda i mi reći "yebeš onu vašu titulu nakon play off-a (zuban) jer smo se tada i mi i vi plasirali u pretkolo kupa UEFA"elSaik wrote:Nemam ja nju šta priznavati. Bez play-offa u toj sezoni ste jednako prvaci, i jedni i drugi. Ili možda da mi kažete s kim igraste u Europi zahvaljujući toj "tituli"?
Dakle, ravnajući se po Evropi, niste tada (kao šampioni) ni po čemu bili u boljem položaju od nas (vicešampioni)
Da ne dođe do zabune, smatram da su obje teze pogrešne, samo napravih malu komparaciju kad se već nastoji nešto obezvrijediti
Obje navedene titule su regularne i, što je najvažnije, priznate od krovne BH fudbalske institucije, pa kakva god ona da je. To je ono što je zvanično. A to što je tebi bezvrijedna naša titula (kada smo se naprosto prošetali onom tzv. "filđan ligom"), a meni bezvrijedna (ili bolje reći manje vrijedna) ona vaša, (kada ste osvojili 4. poziciju na tabeli te iste filđan lige i time "zaslužili" da, faktički, kao domaćini odigrate grupnu fazu play off-a
A o tome koje su titule (od svih osvojenih u historiji oba kluba) manje a koje više vrijedne, dalo bi se mnogo diskutovati...
- BHF_Manijak
#140 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Cekaj ba, brkas neke stvari! Pley off i njegov sistem nije samo sistem koji je poznat bosanskoj ligi i koji se samo na taj nacin igra kod nas, isti sistem i dan danas imas u Belgiji, Rusiji itd.., pa to nema nikakve veze ko je 4. a ko prvi, bitno je ko na kraju slavi, kao sto smo mi vas one godine dobili u play-offu, dakle poredjenje ti je nidje veze!East_side wrote: Pa ako ćemo tako, možemo onda i mi reći "yebeš onu vašu titulu nakon play off-a (zuban) jer smo se tada i mi i vi plasirali u pretkolo kupa UEFA"![]()
Dakle, ravnajući se po Evropi, niste tada (kao šampioni) ni po čemu bili u boljem položaju od nas (vicešampioni)(a nakaradnost i apsurd tadašnjeg play off-a, tj. pravila istog su priča za sebe...)
Da ne dođe do zabune, smatram da su obje teze pogrešne, samo napravih malu komparaciju kad se već nastoji nešto obezvrijediti![]()
Obje navedene titule su regularne i, što je najvažnije, priznate od krovne BH fudbalske institucije, pa kakva god ona da je. To je ono što je zvanično. A to što je tebi bezvrijedna naša titula (kada smo se naprosto prošetali onom tzv. "filđan ligom"), a meni bezvrijedna (ili bolje reći manje vrijedna) ona vaša, (kada ste osvojili 4. poziciju na tabeli te iste filđan lige i time "zaslužili" da, faktički, kao domaćini odigrate grupnu fazu play off-a) je nebitno.
![]()
A o tome koje su titule (od svih osvojenih u historiji oba kluba) manje a koje više vrijedne, dalo bi se mnogo diskutovati...
Ovdje pricamo o UEFA-inom priznavanju titule, a ta evropska kuca fudbala nije priznala vasu titulu, za razliku od ostalih, koje su sve do jedne priznate.
- East_side
#141 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
PolakoBHF_Manijak wrote:Cekaj ba, brkas neke stvari! Pley off i njegov sistem nije samo sistem koji je poznat bosanskoj ligi i koji se samo na taj nacin igra kod nas, isti sistem i dan danas imas u Belgiji, Rusiji itd.., pa to nema nikakve veze ko je 4. a ko prvi, bitno je ko na kraju slavi, kao sto smo mi vas one godine dobili u play-offu, dakle poredjenje ti je nidje veze!
Ovdje pricamo o UEFA-inom priznavanju titule, a ta evropska kuca fudbala nije priznala vasu titulu, za razliku od ostalih, koje su sve do jedne priznate.
Ne brkam ja ništa. Gdje sam to rekao da je Play off sistem poznat samo u našoj ligi.
Ali tadašnji play off, budimo pošteni, nije bio ni sličan ovom u Rusiji ili Belgiji. Ima li potrebe da ti objašnjavam zašto i po čemu
Ali evo da te pitam ovako:
Misliš li ti BHFM stvarno da je - uzevši u obzir tada još uvijek frišku poslijeratnu atmosferu koja je vladala u BiH - potpuno isto jednom sarajevkom klubu odigrati grupnu fazu na Koševu i u Mostaru gdje te domaća publika na prepunom BB-u dočeka ovacijama i sve te zasipa cvijećem od silne ljubavi?
I to vi kao četvrti odoste u tu "sarajevsku grupu" dok mi kao treći u ovu "mostarsku"
Lako se praviti Englez i reći "ma se je to play off kao i svugdje na svijetu, nije bitno ko je treći, ko četvrti, ko gdje igra...".
Jest. Sve je isto. Al' u žutu kaputu
- Obuca9
#142 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Vidim neki i dalje nastavljaju priču o UEFA-i i nekakvom navodnom "nepriznavanju" titule, a ja vas po stoti put molim da mi nađete dokaz, na osnovu kojeg tvrdite da UEFA ne priznaje titulu. Dakle neki dopis, nekad odluka, bilo šta gdje piše "UEFA ne priznaje da je Sarajevo prvak BiH za titulu 1998/99?".
Do tada, izvolite jedini mjerodavan dokaz, gdje fino piše:

Prema tome, prestanite se voditi srpskom politikom, da fudbal u BiH nije postojao dok oni nisu počeli igrati. To što prvak nije išao u evropska takmičenja u tom periodu, ne znači da mu titula ne treba biti priznata.
Stoti put navodim primjere Engleske s kraja osamdesetih i SR Jugoslavije sredinom devedesetih, čiji prvaci također nisu igrali LŠ, pa da li to znači da te titule ne trebaju priznate?
Do tada, izvolite jedini mjerodavan dokaz, gdje fino piše:

Prema tome, prestanite se voditi srpskom politikom, da fudbal u BiH nije postojao dok oni nisu počeli igrati. To što prvak nije išao u evropska takmičenja u tom periodu, ne znači da mu titula ne treba biti priznata.
Stoti put navodim primjere Engleske s kraja osamdesetih i SR Jugoslavije sredinom devedesetih, čiji prvaci također nisu igrali LŠ, pa da li to znači da te titule ne trebaju priznate?
- ultima_palabra
#143 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Slažem se, i mene nervira kad neko koristi te separatističke argumente da umanji uspjehe nekih klubova. Smatram da su i Čelikove titule sasvim ispravne. Neki navijači Sarajeva su čak do prije dvije godine govorili da Željo nije nikad bio prvak BiH
Međutim, ta titula Sarajeva je ipak malo falična zato što se plej-of nije odigrao... samim tim, drugi klubovi možda nisu igrali punom snagom jer su mislili da će se stvari rješavati u doigravanju. Također, i timovi iz tzv. lige HB su trebali igrati tako da i njihov prvak, Posušje čini mi se, može govoriti da je osvojio titulu u takmičenju u kojem je igrao.
Međutim, ta titula Sarajeva je ipak malo falična zato što se plej-of nije odigrao... samim tim, drugi klubovi možda nisu igrali punom snagom jer su mislili da će se stvari rješavati u doigravanju. Također, i timovi iz tzv. lige HB su trebali igrati tako da i njihov prvak, Posušje čini mi se, može govoriti da je osvojio titulu u takmičenju u kojem je igrao.
-
tcz
#144 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
upravu si tad je Posusje bilo prvak HB-lige, neznam ko vec RS a Sarajevo BiH - lige pod vodstvom NSBIH.ultima_palabra wrote:Slažem se, i mene nervira kad neko koristi te separatističke argumente da umanji uspjehe nekih klubova. Smatram da su i Čelikove titule sasvim ispravne. Neki navijači Sarajeva su čak do prije dvije godine govorili da Željo nije nikad bio prvak BiH![]()
komsije cestitam na tituli a i u kupu vam zelim puno srece
vrlo dobar derbi, da je ovakih vise utakmica. Mala mrlja napad na zastitara i bacanje baklje u lozu.
- Obuca9
#145 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Činjenica je da je NSBiH, sa sjedištem u Sarajevu, bio jedini međunarodno priznati Savez za državu Bosnu i Hercegovinu. Činjenica je i da je taj isti NSBiH dodijelio pobjednički pehar FK Sarajevo, za državnog šampiona u fudbalu. Dakle sve ostalo je nebitno. Herceg Bosna i Republika Srpska kao takve, nisu bile države, niti su njihovi savezi bili državni savezi. NSBiH je bio državni savez. I zbog toga ta priča o Posušju nema smisla.ultima_palabra wrote:Slažem se, i mene nervira kad neko koristi te separatističke argumente da umanji uspjehe nekih klubova. Smatram da su i Čelikove titule sasvim ispravne. Neki navijači Sarajeva su čak do prije dvije godine govorili da Željo nije nikad bio prvak BiH![]()
- ultima_palabra
#146 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Da, ali NSHB je imao dogovor sa NSBiH da će se zajednički prvak riješiti doigravanjem, kao sezonu prije i sezonu poslije... ne znam da li su visočka Bosna i Jedinstvo dobili neke pehare za osvojena prvenstva prije doigravanja tih godina?Obuca9 wrote:Činjenica je da je NSBiH, sa sjedištem u Sarajevu, bio jedini međunarodno priznati Savez za državu Bosnu i Hercegovinu. Činjenica je i da je taj isti NSBiH dodijelio pobjednički pehar FK Sarajevo, za državnog šampiona u fudbalu. Dakle sve ostalo je nebitno. Herceg Bosna i Republika Srpska kao takve, nisu bile države, niti su njihovi savezi bili državni savezi. NSBiH je bio državni savez. I zbog toga ta priča o Posušju nema smisla.ultima_palabra wrote:Slažem se, i mene nervira kad neko koristi te separatističke argumente da umanji uspjehe nekih klubova. Smatram da su i Čelikove titule sasvim ispravne. Neki navijači Sarajeva su čak do prije dvije godine govorili da Željo nije nikad bio prvak BiH![]()
U pravu si ti što se tiče pravne strane, međutim emotivno se ta titula ne pamti... možda slično kao Interova 2006. kad je oduzeta Juventusu.
-
elSaik
#147 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Spojio sam dva posta u jedan...
Uredu, krenimo od pretpostavke, tj činjenice da NSBiH jeste bio krovni savez. Postavlja se pitanje ko je odlučio da to bude krovni savez države? UEFA, naravno. Upravo to UEFAino aminovanje je napravilo razliku u korist NSBiH u odnosu na NSHB i FSRS. Kad smo to utvrdili, možemo pretpostaviti da, ukoliko je sve regularno, da bi UEFA priznala odluke tog istog krovnog saveza, te bi klubovi koji su to ostvarili igrali, u skladu sa dogovorom, utakmice u europskim takmičenjima. To sve nas dovodi do ključnog pitanja - s kim ste igrali naredne sezone kao "prvak" BiH i njen prvi predstavnik u kvalifikacijama za LP? Ili će se ipak ispostaviti da je FK Željezničar bio prvi prvak-predstavnik, a NK Brotnjo prvi bh. predstavnik u LP. Čudno, zar ne, sve prvaci ali ova dva druga kluba nekako prvakija.Obuca9 wrote:Vidim neki i dalje nastavljaju priču o UEFA-i i nekakvom navodnom "nepriznavanju" titule, a ja vas po stoti put molim da mi nađete dokaz, na osnovu kojeg tvrdite da UEFA ne priznaje titulu. Dakle neki dopis, nekad odluka, bilo šta gdje piše "UEFA ne priznaje da je Sarajevo prvak BiH za titulu 1998/99?".?
Činjenica je da je NSBiH, sa sjedištem u Sarajevu, bio jedini međunarodno priznati Savez za državu Bosnu i Hercegovinu. Činjenica je i da je taj isti NSBiH dodijelio pobjednički pehar FK Sarajevo, za državnog šampiona u fudbalu. Dakle sve ostalo je nebitno. Herceg Bosna i Republika Srpska kao takve, nisu bile države, niti su njihovi savezi bili državni savezi. NSBiH je bio državni savez. I zbog toga ta priča o Posušju nema smisla.
- cyprus
#148 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Dobro, mislim da ta titula nema jednaku vrijednost kao ove druge neke, ali ipak je titula... NSBiH je postojao i bio međunarodno priznat, iako liga nije...
PS Doduše mislim i da Posušje također može upisat titulu te godine, jer su bili također prvaci dijela koji je trebao igrat play-off... Za tadašnjeg prvaka RS-a se to ne može reći...
PS Doduše mislim i da Posušje također može upisat titulu te godine, jer su bili također prvaci dijela koji je trebao igrat play-off... Za tadašnjeg prvaka RS-a se to ne može reći...
Last edited by cyprus on 14/05/2012 11:22, edited 1 time in total.
-
am2804
#149 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Što se mene tiče, nije problem.........molim da prestanete sa tim nacionalnim provokacijama.
Činjenica je da mi, u posljednje tri godine, imamo 3 a vrlo vjerojanto i 4 trofeja, a vi..........
Činjenica je da mi, u posljednje tri godine, imamo 3 a vrlo vjerojanto i 4 trofeja, a vi..........
- kokuz_sa
#150 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
cuj nema jednaku vrijednostcyprus wrote:Dobro, mislim da ta titula nema jednaku vrijednost kao ove druge neke, ali ipak je titula... NSBiH je postojao i bio međunarodno priznat, iako liga nije...
iskreno zaboli nekog qrac imal ili nema
neko kad otvori na netu neku stranicu i potrazi sve sampione BiH pise ovako
nigdje u zagradi ne pise imal ili nema vrijednost..pehar je u vitrini nosi natpis na njemu nogometni savec BiH i to je to..
2012 Željezničar Sarajevo
2011 Borac Banja Luka
2010 Željezničar Sarajevo
2009 Zrinjski Mostar
2008 Modriča Maksima
2007 FK Sarajevo
2006 Široki Brijeg
2005 Zrinjski Mostar
2004 Široki Brijeg
2003 Leotar Trebinje
2002 Željezničar Sarajevo
2001 Željezničar Sarajevo
2000 NK Brotnjo
1999 FK Sarajevo
1998 Željezničar Sarajevo
1997 Čelik Zenica
1996 Čelik Zenica
1995 Čelik Zenica
http://www.worldfootball.net/sieger/bih-premier-liga/
napises pismo UEFI i ljudi ce ti poslat isto ovo svi dosadasnji prvaci BiH..za njih ne postoji ni titula saveza HB ni saveza RS-a..
sad ja mogu kazat Zeljo ove sezone ima 11 uzastopnih pobjeda a ti ces kazat ima 12.
jer ja ne pikam onu za zelenim stolom